Novice


Zadnjih 7 mest za potrjeno potovanje novoletna TAJSKA 22.12.2019 - 4.1.2020 (še 4 osebe in potrdimo novembrsko turo)

objavljeno: 15. maj 2019 06:36 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 20. maj 2019 06:21 ]


Tajska - dežela nasmehov
 • Termina: 9. - 22.11.2019 in 22.12.2019 - 4.1.2020 (novo leto) oz. kadarkoli za individualne potnike oz. zaključene skupine 
 • Trajanje potovanja: 14 dni (oz. 11 dni skrajšan program)  
 • Skupina: min. 10 - maks. 20 oseb 
 • Cena: 1.554 eur + let. karta ca 500 eur/os (za novo leto 1.723 eur + let. karta 630 eur/os)
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651 
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja
Lahko vam pripravimo individualno potovanje. 
Tajska je idealna destinacija za družine.

V novembrskem terminu 9. - 22.11.2019 - le še 4 osebe in potrdimo 
V novoletnem terminu (22.12.2019 - 4.1.2020) - potovanje je potrjeno - še 7 prostih mest odlični leti iz Benetk oz. nazaj na Zagreb

"Sawadee" ali dobrodošli v deželi širokih nasmehov. Idealno potovanje za vse, ki se odpravljate prvič na potovanje v jugo-vzhodno Azijo. 

Slikovita dežela rajskih otoških plaž, tisoče budističnih templjev, tajske masaže in tajskega boksa, poceni nakupov, edinstvene kulinarike in neskončnega uživanja. V Tajsko, se lahko pre-hitro zaljubiš in vaš naslednji obisk Tajske se s tem potovanjem pravzaprav šele začenja.

Na potovanju bomo obiskali kar nekaj posebnosti dežele: od glavnih mestnih znamenitosti Bangkoka in njegovih palač, vodnih kanalov, smaragdnega, zlatega in največjega ležečega Budo ... do narodnega parka Erawan z najlepšimi slapovi in bližnjega mostu na reki Kwai z ostanki znamenite železnice smrti v okolici Kanchanaburija. Odkrivali bomo starodavno prestolnico Ayutthaya (Unesco), se družili s sloni in tigri, obiskali nočni safari in pleme dolgovratk, se udeležili tečaja tajske kuhinje, nakupovali na nočni tržnici Chiang Maija in za konec uživali in se pustili razvajati na otočku Koh Samet, v hotelu z dolgo belo peščeno plažo in tajskimi masažami. 

Potovanje bi lahko upravičeni poimenovali tudi "Moja prva Tajska," opis, ki mu še kako resničnostno ustreza. 

PROGRAM PO DNEVIH
H - spanje v preizkušenih prijetnih hotelih 3* 
H* - 2x spanje v Jungle Raft hotelu (nagrajen EKO hotel) – v primeru pravočasne zagotovitve skupine
Vključeno:  Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja

1. dan, LET PROTI BANGKOKU (obroki na letalu)

2. dan, BANGKOK
Popoldanski prihod v Bangkok – glavno mesto Tajske. Sledi transfer do hotela in namestitev. Potem pa odkrivanje znamenite ulice Khao San, ki je prava paša za oči in kjer se boste lahko spoznali s eksotičnimi tajskimi jedmi (škorpijoni ...).  Bolj tradicionalne želodčke peljemo na tradicionalni Pad-Thai in bananine palačinke. Večer po večerji je najbolje preživeti na uri tradicionalne tajske masaže (vključeno v ceni). Spanje Bangkok, H

3. dan, BANGKOK
Cel dan namenimo ogledu glavnih znamenitosti Bangkoka. V Wat Trimitr si ogledamo 5,5 ton težkega zlatega Budo, potem ogromen tempelj (prvo šolo tajske masaže) Wat Po z največjim ležečim Budo in fascinantno palačo Grand Palace, kjer so živeli tajski kralji. Tukaj nas bo očaral kipec smaragdnega Bude, budine relikvije in miniaturna podoba slovitega Angor Wata. Sprehodimo se skozi tržnico z amuleti in privoščimo postanek ob reki. Z ladjico prečkamo reko do tempelja Arun, ki leži tik ob glavni reki Chao Phraya. Mestu pravijo tudi vzhodne Benetke in sami se boste prepričali, kako izgleda raziskovanje številnih vodnih kanalov na plovbi skozi mestne četrti ležeče na vodi. Spanje Bangkok (H, Z)

4. dan, BANGKOK – plavajoča tržnica – KANCHANABURI/ most na reki Kwai  
Za začetek obiščemo eno izmed unikatnih atrakcij Tajske – tržnico Maeklong Railway, skozi katero vozi vlak, potem pa si pogledamo plavajočo tržnico, kjer domačini na majhnih čolnih prodajajo vse od zelenjave do sadja. Tudi sami z ozkimi čolnički raziščemo kanale preden se podamo naprej proti znamenitemu mostu na reki Kwai, iz katere zgodbe so posneli nagrajeni film. V Kanchanaburi obiščemo še pokopališče umrlih ujetnikov, ki so gradili znamenito železnico smrti, med Tajsko in Indijo. Na poti proti hotelu se ustavimo še v opičjem templju, kjer nahranimo opice, potem pa vožnja po reki, skozi kanjon, do vaše nastanitve, kjer boste uživali v lepi naravi (spanje na posebnih splavih na reki). (H*, Z, V)

5. dan, PEŠ POT PO ŽELEZNICI SMRTI – kraška jama in kopanje v slapovih
Mogoče zjutraj vidimo slona, ki iz bližnje vasice burmanskih plemen, sem redno zahaja na vsakodnevni kopalni ritual. Po zajtrku se bomo po reki popeljali do vstopne točke v podzemno kraško jamo, nato pa naprej do znamenitega prelaza "Hellfire pass", kjer so ujetniki gradili ravno železniško progo z več mostovi. Ostanki so še vedno vidni, prav tako v skalo izklesana pot. Po ca eno urnem sprehodu se zapeljemo do slapov na osvežitev in nazaj po reki do našega hotela. Popoldne priporočamo plavanje s tokom po reki oz. uživanje v eko hotelu. Spanje na posebnih splavih na reki  (H*, Z, V)

6. dan, ERAWAN narodni park - AYUTTHAYA – spalnik v CHIANG MAI
Zjutraj sledi vožnja do narodnega parka Erawan, ki se bohoti z najlepšim slapom. Privoščimo si skok v reko in vodno masažo pod slapom preden se podamo naprej proti nekdanji prestolnici Siama, Ayutthaye (Unesco). Pogledamo si zanimiv tempelj Mahathat s posebno Budovo glavo med koreninami drevesa in antično kraljevo palačo oz. tempeljski kompleks Wat Chaiwatthanaram. Zvečer se iz Ayutthaye z vlakom spalnikom odpeljemo do Chiang Mai-ja. (spalnik, Z)

7. dan, CHIANG MAI z okolico
Takoj po prihodu vlaka v Chiang Mai se bomo naprej zapeljali do slonjega kampa, kjer sloni igrajo nogomet, slikajo na platno... Potem boste poskusili rafting na bambusu po reki Mae Tang in obiskali vas, kjer živijo okoliška plemena in tudi posebno pleme burmanskih dolgovratk. Za konec dneva vas čaka še druženje z tigri – obisk Tiger Kingdom, kjer se boste lahko slikali z velikim tigrom (ob doplačilu). Ob vrnitvi v Chang Mai obiščemo tedensko slikovito večerno tržnico. Spanje Chiang Mai (H, Z, K)

8. dan, CHIANG MAI z okolico
Dopoldan se bomo udeležili tečaja tajske kuhinje, kjer boste na koncu okušali vse pripravljene jedi (eden od vrhuncev potovanja). Sledi vožnja do bližnjega parka, kjer na vrhu stoji sveti budistični tempelj Doi Sutheps pogledom na Chang Mai. Tukaj čuvajo budino kost. Meniha zaprosimo za posvetitev in "za-chantajmo" skupaj. Tik ob samem templju stoji tovarna, znana po nakitu iz žada - ustavimo pogled na umetnine. Zvečer obiščemo prav nenavadno atrakcijo, to je nočni safari, kjer bomo videli velike afriške živali in kup azijskih endemičnih živali, vse od zveri do najlepših ptičev sveta. Obisk zaključimo ob največji glasbeni-vodni fontani JV Azije.Spanje Chiang Mai (H, Z, K)

9. dan, CHIANG MAI z okolico – dan za lastno raziskovanje
Naj danes v vas zaživi raziskovalni duh. Priporočamo obisk živalskega vrtu z največjim akvarijem in dvema podvodnima tuneloma. Za razgibavanje telesa priporočamo treking po džungli z obiskom slapu in plemenske vasice. Če še vedno ne veste kam in kako razmislite o parku orhidej, metuljev in kačje farme. Zvečer si lahko pogledamo tradicionalni spektakel – tajski boks (opcijsko). Spanje Chiang Mai (H, Z)

10. dan, Chiang Mai – Bangkok – otok KOH SAMET
Zgodaj zjutraj, ko vse še mirno spi, ulice zasedejo lokalni budistični menihi, oblečeni v oranžna oblačila in opremljeni s prazno kovinsko posodo. Podarimo jim nekaj hrane, skupaj se zahvalimo za blagostanje in se priporočimo za boljšo reinkarnacijo. Vrnemo se v hotel na zajtrk, potem pa na letališče, od koder poletimo proti Bangkoku. Sledi ca 3 ure vožnje z avtobusom in potem še kratka vožnja z ladjo na naš otok Koh Samet. Transfer do hotela, kjer nas čaka zaslužen dopust na koncu potovanja. Prosto za uživanje v resortu oz. kopanje na peščeni plaži. Spanje Koh Samet (H, Z)

11. dan otok KOH SAMET - uživanje
Pred vami je dan za uživanje na otoku, ki slovi po lepih peščenih plažah. Na vas čaka zaslužen dopust in uživanje na peščeni plaži oz. topli vodi, tajskih masažah, snorkljanju ... ali v aktivnostih resorta. Lahko si tudi najamete motorček za samostojno odkrivanje in vožnjo po otoku ali izlet z ladjico po otoških plažah v času sončnega zahoda. Spanje Koh Samet (H, Z)

12. dan otok KOH SAMET – uživanje oz. celodnevni izlet po sosednjih otočkih
Prost dan za uživanje na lepi peščeni plaži oz. vas lahko opcijsko popeljemo na celodnevno otoško odkrivanje (island hopping z vključenim kosilom in opremo za snorlanje), ko obiščemo štiri okoliške otočke, kjer bomo lahko uživali kot majhni otroci v kopanju, snorklanju ali ležanju na plaži. Spanje Koh Samet (H, Z)

13. dan, Koh Samet – Bangkok – večerni let proti domu
Dopoldan prosto za uživanje na peščeni plaži in morskih radostih, sledi transfer do letališča Bangkok in večerni let proti domu. (Z)

14. dan, Prihod domov

Dodatno: po želji vam lahko uredimo podaljšanje. 

Cena paketa: 1.554 eur/os pri 15 potnikih + let. karta ca 500 eur/os
V novoletnem terminu (22.12.2019 - 4.1.2020) je cena 1.723 eur/os pri 15 potnikih + let. karta 630 eur/os (odlični leti iz Benetk in nazaj na Zagreb)
Doplačilo za majhno skupino 10 - 14 oseb. Popust 40 eur/os za stalne potnike. 

Cena paketa vključuje:
 • 9x spanje v dvoposteljnih sobah v preizkušenih prijetnih hotelih 3* (zajtrki povsod vključeni), 2x spanje v dvoposteljni sobi Jungle Raft hotela (nagrajen EKO hotel) z vključenima zajtrkoma, 1x spanje na nočnem spalniku Ayutthaya – Chiang Mai (z vključenim zajtrkom),
 • notranji let Chiang Mai – Bangkok z taksami,
 • vse privatne transferje po programu,
 • privatno klimatizirano vozilo za našo skupino,
 • 12x zajtrk, 2x kosilo, 2x večerja v River Kwai Jungle raft hotelu (v novoletnem terminu dodatno vključena gala večerja v hotelu na otoku Koh Samet),
 • lokalnega vodnika na turah,
 • vstopnine v Bangkoku (Wat Trimir, Wat Po, Grand Palace, Wat Arun, vožnja z ladjico po kanalih...),
 • izlet do tržnice Maeklong Railway, plavajoče tržnice, vstopnina v Erawan narodni park, most na reki Kwai, treking čez "Hellfire pass", obisk kraške jame,
 • vstopnine v Ayutthaji,
 • vstopnine v Chiang Maiju in okolici 7. In 8. dan potovanja (slonji kamp, rafting na bambusu, vas dolgovratk,  tempelj Doi Suthep, nočni safari, Tiger Kingdom ...),
 • tečaj tajske kuhinje v Chiang Maiju,
 • tradicionalna tajska masaža (1 ura),
 • vstopnina v Khao Laem Ya – Mu Koh Samet narodni park,
 • kvalitetnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja (sodelujemo z preizkušeno lokalno agencijo).
Ni v ceni le: opcijske aktivnosti (9. dan, Koh Samet), slikanje s tigrom, ostala hrana in osebni stroški, napitnine (ca 40 eur/os), letališki transfer (ga uredimo za skupino).

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi.
200 eur akontacije se vplača na agencijo Manager ob prijavi. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Organizator potovanja je agencija Manager d.o.o. iz Velenja.

