Novice


Potrjeno novoletno potovanje Vrhunci VIETNAMA (23.12.2018 - 6.1.2019) - ugodna let. karta in dobri leti

objavljeno: 22. maj 2018 08:39 avtor: Ravbar org

Vrhunci Vietnama (možnost podaljšanja v Kambodžo)
Za zaključene družbe oz. individualne potnike lahko potovanje organiziramo kadarkoli. Primerno je tudi za družine. 

Potovanje je potrjeno - pohitite s prijavo. 
Vietnam očara popotnike zaradi edinstvenega prepleta starega in novega, eksotičnega in urbanega, tradicionalnega in modernega. Ponaša se z lepo naravo, ki jo prebivalci pridno obdelujejo (deželo imenujejo tudi dežela riževih polj), dolg nižinski obalni pas Južno kitajskega morja krasijo cesarska mesta, pozabiti pa ne smemo tudi na poseben zaliv Halong in zanimivo delto reke Mekong. Za konec pa še uživanje na eni najlepših vietnamskih plaž Nha Trang. 

Lahko pa na koncu potovanja namesto vietnamske plaže izberete podaljšanje v Kambodžo (Angor Wat), kjer vas pričaka lokalni vodnik (vodenje je v angleščini) - pišite na uros.ravbar@gmail.com za več informacij.

Program: Potovanje začnemo v Hanoju, glavnem mestu Vietnama, kjer si pogledamo glavne znamenitosti. Sledi izlet v Hoa Lu, kjer je bila v 10. stoletju prestolnica dinastije Dinh. Pokrajina je prava paša za oči z visokimi kraškimi stožci. Sledi dvodnevno križarjenje po prekrasnem zalivu Halong na posebni ladjici, čas za kopanje, raziskovanje številnih otočkov, uživanje v enih najlepših pogledih na svetu in razvajanje na ladjici … Nato letimo proti jugu, v osrednji del Vietnama, ogledamo si simpatično mestece Hue, slavno mestece Hoi An, ki vas bo navdušilo s svojo arhitekturo. Sledi velemestna džungla največjega mesta Saigona in raziskovanje delte Mekonga … Za konec pa letimo v Nha Trang, kjer se za zaključek prepustimo obmorskim užitkom na peščeni plaži. 

VIETNAM, program po dnevih, 15 dni
H – spi se v preizkušenih hotelih 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na ladjici – kvaliteta hotela 3* (dvoposteljne kabine), 3x nočitev v hotelu 4* v Nha Trangu z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe).
Vključeno Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

Program po dnevih
1. dan,  – let proti Vietnamu (obroki na letalu).

2. dan,  – večerni prihod v Hanoj, vožnja do hotela in nočitev v Hanoju, H.

3. dan,  – je namenjen ogledu Hanoja, ki je politični in upravni center dežele. Mesto s svoji jezerci, pagodami, ljubko staro četrtjo in vplivom francoskega kolonialnega duha deluje prav posebno. Ogledate si glavne znamenitosti – Trg Ba Dinh, kjer je nekdanji predsednik Ho Shi Minh razglasil neodvisnost Vietnama 2. septembra 1945, monumentalni Ho Shi Minhov mavzolej in pagodo enega stebra iz 11. st., ki simbolizira lotusov cvet ter Tempelj literature, največji tempeljski kompleks v Hanoju. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldne si ogledate okolico »jezera vrnjenega meča«, ki je središče javnega življenja, nato pa z rikšo (kolesom) raziščete staro četrt s 36. ulicami … Zvečer pa vas čaka obisk tradicionalnega in zelo posebnega vietnamskega gledališča vodnih lutk. (Z, K)

4. dan,  - celodnevni izlet v Hoa Lu, kjer je bila v 10. stoletju prestolnica dinastije Dinh. Pokrajina je prava paša za oči z visokimi kraškimi stožci. S čolni se boste na krožni panoramski vožnji zapeljali med stožci in ponekod lahko celo zaveslali v manjše kraške jame. Sledi kosilo v lokalni restavraciji in dodatno odkrivanje okolice. Sledi vrnitev v Hanoj. Možnost odkrivanja živahnega nočnega življenja v starem Hanoju. (Z, K)

5. dan,  – vožnja do slikovitega zaliva Halong in vkrcanje na posebno ladjico. Zapeljemo se po zalivu, ki je od leta 1994 uvrščen na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Več kot tri tisoč apnenčastih otočkov, čeri in skal se dviga iz smaragdno zelene vode in ustvarja enega najlepših pogledov. Z ladjico se vozimo med lepimi otoki in odkrivamo zanimivo okolico (možnost veslanja v kanuju ...). Spanje na ladjici. (Z, K, V)

6. dan,  – po zajtrku boste obiskali največjo jamo v zalivu Sung Sot. Sledi občudovanje otokov Dinh Houng, Cho Da in Ga Choi in vrnitev v pristanišče. Vožnja proti Hanoiju in večerni let v Hue. Nočitev v hotelu v Hue. (brunch - skupaj zajtrk in kosilo)

7. dan, – celodnevno raziskovanje mesta Hue, ki je bil 150 let glavno cesarsko mesto dinastije Nguyen, ki je vladala Vietnamu vse do leta 1945. Mesto leži ob Dišeči reki ter slovi po svojem prepovedanem mestu in palači, ki je nastala kot replika pekinške cesarske palače. S čolnom se zapeljemo po reki in obiščemo simbol mesta Hue, mogočno svetišče sedem nadstropne pagode Thien Mu in monumentalni cesarski mavzolej Ming Manga. Po kosilu v lokalni restavraciji pa vas čaka še popoldansko odkrivanje kraljevega mesta, Stolpa zastave (Flag Tower), Noon Gate, Devet svetih topov (Nine Holy cannons) … Na koncu obiščemo še Dong Ba tržnico. Nočitev v hotelu v Hue. (Z, K)

8. dan, - zjutraj nas čaka vožnja proti mestu Hoi An. Prečkali bomo prelaz Hai Van, kjer se odpirajo lepi pogledi na Južno kitajsko morje. Na poti bomo obiskali fascinantni muzej Chamov, ki so vladali temu predelu pred 1000 leti, in ogled Marble mountains (kjer imajo lepe spominke – kristali, marmor …). Prihod v Hoi An in ogled simpatičnega mesteca Hoi An (Unesco), nekoč poznanega kot Faifo zahodnim trgovcem in pomorščakom, ki so od tod v Evropo vozili svilo, papir, porcelan in druge izdelke. V mestu se je do danes ohranil poseben duh starega sveta – staro mestno jedro krasi množica različnih arhitekturnih stilov, ki kažejo na bogato in pestro zgodovino mesta. Peš si ogledamo glavne znamenitosti – japonski most s streho, pagode, templje … Spanje v mestu Hoi An. (Z, K)

9. dan,  – dopoldan prosto za samostojno odkrivanje tega posebnega mesta ali pa kopanje na bližnji peščeni plaži. Popoldan pa vas čaka transfer do letališča v Danangu ter let v Saigon. Prevoz do hotela. Nočitev Ho Shi Minh. (Z, K)

10. dan, izlet do delte reke Mekong. Največja atrakcija južnega Vietnama je delta reke Mekong, ki se po 4.500 km dolgem toku končno sreča z morjem ter tu z rečnimi nanosi ustvarja najplodnejši del dežele. Bogata delta v izobilju ponuja riž, domačini jo imenujejo kar skleda riža, saj prehranjuje ogromno število domačinov. Tu uspevajo tudi kokosovi orehi, sladkorni trs, sadje, ribe … Po zajtrku sledi transfer do Vinh Longa, kjer si pogledamo zanimivo tržnico. Potem pa se boste s čolnom zapeljali do lokalnih delavnic, kjer vam bodo pokazali, kako izdelujejo papir iz riža, sladico iz kokosa, pop corn ... Sprehodili se boste po sadovnjaku in poslušali tradicionalno glasbo. Sledi odkrivanje kanalov Mekonga, kjer gojijo ribe. V naslednji vasi pa nam bodo pokazali, kako izdelujejo bambusove košare, riževe rezance ... Sledi vrnitev v Ho Shi Minh. H (Z, K)

11. dan, po zajtrku sledi dve urna vožnja do podzemnega labirinta tunelov Cu Chi, enega najpomembnejših pomnikov moderne vietnamske zgodovine: sistem preko 250 km podzemnih rovov je nastal v času bojev proti ameriški vojski in je omogočal hitre ter neopazne premike gverilcev. Sledi kosilo v lokalni restavraciji in povratek v Ho Shi Minh, ki je največje mesto v državi in gospodarski center dežele. Popoldne sledi ogled glavnih znamenitosti mesta, kjer bomo od zunaj videli opero,  neoromansko katedralo Nôtre Dame, nekdanjo predsedniško palačo … Sledi vožnja do letališča in večerni let do Nha Tranga. Spanje Nha Trang, H* (Z, K)

12. dan,
 celodnevno uživanje na peščeni plaži Nha Tranga. Spanje Nha Trang, H* (Z)

13. dan, celodnevno uživanje na peščeni plaži Nha Tranga. Spanje Nha Trang, H* (Z)

14. dan, dopoldan uživanje na peščeni plaži do odhoda na letališče in notranji polet do Ho Shi Minha in potem naprej proti domu. (Z)

15. dan, prihod domov. 

Cena: 1.860 eur/os pri številu 14 oseb + letalska karta 885 eur/os   
V primeru majhne skupine 8 – 13 oseb je doplačilo 120 eur/osebo.  
Popust za stalne potnike: 40 eur/os oz. skupinski popust 40 eur/os.

Cena vključuje SKORAJ VSE stroške: 
 • namestitve v preizkušenih hotelih 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na posebni ladjici v zalivu Halong (dvoposteljne kabine, kvaliteta hotela 3*), 3x spanje v hotelu 4* v Nha Trangu z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 
 • vse zajtrke, kar 9 kosil in 1 večerjo,
 • 4 notranje lete Hanoi – Hue, Danang – Ho Chi Minh, Ho Chi Minh – Nha Trang, Nha Trang – Ho Chi Minh z vsemi taksami,
 • prevoze in oglede s privatnim klimatiziranim prevozom (avtobusom oz. kombijem), vse vožnje s čolni in ladjami po programu,
 • 2 dnevno križarjenje po zalivu Halong z vso vključeno hrano in ogledi na posebni ladjici,
 • vse izlete po programu (Hoa Lu, po Mekongu, Cu Chi …),
 • vse vstopnine po programu, 
 • vodenje lokalnih vodnikov, 
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.
Cena ne vključuje le: eventuelnega prevoza do/iz letališča (bo organiziran), vize (ca 40$ kar vključuje garantno pismo), stroške ostale hrane in osebnih izdatkov, napitnin.

Plačila: 200 eur akontacije se vplača ob rezervaciji na račun agencije Manager. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Cena potovanja je informativnega značaja, saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (goriva, menjalnega tečaja …), na katere nimamo vpliva, se lahko cena spremeni. Kalkulacija je narejena pri menjalnem tečaju 1$ = 0,88 eur. Program se izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Vodnik na turi: Damjan Glinšek, zelo kvaliteten slovenski vodnik z licenco GZS, ki je vodil tudi naše lansko novoletno potovanje. V Vietnamu vas bodo spremljali različni lokalni vodniki, vsak specialist za svojo regijo, kar bo gotovo še dodatno obogatilo potovanje.

SPLOŠNE INFORMACIJE
 • KAKO POTUJEMO? S privatnim klimatiziranim avtobusom, posebno ladjico, s čolni, letali. 
 • NASTANITEV: spi se v preizkušenih hotelih 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na ladjici – kvaliteta hotela 3* (dvoposteljne kabine), 3x nočitev v hotelu 4* v Nha Trangu z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe).
 • HRANA: Poskusili bomo številne lokalne dobrote. Specifika potovanja je, da se boste prehranjevali v preverjenih lokalnih restavracijah, kjer bo vsak prišel na svoj račun. V ceni so že vsi zajtrki, 9x kosil in 1x večerja.  
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki je vsaj malo popotnika po duši.
 • ŠTEVILO OSEB: min 10, maks. 20 oseb.
 • VREME: Vietnam ima več podnebnih področij (odvisno od tega, kje se nahajamo). Temperature bodo podobne kot pri nas sredi poletja.
 • CEPLJENJE: Ga ne zahtevajo. Več na www.zdravinapot.si 
 • VARNOST: Vietnam slovi kot varna država, domačini so zelo gostoljubni.
 • SPOMINKI: Je pravi raj za nakupovanje spominkov.
 • VIZUM: Vizum je potreben in ga boste pridobili na letališču ob prihodu v Vietnam (cena je 40$, ki vključuje garantno pismo lokalne agencije). Za vizum boste potrebovali 2 fotografiji (formata za dokumente). 
Komentarji potnikov iz našega potovanja:

Ocena potovanja:  +10
Moj komentar: še nikoli v lajfu se nisem imela na kakšnem organiziranem/skupinskem potovanju tako fantastično. Ko sem prišla domov, sem se kar zjokala, ker je bilo tako lepo in sem bila lahko del takšnega veličastja
Nemogoče izluščit "NAJLEPŠE"...Vietnam je cel navdihujoč. Je bil pa res, da kaj tako kičasto lepega kot Ha Long Bay še nisem videla. In tako odlične potovalne družine tudi se nisem doživela.
Neskončno sem uživala v vsakem trenutku tega čudovitega potovanja.
Kristina

Ocena potovanja: 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? V redu, se je potrudil
Težko bi izpostavila karkoli, vtisi se še zbirajo.... vendar vsa pohvala vam, res odličen program, nastanitve, prevozi, oskrba z vodo in še sto drugih stvari, ki so naredile potovanje res odlično ...
Resnično HVALA, za to lepo potovanje!
Valerija

Pozdravljen Uroš,
Spodaj sem zapisala moje mnenje o potovanju. Bilo je prijetno in vse skrbno organizirano. Hvala.
Ocena potovanja (1-10): 10
S potovanjem sva bila zelo zadovoljna. Program potovanja je zelo dobro pripravljen. Z veseljem izražam prijetne občutke s potovanja. Vodnik Damjan je poskrbel za vse potrebno. Brez pripomb.
Martina

Imeli smo se lepo, videli veliko. Oceno, bi dal med 9 in 10. Ogromno dela je bilo vloženega, da je bilo potovanje pripravljeno na ta način, kot smo ga doživeli, vse priznanje. Logistika je pri tako raznolikem potovanju lahko problem, a je bilo na našem potovanju vse tako, kot smo upali, da bo. Hoteli, avtobusi, tudi lokalni vodniki, vsak zase poseben, zanimiv. Z vodnikom Damjanom smo se hitro ujeli, skrbel je za vse tiste nevidne zadeve, da je potovanje potekalo po planu, imel sem občutek, da če bi šlo karkoli narobe, bi on to zaznal že malo prej in z takojšnjo reakcijo vsaj omilil zadevo, če ne v celoti uredil, da mi popotniki tega sploh ne bi opazili.
Potovanje je bilo zelo raznoliko, težko bi navedel, kje je bilo najlepše, ker je bilo mnogo lepih trenutkov, narava, ljudje, znamenitosti. Se enkrat hvala za vso organizacijo, res lepe spomine.
Irena & Sašo

Vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potovanju. 

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami

Zadnje prijave za potrjeno potovanje GRUZIJA in ARMENIJA (28.7. - 8.8.) - pohitite s prijavo

objavljeno: 16. maj 2018 07:19 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 23. maj 2018 02:41 ]

Gruzija in Armenija

Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za zaključene skupine oz. individualne potnike (lahko pripravimo program po vaši želji).  

Za potovanje potrebujete le 8 dni dopusta (poletni termin). 

Potovanje je potrjeno! Sprejemamo zadnje prijave (pohitite s prijavo). 
Leti so odlični in iz Ljubljane. 

Na vas čaka prenovljen (izboljšan) program.

Potovanje vodi v deželi pod Kavkazom, ki ponujajo poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. V Gruziji bomo odkrivali lepote Tbilisija, visokogorje čudovitega Kavkaza, gruzinsko »Kapadokijo« in degustirali odlična lokalna vina. V Armeniji se bomo družili s simpatičnimi domačini, opazovali biblični Ararat in se izgubljali v mitih, številnih starodavnih cerkvah in templjih. Prelepi in bogati Kavkaz bo s svojo gostoljubnostjo zagotovo navdušil vsakega med nami.

Tbilisi glavno mesto Gruzije
KAVKAZ, program po dnevih
Spanje je v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah. 
Zajtrki so povsod vključeni (Z).

PROGRAM PO DNEVIH:
1. dan: LET PROTI GRUZIJI: Let iz Ljubljane (v primeru, da bi bil let iz bližnjega letališča, bo organiziran prevoz) in polet v Tbilisi (Gruzija). Transfer do hotela. Spanje v hotelu Tbilisi 

2. dan: TBILISI: V gruzinski prestolnici, Tbilisiju, si pogledamo glavne znamenitosti: staro mestno jedro s cerkvijo Metekhi in trdnjavo Narikala od koder je lep panoramski razgled na mesto. Pa ogled sinagoge (od zunaj), mimo nekdanjih toplic (Sulphur Bath district), kjer sta se med drugimi okopala tudi Puškin in Tolstoj, do posebnega mosta miru. Zelo prijetno bo odkrivanje ulice Shardeni s kafeji, galerijami, lokali in prijetnim vzdušjem. V sklopu ogledov bomo skočili še na zanimivo lokalno tržnico ter po aveniji Rustaveli z opero, teatrom, galerijami in lokali. Spanje Tbilisi (Z)

3. dan: POT PROTI KAVKAZU: Iz Tbilisija se odpeljemo proti goratemu severu, proti Kazbegiju. Na poti se ustavimo v cerkvi Jvari s svetim lesenim križem in pri gradu Ananuri. Ob prihodu v Kazbegi se naložimo v jeepe, ki nas odpeljejo do ene glavnih znamenitosti Gruzije - Gergeti Trinity cerkve na 2.170 m od koder bomo lahko imeli krasen razgled na goro Kazbegi (5.047 m). Sledi vožnja do Gudaurija, ki je pozimi smučarski center. Spanje Gudauri (Z)

Uplistsikhe (nastarejše naselje v Gruziji)
4. dan: DVOREC MUKHRANI, GORI in UPLISTSIKHE: Zapeljemo se nazaj proti jugu do Mukhranija, kjer si boste pogledali dvorec Mukhrani, kjer boste spoznali zgodovino kraljeve družine, se sprehodili po lepem vrtu in obiskali vinsko klet, kjer boste degustirali odlična gruzijska vina. Sledi vožnja do Gorija, ki ga je ustanovil eden največjih kraljev Gruzije, je pa tudi rojstno mesto Stalina. Ogledamo si Stalinov muzej. Sledi odkrivanje Uplistsikhe jamskega mesta (the lord's fortress), ki leži ob reki Mtkvari z zanimivimi formacijami. Sledi vožnja do Borjomija. Spanje Borjomi, (Z)
 
5. dan: GRUZINSKA »KAPADOKIJA«: Iz Borjomija, kjer boste poskusili naravno mineralno vodo, nas bo pot vodila do manjšega mesta Akhaltsikhe, kjer si ogledamo trdnjavo Rabat, ki kraljuje nad mestom, nato pa obiščemo mini gruzinsko "Kapadokijo" in podzemno mesto kraljice Tamar Vardziji. Spanje Vardzia (Z)

6. dan: POT DO EREVANA (ARMENIJA): Danes nas čaka prečkanje meje in vožnja do armenske prestolnice. Na poti do tja se ustavimo za ogled starega dela mesta Gyumri (drugo največje mesto), kjer je precej tradicionalnih hiš v predelu Alexandropol. Potem se zapeljemo do Echmiadzina, ki velja za "armenski Vatikan". Pravijo, da se je Jezus spustil iz nebes in pokazal, kje naj zgradijo cerkev. Sledi krajša vožnja do glavnega mesta Armenije, Erevana, kjer boste poskusili konjak, po katerem slovi Armenija (obisk brandy factory). Spanje Erevan (Z)
Khor Virap in gora Ararat, kjer naj bi pristala Noetova barka

