Novice


Vabljeni na POTOPISNI VEČER Uroša Ravbarja v torek, 20.2. v Ljubljani

objavljeno: 7. feb. 2018 08:30 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 16. feb. 2018 10:52 ]

Mi imamo se fajn!
Vabimo vas na zanimiv POTOPISNI VEČER s številnimi predavanji Uroša Ravbarja
Kdaj: torek, 20. februarja od 18.00 – 21.00 ure   
Lokacija: Svetovna kavarna SPUTNIK, Tržaška cesta 128, Ljubljana (izhod Vič)
 
Predavanja so namenjena vsem, ki vas zanimajo potovanja, sploh pa popotnikom, ki bi se nam radi pridružili na teh potovanjih v prihodnosti. Tako boste lahko iz prve roke izvedeli vse kar vas zanima o željeni destinaciji.

Kljub številnim predstavitvam boste v kratkem času izvedeli zelo veliko zanimivih in uporabnih informacij, ki vam bodo v pomoč pri odločitvi za vaša prihodnja potovanja. 

Med 18.00 – 19.00 uro bo predstavitev 
Vrhunci Maroka, 16 oz. 12 dni (31.3. - 15.4.2018) – na vas čaka spektakularna filmska pokrajina na eni in dobrosrčnost, preprostost in gostoljubje domačinov na drugi strani. Pa bele obalne in indigo-modre gorske vasice, srednjeveški Fez, berberske utrdbe, lepe doline s palmami, odkrivanje puščavske Sahare in lepe peščene plaže Atlantika.

Gruzija in Armenija (Kavkaz), 12 dni (28.7. - 8.8.2018) - potovanje vodi v deželi pod Kavkazom, ki ponujajo poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. V Gruziji bomo odkrivali lepote Tbilisija, visokogorje Kavkaza, gruzinsko »Kapadokijo« in degustirali odlična lokalna vina. V Armeniji se bomo družili s simpatičnimi domačini, opazovali biblični Ararat in se izgubljali v mitih, številnih starodavnih cerkvah in templjih.

Uživaška Indonezija, 15 dni (28.7. - 11.8.2018) - od Jave (vulkan Bromo in biser Ijen, tempelj Borobudur - Unesco in posebni Prambananom), Bali (z delfini, čudovitimi templji, krasnimi zelenimi terasami in razvajanjem v Ubudu) do uživanja na idiličnem otoku Gili Trawangan.

Tanzanija in Zanzibar, 13 dni (8. - 20.7.2018, 25.12.2018 - 6.1.2019) – odkrivanje najlepših parkov Afrike Serengetija in kraterja Ngorogoro (safari), druženje z Masaji in na koncu odkrivanje lepega Zanzibarja s peščenimi plažami.

Med 19.00 – 20.00 uro bo predstavitev 
Avstralija, 21 oz. 28 dni (10.9. - 7.10.2018) - Sydney, Ayers rock, Great Barrier reef, Darwin, stik z aborigini in odkrivanje skritih zakladov Zahodne Avstralije (čudovita narava številnih narodnih parkov - raj za raziskovalce po duši), pa kiti, mante, delfini in sanjske plaže. 

Namibija, Bocvana, Zimbabve (Viktorijini slapovi), 21 dni (17.4. - 7.5. in 20.10. - 9.11.2018) - čudovita narava, safari, prostranstva Namibije, najlepši slapovi Afrike, puščava Namib, plemeni Himbe in Bušmani, fascinantna delta Okavanga, idealno potovanje za ljubitelje fotografije in narave.

Peru – doživeto potovanje, 15 dni (17.6. - 1.7.2018) - posebno potovanje v prečudovito deželo Peru, bogato s starodavnimi kraji, mistiko in šamani. Obiskali bomo mnogo energijsko močnih in svetih krajev, kot npr. Machu Picchu, Moray, Pisac, jezero Titicaca z otokom Taquile ...

Eksotični Borneo (Malezija), 15 dni (7. - 21.7.2018) - na vas čakajo safariji sredi nedotaknjenih deževnih gozdov in fotolov na bornejskih veliki pet divjih živali (slon, orangutan, opica z velikim nosom, krokodil in kljunorožec), največja roža sveta rafflesia, največje podzemne jame in na koncu rajski otok Mataking s peščeno plažo in bogatim podvodnim življenjem. 

Med 20.00 – 20.30 uro bo predstavitev 
Best of Kanada in Yellowstone, 18 oz. 12 dni (30.6. - 17.7.2018) – aktivno odkrivanje najlepših kanadskih narodnih parkov (Banff, Yoho, Jasper ...), najlepši park na svetu Yellowstone z gejzirji, bizoni in grizliji, obisk največjega kanadskega festivala (Calgary Stampede) in indijanskega festivala v Montani (druženje z indijanci). Raj za ljubitelje narave.

Ameriški narodni parki, 16 dni - spanje v hotelih (2. - 17.6. in 1. - 16.9.2018) - od hollywoodskega Los Angelesa, igralniškega Las Vegasa do čudovitega San Francisca, vmes pa odkrivanje najlepših parkov sveta, ki vas bodo navdušili. 

Vzhod ZDA z New Yorkom, 12 dni (21.4. - 1.5.2018) - vrhunci vzhodnega dela ZDA od zgodovinske Philadelphije, glavnega mesta Washingtona z Belo hišo in številnimi znamenitostmi, do čudeža narave Niagarskih slapov, zanimivega Toronta (Kanada) in 3 dnevnega odkrivanja New Yorka.

Med 20.30 – 21.00 uro bo predstavitev
Antarktika - ledena pravljica, 17 dni (kadarkoli od novembra do marca) - kdo si enkrat v življenju ne želi iti na Antarktiko, kjer na vas čaka navdihujoča pokrajina z mogočnimi ledeniki, fjordi in divjimi gorami ter edinstvenim živalstvom (kiti, pingvini, tjulni, morski leopardi, ptiči ...). Raj za ljubitelje narave.

Križarjenje norveški fjordi in Svalbard, 17 dni (29.5. - 14.6.2018) - posebno križarjenje po severnem Atlantiku. Odkrivanje najlepših norveških fjordov (Geiranger, Trollfjord …) in posebnih Lofotskih otokih ter spoznavanje mistično lepega Svalbarda, kjer boste uživali v nedotaknjeni naravi in iskali polarne medvede.

Svalbard s polarnimi medvedi, 9 dni (kadarkoli v juniju, juliju in avgustu) - križarjenje po čudovitem Svalbardu s številnimi gorami, ledeniki in fjordi, do spoznavanja in opazovanja edinstvenih živalskih vrst (polarni medvedi, mroži, polarne lisice, tjulni, jeleni, številne ptice ...). Na vas čaka posebno arktično doživetje in odkrivanje divje pokrajine. 

Križarjenje Svalbard, Grenlandija in Islandija, 16 dni (1. - 16.9.2018) - na vas čaka odkrivanje mističnega Svalbarda (fjordi in ledeniki ter iskanje polarnega medveda), Grenlandije z največjim narodnim parkom sveta Northeast Greenland, kjer boste pluli po eni najbolj spektakularnih pokrajin sveta in uživali ob pogledu na fjorde, ledenike in zalive. Vmes pa vas čakajo še kiti, delfini ter fotogenične ledene gore in za konec Reykjavik, glavno mesto Islandije.

Vstopnine seveda ni. Uroš bo z veseljem na voljo za dodatna vprašanja.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potopisnem večeru, ki je namenjen vsem ljubiteljem potovanj.

Se vidimo.
Srečno 

Uroš Ravbar in ekipa Ravbar Potovanj

Zadnjih 5 mest za potrjeno potovanje VZHOD ZDA z New Yorkom in Niagaro (22.4. - 2.5.2018)

objavljeno: 20. jan. 2018 01:24 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 16. feb. 2018 10:56 ]

Vzhod ZDA z New Yorkom in Niagaro (Kanada)

Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru. 

Potovanje je primerno tudi za družine. 

Za potovanje potrebujete le 5 dni dopusta. 

»Idealno potovanje za prvo pot izven Evrope!«  

Potovanje je potrjeno!

Zadnja prosta mesta. 


Na vas čakajo vrhunci vzhodnega dela ZDA: od zgodovinske Philadelphije, kjer je bila razglašena neodvisnost ZDA do zanimivih Amišev, ki še zdaj živijo tradicionalno življenje, glavnega mesta Washingtona z Belo hišo in številnimi znamenitostmi, do čudeža narave Niagarskih slapov in zanimivega Toronta (Kanada). Vrhunec pa bo 3 dnevno odkrivanje New Yorka (od kipa svobode do stolpnic Manhattna, Times Squara, 5 avenije, Empire state buildinga, Sohoja, Central parka …). Program je bogat, tako da boste videli in doživeli glavne stvari tega dela ZDA.

Philadelphia
Program

1. dan, let iz Ljubljane oz. bližnjega letališča do Philadelphije (predviden prihod pozno popoldan oz. zvečer), dvig večjih in prostornih avtov in vožnja do hotela in počitek. Spanje Philadelphia

2. dan, celodnevni ogled Philadelphije, kjer je bila 4. julija 1776 razglašena neodvisnost trinajstih ameriških držav. Pogledali si boste staro mestno jedro z ogledom Liberty Bella (zvon Svobode) in Independence Halla (dvorane Neodvisnosti). Sledi ogled Betsy Ross House (ženska, ki je sešila prvo zastavo ZDA). Sprehodili se boste tudi po Elfreth’s Alley (najstarejša non stop naseljena ulica v ZDA), mimo mestne hiše do muzeja umetnosti, kjer so znamenite stopnice po katerih je tekel Silvester Stallone v filmu Rocky. V bližini je tudi kip Rockyju Balboi. Spanje Philadelphia
  
3. dan, vožnja do Lancastra (ca 1,5 h), kjer boste obiskali Amish Farm & House. Gre za muzej na prostem, kjer boste spoznali življenje tradicionalnih Amišev. Sledi vožnja do Washingtona, glavnega mesta ZDA (ca 3 h), kjer se boste zapeljali do znamenitega pokopališča Arlington, kjer je Kennedyjev grob  (z vrha pokopališča se vidi Pentagon - sedež obrambnega ministrstva). Spanje Washington 

Washington d.c.
4. dan
, dopoldan si boste pogledali glavne znamenitosti mesta: od Bele hišeCapitol Hill, Lincoln Memorial, spomenik G. Washingtonu, memoriali različnim vojnam … Popoldan pa si boste pogledali izredno zanimiv muzej Aero and Space museum. Gre za letalski in vesoljski muzej, kjer vas čaka na ogled največja zbirka letal in vesoljskih naprav na svetu (od letala bratov Wright, do Lindberghovega, ki je prvo preletelo Atlantic do vesoljskih plovil in modula Apolla …). Sledi še krajši ogled American History Museuma (zgodovinski muzej) oz. boste lahko  imeli čas za samostojno odkrivanje mesta. Spanje Washington

5. dan, vožnja do Niagara falls (ca 7 h) in prečenje meje v Kanado, sledi vožnja z ladjico do čudovitih slapov Niagara falls – eno od čudes sveta (v primeru prepoznega prihoda se gre z ladjico naslednji dan zjutraj), spanje Niagara falls (kanadska stran)
 
6. dan, vožnja do Toronta (ca 1,5 h vožnje) in ogled tega zanimivega mesta: CN Towerulica Younge, ki velja za najdaljšo v Kanadi, mesta hiša in opcijsko za ljubitelje hokeja (Hall of Fame) ... Sledi vrnitev do Niagara falls (kanadska stran) 

7. dan, vožnja do New Yorka (ca 8 ur), na poti se bomo ustavili na svetovno znani vojaški akademiji West Point.Potem pa v mesto New York, kamor pripeljemo zvečer. Hkrati se bo ta dan vrnilo avte, saj si je lažje ogledovati New York z javnimi prevoznimi sredstvi. 

Sunset over manhattan
8., 9. in 10. dan
3 dnevno ogledovanje glavnih znamenitosti New Yorka (vodnik bo z vami skrbel, da boste mesto maksimalno videli in doživeli). Koristilo se bo metroje oz. hop on hop off avtobus (kjer imate možnost videti ogromno različnih postaj in se na njih zadržati kolikor dolgo bi si želeli). S trajektom boste šli okoli obeh otočkov tako Ellis Islanda kot Liberty Islanda, kjer je kip svobode ter imeli pogled na spodnji Manhattan in nebotičnike. V samem mestu boste šli na Empire State Building (super razgled iz najvišje stavbe v ZDA), potem vas čaka odkrivanje 5th Avenue (trgovine – raj za nakupovanje). Pa ogled Wall Streeta in NYC Stock Exchange (borze), pa nekdanji Ground Zero (kjer sta stala dvojčka), to je vse v spodnjem delu Manhattna. Sprehodili se boste tudi po Central Parku in Strawberry Fields, kjer so ubili Johna Lennona. Seveda ne bo manjkal ogled znamenitega Times squara. Z avtobusom pa se boste lahko zapeljali tudi v predele umetniškega Sohoja, Little Italy, China Town, Greenwich village, Brooklyn most … Večerni let proti domu 10. dan potovanja.

11. dan, prihod domov   

Spanje (uredili smo tako, da boste spali le na 4 različnih lokacijah kar pomeni manj selitev in bolj udobno potovanje: Philadelphia 2x, Washington 2x, Niagara falls 2x in New York 3x.

CENA:
 1.380 eur/pri številu 14 oseb + letalska karta z vsemi taksami od ca 500 eur/os  
Doplačilo za manjšo skupino (10 – 13 oseb) 90 eur/os.
40 eur popusta, če ste že potovali z nami 

V ceno je vključeno:
 • vse namestitve v dvoposteljnih sobah (9x spanje v preizkušenih hotelih oz. motelih v dvoposteljnih sobah – kjer bo možno boste imeli v ceni zajtrk), 
 • vse lokalne takse, 
 • najem prostornih in udobnih vozil Dodge Caravan oz. podobnih z vključenimi zavarovanji,
 • ogled muzejev v Washingtonu (ni vstopnine), 
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,  
 • organizacija potovanja,
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov z prezentacijo.
V ceni ni vključeno: gorivo, parkirnine, cestnine (plačevanje na licu mesta ca 40 eur/os), hrana (večinoma bo zajtrk že vključen), ca 170 eur/os za stroške, ki se plačujejo na licu mesta (za ostale vstopnine, oglede, ladjico Niagara, prevoze npr. New York), prevoz na/iz letališče, stroški prijave ESTA (14$), osebni izdatki.

Lahko vam uredimo asistenco Coris oz. zavarovanje rizika odpovedi. 

Plačilo: 200 eur akontacije se nakaže na račun agencije Manager ob prijavi. S plačano akontaciji in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav se akontacijo vrne. Takoj ko se zbere 10 prijav je potovanje potrjeno in takrat se plača letalska vozovnica. Preostanek plačila se plača najkasneje en mesec pred odhodom.  V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$ = 0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o. iz Velenja.

INFO in PRIJAVE: gsm 031-684 651 (Uroš), e-mail uros.ravbar@gmail.com

Dodatno: Možnost podaljšanja potovanja na Florido oz. ostanete dlje v ZDA.

SPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJETE: Z večjimi in udobnimi avti (npr. Dodge Caravan). Predvideno je 4-5 oseb v avtu (maks 6). Vožnja po ZDA je enostavna in nestresna (več šoferjev). Za najem avtov je potrebna ena kreditna kartica udeleženca na vsak najet avto. Pred potovanjem (ca 1 mesec prej) se na srečanju vseh udeležencev dogovorimo o vseh podrobnostih.    
 • NASTANITEV: V preizkušenih hotelih oz. motelih v dvoposteljnih sobah, tako da je potovanje primerno za kogarkoli. 
 • HRANA: V mestih lokalne restavracije (večinoma bo zajtrk vključen) oz. vam bo vodnik vedno pomagal najti najbolj primerno možnost prehranjevanja. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje po ZDA in Kanadi je enostavno in brez stresa.   
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20 potnikov.
 • VREME: Klima je podobna kot pri nas.
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti. 
 • VARNOST: ZDA in Kanada sta relativni varni državi, kot povsod pa morate biti pozorni na osebno lastnino.
 • SPOMINKI: ZDA imajo precej lepih spominkov. Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa) ter Maestro BA/Cirrus kartico za dvigovanje na ATM (bančnih) avtomatih.
 • VIZUM: Slovenci za Kanado in ZDA ne potrebujemo vize, se pa moramo za ZDA najaviti preko elektronske prijave vsaj 72 ur pred prihodom (ESTA), strošek je 14$. Po novem je potrebna najava tudi za Kanado. 
Niagara falls
Pri odhodu boste dodatno od nas dobili zloženko, kjer bodo vse informacije o ZDA (od zgodovine, gospodarstva, prebivalstva, zanimivosti …).
Približno en mesec pred potovanjem bo srečanje vseh udeležencev potovanja, ko se bomo pogovorili o vseh podrobnostih.

KOMENTARJI IZ PREJŠNJIH POTOVANJ PO ZDA:
Ocena potovanja (1-10): 9, čudovito, pestro in dobro organizirano potovanje, dejansko dovolj časa za oglede po programu, mogoče za mlajše od 10 let le prenaporno
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Jure je dober in simpatičen vodnik
Primož

Ocena potovanja: 10! Tako da če je le možnost, mora vsak to vsaj enkrat doživeti!
Anže

Greste z nami odkrivat vzhodni del ZDA?
Vabljeni, da se nam pridružite.

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Naredimo boljši svet v letu 2018

objavljeno: 24. dec. 2017 05:02 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 26. dec. 2017 10:02 ]

Dragi naši potniki in vsi ljubitelji potovanj

Po vseh prepotovanih kilometrih po svetu in iskanja smisla življenja sem odkril, da je pot okoli sveta, v bistvu pot do središča samega sebe. In vsi ljudje, ki sem jih spoznal so bili moji učitelji na čudoviti pustolovščini, ki se ji reče življenje.

V zadnjem letu pa sem se naučil tudi hvaležnosti in tako sem iz srca hvaležen vsem, ki ste potovali z nami in tudi ostalim, ki nas spremljate.

V letu 2018 vam želim srečo v vsakdanjih stvareh in notranji mir.

Mahatma Gandi je rekel: »Bodimo sprememba, ki jo želimo videti v svetu!«
Zato želim, da bi vsi skupaj prispevati k boljšem svetu.

Veselo praznovanje božiča in vse lepo v 2018

Uroš Ravbar in ekipa Ravbar Potovanj

Potrdili smo potovanje Namibija, Bocvana, Zimbabve z Vikt. slapovi (20.10. - 9.11.2018)

objavljeno: 18. dec. 2017 10:06 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 16. feb. 2018 10:56 ]

Na vas čakajo številni lepi motiviNamibija, Bocvana, Zimbabve (in Zambija) z Viktorijini slapovi 

Za zaključene skupine lahko kadarkoli organiziramo. Potovanje je primerno tudi za družine.
 

Gre za našo DOLGOLETNO USPEŠNICO. 

Potovanje v terminu 20.10. - 9.11. je potrjeno!
Potovanje je namenjeno vsem ljubiteljem narave (živali) in fotografije, saj bo lepih motivov zelo veliko. Namibija je država, ki očara še tako zahtevnega popotnika s svojimi prostranstvi, peščeno puščavo Namib, čudovitim narodnim parkom Etosha (levi, sloni, žirafe, nosorogi ...), fotogeničnimi Himbami in s svojo urejenostjo. Bocvana navduši z svojim narodnim parkom Chobe (sloni), delto reke Okavango, puščavo Kalahari in tradicionalnimi Bušmani. Eden od vrhuncev bo tudi ogled Viktorijinih slapov (Zimbabve in Zambija) in to da ne boste samo videli ampak tudi doživeli Afriko.     

Dve antilopi sredi puščave NamibProgram: Začeli bomo z Windhoekom, glavnim mestom Namibije, ki vas bo navdušil s kombinacijo afriškega in evropskega (nemškega) stila, potem pa se začne naše odkrivanje Afrike z najetim prirejenim safari tovornjakom, ki bo na voljo le za našo skupino. Kar naenkrat bo civilizacija izginila, narava pa se bo začela spreminjati vse do Sesriema, kjer bomo odkrivali eno najbolj fotogeničnih puščav sveta Namib. Čaka vas hoja po sipinah in odkrivanje najlepših predelov Soussosvlei in Dead Vlei, ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Ob večerih boste uživali ob tabornem ognju in pogledu na nešteto zvezd. Sledi panoramska vožnja do Atlantskega oceana (laguna s flamingi) in prijetno mesto Swakopmund, kjer se boste lahko vozili s štirikolesniki po neskončnih sipinah. Sledi vožnja proti severu po »Skeleton coast«, kjer boste opazovali neskončno število tjulnov, potem pa zavijemo v notranjost, do fotogeničnih oblik skal Spitzkoppe (raj za fotografe in raziskovalce). Ste za petje ob tabornem ognju sredi afriške divjine? Malo naprej v Damaralandu nas čaka »živi muzej« plemena Damara in še bolj znano pleme Himbe (eno najbolj zanimivih in fotogeničnih plemen v Afriki). Naslednje dni pa boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji živali. Najprej se bomo družili z gepardi – najhitrejšimi kopenskimi živalmi, potem pa se bomo zapeljali do narodnega parka Etosha, ki ga imajo za enega najlepših narodnih parkov Afrike, kjer se boste počutili kot v dokumentarnem filmu
Na foto safariju boste lahko uživali ob pogledih na slone, žirafe, leve, gnuje, zebre, gazele, antilope, nosoroge ... in številne ostale živali, ki živijo v narodnem parku. Sledi odkrivanje vzhodnega Caprivija in prečenje v BocvanoTam nas čaka krasen narodni park Chobe z veliko živali (v parku je ena največjih koncentracij slonov v Afriki). Sledi prečenje meje v Zimbabve in ogled Viktorijinih slapov. Slapove je lokalno pleme Kololo poimenovalo Mosi – oa – tunya (Dim, ki grmi). Tukaj bo vsak prišel na svoj račun od raftinga po reki Zambezi do ogleda slapov na zambijski strani (in mesta Livingstone) ... 
Najmogočnejši slapovi Afrike
Vrnitev v Bocvano in vožnja do posebnega kampa obkroženega z mogočnimi bao babi potem pa boste odkrivali delto Okavanga v okolici Mauna (vožnja s čolni mokoro). Sledi prečenje Kalaharija in druženje s starodavnim plemenom Bušmani (pleme San). Sledi vrnitev v Namibijo (Windhoek) in let proti domu. Polni novih vtisov in doživetij boste prišli domov. Program je namenjen ljudem, ki si želijo na popotniški način odkrivati svet.
 