SPLOŠNE INFORMACIJE
 • KAKO POTUJEMO? Z lokalnimi prevoznimi sredstvi (avtobus samo za našo skupino, ladja, kombiji ..). V ceni je tudi notranji let Chiang Mai – Bangkok. 
 • NASTANITEV: Spi se v dvoposteljnih sobah v preizkušenih prijetnih hotelih 3 zvezdic (zajtrki povsod vključeni), 2x spanje v dvoposteljni sobi Jungle Raft hotela (nagrajen EKO hotel) z vključenim 2x zajtrk in 2x večerja, 1x spanje na nočnem spalniku Ayutthaya – Chiang Mai (z vključenim zajtrkom). 
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano, ki se jo lahko dobi po ugodnih cenah. Tajska hrana je zelo raznolika in okusna. Veliko imajo tudi lokalnega sadja in lokalne tržnice so dobro založene. Na morju boste lahko probali številno morsko hrano.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniškega duha.
 • ŠTEVILO OSEB: Najmanj 10, največ 20. 
 • VREME: Novembra je na Tajskem začetek suhega obdobja (med novembrom in marcem je najbolj primeren čas v letu za obisk Tajske). Morje je takrat prijetno toplo. Pričakujemo toplo in vlažno vreme.
 • ZDRAVJE: Ne zahtevajo nobenih obveznih cepljenj. Več na www.zdravinapot.si 
 • VARNOST: Tajska je varna država, domačini pa štejejo med ene najbolj prijetnih narodov sveta. Kriminala je zelo malo, sploh pa boste potovali po turističnih predelih.  
 • SPOMINKI: Tajska ima kar nekaj lepih spominov, številni pa hodijo sem prav nakupovat oblačila, ki so po zelo ugodnih cenah.  
 • VIZUM: Slovenci za obisk Tajske do 30 dni ne potrebujemo vize.
Za individualne potnike oz. zaključene skupine lahko organiziramo tudi drugačen zaključek od 10. - 15. dneva (9. dan zvečer je let Chiang Mai - Phuket)

10. dan, PHUKET
Prost dan na otoku Phuket, ki slovi po lepih peščenih plažah in številnih aktivnostih oz. uživanje v aktivnostih vašega hotela. Spanje Phuket (Z)

11. dan, IZLET AO PHANH NARODNI PARK
Svetujemo opcijski izlet v narodni park Ao Phang na in posebnega zaliva Phang Nga (kraška pokrajina), pa otok James Bonda (kjer so snemali film) – odkrivanje s kajaki (ali čolnom). Lahko pa cel dan samo uživate na plaži. Vrnitev v Phuket (Z)

12. dan, OTOK KO PHI PHI 
Premik na otok Ko Phi Phi, ki je biser Tajske za popotnike po duši in kjer se veliko dogaja. Lahko boste uživali na peščeni plaži Long Beach (prosto za masaže, igranje odbojke na mivki ...). Spanje Ko Phi Phi (Z)

13. dan, OTOK KO PHI PHI in lepa okolica
Dopoldanski izlet na otok Ko Phi Phi Le (kjer boste odkrivali znamenito plažo Maya, kjer so snemali film Plaža z Leonardom di Caprijem). Popoldan pa se lahko gre na razgledno točko na otoku Ko Phi Phi ali pa samo uživanje na peščeni plaži in številnih aktivnostih. Spanje Ko Phi Phi (Z)

14. dan, OTOK KO PHI PHI in lepa okolica
Dopoldan izlet na otok Bamboo (snorklanje, kopanje na lepi peščeni plaži...). Popoldan pa vrnitev v Phuket in vožnja na letališče za mednarodni let proti domu. 

15. dan, PRIHOD DOMOV 

Ankete iz potovanja po Tajski (nov 2018):

Ocena potovanja (1-10) : ocena potovanja je 10
Senad je vodnik, ki si zasluži oceno 10. Brez njega bi bilo potovanje pol manj zanimivo. Veliko ve in je iznajdljiv. Če bi še šel kdaj kam bi si želel prav njega. Tudi lokalna vodička je bila enkratna.
Všeč mi je bilo vse saj je to svet, ki ga nismo vajeni.
Frenki 

Z eno besedo je bilo naše potovanje krasno, vse je bilo dogovorjeno na minute, tako da ni pripomb. Kar se tiče zadnjih dni počitka v resortu Ko Samet lepše ne more biti, saj je raj na zemlji.
Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10
Stanislav

Ocena potovanja (1-10) : 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Super vodnik 
Marija 

Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Profesionalen v vseh pogledih za oceno 10
Tomaž 

Veseli bomo, če nam boste priključili na tem posebnem potovanju. 

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com, www.ravbar.org 

Greste v naši organizaciji na Tajsko?

Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se jo pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Kmalu bomo potrdili potovanje Vrhunci MEHIKE (20.10. - 4.11.2019)

objavljeno: 15. maj 2019 06:33 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 15. maj 2019 06:33 ]

Vrhunci Mehike

Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru.

Prenovljen (izboljšan) program.
Na koncu je dodatno 2x spanje v hotelu (oz. resortu) ob plaži v okolici Tuluma. 

Kmalu potrjeno. 

Dodatno je v vašem terminu mogoče doživeti praznovanje ob dnevu mrtvih (Dia de los muertos) - ki spada pod Unescovo zaščito.


Za vas smo pripravili odkrivanje najlepših predelov Mehike: s čudesi sveta Chitzen Itzo, unikatnim Palenqujem, čarovniškim Uxmalom, mogočnim Teotihuacanom in zapoteškim Monte Albanom, pa odkrivanje džungle v Yaxchilanu, slikoviti Agua Azul, indijanci v San Cristobalu, kanjon Sumidero in kopanje na peščeni plaži.

Program je skrbno pripravljen in za nas resnično Best of Mehika, vendar je namenjen popotnikom po duši, saj so razdalje velike, dodatno pa boste dva dni odkrivali neturistične (pristne) predele in se lahko počutili kot Indiana Jones.  

Dodatno boste lahko uživali v dobri mehiški hrani in kvalitetnem vodenju, ki je ključno za ta del sveta. Tako da boste lahko ne samo videli, ampak tudi doživeli Mehiko, eno naših najljubših držav za potovanje.  

PROGRAM: Začeli boste z odkrivanjem glavnega mesta Mehike, Mexico Cityja, kjer vas čaka zanimiv glavni trg, Unescov Xochimilcho, svetovno znan antropološki muzej ter ogled romarskega Guadalupeja in posebnega Teotihuacana z mogočno piramido Sonca. Sledi odkrivanje zanimive Pueble in kolonialne Oaxace, kjer boste v okolici mesta uživali v odkrivanju centra Zapotekov, Monte Albana. Sledi postanek pri  največji cipresi na svetu, degustacija lokalnega mezcala in kopanju v Pacifiku. Pa vožnja s čolnom po kanjonu Sumidero in indijanski San Cristobal de Las Casas, ki je eden najbolj tradicionalnih predelov Mehike. Tam boste odkrivali tržnico in spoznavali življenje domačinov v bližnji okolici (kraj San Juan Chamula z avtohtonim prebivalstvom in zanimivimi običaji). Sledi ogled slapov turkizne barve Agua Azul in slapov Misul Ha. Navdušil vas bo unikaten Palenque, kjer vas sredi džungle čakajo impresivne piramidein svetišča. Potem pa greste v stilu Indiane Jonesa na odkrivanje neturističnih majevskih najdišč Bonampak in Yaxchilan, ki leži sredi džungle in kjer boste imeli stik z lokalnimi prebivalci skupnosti Lacanja. Sledi ogled piratskega Campecheja, s svojo posebno arhitekturo in odkrivanje bisera Uxmala, ki je eno najpomembnejših najdišč Latinske Amerike (UNESCO) in slovi po svoji veličini (impozantna Čarovnikova piramida). Doživeli boste praznovanje ob dnevu mrtvih (Unesco) in odkrivali Chitzen Itzo (največja mehiška znamenitost - ena od novih sedmih čudes sveta). Spoznali boste tudi zanimivo podzemno jamo in se za konec prepustili kopanju in uživanju na peščeni plaži in toplem karibskem morju. Potovanje je namenjeno popotnikom po duši. 

Simpatični domačini
PROGRAM PO DNEVIH, 
16 dni 
H – spanje v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih (večinoma ranga 3 zvezdic) v dvoposteljnih sobah
D – 1x spanje v bolj preprosti dvoposteljni sobi pri skupnosti Lacanja,  
Vključeno: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

1. dan - let proti Mehiki. Predviden je večerni prihod v glavno mesto. Če boste imeli voljo boste lahko že prvo noč lahko uživali v nočnem vzdušju Mexico cityja; spanje Mexico City, H (obroki na letalu)

2. dan – najprej si boste pogledali osrednji trg Zocalo, mestno katedralo (ena največjih na svetu) in Nacionalno palačo, kjer boste občudovali freske mehiške zgodovine umetnika Diega Rivere. Sledi ogled ostankov azteškega templja (od zunaj) in poseben antropološki muzej s svojo zbirko predkolumbovskih kultur. Popoldan pa se zapeljete do Unescovega Xochimilca, kjer boste uživali v vožnji z barvitimi ladjicami. Je kdo za petje mariachijev? Zvečer pa se lahko gre spet ven. Spanje Mexico City, H (Z)  

3. dan – boste začeli z Guadalupejemglavnim romarskim centrom Latinske Amerike, ki ima za domačine poseben pomen. Sledi ogled mogočnega Teotihuacana(največje mesto predkolumbovske Amerike), ki vas bo navdušil s svojima piramidama Sonca (druga največja na svetu) in Meseca ter svojimi svetišči. Sledi vožnja do Pueble s svojim zanimivim kolonialnim starim delom mesta (krajši sprehod po glavnem trgu), spanje Puebla, H (Z)

Center Zapotekov Monte Alban
4. dan
 – dopoldan se boste vozili po zanimivi pokrajini vse do Oaxace, v čigar neposredni bližini na vrhu hriba leži najpomembnejši center Zapotekov, Monte Alban (ogled). Popoldan pa vas čaka ogled enega najbolj prijetnih mest Mehike, kolonialne Oaxace (od glavnega trga, kolonialnih stavb, katedrale ...). Spanje Oaxaca, H (Z)

5. dan – najprej se boste ustavili pri ca 2.000 let starem drevesu v Tuli (pravijo da gre za največjo in najstarejšo cipreso na svetu). Potem vam bodo razložili vse o pridelavi tradicionalne pijače mezcal (ki jo kuhajo iz agave), katero boste tudi poskusili. Sledi vožnja do mesta Salina Cruz, ki leži na pacifiški strani Mehike. Uredili bomo, da se boste lahko skopali tudi v Pacifiku. Spanje Salina Cruz oz. okolica H (Z)

6. dan - vožnja do kanjona El Sumidero. V dve urni vožnji z večjim čolnom boste uživali ob pogledih na globok kanjon, zanimive geološke formacije, bogato rastlinstvo in lahko tudi kakega krokodila. Sledi vožnja do indijanskega mesta, San Cristobal de las Casas. Nastanitev H (Z)

7. dan – dopoldan boste odkrivali tradicionalno vasico San Juan Chamula (stik z domačini - indijanci). Spoznali boste lokalne običaje in poskušali lokalno hranoPopoldan pa si boste pogledali kolonialni San Cristobal de Las Casas (sprehod po indijanski tržnici, glavni trg s cerkvijo, zanimivi domačini ...), spanje San Cristobal de Las Casas, H (Z) 
Odkrivanje majevskih templjev
8. dan – ta dan bo precej slikovite vožnje vse do slapov azurne barve, Agua Azul, kjer si boste lahko privoščili sproščujočo kopel (v primeru lepega vremena), sledi ogled slapu Misul Ha (kjer so snemali film Predator), popoldan pa vas čaka ogled posebnega majevskega mesta Palenqueja, ki leži v lepem okolju sredi džungle (eno najpomembnejših najdišč), spanje Palenque H (Z)

9. dan - naslednja dva dni boste odkrivali neturistične predele, ki so namenjeni popotnikom po duši. Podali se boste proti meji z Gvatemalo, kjer boste najprej odkrivali arheološko najdišče Bonampak, ki slovi po svojih gravurah in freskah. Kasneje sledi vožnja do tradicionalne skupnosti Lacanja, kjer boste bivali. Sledi prosti čas za počitek (ali pa dodatno spoznavanje njihovega življenja) oz. za avanturistične po duši odkrivanje prave džungle. Spanje v preprosti dvoposteljni sobi. D (Z, V)

Dodatno: če bi vam bil prenaporen program lahko uredimo, da ostanete 9. in 10. dan v resortu z bazenom v Palenqeju, kjer imate dodatno dva dni počitka oz. se vam lahko uredi samostojno odkrivanje Palenqueja ter okolice z lokalnim vodnikom. Na to nas opozorite pri prijavi. 