7. dan: EREVAN z okolico: Po zajtrku se bomo zapeljali po soteski reke Azat do v goro vklesanega samostana Geghard in obiskali še slikovit antični tempelj Garni iz helenističnega obdobja. Sledi vrnitev v Erevan in ogled glavnih znamenitosti mestaglavni trg, Mashtoc avenija, park Cascad, opera, armenski rokopisi ....), ki velja za eno najstarejših mest na svetu. Spanje Erevan (Z)

8. dan: VZHOD ARMENIJE: Danes se odpravimo proti vzhodu Armenije, do mesta Goris. Najprej se ustavimo v lepem okolju samostana Khor Virap, ki se nahaja ob vznožju biblijske gore Ararat (ki je za domačine nesmrtni simbol), kjer naj bi pristala Noetova barka. Sledi postanek v vinorodnem okolišu, v vasi, ki slovi po svojem rdečem vinu in kjer boste imeli degustacijo vina. Potem pa vožnja do samostana Noravank, ki leži na zanimivi lokaciji na koncu kanjona. Sledi postanek pri starodavnem observatoriju Karahunj pri Sisianu za katerega pravijo, da ima mistično moč in ga imenujejo tudi  »armenski Stonehenge«. Spanje Goris (Z)

9. dan: TATEV, JEZERO SEVAN in DILIJAN: Dopoldan obiščemo kompleks Tatev (izobraževalni center, kjer so se izobraževali številni znanstveniki in filozofi) in do katerega vodi najdaljša žičnica na svetu (dolžine 5,7 km). Na poti se bomo ustavili tudi pri karavanseraju (nekdanji trgovski center), ki se nahaja na nekdanji svileni poti. Sledi vožnja do največjega armenskega jezera Sevan (sprehod ob jezeru), v bližini pa se ustavimo tudi pri hačkarjih (kamnitih obeliskih) in pri samostanu Sevanavank. Sledi vožnja do visokogorskega mesteca Dilijan. Spanje Dilijan (Z)

10. dan: HAGHPAT, VRNITEV V GRUZIJO (VINORODNI OKOLIŠ KAKHETI): Zjutraj uživamo v prijetnem višinskem zraku in se sprehodimo po mestecu Dilijan. Sledi ogled srednjeveškega samostana Haghpat, ki velja za pravo armensko mojstrovino (UNESCO) in je bil religiozno, kulturno in izobraževalno središče srednjeveške Armenije. Potem prečkamo armensko–gruzijsko mejo in se zapeljemo do mesta Sighanghi, ki ga imenujejo tudi mesto ljubezni. Ogled mesta, ki se ponaša z obzidjem in lepimi pogledi na dolino Alazany (smo v glavnem vinorodnem okolišu Gruzije - Kakhetiju). Sledila bo degustacija vin v lokalni vinski kleti. Spanje Sighnaghi (Z)

11. dan: TSINANDALI, GVIRABI TUNEL, SPOZNAVANJE VIN in vrnitev v TBILISI: Po zajtrku vas čaka ekskurzija do posesti in muzeja princa Aleksandra Chavchavadzeja v Tsinandaliju z zelo lepim vrtom. Posest je nekaj posebnega in je obnovljena kot palača, kjer je Chavchavadze sprejemal in zabaval tuje goste. Potem se gre do Kvarelija, kjer obiščete poseben tunel Gvirabi. Ta unikatna jama, kjer hranijo vina, predstavlja tunel, ki je vrezan v kavkaški masiv in kjer je letna temperatura med 10-12 ºC (dolžina konstrukcije je kar 7,7 km). Tu se boste seznanili z vinarno “Winery Khareba” in njihovi proizvodnji vina. Sledi vožnja do Shilde, kjer boste obiskali vinski kompleks Chelti obkrožen s 50 hektarji vinogradov. Tukaj boste lahko videli starodavne glinene posode kvevrije (za shranjevanje vin), po katerih slovi Gruzija in imeli zadnjo degustacijo odličnih vin. Sledi vožnja do Tbilisija, transfer do letališča in nočni polet proti domu.  

12. dan: PRIHOD DOMOV

Cena: 1.290 eur/os pri 14 osebah + letalska karta 399 eur/os z letom iz Ljubljane (na dan 23.5.)
Doplačilo za majhno skupino (10 - 13 oseb) je 90 eur/os. 
Popust 40 eur/osebo za vse, ki ste že potovali z nami.

Samostan Tatev leži na čudoviti lokaciji
CENA VKLJUČUJE praktično vse: 
 • 10x nastanitev v prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenimi zajtrki,
 • vse stroške s prevozi, voznikom in gorivom (Mercedes sprinter oz. podoben, v primeru večje skupine avtobus), 
 • jeepe v Kazbegiju,
 • vse vstopnine po programu,
 • degustacijo vin v dvorcu Mukhrani, v mestu Signnaghi, kompleks Chelti ter enkrat v Armeniji,
 • degustacijo konjaka v Erevanu, 
 • vsa potrebna dovoljenja, 
 • lokalnega vodnika ves čas potovanja,
 • profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS, 
 • organizacijo.
V ceno ni vključeno le: dodatni obroki, napitnina in osebni izdatki.  

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi. 
Plačila: 200 eur akontacije se nakaže na račun agencije Manager ob prijavi. S plačano akontaciji in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav se akontacijo vrne. Takoj ko se zbere 10 prijav je potovanje potrjeno in takrat se plača letalska vozovnica. Preostanek plačila se plača najkasneje en mesec pred odhodom. Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

SPLOŠNE INFORMACIJE
 • Čudovita pokrajina GruzijeKAKO POTUJEMO? Kavkaz bomo prepotovali z najetim vozilom (npr. Mercedes sprinter oz. podoben samo za našo skupino) in najetimi terenci (Kazgebi).
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Kavkaška hrana ni ravno raznolika, je pa zelo okusna. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, ribe, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki je vsaj malo popotnika po duši. 
 • ŠTEVILO OSEB: min 10 – maks 20.
 • VREME: Vreme je podobno kot pri nas, na severu (Kavkaz) zna biti malenkost hladneje. 
 • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.si. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Armenija in Gruzija sta varni državi. Potrebna je kot povsod previdnost tam, kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Gruzije in Armenije ne potrebujemo viz.

Nekaj vtisov potnikov iz našega potovanja Gruzija in Armenija (julij avgust 2017):

Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Odlično.
Anonimna (na željo potnice)

Ocena potovanja (1-10): Ocena 8: potovanje je bilo dobro organizirano, a tudi naporno zaradi visokih vsakodnevnih temperatur, ki niti slučajno niso bile podobne tistim “v Bovcu”. 
Za boljše razumevanje pomena vseh obiskanih spomenikov, cerkva, samostanov in vsega videnega, je potrebno predhodno poznavanje vsaj osnov zgodovine tega dela sveta. 
Vodenje je bilo korektno, kvalitetno in v skladu s pričakovanji. 
Danijel

Ocena 8 - lepa destinacija, oba lokalna vodiča odlična, veliko smo videli. A - bilo je naporno! Vsak dan bi morali končati 1 uro prej, da se človek lahko relaksira.
Vodič se je zelo trudil, bil je pozoren, upošteval je želje v okviru možnosti. Kar sem pogrešal, je bilo, da bi samoiniciativno povedal kaj več o kaki državi, podal kako zanimivost (sicer pa, lahko bi ga tudi sami vprašali ).
Pokrajina, veliko zgodovinskih spomenikov vrednih ogleda, toplina lokalnih ljudi, hrana, vino, pa dobra družba. 
Dario

Glede na letu 2017 smo za leto 2018 izboljšali program in dodali dodaten dan za potovanje.

Greste z nami v prelepi Kavkaz?

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Kmalu potrjeno potovanje Vrhunci MEHIKE (20.10. - 4.11.2018)

objavljeno: 16. maj 2018 07:16 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 16. maj 2018 07:17 ]

Vrhunci Mehike

Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru.

Potovanje bo kmalu potrjeno!


Dodatno boste lahko v oktobrskem terminu doživeli praznovanje ob dnevu mrtvih (Dia de los muertos) - ki spada pod Unescovo zaščito in je eno najbolj pristnih doživetij v Mehiki.Za vas smo pripravili odkrivanje najlepših predelov Mehike: s čudesi sveta Chitzen Itzo, unikatnim Palenqujem, čarovniškim Uxmalom, mogočnim Teotihuacanom in zapoteškim Monte Albanom, pa odkrivanje džungle v Yaxchilanu, slikoviti Agua Azul, indijanci v San Cristobalu, kanjon Sumidero in kopanje na peščeni plaži.

Program je kvaliteten in za nas resnično Best of Mehika, vendar je namenjen popotnikom po duši, saj so razdalje velike (veliko časa se preživi v privatnem Mercedes Sprinterju), dodatno pa boste dva dni odkrivali neturistične (pristne) predele in se lahko počutili kot Indiana Jones.  

Dodatno boste lahko uživali v dobri mehiški hrani in kvalitetnem vodenju, ki je ključno za ta del sveta. Tako da boste lahko ne samo videli, ampak tudi doživeli Mehiko, eno naših najljubših držav za potovanje.  

PROGRAM: Začeli boste z odkrivanjem glavnega mesta Mehike, Mexico Cityja, kjer vas čaka zanimiv glavni trg, Unescov Xochimilcho, svetovno znan antropološki muzej ter ogled romarskega Guadalupeja in posebnega Teotihuacana z mogočno piramido Sonca. Sledi odkrivanje zanimive Pueble in kolonialne Oaxace. V okolici mesta boste uživali v odkrivanju centra Zapotekov, Monte Albana in Mitle, pa največje ciprese na svetu in v degustaciji lokalnega mezcala. Sledi vožnja s čolnom po kanjonu Sumidero in indijanski San Cristobal de Las Casas, ki je eden najbolj tradicionalnih predelov Mehike. Tam boste odkrivali tržnico in spoznavali življenje domačinov v bližnji okolici (kraja San Juan Chamula in Zinacantan z avtohtonim prebivalstvom in zanimivimi običaji). Sledi ogled slapov turkizne barve Agua Azul in slapov Misul Ha. Navdušil vas bo unikaten Palenque, kjer vas sredi džungle čakajo impresivne piramide in svetišča. Potem pa greste v stilu Indiane Jonesa na odkrivanje neturističnih majevskih najdišč Bonampak in Yaxchilan, ki leži sredi džungle in kjer boste imeli stik z lokalnimi prebivalci skupnosti Lacanja. Sledi ogled piratskega Campecheja, s svojo posebno arhitekturo in odkrivanje bisera Uxmala, ki je eno najpomembnejših najdišč Latinske Amerike (UNESCO) in slovi po svoji veličini (impozantna Čarovnikova piramida). V kolonialni Meridi, ki slovi po sproščenem vzdušju, boste doživeli praznovanje ob dnevu mrtvih (Unesco) z glasbo, plesom in druženjem z domačini. Sledi odkrivanje Chitzen Itze (največje mehiške znamenitosti - eno od novih sedmih čudes sveta). Spoznali boste tudi zanimivo podzemno jamo in se za konec prepustili kopanju na peščeni plaži in toplem karibskem morjuPotovanje je namenjeno popotnikom po duši. 

Cena: 1.656 eur/os pri številu 14 oseb + let. karta ca 800 eur/os
in tipični domačini (pristen stik z njimi)
Doplačilo za manjšo skupino 10 – 13 oseb 125 €/os. 
40 € popusta, če ste že potovali z nami. 

Cena vključuje:
 • namestitve z zajtrkom v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih (večinoma ranga 3 zvezdic) v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom), 1x spanje v bolj preprosti dvoposteljni sobi pri skupnosti Lacanja,
 • na dvo dnevni turi Yaxchilan in Bonampak je vključen polni penzion (4 obroki) in vse vstopnine,
 • vse prevoze po programu (ves čas z privatnim vozilom - npr. Mercedes Sprinter), 
 • vstopnine in ture po programu (majevsko mesto Uxmal, najdišči Yaxchilan in Bonampak, Monte Alban, Mitla, ogled proizvodnje in degustacija metzala, tura San Juan Chamula in Zinacantan),
 • lokalnega vodnika v Mexico cityju,
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.
Cena ne vključuje le: ostalih vstopnin in lokalnih vodnikov na najdiščih (ca 80 eur), dodatne hrane in osebnih izdatkov, napitnin (ca 50 eur), prevoza na/iz letališča (bo organiziran za skupino), 

Lahko vam uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi. 
200 € akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja …) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Vodnik: Dejan Marentič, Damjan Glinšek ali Alex Fernandez, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com

Vsi trije vodniki Mehiko odlično poznajo in se tam počutijo kot doma (kar je ključnega pomena). Z njimi ne boste samo videli, ampak tudi doživeli Mehiko. 

Simpatični domačini
PROGRAM PO DNEVIH, 
16 dni 
H – spanje v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih (večinoma ranga 3 zvezdic) v dvoposteljnih sobah
D – 1x spanje v bolj preprosti dvoposteljni sobi pri skupnosti Lacanja,  
Vključeno: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

1. dan - let proti Mehiki. Predviden je večerni prihod v glavno mesto. Če boste imeli voljo boste lahko že prvo noč lahko uživali v nočnem vzdušju Mexico cityja; spanje Mexico City, H (obroki na letalu)

2. dan – najprej si boste pogledali osrednji trg Zocalo, mestno katedralo (ena največjih na svetu) in Nacionalno palačo, kjer boste občudovali freske mehiške zgodovine umetnika Diega Rivere. Sledi ogled ostankov azteškega templja (od zunaj) in poseben antropološki muzej s svojo zbirko predkolumbovskih kultur. Popoldan pa se zapeljete do Unescovega Xochimilca, kjer boste uživali v vožnji z barvitimi ladjicami. Zvečer pa se lahko gre spet ven. Spanje Mexico City, H (Z)  

3. dan – boste začeli z Guadalupejemglavnim romarskim centrom Latinske Amerike, ki ima za domačine poseben pomen. Sledi ogled mogočnega Teotihuacana (največje mesto predkolumbovske Amerike), ki vas bo navdušil s svojima piramidama Sonca (druga največja na svetu) in Meseca ter svojimi svetišči. Sledi vožnja do Pueble s svojim zanimivim kolonialnim starim delom mesta (krajši sprehod po glavnem trgu), spanje Puebla, H (Z)

Center Zapotekov Monte Alban
4. dan
 – dopoldan se boste vozili po zanimivi pokrajini vse do Oaxace, v čigar neposredni bližini na vrhu hriba leži najpomembnejši center Zapotekov, Monte Alban (ogled). Popoldan pa vas čaka ogled enega najbolj prijetnih mest Mehike, kolonialne Oaxace (od glavnega trga, kolonialnih stavb, katedrale ...). Spanje Oaxaca, H (Z)

5. dan – najprej si boste pogledali Mitlokulturno središče Zapotekov z zanimivimi dekoracijami, potem občudovali ca 2.000 let staro drevo v Tuli (pravijo da gre za največjo in najstarejšo cipreso na svetu). Potem pa vam bodo razložili vse o pridelavi tradicionalne pijače mezcal (ki jo kuhajo iz agave), katero boste tudi poskusili. Sledi vožnja do Tehuantepeca in nastanitev, H (Z)

6. dan - vožnja do kanjona El Sumidero. V dve urni vožnji z večjim čolnom boste uživali ob pogledih na globok kanjon, zanimive geološke formacije, bogato rastlinstvo in lahko tudi kakega krokodila. Sledi vožnja do indijanskega mesta, San Cristobal de las Casas. Nastanitev H (Z)

7. dan – dopoldan boste odkrivali tradicionalni vasici San Juan Chamula (stik z domačini - indijanci) in Zinacantan (s svojo katedralo). Spoznali boste lokalne običaje in poskušali lokalno hranoPopoldan pa si boste pogledali kolonialni San Cristobal de Las Casas (sprehod po indijanski tržnici, glavni trg s cerkvijo, zanimivi domačini ...), spanje San Cristobal de Las Casas, H (Z) 
Odkrivanje majevskih templjev
8. dan – ta dan bo precej slikovite vožnje vse do slapov azurne barve, Agua Azul, kjer si boste lahko privoščili sproščujočo kopel (v primeru lepega vremena), sledi ogled slapu Misul Ha (kjer so snemali film Predator), popoldan pa vas čaka ogled posebnega majevskega mesta Palenqueja, ki leži v lepem okolju sredi džungle (eno najpomembnejših najdišč), spanje Palenque H (Z)

9. dan - naslednja dva dni boste odkrivali neturistične predele, ki so namenjeni popotnikom po duši. Podali se boste proti meji z Gvatemalo, kjer boste najprej odkrivali arheološko najdišče Bonampak, ki slovi po svojih gravurah in freskah. Kasneje sledi vožnja do tradicionalne skupnosti Lacanja, kjer boste bivali. Sledi prosti čas za počitek (ali pa dodatno spoznavanje njihovega življenja) oz. za avanturistične po duši odkrivanje prave džungle. Spanje v preprosti dvoposteljni sobi. D (Z, K, V)

Dodatno: če bi bil komu prenaporen program lahko uredimo, da ostane 9. in 10. dan v resortu v Palenqeju, kjer ima dodatno dva dni počitka oz. se vam lahko uredi samostojno odkrivanje Palenqueja ter okolice z lokalnim vodnikom. Na to nas opozorite pri prijavi. 

10. dan -  pa se boste počutili kot v filmu Indiana Jones, ko se boste peljali po reki do izoliranega mističnega najdišča Yaxchilan, kjer boste lahko vpijali energijo tega mesta. Po kosilu sledi vožnja do mesta Palenque. Spanje Palenque H (Z, K)  

11. dan – vožnja do Campecheja, ki je bilo v preteklosti eno najpomembnejših pristanišč in zato stalno na udaru piratovZato ima mesto ohranjeno posebno arhitekturo (Unesco), ki jo boste odkrivali na sprehodu po mestu. Spanje Campeche, H (Z)

12. dan - po zajtrku vas čaka vožnja do svetega majevskega kraja - Uxmal, posebno energijo. Biser Uxmal je eno najpomembnejših najdišč Latinske Amerike (Unesco) in slovi po svoji veličini (impozantna Čarovnikova piramida in Guvernerjeva palača). Sledi vožnja do kolonialne Meride, ki slovi po sproščenem vzdušju. Večer bo namenjen praznovanju ob "Dnevu mrtvih" (Dia de los muertos), ki je eno največjih praznovanj v Mehiki in spada pod Unescovo zaščito (samo v oktobrskem terminu). Na vas čaka eden izmed vrhuncev potovanja s procesijo, glasbo in plesom ter spontanim druženjem z domačini (posebno doživetje). Spanje Merida, H (Z)

13. dan – dopoldan si boste pogledali najslavnejše majevske ruševine Chitzen Itza (Unesco), eno od novih čudes sveta, kjer vas bo navdušila piramida El Castillo. Sledi postanek za kopanje v zanimivi kraški jami (cenote) in vožnja do karibske obale, spanje v mestu Tulum (ca 5 min. vožnje do plaže), H (Z) 

14. dan – prost dan, ki ga lahko izkoristite za kopanje na peščeni plaži in toplem karibskem morjuSpanje mesto Tulum, H (Z). 

15. dan – prosto vse do krajšega transferja do letališča Cancun in let proti domu (Z, obroki na letalu)

16.   dan - prihod domov

Dodatno: če bi imel kdo željo podaljšati potovanje v Tulumu mu to lahko uredimo. 