POTOVANJE Z NAJETIM PRIREJENIM SAFARI TOVORNJAKOM (maks. 17 potnikov + slovenski vodnik + lokalni vodnik/šofer in spremljevalec)

NAMIBIJA, BOCVANA, ZIMBABVE in ZAMBIJA Z VIKTORIJINI SLAPOVI, program po dnevih, 21 dni   
H - namestitve so v prijetnih guesthousih (hostlih) v dvoposteljnih sobah
H* - namestitev v hotelu v dvoposteljnih sobah
K – namestitev je v kampih, šotore in ostalo opremo uredi priskrbi lokalna agencija (veliko kampov ima bazen)
VSI OBROKI SO VKLJUČENI (21 dnevni program) razen: Windhoek (2), Swakopmund (1x), Victoria falls (4x). Z – zajtrk, K- kosilo, V - večerja

Plan po dnevih
1. dan – let do Windhoeka, glavnega mesta Namibije in ogled glavnih znamenitosti: Cristuskirche, parlament Tintenpalast in trdnjava Alte Feste (od zunaj) ... Spanje v prijetnem guesthousu (hostlu), v dvoposteljnih sobah (obroki na letalu),

2. dan – po zajtrku sledi vožnja proti narodnemu parku Namib Naukluft. Kar naenkrat bo civilizacija izginila, narava pa se bo začela spreminjati vse do Sesriema, ki je izhodišče za odkrivanje ene najbolj fotogeničnih puščav sveta Namib, spanje v kampu z bazenom, K (Z, K, V)

3. dan – navsezgodaj se bomo odpravili v sipine (Soussosvlei), se povzpeli na eno izmed njih in potem odkrivali področje imenovan Dead Vlei, ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Popoldan si bomo pogledali bližnji kanjon Sesriem in na panoramskem poletu preleteli puščavo Namib (opcijsko), zvečer pa  boste lahko uživali ob tabornem ognju in pogledu na nešteto zvezd, kampiranje v kampu z bazenom, K (Z, K, V)

4. dan – vožnja po neskončnih prostranstvih Namibije, prihod do Atlantskega morja pri Walvis bayu, kjer se ustavimo ob zaščiteni laguni (flamingi …). Sledi prihod v prijetno mesto Swakopmund in čas za opcijsko vožnjo s štirikolesniki (quad biking) po neskončnih sipinah, spanje v prijetnem hostlu (dvoposteljne sobe), H (Z, K)

5. dan – jutranji krajši ogled mesta in vožnja proti severu po »Skeleton coast«, kjer boste opazovali neskončno število tjulnov, potem pa zavijemo v notranjost, do fotogeničnih oblik skal Spitzkoppe (raj za fotografe in raziskovalce), kjer bomo kampirali sredi lepe narave, ki kar kliče po odkrivanju. Ste za petje ob tabornem ognju sredi afriške divjine? K (Z, K, V)

6. dan – v Damaralandu si pogledamo poslikave po skalah v Twyfelfontain ter obiščemo »živi muzej« plemena Damara enega najbolj pristnih plemen tega dela Afrike (v repliki njihove vasi predstavijo zdravilne rastline in njihovo življenje in na koncu zapojejo in zaplešejo), spanje v kampu, K (Z, K, V).

7. dan - vožnja proti severu do Opuwa in popoldansko druženje s Himbami v okoliški vasi (enim najbolj zanimivih in fotogeničnih plemen v Afriki), spanje v hotelu v Opuwo H (Z, K, V) 
Ste za slikanje z gepardom?
8. dan – prosto za odkrivanje Opuwa, sledi vožnja do farme Otjitotongwe, kjer živijo gepardi. Sledi popoldanski ogled farme in druženje z gepardi – najhitrejšimi kopenskimi živalmi sveta, K (Z, K, V) 

9. dan – boste na svoj račun prišli ljubitelji živali, saj se preko Outja zapeljemo vse do narodnega parka Etosha, ki ga imajo enega najlepših narodnih parkov Afrike, kjer vas bodo kot v dokumentarnem filmu čakale številne živali (popoldanski safari), spanje v kampu Okaukejo, kamp z bazenom (park Etosha), K (Z, K, V)

10. dan
 – cel dan imamo na voljo za odkrivanje parka Etosha (safari), ki ga imenujejo tudi »Kraj čudežev«, vas pa bodo lahko navdušili pogledi na slone, žirafe, leve, gnuje, zebre, gazele, antilope, nosoroge ... in številne ostale živali, ki živijo v narodnem parku; Ne pozabite na daljnogled in tele objektiv za foto safari, spanje v parku Namutoni (park Etosha), K (Z, K, V)

11. dan – vožnja vse do kampa, ki leži v zahodnem Capriviju ob reki Okavango, spanje v kampu, K (Z, K, V)

Za vse ki potujete samo po Namibiji je program sledeč: 
11. dan imate urejen privaten transfer do Windhoeka in spanje v hostlu (dvopostelje sobe). H (Z)
12. dan imate dopoldan prosto za samostojen ogled mesta oz. nakupe spominkov oz. uživanje v bazenu vašega hostla, popoldan pa imate prevoz do letališča ter let proti domu (Z, obroki na letalu)
13. dan prihod domov

Puščavski sloni včasih pridejo na obisk v kamp12. dan – prečenje meje v Bocvano in vožnja čez narodni park Chobe do Kasaneja. Če bo le možno in boste prišli v Kasane pravočasno si boste lahko opcijsko pogledali sunset cruise (vožnja z ladjico ob sončnem zahodu) po reki Chobe (opazovanje številnih živali, ki se hodijo napajat k reki). Spanje v Kasaneju (kampiranje), K (Z, K, V)   

13. dan – že navsezgodaj vaš čaka jutranji safari z jeepi v narodni park Chobe, ki je bogat z živalmi (v njem živi ena največjih populacij slonov v Afriki). Polni vtisov boste nadaljevali pot v bližnji Zimbabve. Popoldan vas čaka ogled Viktorijinih slapov, ki jih je raziskovalec Livingstone poimenoval po angleški kraljici, popoldan občudovanje slapov (široki so 1,7 km in visoki 108 metrov), ki jih je pleme Kololo poimenovalo Mosi – oa – tunya (Dim, ki grmi). Sprehod po pešpoti in skozi deževni gozd, spanje v hostlu (dvoposteljne sobe), H (Z)

V primeru, da bi bil hostel v Victoria falls zaseden (zaradi pozne potrditve skupine) si pridržujemo pravico do ustreznega zvišanja cene, če bi bilo potrebno spati v hotelu. 

14. dan – je namenjen počitku, uživanju oz. opcijskim aktivnostim: svetujemo rafting po reki Zambezi oz. prečenje v Zambijo, kjer si pogledate slapove še iz zambijski strani ter ogled mesta Livingstone, spanje v hostlu (dvoposteljne sobe), H (Z)

Eden od vrhuncev bo tudi celodnevni izlet na delto Okavanga
15. dan – se vrnemo nazaj v Bocvano in se premaknemo po asfaltni cesti vse do Nate in Gwete, kjer boste uživali ob prizorih na velika drevesa baobabe, kjer spimo v prijetnem kampu z bazenom, K (Z, K, V)

16. dan – čas za odkrivanje okoliških bao babov oz. uživanje v bazenu. Sledi vožnja do Mauna, ki je izhodišče za odkrivanje delte reke Okavango (svetujemo opcijski polet nad delto Okavanga), spimo v prijetnem kampu, K (Z, K, V)

17. dan – ta dan boste šli na celodnevni izlet odkrivat delto reke Okavango z lokalnimi čolni in poskušali izslediti čimveč živali, ki živijo v delti, spimo v prijetnem kampu, K (Z, K, V)

18. dan – vožnja preko Kalaharija vse do predela Ghanzi, kjer se boste družili s plemenom Bušmani (pleme San) in izvedeli več o tem, kako se prehranjujejo in njihovih običajih. V njihovi okolici bomo tudi prespali in uživali v njihovih plesih in petju. Spanje v kampu, K (Z, K, V)

19.    dan - prečenje meje in prihod nazaj v Namibijo. Sledi vožnja do Windhoeka in spanje v prijetnem guesthousu (hostlu), v dvoposteljnih sobah, H (Z, K) 

20.    dan - prosto za odkrivanje mesta (nakupovanje) do odhoda na letališče, sledi transfer na letališče in let proti domu. (Z vključen)

21.    dan - polni novih vtisov boste prileteli domov.

CENA: 2.828 eur/osebo pri vsaj 14 potnikih + let. karta od 750 eur/os naprej 
Pri 10 osebah je cena 3.045 eur/osebo + let. karta 
Če bi potovali samo po Namibiji je cena paketa 2.360 + let. karta (cena velja v primeru, da je vsaj 10 potnikov na 21 dnevnem potovanju). 
40 eur popusta, če ste že potovali z nami.

Cena vključuje:
 • Na foto safariju vas čaka najverjetneje tudi kralj živalinamestitve 5x v prijetnih popotniških guesthousih (hostlih) v dvoposteljnih sobah, 1x v hotelu v dvoposteljni sobi (Opuwo) in 13x v kampih – po dva v šotoru (veliko je kampov z bazenom, 1x preprost "bush" kamp),
 • najem prirejenega safari tovornjaka (maksimalno število udeležencev je 17 + slovenski vodnik),
 • gorivo,
 • najem vse potrebne opreme za kampiranje od šotorov do podlog (potrebujete le spalno vrečo),
 • najem vse opreme za kuhanje/stole/mize/pribor,
 • kamping takse in vstopnine glede na program,
 • praktično vso hrano (vključenih je kar 19x zajtrkov, 16x kosil in 14x večerij), 
 • vse vstopnine po programu (Namib Naukluft park, shuttle do Sossusvlei, Deat Vlei, Sesriem canyon, laguna s flamingi, Cape Cross, Twyfelfontein, “living” muzej plemena Damara, obisk vasi Himb, ogled farme z gepardi, Etosha narodni park, druženje in aktivnosti pri Bušmanih, Viktorijini slapovi, vstopnine v Windhoeku),
 • enodnevno turo po delti Okavanga,
 • safari z jeepi v parku Chobe (Bocvana) in dva dni safarija po parku Etosha (Nambija),   
 • profesionalnega lokalnega vodnika,
 • lokalnega asistenta (pomaga pri pripravi hrane …) v primeru večje skupine,
 • vse stroške za prečenje meje za tovornjak,
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 
Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča (bo organiziran za celo skupino), nekaj obrokov hrane, ustekleničene vode oz. pijače, osebnih izdatkov, opcijskih aktivnosti, stroškov pridobivanja viz (Namibija, Zimbabve/Zambija), napitnin, asistence Coris. 

200 eur akontacije se vplača na agencijo Manager ob prijavi. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (goriva, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1 eur = 15,5, namibijskih $. Organizator potovanja je agencija Manager d.o.o. iz Velenja.

Po deželi potujemo s prirejenim tovornjakom
ZAKAJ POTOVATI Z NAMI NA TAK NAČIN?
 • Imate kvalitetnega lokalnega vodnika (ki bo poskrbel, da boste še bolj doživeli Namibijo).
 • Lokalni vodnik ima s seboj pomočnika, ki poskrbita za vse obroke (vi samo malo pomagate zraven).
 • Tovornjak je posebej prirejen za tako potovanje (udobni sedeži in velika panoramska okna skozi katera boste lahko ves čas opazovali pokrajino).
 • Praktično vso hrano imate vključeno: kar 19x zajtrkov, 16x kosil in 14x večerij.
 • Lokalni vodnik je tudi voznik (vožnja po afriških cestah v terencih je bolj naporna kot si večina predstavlja). Se pravi ni treba nič vozit – le uživate, ko gledate skozi okno.
 • Ker je tukaj vse organizirano in v paketu (vso opremo za kampiranje imate na tovornjaku: šotore, kamping opremo, mize, stole, pribor …).
 • V ceni je tudi že vse gorivo, vstopnine v narodne parke in vsi transferji.
 • Vse skupaj je bistveno manj naporno in je primerno za kogarkoli, ki si želi potovati na popotniški način.
 • Število oseb je omejeno na maksimalno 17 oseb + slovenski vodnik + lokalni vodnik/šofer + njegov pomočnik (se pravi boste potovali v majhni skupini).

Predviden vodnik na turi: Dejan Marentič oz. Jure Podobnik oz. Peter Eržen oz. Damjan Glinšek, vsi omenjeni vodniki so z licenco GZS, ki se tukaj počutijo kot doma. 

SPLOŠNE INFO 
 • Vrnitev v Bocvano in ogled delte OkavangoKAKO POTUJEMO?  Z prirejenim safari tovornjakom (sedeži kot v avtobusu, panoramska okna).  
 • NASTANITEV: spi se 5x v prijetnih popotniških hotelih (guesthouse/hostli) v dvoposteljnih sobah, 1x v hotelu v dvoposteljnih sobah (Opuwo), 13x v kampih – po dva v šotoru (veliko je kampov z bazenom, 1x preprost "bush" kamp). Šotore in ostalo opremo (razen spalne vreče) priskrbi lokalna agencija.
 • HRANA: Kuhal nam bo lokalni vodnik oz. v hostlih bo vključen zajtrk. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. Praktično vsi obroki so vključeni razen nekaj v Windhoeku, Swakopmundu in Viktorijinih slapovih. Vključenih imate 19x zajtrkov, 16x kosil in 14x večerij.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, ki želijo doživeti Afriko.  
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 17 
 • VREME: Konec aprila oz. začetek maja oz. konec oktobra je primerno obdobje za obisk tega dela Afrike. Pričakujemo dnevne temperature med 20 – 35 stopinj Celzija, noči pa znajo biti hladne (v spomladanskem terminu). Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). 
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti. Za nobeno od teh držav ni obvezno cepljenje. Več na www.zdravinapot.net  
 • VARNOST: Namibija in Bocvana slovita kot varni državi, Viktorijini slapovi (Zimbabve, Zambija) pa so turistični in tudi varni.
 • SPOMINKI: Ta del Afrike ima veliko lepih spominkov (sploh izdelkov iz lesa). 
 • VIZUM: Je potreben za Namibijo (uredimo na Dunaju ob doplačilu) in Zimbabve/Zambijo (dobimo na meji).   
 • VODENJE: Poleg slovenskega vodnika vas čaka še lokalni vodnik, kar bo še dodatno obogatilo potovanje. 
DODATNO: Viktorijini slapovi so precej mogočnejši v spomladanskem terminu kot v jesenskem, živali pa se ponavadi vidi več v jesenskem terminu kot spomladanskem. Temperature so precej višje v jesenskem terminu (tudi ponoči so za ca 10 stopinj C višje kot v spomladanskem).

Nekaj vtisov potnikov iz naše ture Namibija, Bocvana in Viktorijini slapovi:

Ocena potovanja (1-10):  10+, celotno potovanje je bilo odlično organizirano.
Želela bi pohvaliti celotno ekipo - vodnika Damjana in seveda sodelavca namibijske agencije, ki so svoje delo opravili vrhunsko, srčno in predvsem z velikim nasmeškom.
Vse je bilo neverjetno odlično organizirano, vtisi so neverjetni in z veseljem rečeva, da se bomo še kdaj priključili kakšnemu vašemu potovanju.
Hvala za vse. Lep pozdrav
Doris in Davorin

Optimalna kombinacija potovanja za ta del sveta. Najet tovornjak z lokalnim vodnikom in voznikom, ki sta istočasna tudi odlična kuharja, popotnika razbremeni obveznosti, tako da se lahko popolnoma posveti potovanju. Skupina je bila odlična, ves čas skupaj.
Oba vodnika lokalni (Andreu, kot izjemen poznavalec lokalnih razmer) in Tomaž sta pripomogla , da je potovanje potekalo v zadovoljstvo večine udeležencev. Težko se je odločiti kaj me je najbolj prevzelo -  vsekakor pa puščava, magična svetloba, pastelne barve, množica živali in vseskozi nasmeh na ljudeh, ki smo jih srečevali.
Janez
Gre za eno najbolj fotogeničnih plemen Afrike
Ocena potovanja: Odlično! Čista desetka!
Polno doživetij, čudovita narava, udoben prevoz, skratka, takoj grem še enkrat!
Ni bilo niti enega neprijetnega doživetja, niti ene zoprnije. Je pa še posebej bila lepa narava, živali, pa tudi Himbe in Sani so bili doživetje zase. Pa ta naša skupina, res ne vem, od kod so se vzeli ti ljudje, bili so čudoviti, prijazni, idealni sopotniki skratka.Z njimi kamorkoli, in to čimprej!
Julija

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijave: gsm: 031-684 651 (Uroš), email: uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami

Zadnja 4 mesta za potrjeno potovanje Vrhunci MAROKA v idealnem terminu 31.3. - 15.4.2018

objavljeno: 17. nov. 2017 07:22 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 25. jan. 2018 09:20 ]

Vrhunci Maroka
 • Termin: 31.3. - 15.4.2018
 • Trajanje potovanja: 16 dni (lahko tudi 12. dni na skrajšanem programu)   
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 16 dni 1.290 eur/os pri 15 potnikih + let. karta od ca 200 eur/os oz. 12 dni 1.060 eur/os + let. karta od ca 200 eur/os
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru (s tem da lahko prilagodimo program glede na vaše želje).


Potovanje je potrjeno - v odličnem pomladanskem terminu - idealen čas za obisk Maroka. 

Na voljo so ZADNJA 4 prosta mesta - pohitite s prijavo.Potovanje nas popelje po biserih Maroka, kjer nas čakajo najlepši in kulturno najbogatejši predeli, spektakularna pokrajina na eni in dobrosrčnost, preprostost in gostoljubje domačinov na drugi strani. Severni Maroko ponudi bele obalne in indigo-modre gorske vasice sredi nasadov indijske konoplje. V osrednjem Maroku nas očarajo srednjeveški Fez, prvi stik z avtohtonimi Berberi in vsemogočni Marakeš. Na jugu nas pričakajo rdeče glinaste vasice, berberske kasbe in hribi Srednjega in Visokega Atlasa, spektakularne doline, zeleni palmeraji, kanjoni in eden od vrhuncev odkrivanje puščavske Sahare. Ob obalah Atlantskega oceana pa odkrivamo lepe peščene plaže in se namakamo v Atlantiku.

Na vas čaka odličen program, prijetne nastanitve in vodnik, ki komaj čaka, da se spet vrne v Maroko. 
Če ste vsaj malo popotnika po duši, vas bo Maroko navdušil.

MAROŠKI SLOVAR:
Palmeraj – v kanjonu/ dolini ujeti rečni bregovi posajeni s dateljnovimi palmami.
Kasba – berberska utrdba iz štirih stolpov in več nadstropij, kjer so varnost iskali nekdanji trgovci.
Ksar – berberska vas znotraj obzidja.
Medina - prvo muslimansko mesto iz Saudove Arabije, po katerem so se pri izgradnji in funkcioniranju zgledovala vsa nadaljnja muslimanska mesta. Običajno gre za obzidano mesto z labirinti in ozkimi ulicami.
Riad – meščanska hiša znotraj medine.

Program: 
Spanje v dvoposteljnih sobah v prijetnih popotniških hotelih, kasbah in riadih kategorije 2** do 3*** in ena namestitev v puščavskem taboru s postavljenimi šotori v Sahari "hotel s tisoč zvezdami"
Vključeno Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

1.  dan: EU – CASABLANCA
Let iz Ljubljane oz. bližnjih letališč proti Maroku. Predviden je prihod v Casablanco (v primeru bolj ugodnih letalskih povezav se lahko prileti tudi v drug kraj in se ustrezno temu prilagodi program, ki ostane vsebinsko nespremenjen). Spanje Casablanca. 