10. dan -  pa se boste lahko počutili kot v filmu Indiana Jones, ko se boste peljali po reki do izoliranega mističnega najdišča Yaxchilan, kjer boste lahko vpijali energijo tega mesta. Če bo le možno se gre še na pijačo čez mejo v sosednjo Gvatemalo. Popoldan se vrnemo nazaj do mesta Palenque. Spanje Palenque H (Z)  

11. dan – vožnja proti Campecheja, kjer se bomo lahko na poti skopali še v Mehiškem zalivu. Sledi ogled Campecheja, ki je bilo v preteklosti eno najpomembnejših pristanišč in stalno na udaru piratovZato ima mesto ohranjeno posebno arhitekturo (Unesco), ki jo boste odkrivali na sprehodu po mestu. Sledi vožnja do posebnega Uxmala. Spanje Uxmal. H (Z)

12. dan - zjutraj boste lahko prvi odkrivali sveti majevski kraj - Uxmal, posebno energijo. Biser Uxmal je eno najpomembnejših najdišč Latinske Amerike (Unesco) in slovi po svoji veličini (impozantna Čarovnikova piramida in Guvernerjeva palača). Sledi vožnja do kolonialne Meride in naprej do Chitzen Itze. Ta dan boste lahko doživeti praznovanje ob dnevu mrtvih (Dia de los muertos) - ki spada pod Unescovo zaščito. Spanje Chitzen Itza oz. okolica, H (Z)

13. dan – zjutraj si boste lahko med prvimi pogledali najslavnejše majevske ruševine Chitzen Itza (Unesco), eno od novih čudes sveta, kjer vas bo navdušila piramida El Castillo. Sledi postanek za kopanje v zanimivi kraški jami (cenote)in vožnja do peščene karibske obale. Spanje ob morju v hotelu oz. resortu v okolici mesta Tulum (oz. v primeru pozne potrditve kraja Playa del Carmen), H (Z) 

14. dan – prost dan, ki ga lahko izkoristite za kopanje na peščeni plaži in toplem karibskem morju. Uživanje v aktivnostih hotela oz. resorta. Spanje ob morju v hotelu oz. resortu, H (Z). 

15. dan – prosto za uživanje na peščeni plaži vse do krajšega transferja do letališča Cancun in let proti domu (Z, obroki na letalu)

16.   dan - s številnimi lepimi spomini boste prišli domov

Cena: 1.756 eur/os pri številu 14 oseb + let. karta ca 800 eur/os (v primeru zgodnje potrditve)
in tipični domačini (pristen stik z njimi)
Doplačilo za manjšo skupino 10 – 13 oseb 125 €/os. 
40 € popusta, če ste že potovali z nami. 

Cena vključuje:
 • namestitve z zajtrkom v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih (večinoma ranga 3 zvezdic) v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom), 1x spanje v bolj preprosti dvoposteljni sobi pri skupnosti Lacanja, na koncu spanje z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu oz. resortu ob morju,
 • dvo dnevno turo Yaxchilan in Bonampak z vsemi vstopninami in taksami (dodatno vključena večerja),
 • vse prevoze po programu (s privatnim vozilom - npr. Mercedes Sprinter), 
 • vstopnine in ture po programu (majevsko mesto Uxmal, najdišči Yaxchilan in Bonampak, Monte Alban, ogled proizvodnje in degustacija metzala, tura San Juan Chamula),
 • lokalnega vodnika v Mexico cityju,
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.
Cena ne vključuje le: ostalih vstopnin in lokalnih vodnikov na najdiščih (ca 80 eur), dodatne hrane in osebnih izdatkov, napitnin (50 eur), prevoza na/iz letališča (bo organiziran za skupino), 

Lahko vam uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi. 
200 € akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja …) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Predviden vodnik: Dejan Marentič, Tomaž Podgoršek, Damjan Glinšek ali Alex FernandezVsi omenjeni vodniki Mehiko odlično poznajo in se tam počutijo kot doma (kar je ključnega pomena). Z njimi ne boste samo videli, ampak tudi doživeli Mehiko. 

SPLOŠNE INFORMACIJE:
 • Kako potujemo? Potujete s privatnim vozilom samo za našo skupino (npr. Mercedes Sprinter oz. avtobus v primeru polne skupine).
 • Nastanitev: Spi se v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih (večinoma ranga 3 zvezdic) v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom), 1x spanje v bolj preprosti dvoposteljni sobi pri skupnosti Lacanja. Na koncu 2x spanje v hotelu oz. resortu ob morju. 
 • V stilu Indiana Jonesa odkrivanje skrivnostnega YaxchilanaHrana: Vključeni so vsi zajtrki oz. na turi Yaxchilan in Bonampak je dodatno v ceni ena večerja. Jedli boste v preizkušenih lokalnih restavracijah. Okušanje lokalne hrane je doživetje, saj mehiška hrana slovi kot zelo dobra. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. 
 • Zahtevnost poti: Tura je primerna za popotnike po duši. 
 • Število oseb: min. 10 – maks. 20
 • Vreme: Konec oktobra in začetek novembra je dober termin za obisk Mehike. Morje bo prijetno toplo za kopanje.  
 • Zdravje: Ni potrebno obvezno cepljenje. Več na www.zdravinapot.si
 • Varnost: Po predelih kjer boste potovali je kriminala malo. Kot povsod morate paziti na svojo lastnino (sploh v večjih mestih npr. Mexico city). Isto je potrebno spoštovati pravila glede fotografiranja domačinov v Chiapasu (sploh San Juan Chamula). 
 • Spominki: Mehika ima veliko lepih spominkov (indijanski motivi, maske, leseni spominki, obsidian, srebro, tekstil, glineni izdelki ...).
 • Vizum: Slovenci za obisk Mehike ne potrebujemo vize.
Nekaj vtisov popotnikov iz našega potovanja po Mehiki:

Ocena potovanja (1-10): S potovanjem sem bil zelo zadovoljen. Ocenim ga lahko s čisto desetko. Nastanitve, program in vodič - vse je bilo odlično. 
Zaradi cestnih zapor je nekaj iz programa izpadlo, vendar gre za višjo silo. Preživel sem popolna dva tedna.
Vodnik Damjan je prava enciklopedija in poka od znanja. Ves čas potovanja sem se zraven njega počutil varno in brez skrbi. Zna poskrbeti za vse potnike in se vsakem posebej posveti. Tudi v “prostem” času je vedno na voljo in pripravljen na zabavo.Najlepše je bilo odkrivanje novih kultur, narava  in kulinarika. Najbolj sem užival v pragozdu, saj je bil tam stik z domačini in naravo najbolj pristen.Boštjan

Za konec pa Tulum s svojimi peščenimi plažami
Ocena potovanja (1-10): 9 – Super potovanje v zabavni družbi po lepi zgodovinsko bogati pokrajini v stiku z ljudmi in živalmi. 
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Vodnik je živa enciklopedija znanja predvsem o piramidah in zgodovini, tako da je bilo včasih malo težko slediti. Drugače pa zabaven, direkten, ustrežljiv in iznajdljiv.
Najprej bi pohvalili celo skupino in se jim zahvalili za družbo. Poleg vseh piramid, čudovitih mest, prijaznih ljudi, eksotičnih živali in še lepše narave je bil najbolj zabavni del potovanja, ko se nam je v kanjonu pokvarilo prevozno sredstvo in daljši sprehod po jungli, ki se je na koncu zaradi obilice vode končal z zabavnim brodenjem po vodi in blatu, na koncu pa še kopanje v cenoti in seveda plaže v Tulumu.
Jana, Luka, Martina in Darka

Ocena potovanja (1-10): 9
Ocena vodnika Damjana? Če je tudi ocena od 1-10, potem je najina ocena 11. Zelo prijazen, potrpežljiv, prilagodljiv, zabaven, poln znanja, takega vodnika bi si vsak želel.
Najlepši je bil stik z domačini, spoznavanje njihovega načina življenja, podzemna jama, kanjon El Sumidero in seveda Chitzen Itza.
Dragica in Bojan Janko 

Vabljeni, da se nam pridružite na posebnem potovanju po Mehiki. 

Info in prijave: gsm 031-684 651 (Uroš), e-mail uros.ravbar@gmail.com

Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se jo pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 
 
RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

Kmalu potrjeno potovanje GRUZIJA in ARMENIJA (27.7. - 7.8.2019)

objavljeno: 15. apr. 2019 06:29 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 15. apr. 2019 06:29 ]

Gruzija in Armenija

Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za zaključene skupine oz. individualne potnike (lahko pripravimo program po vaši želji).  

Kmalu potrjeno!

Potovanje vodi v deželi pod Kavkazom, ki ponujajo poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. V Gruziji bomo odkrivali lepote Tbilisija, visokogorje čudovitega Kavkaza, gruzinsko »Kapadokijo« in degustirali odlična lokalna vina. V Armeniji se bomo družili s simpatičnimi domačini, opazovali biblični Ararat in se izgubljali v mitih, številnih starodavnih cerkvah in templjih. Prelepi in bogati Kavkaz bo s svojo gostoljubnostjo zagotovo navdušil vsakega med nami.

Tbilisi glavno mesto Gruzije
KAVKAZ, program po dnevih
Spanje je v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah. 
Zajtrki so povsod vključeni (Z).

PROGRAM PO DNEVIH:
1. dan: LET PROTI GRUZIJI: Let iz Ljubljane (v primeru, da bi bil let iz bližnjega letališča, bo organiziran prevoz) in polet v Tbilisi (Gruzija). Transfer do hotela. Spanje v hotelu Tbilisi 

2. dan: TBILISI: V gruzinski prestolnici, Tbilisiju, si pogledamo glavne znamenitosti: staro mestno jedro s cerkvijo Metekhi in trdnjavo Narikala od koder je lep panoramski razgled na mesto. Pa ogled sinagoge (od zunaj), mimo nekdanjih toplic (Sulphur Bath district), kjer sta se med drugimi okopala tudi Puškin in Tolstoj, do posebnega mosta miru. Zelo prijetno bo odkrivanje ulice Shardeni s kafeji, galerijami, lokali in prijetnim vzdušjem. V sklopu ogledov bomo skočili še na zanimivo lokalno tržnico ter po aveniji Rustaveli z opero, teatrom, galerijami in lokali. Spanje Tbilisi (Z)

3. dan: POT PROTI KAVKAZU: Iz Tbilisija se odpeljemo proti goratemu severu, proti Kazbegiju. Na poti se ustavimo v cerkvi Jvari s svetim lesenim križem in pri gradu Ananuri. Ob prihodu v Kazbegi se naložimo v jeepe, ki nas odpeljejo do ene glavnih znamenitosti Gruzije - Gergeti Trinity cerkve na 2.170 m od koder bomo lahko imeli krasen razgled na goro Kazbegi (5.047 m). Sledi vožnja do Gudaurija, ki je pozimi smučarski center. Spanje Gudauri (Z)

Uplistsikhe (nastarejše naselje v Gruziji)
4. dan: DVOREC MUKHRANI, GORI in UPLISTSIKHE: Zapeljemo se nazaj proti jugu do Mukhranija, kjer si boste pogledali dvorec Mukhrani, kjer boste spoznali zgodovino kraljeve družine, se sprehodili po lepem vrtu in obiskali vinsko klet, kjer boste degustirali odlična gruzijska vina. Sledi vožnja do Gorija, ki ga je ustanovil eden največjih kraljev Gruzije, je pa tudi rojstno mesto Stalina. Ogledamo si Stalinov muzej. Sledi odkrivanje Uplistsikhe jamskega mesta (the lord's fortress), ki leži ob reki Mtkvari z zanimivimi formacijami.Sledi vožnja do Borjomija. Spanje Borjomi, (Z)
 
5. dan: GRUZINSKA »KAPADOKIJA«: Iz Borjomija, kjer boste poskusili naravno mineralno vodo, nas bo pot vodila do manjšega mesta Akhaltsikhe, kjer si ogledamo trdnjavo Rabat, ki kraljuje nad mestom, nato pa obiščemo mini gruzinsko "Kapadokijo" in podzemno mesto kraljice Tamar Vardziji. Spanje Vardzia (Z)

6. dan: POT DO EREVANA (ARMENIJA): Danes nas čaka prečkanje meje in vožnja do armenske prestolnice. Na poti do tja se ustavimo za ogled starega dela mesta Gyumri (drugo največje mesto), kjer je precej tradicionalnih hiš v predelu Alexandropol. Potem se zapeljemo do Echmiadzina, ki velja za "armenski Vatikan". Pravijo, da se je Jezus spustil iz nebes in pokazal, kje naj zgradijo cerkev. Sledi krajša vožnja do glavnega mesta Armenije, Erevana, kjer boste poskusili konjak, po katerem slovi Armenija (obisk brandy factory). Spanje Erevan (Z)
Khor Virap in gora Ararat, kjer naj bi pristala Noetova barka

7. dan: EREVAN z okolico: Po zajtrku se bomo zapeljali po soteski reke Azat do v goro vklesanega samostana Geghard in obiskali še slikovit antični tempelj Garni iz helenističnega obdobja. Sledi vrnitev v Erevan in ogled glavnih znamenitosti mestaglavni trg, Mashtoc avenija, park Cascad, opera, armenski rokopisi ....), ki velja za eno najstarejših mest na svetu. Spanje Erevan (Z)

8. dan: VZHOD ARMENIJE: Danes se odpravimo proti vzhodu Armenije, do mesta Goris. Najprej se ustavimo v lepem okolju samostana Khor Virap, ki se nahaja ob vznožju biblijske gore Ararat (ki je za domačine nesmrtni simbol), kjer naj bi pristala Noetova barka. Sledi postanek v vinorodnem okolišu, v vasi, ki slovi po svojem rdečem vinu in kjer boste imeli degustacijo vina. Potem pa vožnja do samostana Noravank, ki leži na zanimivi lokaciji na koncu kanjona. Sledi postanek pri starodavnem observatoriju Karahunj pri Sisianu za katerega pravijo, da ima mistično moč in ga imenujejo tudi  »armenski Stonehenge«. Spanje Goris (Z)

9. dan: TATEV, JEZERO SEVAN in DILIJAN: Dopoldan obiščemo kompleks Tatev (izobraževalni center, kjer so se izobraževali številni znanstveniki in filozofi) in do katerega vodi najdaljša žičnica na svetu (dolžine 5,7 km). Na poti se bomo ustavili tudi pri karavanseraju (nekdanji trgovski center), ki se nahaja na nekdanji svileni poti. Sledi vožnja do največjega armenskega jezera Sevan (sprehod ob jezeru), v bližini pa se ustavimo tudi pri hačkarjih (kamnitih obeliskih) in pri samostanu Sevanavank. Sledi vožnja do visokogorskega mesteca Dilijan. Spanje Dilijan (Z)