SPLOŠNE INFORMACIJE:
 • Kako potujemo? Ves čas se potuje s privatnim vozilom samo za našo skupino (npr. Mercedes Sprinter).
 • Nastanitev: Spi se v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih (večinoma ranga 3 zvezdic) v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom), 1x spanje v bolj preprosti dvoposteljni sobi pri skupnosti Lacanja. 
 • V stilu Indiana Jonesa odkrivanje skrivnostnega YaxchilanaHrana: Vključeni so vsi zajtrki oz. na dvodnevni turi Yaxchilan in Bonampak so v ceni štirje obroki. Jedli boste v preizkušenih lokalnih restavracijah. Okušanje lokalne hrane je doživetje, saj mehiška hrana slovi kot zelo dobra. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. 
 • Zahtevnost poti: Tura je primerna za popotnike po duši. 
 • Število oseb: min. 10 – maks. 18
 • Vreme: Tako februar kot tudi oktober/november so zelo primerni meseci za obisk Mehike. Morje bo prijetno toplo za kopanje.  
 • Zdravje: Ni potrebno obvezno cepljenje. Več na www.zdravinapot.si
 • Varnost: Po predelih kjer boste potovali je kriminala malo. Kot povsod morate paziti na svojo lastnino (sploh v večjih mestih npr. Mexico city). Isto je potrebno spoštovati pravila glede fotografiranja domačinov v Chiapasu (sploh San Juan Chamula in Zinacantan). 
 • Spominki: Mehika ima veliko lepih spominkov (indijanski motivi, maske, leseni spominki, obsidian, srebro, tekstil, glineni izdelki ...).
 • Vizum: Slovenci za obisk Mehike ne potrebujemo vize.
Nekaj vtisov popotnikov iz našega potovanja po Mehiki:

Ocena potovanja (1-10): S potovanjem sem bil zelo zadovoljen. Ocenim ga lahko s čisto desetko. Nastanitve, program in vodič - vse je bilo odlično. 
Zaradi cestnih zapor je nekaj iz programa izpadlo, vendar gre za višjo silo. Preživel sem popolna dva tedna.
Vodnik Damjan je prava enciklopedija in poka od znanja. Ves čas potovanja sem se zraven njega počutil varno in brez skrbi. Zna poskrbeti za vse potnike in se vsakem posebej posveti. Tudi v “prostem” času je vedno na voljo in pripravljen na zabavo.Najlepše je bilo odkrivanje novih kultur, narava  in kulinarika. Najbolj sem užival v pragozdu, saj je bil tam stik z domačini in naravo najbolj pristen.Boštjan

Za konec pa Tulum s svojimi peščenimi plažami
Ocena potovanja (1-10): 9 – Super potovanje v zabavni družbi po lepi zgodovinsko bogati pokrajini v stiku z ljudmi in živalmi. 
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Vodnik je živa enciklopedija znanja predvsem o piramidah in zgodovini, tako da je bilo včasih malo težko slediti. Drugače pa zabaven, direkten, ustrežljiv in iznajdljiv.
Najprej bi pohvalili celo skupino in se jim zahvalili za družbo. Poleg vseh piramid, čudovitih mest, prijaznih ljudi, eksotičnih živali in še lepše narave je bil najbolj zabavni del potovanja, ko se nam je v kanjonu pokvarilo prevozno sredstvo in daljši sprehod po jungli, ki se je na koncu zaradi obilice vode končal z zabavnim brodenjem po vodi in blatu, na koncu pa še kopanje v cenoti in seveda plaže v Tulumu.
Jana, Luka, Martina in Darka

Ocena potovanja (1-10): 9
Ocena vodnika Damjana? Če je tudi ocena od 1-10, potem je najina ocena 11. Zelo prijazen, potrpežljiv, prilagodljiv, zabaven, poln znanja, takega vodnika bi si vsak želel.
Najlepši je bil stik z domačini, spoznavanje njihovega načina življenja, podzemna jama, kanjon El Sumidero in seveda Chitzen Itza.
Dragica in Bojan Janko 

Vabljeni, da se nam pridružite na posebnem potovanju po Mehiki. 

Info in prijave: gsm 031-684 651 (Uroš), e-mail uros.ravbar@gmail.com
 
RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

Zadnja 3 mesta za potrjeno potovanje na KUBO (20.20. - 3.11.) ter potrjeno novoletno potovanje (25.12. - 6.1.2019)

objavljeno: 16. maj 2018 07:14 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 22. maj 2018 08:40 ]

Vrhunci Kube
 • Termini: 21.4. - 5.5. (prvi maj) in 20.10. - 3.11.2018, 25.12.2018 - 6.1.2019
 • Trajanje potovanja: 15 dni (novoletni termin 13 dni)
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 1.638 eur/os pri najmanj 15 prijavljenih + letalska karta (od ca 600 eur/os naprej, dražje za novo leto) 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za zaključene skupine.
Je primerno tudi za družine. 


GRE ZA NAŠO DOLGOLETNO USPEŠNICO!Za krompirjeve počitnice 20.10. - 3.11.2018 (15 dni) - potovanje je potrjeno - na voljo so zadnja 3 mesta - iščemo cimra
Novoletno potovanje 25.12.2018 - 6.1.2019 (13 dni) - potovanje je potrjeno - še 8 prostih mest   

Skozi odprta okna prihaja glasba v valovih, medtem ko nas ob večerih čakajo spontani plesni ritmi in povsod je prisotno življenje. Kuba je država, kjer si enostavno v trenutku zdaj in se prepustiš toku dogajanj. Kjer še vedno lahko vidiš klasične stare limuzine parkirane na kolonialnih trgih in revolucionarne grafite na stenah živo pisanih hiš, ki opevajo revolucionarne podvige Che Guevare in Fidela Castra. Pa najlepše kubanske plaže in odmaknjeni otoki, jahanje konj, tobak, rum in koktejli v kombinaciji s salso, sonom in drugimi zvrstmi. Vabimo vas, da z nami odkrijete Kubo, kjer bomo s katamarani odkrivali odmaknjene otoke, plavali z delfini in snorkali med najlepšimi koralami, kjer bomo spali pri domačinih doma in uživali v njihovi gostoljubnosti in sproščenosti. 

Na vas čaka odličen program (kjer smo izbrali najboljše kar Kuba ponuja) in vodnik, ki se na Kubi počuti kot doma. Tako Kube ne boste samo videli, ampak tudi doživeli.  

PROGRAM: 
H – hotel (3x) v dvoposteljnih sobah
Drugje spanje pri domačinih po dva v sobi (posebno doživetje)
K – kosilo, Z - zajtrk

Starodavna HavanaDan 1 - Evropa – HAVANA
Polet prek enega izmed evropskih letališč v Havano. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti, prevoz do hotela in če boste pri močeh prvo nočno odkrivanje. Nočitev v hotelu v Havani. (letalo, H)

Dan 2 – HAVANA
Havana je mesto iz nekega drugega časa. Najprej obiščemo stari del mesta, kjer stoji katedrala in kjer Havana kaže svojo pravo staro podobo. Obiščemo tudi muzej ruma Havana Club ter si pogledamo njegovo skrivnostno proizvodnjo. Potem sedemo v stare ameriške avtomobile in si v njih privoščimo ogled novega mestnega jedra. Z vetrom v laseh uživamo ob prizorih na priobalni aveniji Malecon, pomembnostih revolucionarnih uspehov iz Trga revolucije, arhitekturni lepoti predsedniške palače, slikovitosti Centralnega parka, poveljevanju iz Kapitola in zasluženem predihu v predsedniškem hotelu... Zvečer pa se gre plesat ali na opcijski koncert Buena Vista Social club. Nočitev v hotelu v Havani (H, Z).

Dan 3 – HAVANA – HEMINGWAYEVA POSEST - SANTA CLARA – REMEDIOS 
Zjutraj nas najprej čaka ribiška vasico Cojimar, od koder je Hemingway hodil na ribolov, in koder je nastalo njegovo najbolj prepoznavno delo “Starec in morje”. Obiščemo lokal v katerem je nastajala knjižna uspešnica in kjer nam postrežejo koktejl. Sledi obisk Hemingwayeve posesti potem pa vožnja do Santa Clare, ki jo popestrimo z zanimivimi zgodbami iz kubanske revolucije – s poudarkom na Che Guevari, saj nas čaka ena največjih otoških znamenitosti - mavzolej Che Guevare, najbolj znanega revolucionarja 20. stoletja. Sledi vožnja do Remediosa in čas za odkrivanje mesta. Nočitev pri domačinih doma. (Z)

Kolonialni Trinidad
Dan 4 - REMEDIOS – CAYO SANTA MARIA – REMEDIOS
Danes nas čaka vožnja s katamaranom do rezervata Cayo Santa Maria. Do njega vodi ca 40 km dolg nasip čez morje Atlantika in potopljene otočke, obrasle z mangrovimi gozdovi. Gre od Unesca zaščiten biosferni rezervat, kjer boste snorklali in uživali v morju ter se družili z delfinom (v odprtem bazenu). Mogoče dobite tudi njegov poljub. Pozno popoldne se vrnemo v Remedios, tokrat barve sončnega zahoda popestrijo vrnitev. Nočitev pri domačinih doma. (K)

Dan 5 –  REMEDIOS – ESCAMBRAY – TRINIDAD
Na poti proti Trinidadu se ustavimo v tovarni cigar, kjer se seznanimo z njihovo izdelavo preden se podamo v hriboviti Escambray. Ne daleč vstran od panoramske razgledne točke na nižje ležeča jezera, nas že čakajo ruski tovornjaki in sprehajalne poti po tropskem zelenju in pestrem ekosistemu nacionalnega parka, mimo džungelskega slapu do melodične reke, kjer postanemo za kosilo. Z vrha se razteza lep razgled na Trinidad, našo naslednjo destinacijo. Poiščemo si namestitev, se stuširamo in uredimo, potem pa... spontana zabava v enem izmed glasbenih klubov, po polnoči lahko tudi v največji jamski diskoteki. Nočitev pri domačinih doma. (K)

Dan 6 – TRINIDAD 
Na vas čaka odkrivanje Trinidada  (Unesco), enega najlepših kolonialnih mest Latinske Amerike. Sprehodili se boste skozi tlakovane ulice in si ogledali glavne znamenitosti okoli Plaza Mayor in po želji še katerega od muzejev: arheološki muzej, zgodovinski muzej, muzej romantike… Mesto je raj za nakupovanje spominkov in vas čaka veliko časa za samostojno odkrivanje ali pa se gre na bližnjo plažo. Zvečer pa spet ven, saj se mesto prelevi v veliko plesišče na odprtem. Spontana zabava in ples. Nočitev pri domačinih doma. 

Tropski raj za konec potovanja
Dan 7 – TRINIDAD – PLAYA ANCON – VALLE DE LOS INGENIOS – CAMAGUEY
Zjutraj obiščemo lepo karibsko plažo, nekaj kilometrov dolgo peščeno plažo. Po obmorskih radostih obiščemo Unescove plantaže sladkornega trsa v slikoviti dolini Los Ingenios. Kosilo vas čaka v nekdanji haciendi mogočnih baronov, kjer boste lahko poskusili tudi sveže stisnjeni sok iz sladkornega trsa. Sledi popoldanska vožnja v Camaguey. Spanje pri domačinih doma. (K)

Dan 8 – CAMAGUEY – CAYO SABINAL - CAMAGUEY
Današnji dan izkoristimo za celodnevni izlet s katamaranom, tokrat je izhodišče na najdaljši kubanski plaži, Santa Lucia. Izlet nas popelje med najlepše koralne grebene, bogate s pahljačastimi koralami in številnimi vrstami tropskih rib. Geografsko izoliran in skrit otoček Cayo Sabinal je rezerviran kot nalašč za nas. Pred njim se razprostira dolga bela peščena plaža namočena v turkizne barve Atlantika, v njenem ozadju pa v ritmu vetra poplesavajo kokosove palme. Kar težko bo iti naprej. Na ta dan lahko organiziramo potapljaški izlet - npr. potapljanje z morskimi psi (potrebna najava ob prijavi). Nočitev pri domačinih doma. (K)

Dan 9 – CAMAGUEY - SANTIAGO DE CUBA
V prestolnici kubanskih kavbojev se izgubimo v Unescovem labirintu ozkih in kratkih uličic, nato nas v posebej prirejenih kolesih popeljejo na raziskovanje številnih trgov Camagueya, prepustimo se vožnji in vodenju lokalnih „bicikletarov.“ Povprašajte jih o obisku papeža, lokalnih umetnikih... Sledi vožnja do najbolj karibskegakubanskega mesta. Pred nami zaživi prestolnica glasbe, karnevalov in kubanskega juga, Santiago de Cuba. Nastanitev pri domačinih potem pa nočno odkrivanje mesta.  

Santiago živi z glasbo
Dan 10 – SANTIAGO DE CUBA
Santiago - zibelka kubanske glasbe in revolucije - je zgrajen na številnih gričih ter se ponaša s pisano karibsko tradicijo in kulturo. Ulice se v valovih dvigajo in spuščajo, krasijo jih raznobarvne kolonialne stavbe, v ozadju pa se kot kulisa nad mestom dviga gorovje Sierra Maestra. Za začetek si ogledamo pokopališče, kjer je pokopan Fidel Castro, trg Revolucije in trdnjavo del Morro, potem pa po krajši siesti obiščemo Caso de la Trova, tempelj kubanske glasbe in njegovo "plesišče" (posebno doživetje). Nočitev pri domačinih doma.

Dan 11 – SANTIAGO DE CUBA – LAS TERAZAS – VINALES
Prevoz do letališča in notranji let do Havane in vožnja proti Vinalesu, za mnoge najlepšem delu Kube. Postanek za kavo na Las Terrazas, ki je znana po kavnih plantažah. Čaka nas le še nekaj vožnjo do vasice s plantažami najbolj kakovostnega tobaka, Vinales. Sledi obisk prazgodovinskega Murala in odkrivanje posebne pokrajine kar na konjih. Namestitev pri domačinih doma.

Dan 12 – VINALES – CAYO LEWISA – VINALES
Zjutraj se odpravimo še zadnjič na obalo. Kratka vožnja z ladjo nas popelje na koralni otoček v arhipelagu de Colorados. In kaj je lahko lepšega, kot da si na koncu potovanja lahko privoščimo sproščen počitniški dan v tropskem raju – uživamo v sončenju in kopanju. Gotovo nas najbolj navduši sama plaža in odtenki Atlantika. Vključeno je kosilo. Pozno popoldan vrnitev v Vinales. Namestitev pri domačinih doma. (K)

Čudovita kraška pokrajina Vinalesa
Dan 13 – VINALES - HAVANA
Vinales je ugnezden v Sierra de Los Organos in nudi posebne panorame ter najlepše barve na Kubi. Milijone let so reke glodale podzemne tunele v mehki apnenec in nastajale so mogočne jame. Nad njimi se je pokrajina sesedala in nastala je posebna pokrajina "mogotov". Uživamo v vzdušju "mogotov" nad nami in tobačnih ter kavnih polj okoli nas. Na poti spoznavamo prijazne domačine, ki nam z nekaj sreče zvijejo cigaro ali nam ponudijo srk domače kave. Ogledamo si eno izmed številnih zanimivih kraških jam in uživamo v lepih konturah podzemnega sveta. Sledi obisk lokalne družine ter hiše kjer posušijo tobak. Popoldan pa sledi vožnja nazaj v Havano in zaključni večer. Nočitev v hotelu v Havani (H).

Dan 14 – HAVANA AIRPORT in POVRATEK V EVROPO
Prosto do odhoda na letališče. Po vseh lepih izkušnjah se poslovimo z “Adios Cuba”. Vožnja do letališča in let proti Evropi.

Dan 15 – PRIHOD DOMOV

Cena: 1.638 eur pri najmanj 15 prijavljenih + letalska karta od 600 eur/os naprej
Letalske karte bomo rezervirali takoj, ko bo potovanje potrjeno. 
Doplačilo za manjšo skupino (10 - 14 oseb) 120 eur/osebo. 
40 € popusta, če ste že potovali z nami. 

Cena vključuje: 
 • 13 x prenočevanje na Kubi v dvoposteljnih sobah (od tega 10x pri domačinih doma in 3x v hotelu),
 • notranji let Santiago de Cuba – Havana, 
 • vse prevoze po programu s klimatiziranim avtobusom turistične kategorije, 
 • hrano po programu (3x zajtrk, 5x kosilo), 
 • vožnjo s starimi avtomobili v Havani, 
 • izlet s katamaranom na Cayo Santa Maria, z neomejenim konzumiranjem pijač ter vključeno opreme za snorklanje (maska, snorkel in plavutke),
 • izlet s katamaranom na Cayo Sabinal, z neomejenim konzumiranjem pijač ter vključeno opremo za snorklanje,
 • izlet na otok Lewisa,
 • treking po Sierra Escambray, 
 • ogled tovarne ruma, tovarne cigar, obisk lokala Hemingway (s koktejlom) in Chejeve grobnice,
 • vožnjo z bici taxiji po Camagueyu,
 • izlet na Unescove plantaže sladkornega trsa, 
 • jahanje konjev v Vinalesu, 
 • vstopnine po programu, 
 • obveznega lokalnega vodnika na Kubi, 
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, 
 • organizacijo programa potovanja.
Cena ne vključuje: vize 35 eur, napitnine in stroški skupne blagajne (skupaj ca 50 eur), dodatno hrano, osebni izdatki (eventuelni stroški fotografiranja v Santiago de Cuba, muzeji Trinidad), prevoz do/ iz letališča (bo urejen za skupino). 

Lahko vam uredimo asistenco Coris oz. zavarovanje rizika odpovedi. 

VAŽNO: V Sloveniji se za paket plača le 1.478 eur saj se od paketa odšteje 160 eur za stroške 10 - ih nastanitev, ki se plačujejo na licu mesta. Spi se pri domačinih doma (10x) v tako imenovanih Casa particulares (razen v Havani, ko se 3x spi v hotelu). Pri domačinih doma vam lahko pripravijo zajtrk in/ali večerjo (doplačilo). Cene namestitev znašajo ca 16 eur/osebo v dvoposteljni sobi (10 nočitev x 16 eur/ osebo = 160 eur/os) in se plačujejo direktno na licu mesta. Če sobo zaseda ena oseba, je cena dvakrat višja, torej 32 eurov/noč. Ca en mesec pred potovanjem bo srečanje vseh udeležencev z vodnikom, kjer boste dobili vse informacije glede potovanja.
200 € akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja …) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Predviden vodnik: Alex Fernandez, Damjan Glinšek, Senad, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com
Če želite doživeti Kubo so Alex, Senad in Damjan pravi vodniki za vas (sproščeno vzdušje in kvalitetno vodenje je zagotovljeno). 

SPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Potujemo s klimatiziranim avtobusom turistične kategorije. V ceni je tudi notranji let Santiago de Cuba - Havana.
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih in turističnih restavracijah. Poskusili bomo raznoliko kreolsko kulinariko, ki slovi po sveži, lahki in okusni hrani. Kulinarika je podobna naši. Prevladujejo vse vrste mesa in zelenjave. Ogromno je svežega sadja, še posebej manga, ananasa, papaje in guave. Kuba je bogata z morskim ulovom, zato je v kulinariki veliko rib (tudi jastogov po zelo pristopnih cenah). Zajtrk stane ca 4-5 eur/os, kosilo ca 10-13 eur/os in večerja ca 10-13 eur/os. Seveda se da jesti tudi ceneje. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ni zahteven in je prilagodljiv do okolice in sopotnikov. 
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20
 • VREME: Celo leto je ugodno in primerno za potovanje, razen poletja, ko je največ padavin in ko so visoke temperature. Tako oktober, kot januar in april so zelo primerni meseci za obisk Kube.
 • ZDRAVJE: Niso potrebna cepljenja za vstop. Več na www.zdravinapot.si
 • VARNOST: Potovanje po Kubi je varno, obstaja le manjša možnost manjših tatvin (v velikih mestih, ko se stemni). Vodnik vas bo pripravil na to, da bo vaše potovanje ostalo v čim lepšem spominu.
 • SPOMINKI: Poleg najbolj tipičnih kubanskih proizvodov cigar, ruma in kave na trgu ponujajo še oblačila s Chejevo podobo, vrhunsko glasbo, slike in druge umetniške stvaritve ter raznolike lesene izdelke.
NEKAJ VTISOV IZ NAŠIH POTOVANJ PO KUBI:

Kuba slovi po svoji glasbi
Ocena potovanja (1-10): Ocena 10 - potovanje je bilo fantastično. Kuba je zelo lepa polna glasbe in plesa.. Takšnega potovanja še nisem nikoli doživela. Celotna skupina skupaj z vodnikoma in šoferjem smo bili kot ena velika družina :) To, da so tekle solze ob odhodu in poslavljanju pove veliko več kot besede :)
Alex je daleč najboljši vodnik. Od njega sem izvedela veliko stvari saj je kot Wikipedija :D Navdušil me je za veliko stvari, mi spremenil pogled na nekatere stvari v življenju ter navdušil za še eno potovanje z njim :) Zaradi njega je bilo vzdušje na potovanju super ter skrbel je, da je vse potekalo brez skrbi. Tudi vodnik na Kubi Arisley je bil super :))
Težko bi izbrala trenutke, ki so bili najlepši na potovanju, ker na takšnem potovanju s takšno skupino in vodnikom je bilo celotno potovanje nepozabno :)
Sara

Ocena potovanja (1-10): čista 10-ka in ŠE VEČ (nad pričakovanjem)
Kako ste zadovoljni z vodnikom? ALEX je res tak sonček. Pozitiven, skrben, zelo iznajdljiv, profesionalen, hitro reši nepričakovane situacije, vedno poln energije, in tako lepo pleše ;)
Potovanje, ko res SANJAŠ Z ODPRTIMI OČMI. Super fajn celotna ekipa, super voznik avtobusa,  Alex, ki je z nami preplesal marsikatero noč, vse pohvale Aleksu in kubanskemu vodiču JJ – perfektna sta! Pot pa sploh enkratna in težko mi je izpostaviti samo en dogodek. Všeč mi je bila vožnja s starimi avtomobili in prepevanje Guantanamere z voznikom; koncert Buena vista social club in plesanje z Omaro Portuondo; poljubček z delfinom; plavanje in potapljanje na rajskih otočkih s sanjskimi plažami; petje ob ognju; občudovanje sončnih zahodov in vzhodov; ples na katamaranu; vožnja z ruskimi kamioni; plavanje pod slapovi in sprehod po tropskem gozdu; barvita živahna mesteca z glasbo na vsakem vogalu; nasmehi in gostoljubje domačinov, ki še znajo uživati v vsakdanjih trenutkih; tropsko sadje, morska hrana; pohajkovanja med sladkornim trsom, grmički kave,ananasa in bugenvilij; okušanje ruma in cigar; vožnja z rikšami; obisk lokalnih tržnic; jahanje po hriboviti krajini porasli s tobakom in palmami; izdelava cigar; nogomet in ples z domačini; revolucionarno vzdušje in kubanska trma; salsa, rumba in čačača do jutranjih ur...in še in še. Vse je bilo ČUDOVITO.
Alenka M. 

Udeležila sem se potovanja po Kubi z vodičem Senadom. Prvič sem se odločila za tak način, prej sem vedno potovala s prijatelji. Moram priznati, da ste vse moje predsodke o turističnem potovanju z agencijo popolnoma uničili.
Presegli ste vsa pričakovanja: 
- ODLIČEN vodič z ogromno znanja, mirne krvi in z obilico dobrega humorja,
- odlično izbrane znamenitosti,
- prenočevanje pri domačinih je bilo nepozabno,
- tempo potovanja je bil neverjeten: videli smo ogromno, pa vendar so bili dnevi na plaži tako pametno izbrani, da ni bilo slutiti utrujenosti.
Verjetno je bilo se ogromno drugih pozitivnih reči (tudi so-popotniki so bili izjemni) in ne najdem niti ene slabe strani tega potovanja.
Najlepša hvala za vse! Vas že hvalim vsem, ki jih poznam. Lep dan še naprej!
Tina 

Ocena potovanja (1-10): 10
Potovanje je bilo nepozabno.
Vodnik Aleks je  odgovoren, potrpežljiv in prijeten sogovornik. Delo opravlja zelo profesionalno. Njegove bogate dolgoletne izkušnje vodenja skupin so bili očitno izražene. Potovanje z njim je res pravi užitek.
Najlepše je bilo jahanje na konju, poležavanje na čudovitih plažah in nenehno poplesavanje ob prijetnih ritmih glasbe.
Martina 

Ocena potovanja (1-10):  10
Res doživeto potovanje.
Naš vodnik Alex in tudi vodnik na Kubi JJ sta bila enkratna, fantastična!!! Če bom še kdaj potovala z vami....100% Alexa!!!
Vse mi je bilo lepo, uživala sem 100%. Program je bil zelo raznolik in obenem sproščujoč.
Sonja

Ocena potovanja: 10;  bilo je vse super, organizacija, vreme, vodnik in neverjetno enotna in homogena skupina.
Vodnik Alex je bil odličen, znal nas je združit in povezat, pomagal nam je kjerkoli smo ga potrebovali, neverjetno simpatičen in dobrovoljen.
Najlepši  je bil neposreden stik z domačini, njihovo petje, ritmi salse in nepozabni podmorski svet in čudovite plaže.
Irena

Vabljeni, da se nam pridružite na posebnem potovanju po Kubi. 

INFO in PRIJAVE: gsm 031-684 651 (Uroš), e-mail uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Zadnje prijave za potrjeno julijsko potovanje Tanzanija in Zanzibar (8. - 20.7.2018) in potrjeno novoletno potovanje (25.12. - 6.1.2019)

objavljeno: 9. maj 2018 04:23 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 22. maj 2018 08:44 ]

Tanzanija in Zanzibar

Za zaključene skupine lahko organiziramo kadarkoli. 

Potovanje je zelo primerno tudi za družine (ni obvezno cepljenje). Popust za otroke na safariju.

Potovanje v julijskem terminu je potrjeno - pohitite s prijavo! Sprejemamo zadnje prijave. 

V novoletnem terminu je potovanje tudi že potrjeno! 

V novoletnem terminu imamo že rezervacijo let. kart z odličnimi leti (Emirati) iz Zagreba in isto ob povratku na Zagreb po zelo dobri ceni za novoletni termin 861 eur/osebo (z vključenim letom iz Zanzibarja)!

Videli in doživeli boste Afriko kot iz dokumentarnih filmov. V narodnih parkih Serengeti in Ngorogoro kraterju je največja koncentracija živali na svetu. Če hočete videti velikih 5 (leva, slona, bivola, leoparda in nosoroga) je največja verjetnost prav tukaj. Čaka vas safari v narodne parke Manyara, Ngorogoro krater in Serengeti. Vmes bo še lov z Bušmani ob jezeru Eyasi in nepozabno druženje z Masaji. Lahko boste videli boste najvišjo afriško goro Kilimandžaro, najslavnejše parke, pradavna plemena, največje afriško jezero ter na koncu še lepe plaže Zanzibarja. 

Potovanje je idealna kombinacija aktivnega potovanja in na koncu uživanja na lepih plažah Zanzibarja. 

PROGRAM: 
1. dan: LET DO TANZANIJE – TRANSFER DO ARUSHE
Let proti Tanzaniji (obroki na letalu). Predviden je večerni prihod na letališče Kilimandžaro in krajši privatni transfer do Arushe. Spanje v hotelu v Arushi (dvoposteljne sobe).

2. dan: ARUSHA – MASAJSKA VAS (pol penzion)
V kolikor boste imeli srečo se lahko v Arushi ob lepem vremenu vidi najvišji vrh Afrike (Kilimandžaro). Sledi čas za ogled Arushe in potem transfer do masajske vasice in obisk masajskega muzeja, kjer se boste vrnili v preteklost in se podrobno seznanili z masajsko kulturo. Ob sončnem zahodu pa vas čaka masajski ples s ceremonijo. Potem pa BBQ večerja na žaru z Masaji in druženje ob tabornem ognju. Spali boste v tradicionalni masajski kolibi (notri imajo udobna ležišča). 
Gre za posebno izkušnjo druženja z Masaji, kjer je vključena celotna skupnost in kjer se bo celoten prihodek namenil izgradnji vodovoda oz. v dobrobit skupnosti. Spanje pri Masajih v tradicionalni koči – udobno ležišče (po 2-4 osebe skupaj).    

3. dan: MASAJSKA VAS – ARUSHA (zajtrk, kosilo):
Po zajtrku vas čaka peš safari po masajskem ozemlju, kjer se boste seznanili z njihovo tehniko lovljenja ter o njihovi medicini in zdravilnih zeliščih. Sledi obisk pri masajski babici, kjer boste prisostvovali pri obredu pitja čaja. Sledi tradicionalno kosilo in popoldan vrnitev v Arusho in spanje v hotelu (dvoposteljne sobe). 

4. dan: ARUSHA - NARODNI PARK MANYARA (polni penzion):
Po zajtrku sledi prerazporeditev potnikov v 4x4 vozila in postanek za nakup v supermarketu. Sledi vožnja s piknik kosilom pri narodnem parku Manyara. Potem pa ogled narodnega parka, ki se nahaja med alkalnim jezerom Manyara in zahodnim zidom vzhodnega dela Velikega Tektonskega jarka. Najbolj nenavaden prizor v parku so "po-drevesih-plezajoči-levi", ki jih je občasno možno videti na vejah akacij šest do sedem metrov nad tlemi. V tem parku je tudi največja koncentracija slonov v Tanzaniji. Srečali pa boste lahko med drugim tudi bivole, žirafe, leoparde, impale, nilske konje ter veliko vrst ptic. Večerja in prenočevanje v kampu v kvalitetnih večjih dvoposteljnih šotorih s posteljami.

5. dan: MANYARA – EYASI – LOV Z BUSHMANI – NGORONGORO KRATER (polni penzion):
Po zgodnjem zajtrku vožnja proti največjem tanzanijskem alkalnem jezeru Eyasi, kjer biva pleme Haadzabe, poznano tudi kot »Bušmani oz. grmičarji«, kjer sem jim boste pridružili na jutranjem lovu za hrano. Nekateri še vedno živijo kot nekoč, lovijo z lokom in sulicami in za vsak plen zakurijo ogenj – brez vžigalic. Sledi piknik kosilo in vožnja do enega najboljših parkov sveta za opazovanje živalstva - Ngorongora in popoldanski ogled. Čudoviti Ngorongoro krater je bil proglašen za mesto svetovnega nasledstva s strani Združenih narodov in njegova zaščita raznovrstnosti je bila povezana z Noetovo barko. Pred tremi milijoni let je bil Ngorongoro aktivni vulkan, ampak njegov vrh se je sesedel in nastala je kaldera; danes predstavlja največjo nepretrgano kaldero na svetu s premerom 20 km. Krater je eno redkih mest, kjer se v enem dnevu lahko vidi "veličastnih pet": slona, bivola, leva, leoparda ter nosoroga. V parku so posneli veliko dokumentarnih filmov in tudi sami se boste počutili kot, da ste prisotni v enem od njih. Večerja in prenočevanje na robu kraterja v kampu v večjih dvoposteljnih šotorih s posteljami.

6. dan: NGORONGORO REZERVAT – SERENGETI NARODNI PARK (polni penzion):
Po zajtrku vožnja po stranski panoramski cesti do slavnega Serengeti narodnega parka, ki je dobil ime iz masajske besede "Siringet", kar pomeni "neskončna planota" in piknik kosilo. Ekosistem Serengetija podpira največjo koncentracijo pašnih živali v Afriki, kjer boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji živali na safariju v parku. Večerja in spanje v kampu v večjih dvoposteljnih šotorih s posteljami. 

7. dan: SERENGETI PARK – MWANZA NA JEZERU VIKTORIJA (zajtrk, kosilo):
Po zajtrku in sončnem vzhodu vas čaka dodatno odkrivanje parka Serengeti, kjer se vsako leto dogodi "velika migracija" oz "tek za preživetje" (ne pozabite, da živali nimajo urnika). Po kosilu vožnja do mesta Mwanza na obali največjega afriškega jezera Viktorija. Prenočevanje v Mwanzi v dvoposteljnih sobah. 

8. dan: MWANZA – DAR – ZANZIBAR – STONE TOWN (zajtrk): 
Po zajtrku sledi let na Zanzibar preko Dar el Salama s predvidenim prihodom na Zanzibar ob ca 12.25 popoldan. Sledi transfer v Stone Town (ki navdušuje s svojimi ozkimi ulicami). Ogled mesta in obisk Forodani vrtov in njihovih stojnic s svežo zanzibarsko hrano. Spanje v Stone townu v hotelu v dvoposteljnih sobah.

9. dan: TURA ZAČIMB – KENDWA (zajtrk, kosilo):
Po zajtrku čas za zadnje nakupe. Sledi daljša tura po plantaži začimb, eksotičnega sadja in zelenjave s kosilom, kjer boste vse tudi okusili. Po kosilu sledi krajši transfer na severni del Zanzibarja do predela Kendwa, kjer vas za konec čaka uživanje na lepem Zanzibarju. Prosto za poležavanje na plaži, snorklanje in uživanje v sončnem zahodu. Ste za masažo na plaži? Ali za koktejl ob sončnem zahodu? Ker je Zanzibar koralni otok in ga obkroža koralni greben je raj za vse potapljače. Prenočevanje v bungalovih ob plaži (dvoposteljni).

10. dan: KENDWA PLAŽA (zajtrk):
Uživanje na peščeni plaži, kjer se bo ustavil čas. Prosto za uživanje, tako da bo vsak prišel na svoj račun. Lahko greste peš do Nungwija po plaži, svetilnikamini akvarija in do rezervata za želvePrenočevanje v bungalovih ob plaži (dvoposteljni).

11. dan: KENDWA PLAŽA (zajtrk):
Uživanje na peščeni plaži, kjer se bo ustavil časLahko se gre na snorklanje oz. na izlet z ladjico. Prosto za uživanje, tako da bo vsak prišel na svoj račun. 
Prenočevanje v bungalovih ob plaži (dvoposteljni).

12. dan: KENDWA PLAŽA – LET PROTI DOMU (zajtrk)
Dopoldan uživanje na Zanzibarju. Sledi transfer na zanzibarsko letališče in pozno popoldanski polet proti domu.

13. dan: PRIHOD DOMOV

Cena: 2.170 eur/os pri številu 15 oseb + let. karta z vsemi taksami 871 eur/os na dan 9.5. z vključenim letom iz Zanzibarja (le 861 eur/os v novoletnem terminu z vključenim letom iz Zanzibarja)
Obvezno doplačilo za notranji let Mwanza - Zanzibar 134 eur/os 
Doplačilo za manjšo skupino 10 – 14 oseb 135 €/os.
40 € popusta, če ste že potovali z nami.
Dodaten popust za otroke na safariju. 

Cena vključuje:
 • privatni transfer iz letališča do hotela v Arushi, 
 • 2x prenočevanje v Arushi v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom),
 • prenočevanje pri Masajih na normalnih ležiščih (2-4), vsa hrana vključena (polni penzion) in vse aktivnosti pri Masajih vključene,
 • privaten transfer z avtobusom do Masajev in nazaj (lahko z manjših vozilom v primeru manjše skupine), 
 • 4 dnevni kamping safari po programu,
 • na safariju vse vstopnine v parke (Manyara, Serengeti), rezervate (Ngorongoro), vaške pristojbine (Eyasi …), 
 • prenočevanje v večjih šotorih (3x3x2m) za dve osebi, v katerih so prenosne postelje s posteljnino v kampih s sanitarijami/tuši s skupno uporabo, 
 • polni penzion na safariju (začetek z zajtrkom in konec s kosilom), 
 • vso opremo za kampiranje (šotor, prenosne postelje, posteljnino, mize, stole, pribor …), 
 • 4x4 vozila (vsi potniki imajo sedež ob oknu), 
 • angleško govorečega vodnika - voznika, kuharja, spremljevalno osebje,
 • najem posebnega spremljevalnega vozila v času safarija za vso opremo (kuhinja, kamping oprema …),
 • vse transferje po programu in po safariju transfer vozil/osebja/opreme iz Mwanze nazaj v Arusho,
 • vse pristojbine za vozila in osebje, 
 • neomejen ogled parkov v času uradnih ur (in veljavnosti dovolilnic),
 • prenočevanje v Mwanzi v dvoposteljnih sobah, nočitev z zajtrkom,
 • letališki transfer v Mwanzi,
 • privatni transfer v Kendwo, 
 • prenočevanje 3x Kendwa (Zanzibar) v dvoposteljnih bungalovih (nočitev z zajtrkom) in 1x Stone Town (Zanzibar) v hotelu v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom),
 • ogled farme začimb z lokalnim kosilom,
 • privatni letališki transfer zadnji dan,
 • slovensko vodenje vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.
Cena ne vključuje le: turistične vize za Tanzanijo (50$), nekaj dodatnih obrokov in pijače, napitnin, osebnih izdatkov, prevoza na/iz letališče (bo urejen za celo skupino). 

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi

DODATNO: Lahko vam uredimo tudi vzpon na Kilimandžaro (ki se izpelje pred začetkom safarija, tako da se skupini pridružite ob njihovem prihodu v Arusho.

NAŠA PREDNOST: Na SAFARIJU se spi v večjih šotorih velikosti 3x3x2 metra (en šotor za dve osebi). V šotoru imate prenosne postelje s posteljnino (tako da ne potrebujete s seboj niti spalnih vreč).

Dodatno imamo najeto spremljevalno vozilo za lokalno ekipo (kuhar, pomočniki …) in vso kuhinjo ter potrebščinami za kampiranje, tako da se ne izgublja časa v samih parkih. Takoj po zajtrku boste že odkrivali naravo, medtem ko bo spremljevalna ekipa pospravljala kamp in vso opremo. Ko boste prišli zvečer v kamp pa bo tudi že vse postavljeno in večerja pripravljena. To boste vsi ljubitelji narave in živali znali še bolj cenit (saj bo veliko več časa za odkrivanje samih narodnih parkov).

200 € akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača letalsko karto, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnih razmerij $:EUR) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Predviden vodnikDamjan Glinšek, Peter Eržen, Jure Podobnik, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com
Vsi Tanzanijo in Zanzibar dobro poznajo in so sem že peljali naše skupine, tako da ste v res dobrih rokah. 

Splošne informacije:

 • Kako potujemo? Na safariju potujemo s posebnimi safari jeepi (vsak potnik ima pogled skozi okno), koristimo notranji let na Zanzibar.
 • Nastanitev: Na safariju spimo v kampih - prenočevanje je v večjih šotorih (3x3x2m) za dve osebi, v katerih so prenosne postelje s posteljnino (vsa oprema nas čaka tam), na Zanzibarju, Arushi in Mwanzi spimo v prijetnih hotelih.
 • Hrana: Na safariju nam lokalni kuhar pripravlja tri obroke na dan (polni penzion), na Zanzibarju bomo imeli možnost okusiti lokalno hrano. 
 • Zahtevnost poti: potovanje ni zahtevno, vseeno pa je potrebno vedeti, da je namenjeno popotnikom, ki ne komplicirajo pri vožnjah po slabih cestah narodnih parkov in ki imajo radi kampiranje sredi narave (na safariju). 
 • Število oseb: min 10 - maks 20.
 • Vreme: Obdobje (konec decembra, januar kot tudi julij) je primerno za obisk Tanzanije. Pričakujemo stabilno vreme (ga je pa vedno težje napovedati). Zanzibar je topel preko celega leta. Čakajo vas optimalne temperature zraka in vode (kopanje na peščenih plažah v Indijskem oceanu).
 • Zdravje: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti. Cepljenje proti rumeni mrzlici ni obvezno, v kolikor se pride iz Slovenije. Neobvezno, a priporočljivo je cepljenje proti hepatitisu A. Glede malarije mi svetujemo preventivo: dolgi rokavi, uporaba zaščitnih sredstev (repelenti). Več na www.zdravinapot.si  
 • Varnost: Tanzanija je varna država. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • Spominki: Tanzanija ima veliko lepih spominkov. 
 • Vizum: Slovenci za vstop potrebujemo vizo, ki jo dobimo ob vstopu v državo. 