2.  dan: CASABLANCA – RABAT – ASILAH
Jutranji ogled čudovite mošeje Hasana II., ki leži nad vodo in predstavlja arhitekturno poslastico Casablance in dežele same. V Rabatu (Unesco) se sprehodimo skozi belo modro medino, si pogledamo Almohadske mojstrovine in ostale mestne znamenitosti kot so Hasanov stolp, kraljeva rezidenca in grobnica maroških kraljev. Sledi vožnja do belega obmorskega mesteca Asilah, ki slovi po svojem festivalu umetnosti.Spanje Asileh. (Z)

3.  dan: ASILAH – TETOUAN - CHEFCHAOUEN
Jutranji ogled prijetnega Asilaha, čigar zidove medine so poslikali številni svetovno znani umetniki iz celega sveta. Potem pa transfer v bližnje hribovito indigo-modro berbersko mestece Chefchaouen. Po ulicah, stare ženičke, oblečene v tradicionalna živopisana oblačila, prodajajo sadje in zelenjavo prinešeno iz oddaljenih gorskih vasic. Za vogalom starci, na pipo, vlečejo posušene marihuanine liste. Popoldan bo namenjen ogledu enega najlepših maroških mestec. Spanje Chefchaouen. (Z)

4.  dan: CHEFCHAOUEN – VOLUBILIS - MOULAY IDRIS – FES
Po jutranji kavici odrinemo najprej proti antičnemu mestecu Volubilis (Unesco), ki se še posebej ponaša z dobro ohranjenimi mozaiki in ostalimi rimskimi spomeniki. Potem obiščemo najsvetejši kraj Maroka, Moulay Idris, v katerem počiva prerokov (Mohamed) pravnuk Idris, ustanovitelj prve maroške dinastije Idrisidov in srednjeveškega mesta Fes, kamor prispemo ob večernih urah. Spanje Fes. (Z)

5.  dan: FES - IFRANE – MIDELT
Zbudimo se v nekem drugem svetu, v nekem drugem času, dobrodošli v edinem še živečem, od Unesca zaščitenem, srednjeveškem mestu. Čaka nas labirint ozkih uličic, manjših tradicionalnih delavnic, kjer še vedno barvajo tkanino ob reki, strojijo kože po stari metodi in jih barvajo v slikovitih - bio aromatiziranih kadeh, kujejo železo in brusijo nože, šivajo iz agavine svile, razbijajo po bakru in se izogibajo natovorjenim oslom in konjem. Po kosilu se podamo čez Srednji Atlas v Ifrane, „švicarske alpe“. Morda uzremo beduine in njihove črede ovac, ki se tradicionalno selijo za zelenimi planotami in opice na poti do Midelta. Spanje Midelt. (Z)

6.  dan: MIDELT – DOLINA ZIZ – ODKRIVANJE PUŠČAVE SAHARA
Jutro namenimo sprehodu po robu kanjona do berberske vasice med orehovimi nasadi. Njeni radovedni prebivalci nas rade volje povabijo k njim domov, na čaj. Čez Visoki Atlas se spuščamo proti puščavi, pri tem sledimo dolini reke Ziz in njenim palmerajem. Ob prihodu v Saharo, najprej obiščemo zadnjo trgovinsko postojanko - puščavsko oazo, kjer se sprehodimo čez market, preden obiščemo znanca, ki nam speče berberske pizze (doplačilo). Obiščemo tudi potomce črnskih sužnjev, danes priznane gnawa glasbenike, potem pa za krajši čas zajahamo kamele v peščeno puščavo Saharo vse do našega kampa sredi peščenih sipin (lahko se gre tudi peš oz. ob doplačilu z jeepom). Kaj je lepšega kot čakanje na sončni zahod na eni od sipin sredi brezčasne narave. Večerja v soju zvezdnih luči, na peščenem tepihu. Spanje v puščavi Sahara v berberskem šotoru. (Z, V)

7.  dan: PUŠČAVA SAHARA - TODRA
Zjutraj gremo počakat sončni vzhod na sipino potem pa se s kamelami vrnemo do izhodiščne točke. Sledi čisto nova pokrajina, kjer se vozimo med Atlasom in puščavo vse do kanjona Todra. Vmes se ustavimo za kosilo pri naših prijateljih - veseli družini, ki delajo odlično berbersko omleto (doplačilo). Ob poti nam številne blatne vasice in prve kasbe nepremično pozirajo do samega vhoda v kanjon. Popoldne se sprehodimo po njegovem cvetočem in senčnem palmeraju. Spanje Todra. (Z)

8.  dan: TODRA – DADES – BOU THARAR
Danes nas čaka lepa narava atlaških kanjonov. V dolini Dades se najprej z lokalnimi vozili dvignemo nad panoramsko ovinkasto cesto ob kanjonu, potem pa raziščemo razgledne točke nad kanjoni. Ob povratku sledi sprehod po reki (1h do 2h) skozi ozek in visok kanjon, nato pa vožnja v slikovito dolino M'gun in namestitev v Bou Thararau, v tradicionalni berberski hiši, kjer se bo ustavil čas. Na vas čaka tradicionalna berberska večerja in druženje z domačini. Spanje Bou Tharar. (Z, K, V)

9.  dan: BOU THARAR – SKOURA – AIT BEN HADDOU
Dopoldan namenimo trekingu, kjer nas čakajo raznolike barvne pokrajine z lepimi razgledi, prečkanje rek, obisk tradicionalnih berberskih vasic, postanek za čaj v kasbi ali pri domačinih doma, sprehod skozi vrtne nasade in kopanje v reki (kdor želi malo časa zase oz. za vpijanje lokalne atmosfere lahko počaka v hotelu). Sledi spust v najbolj dišečo maroško dolino, dolino vrtnic in obisk velikanske kasbe Amirdil Skouri, nato pa prihod v filmsko vasico Ait Ben Haddou (Unesco), ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Tukaj so snemali številne filme, med drugim Gladiatorja, Asterixa, Lawrenca Arabskega, Jezusa iz Nazareta ... Spanje Ait Ben Haddou. (Z)

10.  dan: AIT BEN HADDOU – PRELAZ TIZI N' TICHKA – NARAVNI MOST IMI-N-IFRI – SLAPOVI OUZOUD
Zjutraj se sprehodimo skozi filmsko vasico in obiščemo zakulisje, kjer so snemali film Gladiator. Nato peš do vrha vasice, kjer se nahaja nekdanja kašča in razprostira lep razgled nad okolico (morda uzremo najvišji vrh Maroka, 4.167 m visok Tubkal). Potem pa se podamo čez visoki Atlas in najvišji prelaz Tizi N'Ticka, ki vam bo na trenutke vzel sapo. Popoldne se sprehodimo do lepega naravnega mosta Imi n ifri, potem pa se namestimo blizu slapov Ouzoud, še enem biseru. Spanje Ouzoud oz. okolica. (Z, V)

11.  dan: SLAPOVI OUZOUD – MARRAKECH
Začetek dneva namenimo sprehodu in kopanju pod kaskadami in slapovi Ouzoud sredi lepe narave. Sledi pot proti berberski prestolnici Marrakech, kjer se najprej namestimo v hotelu, potem pa odpravimo na znameniti trg Jem al Fna (Unesco). Tukaj se zbirajo akrobati, pripovedovalci zgodbic, napovedovalci prihodnosti, glasbeniki, krotilci kač, prodajalci čarovniških pripravkov ... Zraven so stojnice s pestro in zanimivo in eksotično kulinarično ponudbo, kjer boste prišli na svoj račun. Spanje Marrakesh. (Z)

12.  dan: MARRAKECH
Dan začnemo z obiskom najlepših vrtov, v nekdanji rezidenci modnega dizajnerja St. Laurena. Sledi obisk simbola mesta in enega izmed simbolov Maroka, mošeje Kotubija. V sadijskih grobnicah si pogledamo najlepše primerke islamske arhitekture. 
Marrakesh
Skozi labirint uličic stare medine se prebijemo do zasluženega postanka za kavo z najlepšim razgledom na glavni trg Jem al Fna. Vrnemo se nazaj v labirint stare medine, kjer obiščemo berbersko lekarno in se spoznamo z zelišči, travicami in olji, ki jih berberi uporabljajo v svojem tradicionalnem zdravilstvu. Prosto popoldne za lastno raziskovanje in nakupovanje vsega mogočega saj je mesto raj za nakupe. Spanje Marrakech. (Z)

KONEC PRVEGA DELA POTOVANJA: MARRAKECH – LJUBLJANA
Kdor želi lahko na 12. dan zaključi s prvim delom potovanja. Organiziramo vam taksi prevoz (doplačilo) na letališče, od koder poletite do bližnjega evropskega letališča. Ob pristanku vas čaka transfer do Ljubljane (doplačilo).

13.  dan: MARRAKECH – DOLINA AMELN – TAFRAOUTE
Potovanje nadaljujemo z raziskovanjem Anti Atlasa. Po daljši vožnji prispemo v lepo dolino Ameln, dolino sipin in fotogeničnih gorskih hrbtov, kjer si ogledamo njene naravne lepote (lepi fotografski motivi). Spanje v mestecu Tafraoute, nekdaj starem karavanskem križišču, znanem po pridobivanju srebra in zlata iz bližnjih krajev. (Z)

14.  dan: TAFRAOUTE – LEGZIRA
Zjutraj namenimo raziskovanju posebne pokrajine zgrajene iz pisanih kamenin. Obiščemo dolino palm in stenske poslikave na odprtem preden se zapeljemo do južnih peščenih plaž Atlantskega oceana. V mestecu Legzira na nas čaka peščena plaža, namakanje v Atlantiku in odkrivanje naravnih kamnitih mostov. Spanje Legzira. (Z)

15.  day: LEGZIRA – AGADIR - ESSAOUIRA
Dopoldan bo še čas za uživanje, sprehode po plaži in čofotanje v morju, do odhoda proti letoviškemu Agadirju, kjer postanemo za pozno kosilo. Sledi vožnja do lepega mesteca Essaouire, ki leži ob atlantski obali. Obzidano belo-modro mesto, s številnimi trgi, sproščujočim vzdušjem in z dolgo peščeno plažo, je kot nalašč za naš zaključek potovanja. Spanje Essaouira. (Z)

16.  dan: ESSAOUIRA – MARRAKECH – EU - LJ
Zjutraj se sprehodimo skozi simpatično Essaouiro (Unesco)obiščemo njene trge, ribji market, obzidje s topovi in ribiško pristanišče. V njej so se zbirali trgovci iz celega sveta, ki so na veliko trgovali in gradili, tako da je nastalo lepo obzidano mesto sredi Atlantika „Vrata Timbuktuja.“ Po ogledu je prosto za samostojno odkrivanje oz. sprehod po plaži in zadnji stik z morjem. Sledi vožnja proti Marrakechu mimo nasadov arganovih dreves (kjer nas lahko pričakajo koze na drevesih) in povratek proti domu. V primeru poznega leta je lahko prihod v Ljubljano v nočnih urah. (Z)

Cena za 16 dnevno potovanje: 1.290 eur/os pri 15 potnikih + let. karta od ca 200 eur/os
12 dnevno potovanje: 1.060 eur/os + let. karta od ca  200 eur/os 
V primeru manjše skupine je doplačilo za manjšo skupino.
Popust 40 eur/os za vse, ki ste z nami že potovali. 

Cena vključuje:
 • 15x namestitev po programu (spanje v dvoposteljnih sobah v prijetnih popotniških hotelih, kasbah in riadih kategorije 2** do 3*** in ena namestitev v puščavskem taboru s postavljenimi šotori v Sahari "hotel s tisoč zvezdami"),
 • hrano (15x zajtrk, 1x kosilo, 3x večerja),
 • vse privatne prevoze po programu (avtobus, mini van ...),
 • vse oglede in vstopnine po programu (mošeja Hasana II, Volubilis, judovsko pokopališče in sinagoga, medresa El Attarine, Gnawa glasbeniki, Ketara, kasba Amerhidil, Ait Ben Haddou, sadijske grobnice, Majorelle, Essouira ...),
 • obvezne lokalne vodnike na lokacijah,
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, ki Maroko zelo dobro pozna,
 • organizacijo programa potovanja.
dobrodošli v Maroko
Cena ne vključuje le: dodatne hrane (pijače), osebnih izdatkov, napitnin, prevoz do/iz letališča (bo urejen za skupino). 

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi. 

PRIJAVA: Ob prijavi se vplača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo oziroma se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena, se plača letalska karta, preostanek pa en mesec pred odhodom. V primeru spremembe cene letalskih kart, cene storitev in valutnega razmerja si pridržujemo pravico do spremembe cene. Kalkulacija je narejena pri menjalnem tečaju 1 eur = 11,1, maroških dirhamov. Program se uradno izvaja preko agencije Manager, d. o. o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

SPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Potujemo s privatnimi vozili (klimatiziranim avtobusom/min vanom ...).
 • NASTANITEV: Spi se v prijetnih popotniških in turističnih hotelih lokalne kategorije 2** oz. 3*** v dvoposteljnih sobah. V odmaknjeni berberski pokrajini na južni strani Atlasa bomo prenočevali v manjših, simpatičnih in avtohtonih družinskih hotelčkih. V puščavi prenočujemo enkrat v taboru s postavljenimi šotori. Poskrbljeno je za posteljnino in odejo, ki sta lahko peščeni zaradi vetrnih nanosov, zato priporočamo uporabo lastne spalne vreče.
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih in turističnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano na ulici in v turističnih restavracijah. Maroko je dežela kus kusa, tajina, mesnih nabodal, lečine juhe in metinega čaja. Čaka vas tudi kar nekaj lokalnih specialitet. Sveže stisnjeni pomarančni sok je odličen. Dostop do alkohola je v Maroku omejen na večja mesta in je dražji kot pri nas. Cena kosila (menu) v turističnih restavracijah znaša cca. 10 eur.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki je popotnik po duši.
 • ŠTEVILO POTNIKOV: min 10, maks 20 oseb.
 • VREME: Spomladi je idealen čas za obisk Maroka, ko dežela zacveti (živo zelena pokrajina, medtem ko se v gorah še vedno lahko zrcalijo zasneženi vrhovi). Temperature so takrat ugodne med 20 in 30 stopinjami. Jeseni je drugi najboljši potovalni čas, ko ni dežja, ko so še vedno ugodne potovalne temperature in ko se začnejo prvi vrhovi Atlasa beliti.
 • ZDRAVJE: Za potovanje ni potrebno nobeno obvezno cepljenje. Več na www.zdravinapot.si
 • VARNOST: Dežela je varna. Možnost manjših tatvin in žeparjenja je sicer prisotna, še posebej v velikih mestih, ko se stemni.
 • SPOMINKI: Tukaj je doma obrtništvo in večina izdelkov so unikati. Splača se kupovati usnjene jakne, arganovo olje, izdelke iz keramike, volne, gline, lesa, bakra. 
 • VIZUM: Slovenci ne potrebujemo vize.
Vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potovanju!

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651, email: uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Le še 2 osebI in bomo potrdili našo uspešnico - potovanje v AVSTRALIJO (10.9. - 7.10.2018)

objavljeno: 29. okt. 2017 05:07 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 10. feb. 2018 09:30 ]

Karijini - raj za raziskovalce

Skriti zakladi Avstralije

 • Termin: 10.9. - 7.10.2018 
 • Trajanje potovanja: 28 oz. 21 dni 
 • Skupina: min. 16 – maks. 24 popotnikov
 • Cena: 3.190 eur/os pri min. 16 potnikih + let. karta (s 3 notranjimi leti) ca 1.600 eur/os + na licu mesta ca 700 eur/os - skoraj vse vključeno 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja
Nepozabna tura. 
Vilma (iz naše ankete)


NAŠA USPEŠNICA! Zaradi zahtevnosti potovanja je potrebno potrditi potovanje vsaj pol leta prej, zato nas interesenti čimprej kontaktirajte. 

Le še 2 osebI in potrdimo potovanje - pohitite s prijavo. 

Gre že za naše šesto potovanje v Avstralijo, avtor programa Uroš jo je odkrival ca sedem mesecev na več potovanjih. Za nas je izbral vrhunce Avstralije (vidite vse glavne znamenitosti: Sydney, Ayers rock z aborigini in eno od čudes sveta Great barrier reef; ko drugi potujejo domov, se za nas potovanje šele začne z odkrivanjem najlepših predelov Kimberleya in Zahodne Avstralije - gre za prave skrite bisere - čaka vas ekspedicija v prirejenem safari tovornjaku).
 
Po besedah številnih popotnikov, ki so z nami prepotovali Avstralijo je bilo to njihovo najboljše potovanje doslej. 

Tole je pravi dopust
»Idealna tura za raziskovalce po duši!«

Zakaj z nami v Avstralijo:

 • potovanje je pravi biser za popotnike po duši in raziskovalce sveta;
 • raziščemo eno najlepših mest sveta Sydney;
 • se družimo z aborigini in odkrivamo njihove svete kraje Ayers Rock (Uluru) in Kata Tjuta;
 • snorkljamo oz. se potapljamo v Great Barrier reefu (eden od čudežev sveta);
 • raziskujemo odmaknjene predele Kimberleya (sprehodi med kanjoni, kopanje v skritih tolmunih);
 • vidimo enega najlepših parkov sveta Karijini, gre za pravi skriti biser;
 • kopamo se v kristalno čistem oceanu, s kilometri peščenih plaž (Zahodna Avstralija);
 • opazujemo kite in snorkljamo v Ningaloo reefu z mantami;
 • ker je to eden redkih krajev na svetu, kjer lahko doživite stik z delfini v naravnem okolju (Monkey Mia);
 • ker boste navdušeni nad nenavadnimi peščenimi formacijami parka Pinnacles;
 • ker nas ob večerih čaka odlična hrana, degustiranje avstralskih vin in opazovanje nešteto zvezd;
 • ker je program izredno bogat in se boste težko odločili, kje vam je bilo najlepše;
 • ker je Avstralija država, ki vam bo zlezla pod kožo, Avstralci pa že itak slovijo po svoji sproščenosti.
PROGRAM: 
Na začetku si bomo pogledali čudovito mesto Sydney, z glavnimi znamenitostmi (opera, Harbour bridge, sydneyski zaliv in tura s kiti, Darling Harbour...). Sledi let v Cairns, kjer se seznanimo z aboriginsko kulturo (njihovi običaji in plesi; preizkusimo se tudi v metu bumeranga, kopij …). Potem odkrivamo deževni gozd Kurande z gondolo in panoramskim vlakom, kjer uživamo v lepi pokrajini, potem se z večjo jadrnico zapeljemo na odkrivanje enega od čudes sveta Great Barrier reefa, kjer se potopimo v neverjetni podvodni svet. Sledi let v center Avstralije, kjer si pogledamo gorovje Kata Tjuta (Olga's) in sončni zahod s pogledom na znameniti Ayers rock (Uluru), sveti kraj Aboriginov. Sledi vožnja do Alice Springsa, kjer lahko zajahamo tudi kamele, preden letimo na skrajni sever Avstralije, do mesta Darwin, ki slovi po svojem sproščenem življenju. Od tam naprej nas čaka vožnja s prirejenim safari tovornjakom vse do Pertha, glavnega mesta Zahodne Avstralije. Najprej spoznavamo tolmune in termitnjake narodnega parka Litchfield, potem odkrivamo skrivnostni Kimberley s svojimi skritimi biseri (El Questro, Zebedee hot springs). Eden od vrhuncev bo obisk narodnega parka Bungle Bungle (Purnululu), ki preseneča s svojimi nenavadnimi oblikami skal. Med vožnjo bomo občudovali orjaška drevesa baobabe in neskončna avstralska prostranstva vse do mesta Broome, kjer nas čaka peščena plaža Cable beach. Navdušil nas bo tudi skrivnostni park Karijini (hoja po odmaknjenih kanjonih, kopanje v prelepih naravnih tolmunih), kjer se bo v nas prebudil raziskovalni duh. V okolici Exmoutha nas čaka kristalno čisti ocean s kilometri peščenih plaž, kopanje in snorkljanje v Ningaloo reefu (številne korale in ribe), v Coral bayu gremo na turo z ladjico iskat kite, mante in želve, v Monkey Miji pa nas bodo pričakali delfini (v naravnem okolju). Za konec avstralske avanture obiščemo še peščene formacije parka Pinnacles (puščava Nanbung) in odkrivamo zanimivi mesti: Fremantle in Perth.  
Čakajo nas dolge vožnje in kar nekaj kampiranja v naravi, za nagrado pa bomo odkrivali odmaknjene predele Avstralije in se počutili kot pravi raziskovalci. Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta. 

CENA je sestavljena iz cene paketa, ki se plača v Sloveniji 3.190 eur/os pri 16 osebah ter stroška let. karte (s 3 notranjimi leti) ca 1.600 eur/os = ca 4.790 eur/os
Ter ocenjenih stroškov, ki se plačujejo na licu mesta v Avstraliji iz skupne blagajne (ca 700 eur/os).
Cene so vezane na menjalni tečaj 1 A$ = 0,66 eur, okt 2017 (v primeru da se spremeni menjalni tečaj si pridržujemo pravico do spremembe cene)
Vsi ki ste že potovali z nami imate 40 eur popusta. 

V tej ceni ni vključeno le: preostali obroki v mestih (ko ne kuhamo), osebni izdatki (spominki), viza (20 eur oz. si jo lahko brezplačno uredite sami), opcijsko plavanje z morskimi levi, prevoz do/iz letališča (bo organiziran za celo skupino).