10. dan: HAGHPAT, VRNITEV V GRUZIJO (VINORODNI OKOLIŠ KAKHETI): Zjutraj uživamo v prijetnem višinskem zraku in se sprehodimo po mestecu Dilijan. Sledi ogled srednjeveškega samostana Haghpat, ki velja za pravo armensko mojstrovino (UNESCO) in je bil religiozno, kulturno in izobraževalno središče srednjeveške Armenije. Potem prečkamo armensko–gruzijsko mejo in se zapeljemo do mesta Sighanghi, ki ga imenujejo tudi mesto ljubezni. Ogled mesta, ki se ponaša z obzidjem in lepimi pogledi na dolino Alazany (smo v glavnem vinorodnem okolišu Gruzije - Kakhetiju). Sledila bo degustacija vin v lokalni vinski kleti. Spanje Sighnaghi (Z)

11. dan: TSINANDALI, GVIRABI TUNEL, SPOZNAVANJE VIN in vrnitev v TBILISI: Po zajtrku vas čaka ekskurzija do posesti in muzeja princa Aleksandra Chavchavadzeja v Tsinandaliju z zelo lepim vrtom. Posest je nekaj posebnega in je obnovljena kot palača, kjer je Chavchavadze sprejemal in zabaval tuje goste. Potem se gre do Kvarelija, kjer obiščete poseben tunel Gvirabi. Ta unikatna jama, kjer hranijo vina, predstavlja tunel, ki je vrezan v kavkaški masiv in kjer je letna temperatura med 10-12 ºC (dolžina konstrukcije je kar 7,7 km). Tu se boste seznanili z vinarno “Winery Khareba” in njihovi proizvodnji vina. Sledi vožnja do Shilde, kjer boste obiskali vinski kompleks Chelti obkrožen s 50 hektarji vinogradov. Tukaj boste lahko videli starodavne glinene posode kvevrije (za shranjevanje vin), po katerih slovi Gruzija in imeli zadnjo degustacijo odličnih vin. Sledi vožnja do Tbilisija, transfer do letališča in nočni polet proti domu.  

12. dan: PRIHOD DOMOV

Cena: 1.290 eur/os pri 14 osebah + letalska karta ca 350 eur/os 
Doplačilo za majhno skupino (10 - 13 oseb) je 90 eur/os. 
Popust 40 eur/osebo za vse, ki ste že potovali z nami.

Samostan Tatev leži na čudoviti lokaciji
CENA VKLJUČUJE praktično vse: 
 • 10x nastanitev v prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenimi zajtrki,
 • vse stroške s prevozi, voznikom in gorivom (Mercedes sprinter oz. podoben, v primeru večje skupine avtobus), 
 • jeepe v Kazbegiju,
 • vse vstopnine po programu,
 • degustacijo vin v dvorcu Mukhrani, v mestu Signnaghi, kompleks Chelti ter enkrat v Armeniji,
 • degustacijo konjaka v Erevanu, 
 • vsa potrebna dovoljenja, 
 • lokalnega vodnika ves čas potovanja,
 • profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS, 
 • organizacijo.
V ceno ni vključeno le: dodatni obroki, napitnina in osebni izdatki.  

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi. 
Plačila: 200 eur akontacije se nakaže na račun agencije Manager ob prijavi. S plačano akontaciji in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav se akontacijo vrne. Takoj ko se zbere 10 prijav je potovanje potrjeno in takrat se plača letalska vozovnica. Preostanek plačila se plača najkasneje en mesec pred odhodom. Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

SPLOŠNE INFORMACIJE
 • Čudovita pokrajina GruzijeKAKO POTUJEMO? Kavkaz bomo prepotovali z najetim vozilom (npr. Mercedes sprinter oz. podoben samo za našo skupino) in najetimi terenci (Kazgebi).
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Kavkaška hrana ni ravno raznolika, je pa zelo okusna. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, ribe, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki je vsaj malo popotnika po duši. 
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20.
 • VREME: Vreme je podobno kot pri nas, na severu (Kavkaz) zna biti malenkost hladneje. 
 • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.si. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Armenija in Gruzija sta varni državi. Potrebna je kot povsod previdnost tam, kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Gruzije in Armenije ne potrebujemo viz.

Nekaj vtisov potnikov iz našega potovanja Gruzija in Armenija:

Ocena potovanja (1-10): 9
Potovanje je krasno. Zame vsebuje samo preveč sakralnih objektov in premalo prostega časa. Vsi popotniki nismo enaki, to je moje osebno mnenje. Čeprav smo se glede obeh točk večinoma vsi strinjali. Vsaj v glavnih mestih bi bilo super, če bi bil en dan popolnoma prost, s sugestijami, kaj si velja ogledati, ali pa preprosto samo pohajkovati in uživati v dobri hrani in kapljici.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10 +
Damjan je izjemen človek in preprosto rojen za vodnika. Krasna, topla oseba, s posluhom za vsakogar. Izredno razgledan, z veliko mero znanja, katerega še nenehno dopolnjuje. Zabaven, prijeten, skratka, vesela sem, da sem ga spoznala in v njegovi družbi preživela 10 dni.
Težko je karkoli izločiti kaj je bilo najlepše, potovanje je bilo res lepo in nepozabno. Meni osebno veliko pomeni čas izven skupine, katerega sem si vzela v Erevanu. Želim si, da bi si ga lahko tudi v Tbilisiju. Skupina je bila super, da ne bi narobe razumeli, res smo se lepo ujeli, nasmejali, lepo družili. Vendar večina ljudi potrebuje tudi čas zase.
Lidia

Spoštovani,
Potovanje smo uspešno končali vsi smo se vrnili zdravi in nasmejani.
Hvala Damjanu za kvalitetno vodenje in skrb za vse potnike kakor tudi za vzdrževanje dobre volje.
Lepo smo se imeli morda (če nam bo dano) se še kdaj pridružimo potovanjem Ravbar.
Spodaj komentar
Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Dobra družba in zanimiva dežela polna zgodovinskih
spomenikov
Stela in Lojze

Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Odlično.
Anonimna (na željo potnice)

Greste z nami v prelepi Kavkaz?

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Zadnja 2-4 prosta mesta za našo uspešnico potovanje Zda parki v terminu 24.7. - 11.8.2019

objavljeno: 4. mar. 2019 09:52 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 10. maj 2019 02:21 ]


Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru (lahko pripravimo program po vaši želji). Potovanje je primerno tudi za družine. 

Potovanje je potrjeno.

Na voljo so zadnja 2-4 prosta mesta.

Pohitite s prijavo, da vam uredimo, čim bolj ugodno ceno let. karte. 

Vodil bo Jure Podobnik in smo prepričani, da boste z vodenjem in organizacijo zadovoljni. 

To je bilo naše prvo organizirano potovanje!

Smo specialisti za odkrivanje ameriških narodnih parkov, ki veljajo za najlepše na svetu. Pokrajina se bo vsak dan spreminjala in vas navduševala. 

Gre za dobitno kombinacijo naravnih lepot ameriških parkov, fascinantnih mest (San Francisco, Las Vegas, Los Angeles ...), adrenalinskih aktivnosti (rafting po Coloradu, vožnja s hummerjem ...) in sproščenih večerov ob tabornem ognju.

Zakaj z nami odkrivati ameriške narodne parke:

 • ker gre za pravi raj za ljubitelje narave in trekingov (park Yosemite, Sequoia, Zion ...);
 • uživali boste v filmski pokrajini v Monument Valleyu in druženju z indijanci;
 • objemali boste največja drevesa na sveta (sekvoja general Sherman ima kar 11 metrov v premeru in je visoka prek 80 metrov);
 • ogledali si bomo glavne znamenitosti San Francisca, hollywoodski Los Angeles in igralniški Las Vegasa (s ameriški šovom in limuzino);
 • enkraten treking v veličastni Grand Canyon, eno od čudes sveta;
 • ogled fotogeničnega Antilopjega Canyona (raj za fotografe);
 • odkrivanje parka Arches (z največ naravnimi okni na svetu) in znamenitim Delicate Archom;  
 • posebne formacije skal v Bryce Canyonu;
 • vožnja po znameniti Route 66 in Hooverjev jez;
 • daleč najlepše pa je kampiranje v narodnih parkih, odlične večerje (katere sami pripravljamo) in taborni ogenj (ko se resnično povežemo med seboj in z naravo);
 • ker slovimo po tem, da ustvarimo prijetno vzdušje v skupini;
Smo specialisti za posebna potovanja, kjer kampiramo in spimo v narodnih parkih (ZDA parki, KanadaAljaska). Tako res lahko začutite neko deželo.

PROGRAM za pot San Francisco – Los Angeles (ko se potuje v obratni smeri se vidi iste stvari, samo v drugačnem vrstnem redu):

1. dan - let do San Francisca (Kalifornija), enega najlepših mesta sveta, predviden je večerni prihod, prevzem vozil in vožnja do centra mesta, spanje hotel/motel San Francisco oz. predmestje

2. dan – celodnevno odkrivanje San Francisca (s tramvajem do Union square, sprehod po kitajski in italijanski četrti ter Whishermans wharfu, kjer je središče vsega dogajanja v San Franciscu, popoldan pa si pogledamo znameniti most Golden Gate, Alamo Square – najlepši pogled na mesto z viktorijansko četrtjo in Lombard street – kjer se boste peljali po najbolj zaviti ulici), spanje hotel/motel San Francisco oz. predmestje
Največ dogajanja bo v predelu Whishermans wharf (na Pieru 39),na bližnjem Ghirardeli square pa boste lahko pokušali čokolado ali degustirali kalifornijska vina.  

3. dan – nakup hrane in vožnja do narodnega parka Yosemite, prvo kampiranje in skupna priprava hrane, dovolj bo časa, da si uredimo stvari in se naučimo postavljati šotor, spanje – kamping v parku Yosemite oz. v lepem kampu v neposredni bližini parka 

4. dan – celodnevno odkrivanje parka Yosemite, spanje – kampiranje (v parku oz. neposredni bližini parka)
Na vas čakajo lepi pogledi na granitne stene (znameniti steni El Capitano in Half Dome), krajši sprehod do Yosemitskega slapu (eden najvišjih slapov sveta s svojimi 739 metri višine), slap Nevestine tančice. Predviden je tudi treking do dveh lepih slapov (treking bomo prilagodili zmožnostim skupine). Narodni park Yosemite štejejo za enega najlepših parkov v ZDA.

5. dan - zjutraj vožnja čez park Yosemite, kjer se zapeljemo na najlepše razgledne točke Glacier point od koder je razgled na ledeniško dolino, Half Dome in številne slapove. Sledi vožnja do narodnega parka Sequoia, kjer boste občudovali najmogočnejša drevesa na svetu, spanje v kampu v parku Sequoia (kamping)     

6. dan – bo namenjen odkrivanju narodnega parka Sequoia, ki je pravi skriti biser Kalifornije, spanje v v kampu v parku Sequoia (kamping)
narodni park Sequoia
Na krajših sprehodih boste občudovali najmogočnejša drevesa sveta (največje drevo - general Sherman ima premera več kot 11 metrov in je visoko prek 80 metrov ter staro več kot 2000 let). Videli boste sekvojo pod katero se lahko zapelješ, sekvojo na kateri so včasih parkirali vozila, če boste imeli srečo pa tudi medveda v naravnem okolju. V parku je posebna energija in zato bo dovolj časa za samostojno popoldansko odkrivanje. Zvečer pa taborni ogenj in druženje sredi narave.  

7. dan – ta dan bo precej zanimive vožnje saj boste opazovali, kako se bo spreminjala pokrajina od hribovske Sierra Nevade, kjer leži narodni park Sequoia do puščavskih predelov Doline smrti, spanje hotel/motel v Dolini smrti oz. Beatty
Vozili se boste po razgibani (neturistični) pokrajini. Na enem delu bo postanek pri drevesih Joshua tree (drevo življenja). Kar nekaj motivov pa vas čaka ob prihodu v izredno zanimiv park Dolino smrti.  

8. dan – dopoldanski ogled posebnega narodnega parka Death Valley (Doline smrti), kjer so snemali številne filme (sipine, vožnja do najnižje točke zahodne poloble, postanek na Devils golf course, vožnja po Artist drive, Zabriskie point ...), sledi vožnja do narodnega parka Zion, spanje v okolici parka Zion (kamping) 
V Dolini smrti imajo na voljo zanimive spominke in nasploh je park znan po svojih ekstremih. Stali boste na najnižji točki zahodne poloble - 86 metrov pod gladino morja. 

9. dan – dopoldan se odkriva narodni park Zion (vožnja z avtobusom narodnega parka v kanjon, kjer se gre na treking od koder je najlepši pogled na park 
oz. so možni le krajši sprehodi na panoramskih točkah), popoldan pa se po panoramski cesti zapelje vse do narodnega parka Bryce Canyon,
Pravljičen vzhod v Bryce canyonukjer je narava ustvarila nešteto posebnih formacij skal (ogled najlepšega dela parka - Bryce amphiteather), spanje Bryce Canyon (kamping)
Bryce canyon uvrščajo med najlepše parke sveta, kjer je narava (zmrzal, veter, erozija) ustvarila nešteto podob in občutek je kot bi se prestavili v pravljični svet.