Nekaj vtisov popotnikov iz našega potovanja po Tanzaniji in Zanzibarju:

Ocena potovanja: Čista 10! 
V Tanzaniji dobi čas drugačne dimenzije... bila sem na potovanju 14 dni, a se mi je zdelo, da sem že mesece... toliko vsega lepega in spet je moja duša napolnjena z novo energijo... Masaji, njihov ples, Bušmani, big five, pa prostrana narava in vse te divje živali! Za piko na i pa še Zanzibar in jutranji sprehod po peščeni obali, ko valovi odnesejo vsako mojo stopinjo v ocean... predvsem pa: Hakuna Matata (brez skrbi)! Najlepše mi je bilo, ko smo videli v kraterju Ngorongoro “big five”.
Petra

Pozdravljeni, Uroš
Ko se življenje vrne zopet v običajen ritem, lahko objektivno poročam o mojem potovanju v Tanzanijo in na Zanzibar.
Lahko rečem, da je bilo polno prečudovitih vtisov in doživetij in lepo speljano predvsem in zlasti po zaslugi zares profesionalnega Damjana. Veliko sem že prepotovala, a tako organiziranega, mirnega in učinkovitega vodenja še nisem imela, o njegovem znanju in prijaznosti  pa lahko govorim s samimi presežki, skratka, kot profesorica ga objektivno ocenjujem s čisto 10.
Henrika

Ocena potovanja: 10 (pot tja in nazaj je bila sicer naporna a je verjetno v danih okoliščinah itak realno ni bilo možno racionalneje izpeljati). Transport z letališča in potovanja so bila izpeljana brez napak. Pohvala gre tudi ekipi voznikov in spremljevalnemu osebju. Vodiča sta bila razgledani in prijetni osebi. Kuharska ekipa pa se je tudi izkazala
Ocena vodnika: 10. Nimava pripomb. Za za(Hvalo) je premalo prostora … skratka pa  - profesionalen in obenem človeško prijateljski pristop ob vseh situacijah. Upava da potujemo skupaj še kdaj  
Alenka in Ernest 

Ocena potovanja (1-10):  9,5  malo rezerve mora biti
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 9,5
Najlepša je bila narava in živali, nisem verjel, da kaj takega danes še obstaja
Aleš

Na foto safariju vas čaka najverjetneje tudi kralj živali
Ocena potovanja (1-10): Čista 10-ka
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Čista 10-ka (vedno dobre volje, energičen in dobro pripravljen na vodenje – podajanje informacij)
Najlepše je bilo bivanje v masajski vasi, safari (najboljši del – vožnja po stranpoti od Ngorongoro kraterja proti Serengetiju)
Helena

Ocena potovanja (1-10): 10
Jure je zelo v redu vodnik: pozna deželo, ljudi, ima profesionalen odnos do potnikov, se znajde ...
Najbolj všeč so mi bili safariji in obisk masajske vasi. Odličen je tudi ves ostali program. Ničesar ne bi spustila.
Nina

Ocena potovanja: 9
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Najboljši, skratka  profi od glave do pete in človek z veliko začetnico. Zasluži si oceno 10 in 10 +.
Najlepše je bilo: krater Ngorongoro, Park Serengeti, Park Manyara, Masajsko življenje in doživetje v živo, ogled plemena Haadzabov, nepozabno prisrčno praznovanje Novega leta, ogled Ston Towna, plantaža začimb, vodič Peter kateri nas je povezal v nepozabno ekipo.
Nada in Miro

Ocena potovanja: 9. 
Potovanje je bilo odlično organizirano in realizirano. Parki Serengeti, Ngorogoro, Manyara resnično ponujajo naravo, katero lahko vidimo samo v dokumentarnih filmih. Plemena Hadzabe, Masai,... na koncu pa rajske plaže Zanzibarja! Resnično nepozabno!
Vasja

Greste z nami v Tanzanijo in Zanzibar?
Vabljeni, da se nam pridružite!

RAVBAR POTOVANJA - odkrivajte svet z nami!

Še 3 osebe in potrdimo potovanje Uživaška INDONEZIJA (28.7. - 11.8.)

objavljeno: 24. mar. 2018 05:53 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 17. maj 2018 06:49 ]

Uživaška Indonezija 
z otoki Java, Bali, Gili Trawangan (Lombok)
 • Termin: 28.7. - 11.8.2018 oz. kadarkoli za individualne potnike
 • Za potovanje potrebujete: 15 dni  
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 popotnikov
 • Cena: 1.780 eur/os pri 14 osebah + let. karta ca 700 eur/os z letom domov iz Lomboka 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Za zaključene skupine oz. individualne potnike lahko kadarkoli organiziramo. 
 
Potovanje je primerno tudi za družine. 

Še 3 osebe in potrdimo potovanje.  

Indonezija je nekaj posebnega. Z več kot 17000 otoki posejanimi na dolžini več 5000 kilometrov, s svojo bogato kulturo, več kot 300 različnimi narodi in prekrasno naravo. 

Malo je držav, kjer še dandanes živijo ljudje z nasmehom na obrazu in se z veseljem pustijo slikati. Indonezija je država v katero se boste z lahkoto zaljubili in vaš prvi obisk najverjetneje ne bo zadnji. 

Čakajo vas vrhunci treh otokov, hkrati pa bo dovolj prostega časa in na koncu uživanja na lepem otoku.

Na vas čaka odkrivanje otoka Java (kjer na vas čakajo Unescovi biseri - hindujski Prambanan in budistični Borobudur, pa nepozabna vulkana Bromo in neturistični Ijen), Balija (s svojimi delfini v Lovini, Unescovimi riževimi terasami, čudovitimi templji, s svojo posebno kulturo in razvajanjem v Ubudu) in na koncu uživanje na peščeni plaži otoka Gili Trawangan.

Program po dnevih:
H – spi se v preizkušenih hotelih 3* v dvoposteljnih sobah, razen 2x, ko se spi prijetnem popotniškem hotelu v dvoposteljnih sobah
Vključeno Z – zajtrk, K- kosilo, V – večerja

1. dan:  LET PROTI INDONEZIJI iz Ljubljane oz. bližnjih letališč (v tem primeru bo prevoz urejen); obroki na letalu 

2. dan: PRIHOD V JAKARTO (JAVA) 
Predviden je večerni prihod v Jakarto. Transfer do hotela. Spanje Jakarta

3. dan: JAKARTA – YOGYAKARTA 
Jutranji let na otok Javo do kulturne prestolnice države, Yogyakarte. Najprej si pogledamo eno največjih znamenitosti države - fascinanten hindujski tempelj Prambanan (Unesco). Gre za največji skupek hindujskih templjev v Indoneziji posvečenim Brahmi, Višnuju in Šivi. Največji tempelj je visok kar 47 metrov (po templjih so vklesane številne podobe iz Ramayame). Po ogledu sledi vožnja do centra Yogyakarte in ogled Kratona, sultanove palače (sultan ima še danes izredno velik vpliv). Videli boste bogato sprejemnico, muzej in razstavljene inštrumente, ki služijo za igranje orkestra gamelan (Kraton je odprt le do 14.00 ure). Malo naprej si boste pogledali še Taman Sari – vodni grad, ki je služil kot vrt za zabavo za prvega sultana. Tam prodajajo tudi batik (posebne slike in tekstil po čemer slovi Java) po nižjih cenah, saj na ozemlju sultana, zaradi njegove pomembne vloge v zgodovini ni potrebno plačati davkov. Sledi ca 1,5 urna vožnja do Borobudurja
Na poti se ustavimo še pri Candi Mendut templju, ki spada pod tempelj Borobudur, samo da je ta del še starejši (tempelj je slikovit zaradi velikega drevesa, ki leži tik ob njem). Tik ob templju je tudi budistični samostan. Sledi spanje v Borobudurju (H, Z)

4. dan: VZHOD z ogledom BOROBUDURJA, TURA PO OKOLICI IN VRNITEV V YOGYAKARTO 
Najprej nas čaka ogled največje znamenitost Indonezije - Unescov Borobudur, ki je največji budistični tempelj na svetu (iz 9. stoletja) zgrajen v obliki mandale. Vsebuje šest nadstropij in je dekoriran z 2672 reliefi in 504 kipi Bud. Zgornji del je najbolj fotogeničen s 72 stupami v katerih se nahaja Budin kip. Dan bomo začeli zgodaj, saj se bo šlo čakat sončni vzhod na vrh Borobudurja, ki šteje po National Geographicu med stvari katere morate videti v času vašega življenja. Po ogledu vas čaka zajtrk in odkrivanje zelo lepe okolice. Najprej si pogledamo vas, kjer izdelujejo tofu, sledi ogled vasi, kjer cela vas izdeluje keramične posode (lahko boste tudi sami poskusili), obe pa ležita med polji, kjer gojijo riž, čilije, jajčevce, papaje in tobak. Sledi postanek pri templju Candi Pawon, kjer boste poskusili posebno kavo Luwak, ki je najdražja na svetu. Sledi vožnja do Yogyakarte. Spanje Yogyakarta (H, Z) 
Opcijsko se lahko gre zvečer gledat predstavo Ramayana, kjer nastopa skoraj 200 plesalcev (v primeru lepega vremena se odvija zunaj in zadaj je za kuliso osvetljen mogočni tempelj Prambanan, drugače pa zraven v dvorani). 

5. dan: YOGYAKARTA – MOJOKERTO/SURABAYA - BROMO 
Po zajtrku sledi prevoz do železniške postaje, kjer vas čaka vlak do Surabaye (4,5 h). Zanimivo bo opazovati Indonezijo še iz vlaka (zanimivi motivi na poti). Od Surabaye vas čaka privaten prevoz proti vulkanu Bromo s postankom pri slapu Madakaripura. Spanje v vasi Cemara Lawang, ki je tik pred vulkanom Bromom. Čas za fotografiranje ob sončnem zahodu. Spanje Cemara Lawang (H, Z)

6. dan: BROMO z VZHODOM – IJEN 
Navsezgodaj zjutraj vas bodo z jeepi odpeljali na najvišjo razgledno točko, svetovno znan razgled Mt. Pananjakan, ki leži 2.770 metrov visoko, kjer vas čakajo (v primeru normalnega vremena) posebni pogledi na vulkane (Mt. Bromo, Mt. Semeru ...). Sledi spust z jeepi (ca 40 minut) in vzpon na Mt. Bromo (ca 40 minut peš). Lepi motivi. Sledi zajtrk in panoramska vožnja proti Ijen platoju preko Banyuwabgija vse do vasi Lichin (prosto za samostojno odkrivanje oz. počitek). Spanje Lichin oz. okolica (H, Z)  

7. dan: VULKAN IJEN – transfer do LOVINE (BALI) 
Navsezgodaj zjutraj vas čaka transfer do Paltudinga in hoja na vrh vulkana Ijen (3 km). Kawah Ijen je izredno barvito in zanj pravijo, da je najbolj kislo jezero na svetu. Vzpon traja od 1-2 ur odvisno od vas (lahko pa se ta čas odpočijete v hotelu). Številni fotografski motivi. Na vrhu vulkana vas poleg krasnih motivov čakajo še domačini, ki iz jezera na vrhu vulkana vsak dan nosijo žveplo v dolino. Sledi spust v dolino.  
Za tiste ki ste pripravljeni vstati zgodaj za poseben fotografski motiv se gre lahko opcijsko na vulkan že ob polnoči, da lahko doživite Blue flame (poseben pojav zaradi žvepla, ki pa se ga ne da 100% garantirati vsak dan). Po vrnitvi se gre s trajektom na bližnji otok Bali in naprej ca dve uri vožnje do obmorskega kraja Lovina, ki slovi po delfinih. Spanje Lovina (H, Z)
 
8. dan: LOVINA (Delfini) – jezero BERATAN – riževe terase (Unesco) - UBUD 
Okoli sončnega vzhoda vas že čaka prevoz z lokalnimi čolni na morje, kjer skoraj 100% garantirajo, da boste videli delfine, ki se vsakodnevno zadržujejo v teh vodah (v skupinah je lahko tudi več kot 30 delfinov). Po druženju z delfini sledi zajtrk in vožnja do jezera Beratan, kjer stoji Ulun Dalu - eden najbolj pomembnih templjev na Baliju, kamor hodijo domačini na romanje, da bi imeli dovolj vode za njihove riževe terase. Sledi vožnja čez botanični vrt (posebno drevo in sprehod po bambusovem gozdu). Sledi vožnja proti Ubudu in postanek pri riževih terasah, ki so na Baliju pod Unescovo zaščito (predvidoma v predelu Tegallalang). Ubud je eno najbolj fascinantnih območij v Aziji. Sprehodili se boste po posebnem Sacred Monkey Forestu Sanctuary, kjer domujejo opice, izredno mogočna drevesa, v njem pa je tudi glavni tempelj in Holy Spring tempelj z zmajevim mostom. Spanje Ubud (H, Z)

9. in 10. dan: UBUD – najboljši kraj na Baliju za aktivnosti, ki leži sredi lepe pokrajine (riževa polja) in uživanje v hotelu z bazenom
Prosta dva dneva za odkrivanje Ubuda in okolice oz. za uživanje v bazenu oz. poceni masažah; Vodnik vam bo lahko uredil dodatne opcijske oglede (prevoz in vodnik je že vključen, doplača se le vstopnino). Npr. ogled templja Taman Uyun (Unesco) kar pomeni čudovit vrt. Lahko se gre pogledat tudi tempelj Tanan Lot, ki leži na posebni lokaciji na skali, tik ob obali in je dostopen le ob oseki (predstavlja pomemben del balineškega spiritualizma in mitologije). Če imate radi živali imajo v bližini Elephant safari park (za ljubitelje slonov) oz. Bali Safari and Marine park (če imate radi živali). V Ubudu so številni spa-ji in masažni centri, duhovne delavnice in tečaji joge, muzeji in galerije, templji in lepa okolica. Hkrati pa je Ubud idealen kraj, da nakupite spominke, se sprehodite po tržnici ali si pogledate kakšno večerno predstavo (vsak večer so na voljo številni plesi po okoliških vaseh ali v palači - od posebnega Kecak plesa do Barong plesa). Spanje Ubud (H, Z)

11. dan: prevoz do z hitro ladjo otoka GILI TRAWANGAN (Z)
Zjutraj vas čaka prevoz do pristanišča in prevoz s hitro ladjo do otoka Gili Trawangan. Prost popoldan za uživanje na lepi peščeni plaži (v okolici je polno aktivnosti: snorklanje z želvami, odkrivanje otoka s kolesom, kajak, masaže, kuharske delavnice ...). Uživanje v sproščenem vzdušju in večerni zabavi. Spanje Gili Trawangan (H, Z)

12. dan: 
GILI TRAWANGAN (Z)
Prosto – uživanje na peščeni plaži in številnih aktivnostih, ki jih ponuja otok. Spanje Gili Trawangan (H, Z)

13. dan: GILI TRAWANGAN (Z)
Prosto – uživanje na peščeni plaži oz. svetujemo za aktivne po duši opcijski izlet na zanimiv sosednji otok Lombok. Spanje Gili Trawangan (H, Z)

14. dan: transfer na bližnji otok Lombok od koder se leti proti domu (Z)

15. dan: prihod domov

Cena: 1.780 eur/os pri 14 osebah + let. karta ca 700 eur/os z letom iz Lomboka 
Pri manjši skupini (10 – 13 potnikov) je doplačilo 110 eur/osebo.
40 eur popusta za vse, ki ste že potovali z nami. 

Cena vključuje (ogledi treh otokov: Java, Bali, Gili Trawangan):
Tempelj na jezeru Beratan
 • notranji let Jakarta – Yogyakarta, 
 • vse privatne transferje po programu preko celega potovanja in stroške goriva ter voznika,
 • vožnja z vlakom Yogyakarta – Mojokerto,
 • hitra ladja Bali - Gili Trawangan ter ladja Gili - Lombok,
 • 12x namestitev v preizkušenih hotelih 3* v dvoposteljnih sobah (z vključenimi zajtrki), razen 2x, ko se spi prijetnem popotniškem hotelu v dvoposteljnih sobah (z vključenim zajtrkom),
 • vse vstopnine po programu (tempelj Pranbanan, Kraton, Taman Sari vodni grad, Candi Mendut tempelj, Borobudur z doplačilom za sunrise tour, ogled vasi, kjer delajo tofu in keramiko, Candi Peron tempelj, degustacija kave luwak, slap Madakaripura, vstopnini za vulkan Bromo in vulkan Ijen, Ulan Dalu tempelj – Beratan, riževe terase Tegallang, Sacred Monkey forest sanctuary - Ubud ...),
 • tura delfini in jeep za vulkan Bromo,
 • lokalne vodnike ves čas (razen Gili),
 • profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.  
Cena ne vključuje le: dodatnih obrokov, osebnih stroškov in napitnin, eventuelne izhodne takse in takse pri notranjem letu (ca 15 eur), vize (ca 25 eur), povratnega prevoza do/iz letališča (če bo potrebno).

V primeru, da let ne bo iz Ljubljane bo organiziran prevoz za skupino. 
Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi.

200 eur akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je potovanje potrjeno se uredi letalske karte. Preostanek plačila se plača najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Predviden vodnik na turi: Peter Eržen oz. Senad Osmanaj, oba sta vodnika z licenco GZS, ki Indonezijo zelo dobro poznata. 

SPLOŠNE INFORMACIJE
 • SPANJE: Spali boste v preizkušenih prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah.
 • PREVOZI: Poleg notranjega leta Jakarta - Yogyakarta boste imeli ves čas po programu na voljo privatne transferje (avtobus/kombi, ladja, čolni …). Razen ko se gre na/iz Gilija so zraven drugi potniki na ladji.
 • HRANA: Jedli boste v preverjenih hotelskih in lokalnih restavracijah. Hrana je zelo raznovrstna in primerna za kogarkoli. V ceni imate zajtrke na vseh lokacijah. 
 • VREME: Konec julija je suho obdobje v osrednjem delu, kjer boste potovali. Ker pa so številni predeli zelo vlažni, lahko kadarkoli dežuje (vendar pričakujemo bolj kake plohe). Temperature bodo visoke (ne pa spet previsoke). Na vulkanih bo drugačna klima in je potrebno imeti s seboj tudi vetrovko.
 • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.si. Niso zahtevana nobena cepljenja, vendar je odločitev v vaših rokah. 
 • VARNOST: Indonezija je varna država za potovanje (turistični predeli, kjer vi potujete) in ne bi smeli imeti nobenih težav. 
 • SPOMINKI: Na voljo bo veliko spominkov od batika, tekstila, slik, lesenih izdelkov do Budovih podobic in mask. 
 • VIZUM: Slovenci za obisk Indonezije potrebujemo vizo, ki se dobi na letališču ob prihodu in stane ca 25 eur. 
Vtis naših potnikov iz potovanja po Indoneziji:

Pozdravljen!
Potovanje po Indoneziji je uspešno zaključeno. V glavnem je potekalo še bolje od pričakovanj, program smo izpolnili, ga celo razširili. Več pozneje, morda na kakem srečanju, če je mogoče. Lep pozdrav
Marja in Borut

Indonezija je polna energije in življenja in smo prepričani, da se vas bo dotaknila.

Vabljeni, da se nam pridružite na posebnem potovanju po Indoneziji. 

Info in prijave: gsm: 031-684 651 (Uroš), email: uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami

Potrdili smo julijsko potovanje Tanzanija in Zanzibar v terminu 8. - 20.7.2018 - pohitite s prijavo

objavljeno: 21. feb. 2018 02:27 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 9. maj 2018 01:05 ]

Tanzanija in Zanzibar


Za zaključene skupine lahko organiziramo kadarkoli. 

Potovanje je zelo primerno tudi za družine (ni obvezno cepljenje). Popust za otroke na safariju.

Potovanje v julijskem terminu je potrjeno - pohitite s prijavo.Videli in doživeli boste Afriko kot iz dokumentarnih filmov. V narodnih parkih Serengeti in Ngorogoro kraterju je največja koncentracija živali na svetu. Če hočete videti velikih 5 (leva, slona, bivola, leoparda in nosoroga) je največja verjetnost prav tukaj. Čaka vas safari v narodne parke Manyara, Ngorogoro krater in Serengeti. Vmes bo še lov z Bušmani ob jezeru Eyasi in nepozabno druženje z Masaji. Lahko boste videli boste najvišjo afriško goro Kilimandžaro, najslavnejše parke, pradavna plemena, največje afriško jezero ter na koncu še lepe plaže Zanzibarja. 