Dodatno lahko za vas uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi (4,1% od zavarovanega zneska)

V ceni 4.790 eur/osebo, ki se plača v Sloveniji so vključeni naslednji stroški:
 • povratna letalska karta do Avstralije z vsemi taksami in z vključenimi tremi notranjimi leti Sydney – Cairns, Cairns - Ayers Rock, Alice Springs – Darwin z taksami (pri predvidenem znesku 1.600 eur/os),
 • vsi stroški transferjev po Avstraliji iz/na letališča (Sydney 2x, Cairns 2x , Darwin 1x, Perth 1x), 
 • najem prirejenega safari tovornjaka s pogonom na 4 kolesa s panoramskimi okni z vključenim zavarovanjem in relokacijo vozila, 
 • najem vse opreme za kampiranje (šotori, podloge za spanje, spalne vreče, posode, mize, stoli …),
 • vse stroške avstralskega voznika, ki je tudi lokalni vodnik z licenco, 
 • najem privatnega avtobusa za ogled Olgas, Ayers Rocka in vožnjo do Alice Springs s šoferjem in gorivom,
 • namestitve v preizkušenih prijetnih hostlih (Sydney 3 nočitve z zajtrkom, Cairns 3 nočitve, Ayers rock 1 nočitev, Darwin 2 nočitve, Broome 2 nočitve, Exmouth 2x nočitev, Coral bay 1 nočitev, Denhan 1 nočitev, Perth 1 nočitev z zajtrkom), 
 • Tjapukai aboridžinski center s prevozom (Cairns),
 • Kuranda deževni gozd + Skyrail + Scenic train (celodnevni izlet),
 • tura Passions of paradise jadrnica celodnevni izlet na Great barrier reef (malica vključena),
 • voden ogled notranjosti sydneyske opere,
 • tura (vožnja po sydneyskem zalivu in opazovanje kitov),
 • celodnevni izlet Coral bay Ningaloo reef – Nature tour (mante, kiti, snorklanje),
 • vstopnine v vse narodne parke (po programu: Litchfield, El Questro, Bungle Bungle, Karijini, Pinnacles …), 
 • stroški organizacije in slovenskega vodenja vodnika z licenco GZS.
Na licu mesta pa se bo plačevalo ca 700 eur/os v lokalni valuti avstralskih dolarjih (ca 1050 A$) iz tako imenovane skupne blagajne (denar se bo pobiral sproti, imeli boste vpogled v vse stroške; cena je realna na podlagi zdajšnjih cen vstopnin in na podlagi ocene iz prejšnjih potovanj po Avstraliji glede stroška goriva in skupne porabe za hrano …).

Na licu mesta so ocenjeni stroški skupne blagajne 700 eur/osebo, ki vključujejo:
 • strošek vse hrane in pijače, ki se bo skupaj pripravljala in krila iz skupne blagajne (Darwin – Perth),
 • gorivo za tovornjak za celotno pot Darwin Perth (ca 6.400 km),
 • stroške kampiranja (10x),
 • napitnino za lokalnega vodnika,
 • vstopnine in aktivnosti po programu (ki se plačujejo na licu mesta):
 • Sydney (akvarij, Sydney Wild life, Sydney Tower, Harbour bridge Pylon lookout),
 • Kuranda (Cairns) - metulji (butterfly sanctuary) in ptičji svet (bird world),
 • Ayers rock - vstopnina v park,
 • Alice springs - jahanje kamele,
 • Broome - krokodilja farma,
 • Monkey mia – vstopnina (delfini).
KAKO BO IZGLEDALO SPANJE (16x prijeten hostel, 9x kampiranje):
- Sydney hostel dvoposteljne sobe (vključen zajtrk) 3x + vključen prevoz iz/na letališče
- Cairns hostel dvoposteljne sobe 3x + vključen prevoz iz/na letališče
- Ayers rock Yulara hostel (4 osebe v eni sobi) 1x
- Darwin hostel dvoposteljne sobe 2x + vključen prevoz iz letališča
- Kampiranje 9x (vsa oprema je vključena od šotorov – po 2 osebi v enem šotoru, podlog …)
- Broome hostel dvoposteljne sobe 2x
- Exmouth hostel dvoposteljne sobe 2x
- Coral Bay (4-6 oseb v sobi) 1x
- Denham (3-5 oseb v sobi) 1x
- Perth dvoposteljne sobe (vključen zajtrk) 1x 

Srečanje vseh udeležencev je predvideno vsaj dva meseca pred potovanjem (saj bo potrebno urediti vizo za samo potovanje). 

PLAČILNI POGOJI: Ob prijavi se nakaže 500 eur akontacije/osebo. Ko je dovolj prijavljenih se plača let. karto z notranjimi leti. Najkasneje en mesec pred odhodom se plača na račun agencije Manager še preostanek. Cene lokalnih storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse objavljene cene potovanja okvirne in spremenljive. Ponudba je narejena pri menjalnem tečaju 1 A$ = 0,66 eur. V primeru da se spremeni menjalni tečaj si pridržujemo pravico do spremembe cene (saj se glavnina stroškov plačuje en mesec pred potovanjem). Organizator potovanja je agencija Manager d.o.o.

Predviden vodnik: Damjan Glinšek oz. Dejan Marentič oz. Jure Podobnik, vsi so kvalitetni vodniki z licenco GZS. 

Druženje s kengurujiSkriti zakladi Avstralije, program po dnevih; 28 ali 21 dni   
Sydney – Cairns - Ayers rock (Uluru) – Darwin – Kimberley - Perth 
Sydney raziskujemo peš (in z ladjo - tura po zalivu in opazovanje kitov), v Ayers Rocku imamo privaten avtobus, od Darwina do Pertha pa potujemo v posebnem prirejenem safari tovornjaku (sedeži so kot na avtobusu). 
H – spanje v preizkušenem prijetnem hostlu
K – spanje v kampu (v šotoru - 2 osebi na šotor) 
Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

PROGRAM PO DNEVIH:
1. dan, let iz Ljubljane oz. bližnjega letališča proti Sydneyu (obroki na letalu)

2. dan, večerni prihod v Sydney, transfer do hostla, H

3. dan, ogled Sydneya (botanični vrt, ogled opere, Harbour bridge, z ladjo po Sydneyskem zalivu in kiti ...), H (Z)

4. dan, ogled Sydneya (Darling Harbour z akvarijem in Wildlife parkom, Sydney Tower, odkrivanje vzdušja tega lepega mesta ...), H (Z)

Aboriginski center v Cairnsu
5. dan
, jutranji let Sydney - Cairns, transfer do hostla. Sledi transfer v Tjapukai aboridžinski center in ogled (met bumeranga, aboriginski običaji, igranje didgeriduja, plesi ...), spanje Cairns, H 

6. dan, odkrivanje enega od čudes sveta Great barrier reefa (snorklanje) – tura z jadrnico Passions of paradise, spanje Cairns, H

7. dan, celodnevni izlet v Kurando (s Sky railom nad deževnim gozdom do Kurande, v Kurandi možen ogled parkov: metulji, ptiči ... , nazaj grede pa z panoramskim vlakom), spanje Cairns, H

8. dan, jutranji let Cairns – Ayers Rock, za oglede imamo na voljo privaten avtobus. Najprej se sprehodimo po Kati Tjuti (Olga's) ter Ayers Rocku (Uluru), svetih krajih Aboriginov (krajši treking) in obisk aboriginskega centra, potem pa pričakamo znameniti sončni zahod, H

9. dan, sončni vzhod s pogledom na Uluru, sledi vožnja z privatnim avtobusom proti Alice Springsu. Na poti se ustavimo v Stuarts Well, kjer boste lahko poskusili jahanje kamel, sledi vožnja do Alice Springsa in večerni polet do Darwina, H

10. dan, prost dan v Darwinu, v simpatičnem malem mestu (predviden je krajši sprehod po mestu, lahko se gre pogledat botanični vrt ali pa uživate v bazenu hostla, ki je na odlični lokaciji v centru dogajanja). Krajši program: let iz Evrope v Darwin, kamor prispeš 10. dan), H

11. dan, začetek ture s prirejenim safari tovornjakom, ogled narodnega parka Litchfield (termitnjaki, kopanje) vožnja do Edith falls (kampiranje), K

Treking med palmami
12. dan, vožnja do Kununurre v Zahodni Avstraliji (mimo jezera Argyle), K

13. danodkrivanje čudovitega Kimberleya: vožnja do kampa El Questro in treking po skritem kanjonu, K

14. dan, kopanje v Zebedee Hot springs, vožnja do narodnega parka Bungle Bungle, odkrivanje čudovitega predela Echidna Chasm (kampiranje), K

15. dan, odkrivanje narodnega parka Bungle Bungle, treking med zanimivimi skalami in kanjoni (Cathedral Gorge), vožnja do Fitzroy Crossing, (kampiranje), K

16. dan, ogled parkov Tunnel creek in Windjana Gorge, sledi vožnja do prijetnega mesta Broome, spanje Broome, H

17. dan, prost dan, kopanje na plaži Cable beach (oz. obisk krokodilje farme), spanje Broome, H

18. dan, vožnja do posestva (kampiranje), K

19. dan, vožnja do narodnega parka Karijini in popoldansko odkrivanje narodnega parka Karijini – raj za raziskovalce po duši (kampiranje), K

20. dan, odkrivanje parka, trekingi po skrivnostnih kanjonih, kopanje v lepih naravnih tolmunih, kampiranje Karijini, K

Perfect beach
21. dan
, vožnja mimo mesta Tom Price vse do zahodne obale, spanje v Exmouthu, H

22. dan, kopanje in snorkljanje v kristalno čistem oceanu z lepimi plažami, spanje v Exmouthu, H

23. dan, krajša vožnja do majhnega kraja Coral bay (v bližini je 260 km dolg Ningaloo reef s številnimi koralami in ribami), tam gremo na daljšo turo z ladjico iskat kite, mante, želve in snorkljat v naravnem akvariju ..., H

24. dan, ogled stromatolitov (najstarejših organizmov na zemlji) in plaže majhnih školjk, spanje v Denhamu, H

25. dan, zjutraj obiščemo Monkey mio, kjer bomo pričakali delfine v naravnem okolju, sledi vožnja proti jugu do Green Heada. V Green Headu je možno urediti plavanje z morskimi levi (opcijsko - potrebna je rezervacija vnaprej), spanje Green Head oz. okolica (Jurien Bay, Cervantes), kampiranje K

26. dan, ogled zanimivih peščenih formacij (Pinnacles) narodnega parka Nambung, vožnja do prijetnega Pertha, prestolnice Zahodne Avstralije, H

27. dan, ogled zelo zanimivih mest Fremantla (Cappuccino strip) in Pertha, kjer boste lahko nakupili še zadnje spominke, zvečer let domov,

28. dan, prihod domov

Alternativa: program brez Sydneya, Cairnsa, Ayers rocka z začetkom programa 10. dan, ko se prileti v Darwin (skupaj traja potovanje 21 dni)

SPLOŠNE INFORMACIJE:

 • Raziskovanje skritih biserov KimberleyaKAKO POTUJEMO? Letalo (trije daljši notranji leti Sydney – Cairns, Cairns - Ayers rock, Alice Springs – Darwin), od Darwina do Pertha se vozimo v prirejenem tovornjaku (ca 6.400 km), kjer z nami potuje tudi lokalni šofer (ki je hkrati lokalni vodnik). Z ladjo se vozimo v Sydneyu (po zalivu in tura kiti) in Ningaloo reefu, z jadrnico odkrivamo Great Barrier reef. Z avtobusom spoznavamo okolico Ayers Rocka vse do Alice Springsa. 
 • NASTANITEV: 16x se spi v preizkušenih prijetnih hostlih (13x v dvoposteljnih sobah, v odročnih predelih 3x pa med 3 – 6 oseb v sobi), 9x pa se kampira (vso opremo dobimo na licu mesta od šotorov, podlog za spanje do spalnih vreč).
 • HRANA:  Prve dni bomo koristili lokalne restavracije (ali na ulici), ko bomo kampirali bo lokalni vodnik glavni kuhar (ostali pa boste občasno malo pomagali). V prirejenem tovornjaku imamo vso opremo za kampiranje in kuhanje. Hrano in pijačo bomo sproti nabavljamo v supermarketih.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši.    
 • ŠTEVILO OSEB: min. 16 – maks. 24 
 • VREME: September oz. oktober je idealni čas za potovanje od Darwina do Pertha. Ta del Avstralije ima drugačno klimo kot preostali del (mi potujemo v suhem obdobju). V Sydneyu in Perthu na južni strani pa nas čakajo pomladanske temperature.  
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti (razen kač in pajkov, vendar so piki le teh izredno redki). 
 • VARNOST: Avstralija je varna država. Kriminala je zanemarljivo malo, domačini so nadvse gostoljubni in prijazni. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • SPOMINKI: Avstralija ima lepe spominke (bumerangi, majice, glasbilo didjeridoo, aboriginske poslikave, plišaste koale in kenguruje). Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa ...).
 • VIZUM: Slovenci za Avstralijo potrebujemo vizo. Lahko se uredi elektronsko preko interneta (lahko jo uredite sami ali pa vam jo mi uredimo ob doplačilu 20 eur).

Koala
Nekaj anket potnikov, ki so že potovali z nami v Avstralijo:

Nepozabna tura.
Vilma

Potovanje po deželi “down under” si zasluži čisto 10.
Vesela, da sem lahko izpolnila svojo veliko željo - potovanje po Avstraliji in zadovoljna, da sem šla z vašo agencijo, ki mi je približala pravo, naravno Avstralijo, kot sem si jo želela spoznati. 
Brez odličnega slovenskega vodiča, avstralskega šoferja in kuharja Steva ter seveda nas – popotnikov pa to potovanje ne bilo takšno kot je bilo –  čudovito in nepozabno.  Bili smo  “fajn” družba.
Prav tako pa s tako pestrim programom in načinom potovanja ne bi mogli bolje doživeti ta pravo, naravno Avstralijo.  
Kot izkušen popotnik je vodnik znal z dobro organizacijo, sproščenostjo, navdušenjem predstavit naravne lepote Avstralije in približat Avstralijo takšno kot je – naravno, raznoliko in razsežno. Skupaj s Stevom pa sta bila res odlična kombinacija, da je bilo naše potovanje še bolj doživeto. Na tem potovanju je težko našteti, kaj mi je bilo najlepše. Toliko stvari je bilo, da bi lahko  kar naštevala in naštevala ... potapljanje v prečudovitem koralnem grebenu, trekingi v narodnih parkih in kopanje v tolmunih, skritih v kanjonih, ogled Ulura in Katja Tjuta, opazovanje kitov in delfinke v naravnem okolju, plavanje z mantami, spanje pod zvezdami južne poloble  in prečudoviti sončni zahodi ...
Alenka

Ocena potovanja: 10. 
Zelo zanimivo, pestro in avanturistično potovanje. 
Oba vodiča sta bila odlična.
Miha je opravil svoje delo zelo profesionalno in samozavestno. Podajanje informacij je bilo za moje pojme ravno pravšnje. Ni bil vsiljiv, tako da smo imeli čas zase, kar je meni pri tako dolgih potovanjih zelo pomembno.
Primož

Ocena potovanja: 10
Super vodnik, umirjen, ampak zabaven, z živci iz titana. Vse je bilo organizirano brezhibno, s Stevom pa sta se zelo dobro dopolnjevala. 
Najlepše mi je bilo: ogled sydneyske opere z vajo sydneyskega orkestra, Uluru in Olgas, vožnja po drugi strani ceste, potapljanje na Velikem koralnem grebenu, Tunnel Creek (kamor smo šli, ker nismo mogli v Bungle Bungle zaradi požara), kopanje v Zebedee Springs, lunin vzhod z mini tržnico in opazovanje sončnega zahoda v Broomu, trekingi v Karijiniju, kampiranje v Karijiniju, kjer nam je Steve spekel kruh, opazovanje kitov, ogled stromatolitov, Perth …
Super je bila tura s prirejenim tovornjakom, prav tako je bil super Steve, ki nam je res približal outback. Predvsem pa mi je všeč, da smo imeli priložnost spoznati ogromno avtohtonih rastlin in živali. 
Alenka

Ocena potovanja: 9 - Potovanje je dobro zasnovano in pripravljeno. 
Zelo zadovoljna z vodnikom. Ves čas je imel primerno kontrolo nad dogajanjem in dajal občutek varnosti oz. da je vse v zvezi s potovanjem v najboljšem redu. Potniki smo lahko imeli resnično ‘možgane na paši’. Izredno pohvalno je tudi, da ima pravo mero za količino povedanih informacij. Na splošno pa je bilo veliko lepih stvari in dogodkov, po katerih bo potovanje skoraj zagotovo vsakemu iz skupine pustilo trajno dobre spomine. 
Andreja

Potovanje bi ocenila z 10. Vse je bilo super, organizacija je tekla odlično, destinacije so se mi zdele tudi zelo ok, vzdušje super... skratka jaz sem uživala maksimalno. 
Karmen 

Info in prijave: uros.ravbar@gmail.com (Uroš, gsm: 031 684 651) 
Vabljeni, da se nam pridružite!

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami  

Zadnje prijave (zadnji 2 mesti) za POTRJENO novoletno potovanje VIETNAM in KAMBODŽA oz. samo VIETNAM

objavljeno: 4. okt. 2017 08:18 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 30. nov. 2017 08:07 ]

Vrhunci Vietnama in Kambodže (oz. samo Vietnam)
 • Termin: 23.12.2017 - 9.1.2018, 22.12.2018  - 8.1.2019  
 • Trajanje potovanja: 18 dni (Vietnam s Kambodžo) oz. 12 dni (samo Vietnam)
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 2.070 eur/os + let. karta od 900 eur/os naprej za 19 dnevno potovanje (Vietnam in Kambodža) oz. 1.490 eur/os + let. karta od 900 eur/os za 12 dnevno potovanje (samo Vietnam)
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja
Za zaključene družbe oz. individualne potnike lahko potovanje organiziramo kadarkoli. Primerno je tudi za družine. 


Potovanje je potrjeno: tako 18 dnevno Vietnam in Kambodža, kot 12 dnevno samo Vietnam
Ker se bodo mesta na letalu kmalu zasedla, sprejemamo ZADNJE PRIJAVE!

Na voljo so zadnji 2 prosti mesti.

Vietnam očara popotnike zaradi edinstvenega prepleta starega in novega, eksotičnega in urbanega, tradicionalnega in modernega. Ponaša se z lepo naravo, ki jo prebivalci pridno obdelujejo (deželo imenujejo tudi dežela riževih polj), dolg nižinski obalni pas Južno kitajskega morja krasijo cesarska mesta, pozabiti pa ne smemo tudi na pravljični zaliv Halong in zanimivo delto reke Mekong … Kambodži pa vas čakajo slovite ruševine Angkor, prestolnica Phnom Penh s svojo edinstveno lokacijo in mešanico različnih arhitektur, nepozabne vasice … in največje bogastvo dežele – njeni ljudje. Kljub težki preteklosti in revščini so zahvaljujoč njihovi močni volji in neumornemu optimizmu, ohranili nasmeške na obrazih, ki popotnika spremljajo na vsakem koraku. Kambodža ni med najbolj obiskanimi državami sveta, je pa vsak obisk prav gotovo bogato poplačan.

Program: Potovanje začnemo v Hanoju, glavnem mestu Vietnama, kjer si pogledamo glavne znamenitosti. Sledi izlet v Hoa Lu, kjer je bila v 10. stoletju prestolnica dinastije Dinh. Pokrajina je prava paša za oči z visokimi kraškimi stožci. Sledi dvodnevno križarjenje po prekrasnem zalivu Halong na posebni ladjici, čas za kopanje, raziskovanje številnih otočkov, uživanje v enih najlepših pogledih na svetu in razvajanje na ladjici … Nato letimo proti jugu, v osrednji del Vietnama, ogledamo si simpatično mestece Hue, slavno mestece Hoi An, ki vas bo navdušilo s svojo arhitekturo. Sledi velemestna džungla največjega mesta Saigona in raziskovanje delte Mekonga … Vkrcamo se na hitri čoln in že smo v prestolnici Kambodže Phnom Penhu, ki leži na sotočju treh pomembnih rek. Ogledamo si glavne znamenitosti prestolnice. Z letalom nadaljujemo do Siem Repa in cel dan namenimo za ogled slavnih ruševin Angkor. V bližini si pogledamo tudi zanimive plavajoče vasice Chong Khneas. Za konec pa gremo v Sihanoukville, kjer se za zaključek prepustimo obmorskim užitkom na peščeni plaži. Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta. 

VIETNAM in KAMBODŽA, program po dnevih, 19 dni
H – namestitve so v preizkušenih hotelih 3* z zajtrkom (v dvoposteljnih sobah), 2 x nočitev v prijetnem popotniškem hotelu blizu plaže (dvoposteljne sobe), 1 x nočitev na posebni ladji (v dvoposteljni kabini, kvaliteta hotela 3*)
Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja
PRI POTOVANJU SAMO PO VIETNAMU JE PRVIH 11 DNI POTOVANJA ENAKIH – sledi vrnitev domov, kamor pridete 12. dan potovanja.

Program po dnevih
1. dan – let proti Vietnamu (obroki na letalu).

2. dan – predviden je večerni prihod v Hanoj, vožnja do hotela in nočitev v Hanoju, H.