10. dan - jutranji sprehod po najlepšem delu parka Bryce Canyon (ca 1 uro in pol), potem vožnja po panoramski cesti do narodnega parka Capitol reef (ogled indijanskih petroglifov), sledi ogled Goblin valley parka (zanimive formacij skal v obliki gob) in vožnja do simpatičnega malega mesta Moaba, spanje hotel/motel Moab
Vstali bomo zgodaj in šli najprej pogledat sončni vzhod na točko Bryce Point, ki šteje med 10 najlepših vzhodov na svetu (Lonely Planet), potem pa sledi dodatno odkrivanje najlepšega dela parka.  

11. dan - dopoldan je prost oz. priporočamo opcijsko turo s posebnim terenskim vozilom hummerjem, popoldan pa se gre v zanimivi park Arches, ki ima največje število naravnih oken na svetu in ogromno zanimivih formacij skal, spanje hotel/motel Moab
Ta dan bo v parku Arches veliko lepih fotografskih motivov (dodatno si boste na informacijskem centru pogledali zanimiv film o parku Arches in Canyonlands). Po narodnem parku Arches se bo delalo krajše sprehode oz. dodatno vas čaka ca 45 minut hoje do znamenitega oboka Delicate Archa, simbola države Utah. Dan bomo lahko zaključili s piknikom v parku, sledi vožnja do Moaba.

12. dan  - prosto za odkrivanje okolice Moaba. Svetujemo opcijski rafting po reki Colorado oz. se bo šlo odkrivat dva parka, ki ležita v okolici (Death Horse point in narodni park Canyonlands), spanje hotel/motel Moab
Rafting na tem delu Coloradu je po izboru National Geographic najlepši enodnevni rafting v ZDA. Moab ima zelo pestro ponudbo dodatnih aktivnosti (kolesarjenje, najem ATV štirikolesnikov ...) ter lepe narave (parka Death Horse point in narodni park Canyonlands).    

13. dan - vožnja do Monument valleya (lepa pokrajina iz western filmov in spoznavanje življenja indijancev), popoldanska vožnja po najlepših predelih Monument valleya, spanje Monument valley (kamping)
Monument valley z Navajo indijanci predstavljo fascinantno kuliso, ko se boste vrnili v čase kavbojskih filmom. Z avti se boste zapeljali med fotogeničnimi peščenimi osamelci in se prestavili stoletja nazaj. V Monument Valleyju si boste pogledali tudi zanimiv muzej, kjer so predstavljeni filmi, ki so jih snemali na tem območju ter se spoznali z življenjem Navajo indijancev, ki naseljujejo te predele. 
  
14. dan – vožnja do fotogeničnega Antilopjega kanjona in ogled (raj za fotografe), postanek v Cameron trading post (velika izbira indijanskih spominkov) in ogled enega od čudes sveta Grand Canyona na panoramskih točkah vzhodnega dela parka, spanje Grand Canyon (kamping)
Fotogenični Antilopji kanjon, ki leži na ozemlju Navajo indijancev je nekaj posebnega za vse ljubitelje fotografije (v njem so snemali številne filme). Grand Canyon je najlepši v sončnem zahodu, ko boste na panoramskih točkah opazovali eno od čudes sveta.

15. dan  - treking Grand Canyon (hoja do točke kjer se vidi reka Colorado), kjer boste občutili veličino kanjona, popoldan se gre pogledat zanimiv IMAXov film o Grand Canyonu, spanje Grand Canyon (kamping)
Na trekingu se boste spustili v sam Grand Canyon in ga zares začutili. Treking je prilagojen vašim zmožnostim (tisti z več kondicije boste lahko šli dlje in nižje). Če pa kdo ne bi želel iti na treking je možnost panoramskih ogledov z avtobusom narodnega parka. 

Za konec pa ameriški šov v Las Vegasu
16. dan – vožnja po najbolj ohranjenem delu zgodovinske ceste 66 (Route 66)
, krajši postanek pri Hoover jezu in popoldanski prihod v Las Vegas iz ogled tega fascinantnega mesta. Ste za vožnjo z limuzino po znameniti ulici Strip? Sledi ogled brezplačnih predstav: Treasure island (gusarska bitka), izbruh vulkana (casino Mirage), predstava s fontanami ob glasbi pred casinojem Bellagio ter obisk casinoja, spanje hotel Las Vegas

17. dan –  vožnja do Los Angelesa in popoldanski ogled najbolj slavnih predelov mesta (Beverly hills, Hollywood in zaključek v obalni Santa Monici ...), spanje v hotelu Los Angeles,

18. dan – jutranji let proti domu (obroki na letalu)

19. dan – prihod domov. 

Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta. 

Dodatno: Možnost podaljšanja potovanja na Havaje (z dopustom na Havajih).

CENA: 1.655 €/pri številu vsaj 14 oseb + letalska karta z vsemi taksami ca 840 eur
Doplačilo 125 € za manjšo skupino (10-13 oseb).
40 €/os popusta, če ste že potovali z nami.

V ceno paketa je vključeno:
 • vse namestitve (9x kampiranje in 8x spanje v motelih oz. hotelih, kjer bo v ceni nastanitve že vključen zajtrk ga boste imeli, drugje pa vam ga bomo uredili ob doplačilu),
 • najem vozil (gre za prostorna in udobna vozila Dodge Caravan oz. podobna) z vsemi potrebnimi zavarovanji,
 • vstopnine v vse narodne parke (Grand Canyon, Arches, Capitol Reef, Death Valley, Bryce Canyon, Zion, Yosemite, Sequoia, Canyonlands), 
 • vstopnine v državna parka (Death horse park, Goblin valley) in Monument valley (indijansko ozemlje), 
 • vstopnina v Antilopji canyon, muzej Monument Valley ter IMAX film o Grand Canyonu,
 • vožnja s tramvajem v San Franciscu, 
 • strokovno vodenje,
 • organizacija potovanja.
V ceni ni vključeno: gorivo in eventuelne parkirnine oz. cestnine (plačevanje sproti ca 120 eur/osebo), hrana in pijača (ponekod bo zajtrk že vključen, ni drago), opcijske ture (rafting, vožnja s hummerjem in limuzino), prevoz na/iz letališča, stroški vstopne prijave ESTA (14$), spominki, napitnine.

Dodatno vam lahko uredimo Coris zavarovanje oz. zavarovanje rizika odpovedi. 

200 EUR akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Vodnik na potovanju: Jure Podobnik. Jure Zda parke odlično pozna in smo prepričani, da boste z vodenjem in organizacijo zadovoljni. 

Splošne informacije:

 • Antilopji kanjonKAKO POTUJEMO: Z večjimi in udobnimi avti (npr. Dodge Caravan). Predvideno je 4 – 5 oseb v avtu. Vožnja po ZDA je zelo enostavna in nestresna (šoferji se lahko menjajo). Za najem avtov je potrebna ena kreditna kartica udeleženca na vsak najet avto. Pred potovanjem (ca 1 mesec prej) se na srečanju vseh udeležencev dogovorimo o vseh podrobnostih.    
 • NASTANITEV: 8x v hotelih in motelih v dvoposteljnih sobah, 9x pa se kampira v šotorih (po 2 osebi skupaj), ki se jih prinese s seboj (glede šotorov in opreme se bomo pogovorili na srečanju pred potovanjem). 
 • HRANA: V mestih lokalne restavracije, v nekaterih hotelih bo zajtrk vključen (kjer pa ne bo bomo vedno našli v bližini možnost prehranjevanja). Ko kampiramo dežurne ekipe pripravljajo zajtrk in večerjo, ključno je teamsko vzdušje pri pripravi obrokov (v dveh loncih ustvarjamo čudeže ...).
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje po ZDA je enostavno in brez stresa. Vsi krajši trekingi oz. sprehodi po parkih bodo prilagojeni vašim zmožnostim, tako da se potovanja lahko udeleži kdorkoli, ki ima vsaj malo občutka za popotniški način potovanja.    
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20 potnikov.
 • VREME: Meseca julija in avgusta je glavna sezona v ZDA in primeren čas za ogled parkov (glavna sezona). Klima je podobna kot pri nas, le da se boste gibali v bolj puščavskih predelih (višje temperature in manj padavin). Včasih se temperature ponoči spustijo saj so nekateri parki na višinah preko 2.000 metrov.
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti. 
 • VARNOST: ZDA je relativno varna država, sploh narodni parki kjer boste preživeli večino časa. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • SPOMINKI: ZDA imajo precej lepih spominkov (sploh z indijanskimi motivi, ki pa niso poceni). Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa) ter Maestro BA/Cirrus kartico za dvigovanje na ATM (bančnih) avtomatih.
 • VIZUM: Slovenci za ZDA ne potrebujemo vize, se pa moramo najaviti preko elektronske prijave vsaj 72 ur pred prihodom (ESTA), strošek je 14$.
Pri odhodu boste dobili zloženko kjer bodo številne informacije o ZDA (od zgodovine, gospodarstva, prebivalstva, zanimivosti …). Približno en mesec pred potovanjem bo srečanje vseh udeležencev potovanja, ko se bomo pogovorili o vseh podrobnostih.

»Idealno potovanje za prvo pot izven Evrope, namenjeno ljubiteljem narave (trekingi, večeri ob tabornem ognju)!« 
 
Nekaj komentarjev potnikov iz prejšnjih potovanj po ZDA parkih:
 
Spomini tega potovanja bodo ostali za vedno. Toliko enkratnih stvari, norih občutkov in nepozabnih trenutkov, ki se jih enostavno ne da opisat. Resnično sem uživala. HVALA za vse!
Mojca

Ocena potovanja: 10! Top potovanje! Občutili smo neverjetno naravo, parke in kanjone... sočasno tudi prelepo mesto San Francisco ter blišč Las Vegasa. Tako da če je le možnost, mora vsak to vsaj enkrat doživeti!
Anže

Ocena potovanja (1-10) : Čista 10-ka!
Potovanje je potekalo tekoče, videli smo še veliko več kot je pisalo na programu. Nepozabno doživetje. Bilo je toliko lepih trenutkov, da je zelo težko najti najlepšega.
Marjeta in Franc

Ocena potovanja: 10!
Odlično sestavljen program, izbor pravih lokacij, pravi tempo in odlično vodenje izleta.
Sandi

Ocena potovanja: 10 – bilo je nepozabno, veliko videli in doživeli, se družili, sklepali nova prijateljstva....
Od vseh parkov mi je ostal v nepozabnem spominu Bryce, to so lepote, ki se jih ne da opisati, ampak moraš to doživeti. Tudi večerna druženja mi bodo ostala v spominu.
Bernarda

Ocena potovanja: Čista 10. 
Vse je bilo tako kot so že prejšnji popotniki opisovali, res enkratno potovanje!
Najlepše nam je bilo to, da smo doživeli čisto nekaj drugega kar smo pričakovali od Amerike. Spoznali in doživeli smo to kar že vas čas omenjaš. Ljudje so odprti, prijazni, pokrajina je nepozabna, vse je Veliko, res imaš kaj videti in doživeti.
Bor

Ocena potovanja: 9,9 (komot bi bila tudi 10+ ampak potem ni možen noben komentar)
Najlepša mi je bila narava in še enkrat narava in če pomislim nazaj me je neizmerno fasciniral Antilopji Canyon, pa Monument Valley, pa Bryce Canyon, vse ob praven trenutku dneva, 
- pa Yosemite s prekrasnimi slapovi
- vsekakor je tudi San Francisco pravi biser
- adrenalinska vožnja s hamerji in rafting po Coloradu - nepozabno
- vožnja z limuzino po nočnem Las Vegasu z “vsemi dodatki” je nepozabna, še toliko bolj ker se je noč končala s poroko naših dveh sopotnikov
- skupni večeri ob tabornem ognju
- sopotniki in vodič pa so vsa doživetja še polepšali
Tatjana

Ocena potovanja: povsem po pravici: 10 
Spomini bodo ostali za vse življenje, potovanje pa eno najboljših ever.
Toplo priporočava vsem, ki ste morda v dvomih.
Darja in Tomaž

Greste z nami odkrivat najlepše parke ZDA? Vabljeni, da se nam pridružite!

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Kmalu potrjeno posebno potovanje Darjeelling, SIKKIM in BUTAN v terminu 19.10. - 3.11.2019

objavljeno: 4. mar. 2019 09:43 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 1. apr. 2019 03:34 ]

Darjeelling, SIKKIM in BUTAN
 • Termin: 19.10. - 3.11.2019
 • Trajanje potovanja: 16 dni 
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 2.440 eur/os pri najmanj 15 prijavljenih + mednarodna letalska karta ca 700 eur/osebo + let. karta Paro (Butan) - Delhi ca 320 eur/os 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja
Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za zaključene skupine.

V ta del sveta se vračamo že tretjič. 

Potovanje bo kmalu potrjeno. 
 

Na začetku vas bo očaral Darjeeling s svojimi plantažami čaja, posebnim Toy trainom (vlakcem) in pogledi na Himalajo, potem pa boste odkrivali skriti biser SIKKIM, ki spominja na Tibet. Tam vas čaka odkrivanje budističnih samostanov, spoznavanje budistične kulture, lepa narava (jezero Tsomgo) in prijetni domačini nekdanje samostojne kraljevine. BUTAN (zadnje himalajsko kraljestvo) pa je ena najbolj pristnih držav na svetu, kjer zadovoljstvo ne štejejo z BDPjem ampak s srečo domačinov in po čemer šteje med najbolj srečne narode sveta. In je zaradi svoje odmaknjenosti in pristnosti ena najbolj posebnih držav za potovanje, kjer na vas čaka lepa pokrajina, posebni samostani in trdnjave Punakha, Taschichho in Rinpung Dzong (kjer so snemali film Mali Buda). Pa sveto mesto Taksang (Tigrovo gnezdo) in mistični Tango budistični inštitut v lepi pokrajini. Ter seveda prijetni in simpatični domačini z izredno kulturo ter izolacijo, ki je ohranila njeno pristnost, da je še zdaj eden največjih turističnih biserov sveta.  