Potovanje je idealna kombinacija aktivnega potovanja in na koncu uživanja na lepih plažah Zanzibarja. 

PROGRAM: 
1. dan: LET DO TANZANIJE – TRANSFER DO ARUSHE
Let proti Tanzaniji (obroki na letalu). Predviden je večerni prihod na letališče Kilimandžaro in krajši privatni transfer do Arushe. Spanje v hotelu v Arushi (dvoposteljne sobe).

2. dan: ARUSHA – MASAJSKA VAS (pol penzion)
V kolikor boste imeli srečo se lahko v Arushi ob lepem vremenu vidi najvišji vrh Afrike (Kilimandžaro). Sledi čas za ogled Arushe in potem transfer do masajske vasice in obisk masajskega muzeja, kjer se boste vrnili v preteklost in se podrobno seznanili z masajsko kulturo. Ob sončnem zahodu pa vas čaka masajski ples s ceremonijo. Potem pa BBQ večerja na žaru z Masaji in druženje ob tabornem ognju. Spali boste v tradicionalni masajski kolibi (notri imajo udobna ležišča). 
Gre za posebno izkušnjo druženja z Masaji, kjer je vključena celotna skupnost in kjer se bo celoten prihodek namenil izgradnji vodovoda oz. v dobrobit skupnosti. Spanje pri Masajih v tradicionalni koči – udobno ležišče (po 2-4 osebe skupaj).    

3. dan: MASAJSKA VAS – ARUSHA (zajtrk, kosilo):
Po zajtrku vas čaka peš safari po masajskem ozemlju, kjer se boste seznanili z njihovo tehniko lovljenja ter o njihovi medicini in zdravilnih zeliščih. Sledi obisk pri masajski babici, kjer boste prisostvovali pri obredu pitja čaja. Sledi tradicionalno kosilo in popoldan vrnitev v Arusho in spanje v hotelu (dvoposteljne sobe). 

4. dan: ARUSHA - NARODNI PARK MANYARA (polni penzion):
Po zajtrku sledi prerazporeditev potnikov v 4x4 vozila in postanek za nakup v supermarketu. Sledi vožnja s piknik kosilom pri narodnem parku Manyara. Potem pa ogled narodnega parka, ki se nahaja med alkalnim jezerom Manyara in zahodnim zidom vzhodnega dela Velikega Tektonskega jarka. Najbolj nenavaden prizor v parku so "po-drevesih-plezajoči-levi", ki jih je občasno možno videti na vejah akacij šest do sedem metrov nad tlemi. V tem parku je tudi največja koncentracija slonov v Tanzaniji. Srečali pa boste lahko med drugim tudi bivole, žirafe, leoparde, impale, nilske konje ter veliko vrst ptic. Večerja in prenočevanje v kampu v kvalitetnih večjih dvoposteljnih šotorih s posteljami.

5. dan: MANYARA – EYASI – LOV Z BUSHMANI – NGORONGORO KRATER (polni penzion):
Po zgodnjem zajtrku vožnja proti največjem tanzanijskem alkalnem jezeru Eyasi, kjer biva pleme Haadzabe, poznano tudi kot »Bušmani oz. grmičarji«, kjer sem jim boste pridružili na jutranjem lovu za hrano. Nekateri še vedno živijo kot nekoč, lovijo z lokom in sulicami in za vsak plen zakurijo ogenj – brez vžigalic. Sledi piknik kosilo in vožnja do enega najboljših parkov sveta za opazovanje živalstva - Ngorongora in popoldanski ogled. Čudoviti Ngorongoro krater je bil proglašen za mesto svetovnega nasledstva s strani Združenih narodov in njegova zaščita raznovrstnosti je bila povezana z Noetovo barko. Pred tremi milijoni let je bil Ngorongoro aktivni vulkan, ampak njegov vrh se je sesedel in nastala je kaldera; danes predstavlja največjo nepretrgano kaldero na svetu s premerom 20 km. Krater je eno redkih mest, kjer se v enem dnevu lahko vidi "veličastnih pet": slona, bivola, leva, leoparda ter nosoroga. V parku so posneli veliko dokumentarnih filmov in tudi sami se boste počutili kot, da ste prisotni v enem od njih. Večerja in prenočevanje na robu kraterja v kampu v večjih dvoposteljnih šotorih s posteljami.

6. dan: NGORONGORO REZERVAT – SERENGETI NARODNI PARK (polni penzion):
Po zajtrku vožnja po stranski panoramski cesti do slavnega Serengeti narodnega parka, ki je dobil ime iz masajske besede "Siringet", kar pomeni "neskončna planota" in piknik kosilo. Ekosistem Serengetija podpira največjo koncentracijo pašnih živali v Afriki, kjer boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji živali na safariju v parku. Večerja in spanje v kampu v večjih dvoposteljnih šotorih s posteljami. 

7. dan: SERENGETI PARK – MWANZA NA JEZERU VIKTORIJA (zajtrk, kosilo):
Po zajtrku in sončnem vzhodu vas čaka dodatno odkrivanje parka Serengeti, kjer se vsako leto dogodi "velika migracija" oz "tek za preživetje" (ne pozabite, da živali nimajo urnika). Po kosilu vožnja do mesta Mwanza na obali največjega afriškega jezera Viktorija. Prenočevanje v Mwanzi v dvoposteljnih sobah. 

8. dan: MWANZA – DAR – ZANZIBAR – STONE TOWN (zajtrk): 
Po zajtrku sledi let na Zanzibar preko Dar el Salama s predvidenim prihodom na Zanzibar ob ca 12.25 popoldan. Sledi transfer v Stone Town (ki navdušuje s svojimi ozkimi ulicami). Ogled mesta in obisk Forodani vrtov in njihovih stojnic s svežo zanzibarsko hrano. Spanje v Stone townu v hotelu v dvoposteljnih sobah.

9. dan: TURA ZAČIMB – KENDWA (zajtrk, kosilo):
Po zajtrku čas za zadnje nakupe. Sledi daljša tura po plantaži začimb, eksotičnega sadja in zelenjave s kosilom, kjer boste vse tudi okusili. Po kosilu sledi krajši transfer na severni del Zanzibarja do predela Kendwa, kjer vas za konec čaka uživanje na lepem Zanzibarju. Prosto za poležavanje na plaži, snorklanje in uživanje v sončnem zahodu. Ste za masažo na plaži? Ali za koktejl ob sončnem zahodu? Ker je Zanzibar koralni otok in ga obkroža koralni greben je raj za vse potapljače. Prenočevanje v bungalovih ob plaži (dvoposteljni).

10. dan: KENDWA PLAŽA (zajtrk):
Uživanje na peščeni plaži, kjer se bo ustavil čas. Prosto za uživanje, tako da bo vsak prišel na svoj račun. Lahko greste peš do Nungwija po plaži, svetilnikamini akvarija in do rezervata za želvePrenočevanje v bungalovih ob plaži (dvoposteljni).

11. dan: KENDWA PLAŽA (zajtrk):
Uživanje na peščeni plaži, kjer se bo ustavil časLahko se gre na snorklanje oz. na izlet z ladjico. Prosto za uživanje, tako da bo vsak prišel na svoj račun. 
Prenočevanje v bungalovih ob plaži (dvoposteljni).

12. dan: KENDWA PLAŽA – LET PROTI DOMU (zajtrk)
Dopoldan uživanje na Zanzibarju. Sledi transfer na zanzibarsko letališče in pozno popoldanski polet proti domu.

13. dan: PRIHOD DOMOV

Cena: 2.170 eur/os pri številu 15 oseb + let. karta z vsemi taksami od 800 eur/os 
Obvezno doplačilo za notranji let Mwanza - Zanzibar ca 134 eur/os (končen znesek bo znan ob potrditvi skupine; v kolikor ne bo direktnega leta iz Zanzibarja se doplača ca 60 eur/os za notranji let Zanzibar - Dar el Salam).
Doplačilo za manjšo skupino 10 – 14 oseb 135 €/os.
40 € popusta, če ste že potovali z nami.
Dodaten popust za otroke na safariju. 

Cena vključuje:
 • privatni transfer iz letališča do hotela v Arushi, 
 • 2x prenočevanje v Arushi v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom),
 • prenočevanje pri Masajih na normalnih ležiščih (2-4), vsa hrana vključena (polni penzion) in vse aktivnosti pri Masajih vključene,
 • privaten transfer z avtobusom do Masajev in nazaj (lahko z manjših vozilom v primeru manjše skupine), 
 • 4 dnevni kamping safari po programu,
 • na safariju vse vstopnine v parke (Manyara, Serengeti), rezervate (Ngorongoro), vaške pristojbine (Eyasi …), 
 • prenočevanje v večjih šotorih (3x3x2m) za dve osebi, v katerih so prenosne postelje s posteljnino v kampih s sanitarijami/tuši s skupno uporabo, 
 • polni penzion na safariju (začetek z zajtrkom in konec s kosilom), 
 • vso opremo za kampiranje (šotor, prenosne postelje, posteljnino, mize, stole, pribor …), 
 • 4x4 vozila (vsi potniki imajo sedež ob oknu), 
 • angleško govorečega vodnika - voznika, kuharja, spremljevalno osebje,
 • najem posebnega spremljevalnega vozila v času safarija za vso opremo (kuhinja, kamping oprema …),
 • vse transferje po programu in po safariju transfer vozil/osebja/opreme iz Mwanze nazaj v Arusho,
 • vse pristojbine za vozila in osebje, 
 • neomejen ogled parkov v času uradnih ur (in veljavnosti dovolilnic),
 • prenočevanje v Mwanzi v dvoposteljnih sobah, nočitev z zajtrkom,
 • letališki transfer v Mwanzi,
 • privatni transfer v Kendwo, 
 • prenočevanje 3x Kendwa (Zanzibar) v dvoposteljnih bungalovih (nočitev z zajtrkom) in 1x Stone Town (Zanzibar) v hotelu v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom),
 • ogled farme začimb z lokalnim kosilom,
 • privatni letališki transfer zadnji dan,
 • slovensko vodenje vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.
Cena ne vključuje le: turistične vize za Tanzanijo (50$), nekaj dodatnih obrokov in pijače, napitnin, osebnih izdatkov, prevoza na/iz letališče (bo urejen za celo skupino). 

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi

DODATNO: Lahko vam uredimo tudi vzpon na Kilimandžaro (ki se izpelje pred začetkom safarija, tako da se skupini pridružite ob njihovem prihodu v Arusho.

NAŠA PREDNOST: Na SAFARIJU se spi v večjih šotorih velikosti 3x3x2 metra (en šotor za dve osebi). V šotoru imate prenosne postelje s posteljnino (tako da ne potrebujete s seboj niti spalnih vreč).

Dodatno imamo najeto spremljevalno vozilo za lokalno ekipo (kuhar, pomočniki …) in vso kuhinjo ter potrebščinami za kampiranje, tako da se ne izgublja časa v samih parkih. Takoj po zajtrku boste že odkrivali naravo, medtem ko bo spremljevalna ekipa pospravljala kamp in vso opremo. Ko boste prišli zvečer v kamp pa bo tudi že vse postavljeno in večerja pripravljena. To boste vsi ljubitelji narave in živali znali še bolj cenit (saj bo veliko več časa za odkrivanje samih narodnih parkov).

200 € akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača letalsko karto, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnih razmerij $:EUR) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Predviden vodnikDamjan Glinšek, Peter Eržen, Jure Podobnik, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com
Vsi Tanzanijo in Zanzibar dobro poznajo in so sem že peljali naše skupine, tako da ste v res dobrih rokah. 

Splošne informacije:

 • Kako potujemo? Na safariju potujemo s posebnimi safari jeepi (vsak potnik ima pogled skozi okno), koristimo notranji let na Zanzibar.
 • Nastanitev: Na safariju spimo v kampih - prenočevanje je v večjih šotorih (3x3x2m) za dve osebi, v katerih so prenosne postelje s posteljnino (vsa oprema nas čaka tam), na Zanzibarju, Arushi in Mwanzi spimo v prijetnih hotelih.
 • Hrana: Na safariju nam lokalni kuhar pripravlja tri obroke na dan (polni penzion), na Zanzibarju bomo imeli možnost okusiti lokalno hrano. 
 • Zahtevnost poti: potovanje ni zahtevno, vseeno pa je potrebno vedeti, da je namenjeno popotnikom, ki ne komplicirajo pri vožnjah po slabih cestah narodnih parkov in ki imajo radi kampiranje sredi narave (na safariju). 
 • Število oseb: min 10 - maks 20.
 • Vreme: Obdobje (konec decembra, januar kot tudi julij) je primerno za obisk Tanzanije. Pričakujemo stabilno vreme (ga je pa vedno težje napovedati). Zanzibar je topel preko celega leta. Čakajo vas optimalne temperature zraka in vode (kopanje na peščenih plažah v Indijskem oceanu).
 • Zdravje: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti. Cepljenje proti rumeni mrzlici ni obvezno, v kolikor se pride iz Slovenije. Neobvezno, a priporočljivo je cepljenje proti hepatitisu A. Glede malarije mi svetujemo preventivo: dolgi rokavi, uporaba zaščitnih sredstev (repelenti). Več na www.zdravinapot.si  
 • Varnost: Tanzanija je varna država. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • Spominki: Tanzanija ima veliko lepih spominkov. 
 • Vizum: Slovenci za vstop potrebujemo vizo, ki jo dobimo ob vstopu v državo. 

Nekaj vtisov popotnikov iz našega potovanja po Tanzaniji in Zanzibarju:

Ocena potovanja: Čista 10! 
V Tanzaniji dobi čas drugačne dimenzije... bila sem na potovanju 14 dni, a se mi je zdelo, da sem že mesece... toliko vsega lepega in spet je moja duša napolnjena z novo energijo... Masaji, njihov ples, Bušmani, big five, pa prostrana narava in vse te divje živali! Za piko na i pa še Zanzibar in jutranji sprehod po peščeni obali, ko valovi odnesejo vsako mojo stopinjo v ocean... predvsem pa: Hakuna Matata (brez skrbi)! Najlepše mi je bilo, ko smo videli v kraterju Ngorongoro “big five”.
Petra

Pozdravljeni, Uroš
Ko se življenje vrne zopet v običajen ritem, lahko objektivno poročam o mojem potovanju v Tanzanijo in na Zanzibar.
Lahko rečem, da je bilo polno prečudovitih vtisov in doživetij in lepo speljano predvsem in zlasti po zaslugi zares profesionalnega Damjana. Veliko sem že prepotovala, a tako organiziranega, mirnega in učinkovitega vodenja še nisem imela, o njegovem znanju in prijaznosti  pa lahko govorim s samimi presežki, skratka, kot profesorica ga objektivno ocenjujem s čisto 10.
Henrika

Ocena potovanja: 10 (pot tja in nazaj je bila sicer naporna a je verjetno v danih okoliščinah itak realno ni bilo možno racionalneje izpeljati). Transport z letališča in potovanja so bila izpeljana brez napak. Pohvala gre tudi ekipi voznikov in spremljevalnemu osebju. Vodiča sta bila razgledani in prijetni osebi. Kuharska ekipa pa se je tudi izkazala
Ocena vodnika: 10. Nimava pripomb. Za za(Hvalo) je premalo prostora … skratka pa  - profesionalen in obenem človeško prijateljski pristop ob vseh situacijah. Upava da potujemo skupaj še kdaj  
Alenka in Ernest 

Ocena potovanja (1-10):  9,5  malo rezerve mora biti
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 9,5
Najlepša je bila narava in živali, nisem verjel, da kaj takega danes še obstaja
Aleš

Na foto safariju vas čaka najverjetneje tudi kralj živali
Ocena potovanja (1-10): Čista 10-ka
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Čista 10-ka (vedno dobre volje, energičen in dobro pripravljen na vodenje – podajanje informacij)
Najlepše je bilo bivanje v masajski vasi, safari (najboljši del – vožnja po stranpoti od Ngorongoro kraterja proti Serengetiju)
Helena

Ocena potovanja (1-10): 10
Jure je zelo v redu vodnik: pozna deželo, ljudi, ima profesionalen odnos do potnikov, se znajde ...
Najbolj všeč so mi bili safariji in obisk masajske vasi. Odličen je tudi ves ostali program. Ničesar ne bi spustila.
Nina

Ocena potovanja: 9
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Najboljši, skratka  profi od glave do pete in človek z veliko začetnico. Zasluži si oceno 10 in 10 +.
Najlepše je bilo: krater Ngorongoro, Park Serengeti, Park Manyara, Masajsko življenje in doživetje v živo, ogled plemena Haadzabov, nepozabno prisrčno praznovanje Novega leta, ogled Ston Towna, plantaža začimb, vodič Peter kateri nas je povezal v nepozabno ekipo.
Nada in Miro

Ocena potovanja: 9. 
Potovanje je bilo odlično organizirano in realizirano. Parki Serengeti, Ngorogoro, Manyara resnično ponujajo naravo, katero lahko vidimo samo v dokumentarnih filmih. Plemena Hadzabe, Masai,... na koncu pa rajske plaže Zanzibarja! Resnično nepozabno!
Vasja

Greste z nami v Tanzanijo in Zanzibar?
Vabljeni, da se nam pridružite!

Video narodnega parka Serengeti - ste pripravljeni na pravo Afriko?

YouTube Video

Prijavnica se nahaja spodaj (kliknite na puščico). 
Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se jo poskenira in pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 

RAVBAR POTOVANJA - odkrivajte svet z nami!

Naredimo boljši svet v letu 2018

objavljeno: 24. dec. 2017 05:02 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 26. dec. 2017 10:02 ]

Dragi naši potniki in vsi ljubitelji potovanj

Po vseh prepotovanih kilometrih po svetu in iskanja smisla življenja sem odkril, da je pot okoli sveta, v bistvu pot do središča samega sebe. In vsi ljudje, ki sem jih spoznal so bili moji učitelji na čudoviti pustolovščini, ki se ji reče življenje.

V zadnjem letu pa sem se naučil tudi hvaležnosti in tako sem iz srca hvaležen vsem, ki ste potovali z nami in tudi ostalim, ki nas spremljate.

V letu 2018 vam želim srečo v vsakdanjih stvareh in notranji mir.

Mahatma Gandi je rekel: »Bodimo sprememba, ki jo želimo videti v svetu!«
Zato želim, da bi vsi skupaj prispevati k boljšem svetu.

Veselo praznovanje božiča in vse lepo v 2018

Uroš Ravbar in ekipa Ravbar Potovanj

Zadnja 4 mesta za potrjeno potovanje Vrhunci MAROKA v idealnem terminu 31.3. - 15.4.2018

objavljeno: 17. nov. 2017 07:22 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 21. feb. 2018 02:28 ]

Vrhunci Maroka
 • Termin: 31.3. - 15.4.2018
 • Trajanje potovanja: 16 dni (lahko tudi 12. dni na skrajšanem programu)   
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 16 dni 1.290 eur/os pri 15 potnikih + let. karta od ca 200 eur/os oz. 12 dni 1.060 eur/os + let. karta od ca 200 eur/os
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru (s tem da lahko prilagodimo program glede na vaše želje).


Potovanje je potrjeno - v odličnem pomladanskem terminu - idealen čas za obisk Maroka. 

Na voljo so ZADNJA 4 prosta mesta - pohitite s prijavo.
Iščemo žensko sopotnico. Potovanje nas popelje po biserih Maroka, kjer nas čakajo najlepši in kulturno najbogatejši predeli, spektakularna pokrajina na eni in dobrosrčnost, preprostost in gostoljubje domačinov na drugi strani. Severni Maroko ponudi bele obalne in indigo-modre gorske vasice sredi nasadov indijske konoplje. V osrednjem Maroku nas očarajo srednjeveški Fez, prvi stik z avtohtonimi Berberi in vsemogočni Marakeš. Na jugu nas pričakajo rdeče glinaste vasice, berberske kasbe in hribi Srednjega in Visokega Atlasa, spektakularne doline, zeleni palmeraji, kanjoni in eden od vrhuncev odkrivanje puščavske Sahare. Ob obalah Atlantskega oceana pa odkrivamo lepe peščene plaže in se namakamo v Atlantiku.