3. dan – je namenjen ogledu Hanoja, ki je politični in upravni center dežele. Mesto s svoji jezerci, pagodami, ljubko staro četrtjo in vplivom francoskega kolonialnega duha deluje prav posebno. Ogledate si glavne znamenitosti – Trg Ba Dinh, kjer je nekdanji predsednik Ho Shi Minh razglasil neodvisnost Vietnama 2. septembra 1945, monumentalni Ho Shi Minhov mavzolej in pagodo enega stebra iz 11. st., ki simbolizira lotusov cvet ter Tempelj literature, največji tempeljski kompleks v Hanoju. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldne si ogledate kompleks okoli »jezera vrnjenega meča«, ki je središče javnega življenja, nato pa z rikšo (kolesom) raziščete staro četrt s 36. ulicami … Zvečer pa vas čaka obisk tradicionalnega in zelo posebnega vietnamskega gledališča vodnih lutk. (Z, K)

4. dan - celodnevni izlet v Hoa Lu, kjer je bila v 10. stoletju prestolnica dinastije Dinh. Pokrajina je prava paša za oči z visokimi kraškimi stožci. S čolnom se popeljemo po podzemni reki in se sprehodimo po riževih poljih. Kosilo v lokalni restavraciji, vrnitev v Hanoj. Odkrivanje živahnega nočnega življenja v starem Hanoju. (Z, K)

5. dan – vožnja do slikovitega zaliva Halong in vkrcanje na posebno džunko, ladjico, ki nas bo gostila dva dni. Zapeljemo se po magičnem zalivu, ki je od leta 1994 uvrščen na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Več kot tri tisoč apnenčastih otočkov, čeri in skal se dviga iz smaragdno zelene vode in ustvarja enega najlepših pogledov na svetu. Z ladjico se vozimo med lepimi otoki, čas bo tudi za kopanje v kakem odročnem zalivu in odkrivanje zanimive okolice … Spanje na džunki. (Z, K, V)

6. dan – po zajtrku boste obiskali največjo jamo v zalivu Sung Sot. Sledi občudovanje otokov Dinh Houng, Cho Da in Ga Choi in vrnitev v pristanišče. Vožnja proti Hanoiju in večerni let v Hue. Nočitev v hotelu v Hue. (Z, K)

7. dan – celodnevno raziskovanje mesta Hue, ki je bil 150 let glavno cesarsko mesto dinastije Nguyen, ki je vladala Vietnamu vse do leta 1945. Mesto leži ob Dišeči reki ter slovi po svojem prepovedanem mestu in palači, ki je nastala kot replika slovite pekinške cesarske palače. S čolnom se zapeljemo po reki in obiščemo simbol mesta Hue, mogočno svetišče sedem nadstropne pagode Thien Mu in monumentalni cesarski mavzolej Ming Manga. Po kosilu v lokalni restavraciji pa vas čaka še popoldansko odkrivanje »prepovedanega mesta«, kraljeve palače, Stolpa zastave (Flag Tower), Noon Gate, Devet svetih topov (Nine Holy cannons) … Na koncu obiščemo še Dong Ba tržnico. Nočitev v hotelu v Hue. (Z, K)

8. dan – zjutraj nas čaka vožnja proti mestu Hoi An. Prečkali bomo prelaz Hai Van, kjer se odpirajo lepi pogledi na Južno kitajsko morje. Na poti bomo obiskali fascinantni muzej Chamov, ki so vladali temu predelu pred 1000 leti, in ogled Marble mountains (kjer imajo lepe spominke – kristali, marmor …). Prihod v Hoi An in ogled simpatičnega mesteca Hoi An (Unesco), nekoč poznanega kot Faifo zahodnim trgovcem in pomorščakom, ki so od tod v Evropo vozili svilo, papir, porcelan in druge izdelke. V mestu se je do danes ohranil poseben duh starega sveta – staro mestno jedro krasi množica različnih arhitekturnih stilov, ki kažejo na bogato in pestro zgodovino mesta. Peš si ogledamo glavne znamenitosti – japonski most s streho, pagode, templje … Spanje v mestu Hoi An. (Z, K)

9. dan – dopoldan prosto za samostojno odkrivanje tega posebnega mesta ali pa kopanje na bližnji peščeni plaži. Popoldan pa vas čaka transfer do letališča v Danangu ter let v Saigon. Prevoz do hotela in nočitev. (Z, K)

10. dan – Saigon je največje mesto v državi in od leta 1975 uradno imenovan Ho Shi Minh City. Gospodarski center dežele leži ob bregovih reke Saigon in tukaj je bilo pomembno trgovsko središče že za časa vladavine Kmerov. Dandanes je Saigon urbana džungla, kjer živi več kot 9 milijonov prebivalcev in velja za mesto velikih nasprotij, kjer ob orjaških poslovnih stolpnicah na ulici še vedno srečate stojnice s poceni hrano, poulične tržnice in rikše. Po zajtrku sledi dve urna vožnja do podzemnega labirinta tunelov CuChi, enega najpomembnejših pomnikov moderne vietnamske zgodovine: sistem preko 250 km podzemnih rovov je nastal v času bojev proti ameriški vojski in je omogočal hitre ter neopazne premike gverilcev. Sledi kosilo v lokalni restavraciji in povratek v Ho Shi Minh. Popoldne sledi vožnja po mestu, kjer bomo videli opero, palačo Neodvisnosti, neoromansko katedralo Nôtre Dame, nekdanjo predsedniško palačo … Nastanitev v Ho Shi Minhu. (Z, K)

11. dan 
 izlet do delte reke Mekong. Največja atrakcija južnega Vietnama je delta reke Mekong, ki se po 4.500 km dolgem toku končno sreča z morjem ter tu z rečnimi nanosi ustvarja najplodnejši del dežele. Bogata delta v izobilju ponuja riž, domačini jo imenujejo kar skleda riža, saj prehranjuje ogromno število domačinov. Tu uspevajo tudi kokosovi orehi, sladkorni trs, sadje, ribe … Po zajtrku sledi dve urni transfer do delte Mekong. Vožnja po reki Tien, kjer boste lahko poskusili svež kokosov sok, spoznali boste kako lovijo, postanek bo na otoku Thoi Son, kjer se boste sprehodili po sadovnjaku s tropskimi sadeži, poslušali tradicionalno glasbo. Na otoku Phoenix boste obiskali tempelj Coconut Monk in krokodiljo farmo. Sledi odkrivanje kanala Chua z lepo pokrajino. Obisk farme kjer izdelujejo med in vožnja z konjsko vprego do vasi Son, kjer boste spoznali, kako živijo domačini. V vasi Tan Thach boste spoznali vse o kokosu in se s čolnom vrnili v My Tho in naprej do Chau Doc, ki leži blizu meje s Kambodžo. Spanje Chau Doc. (Z, K) 
Ta dan je možnost predčasnega odhoda nazaj v Slovenijo (prihod domov je 12. dan potovanja).

12. dan – po zajtrku se vkrcamo na gliser, ki nas pripelje do Phnom Penha. Phnom Penh je glavno mesto Kambodže, je atraktivno mesto, kjer se mešajo vplivi kmerske, francoske in kitajske arhitekture. Njegova edinstvena lokacija – na sotočju treh rek: Mekonga, Tonle Sap in reke Bassac – prispeva k nenehni rasti mesta. Prihod v Phnom Penh. Sledi kosilo v lokalni restavraciji, popoldne pa si pogledamo Kraljevo palačo (obišče se okolico Srebrne pagode) in grič Wat Phnom, po katerem je mesto dobilo ime. Nastanitev v hotelu v Phnom Penhu. (Z, K) 

13. dan – po zajtrku prevoz na letališče in polet do Siem Repa. Sledi obisk plavajočih vasic Chong Khneas, južno od mesta. S tradicionalnim čolnom se popeljemo po velikem jezeru Tonle Sap, kjer lahko vidimo šole, bolnice, restavracije … Zvečer nas čaka večerja s plesno predstavo Apsara. Nastanitev v hotelu v Siem Repu. (Z, K, V)

14. dan – ta dan je namenjen raziskovanju ruševin območja Angkor (eden od vrhuncev potovanja). Ogledamo si mogočna Južna vrata, impresivni tempelj Bayon, Phimeanakas, Slonjo teraso … ter največji in najbolj ohranjen tempelj Angkor Wata. To arhitekturno mojstrovino so zgradili v 12. stoletju in pokriva območje kar 210 hektarjev. Uživamo v odkrivanju galerij, stolpov, paviljonov … Na koncu dneva, če bo le čas dopuščal se obišče še hrib Phnom Bakeng od koder so lepi pogledi. Spanje v hotelu v Siem Reap. (Z, K) 

15. dan - po zajtrku sledi vožnja do letališča in polet v Phnom Penh, kjer si pogledamo Narodni muzej khmerske umetnosti in arheologije, ki velja za najpomembnejši muzej klasične kamboške umetnosti. Sledi ogled nekdanjega zapora, današnji muzej Toul Sleng in t. i. Killing fields of Choeung Ek – temačni opomnik krvave preteklosti. V času režima Pol Pota je v letih med 1975 in 1979 življenje namreč izgubilo kar 1,7 milijona prebivalcev. In zato ta dva ogleda predstavljata pomemben košček mozaika države. Popoldan pa sledi ca 4-urna vožnja do obmorskega Sihanoukvilla, kjer se nastanimo v popotniškem hotelu. (Z)

16. dan – prosto za obmorske užitke na peščeni plaži in kopanje v toplem morju, spanje v popotniškem hotelu v Sihanoukvillu. (Z)

17. dan – vožnja do Phnom Penha in polet proti Evropi. (Z, obroki na letalu)

18. dan – prihod domov.

Program je možno na koncu podaljšati in se kasneje vračate domov.

Cena (za 18-dnevno potovanje Vietnam in Kambodža): 2.070 eur/os pri številu 14 oseb + letalska karta od 900 eur/os naprej  
Cena (za 12-dnevno potovanje po Vietnamu): 1.490 eur/os + letalska karta od 900 eur/os naprej 
V primeru majhne skupine 10 – 13 oseb je doplačilo 120 eur/osebo.  
Popust za stalne potnike: 40 eur/os. 

Cena vključuje SKORAJ VSE stroške: 
 • namestitve v preizkušenih hotelih 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na posebni ladjici v zalivu Halong (dvoposteljne kabine, kvaliteta hotela 3*), 2x v prijetnem popotniškem hotelu (dvoposteljne sobe) blizu peščene obale, 
 • vse zajtrke, kar 13 kosil in 2 večerji (od tega enkrat s plesno predstavo),
 • prevoze in oglede s privatnim klimatiziranim prevozom (avtobusom oz. kombijem), vse vožnje s čolni, ladjami in vlakom po programu,
 • 2 dnevno križarjenje po zalivu Halong z vso vključeno hrano in ogledi na posebni ladjici,
 • hitri čoln Chau Doc–Phnom Penh,
 • 4 notranje lete Hanoi–Hue, Danang–Ho Chi Minh, Phnom Penh–Siem Reap, Siem Reap–Phnom Penh z vsemi taksami,
 • vse izlete po programu (Hoa Lu, po reki Huong - Hue, po Mekongu, jezero Tonle Sap …),
 • vse vstopnine po programu, 
 • vodenje lokalnih vodnikov, 
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.
Cena ne vključuje le: eventuelnega prevoza do/iz letališča (bo organiziran), vietnamske in kamboške vize (skupaj ca 95$, kar vključuje garantno pismo), stroške ostale hrane, pijače in osebnih izdatkov, napitnine, asistenca Coris.

Plačila: 200 eur akontacije se vplača ob rezervaciji na račun agencije Manager. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Cena potovanja je informativnega značaja, saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (goriva, menjalnega tečaja …), na katere nimamo vpliva, se lahko cena spremeni. Kalkulacija je narejena pri menjalnem tečaju 1$ = 0,90 eur. Program se izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Predviden vodnik na turi: Peter Eržen oz. Damjan Glinšek, ki sta kvalitetna slovenskega vodnika z licenco GZS. V Vietnamu vas bodo spremljali različni lokalni vodniki, vsak specialist za svojo regijo, kar bo gotovo še dodatno obogatilo potovanje.

SPLOŠNE INFORMACIJE
 • KAKO POTUJEMO? S privatnim klimatiziranim avtobusom oz. kombijem, posebno ladjico (kvaliteta hotela 3*), s čolni, letali. 
 • NASTANITEV: spi se v preizkušenih hotelih 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na džunki – kvaliteta hotela 3* (dvoposteljne kabine), 2x nočitev v prijetnem popotniškem hotelu blizu peščene plaže (dvoposteljne sobe).
 • HRANA: Poskusili bomo številne lokalne dobrote. Specifika potovanja je, da se boste prehranjevali v preverjenih lokalnih restavracijah, kjer bo vsak prišel na svoj račun. V ceni so že vsi zajtrki, 13x kosil in 2x večerje (od tega 1x s plesno predstavo).  
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki je vsaj malo popotnika po duši.
 • ŠTEVILO OSEB: min 10, maks. 20 oseb.
 • VREME: Vietnam in Kambodža imata več podnebnih področij (odvisno od tega, kje se nahajamo). Temperature bodo podobne kot pri nas sredi poletja.
 • CEPLJENJE: Ga ne zahtevajo. Več na www.zdravinapot.si 
 • VARNOST: Vietnam in Kambodža slovita kot varni državi, domačini pa so zelo gostoljubni.
 • SPOMINKI: Obe deželi sta pravi raj za nakupovanje spominkov.
 • VIZUM: Vizuma za Vietnam in Kambodžo sta potrebna. Vizum za Vietnam boste pridobili na letališču ob prihodu v Vietnam (cena je 65$, ki vključuje garantno pismo lokalne agencije). Za izdelavo vizuma boste potrebovali potni list in 2 fotografiji (formata za dokumente). Vizum za Kambodžo boste pridobili na meji pred vstopom (cena 30$, potrebujete 2 fotografiji).
Komentarji potnikov iz našega potovanja po Vietnamu in Kambodži:

Ocena potovanja:  +10
Moj komentar: še nikoli v lajfu se nisem imela na kakšnem organiziranem/skupinskem potovanju tako fantastično. Ko sem prišla domov, sem se kar zjokala, ker je bilo tako lepo in sem bila lahko del takšnega veličastja
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Vrhunsko opravil svojo delo, tako s profesionalne kot družabne plati. Bil je res naš angel varuh!
Nemogoče izluščit "NAJLEPŠE"...Vietnam je cel navdihujoč. Je bil pa res, da kaj tako kičasto lepega kot Ha Long Bay še nisem videla. In tako odlične potovalne družine tudi se nisem doživela!
Neskončno sem uživala v vsakem trenutku tega čudovitega potovanja!
Kristina

Ocena potovanja: 10 - s Petro sva se prvič udeležila organiziranega potovanja in praktično neobremenjena s pričakovanji. Vendar to ne pomeni, da bi naju zadovoljila kakršna koli organizacija potovanja vse dokler se nahajamo v tujem svetu, ki je že sam po sebi izjemno zanimiv. Hočeva reci, da je bila dodana vrednost v tem, da sva lahko lebdela v stanju brezskrbnosti, ker je organizacija tekla brezhibno, absorbirala veliko zanimivih informacij, ki jih je Peter vešče podajal skupini ter predvsem doživela ogromno lepih trenutkov. Prav tako bi pohvalila izjemen občutek pri načrtovanju potovanja, kjer je bil kontrast zelo barvit a vseeno dobro uravnotežen.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Izjemno. Pridružujeva se veliki večini potnikov, ki menijo, da je Peter superioren v svoji dejavnosti.   
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Čudovita, sproščena in pristna družba. Seveda pa ne gre zanemariti nekonvencionalnih izletov izven uhojenih turističnih poti.   
Petra in Nejc

Ocena potovanja: Ocena 9. Glede na to, da imamo zelo radi morje bi podaljšala zaključek  na obali v Kambodži še za kakšen dan, drugače pa  je vse štimalo res v nulo! Namestitve pa so bile sploh noro dobre!
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Peter Eržen je odličen vodnik in si zasluži čisto desetko!
Andreja, Boris, Sara 

Ocena potovanja: 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? V redu, se je potrudil
Težko bi izpostavila karkoli, vtisi se še zbirajo....vendar vsa pohvala vam, res odličen program, nastanitve , prevozi, oskrba z vodo in še sto drugih stvari, ki so naredile potovanje res odlično....
Resnično HVALA, za to lepo potovanje!
Edina pripomba bi bila, dolga pot domov, raje malo dražja letalska karta, pa hitrejši prihod domov, ker so ta večurna čakanja na letališčih res ubijajoča....
Valerija

Ocena potovanja: 9, potovanje je v določenih segmentih preseglo naša pričakovanja
Kako ste zadovoljni z vodnikom?  Odlično - polna 10
Najlepše je bilo zaliv Halong, Ankor Wat, Otrant beach
Da bi vam uspelo izpeljati še čim več tako dobrih potovanj. Vietnamska skupina z vodičem vred je bila odlična, večjih zdravstvenih težav ni bilo, prav tako nobenih nepredvidenih zapletov.
Hvala še enkrat in srečno,
Vilma in Tone 

Vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potovanju. 

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami

Kmalu bomo potrdili potovanje Vrhunci Nikaragve, Kostarike in Paname z vodnikom Alexom med 20.1. - 4.2.2018

objavljeno: 29. avg. 2017 07:49 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 2. nov. 2017 05:00 ]

Vrhunci Nikaragve, Kostarike in Paname
 • Termin: 20.1. - 4.2.2018 (vodeno skupinsko potovanje) oz. kadarkoli za individualne potnike 
 • Trajanje potovanja: 16 dni 
 • Cena: 2.350 eur/osebo + let. karta ca 850 eur/os (odvisno od potrditve skupine)
 • Skupina: min. 10 - maks. 18 oseb 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja
Za zaključene skupine oz. individualne potnike lahko potovanje organiziramo kadarkoli (program lahko pripravimo po vaši želji). Potovanje je primerno tudi za družine. 

Potovanje bo kmalu potrjeno.

Potovanje bo vodil naš specialist za Latinsko Ameriko - Alex, s katerim ne boste samo videli ampak tudi doživeli ta zanimiv košček sveta.

Za vas smo pripravili najboljše stvari, ki jih ponujajo 3 fascinantne države Srednje Amerike. 
V Nikaragvi vas čaka odkrivanje čudovite kolonialne Granade, delujočih vulkanov do bisera, otoka Ometepe. Kostarika je sinonim za lepo naravo: od vročih vrelcev in vulkana Rincon de la Vieja, do "oblačnega gozda" parka Monteverde in eksotičnih živali pa uživanja na pacifiški obali peščenih plaž narodnega parka Manuel Antonio. V Panami pa vas bo navdušil panamski kanal, stari del mesta Panama city in uživanje na rajskih otokih San Blas, kjer se bo ustavil čas.   

Spanje je v prijetnih in preizkušenih popotniških hotelih.

Program:
Kolonialna mesta1. dan: Let do Nikaragve (obroki na letalu), vožnja do Granade 
Let do Manague (glavno mesto Nikaragve) in vožnja do Granade, ki je najlepše kolonialno mesto v Nikaragvi, namestitev v Granadi v hotelu (vključen zajtrk). 

2. dan: Vulkan Masaya, laguna de Apoyo in Granada
Najprej vas čaka obisk vulkana Masaya (kjer boste lahko občudovali vulkan iz roba kraterja) v kombinaciji z obiskom lokalne tržnice in lagune de Apoyo, jezera v kraterju neaktivnega vulkana. Po vrnitvi v Granado pa vas čaka odkrivanje kolonialne Granade s kočijami, potem pa svetujemo obisk ulice Calle Calzada, kjer se največ dogaja. Nastanitev v Granadi v hotelu (vključen zajtrk in kosilo). 