Darjeeling, SIKKIM in BUTAN, program po dnevih
H - namestitve so v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom
H*** - namestitve so v preizkušenih popotniških hotelih 3* v dvoposteljnih sobah z vključenim polnim penzionom (vsi obroki v Butanu)
Vključeno:  Z – zajtrk, K- kosilo, V - večerja

1. danlet proti Indiji (iz bližnjega letališča npr. iz Benetk). Prevoz do letališča bo organiziran (obroki na letalu)

2. dan, let preko Delhija in menjava terminala. Predviden prihod na indijsko letališče Bagdogra je ob 16.00 uri. Sledi vožnja do Darjeelinga (ki ga imenujejo Queen of the hills – Kraljica hribov), ki leži na višini 2.042 metrov in od koder so v lepem vremenu lepi pogledi na Himalajo. Namestitev v hotelu. Spanje Darjeeling, H 

3. dan, najprej obiščemo Padmaja Naidu Himalayan Zoological park, ki je eden redkih krajev na svetu, kjer boste videli snežnega leoparda (pa tudi himalajskega volka in rdečo pando). Sledi ogled bližnjega Himalayan Mountaineering institute (inštituta za himalajski alpinizem), ki je posvečen prvim odpravam v Himalajo in kjer je kip domačina Tenzing Norgaya, prvega osvajalca Everesta (s Hillaryjem), ki je bil tudi prvi direktor inštituta. Popoldan pa je namenjen odkrivanju čajnih plantaž, kjer se boste spoznali s pridelavo čaja (in ga seveda tudi poskusili). Lokalni čaj eden najbolj cenjenih (in najdražjih) na svetu s posebnim okusom. Sledi vrnitev v Darjeeling in samostojno odkrivanje mesta (npr. tržnica). Spanje Darjeeling, H (Z)

4. dan, navsezgodaj se gre do razgledne točke Tiger hill, od koder je lep pogled na Himalajo (s 3. najvišjo goro sveta Kangchenjunga  - 8.586 m). Ob povratku se ustavite pri samostanu Ghoom (tibetanski budizem), sledi zajtrk in ogled Tibetan Refugee Self Help centre – tibetanskega begunskega centra, kjer imajo tudi spominke iz Tibeta. Sledi postanek pri pagodi miru (Japanese Peace pagoda) potem pa popoldan vožnja s posebnim vlakom Toy train – na parni pogon (Unesco), ki je ena glavnih atrakcij regije. Spanje Darjeeling, H (Z)

5. dan
, začnemo z odkrivanjem Sikkima, ki bolj spominja na Tibet kot pa na Indijo, kateri se je priključil šele leta 1975, prej pa je bil samostojno kraljestvo. Vožnja mimo borovih gozdov, čajnih plantaž, dveh rek Teesta in Rangeet vse do prijetnega Pellinga. Tam si pogledamo dva samostana – najprej Pemayangtske samostan, kar pomeni Čudoviti lotus (drugi najstarejši v Sikkimu in najpomembnejši, posvečen je prvemu kralju Sikkima), potem pa še Sanga Choling samostan, ki je eden najpomembnejših samostanov regije (sekte Ningmapa tibetanskega budizma – rdeči klobuki) in od koder je lep pogled na himalajske hribe. Spanje Pelling, H (Z)

6. dan, vožnja po zavitih gorskih cestah Sikkima in postanek pri Buddha parku v Ravangli. Sledi zanimiva vožnja vse do prestolnice Sikkima - Gangtoka, kjer si pogledamo Namgyal inštitut tibetologije, ki ga je ustanovil zdajšnji Dalajlama in vsebuje največjo zbirko knjig Mahayana budizma in številne budistične slike. Spanje Gangtok, H (Z)

7. dan, je namenjen odkrivanju neturističnih predelov Sikkima in sicer se boste zapeljali proti prelazu Nathula, kjer meji Sikkim s Tibetom. Končni cilj je jezero Tsomgo, ki leži sredi lepe narave na višini 3.753 metrov in je znano po tem, da spreminja barvo glede na letne čase in ga domačini častijo s posebnim spoštovanjem. Stik z lepo naravo in mogoče čas za meditacijo preden se spustite nazaj v Gangtok, ki leži na višini 1.650 m. Ob vrnitvi prosto za samostojno odkrivanje. Spanje Gangtok, H (Z)

8. dan, zgoden štart in vožnja po zaviti cesti vse do skritega bisera samostana Ranka, ki je eden najlepših samostanov Sikkima z lepimi razgledi in kjer so snemali številne filme. Sledi postanek pri Do Drul Chorten stupi, beli stupi, ki simbolizira zmago dobrega nad zlom. Sledi ogled samostana Rumtek, ki je največji samostan tega dela in glavni sedež Kagukpa sekte tibetanskega budizma in je ena največjih atrakcij Sikkima. Sledi vožnja do Kalimponga, ki je znan po cvetju. Spanje Kalimpong, H (Z)

9. dan, dopoldan je namenjen odkrivanju Kalimponga, kjer boste prišli na svoj račun ljubitelji cvetja  – najprej obiščemo vrtnarijo potem pa še Cactus nursery, s številni kaktusi. Sledi vožnja do okolice narodnega parka Jaldapara, kjer boste imeli popoldan možnost opcijskega safarija po narodnem parku). Spanje okolica parka Jaldapara. H (Z)

10. dan, krajša vožnja do meje in vstop v Butan, preprosto državo, ki živi v svoji izolaciji in zna ceniti svojo kulturo in naravo. Sledi ca 6 urna vožnja z zanimivimi pogledi do glavnega mesta Butana, Thimphuja, ki leži na višini 2.320 m. Postanek za ogled Budda Dordenma, ogromnega 50 metrov visokega kipa Shakyamuni Bude, ki ga zgradili leta 2015 na 60. obletnico 4. kralja Butana - Jigme Singye Wangchucka. Sledi ogled Thimphuja - najprej si ustavimo pri National Memorial čorten, ki je posvečen kralju in svetovnemu miru, potem pa sledi ogled budističnega samostana in trdnjave Tashichho Dzong (Thimpu Dzong) »The fortress of the glorious religion«  – Trdnjava veličastne religije, kjer poleg menihov živi del vlade in je poletna prestolnica države, kjer ima kralj tudi svojo pisarno. Spanje Thimpu, H*** (Z, K, V)

11. dan, zjutraj nas čaka vožnja do bližnjega Tango budističnega inštituta (do njega je ca ena ura hoje), ki je eden skritih biserov Butana in kjer študira preko 600 menihov. Kraj je eden najlepših in najbolj prijetnih kar jih boste obiskali. Čas za meditacijo ali pogovor z menihi. Ob povratku še foto postanek  pri poslikani skali Guru Rinpocheja. Potem se gre do zavetišča, kjer živi narodna žival Butana – koza takin. Sledi krajši postanek na tržnici in ogled ostalih stvari v Thimpuju: Clock Tower square (trg), obisk pošte (kjer imajo posebne znamke), zanimive šole 13 tradicionalnih umetnosti Zorig Chusum in nacionalne knjižnice z rokopisi v zvitkih in največjo izdano knjigo na svetu težko kar 68 kg in visoko 2 metra, ki stane kar 15.000$. Spanje Thimpu, H*** (Z, K, V)

12. dan
, vožnja proti Punakhi preko Dochula prelaza (3.100 m) s številnimi molilnimi zastavicami od koder so v primeru lepega vremena pogledi na Himalajo (mogoče celo na najvišjo goro Butana - Gangkhar 7.541 m). Na poti do tja si boste pogledali še tempelj plodnosti Chimi Lakhang do koder vodi pot skozi vasico polno posebnih poslikav s falusi. Ustavili se boste tudi na kmetiji, kjer boste spoznali njihove običaje ali pa v kaki lokalni vasici za sprehod po vasi. Sledi prihod v Punakho, ki leži v sub tropski dolini in je bila prestolnica Butana do leta 1955 in je še zdaj zimska prestolnica menihov. Foto postanek pri najdaljšem visečem mostu v Butanu (suspension bridge) in namestitev, spanje Punakha, H*** (Z, K, V)

13. dan, zjutraj vas čaka ogled fascinantne trdnjave Punakha (Unesco), ki jo imenujejo tudi Pungtang Dechen Photrang Dzong "Palača velike sreče oz. blaženosti«, ki leži na lepi lokaciji ob stičišču dveh rek (Moške in Ženske reke) in slovi po svoji ogromni strukturi. Po ogledu sledi zanimiva vožnja s foto postanki na zahodni del Butana vse do mesta Paro, kjer si pogledamo trdnjavo Rinpung Dzong (Unesco), ki leži na lepi lokaciji s pogledom na dolino, kjer je zdaj budistični samostan s ca 200 menihi. Tukaj so snemali del znamenitega filma Mali Buda (Keanu Reeves in Bridget Fonda). Spanje Paro, H*** (Z, K, V)

14. dan, najlepše smo prihranili za konec – vzpon (ca 2 uri – vsak z osnovno kondicijo zmore) do samostana Taksang (Tigrovo gnezdo), ki leži na spektakularnem mestu na višini 3.120 m. Gre za enega najbolj svetih krajev v Butanu in rojstni kraj butanskega budizma. Domačini verjamejo, da je Guru Rinpoche, ustanovitelj butanskega budizma priletel sem na tigričinem hrbtu iz Tibeta in meditiral na tem kraju, zato samostan imenujejo Tigrovo gnezdo.  Sledi povratek nazaj in postanek pri ostankih Drukgyel Dzonga (Butanske utrdbe zmage) – ki so jo zgradili po zmagi nad Tibetanci v 17. stoletju. Na koncu pa zaključite z ogledom Ta Dzonga, kjer je narodni muzej, ki se ponaša z veliko kolekcijo orožja, tekstila, slik, znamk ... Spanje Paro, H*** (Z, K, V)

15. dan, po zajtrku sledi vožnja do letališča in polet Paro Delhi (Indija). Tam boste imeli čas za popoldanski ogled Delhija. Predviden je ogled od zunaj India gate (war memorial) in Government Buildings (Vladne stavbe), potem pa Qutb Minar, drugi najvišji minaret zgrajen iz opeke (Unesco) potem grobnica vladarja Humayuna in če bo čas še Akshardham Temple, ki je kompleks tradicionalne hindujske in indijske kulture, duhovnosti in arhitekture. Sledi večerja in prevoz na letališče za nočni let proti domu. (Z)

16. dan, let proti domu in prihod na bližnje letališče od koder bo organiziran prevoz do Ljubljane (obroki na 
letalu)

Cena: 
2.440 eur/os pri najmanj 15 prijavljenih + mednarodna letalska karta ca 700 eur/osebo + let. karta Paro (Butan) - Delhi ca 320 eur/os 
Doplačilo za manjšo skupino. Popust 40 eur/os za vse, ki ste že potovali z nami. 

Cena vključuje:
SIKKIM z Darjelingom:
 • 8x nastanitev v prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom,
 • vse privatne prevoze po programu (prevoz z večjimi vozili Toyota Innovas/Xylo - 4 potniki na vozilo) z vključenim gorivom in vsemi stroški za voznike, 
 • angleško govorečega lokalnega vodnika, kjer bo potrebno,
 • vse vstopnine po programu (Padmaja Naidu Himalayan Zoological park, Himalayan Mountaineering inštitut, samostani Ghoom, Pemayangtse, Sanga Choling, Ranka, Rumtek, Budda park, Namgyal inštitut tibetologije, Japanese Peace pagoda, Do Drul Chorten stupa ...),
 • voden ogled plantaže čaja Darjeeling,
 • Toy train vlak Darjeeling,
 • tura do Tsomgo jezera,
 • ogled vrtnarije in Cactus Nursery Kalimpong,
 • na koncu privaten transfer iz letališča do Delhija in nazaj z vključenim vodenjem lokalnega vodnika po mestu,
 • vse takse in dovoljenja na licu mesta,
 • vodenje kvalitetnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.
Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča (bo organiziran), dodatne hrane (ca 16 obrokov), osebnih izdatkov, vize za Indijo, vstopnin v Delhiju in opcijskega safarija Jaldapara, napitnin.

BUTAN 6 dni (vse vključeno):
 • 5x nastanitev v preizkušenih popotniških hotelih ranga 3*** v dvoposteljnih sobah z vključenim polnim penzionom (vsi obroki),
 • vse privatne transferje z vsem gorivom in stroški voznika (npr. avtobus Toyota Coaster – odvisno od velikosti skupine), 
 • angleško govorečega lokalnega vodnika celotno potovanje po Butanu,
 • vse vstopnine po programu in vse oglede (Budda Dordenma, National Memorial Chorten, Tashichho Dzong, Tango Buddhist inštitut, Motithang Takin zavetišče, šola umetnosti Zorig Chusum, nacionalna knjižnica, Chimi Lakhang tempelj plodnosti, Punakha Dzong, Rinpung Dzong, Taksang samostan – Tigrovo gnezdo, Drukgyel Dzong, Ta Dzong ...), 
 • vse lokalne takse in dovoljenja (government fees, royalty fees in tourism development fees),
 • vizo za Butan,
 • vodenje kvalitetnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.
V Butanu je all inclusive – vse vključeno (razen osebni izdatki ter dodatno pijača, napitnina, eventuelna izhodna taksa).