Na vas čaka odličen program, prijetne nastanitve in vodnik, ki komaj čaka, da se spet vrne v Maroko. 
Če ste vsaj malo popotnika po duši, vas bo Maroko navdušil.

MAROŠKI SLOVAR:
Palmeraj – v kanjonu/ dolini ujeti rečni bregovi posajeni s dateljnovimi palmami.
Kasba – berberska utrdba iz štirih stolpov in več nadstropij, kjer so varnost iskali nekdanji trgovci.
Ksar – berberska vas znotraj obzidja.
Medina - prvo muslimansko mesto iz Saudove Arabije, po katerem so se pri izgradnji in funkcioniranju zgledovala vsa nadaljnja muslimanska mesta. Običajno gre za obzidano mesto z labirinti in ozkimi ulicami.
Riad – meščanska hiša znotraj medine.

Program: 
Spanje v dvoposteljnih sobah v prijetnih popotniških hotelih, kasbah in riadih kategorije 2** do 3*** in ena namestitev v puščavskem taboru s postavljenimi šotori v Sahari "hotel s tisoč zvezdami"
Vključeno Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

1.  dan: EU – CASABLANCA
Let iz Ljubljane oz. bližnjih letališč proti Maroku. Predviden je prihod v Casablanco (v primeru bolj ugodnih letalskih povezav se lahko prileti tudi v drug kraj in se ustrezno temu prilagodi program, ki ostane vsebinsko nespremenjen). Spanje Casablanca. 

2.  dan: CASABLANCA – RABAT – ASILAH
Jutranji ogled čudovite mošeje Hasana II., ki leži nad vodo in predstavlja arhitekturno poslastico Casablance in dežele same. V Rabatu (Unesco) se sprehodimo skozi belo modro medino, si pogledamo Almohadske mojstrovine in ostale mestne znamenitosti kot so Hasanov stolp, kraljeva rezidenca in grobnica maroških kraljev. Sledi vožnja do belega obmorskega mesteca Asilah, ki slovi po svojem festivalu umetnosti.Spanje Asileh. (Z)

3.  dan: ASILAH – TETOUAN - CHEFCHAOUEN
Jutranji ogled prijetnega Asilaha, čigar zidove medine so poslikali številni svetovno znani umetniki iz celega sveta. Potem pa transfer v bližnje hribovito indigo-modro berbersko mestece Chefchaouen. Po ulicah, stare ženičke, oblečene v tradicionalna živopisana oblačila, prodajajo sadje in zelenjavo prinešeno iz oddaljenih gorskih vasic. Za vogalom starci, na pipo, vlečejo posušene marihuanine liste. Popoldan bo namenjen ogledu enega najlepših maroških mestec. Spanje Chefchaouen. (Z)

4.  dan: CHEFCHAOUEN – VOLUBILIS - MOULAY IDRIS – FES
Po jutranji kavici odrinemo najprej proti antičnemu mestecu Volubilis (Unesco), ki se še posebej ponaša z dobro ohranjenimi mozaiki in ostalimi rimskimi spomeniki. Potem obiščemo najsvetejši kraj Maroka, Moulay Idris, v katerem počiva prerokov (Mohamed) pravnuk Idris, ustanovitelj prve maroške dinastije Idrisidov in srednjeveškega mesta Fes, kamor prispemo ob večernih urah. Spanje Fes. (Z)

5.  dan: FES - IFRANE – MIDELT
Zbudimo se v nekem drugem svetu, v nekem drugem času, dobrodošli v edinem še živečem, od Unesca zaščitenem, srednjeveškem mestu. Čaka nas labirint ozkih uličic, manjših tradicionalnih delavnic, kjer še vedno barvajo tkanino ob reki, strojijo kože po stari metodi in jih barvajo v slikovitih - bio aromatiziranih kadeh, kujejo železo in brusijo nože, šivajo iz agavine svile, razbijajo po bakru in se izogibajo natovorjenim oslom in konjem. Po kosilu se podamo čez Srednji Atlas v Ifrane, „švicarske alpe“. Morda uzremo beduine in njihove črede ovac, ki se tradicionalno selijo za zelenimi planotami in opice na poti do Midelta. Spanje Midelt. (Z)

6.  dan: MIDELT – DOLINA ZIZ – ODKRIVANJE PUŠČAVE SAHARA
Jutro namenimo sprehodu po robu kanjona do berberske vasice med orehovimi nasadi. Njeni radovedni prebivalci nas rade volje povabijo k njim domov, na čaj. Čez Visoki Atlas se spuščamo proti puščavi, pri tem sledimo dolini reke Ziz in njenim palmerajem. Ob prihodu v Saharo, najprej obiščemo zadnjo trgovinsko postojanko - puščavsko oazo, kjer se sprehodimo čez market, preden obiščemo znanca, ki nam speče berberske pizze (doplačilo). Obiščemo tudi potomce črnskih sužnjev, danes priznane gnawa glasbenike, potem pa za krajši čas zajahamo kamele v peščeno puščavo Saharo vse do našega kampa sredi peščenih sipin (lahko se gre tudi peš oz. ob doplačilu z jeepom). Kaj je lepšega kot čakanje na sončni zahod na eni od sipin sredi brezčasne narave. Večerja v soju zvezdnih luči, na peščenem tepihu. Spanje v puščavi Sahara v berberskem šotoru. (Z, V)

7.  dan: PUŠČAVA SAHARA - TODRA
Zjutraj gremo počakat sončni vzhod na sipino potem pa se s kamelami vrnemo do izhodiščne točke. Sledi čisto nova pokrajina, kjer se vozimo med Atlasom in puščavo vse do kanjona Todra. Vmes se ustavimo za kosilo pri naših prijateljih - veseli družini, ki delajo odlično berbersko omleto (doplačilo). Ob poti nam številne blatne vasice in prve kasbe nepremično pozirajo do samega vhoda v kanjon. Popoldne se sprehodimo po njegovem cvetočem in senčnem palmeraju. Spanje Todra. (Z)

8.  dan: TODRA – DADES – BOU THARAR
Danes nas čaka lepa narava atlaških kanjonov. V dolini Dades se najprej z lokalnimi vozili dvignemo nad panoramsko ovinkasto cesto ob kanjonu, potem pa raziščemo razgledne točke nad kanjoni. Ob povratku sledi sprehod po reki (1h do 2h) skozi ozek in visok kanjon, nato pa vožnja v slikovito dolino M'gun in namestitev v Bou Thararau, v tradicionalni berberski hiši, kjer se bo ustavil čas. Na vas čaka tradicionalna berberska večerja in druženje z domačini. Spanje Bou Tharar. (Z, K, V)

9.  dan: BOU THARAR – SKOURA – AIT BEN HADDOU
Dopoldan namenimo trekingu, kjer nas čakajo raznolike barvne pokrajine z lepimi razgledi, prečkanje rek, obisk tradicionalnih berberskih vasic, postanek za čaj v kasbi ali pri domačinih doma, sprehod skozi vrtne nasade in kopanje v reki (kdor želi malo časa zase oz. za vpijanje lokalne atmosfere lahko počaka v hotelu). Sledi spust v najbolj dišečo maroško dolino, dolino vrtnic in obisk velikanske kasbe Amirdil Skouri, nato pa prihod v filmsko vasico Ait Ben Haddou (Unesco), ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Tukaj so snemali številne filme, med drugim Gladiatorja, Asterixa, Lawrenca Arabskega, Jezusa iz Nazareta ... Spanje Ait Ben Haddou. (Z)

10.  dan: AIT BEN HADDOU – PRELAZ TIZI N' TICHKA – NARAVNI MOST IMI-N-IFRI – SLAPOVI OUZOUD
Zjutraj se sprehodimo skozi filmsko vasico in obiščemo zakulisje, kjer so snemali film Gladiator. Nato peš do vrha vasice, kjer se nahaja nekdanja kašča in razprostira lep razgled nad okolico (morda uzremo najvišji vrh Maroka, 4.167 m visok Tubkal). Potem pa se podamo čez visoki Atlas in najvišji prelaz Tizi N'Ticka, ki vam bo na trenutke vzel sapo. Popoldne se sprehodimo do lepega naravnega mosta Imi n ifri, potem pa se namestimo blizu slapov Ouzoud, še enem biseru. Spanje Ouzoud oz. okolica. (Z, V)

11.  dan: SLAPOVI OUZOUD – MARRAKECH
Začetek dneva namenimo sprehodu in kopanju pod kaskadami in slapovi Ouzoud sredi lepe narave. Sledi pot proti berberski prestolnici Marrakech, kjer se najprej namestimo v hotelu, potem pa odpravimo na znameniti trg Jem al Fna (Unesco). Tukaj se zbirajo akrobati, pripovedovalci zgodbic, napovedovalci prihodnosti, glasbeniki, krotilci kač, prodajalci čarovniških pripravkov ... Zraven so stojnice s pestro in zanimivo in eksotično kulinarično ponudbo, kjer boste prišli na svoj račun. Spanje Marrakesh. (Z)

12.  dan: MARRAKECH
Dan začnemo z obiskom najlepših vrtov, v nekdanji rezidenci modnega dizajnerja St. Laurena. Sledi obisk simbola mesta in enega izmed simbolov Maroka, mošeje Kotubija. V sadijskih grobnicah si pogledamo najlepše primerke islamske arhitekture. 
Marrakesh
Skozi labirint uličic stare medine se prebijemo do zasluženega postanka za kavo z najlepšim razgledom na glavni trg Jem al Fna. Vrnemo se nazaj v labirint stare medine, kjer obiščemo berbersko lekarno in se spoznamo z zelišči, travicami in olji, ki jih berberi uporabljajo v svojem tradicionalnem zdravilstvu. Prosto popoldne za lastno raziskovanje in nakupovanje vsega mogočega saj je mesto raj za nakupe. Spanje Marrakech. (Z)

KONEC PRVEGA DELA POTOVANJA: MARRAKECH – LJUBLJANA
Kdor želi lahko na 12. dan zaključi s prvim delom potovanja. Organiziramo vam taksi prevoz (doplačilo) na letališče, od koder poletite do bližnjega evropskega letališča. Ob pristanku vas čaka transfer do Ljubljane (doplačilo).

13.  dan: MARRAKECH – DOLINA AMELN – TAFRAOUTE
Potovanje nadaljujemo z raziskovanjem Anti Atlasa. Po daljši vožnji prispemo v lepo dolino Ameln, dolino sipin in fotogeničnih gorskih hrbtov, kjer si ogledamo njene naravne lepote (lepi fotografski motivi). Spanje v mestecu Tafraoute, nekdaj starem karavanskem križišču, znanem po pridobivanju srebra in zlata iz bližnjih krajev. (Z)

14.  dan: TAFRAOUTE – LEGZIRA
Zjutraj namenimo raziskovanju posebne pokrajine zgrajene iz pisanih kamenin. Obiščemo dolino palm in stenske poslikave na odprtem preden se zapeljemo do južnih peščenih plaž Atlantskega oceana. V mestecu Legzira na nas čaka peščena plaža, namakanje v Atlantiku in odkrivanje naravnih kamnitih mostov. Spanje Legzira. (Z)

15.  day: LEGZIRA – AGADIR - ESSAOUIRA
Dopoldan bo še čas za uživanje, sprehode po plaži in čofotanje v morju, do odhoda proti letoviškemu Agadirju, kjer postanemo za pozno kosilo. Sledi vožnja do lepega mesteca Essaouire, ki leži ob atlantski obali. Obzidano belo-modro mesto, s številnimi trgi, sproščujočim vzdušjem in z dolgo peščeno plažo, je kot nalašč za naš zaključek potovanja. Spanje Essaouira. (Z)

16.  dan: ESSAOUIRA – MARRAKECH – EU - LJ
Zjutraj se sprehodimo skozi simpatično Essaouiro (Unesco)obiščemo njene trge, ribji market, obzidje s topovi in ribiško pristanišče. V njej so se zbirali trgovci iz celega sveta, ki so na veliko trgovali in gradili, tako da je nastalo lepo obzidano mesto sredi Atlantika „Vrata Timbuktuja.“ Po ogledu je prosto za samostojno odkrivanje oz. sprehod po plaži in zadnji stik z morjem. Sledi vožnja proti Marrakechu mimo nasadov arganovih dreves (kjer nas lahko pričakajo koze na drevesih) in povratek proti domu. V primeru poznega leta je lahko prihod v Ljubljano v nočnih urah. (Z)

Cena za 16 dnevno potovanje: 1.290 eur/os pri 15 potnikih + let. karta od ca 200 eur/os
12 dnevno potovanje: 1.060 eur/os + let. karta od ca  200 eur/os 
V primeru manjše skupine je doplačilo za manjšo skupino.
Popust 40 eur/os za vse, ki ste z nami že potovali. 

Cena vključuje:
 • 15x namestitev po programu (spanje v dvoposteljnih sobah v prijetnih popotniških hotelih, kasbah in riadih kategorije 2** do 3*** in ena namestitev v puščavskem taboru s postavljenimi šotori v Sahari "hotel s tisoč zvezdami"),
 • hrano (15x zajtrk, 1x kosilo, 3x večerja),
 • vse privatne prevoze po programu (avtobus, mini van ...),
 • vse oglede in vstopnine po programu (mošeja Hasana II, Volubilis, judovsko pokopališče in sinagoga, medresa El Attarine, Gnawa glasbeniki, Ketara, kasba Amerhidil, Ait Ben Haddou, sadijske grobnice, Majorelle, Essouira ...),
 • obvezne lokalne vodnike na lokacijah,
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, ki Maroko zelo dobro pozna,
 • organizacijo programa potovanja.
dobrodošli v Maroko
Cena ne vključuje le: dodatne hrane (pijače), osebnih izdatkov, napitnin, prevoz do/iz letališča (bo urejen za skupino). 

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi. 

PRIJAVA: Ob prijavi se vplača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo oziroma se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena, se plača letalska karta, preostanek pa en mesec pred odhodom. V primeru spremembe cene letalskih kart, cene storitev in valutnega razmerja si pridržujemo pravico do spremembe cene. Kalkulacija je narejena pri menjalnem tečaju 1 eur = 11,1, maroških dirhamov. Program se uradno izvaja preko agencije Manager, d. o. o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

SPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Potujemo s privatnimi vozili (klimatiziranim avtobusom/min vanom ...).
 • NASTANITEV: Spi se v prijetnih popotniških in turističnih hotelih lokalne kategorije 2** oz. 3*** v dvoposteljnih sobah. V odmaknjeni berberski pokrajini na južni strani Atlasa bomo prenočevali v manjših, simpatičnih in avtohtonih družinskih hotelčkih. V puščavi prenočujemo enkrat v taboru s postavljenimi šotori. Poskrbljeno je za posteljnino in odejo, ki sta lahko peščeni zaradi vetrnih nanosov, zato priporočamo uporabo lastne spalne vreče.
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih in turističnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano na ulici in v turističnih restavracijah. Maroko je dežela kus kusa, tajina, mesnih nabodal, lečine juhe in metinega čaja. Čaka vas tudi kar nekaj lokalnih specialitet. Sveže stisnjeni pomarančni sok je odličen. Dostop do alkohola je v Maroku omejen na večja mesta in je dražji kot pri nas. Cena kosila (menu) v turističnih restavracijah znaša cca. 10 eur.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki je popotnik po duši.
 • ŠTEVILO POTNIKOV: min 10, maks 20 oseb.
 • VREME: Spomladi je idealen čas za obisk Maroka, ko dežela zacveti (živo zelena pokrajina, medtem ko se v gorah še vedno lahko zrcalijo zasneženi vrhovi). Temperature so takrat ugodne med 20 in 30 stopinjami. Jeseni je drugi najboljši potovalni čas, ko ni dežja, ko so še vedno ugodne potovalne temperature in ko se začnejo prvi vrhovi Atlasa beliti.
 • ZDRAVJE: Za potovanje ni potrebno nobeno obvezno cepljenje. Več na www.zdravinapot.si
 • VARNOST: Dežela je varna. Možnost manjših tatvin in žeparjenja je sicer prisotna, še posebej v velikih mestih, ko se stemni.
 • SPOMINKI: Tukaj je doma obrtništvo in večina izdelkov so unikati. Splača se kupovati usnjene jakne, arganovo olje, izdelke iz keramike, volne, gline, lesa, bakra. 
 • VIZUM: Slovenci ne potrebujemo vize.
Vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potovanju!

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651, email: uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Le še 2 osebi in bomo potrdili našo uspešnico - potovanje v AVSTRALIJO (10.9. - 7.10.2018)

objavljeno: 29. okt. 2017 05:07 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 6. mar. 2018 03:23 ]

Karijini - raj za raziskovalce

Skriti zakladi Avstralije

 • Termin: 10.9. - 7.10.2018 
 • Trajanje potovanja: 28 oz. 21 dni 
 • Skupina: min. 16 – maks. 24 popotnikov
 • Cena: 3.190 eur/os pri min. 16 potnikih + let. karta (s 3 notranjimi leti) ca 1.600 eur/os + na licu mesta ca 700 eur/os - skoraj vse vključeno 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja
Nepozabna tura. 
Vilma (iz naše ankete)


NAŠA USPEŠNICA! Zaradi zahtevnosti potovanja je potrebno potrditi potovanje vsaj pol leta prej, zato nas interesenti čimprej kontaktirajte. 

Le še 2 osebI in potrdimo potovanje - pohitite s prijavo. 

Gre že za naše šesto potovanje v Avstralijo, avtor programa Uroš jo je odkrival ca sedem mesecev na več potovanjih. Za nas je izbral vrhunce Avstralije (vidite vse glavne znamenitosti: Sydney, Ayers rock z aborigini in eno od čudes sveta Great barrier reef; ko drugi potujejo domov, se za nas potovanje šele začne z odkrivanjem najlepših predelov Kimberleya in Zahodne Avstralije - gre za prave skrite bisere - čaka vas ekspedicija v prirejenem safari tovornjaku).
 
Po besedah številnih popotnikov, ki so z nami prepotovali Avstralijo je bilo to njihovo najboljše potovanje doslej. 