Ometepe3. dan: Ometepe
Po zajtrku greste proti otoku Ometepeju, ki leži na jezeru Nicaragua in je pravi biser Nikaragve. Po ca eni uri vožnje prispete v San Jorge in potem še eno uro z ladjo do otoka Ometepe. Ime otoka pomeni dva vulkana. Vulkan Concepcion je aktivni vulkan in Madera je neaktiven vulkan prekrit z gostim tropskim suhim gozdom in "cloud forestom" (oblačni gozd). Z dvemi vulkani, lepimi plažami in tradicionalnim načinom življenja je Ometepe je eden izmed najbolj eksotičnih krajev v Srednji Ameriki. Sledi odkrivanje okolice. Spanje z zajtrkom, otok Ometepe

4. dan: Ometepe
Posebna izkušnja bo odkrivanje otoka z lokalnim avtobusom. Videli boste, kako živijo domačini, ravno tako boste lahko obiskali lokalno hišo domačinov in lokalno šolo. Kopali se boste v Ojo de agua (natural spring) in si pogledali petroglife. Otok ima posebno energijo. Spanje z zajtrkom, otok Ometepe
 
Zelena Kostarika
5. dan: Prečenje meje s Kostariko in vožnja do Rincon de la Vieja
Danes se zapeljete do Kostarike. Iz Ometepeja s čolnom do Rivasa in naprej do Penas Blancas, kjer prečite mejo s Kostariko. Potem pa še uro in pol vožnje do Rincon de la Vieja, kjer boste nastanjeni. Vulkan ima veliko število fumarol in vročih vrelcev na njenih pobočjih. Nastanjeni boste v ekološkem lodgu, ki leži na lepi lokaciji na pobočjih vulkana in kar kliče po odkrivanju okolice. Tako boste na sprehodu po okolici skušali izslediti čimveč živali (opice, ptiči …). Na posestvu imajo tudi naravni blatni spa in vrelce v katerih boste lahko uživali. Spanje z zajtrkom, Rincon de la Vieja 

6. dan: Rincon de la Vieja in La Fortuna
Po zajtrku vas čaka hoja po stezi čez tropski gozd čez nekaj visečih mostov vse do naravnega spa-ja. Vulkanska aktivnost je ustvarila blaten bazen, ki ima čistilne in zdravilne moči. V okolici je še nekaj drugih "hot springs pools" (vrelcev), ki pašejo za sprostitev. Potem pa boste nadaljevali pot do majhnega mesta La Fortune, ki leži blizu vulkana Arenal. Čeprav niso videli lave že nekaj časa pa dostikrat bruha pepel in iz vulkana se lahko kadi. Spanje La Fortuna (zajtrk je vključen)

7. dan: Od Arenala do Monteverde
Dan boste začeli aktivno s sprehodom do ca 70 metrskega slapu La Fortuna, potem pa sledi vožnja okrog jezera Arenal (postanki za fotografiranje) do Monteverde Cloud Foresta (oblačni gozd). Kvekerji (privrženci verske sekte »Society of Friends«), ki so prišli v petdesetih letih prejšnjega stoletja, imajo velik prispevek pri vzpostavljanju parka Monteverde Cloud Forest. Navdušeni nad floro in favno v »oblačnem gozdu« so se odločili, da ne bodo več sekali dreves in so pokupili tudi okoliška zemljišča. V začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja je tako že nastal park Monteverde Cloud Forest Preserve. Nastanitev Monteverde (zajtrk je vključen)

8. dan: Monteverde
Na vas čaka še ena zanimiva izkušnja - hoja po visečih mostovih (hanging bridges), kjer boste iz vrha občudovali oblačni gozd (opcijsko boste lahko poskusili zip lining - canopy tour). Vodnik vam bo predstavil veliko zanimivih informacij o ekosistemu in njegovih prebivalcih. Popoldan pa boste lahko uživali v opcijskih ogledih - svetujemo butterfly garden (ogled metuljev), hummingbird garden (ogled kolibrijev), muzej insektov in park plazilcev, kač in zanimivih žab. Tukaj na vas čaka nočni pohod po parku (Monteverde Wildlife Refuge) in lahko boste videli živali, ki so aktivne samo ponoči. Nastanitev Monteverde (zajtrk je vključen)

9. dan: Pacifiška obala: park Manuel Antonio
Vožnja do narodnega parka Manuel AntonioNa poti se boste ustavili pri mostu Tarcoles, kjer boste lahko videli in fotografirali krokodile. Popoldan pa vas čaka odkrivanje narodnega parka Manuel Antonio, ki se ponaša z enimi najlepših plaž v Kostariki, hkrati pa je dom številnih živali. S seboj boste imeli kopalke saj kristalno čista voda v mirnih zalivih vabi na osvežilno plavanje. Spanje Manuel Antonio (zajtrk je vključen)

10. dan: Manuel Antonio  
Prost dan za plažo in kopanje oz. na željo odkrivanje okolice Manuel Antonia (opcijsko katamaran, kajak, rafting, jahanje ...). 
Spanje Manuel Antonio (zajtrk je vključen)

11. dan: Prečenje meje s Panamo in naprej do Davida 
Sledi vožnja do Paso Canoas, kjer vstopite v Panamo, potem pa še vožnja do mesta David. Nastanitev v hotelu (zajtrk je vključen).  
Panama city - glavno mesto

12. dan: Panama City
Po zajtrku sledi jutranji let David - Panama city in ogled glavnega mesta Paname, ki s svojimi nebotičniki spominja na Manhattan. Sledi ogled Casco Viejo, starega dela mesta s posebno kolonialno arhitekturo. Potem pa si pogledamo največjo znamenitost Paname – znameniti panamski kanal, kjer bomo lahko občudovali ta čudež človeške roke zgrajene pred več kot 100 leti in spoznali številne zanimivosti o gradnji, kjer je življenje izgubilo kar 20.000 delavcev zaradi malarije in težkih okoliščin pri delu. Nastanitev v hotelu Panama city (zajtrk je vključen).

Raj za konec potovanja
13. in 14. dan: Otoki San Blas
Zgodaj zjutraj vas čaka vožnja z jeepi (4x4) do izhodišča za otoke San Blas in od tam še vožnja z barko do čudovitih otokov. Čeprav boste nastanjeni v tipičnih (preprostih) lokalnih bungalovih pa boste 2 dni preživeli v zelo lepih predelih. Imeli boste svoj rajski otoček od koder se bo delalo izlete do bližnjih otokov. Za konec vas tako čaka uživanje na peščeni plaži, pogledi na palme in snorkljanje. Spanje (lokalni bungalovi). 
Na otokih imate vse obroke vključene: 13. dan je vključeno zajtrk, kosilo in večerja, 14. dan je vključeno zajtrk, kosilo in večerja. 

Kuna Yala so zanimivi avtohtoni prebivalci otokov, ki prisegajo na lastno tradicijo. Ženske se oblačijo tradicionalno, v glavnem živijo od ribolova in prodajo kokosa. Imajo zanimivo zgodovino saj so se borili proti Špancem za svojo zemljo in zmagali. So razvita avtohtona skupina saj imajo lasten pravni sistem, svoje zakone, svojo zemljo in so dobro organizirani. 
Opozorilo: Po drugi strani pa so lokalni indijanci včasih nepredvidljivi in netočni, tako da je potrebna potrpežljivost pri transferjih (imajo pa le oni pravico organizirati kopenske transferje do otokov San Blas). In v jeepu se vas lahko znajde tudi 7 potnikov (prostora za prtljago pa je malo). 

15. dan: Vrnitev v Panamo City, večerni let domov 
Zjutraj sledi vrnitev na obalo in z jeepi (4x4) nazaj do Panama cityja. Prosto do predvidenega večernega leta proti domu. 

16. dan: Prihod domov   

Cena: 2.350 eur/osebo + let. karta ca 850 eur/os (odvisno od potrditve skupine) 
Doplačilo za malo skupino 10 – 13 oseb (130 eur/osebo). 
Popust 40 eur za vse, ki so z nami že potovali. 

Cena vključuje:
 • Raj za ljubitelje živali in naravevse privatne transferje (razen Arenal Monteverde in ko se vozi z jeepi na/iz izhodišča za otoke San Blas lahko da bodo zraven dodali še kakega potnika),
 • profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • notranji let David - Panama city,
 • 12x spanje v prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom (2x spanje na otokih San Blas v lokalnih bungalovih in lokacija s 5 zvezdicami z vso hrano vključeno), 
 • vse obroke na otokih San Blas (2x polni penzion, začetek s kosilom in zaključek z zajtrkom), 
 • tura vulkan Masaya s tržnico, laguno de Apoyo in vključenim kosilom,
 • turo s kočijami po Granadi,
 • turo po otoku Ometepe (lokalni bus, kopanje Ojo de Agua, petroglifi ...),
 • hoja po pobočju vulkana, blatna kopel, naravni hot spring (Rincon de la Vieja),
 • vstopnina za slap La Fortuna, 
 • vodeno nočno odkrivanje z lokalnim vodnikom Monteverde Wildlife Refuge,
 • vodeno turo po visečih mostovih po parku Monteverde,
 • voden ogled narodnega parka Manuel Antonio,
 • na otokih San Blas izlete s čolnom po okolici (sosednji otoki, snorklanje, Kuna skupnost),
 • voden ogled starega dela Panama Cityja in vstopnina za panamski kanal,
 • strošek organizacije.
Kopanje na peščenih plažah
Cena ne vključuje le: hrane, ki ni vključena, ter ca 50 eur/os (za stroške pri prečenju meja, takse za San Blas), opcijskih aktivnosti (Monteverde, Manuel Antonio), osebnih stroškov in napitnin, prevoza do/iz letališča. 

Opcijske aktivnosti (Monteverde): butterfly garden (ogled metuljev), hummingbird garden (ogled kolibrijev), muzej insektov in park plazilcev, kač in zanimivih žab (vsi ti 4 ogledi skupaj so ca 60$) oz. se lahko odločite za zip line (ca 45$). 

Lahko vam uredimo asistenco Coris oz. zavarovanje rizika odpovedi. 

Plačila: 200 EUR akontacije se nakaže na račun agencije Manager ob prijavi. S plačano akontaciji in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav se akontacijo vrne. Takoj ko se zbere 10 prijav je potovanje potrjeno in takrat se plača letalska vozovnica. Preostanek plačila se plača najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,92 eur (4.5.2017). Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o. iz Velenja.

SPLOŠNE INFORMACIJE:
 • Vreme: Konec januarja je najbolj primeren čas za obisk saj je suho obdobje. Lahko da bo tudi kaj dežja saj ima Kostarika tropsko klimo (kar pomeni, da lahko dežuje tudi v suhem obdobju). Povprečne temperature bodo med 28-32 stopinj C. Monteverde leži v oblačnem gozdu na višjih višinah, kar pomeni nižje temperature, sploh ponoči. Tukaj bo podnevi med 20 – 25 stopinj C in ponoči ca 15 stopinj C. Ostali predeli bodo vroči in vlažni. 
 • Prevozi: Vsi prevozi bodo s privatnimi transferji (za našo skupino) razen Arenal Monteverde in ko se vozi z jeepi na/iz izhodišče za otoke San Blas lahko, da bodo zraven dodali še kakega potnika.
 • Hrana: vsi zajtrki so v ceni ter 1x dodatno kosilo. Na otokih San Blas pa je vsa hrana že vključena (2x polni penzion). Tam je osnova riž, ribe, piščanec. Priporočljivo je, da imate s seboj za ta del kakšne priboljške (snacks).
 • Zdravje: Nobeno cepljenje ni potrebno. Če želite več informacij je na voljo www.zdravinapot.si
 • Varnost: Ni nobenih zadržkov glede varnosti. Vsi tri države so varne po predelih, kjer boste potovali. Kostarika pa sploh nima svoje vojske kar pove veliko. 
 • Spominki: Lahko boste kupili kavo, molas – tradicionalne obleke/izdelki iz blaga  (na otokih San Blas), v Granadi prodajajo ročno izdelane viseče mreže, lesene rezbarije in instrumente …
Ob odhodu boste dobili našo brošuro o Nikaragvi, Kostariki in Panami s številnimi zanimivimi informacijami. Ca en mesec pred potovanjem bo srečanjem vseh potnikov z organizatorjem, kjer boste dobili vse potrebne informacije. 

Nekaj komentarjev potnikov (januar 2017) - glede na zadnjo skupino smo ustrezno popravili program, da je zdaj še boljši:

Prijetno potovanje, ki bi z nekaj korekcijami lahko bilo izjemno. Potovanje skozi tri tako naravno bogate dežele samo po sebi nudi užitke, dobra skupina sopotnikov pa jih podkrepi.
Gabrijela

Ocena Potovanja 8+
Program je preveč natrpan z predolgimi prevozi.
Najboljše je bil »zip line«, katamaran z plovbo po tihem oceanu, Nikaragva – Colon, Kostarika - eko lodge, hoja po visečih mostovih, San Blas – top, to je pa čista 10-ka, krasno karibsko morje in Indijanci, Panamski prekop - slabo organizirano - žal premalo časa za ogled.
Andreja

Samo potovanje je bilo odlično, oba z možem sva uživala v prekrasni naravi, ni pa bilo urejeno glede prevozov, avtobus je bil odločno premali za tako veliko skupino potnikov, tako da nismo imeli vsi enake udobnosti na avtobusu. Najlepša je seveda bila narava, nastanitve so bile odlične, tam kjer smo imeli dogovorjene obroke je vse štimalo. 
lp Melita in Tone     

Za potovanje v letu 2018 smo vključili v ceno dodatni notranji let, tako da ne bo več težave glede dolgih prevozov. Ravno tako bo zaradi notranjega leta zdaj precej več časa za ogled Panama citija in panamskega kanala. Zmanjšali pa smo tudi maksimalno število udeležencev zaradi omejitev lokalnega avtobusa.

Greste z nami odkrivat najlepše stvari Nikaragve, Kostarike in Paname?

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

POTRJENO potovanje na KUBO v FEBRUARJU 2018 (10.- 24.2.2018)

objavljeno: 10. jun. 2017 01:38 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 7. nov. 2017 08:47 ]

Vrhunci Kube
 • Termini: 23.9. - 8.10.21.10. - 4.11.2017, 22.12.2017 - 3.1.2018 (novo leto), 20.1. - 4.2.2018, 11. - 25.2.2018 in 21.4. - 5.5.2018 (prvi maj)
 • Trajanje potovanja: 15 dni (novoletni termin 13 dni)
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 1.638 eur/os pri najmanj 14 prijavljenih + letalska karta (od ca 600 eur/os naprej, dražje za novo leto) 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja
Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za zaključene skupine.
Je primerno tudi za družine. 

Gre za našo dolgoletno uspešnico!

V terminu 24.12.2017 - 5.1.2018 (13 dni) - je potovanje polno
V januarskem terminu 20.1. - 4.2.2018 (16 dni) - je potovanje polno 
V februarskem termin 10. - 24.2.2018 (15 dni) - je potovanje potrjeno

Pohitite s prijavo, da vam uredimo čim bolj ugodne letalske karte!

Skozi odprta okna prihaja glasba v valovih, medtem ko nas ob večerih čakajo spontani plesni ritmi in povsod je prisotno življenje. Kuba je država, kjer si enostavno v trenutku zdaj in se prepustiš toku dogajanj. Kjer še vedno lahko vidiš klasične stare limuzine parkirane na kolonialnih trgih in revolucionarne grafite na stenah živo pisanih hiš, ki opevajo revolucionarne podvige Che Guevare in Fidela Castra. Pa najlepše kubanske plaže in odmaknjeni otoki, jahanje konj, tobak, rum in koktejli v kombinaciji s salso, sonom in drugimi zvrstmi. Vabimo vas, da z nami odkrijete Kubo, kjer bomo s katamarani odkrivali odmaknjene otoke, plavali z delfini in snorkali med najlepšimi koralami, kjer bomo spali pri domačinih doma in uživali v njihovi gostoljubnosti in sproščenosti. 

Na vas čaka odličen program (kjer smo izbrali najboljše kar Kuba ponuja) in vodnik, ki se na Kubi počuti kot doma. Tako Kube ne boste samo videli, ampak tudi doživeli.    

PROGRAM: 
H – hotel (3x) v dvoposteljnih sobah
Drugje spanje pri domačinih po dva v sobi (posebno doživetje)
K – kosilo, Z - zajtrk

Starodavna HavanaDan 1 - Evropa – HAVANA
Polet prek enega izmed evropskih letališč v Havano. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti, prevoz do hotela in če boste pri močeh prvo nočno odkrivanje. Nočitev v hotelu v Havani. (letalo, H)

Dan 2 – HAVANA
Havana je mesto iz nekega drugega časa. Najprej obiščemo stari del mesta, kjer stoji katedrala in kjer Havana kaže svojo pravo staro podobo. Obiščemo tudi muzej ruma Havana Club ter si pogledamo njegovo skrivnostno proizvodnjo. Potem sedemo v stare ameriške avtomobile in si v njih privoščimo ogled novega mestnega jedra. Z vetrom v laseh uživamo ob prizorih na priobalni aveniji Malecon, pomembnostih revolucionarnih uspehov iz Trga revolucije, arhitekturni lepoti predsedniške palače, slikovitosti Centralnega parka, poveljevanju iz Kapitola in zasluženem predihu v predsedniškem hotelu... Zvečer pa se gre plesat ali na opcijski koncert Buena Vista Social club. Nočitev v hotelu v Havani (H, Z).

Dan 3 – HAVANA – HEMINGWAYEVA POSEST - SANTA CLARA – REMEDIOS 
Zjutraj nas najprej čaka ribiška vasico Cojimar, od koder je Hemingway hodil na ribolov, in koder je nastalo njegovo najbolj prepoznavno delo “Starec in morje”. Obiščemo lokal v katerem je nastajala knjižna uspešnica in kjer nam postrežejo koktejl. Sledi obisk Hemingwayeve posesti potem pa vožnja do Santa Clare, ki jo popestrimo z zanimivimi zgodbami iz kubanske revolucije – s poudarkom na Che Guevari, saj nas čaka ena največjih otoških znamenitosti - mavzolej Che Guevare, najbolj znanega revolucionarja 20. stoletja. Sledi vožnja do Remediosa in čas za odkrivanje mesta. Nočitev pri domačinih doma. (Z)

Dan 4 - REMEDIOS – CAYO SANTA MARIA – REMEDIOS
Danes nas čaka vožnja s katamaranom do rezervata Cayo Santa Maria. Do njega vodi ca 40 km dolg nasip čez morje Atlantika in potopljene otočke, obrasle z mangrovimi gozdovi. Gre od Unesca zaščiten biosferni rezervat, kjer boste snorklali in uživali v morju ter se družili z delfinom (v odprtem bazenu). Mogoče dobite tudi njegov poljub. Pozno popoldne se vrnemo v Remedios, tokrat barve sončnega zahoda popestrijo vrnitev. Nočitev pri domačinih doma. (K)

Kolonialni Trinidad
Dan 5 –  REMEDIOS – ESCAMBRAY – TRINIDAD
Na poti proti Trinidadu se ustavimo v tovarni cigar, kjer se seznanimo z njihovo izdelavo preden se podamo v hriboviti Escambray. Ne daleč vstran od panoramske razgledne točke na nižje ležeča jezera, nas že čakajo ruski tovornjaki in sprehajalne poti po tropskem zelenju in pestrem ekosistemu nacionalnega parka, mimo džungelskega slapu do melodične reke, kjer postanemo za kosilo. Z vrha se razteza lep razgled na Trinidad, našo naslednjo destinacijo. Poiščemo si namestitev, se stuširamo in uredimo, potem pa... spontana zabava v enem izmed glasbenih klubov, po polnoči lahko tudi v največji jamski diskoteki. Nočitev pri domačinih doma. (K)

Dan 6 – TRINIDAD 
Na vas čaka odkrivanje Trinidada  (Unesco), enega najlepših kolonialnih mest Latinske Amerike. Sprehodili se boste skozi tlakovane ulice in si ogledali glavne znamenitosti okoli Plaza Mayor in po želji še katerega od muzejev: arheološki muzej, zgodovinski muzej, muzej romantike… Mesto je raj za nakupovanje spominkov in vas čaka veliko časa za samostojno odkrivanje ali pa se gre na bližnjo plažo. Zvečer pa spet ven, saj se mesto prelevi v veliko plesišče na odprtem. Spontana zabava in ples. Nočitev pri domačinih doma. 

Dan 7 – TRINIDAD – PLAYA ANCON – VALLE DE LOS INGENIOS – CAMAGUEY
Zjutraj obiščemo lepo karibsko plažo, nekaj kilometrov dolgo peščeno plažo. Po obmorskih radostih obiščemo Unescove plantaže sladkornega trsa v slikoviti dolini Los Ingenios. Kosilo vas čaka v nekdanji haciendi mogočnih baronov, kjer boste lahko poskusili tudi sveže stisnjeni sok iz sladkornega trsa. Sledi popoldanska vožnja v Camaguey. Spanje pri domačinih doma. (K)

Dan 8 – CAMAGUEY – CAYO SABINAL - CAMAGUEY
Današnji dan izkoristimo za celodnevni izlet s katamaranom, tokrat je izhodišče na najdaljši kubanski plaži, Santa Lucia. Izlet nas popelje med najlepše koralne grebene, bogate s pahljačastimi koralami in številnimi vrstami tropskih rib. Geografsko izoliran in skrit otoček Cayo Sabinal je rezerviran kot nalašč za nas. Pred njim se razprostira dolga bela peščena plaža namočena v turkizne barve Atlantika, v njenem ozadju pa v ritmu vetra poplesavajo kokosove palme. Kar težko bo iti naprej. Na ta dan lahko organiziramo potapljaški izlet - npr. potapljanje z morskimi psi (potrebna najava ob prijavi). Nočitev pri domačinih doma. (K)

Dan 9 – CAMAGUEY - SANTIAGO DE CUBA
V prestolnici kubanskih kavbojev se izgubimo v Unescovem labirintu ozkih in kratkih uličic, nato nas v posebej prirejenih kolesih popeljejo na raziskovanje številnih trgov Camagueya, prepustimo se vožnji in vodenju lokalnih „bicikletarov.“ Povprašajte jih o obisku papeža, lokalnih umetnikih... Sledi vožnja do najbolj karibskega kubanskega mesta. Pred nami zaživi prestolnica glasbe, karnevalov in kubanskega juga, Santiago de Cuba. Nastanitev pri domačinih potem pa nočno odkrivanje mesta.  

Santiago živi z glasbo
Dan 10 – SANTIAGO DE CUBA
Santiago - zibelka kubanske glasbe in revolucije - je zgrajen na številnih gričih ter se ponaša s pisano karibsko tradicijo in kulturo. Ulice se v valovih dvigajo in spuščajo, krasijo jih raznobarvne kolonialne stavbe, v ozadju pa se kot kulisa nad mestom dviga gorovje Sierra Maestra. Za začetek si ogledamo pokopališče, kjer je pokopan Fidel Castro, trg Revolucije in trdnjavo del Morro, potem pa po krajši siesti obiščemo Caso de la Trova, tempelj kubanske glasbe in njegovo "plesišče" (posebno doživetje). Nočitev pri domačinih doma.

Dan 11 – SANTIAGO DE CUBA – LAS TERAZAS – VINALES
Prevoz do letališča in notranji let do Havane in vožnja proti Vinalesu, za mnoge najlepšem delu Kube. Postanek za kavo na Las Terrazas, ki je znana po kavnih plantažah. Čaka nas le še nekaj vožnjo do vasice s plantažami najbolj kakovostnega tobaka, Vinales. Sledi obisk prazgodovinskega Murala in odkrivanje posebne pokrajine kar na konjih. Namestitev pri domačinih doma.