Ob doplačilu vam lahko uredimo zavarovanje rizika odpovedi in asistenco  Coris. 
Pridržujemo si pravico do spremembe oz. prilagoditve programa v primeru spremenjene politične situacije (Indija, Sikkim, Butan), zemeljskih plazov in drugih stvari, na katere kot organizatorji nimamo vpliva. 
200 eur/osebo akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. Ko je potovanje potrjeno se uredi letalske karte. Preostanek plačila se plača najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru spremembe menjalnega tečaja oz. cen nastanitev, goriva in s tem povezanih dodatnih stroškov od podpisa pogodbe (izpolnjene prijavnice) do odhoda si pridržujemo pravico do spremembe cene. Organizator potovanja je agencija Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Predviden vodnik na potovanju: Jure Podobnik, vodnik z licenco GZS. 

SPLOŠNE INFO 
 • KAKO POTUJEMO?  Butan z privatnim vozilom za celo skupino (npr. avtobus Toyota Coaster). Po Sikkimu z večjimi vozili Toyota Innovas/Xylo (po 4 osebe v vozilu + šofer).  
 • NASTANITEV: spi se 8x nastanitev v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom in v Butanu 5x nastanitev v preizkušenih popotniških hotelih ranga 3*** v dvoposteljnih sobah z vključenim polnim penzionom (vsi obroki),
 • HRANA: V Darjeelingu in Siikimu imate v ceni povsod zajtrke (preostala kosila in večerje bodo v lokalnih restavracijah oz. hotelih). Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. V Butanu so vsi obroki vključeni – 5x polni penzion (all inclusive). 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši.   
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20 oseb. 
 • VREME: Konec oktobra oz. začetek novembra je eden najboljših terminov za obisk Sikkima in Butana. Takrat se pričakuje stabilno vreme (z minimalno padavin). Na potovanju bo potrebno imeti s seboj tudi topla oblačila – predvidene temperature so od 10 – 20 stopinj C (lahko pa se ponoči bolj ohladi). So pa zato v tem letnem času večinoma lepi razgledi zaradi stabilnega vremena.
 • ZDRAVJE: Za vstop niso potrebna nobena cepljenja. Več na www.zdravinapot.si  
 • VARNOST: Tako Sikkim kot Butan sta varni destinaciji. Sploh Butan je ena najbolj varnih držav na svetu za potovanje.  
 • SPOMINKI: Na voljo bo precej spominkov od tibetanskih stvari (molilne zastavice, molilni mlinčki) do lokalnih tradicionalnih tekstilnih izdelkov, slik, lesenih izdelkov, nakita, mask, keramike...
 • VIZUM: Za Indijo je potreben in ga je potrebno urediti (več na srečanju vseh udeležencev ter organizatorja in vodnika ca en mesec pred potovanjem). Dodatno bo naša lokalna agencija uredila dovoljenja za Sikkim in vizo za Butan.

Nekaj vtisov iz potovanja po Sikkimu in Butanu:

Ocena potovanja (1-10): 10, Darjeeling in Sikkim sta posebni deželi Indije, ki odstopata od klasičnega pojmovanja Indije. Prava Indija je mesto Jaigon, ki leži na meji med Indijo in Buthanom. Buthan je res nekaj posebnega, lepa  narava, ljudje so izjemno sproščeni in prijazni, nikjer ni nobene gneče. V deželi se počutiš zelo varno, kot da je življenje zastalo. Nihče nikamor ne hiti, vse je zelo umirjeno.  
Zelo sem bila zadovoljna z vodniki v Indiji in Buthanu. Posebej bi poudarila veliko vlogo g. Shankarja, direktorja indijske agencije, ki nas je spremljal celo potovanje in zelo lepo skrbel za nas. Njegovo povabilo v krog njegove družine v New Delhi ju je bilo zame res nekaj posebnega. Z njegovo ženo sta nam pripravila izjemen in topel sprejem in nam pripravila odlično večerjo.
Meni je bila najlepša buthanska narava, Himalaja in tudi prekrasni budistični templji, najlepši med njimi pa tempelj Tigrovo gnezdo.
Tadeja

Ocena potovanja (1-10): 10
Zadovoljna. Vsakega nekaj, lepo razporejen čas potovanja, ogledov, možnost neposrednega srečanja z ljudmi, nekaj prostega časa, nekaj hoje.
Vodniki so se potrudili, seznanili z državami, življenjem, zgodovino, verovanjem, odgovarjali na vprašanja, zamenjava v Butanu je bila učinkovita in ne ponižujoča za prvega vodiča. 
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Pogled na gore, sprehod po tržnici, korzi zaradi možnosti neposrednega stika z domačini, radovednost domačinov.
Maja

Ocena potovanja (1-10): 8 – dobrodošel bi bil vsaj en prost dan za počitek 
Kako ste zadovoljni z lokalnimi vodniki in lokalno agencijo? 10
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Pohod na Tigrovo gnezdo in sprehod po vasi do svetišča plodnosti. 
Nada

Vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potovanju!

Info in prijave: Gsm: 031–684 651 (Uroš), email: uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Zadnje prosto mesto za sopotnika za potrjeno potovanje Neokrnjena ALJASKA (1. - 16.6.2019) - odlični direktni leti

objavljeno: 13. nov. 2018 06:20 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 21. jan. 2019 09:58 ]

Neokrnjena ALJASKA

Termin: 1. - 16.6.2019
Za potovanje potrebujete: 16 dni 
Skupina: min 10 - maks 18 oseb  
Cena: 1.820 eur pri 14 osebah + let. karta ca 1.000 eur/os
Info: Uroš Ravbar 
Gsm: 031-684 651 
E-mail: uros.ravbar@gmail.com 
Web: www.ravbar.org
 


Potovanje je primerno tudi za družine. 

Potovanje je potrjeno. 
Zadnje prosto mesto - iščemo sopotnika.  

Skupina leti iz Zagreba z direktnimi leti. 

Potovanje je namenjeno vsem ljubiteljem narave in pravim popotnikom, ki uživajo v kampiranju in odkrivanju neokrnjene narave in prostranstev Aljaske. Čakajo nas odkrivanje narodnih parkov, panoramske vožnje s številnimi foto postanki, tura z ladjo (pogledi na ledenike, kite, morske leve) in spoznavanje posebnosti dežele (zlatokopi, pasje vprege, indijanci ...). V narodnem parku Denali bomo poskušali izslediti grizlije, severne jelene, lose, volkove .... V Fairbanksu se bomo družili s huskiji, odkrivali muzej iz ledu in se namakali v termalnih vrelcih. Ustavili se bomo v Valdezu (ki mu rečejo Švica Aljaske) in raziskovali ledenike, ki segajo prav do morja. Z ladjo bomo odkrivali Prince William Sound, kjer leži fascinanten ledenik Columbija, pogosto pa v teh vodah vidijo kite, tjulne, morske leve ... Obiskali bomo največji park v ZDA Wrangell – St. Elias (skriti biser), lahko boste šli na križarjenje po narodnem parku Kenai fjords in se pustili navduševati nad fjordi, številnimi jezeri in lepimi gorami. 

Tura po Aljaski je namenjena vsem ljubiteljem narave in aktivnega preživljanja prostega časa. Program je namenjen ljudem, ki si želijo na popotniški način odkrivati svet.
 Ker je turistična sezona na Aljaski kratka, je potrebno narediti vse rezervacije vsaj dva meseca pred odhodom!

Neokrnjena ALJASKA, program po dnevih, 16 dni   
Anchorage – Wassila – Talkeetna – park Denali – Fairbanks – Chena hot spring – Matanuska - park Wrangell St. Elias - ledenik Worthington – Valdez - Prince William Sound – Whittier – Seward - Kenai Fjords narodni park - Seward Highway - Hidden lake – Hope - Anchorage
H - spanje v hostlu (po 4-6 v sobi), možnost doplačila za dvoposteljno sobo (v kolikor se jo bo v času rezervacije namestitev dalo zagotoviti).
K- kampiranje v šotorih, ki jih prinesemo s seboj (glede opreme se dogovorimo na srečanju pred potovanjem)

Program po dnevih
1. dan – let do mesta Anchorage, največjega mesta Aljaske. Prevzem avtov in ogled  Alaska Native Heritage centra, kjer se boste spoznali z indijanci - s prvotnimi prebivalci Aljaske in njihovo kulturo (hiške različnih indijanskih skupnosti iz cele Aljaske ...). Sledi krajši ogled mestnega središča Anchoraga, kjer vam svetujemo ogled filma Aurora borealis (opcijsko). Spanje Anchorage, H

2. dan – nabava hrane in vožnja do mesta Wassila, kjer si pogledamo Iditarod headquaters z 20 minutnim filmom o dirki s pasjimi vpregami, po katerih slovi Aljaska, lahko boste opcijsko tudi poizkusili vožnjo z pasjimi vpregami, sledi postanek v tradicionalnem aljaškem mestu Talkeetna (mesto umetnikov) in foto postanki med vožnjo proti severu vse do narodnega parka Denali (v primeru lepega vremena boste videli vrh Denalija s 6194 m, najvišje gore Severne Amerike). Prečili bomo Broad prelaz in se spustili do reke Nenana, ki nas bo vodila do narodnega parka Denali. Popoldan postanek v zanimivem informacijskem centru Denali narodnega parku (ogled filma o parku), spanje Otto lake, K

3. dan – cel dan bomo z avtobusom narodnega parka odkrivali park Denali s svojo barvito pokrajino  (lepe gore, reke in bogato živalstvo). Z malo sreče boste videli grizlije, karibuje, muflone, lisice, lose, svizce …); v primeru lepega vremena pogledi na goro Mt. Denali, spanje Otto lake, K  

4. dan – vožnja s foto postanki do Fairbanksa, ki leži pod polarnim krogom, popoldan si bomo pogledali muzej University of Alaska of the North (kjer vas čaka kolekcija zlata in zgodovina zlatokopov, mumificiran bizon …), sledi dve urni postanek na domu Mary Shields, ki je atrakcija Faibanksa s svojimi psi huskiji in posebnimi zgodbami (bila je prva ženska, ki je končala znamenito dirko Itidarod) spanje hostel, H 

5. dan – odkrivanje okolice Fairbanksa z obiskom mesta, kjer so pridobivali zlato (tudi sami se boste lahko poskusili v tem) in vožnja po panoramski cesti proti Chena hot springs; na poti se bomo ustavili za treking (npr. Angel rock trail), potem pa se bomo prepustili kopanju v zdravilnih termalnih vrelcih Chena hot springs, posebnost bo tudi ogled posebnega muzeja iz ledu; Ste za pijačo v ledenem baru?, kampiranje Chena hot spring, K  

6. dan vožnja po nastarejši panoramski cesti v državi Richardson Highway, kjer boste prečili slikovito pokrajino pogorja Chugach vse do ledenika Matanuska, ki je največji dostopen ledenik na Aljaski; kampiranje na lepi lokaciji pod ledenikom, K

7. in 8. dan – naslednja dva dni bomo odkrivali skriti biser Aljaske – narodni park Wrangell St. Elias, ki je tudi največji narodni park v ZDA in eno največjih zaščitenih območij na svetu. V parku so štiri gorske verige: Chugach, St. Elias, Alaska in Wrangell gore, kjer ležijo najvišje gore Severne Amerike; Najprej si bomo pogledali stari mesti Mc Carthy in Kennicott (stare zapuščene hiše), ki slovita po rudnikih bakra, si pogledali 20 minutni film, kjer bomo spoznali zgodovino Aljaske, potem pa bo čas za treking po lepi okolici (hoja ob ledeniku Root ali pa vzpon do rudnika Bonanza, od koder so lepi pogledi) ali opcijsko turo - hojo po ledeniku Root. 2x spanje v kampu At the end of the road, K

9. dan – sledi vožnja proti Valdezu; med vožnjo boste videli aljaški naftovod in se ustavili ob ledeniku Worthington za krajši hojo po okolici, sledi prečenje prelaza Thompson, postanek s pogledom na klifno steno in slap Bridalveal falls in prihod v mesto Valdez, ki ga imenujejo »mala Švica Aljaske«. Sledi odkrivanje mesta, ki leži na lepi lokaciji ob vznožju gora Chugach in ob zalivu Prince William Sound; K

10. dan – bo namenjen odkrivanju mesta in okolice; opcijsko boste lahko z kajaki odkrivali okolico ledenika, kjer boste lahko veslali ob ledenih gorah in odmaknjenih zalivih, ki so nedostopni čolnom (med veslanjem boste lahko videli vidre, tjulne …), na svoj račun boste prišli tudi vsi ljubitelje ribolova in narave; v kolikor kdo ne bi šel na kajak so v okolici lepi sprehodi oz. treking po okolici, K

11. dan
 – s trajektom bomo zapluli po čudovitem Prince William Soundu (ena najlepših pokrajin Aljaske), kjer bomo imeli veliko možnost opaziti kite, vidre, tjulne, ledenike, fjorde  … in enostavno uživali v opazovanju narave (številni ledeniki). Pristanek v Whittierju, vožnja skozi tunel, ki so ga gradili za čase druge svet. vojne. Na drugi strani tunela se gre hodit na Byron glacier trail. Sledi prihod v Seward, ki je izhodišče za odkrivanje Kenai Fjords narodni park, ki je dom ogromnega Harding ledenika, velikega kar 300 kv. milj, spanje v hostlu, H 

12. dan - ta dan boste imeli na voljo čas za odkrivanje okolice (npr. tura Harding Ice Field oz. Caines Head). Svetujemo opcijsko križarjenje z ladjo po parku Kenai Fjords, kjer boste lahko opazovali kite, orke, morske leve in številne kolonije ptičev (kormorani, orli …). Eden od vrhuncev je tudi opazovanje ledenikov, ki se spuščajo v morje (in z malo sreče padajoče kose ledu, ki padajo v morje); spanje v hostlu, H 

13. dan - ogled Alaska Sea Life Centra, kjer je raziskovalni in rehabilitacijski center za živali, vožnja po lepi Seward Highway do Kenai Wildlife zatočišča, ki leži na Kenai polotoku. Lahko boste opazovali gore Chugach in Kenai. Kampiranje bo ob enem najbolj popularnih jezer Aljaske – Hidden lake, možnost hoje po lepi okolici (Hidden creek), K

14. dan - dopoldan odkrivanje okolice, popoldan vožnja mimo Cooper landinga, ki je izhodišče za muharjenje (lovljenje lososov) do Hopa, ki je znan po svoji zlati mrzlici; Med hojo po kraju s 200 prebivalci se boste prestavili stoletja nazaj; spanje K

15. dan – dopoldan si bomo pogledali še Alaska Wildlife reservation center, kjer je možno videti praktično vse živali, ki živijo na Aljaski (grizlije, črne medvede, karibuje, lose, volkove, orle …) in se zapeljali nazaj do letališča Anchorage, od koder letimo proti domu.