Tole je pravi dopust
»Idealna tura za raziskovalce po duši!«

Zakaj z nami v Avstralijo:

 • potovanje je pravi biser za popotnike po duši in raziskovalce sveta;
 • raziščemo eno najlepših mest sveta Sydney;
 • se družimo z aborigini in odkrivamo njihove svete kraje Ayers Rock (Uluru) in Kata Tjuta;
 • snorkljamo oz. se potapljamo v Great Barrier reefu (eden od čudežev sveta);
 • raziskujemo odmaknjene predele Kimberleya (sprehodi med kanjoni, kopanje v skritih tolmunih);
 • vidimo enega najlepših parkov sveta Karijini, gre za pravi skriti biser;
 • kopamo se v kristalno čistem oceanu, s kilometri peščenih plaž (Zahodna Avstralija);
 • opazujemo kite in snorkljamo v Ningaloo reefu z mantami;
 • ker je to eden redkih krajev na svetu, kjer lahko doživite stik z delfini v naravnem okolju (Monkey Mia);
 • ker boste navdušeni nad nenavadnimi peščenimi formacijami parka Pinnacles;
 • ker nas ob večerih čaka odlična hrana, degustiranje avstralskih vin in opazovanje nešteto zvezd;
 • ker je program izredno bogat in se boste težko odločili, kje vam je bilo najlepše;
 • ker je Avstralija država, ki vam bo zlezla pod kožo, Avstralci pa že itak slovijo po svoji sproščenosti.
PROGRAM: 
Na začetku si bomo pogledali čudovito mesto Sydney, z glavnimi znamenitostmi (opera, Harbour bridge, sydneyski zaliv in tura s kiti, Darling Harbour...). Sledi let v Cairns, kjer se seznanimo z aboriginsko kulturo (njihovi običaji in plesi; preizkusimo se tudi v metu bumeranga, kopij …). Potem odkrivamo deževni gozd Kurande z gondolo in panoramskim vlakom, kjer uživamo v lepi pokrajini, potem se z večjo jadrnico zapeljemo na odkrivanje enega od čudes sveta Great Barrier reefa, kjer se potopimo v neverjetni podvodni svet. Sledi let v center Avstralije, kjer si pogledamo gorovje Kata Tjuta (Olga's) in sončni zahod s pogledom na znameniti Ayers rock (Uluru), sveti kraj Aboriginov. Sledi vožnja do Alice Springsa, kjer lahko zajahamo tudi kamele, preden letimo na skrajni sever Avstralije, do mesta Darwin, ki slovi po svojem sproščenem življenju. Od tam naprej nas čaka vožnja s prirejenim safari tovornjakom vse do Pertha, glavnega mesta Zahodne Avstralije. Najprej spoznavamo tolmune in termitnjake narodnega parka Litchfield, potem odkrivamo skrivnostni Kimberley s svojimi skritimi biseri (El Questro, Zebedee hot springs). Eden od vrhuncev bo obisk narodnega parka Bungle Bungle (Purnululu), ki preseneča s svojimi nenavadnimi oblikami skal. Med vožnjo bomo občudovali orjaška drevesa baobabe in neskončna avstralska prostranstva vse do mesta Broome, kjer nas čaka peščena plaža Cable beach. Navdušil nas bo tudi skrivnostni park Karijini (hoja po odmaknjenih kanjonih, kopanje v prelepih naravnih tolmunih), kjer se bo v nas prebudil raziskovalni duh. V okolici Exmoutha nas čaka kristalno čisti ocean s kilometri peščenih plaž, kopanje in snorkljanje v Ningaloo reefu (številne korale in ribe), v Coral bayu gremo na turo z ladjico iskat kite, mante in želve, v Monkey Miji pa nas bodo pričakali delfini (v naravnem okolju). Za konec avstralske avanture obiščemo še peščene formacije parka Pinnacles (puščava Nanbung) in odkrivamo zanimivi mesti: Fremantle in Perth.  
Čakajo nas dolge vožnje in kar nekaj kampiranja v naravi, za nagrado pa bomo odkrivali odmaknjene predele Avstralije in se počutili kot pravi raziskovalci. Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta. 

CENA je sestavljena iz cene paketa, ki se plača v Sloveniji 3.190 eur/os pri 16 osebah ter stroška let. karte (s 3 notranjimi leti) ca 1.600 eur/os = ca 4.790 eur/os
Ter ocenjenih stroškov, ki se plačujejo na licu mesta v Avstraliji iz skupne blagajne (ca 700 eur/os).
Cene so vezane na menjalni tečaj 1 A$ = 0,66 eur, okt 2017 (v primeru da se spremeni menjalni tečaj si pridržujemo pravico do spremembe cene)
Vsi ki ste že potovali z nami imate 40 eur popusta. 

V tej ceni ni vključeno le: preostali obroki v mestih (ko ne kuhamo), osebni izdatki (spominki), viza (20 eur oz. si jo lahko brezplačno uredite sami), opcijsko plavanje z morskimi levi, prevoz do/iz letališča (bo organiziran za celo skupino).

Dodatno lahko za vas uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi (4,1% od zavarovanega zneska)

V ceni 4.790 eur/osebo, ki se plača v Sloveniji so vključeni naslednji stroški:
 • povratna letalska karta do Avstralije z vsemi taksami in z vključenimi tremi notranjimi leti Sydney – Cairns, Cairns - Ayers Rock, Alice Springs – Darwin z taksami (pri predvidenem znesku 1.600 eur/os),
 • vsi stroški transferjev po Avstraliji iz/na letališča (Sydney 2x, Cairns 2x , Darwin 1x, Perth 1x), 
 • najem prirejenega safari tovornjaka s pogonom na 4 kolesa s panoramskimi okni z vključenim zavarovanjem in relokacijo vozila, 
 • najem vse opreme za kampiranje (šotori, podloge za spanje, spalne vreče, posode, mize, stoli …),
 • vse stroške avstralskega voznika, ki je tudi lokalni vodnik z licenco, 
 • najem privatnega avtobusa za ogled Olgas, Ayers Rocka in vožnjo do Alice Springs s šoferjem in gorivom,
 • namestitve v preizkušenih prijetnih hostlih (Sydney 3 nočitve z zajtrkom, Cairns 3 nočitve, Ayers rock 1 nočitev, Darwin 2 nočitve, Broome 2 nočitve, Exmouth 2x nočitev, Coral bay 1 nočitev, Denhan 1 nočitev, Perth 1 nočitev z zajtrkom), 
 • Tjapukai aboridžinski center s prevozom (Cairns),
 • Kuranda deževni gozd + Skyrail + Scenic train (celodnevni izlet),
 • tura Passions of paradise jadrnica celodnevni izlet na Great barrier reef (malica vključena),
 • voden ogled notranjosti sydneyske opere,
 • tura (vožnja po sydneyskem zalivu in opazovanje kitov),
 • celodnevni izlet Coral bay Ningaloo reef – Nature tour (mante, kiti, snorklanje),
 • vstopnine v vse narodne parke (po programu: Litchfield, El Questro, Bungle Bungle, Karijini, Pinnacles …), 
 • stroški organizacije in slovenskega vodenja vodnika z licenco GZS.
Na licu mesta pa se bo plačevalo ca 700 eur/os v lokalni valuti avstralskih dolarjih (ca 1050 A$) iz tako imenovane skupne blagajne (denar se bo pobiral sproti, imeli boste vpogled v vse stroške; cena je realna na podlagi zdajšnjih cen vstopnin in na podlagi ocene iz prejšnjih potovanj po Avstraliji glede stroška goriva in skupne porabe za hrano …).

Na licu mesta so ocenjeni stroški skupne blagajne 700 eur/osebo, ki vključujejo:
 • strošek vse hrane in pijače, ki se bo skupaj pripravljala in krila iz skupne blagajne (Darwin – Perth),
 • gorivo za tovornjak za celotno pot Darwin Perth (ca 6.400 km),
 • stroške kampiranja (10x),
 • napitnino za lokalnega vodnika,
 • vstopnine in aktivnosti po programu (ki se plačujejo na licu mesta):
 • Sydney (akvarij, Sydney Wild life, Sydney Tower, Harbour bridge Pylon lookout),
 • Kuranda (Cairns) - metulji (butterfly sanctuary) in ptičji svet (bird world),
 • Ayers rock - vstopnina v park,
 • Alice springs - jahanje kamele,
 • Broome - krokodilja farma,
 • Monkey mia – vstopnina (delfini).
KAKO BO IZGLEDALO SPANJE (16x prijeten hostel, 9x kampiranje):
- Sydney hostel dvoposteljne sobe (vključen zajtrk) 3x + vključen prevoz iz/na letališče
- Cairns hostel dvoposteljne sobe 3x + vključen prevoz iz/na letališče
- Ayers rock Yulara hostel (4 osebe v eni sobi) 1x
- Darwin hostel dvoposteljne sobe 2x + vključen prevoz iz letališča
- Kampiranje 9x (vsa oprema je vključena od šotorov – po 2 osebi v enem šotoru, podlog …)
- Broome hostel dvoposteljne sobe 2x
- Exmouth hostel dvoposteljne sobe 2x
- Coral Bay (4-6 oseb v sobi) 1x
- Denham (3-5 oseb v sobi) 1x
- Perth dvoposteljne sobe (vključen zajtrk) 1x 

Srečanje vseh udeležencev je predvideno vsaj dva meseca pred potovanjem (saj bo potrebno urediti vizo za samo potovanje). 

PLAČILNI POGOJI: Ob prijavi se nakaže 500 eur akontacije/osebo. Ko je dovolj prijavljenih se plača let. karto z notranjimi leti. Najkasneje en mesec pred odhodom se plača na račun agencije Manager še preostanek. Cene lokalnih storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse objavljene cene potovanja okvirne in spremenljive. Ponudba je narejena pri menjalnem tečaju 1 A$ = 0,66 eur. V primeru da se spremeni menjalni tečaj si pridržujemo pravico do spremembe cene (saj se glavnina stroškov plačuje en mesec pred potovanjem). Organizator potovanja je agencija Manager d.o.o.

Predviden vodnik: Damjan Glinšek oz. Dejan Marentič oz. Jure Podobnik, vsi so kvalitetni vodniki z licenco GZS. 

Druženje s kengurujiSkriti zakladi Avstralije, program po dnevih; 28 ali 21 dni   
Sydney – Cairns - Ayers rock (Uluru) – Darwin – Kimberley - Perth 
Sydney raziskujemo peš (in z ladjo - tura po zalivu in opazovanje kitov), v Ayers Rocku imamo privaten avtobus, od Darwina do Pertha pa potujemo v posebnem prirejenem safari tovornjaku (sedeži so kot na avtobusu). 
H – spanje v preizkušenem prijetnem hostlu
K – spanje v kampu (v šotoru - 2 osebi na šotor) 
Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

PROGRAM PO DNEVIH:
1. dan, let iz Ljubljane oz. bližnjega letališča proti Sydneyu (obroki na letalu)

2. dan, večerni prihod v Sydney, transfer do hostla, H

3. dan, ogled Sydneya (botanični vrt, ogled opere, Harbour bridge, z ladjo po Sydneyskem zalivu in kiti ...), H (Z)

4. dan, ogled Sydneya (Darling Harbour z akvarijem in Wildlife parkom, Sydney Tower, odkrivanje vzdušja tega lepega mesta ...), H (Z)

Aboriginski center v Cairnsu
5. dan
, jutranji let Sydney - Cairns, transfer do hostla. Sledi transfer v Tjapukai aboridžinski center in ogled (met bumeranga, aboriginski običaji, igranje didgeriduja, plesi ...), spanje Cairns, H 

6. dan, odkrivanje enega od čudes sveta Great barrier reefa (snorklanje) – tura z jadrnico Passions of paradise, spanje Cairns, H

7. dan, celodnevni izlet v Kurando (s Sky railom nad deževnim gozdom do Kurande, v Kurandi možen ogled parkov: metulji, ptiči ... , nazaj grede pa z panoramskim vlakom), spanje Cairns, H

8. dan, jutranji let Cairns – Ayers Rock, za oglede imamo na voljo privaten avtobus. Najprej se sprehodimo po Kati Tjuti (Olga's) ter Ayers Rocku (Uluru), svetih krajih Aboriginov (krajši treking) in obisk aboriginskega centra, potem pa pričakamo znameniti sončni zahod, H

9. dan, sončni vzhod s pogledom na Uluru, sledi vožnja z privatnim avtobusom proti Alice Springsu. Na poti se ustavimo v Stuarts Well, kjer boste lahko poskusili jahanje kamel, sledi vožnja do Alice Springsa in večerni polet do Darwina, H

10. dan, prost dan v Darwinu, v simpatičnem malem mestu (predviden je krajši sprehod po mestu, lahko se gre pogledat botanični vrt ali pa uživate v bazenu hostla, ki je na odlični lokaciji v centru dogajanja). Krajši program: let iz Evrope v Darwin, kamor prispeš 10. dan), H

11. dan, začetek ture s prirejenim safari tovornjakom, ogled narodnega parka Litchfield (termitnjaki, kopanje) vožnja do Edith falls (kampiranje), K

Treking med palmami
12. dan, vožnja do Kununurre v Zahodni Avstraliji (mimo jezera Argyle), K

13. danodkrivanje čudovitega Kimberleya: vožnja do kampa El Questro in treking po skritem kanjonu, K

14. dan, kopanje v Zebedee Hot springs, vožnja do narodnega parka Bungle Bungle, odkrivanje čudovitega predela Echidna Chasm (kampiranje), K

15. dan, odkrivanje narodnega parka Bungle Bungle, treking med zanimivimi skalami in kanjoni (Cathedral Gorge), vožnja do Fitzroy Crossing, (kampiranje), K

16. dan, ogled parkov Tunnel creek in Windjana Gorge, sledi vožnja do prijetnega mesta Broome, spanje Broome, H

17. dan, prost dan, kopanje na plaži Cable beach (oz. obisk krokodilje farme), spanje Broome, H

18. dan, vožnja do posestva (kampiranje), K

19. dan, vožnja do narodnega parka Karijini in popoldansko odkrivanje narodnega parka Karijini – raj za raziskovalce po duši (kampiranje), K

20. dan, odkrivanje parka, trekingi po skrivnostnih kanjonih, kopanje v lepih naravnih tolmunih, kampiranje Karijini, K

Perfect beach
21. dan
, vožnja mimo mesta Tom Price vse do zahodne obale, spanje v Exmouthu, H

22. dan, kopanje in snorkljanje v kristalno čistem oceanu z lepimi plažami, spanje v Exmouthu, H

23. dan, krajša vožnja do majhnega kraja Coral bay (v bližini je 260 km dolg Ningaloo reef s številnimi koralami in ribami), tam gremo na daljšo turo z ladjico iskat kite, mante, želve in snorkljat v naravnem akvariju ..., H

24. dan, ogled stromatolitov (najstarejših organizmov na zemlji) in plaže majhnih školjk, spanje v Denhamu, H

25. dan, zjutraj obiščemo Monkey mio, kjer bomo pričakali delfine v naravnem okolju, sledi vožnja proti jugu do Green Heada. V Green Headu je možno urediti plavanje z morskimi levi (opcijsko - potrebna je rezervacija vnaprej), spanje Green Head oz. okolica (Jurien Bay, Cervantes), kampiranje K

26. dan, ogled zanimivih peščenih formacij (Pinnacles) narodnega parka Nambung, vožnja do prijetnega Pertha, prestolnice Zahodne Avstralije, H

27. dan, ogled zelo zanimivih mest Fremantla (Cappuccino strip) in Pertha, kjer boste lahko nakupili še zadnje spominke, zvečer let domov,

28. dan, prihod domov

Alternativa: program brez Sydneya, Cairnsa, Ayers rocka z začetkom programa 10. dan, ko se prileti v Darwin (skupaj traja potovanje 21 dni)

SPLOŠNE INFORMACIJE:

 • Raziskovanje skritih biserov KimberleyaKAKO POTUJEMO? Letalo (trije daljši notranji leti Sydney – Cairns, Cairns - Ayers rock, Alice Springs – Darwin), od Darwina do Pertha se vozimo v prirejenem tovornjaku (ca 6.400 km), kjer z nami potuje tudi lokalni šofer (ki je hkrati lokalni vodnik). Z ladjo se vozimo v Sydneyu (po zalivu in tura kiti) in Ningaloo reefu, z jadrnico odkrivamo Great Barrier reef. Z avtobusom spoznavamo okolico Ayers Rocka vse do Alice Springsa. 
 • NASTANITEV: 16x se spi v preizkušenih prijetnih hostlih (13x v dvoposteljnih sobah, v odročnih predelih 3x pa med 3 – 6 oseb v sobi), 9x pa se kampira (vso opremo dobimo na licu mesta od šotorov, podlog za spanje do spalnih vreč).
 • HRANA:  Prve dni bomo koristili lokalne restavracije (ali na ulici), ko bomo kampirali bo lokalni vodnik glavni kuhar (ostali pa boste občasno malo pomagali). V prirejenem tovornjaku imamo vso opremo za kampiranje in kuhanje. Hrano in pijačo bomo sproti nabavljamo v supermarketih.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši.    
 • ŠTEVILO OSEB: min. 16 – maks. 24 
 • VREME: September oz. oktober je idealni čas za potovanje od Darwina do Pertha. Ta del Avstralije ima drugačno klimo kot preostali del (mi potujemo v suhem obdobju). V Sydneyu in Perthu na južni strani pa nas čakajo pomladanske temperature.  
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti (razen kač in pajkov, vendar so piki le teh izredno redki). 
 • VARNOST: Avstralija je varna država. Kriminala je zanemarljivo malo, domačini so nadvse gostoljubni in prijazni. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • SPOMINKI: Avstralija ima lepe spominke (bumerangi, majice, glasbilo didjeridoo, aboriginske poslikave, plišaste koale in kenguruje). Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa ...).
 • VIZUM: Slovenci za Avstralijo potrebujemo vizo. Lahko se uredi elektronsko preko interneta (lahko jo uredite sami ali pa vam jo mi uredimo ob doplačilu 20 eur).

Koala
Nekaj anket potnikov, ki so že potovali z nami v Avstralijo:

Nepozabna tura.
Vilma

Potovanje po deželi “down under” si zasluži čisto 10.
Vesela, da sem lahko izpolnila svojo veliko željo - potovanje po Avstraliji in zadovoljna, da sem šla z vašo agencijo, ki mi je približala pravo, naravno Avstralijo, kot sem si jo želela spoznati. 
Brez odličnega slovenskega vodiča, avstralskega šoferja in kuharja Steva ter seveda nas – popotnikov pa to potovanje ne bilo takšno kot je bilo –  čudovito in nepozabno.  Bili smo  “fajn” družba.
Prav tako pa s tako pestrim programom in načinom potovanja ne bi mogli bolje doživeti ta pravo, naravno Avstralijo.  
Kot izkušen popotnik je vodnik znal z dobro organizacijo, sproščenostjo, navdušenjem predstavit naravne lepote Avstralije in približat Avstralijo takšno kot je – naravno, raznoliko in razsežno. Skupaj s Stevom pa sta bila res odlična kombinacija, da je bilo naše potovanje še bolj doživeto. Na tem potovanju je težko našteti, kaj mi je bilo najlepše. Toliko stvari je bilo, da bi lahko  kar naštevala in naštevala ... potapljanje v prečudovitem koralnem grebenu, trekingi v narodnih parkih in kopanje v tolmunih, skritih v kanjonih, ogled Ulura in Katja Tjuta, opazovanje kitov in delfinke v naravnem okolju, plavanje z mantami, spanje pod zvezdami južne poloble  in prečudoviti sončni zahodi ...
Alenka

Ocena potovanja: 10. 
Zelo zanimivo, pestro in avanturistično potovanje. 
Oba vodiča sta bila odlična.
Miha je opravil svoje delo zelo profesionalno in samozavestno. Podajanje informacij je bilo za moje pojme ravno pravšnje. Ni bil vsiljiv, tako da smo imeli čas zase, kar je meni pri tako dolgih potovanjih zelo pomembno.
Primož

Ocena potovanja: 10
Super vodnik, umirjen, ampak zabaven, z živci iz titana. Vse je bilo organizirano brezhibno, s Stevom pa sta se zelo dobro dopolnjevala. 
Najlepše mi je bilo: ogled sydneyske opere z vajo sydneyskega orkestra, Uluru in Olgas, vožnja po drugi strani ceste, potapljanje na Velikem koralnem grebenu, Tunnel Creek (kamor smo šli, ker nismo mogli v Bungle Bungle zaradi požara), kopanje v Zebedee Springs, lunin vzhod z mini tržnico in opazovanje sončnega zahoda v Broomu, trekingi v Karijiniju, kampiranje v Karijiniju, kjer nam je Steve spekel kruh, opazovanje kitov, ogled stromatolitov, Perth …
Super je bila tura s prirejenim tovornjakom, prav tako je bil super Steve, ki nam je res približal outback. Predvsem pa mi je všeč, da smo imeli priložnost spoznati ogromno avtohtonih rastlin in živali. 
Alenka

Ocena potovanja: 9 - Potovanje je dobro zasnovano in pripravljeno. 
Zelo zadovoljna z vodnikom. Ves čas je imel primerno kontrolo nad dogajanjem in dajal občutek varnosti oz. da je vse v zvezi s potovanjem v najboljšem redu. Potniki smo lahko imeli resnično ‘možgane na paši’. Izredno pohvalno je tudi, da ima pravo mero za količino povedanih informacij. Na splošno pa je bilo veliko lepih stvari in dogodkov, po katerih bo potovanje skoraj zagotovo vsakemu iz skupine pustilo trajno dobre spomine. 
Andreja

Potovanje bi ocenila z 10. Vse je bilo super, organizacija je tekla odlično, destinacije so se mi zdele tudi zelo ok, vzdušje super... skratka jaz sem uživala maksimalno. 
Karmen 

Info in prijave: uros.ravbar@gmail.com (Uroš, gsm: 031 684 651) 
Vabljeni, da se nam pridružite!

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami  

1-10 of 323