Dan 12 – VINALES – CAYO LEWISA – VINALES
Zjutraj se odpravimo še zadnjič na obalo. Kratka vožnja z ladjo nas popelje na koralni otoček v arhipelagu de Colorados. In kaj je lahko lepšega, kot da si na koncu potovanja lahko privoščimo sproščen počitniški dan v tropskem raju – uživamo v sončenju in kopanju. Gotovo nas najbolj navduši sama plaža in odtenki Atlantika. Vključeno je kosilo. Pozno popoldan vrnitev v Vinales. Namestitev pri domačinih doma. (K)

Čudovita kraška pokrajina Vinalesa
Dan 13 – VINALES - HAVANA
Vinales je ugnezden v Sierra de Los Organos in nudi posebne panorame ter najlepše barve na Kubi. Milijone let so reke glodale podzemne tunele v mehki apnenec in nastajale so mogočne jame. Nad njimi se je pokrajina sesedala in nastala je posebna pokrajina "mogotov". Uživamo v vzdušju "mogotov" nad nami in tobačnih ter kavnih polj okoli nas. Na poti spoznavamo prijazne domačine, ki nam z nekaj sreče zvijejo cigaro ali nam ponudijo srk domače kave. Ogledamo si jamo Cueva de India in uživamo v lepih konturah podzemnega sveta, nato pa se iz nje s čolni odpeljemo na prostost. Sledi obisk lokalne družine ter hiše kjer posušijo tobak. Popoldan pa sledi vožnja nazaj v Havano in zaključni večer. Nočitev v hotelu v Havani (H).

Dan 14 – HAVANA AIRPORT in POVRATEK V EVROPO
Prosto do odhoda na letališče. Po vseh lepih izkušnjah se poslovimo z “Adios Cuba”. Vožnja do letališča in let proti Evropi.

Dan 15 – PRIHOD DOMOV

Cena: 1.638 eur pri najmanj 15 prijavljenih + letalska karta 
Letalske karte bomo rezervirali takoj, ko bo potovanje potrjeno. 
Doplačilo za manjšo skupino (10 - 14 oseb) 120 eur/osebo. 
40 € popusta, če ste že potovali z nami. 

Cena vključuje: 
 • 13 x prenočevanje na Kubi v dvoposteljnih sobah (od tega 10x pri domačinih doma in 3x v hotelu),
 • notranji let Santiago de Cuba – Havana, 
 • vse prevoze po programu s klimatiziranim avtobusom turistične kategorije, 
 • hrano po programu (3x zajtrk, 5x kosilo), 
 • vožnjo s starimi avtomobili v Havani, 
 • izlet s katamaranom na Cayo Santa Maria, z neomejenim konzumiranjem pijač ter vključeno opreme za snorklanje (maska, snorkel in plavutke),
 • izlet s katamaranom na Cayo Sabinal, z neomejenim konzumiranjem pijač ter vključeno opremo za snorklanje,
 • izlet na otok Lewisa,
 • treking po Sierra Escambray, 
 • ogled tovarne ruma, tovarne cigar, obisk lokala Hemingway (s koktejlom) in Chejeve grobnice,
 • vožnjo z bici taxiji po Camagueyu,
 • izlet na Unescove plantaže sladkornega trsa, 
 • jahanje konjev v Vinalesu, 
 • vstopnine po programu, 
 • obveznega lokalnega vodnika na Kubi, 
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, 
 • organizacijo programa potovanja.
Cena ne vključuje: vize 35 eur, napitnine in stroški skupne blagajne (skupaj ca 50 eur), dodatno hrano, osebni izdatki (eventuelni stroški fotografiranja v Santiago de Cuba, muzeji Trinidad), prevoz do/ iz letališča (bo urejen za skupino). 

Lahko vam uredimo asistenco Coris oz. zavarovanje rizika odpovedi. 

VAŽNO: V Sloveniji se za paket plača le 1.478 eur saj se od paketa odšteje 160 eur za stroške 10 - ih nastanitev, ki se plačujejo na licu mesta. Spi se pri domačinih doma (10x) v tako imenovanih Casa particulares (razen v Havani, ko se 3x spi v hotelu). Pri domačinih doma vam lahko pripravijo zajtrk in/ali večerjo (doplačilo). Cene namestitev znašajo ca 16 eur/osebo v dvoposteljni sobi (10 nočitev x 16 eur/ osebo = 160 eur/os) in se plačujejo direktno na licu mesta. Če sobo zaseda ena oseba, je cena dvakrat višja, torej 32 eurov/noč. Ca en mesec pred potovanjem bo srečanje vseh udeležencev z vodnikom, kjer boste dobili vse informacije glede potovanja.

200 € akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja …) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Predviden vodnik: Alex Fernandez , gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com
Če želite doživeti Kubo sta Alex in Senad prava vodnika za vas (sproščeno vzdušje in kvalitetno vodenje je zagotovljeno). 

SPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Potujemo s klimatiziranim avtobusom turistične kategorije. V ceni je tudi notranji let Santiago de Cuba - Havana.
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih in turističnih restavracijah. Poskusili bomo raznoliko kreolsko kulinariko, ki slovi po sveži, lahki in okusni hrani. Kulinarika je podobna naši. Prevladujejo vse vrste mesa in zelenjave. Ogromno je svežega sadja, še posebej manga, ananasa, papaje in guave. Kuba je bogata z morskim ulovom, zato je v kulinariki veliko rib (tudi jastogov po zelo pristopnih cenah). Zajtrk stane ca 5 eur/os, kosilo ca 12-13 eur/os in večerja ca 11-12 eur/os. Seveda se da jesti tudi ceneje na ulici. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ni zahteven in je prilagodljiv do okolice in sopotnikov. 
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20
 • VREME: Celo leto je ugodno in primerno za potovanje, razen poletja, ko je največ padavin in ko so visoke temperature. Tako oktober, kot januar in april so zelo primerni meseci za obisk Kube.
 • ZDRAVJE: Niso potrebna cepljenja za vstop. Več na www.zdravinapot.si
 • VARNOST: Potovanje po Kubi je varno, obstaja le manjša možnost manjših tatvin (v velikih mestih, ko se stemni). Vodnik vas bo pripravil na to, da bo vaše potovanje ostalo v čim lepšem spominu.
 • SPOMINKI: Poleg najbolj tipičnih kubanskih proizvodov cigar, ruma in kave na trgu ponujajo še oblačila s Chejevo podobo, vrhunsko glasbo, slike in druge umetniške stvaritve ter raznolike lesene izdelke.
NEKAJ VTISOV IZ NAŠIH POTOVANJ PO KUBI:

Ocena potovanja (1-10): Ocena 10 - potovanje je bilo fantastično. Kuba je zelo lepa polna glasbe in plesa.. Takšnega potovanja še nisem nikoli doživela. Celotna skupina skupaj z vodnikoma in šoferjem smo bili kot ena velika družina :) To, da so tekle solze ob odhodu in poslavljanju pove veliko več kot besede :)
 Alex je daleč najboljši vodnik. Od njega sem izvedela veliko stvari saj je kot Wikipedija :D Navdušil me je za veliko stvari, mi spremenil pogled na nekatere stvari v življenju ter navdušil za še eno potovanje z njim :) Zaradi njega je bilo vzdušje na potovanju super ter skrbel je, da je vse potekalo brez skrbi. Tudi vodnik na Kubi Arisley je bil super :))
Težko bi izbrala trenutke, ki so bili najlepši na potovanju, ker na takšnem potovanju s takšno skupino in vodnikom je bilo celotno potovanje nepozabno :)
Sara

Ocena potovanja (1-10): čista 10-ka in ŠE VEČ (nad pričakovanjem)
Kako ste zadovoljni z vodnikom? ALEX je res tak sonček. Pozitiven, skrben, zelo iznajdljiv, profesionalen, hitro reši nepričakovane situacije, vedno poln energije, in tako lepo pleše ;)
Potovanje, ko res SANJAŠ Z ODPRTIMI OČMI. Super fajn celotna ekipa, super voznik avtobusa,  Alex, ki je z nami preplesal marsikatero noč, vse pohvale Aleksu in kubanskemu vodiču JJ – perfektna sta! Pot pa sploh enkratna in težko mi je izpostaviti samo en dogodek. Všeč mi je bila vožnja s starimi avtomobili in prepevanje Guantanamere z voznikom; koncert Buena vista social club in plesanje z Omaro Portuondo; poljubček z delfinom; plavanje in potapljanje na rajskih otočkih s sanjskimi plažami; petje ob ognju; občudovanje sončnih zahodov in vzhodov; ples na katamaranu; vožnja z ruskimi kamioni; plavanje pod slapovi in sprehod po tropskem gozdu; barvita živahna mesteca z glasbo na vsakem vogalu; nasmehi in gostoljubje domačinov, ki še znajo uživati v vsakdanjih trenutkih; tropsko sadje, morska hrana; pohajkovanja med sladkornim trsom, grmički kave,ananasa in bugenvilij; okušanje ruma in cigar; vožnja z rikšami; obisk lokalnih tržnic; jahanje po hriboviti krajini porasli s tobakom in palmami; izdelava cigar; nogomet in ples z domačini; revolucionarno vzdušje in kubanska trma; salsa, rumba in čačača do jutranjih ur...in še in še. Vse je bilo ČUDOVITO.
Alenka M. 

Udeležila sem se potovanja po Kubi z vodičem Senadom. Prvič sem se odločila za tak način, prej sem vedno potovala s prijatelji. Moram priznati, da ste vse moje predsodke o turističnem potovanju z agencijo popolnoma uničili.
Presegli ste vsa pričakovanja: 
- ODLIČEN vodič z ogromno znanja, mirne krvi in z obilico dobrega humorja,
- odlično izbrane znamenitosti,
- prenočevanje pri domačinih je bilo nepozabno,
- tempo potovanja je bil neverjeten: videli smo ogromno, pa vendar so bili dnevi na plaži tako pametno izbrani, da ni bilo slutiti utrujenosti.
Verjetno je bilo se ogromno drugih pozitivnih reči (tudi so-popotniki so bili izjemni) in ne najdem niti ene slabe strani tega potovanja.
Najlepša hvala za vse! Vas že hvalim vsem, ki jih poznam. Lep dan še naprej!
Tina Smuc

Ocena potovanja (1-10): 10
Potovanje je bilo nepozabno.
Vodnik Aleks je  odgovoren, potrpežljiv in prijeten sogovornik. Delo opravlja zelo profesionalno. Njegove bogate dolgoletne izkušnje vodenja skupin so bili očitno izražene. Potovanje z njim je res pravi užitek.
Najlepše je bilo jahanje na konju, poležavanje na čudovitih plažah in nenehno poplesavanje ob prijetnih ritmih glasbe.
Martina 

Ocena potovanja (1-10):  10
Res doživeto potovanje.
Naš vodnik Alex in tudi vodnik na Kubi JJ sta bila enkratna, fantastična!!! Če bom še kdaj potovala z vami....100% Alexa!!!
Vse mi je bilo lepo, uživala sem 100%. Program je bil zelo raznolik in obenem sproščujoč.
Sonja

Ocena potovanja: 10;  bilo je vse super, organizacija, vreme, vodnik in neverjetno enotna in homogena skupina.
Vodnik Alex je bil odličen, znal nas je združit in povezat, pomagal nam je kjerkoli smo ga potrebovali, neverjetno simpatičen in dobrovoljen.
Najlepši  je bil neposreden stik z domačini, njihovo petje, ritmi salse in nepozabni podmorski svet in čudovite plaže.
Irena

Vabljeni, da se nam pridružite na posebnem potovanju po Kubi. 

INFO in PRIJAVE: gsm 031-684 651 (Uroš), e-mail uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Sprejemamo ZADNJE prijave za potrjeno junijsko potovanje v Peru (16 dni) oz. Peru, Bolivija in Čile (27 dni) z največjih inkovskim festivalom Boga sonca

objavljeno: 3. mar. 2017 09:36 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 4. apr. 2017 07:48 ]

Best of Peru, Bolivija in Čile
 
Termin: 10.6. - 6.7.2017
Trajanje potovanja: 16 oz. 21 oz. 26 dni
Skupina: min 10 - maks 20 popotnikov 
Cena: 1.930 eur (16 dni Peru) + let karta od 900 eur naprej + notranji let Cusco - Lima (ca 100 eur);
2.146 eur (21 dni Peru in Bolivija) + let. karta od ca. 900 eur naprej  
2.502 eur (27 dni Peru, Bolivija in Čile) + let. karta od ca 900 eur naprej (pri zgodnji prijavi) 
Info: Uroš Ravbar 
Gsm: 031-684 651 
E-mailuros.ravbar@gmail.com 
Web: www.ravbar.org
 
Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za zaključene skupine. 

Potovanje v terminu z začetkom 10.6. je potrjeno. Sprejemamo zadnje prijave!
Vsi prijavljeni imajo že urejene let. karte z dobrimi leti iz Benetk. Pohitite s prijavo!

V junijskem terminu bo vodil potovanje Alex, ki originalno prihaja iz Peruja in je španščina njegov materin jezik (je licencirani slovenski vodnik, ki govori tekoče slovensko). Garantiramo, da boste z njim doživeli potovanje na poseben način. 

Od pacifiške obale do andskih vršacev, preko puščav do džungle in surrealistične (nezemeljske) pokrajine Salar Uyunija je to potovanje presežkov. Potovanje je namenjeno popotnikom, ki želijo doživeti najlepša čudesa Peruja, Bolivije in Čila. Možnost potovanja samo po Peruju (16 dni) oz. Peru z Bolivijo (21 dni) oz. Peru Bolivija Čile (27 dni) 

16 dnevno potovanje po Peruju (prvi del potovanja)
21 dnevno potovanje Peru in Bolivija (prvi in drugi del potovanja)
27 dnevno potovanje Peru, Bolivija in Čile (celotno potovanje)

TERMIN: 
 • 10. – 25.6.2017 (16 dni, Peru) oz. do 30.6.2017 (21 dni, Peru in Bolivija) oz. do 6.7.2017 (27 dni, Peru, Bolivija in Čile) 
 • 19.7. – 3.8.2017 (16 dni Peru) oz. do 8.8.2017 (21 dni, Peru in Bolivija) oz. do 13.8.2017 (26 dni, Peru, Bolivija in Čile)
raj za fotografe
V Peruju vas čakajo: zanimiva prestolnica Lima, otočje Balesteras (za vse ljubitelje živali), linije v Nasci, peščene sipine in oaza, lepa Arequipa, kanjon Colca s kondorji, inkovski Cusco s posebno okolico (Sveta dolina), glavna znamenitost J. Amerike Machu Picchu, jezero Titicaca s pristnim stikom z domačini, plavajočimi otoki in otokom Taquile. Sledi odkrivanje najlepših delov Bolivije: ogled skrivnostnega Tiwanakuja, najvišje glavno mesto La Paz, spust v džunglo, vzpon na 5.421 metrov visoko goro Chacaltayo in odkrivanje unikatnega Salar Uyunija, kjer se boste lahko prestavili "na drug planet" poln posebnih prizorov (laguna s flamingi, gejzirji, kaktusi in neskončna bela kulisa), za konec pa še severni Čile s puščavo Atakama in fascinantno Lunino dolino ter San Pedrom de Atacama.

To aktivno potovanje je namenjeno ljudem, ki si želijo na popotniški način odkrivati svet! 

V junijskem terminu obiščemo glavni festival v Peruju -  festival Boga Sonca Inti Raymi, kjer se boste lahko prestavili v čas Inkov.

Best of PERU, BOLIVIJA in ČILE, program po dnevih
16 oz. 21 oz. 26 (27) dni   
Lima (Peru) – Ballestas – Huacachina – Nazca - Arequipa – kanjon Colca – Cusco - Sveta dolina – Inca Jungle trek - Machu Picchu - Puno – jezero Titicaca – vstop v Bolivijo - Tiwanaku - La Paz – džungla – gora Chacaltaya –Uyuni – laguna Colorada – laguna Verde – vstop v Čile - Atacama – Valle de Luna - San Pedro de Atacama – Calama - Santiago 

H – namestitve so v preizkušenih popotniških hostlih/hotelih (v dvoposteljnih sobah) 4x v večposteljni sobi (2x Uyuni, 1x kanjon Colca), 2x pri domačinih v večposteljni sobi oz. hostlu (Inca jungle treking), 1x pri domačinih po 2-4 v sobi (Titicaca). 

Vključena hrana:
 • Na trekingu Inca jungle 3 dni je polni penzion vključen (9 obrokov)
 • Na jezeru Titicaca je vključen polni penzion (3 obroki)
 • Na turi Uyuni je vključen 2x polni penzion (do prihoda v Čile), 6 obrokov
Program po dnevih

1. dan - let proti Limi, prestolnici Peruja (obroki na letalu)

2. dan - jutranji prihod  in dopoldanski ogled Lime, nekdanjega najbogatejšega mesta Južne Amerike. Na zanimivem sprehodu po kolonialnem centru bomo podrobneje spoznali glavni trg mesta (Plaza Mayor),ob katerem se bohotijo pomembne zgradbe kot so vladna palača, mestna hiša, nadškofova rezidenca in mestna katedrala, zadnje počivališče konkvistadorja in ustanovitelja mesta Francisca Pizzara. Med raziskovanjem bomo obiskali tudi enega izmed najbolj znanih muzejev Larco. Sledi vožnja do Paracasa, spanje Paracas (hostel/hotel) 

3. dan – zjutraj si boste pogledali na turi otoke Ballestas, ki jih imenujejo tudi mali Galapagos. Na svoj račun boste prišli vsi ljubitelji živali. Skalnati otoki so mala oaza, znani po številnih obokih in jamah, kjer boste na turi s čolnom lahko občudovali morske leve, posebne vrste ptičev (kormorani, Inca tern ...) in celo pingvine. Po obisku vinarne, kjer boste lahko poskusili perujski alkohol Pisco, ki ga naredijo iz grozdja in kosilu boste popoldan uživali v pravi puščavi. Odkrivali boste oazo sredi peščenih sipin - Huacachino, uživali na vožnji z buggyji (posebno doživetje) in deskanju po sipinah. Sledi vožnja s privatnim avtobusom do Nazce, spanje v Nazci (hostel/hotel)

4. dan – imeli boste možnost videti slavne črte iz Nazce (opcijski polet z letalom). Tej nenavadni geoglifi so glavna atrakcija obalne regije. Črte naj bi ustvarile 3 različne predinkovske kulture, ljudstvo Paracas (900-200 pr.n.št.), civilizacija Nazca (200 pr.n.št. – 600 n.š.) in Huari (630 n.š.). Te velikanske podobe, živalskih, človeških in geometrijskih oblik se nahajajo na območju velikem več kot 320 km2 med Nazco in reko Ingenio. Skrivnostne slike še danes burijo duhove, kdo jih je v resnici ustvaril. Sledi ogled zanimivega pokopališča mumij Chauchilla in ogled unikatnega sistema podzemnega vodovoda za namakanje, ki so ga razvili prebivalci Nazce pred 2000 leti. Sledi prosto za samostojno odkrivanje Nazce. Zvečer se vkrcamo na avtobus (cama bus kar zagotavlja udoben sedež in spanec) in se vozimo preko puščave proti Arequipi.

5. dan – jutranji prihod v Arequipo, ki leži pod vulkanom Misti. Arequipa velja za najlepše mesto v deželi s svojimi belimi kolonialnimi stavbami iz lokalnega vulkanskega kamna. Občudovali boste tudi bele baročne cerkve in lep glavni trg Plaza de Armas. Nato pa si boste ogledali poseben samostan Santa Catalina (Sveta Katarina), da boste videli, kako so v španskih časih živele nune v Peruju. Mesto slovi tudi po dobri hrani katero boste z veseljem poskusili. Popoldan bo čas za počitek in navajanje na višino oz. čas za samostojno odkrivanje (npr. muzej “Ice Maiden”, kjer imajo staro inkovsko mumijo). Spanje v Arequipi (hostel/hotel)
Dodatno: v kolikor bo vodil vodnik Alex se boste v Arequipi družili z domačini - posebna izkušnja (saj tukaj živijo starši in sorodniki našega slovenskega vodnika Alexa). 

6. dan – zjutraj vas čaka vožnja po sanjavi samotni pokrajini. Mimo gorskih jezer, včasih polnih ptic se boste dvignili na visoko planoto, polno lam in alpak, kjer boste prečili 4.910 metrov visok prelaz, od koder so lepi pogledi na okoliške vulkane. Ta dan vas na panoramski vožnji do kanjona Colca čakajo tudi pogledi na rodovitne doline, obrise vulkanov in šarmantne andske vasice, kjer prebivalci živijo kot nekoč. Dan zaključite v kraju Cabanaconde. Spanju v hostlu. 

Opazovanje kondorjev
7. dan – kanjon Colca, za katerega pravijo, da je dvakrat globlji kot Veliki kanjon (Grand Canyon) nudi dih jemajoče poglede, vas pa čaka po zajtrku hoja navzdol (ca 3 ure) v sam kanjon vse do oaze Sangalle, kjer nas čaka posebna okolica in bazen. Spanje v lokalni nastanitvi (več oseb v sobi).

8. dan – zelo zgodnji vzpon na vrh (možnost vzpona z mulami), potem pa se gre do točke Cruz del Condor, kjer je najboljši kraj za opazovanje veličastnih kondorjev (upoštevajte, da nimajo urnika). Sledi vožnja mimo slikovitih vasic do Chivaya in vrnitev v Arequipo ter nočni bus do Cusca.

9. dan – transfer do hostla in krajši ogled Cusca (UNESCO). Pogledali si boste glavni trg ter katedralo. Cusco je nekdanje središče velikanskega Inkovskega imperija in čudovito mesto je višek vsakega potovanja po Peruju. Mesto, ki so ga nekateri imenujejo tudi »popek sveta« ima bogato duhovno in zgodovinsko dediščino. Ker leži na višini 3.400 metrov je ta dan bolj namenjen počitku oz. boste lahko sami oz. z vodnikom dodatno raziskovali zanimivo mesto, možnost nakupov lepih spominkov, obisk tržnice, odkrivanje slikovitega predela San Blas kjer mrgoli kolonialnih stavb, galerij, spanje Cusco (hostel/hotel) 

10. dan – odpeljali se boste do posebne Valle Sagrado oziroma Svete doline z mestecem Pisac, kjer vas čaka odkrivanje enih najlepših inkovskih ruševin v Peruju, ki ležijo nad Pisacom. Razgledna steza vas bo vodila nad pečinami, ter skozi predor vse do osrednjih svetišč. Narava tukaj je nekaj posebnega in kar težko bo iti naprej do mesta Ollantaytambo, kjer vas čaka še ena impresivna trdnjava, ki je služila tudi kot tempelj. Na vrhu teras je bil ceremonialni center, hkrati pa je kraj pomemben tudi zato, ker so tukaj Inki izbojevali eno največjih zmag nad španskimi kolonializatorji. Pod 200 prehojenih stopnicah vam bo jasno zakaj oz. se boste spraševali, kako so lahko Inki sem spravili vse te ogromne kamne. Sledi še ogled bližnjih kamnitih ulic zanimivega mesteca. Nočitev v kraju Ollantaytambo/Cusco v hostlu/hotelu.  

posebno adrenalinsko prečenje11. dan – sledi 3 dnevni Inca jungle treking proti Machu Picchuju s kombinacijo številnih aktivnosti (hoja, kolo, rafting, zip line, možnost kopanja v toplih vrelcih …). Ta dan vas čaka zgodnji štart na Inca Jungle treking (pogled na vrhove Vilconata), sledi prihod v Malago (4.316 m visoko) in spust s kolesi do Huammarke (manj izkušeni se lahko spustijo s postanka 500 – 1.000 m nižje), kjer boste kolesa zamenjali za avtobus, ki vas bo popeljal do vasice Santa Maria, ki leži v džungli 1.200 metrov visoko. Po kosilu bo čas za rafting (opcijsko) oz. samostojno odkrivanje okolice, potem pa sledi krajši transfer (ca 30 minut) in hoja do lokalne vasice (uro in pol), kjer boste spali pri lokalni družini oz. hostlu, večposteljne sobe; kosilo in večerja sta vključeni

VAŽNO: Če kdo ne bi hodil (treking)  se da urediti prevoz med lokacijami (na to nas prej opozorite, da vam lahko svetujemo). 

12. dan - po zajtrku boste odkrivali agrokulturni dela Peruja (kjer imajo plantaže koke in kave pa nasadov sadja od manga, ananasa do papaje). Poskusili boste lahko tudi organsko čokolado. Ob reki Urumbamba bo sledil treking po starodavni inkovski poti do Quellomaya, kjer boste imeli kosilo in naprej skozi džunglo, po inkovskih stezah do posebne žičnice preko reke (tarabite), nato pa še nekaj minut do toplih vrelcev, kjer se boste okopali in s sebe sprali popotni prah. Sledi transfer do lokalnega hostla; zajtrk, kosilo in večerja so vključeni

13. dan – po zajtrku boste prosti za samostojno odkrivanje oz. vam svetujemo, da opcijsko poskusite adrenalinski zip line (gre za zaporedje 4 jeklenic dolžin od 400 do 1500 metrov napetih preko doline), kjer boste vpeti na jeklenice poleteli proti dolini. Za vajo iz ravnotežja pa boste lahko prečili še dolg viseči most. Sledi vožnja do hidroelektrarne od koder se začne hoja skozi džunglo (2-3 ure) do Aguas Calientesa (Vroči vrelci), ki služi za izhodišče za obisk Macchu Picchuja. Spanje v hostlu, H; zajtrk, kosilo in večerja so vključeni

14. dan – sledi zgodnje vstajanje in krajša hoja do mističnega Machu Picchuja (lahko se opcijsko zapeljete do vrha tudi z avtobusom), ki so ga odkrili šele leta 1911. Skrivnostni Machu Picchu imenujejo tudi Izgubljeno mesto Inkov, kjer so odlično ohranjene predkolumbovske inkovske razvaline na višini 2.350 m. Gre za najveličastnejši kraj J. Amerike. Dan boste preživljali na ruševinah inkovskega mesta, tisti z več energije in drznosti se boste lahko opcijsko vzpeli tudi na goro Huayna Picchu (potrebna je predhodna rezervacija), od koder je lep pogled na Machu Picchu. Vrnitev v Aguas Calientes in zanimiva vožnja z vlakom nazaj do Cusca, spanje hostel/hotel; zajtrk je vključen    

15. dan – prost dan za nabiranje moči oz. v junijskem terminu ogled glavnega festivala v Peruju -  festival Boga Sonca Inti Raymi, kjer se boste lahko prestavili v čas Inkov. V ostalih terminih pa prosto za masaže, opcijski sprehod do Coricanche, starega inkovskega sončnega templja, ki je zdaj samostan Santo Domingo oz. ogled enega najbolj fascinantnih starodavnih mest Sacsayhumana, ki mu pravijo New World Stonehenge, samo da so kamni, ki sestavljajo mogočno obzidje dolgo 400 metrov, tukaj mnogo večji in bolj natančni rezani (leži nad mestom Cusco), spanje Cusco v hostlu/hotelu; ta dan je MOŽNOST SKRAJŠANEGA ODHODA DOMOV (v tem primeru se dodatno koristi let Cusco – Lima in let domov - s prihodom domov 16. dan potovanja); 

16. dan - po zajtrku vas čaka panoramska vožnja z lokalnim avtobusom po Atitlanu (visoki andski planoti) do Puna, folklorne prestolnice Peruja, spanje v Puno (hostel/hotel)

17. dan – sledi odkrivanje krasnega, s 3.800 m najvišjega plovnega jezera na svetu (vsaj tako trdijo domačini), Titicace, ki je izredno pomembno v andski mitologiji, saj sta se iz teh sijočih modrih globin jezera rodila prva dva otroka Sonca: Manco Capac in Mama Ocllo, ustanovitelja mogočnega Tihuantinsuyo imperija. Tudi inkovska legenda pravi, da so prvi Inki prišli iz jezera. Ta dan boste resnično uživali v stiku z domačini, spoznavali njihovo kulturo (obrti, obleke, običaje…) in se prepustili njihovemu načinu življenja; Najprej si bomo ogledali plavajoče otoke, kjer živijo Uros indijanci. Domačini živijo kar na otočkih zgrajenih iz trsja, ki raste v plitvinah jezera. Potem pa se prestavimo na idilični otok Taquile, kjer nas bo medse sprejela pristna Kečua skupnost, ki še dandanes nosi zanimiva tradicionalna oblačila. Na otoku boste videvali moške, kako tkejo tekstil, spoznali boste njihove običaje, čas pa bo tudi za sprehod po otoku in uživanje v sončnem zahodu. Zvečer boste uživali v druženju z domačini. Spanje pri domačinih po 2 v sobi; kosilo in večerja sta vključeni 

18. dan – po zajtrku čas za odkrivanje tega posebnega otoka, ki ima v sebi neko posebno energijo (sprehod do šole, trga in cerkve … oz. možnost samostojnega odkrivanja), sledi vožnja mimo plavajočih otočkov do Puna. Popoldan bo prosto oz. če bo možno se bo organiziral piknik v lepi naravi. Spanje Puno (hostel/hotel); zajtrk je vključen 

19. dan – čaka vas vožnja z lokalnim avtobusom proti La Pazu, sledi prečenje meje Peru – Bolivija  in postanek za ogled skrivnostnega Tiwanakuja (ena izmed glavnih znamenitosti Bolivije). Tiwanaku je bil prestolnica predinkovske civilizacije med leti 500 – 900 (ohranili so se ostanki templja, skrivnostne gravure, Sončna vrata …). Inki so imeli Tiwanaku kot mesto ustvarjenja njihovega boga Virakoče. Prihod v La Paz, glavno mesto Bolivije, ki je najvišja prestolnica sveta (leži med 3.500 – 4.000 metri). Sledi orientacijski ogled La Paza (glavni trg, katedrala, predsedniška palača …). Spanje La Paz v hostlu

20. dan – MOŽNOST SKRAJŠANEGA ODHODA DOMOV iz La Paza (s prihodom domov naslednji dan); dan bo namenjen samostojnem odkrivanju La Paza (oz. počitku) oz. opcijskem spustu s kolesi po znameniti panoramski  »Cesti smrti« (pogledi na andske gore vse do džungle - priporočamo). Popoldan vrnitev v La Paz in prosto za odkrivanje mesta, spanje La Paz v hostlu

21. dan – zgodaj zjutraj vas čaka vožnja z privatnim vozilom visoko v Ande skoraj na vrh gore Chacaltayo – kar do višine med ca 4900 metrov. Sledi tehnično nezahteven vzpon na vrh gore visoke 5.421 metrov (kdor bo želel in v kolikor bodo razmere dovoljevale) oz. le do zavetišča pod vrhom. Ledenik na gori Chacaltayi služi kot najvišje smučišče v J. Ameriki (in edino v Boliviji). Ta dan boste podirali višinske rekorde. Sledi vrnitev v La Paz in prosto za samostojno odkrivanje. Sledi nočni avtobus do Uyunija.
 
laguna Verde in vulkan Licancabur
22. dan - jutranji prihod v Uyuni, kjer se naložite v jeepe. Sledi postanek pri hotelu iz soli in vožnja do Isla Incahuasi, ki je poseben otok sredi 10.000 kv. kilometrov bele soli, kot bi se prestavili na drug planet in odkrivanje okolice, ki ima poseben ekosistem (občudovali boste več metrske kaktuse). Povzpeli se bomo na otok in uživali v prekrasnem razgledu na belo kuliso v daljavi, spanje v preprostih večposteljnih sobah; kosilo in večerja sta vključeni

23. dan – ta dan bodo na svoj račun bodo prišli vsi ljubitelji fotografije; Čaka vas vožnja preko puščave Siloli. Med vožnjo boste ahko opazovali posebne formacije skal in prihod v laguno Colorada. Gre za posebno slano jezero rdečkaste barve, zaradi vsebnosti mineralov in alg. Ob jezeru boste lahko občudovali številne flaminge, ki skupaj z laguno kreirajo posebno kuliso. Spanje v preprostih več posteljnih sobah; zajtrk, kosilo in večerja so vključeni

pokrajina v okolici San Pedra
24. dan – prečili bomo puščavo Salvatorja Dalija in si pogledali gejzirje in laguno Verde. Zelena laguna je čudovito slano jezero zelene barve, ki leži na meji med Bolivijo in Čilom ob vznožju vulkana Licancabur (višina 4.300 m), sledi prečenje meje z Čilom in prihod v simpatično mesto San Pedro de Atacamo. Popoldan sledi odkrivanje enega najlepših  delov puščave Atacama (najbolj suh predel na svetu) fotogenične Valle de Luna s svojimi posebnimi formacijami skal, spanje v hostlu San Pedro de Atacama; zajtrk je vključen

25. dan – po zajtrku prosto do prevoza na letališče Calama in let do Santiaga in naprej proti domu kamor se pride 26. dan potovanja (možno da bo potrebno zaradi letalskih povezav še enkrat prespati v Santiagu – v takem primeru  bomo poskusili urediti krajši ogled mesta). Obroki na letalu.   

26. dan - prihod domov. 

Cena: 1.930 eur pri 14 osebah (16 dni Peru) + let karta od 900 eur naprej (odvisno od termina in prijave) + notranji let Cusco Lima ca 100 eur (ob zgodnji prijavi)
2.146 eur pri 14 osebah (21 dni Peru in Bolivija) + let. karta od ca. 900 eur naprej (odvisno od termina in prijave)
2.502 eur pri 14 osebah (26 dni Peru, Bolivija in Čile) + let. karta od ca 900 eur naprej (odvisno od termina in prijave)
Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,95 eur (na dan 1.3.2017). 
Doplačilo za manjšo skupino (10 – 13 oseb) 130 eur/osebo.
Popust za vse, ki ste z nami že potovali 40 eur.

Cena vključuje: 
 • namestitve so v preizkušenih popotniških hostlih/hotelih v dvoposteljnih sobah, razen 3x na nočnih avtobusih do Arequipe, Cusco in Uyunija,
 • 4x se spi v večposteljni sobi (2x Uyuni, 1x kanjon Colca), 2x pri domačinih v večposteljni sobi (Inca Jungle treking), 1x pri domačinih po 2-4 v sobi (Titicaca), 
 • hrana (na trekingu Inca jungle je vključen 3x polni penzion, na jezeru Titicaca je vključen 1x polni penzion, na turi Uyuni je vključen 2x polni penzion),
 • vse prevoze z avtobusom po programu (večinoma privaten prevoz, le nekaj rednih), 
 • vse prevoze s čolni, ladjami, vlakom in jeepi po programu,
 • ogled Lime z vstopninami, 
 • ogled Svete doline (inkovske ruševine nad Pisacom in trdnjave Ollantaytambo),
 • 3 dnevno turo Inca jungle trek z ogledom Machu Picchuja (prevozi, dovoljenja, vstopnina in ogled Machu Picchu, vlak do Cusca, namestitve, 2x polni penzion, dodatni transferji, prevoz z tarabito preko reke),
 • vse vključeno na eno in pol dnevnem izletu po jezeru Titicaca – otok Taquile in plavajoči otoki Uros (prevozi, ogledi in vstopnine, namestitev pri domačinih, 1x polni penzion),
 • vse vključeno na tridnevni turi Salar Uyuni (jeepi, vstopnine, ogledi, namestitve, 2x polni penzion), 
 • celodnevno turo na goro Chacaltaya (5.421 m) in ogled predinkovskega Tiwanakuja,
 • vstopnine po programu (Lima, Ballestas, oaza Huacachina, obisk vinarne, vožnja z buggijem, deskanje po sipinah, pokopališče mumij in podzemni vodovod, samostan Santa Catalina, kanjon Colca s kondorji, vstopnine v Cuscu po programu, ogled Tiwanakuja, ogled Valle de Luna v Čilu),  
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.
Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča, nekaj opcijskih aktivnosti (rafting, zip line, let Nazca lines, kolesarjenje po »Cesti smrti« …), ostale hrane in osebnih izdatkov, napitnine (ca 70-80 eur za celo potovanje), asistence Coris. Če je še karkoli kar ni pod cena vključuje. 

V kolikor se ne leti iz Ljubljane bomo uredili skupinski prevoz do letališča. 

Dodatno: v junijskem terminu boste prisostvovali INTI RAYMIJU - največjemu in najpomembnejšemu festivalu v Peruju (15. dan potovanja). Po inkovski mitologiji pomeni Inti - inkovski bog sonca. V inkovskem jeziku pa Inti pomeni sonce, Raymi pa praznovanje, od tu tudi ime  - praznovanje sonca. Pachatutec – prvi Inka, je ustvaril Inti Raymi z namenom praznovanja zimskega solisticija oz. enakonočja, ki je zaznamoval prvi dan novega leta v Inkovskem koledarju. Enakonočje se sicer zgodi 21. junija, vendar po Inkovskem verovanju sonce ostane na istem mestu do 24. junija, ko se končno dvigne. Zato vsako leto 24. junija v mestu Cusco – nekdanji prestolnici Inkovskega imperija, priredijo veliko slavje in praznovanje namenjeno soncu. Sonce je bilo za Inke verjetno najbolj pomemben vir življenja, saj je zagotavljalo svetlobo in toploto. Intija so častili kot “darovalca življenj”, predvsem kmetje, ki so se soncu zahvaljevali za dobre letine. Festival Inti Raymi vsako leto v Cusco privabi precej popotnikov.
Vse skupaj se bo dogajalo na treh različnih lokacijah (tempelj Coricancha - nekdanji sončni tempelj Inkov, glavni trg in glavno dogajanje pri ostankih inkovske trdnjave Sacsayhuaman v lepem okolju). Za prvi dve lokaciji ni vstopnine, pri inkovski trdnjavi pa je vstopnina od 80 eur naprej (odvisno od lokacije, doplačilo).

Dodatno: na koncu potovanja vam lahko uredimo podaljšanje na Velikonočni otok oz. po vaših željah. 

ste za kopanje v bazenu?
Ob prijavi se izpolni prijavnico in plača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Predviden vodnik na turi: Alex Fernandez oz. Damjan Glinšek 
Oba sta vodnika z licenco GZS in destinacijo odlično poznata saj sta sem že vodila naše skupine. Sploh Alex je tukaj praktično doma (saj originalno prihaja iz Peruja) in bo potovanje pod njegovim vodenjem še toliko bolj doživeto.   

Stik z Uros indijanciSPLOŠNE INFO 
 • KAKO POTUJEMO? Z avtobusi (privatni prevozi samo za našo skupino, le nekaj rednih), z vlakom (Machu Picchu), s čolni (Islas Ballestas) oz. barko (Titicaca), jeepi (Salar Uyuni), s kolesi …   
 • NASTANITEV: spi v preizkušenih popotniških hostlih/hotelih v dvoposteljnih sobah, 3x se spi v večposteljni sobi (2x Uyuni, 1x kanjon Colca), 2x pri domačinih v več posteljni sobi oz. hostlu (Inca Jungle treking), 1x pri domačinih po 2-4 v sobi (Titicaca), 3x nočni avtobus.
 • HRANA: Poskusili bomo številne lokalne dobrote. Hrana ni draga (v Boliviji je poceni). Na jezeru Titicaca bomo jedli pri domačinih (polni penzion), na trekingu Inca jungle (9 obrokov) in na 3 dnevni turi po Salar Uyuniju (6 obrokov) nam bo hrano zagotovila lokalna agencija.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, ki imajo vsaj osnovno fizično kondicijo. Ker so razdalje velike bo precej vožnje na avtobusih, ki so v Peruju kvalitetni, v Boliviji pa zastareli. Zaradi višine potovanje ni primerno za osebe, ki imajo težave s srcem.   
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20. 
 • VREME: Druga polovica aprila, maj, junij, julij in avgust je primeren čas za obisk Peruja, Bolivije in Čila. Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). Noči znajo biti hladne (sploh v Uyuniju), zato svetujemo kvalitetno spalno vrečo za ta del.
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti. Peru za vstop ne zahteva certifikata o cepljenju za rumeno mrzlico (v primeru, da se prileti iz Evrope). Svetujemo, da se pozanimate za več informacij na www.zdravinapot.si 
 • VARNOST: Peru, Bolivija in Čile so varne države za potovanje, kot povsod pa morate biti pazljivi na lastne stvari.  
 • SPOMINKI: Vse tri države imajo dobre možnosti za nakupovanje, saj imajo lepih spominkov zelo veliko (sploh izdelki iz volne ...). 
 • VIZUM: Ni potreben.   
 • INFO in PRIJAVE: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com, www.ravbar.org 
Čudoviti zahodi na jezeru Titicaca
Nekaj vtisov naših potnikov iz naših prejšnjih potovanj:

Pozdravljeni,
najprej lepa hvala za prekrasno potovanje, bilo je res čudovito in polno doživetij:)) Hvala tudi za poseben trud z mano zaradi različnih letalskih kart... Pošiljam oceno potovanja in verjamem, da bom še potoval z vami.
Ocena potovanja: 10
Potovanje je bilo takšno, kot sem si ga predstavljal – nabito polno doživetij, naravnih lepot, zgodovinskih krajev, zanimive hrane in pijače. Res nepozabno! 
Vodnik je bil odličen in prava prednost v primerjavi z drugimi agencijami, saj je poleg tega, da je Perujec, ki krasno govori slovensko, tudi zelo profesionalen in izkušen vodič.
Andrej

Predinkovsko arheološko najdiščeOcena potovanja: Odlično 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Alex je človek na mestu. Iskal je rešitve za mogoče in nemogoče želje nas udeležencev.
Meta 

Ocena potovanja: 9
Odlično potovanje. Zanimiv, poln, atraktiven program. Veliko smo videli, doživeli, bili aktivni in še fajn smo se imeli.
Tomaž: super odlično. Je enkraten vodnik. Dober organizator, veliko ve, strokoven, zelo sposoben. Uresniči tudi želje, ki niso v programu, tako, da smo bili s potovanjem lahko še bolj zadovoljni. Vse pohvale!
Poleg izbora The best of Peru in Bolivija (ne bi nič izpustila) tudi dobro vzdušje v skupini. Potovanje je bilo enkratno.
Alenka

Ocena potovanja:  9. 
Bilo je super, zelo premišljeno pripravljen program. Videli smo največ, kot je mogoče v 26 dneh. 
Vodnika Tomaža bi ocenila z +10, bil je zelo zavzet, ustregel je vsaki želji in bil vedno dobre volje. Vidi se, da ima veliko znanja in da se je na potovanje pripravil. Ivan je bil super, obvlada svoje delo, potrudi se za vsakogar, bi ga priporočala vsakomur, ki gre v Peru. 
Maruša

Ocena potovanja: čista 10
Potovanje je bilo zelo pestro, videla in doživela sem veliko naravnih lepot in prijaznih utrinkov z domačini.
Vodnika Tomaža bi ocenila z 11 (enajst) od 10 možnih točk, prijazen, uslužen, iznajdljiv, potrpežljiv, srčen, skratka perfekten. 
Jelka

S potovanjem sva bila zelo zadovoljna. Seveda vseh situacij na takem potovanju ne moreš predvideti. Pa saj ni bilo nič pretresljivega v negativnem smislu. Ocenila bi ga z 9. Res lepa hvala za nepozabno potovanje.
Stanislava in Jože

Za vas smo izbrali najboljše kar Peru, Bolivija in Čile ponujajo.
Vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potovanju!


RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami  

1-10 of 319