16. dan - prihod domov. 

Cena: 1.820 eur/os pri 14 osebah + let. karta ca 1.000 eur/os
Doplačilo za manjšo skupino (10 – 13 oseb) = 130 eur/osebo.
Popust 40 eur za vse, ki ste z nami že potovali. 

Cena vključuje:
 • vse namestitve (4x se spi v popotniških hostlih v sobah po 4-6 oseb, 10x se kampira), 
 • najem prostornih najetih vozil - rent a car (predvideni so Grand Cherokee ali Grand Dodge) z zavarovanji, 
 • vse vstopnine v narodne parke in zaščitena območja po programu,
 • ogled aktivnosti po programu,
 • celodnevni izlet (foto safari) v Denali narodni park,
 • ogled Alaska Native heritage centra z indijanci (in njihovo kulturo),
 • ogled Alaska Sea life centra in Alaska Wild life centra (za vse ljubitelje živali),
 • ogled originalnega zlatokopa, kjer boste tudi sami lahko izpirali zlato,
 • kopanje v Chena hot spings in ogled posebnega muzeja iz ledu,
 • turo pri znameniti Mary Shields atrakciji Fairbanksa (huskiji, posebne zgodbe, Itidarod …),
 • ogled muzeja University of Alaska of the north (zlato, bizoni …),
 • vse transferje po programu,
 • kamping takse in vstopnine glede na program,
 • slovenskega vodnika,
 • organizacijo.
Cena ne vključuje: opcijskih aktivnosti (npr. Kenai Fjords cruise, kajak …) in osebnih izdatkov, ca 210 eur/os bomo krili na licu mesta iz tako imenovane skupne blagajne (za hrano, gorivo, parkinge), dodatne hrane v mestih, stroški prijave ESTA (ca 14$), prevoz do/iz letališča. 

Možnost doplačila za dvoposteljno sobo (v kolikor se jo bo v času rezervacije namestitev dalo zagotoviti).
Lahko vam uredimo asistenco Coris oz. zavarovanje rizika odpovedi. 

200 eur akontacije se vplača ob rezervaciji na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom na račun agencije. Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Vodnik na potovanju: Jure Podobnik, ki Zda zelo dobro pozna in smo prepričani, da boste z vodenjem in organizacijo zadovoljni. 

SPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Aljasko bomo raziskovali z večjimi rentanimi avtomobili, katere bomo sami vozili (eden od šoferjev potrebuje s seboj kreditno kartico). Vožnja je enostavna in precej manj stresna kot pri nas. Avti nam bodo dali svobodo, da bomo državo lahko začutili, hkrati pa bo v njih dovolj prostora za vso opremo za kampiranje in hrano.  
 • NASTANITEV: večinoma bomo kampirali 10x - na predstavitvenem sestanku se bomo dogovorili glede šotorov, katere prinesemo s seboj (kampi na Aljaski so lahko zelo preprosti); 4x pa se prespi v popotniških hostlih (4-6 oseb na sobo). 
 • HRANA: Razen nekaj obrokov v mestih, si bomo sami pripravljali hrano, kar bo zelo pocenilo potovanje. Lokalna hrana v restavracijah je draga.      
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za prave popotnike po duši (trekinge bomo prilagodili vašim sposobnostim, bolj vzdržljivi bodo imeli možnost podaljšanja tur).    
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 18.
 • VREME: Junija je začetek sezone za obisk Aljaske in dnevi bodo zelo dolgi. Aljaska slovi po svojem nepredvidljivem vremenu. Ponoči se znajo temperature precej spustiti, zato je potrebna kvalitetna spalna vreča in dobra podloga za spanje.  
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti.  
 • VARNOST: Aljaska je varna država. Kriminala je zanemarljivo malo, domačini so nadvse gostoljubni in prijazni. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • SPOMINKI: Aljaska ima lepe spominke. Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa) in Maestro Cirrus kartico za dvigovanje denarja preko bančnih avtomatov. 
 • VIZUM: Slovenci za obisk ZDA ne potrebujemo vize, se pa moramo pred potovanjem elektronsko najaviti (ESTA). 
 • INFO in PRIJAVE: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com 
Smo specialisti za tovrstna potovanja (kampiranje in spanje v kampih sredi narave, samostojno pripravljanje hrane, druženje ob tabornem ognju in gledanje zvezd, sproščeno vzdušje in pristen stik z naravo …). 

Pri odhodu boste dobili zloženko kjer bodo številne zanimive informacije o Aljaski (oz. ZDA). Približno en mesec pred potovanjem bo srečanje vseh udeležencev potovanja, ko se bomo pogovorili o vseh podrobnostih.

Vabljeni, da se nam pridružite!

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Argentina, Urugvaj, Brazilija in POPOLN SONČNI MRK (30.6. - 11.7.2019) - samo v letu 2019

objavljeno: 9. okt. 2018 07:00 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 10. okt. 2018 07:40 ]

ARGENTINA, URUGVAJ, BRAZILIJA in sončni mrk 

Termin: 30.6. – 11.7.2019 (12 dni)  
Trajanje potovanja: 12 dni
Skupina: min. 10 - maks. 20 popotnikov 
Cena: 1.680 eur/os pri 14 osebah + let karta z vključenimi dvema notranjima letoma ca 850 eur/os     
Info: Uroš Ravbar 
Gsm: 031-684 651 
E-mailuros.ravbar@gmail.com 
Web: www.ravbar.org
 


To potovanje se bo izvajalo samo v letu 2019 zaradi popolnega sončnega mrka v Južni Ameriki, ki ga bomo lahko opazovali v Argentini.Obisk kar treh zanimivih držav Južne Amerike z opazovanjem popolnega sončnega mrka.
 
Argentini nas bo navdušil še Buenos Aires (Pariz Južne Amerike), spoznavanje argentinskega podeželja na rančunajmogočnejši slapovi na svetu - Iguazu v tropskem okolju in s številnimi posebnimi živalmi. Skočili bomo tudi v Urugvaj ter si pogledali Unescovo mesto Colonio z lepo arhitekturo. V Braziliji si bomo pogledali slapove Iguazu še z njihove strani, za konec pa nas čaka odkrivanje enega najlepših mest sveta - Rio de Janeira.

PROGRAM POTOVANJA:
H - Spanje bo v preverjenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah (povsod je vključen zajtrk)
Vključeno: Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja 

1. dan, 30.6.2019: Prevoz do letališča in let proti Buenos Airesu (obroki na letalu)

2. dan, 1.7.2019: Predviden je jutranji pristanek v Buenos Airesu, prestolnici Argentine, ki ga imenujejo tudi »Pariz Južne Amerike«. Sledi ogled glavnih znamenitosti: vožnja po najširši ulici sveta - Aveniji 9. Julija z obeliskom, predel La Boca z najlepšim delom Caminito (slikovita četrt umetnikov in plesalcev tanga), zanimivo pokopališče Recoleta, kjer počiva Evita, barviti predel San Telmopredsedniška Casa Rosada ... Spanje hotel Buenos Aires. H

3. dan, 2.7.2019: Zapeljali se bomo do ranča (posesti) in se družili z lokalnimi »gauči«, ki vam bodo lahko pokazali svoje spretnosti na konju ter razkazali posest. Spoznali boste življenje argentinskega podeželja, kjer boste lahko poskusili jahanje ali pa le vožnjo z vprego, se družili z domačimi živalmi in uživali v argentinskem žaru (BBQ). Pozno popoldan pa boste lahko opazovali popolni sončni mrk, veličastni nebesni pojav. Sledi vrnitev v Buenos Aires. Spanje Buenos Aires H (Z)

4. dan, 3.7.2019: Odpravili se bomo z hitro ladjo do mesta Colonia, ki leži v sosednjem Urugvaju. Kolonialno mesto Colonia je pod Unescovo zaščito in je polno tradicije, kjer se boste spoznali s šarmom mesta, lepo arhitekturo in se spoznali z lokalnimi prebivalci - Urugvajci, ki so kot vsi narodi Južne Amerike nori na nogomet. Sledi vrnitev v Buenos Aires z ladjo. Spanje Buenos Aires. H (Z). 

5. dan, 4.7.2019: Bomo imeli čas za dodatno odkrivanje Buenos Airesa. Imeli bomo čas za kavo v tipični lokalni kavarni, obiskali bomo park Plaza del Congreso, se sprehodili po prijetnem predelu Puerto Maderoob reki, kjer vlada sproščeno vzdušje s številnimi restavracijami in bari. Čas bo tudi za samostojno odkrivanje tega lepega mesta. Opcijsko vam lahko uredimo večerjo z predstavo tangaSpanje Buenos Aires H (Z, K). 

6. dan, 5.7.2019: Odhod na letališče in notranji let do mesta Puerto Iguazu, ki leži na severo-vzhodni strani Argentine ob znamenitih slapovih Iguazu. Popoldan boste obiskali lokalno skupnost Guarani indijancev v Yriapu Selvi, kjer se boste spoznali z njihovo kulturo in načinom življenja oz. bo čas za počitek v tropski pokrajini. Spanje Puerto Iguazu. H (Z)

7. dan, 6.7.2019:
 Na vas čaka eno od največjih čudes sveta – najmogočnejši slapovi Iguazu, ki spadajo pod Unescovo zaščito. Raztezajo se v dolžini več kot treh kilometrov in padajo 80 metrov globoko. Ta dan si boste slapove pogledali iz argentinske strani. Sprehodili se boste lahko do Hudičevega grla (Garganta del Diablo) in uživali v sprehodih po čudoviti naravi. Spanje Puerto Iguazu. H (Z)

8. dan, 7.7.2019: Danes si veličastne slapove pogledate še iz brazilske strani, od koder je zelo lep pogled na celotne slapove. Uživali boste v bujnem zelenju in bučanju slapov. Če pa bi radi doživeli adrenalin – imajo tudi adrenalinsko vožnjo s čolnom pod same slapove, popoldan pa obiščemo še Parque das Aves (ptičji parks ca 150 različnimi vrstami ptic), kjer boste lahko preživeli čas v družbi tukanov, raznobarvnih papig, flamingov, kolibrijev in ostalih eksotičnih ptičjih vrst. Videli boste lahko tudi pitona in aligatorje. Spanje Puerto Iguazu. H (Z)

9. dan, 8.7.2019: Prevoz do letališča Foz do Iguacu in dopoldanski notranji let do Ria de Janeira – čudovitega mesta (Cidade maravilhosa), kot mu rečejo domačini. Popoldan je namenjen odkrivanju najbolj znanih plažah v Riu - Copacabane in Ipaneme, kjer se boste lahko prepustili kopanju (voda ca 22 stopinj), sprehodu po peščeni plaži, opazovanju domačinov pri igranju nogometa in odbojke na mivki …. Svetujemo tudi odkrivanje nočnega Ria (ples, samba …). Spanje Rio de Janeiro. H (Z)

10. dan, 9.7.2019: 
Na vas čaka ogled glavnih znamenitosti enega najlepših mest sveta - Ria de Janeira. Povzpeli se boste na goro Corcovado, kjer vas čaka eno od sedmih čudes sveta, kip Kristusa Odrešenika. Sledi ogled centra mesta in vzpon na najbolj markantno točko, grič Sladkorni stožec (Pao de Acucar), z kabinsko železnico od koder boste uživali v lepem razgledu. Popoldan si boste ogledali botanični vrt, ki se ponaša z več kot 6.000 različnimi vrstami avtohtonih rastlin in je največji v Južni Ameriki. Zatem pa še ogled največjega stadiona na svetu, znamenite Maracane. Zvečer je po želji možen obisk šole sambe (kjer boste lahko zaplesali) ali pa samo sprehod po ulicah Lape - bohemskemu predelu Ria, kjer samba odmeva na vsakem koraku. Spanje Rio de Janeiro. H (Z)

11. dan, 10.7.2019: Zjutraj se zapeljemo še do tropskega parka Floresta da Tijuca (kjer imajo na ogromni površini skoraj 3.000 vrst rastlin in več sto vrst ptičev). Po ogledu si zapeljemo še mimo favele vse do letališča. Popoldan pa polni novih vtisov poletimo proti domu. (Z, obroki na letalu) 

12. dan, 11.7.2019: Prihod domov. 

Cena: 1.680 eur/os pri 14 osebah + let karta z vključenimi dvema notranjima letoma ca 800 eur/os    
Doplačilo za manjšo skupino (10 – 14 oseb) 130 eur/osebo. Popust 40 eur/os, če ste z nami že potovali. 

Cena vključuje: 
 • namestitve so v preverjenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah, 
 • hrana – vključeni so vsi zajtrki ter kosilo na ranču,
 • v sklopu mednarodne let. karte boste imeli dva notranja leta Buenos Aires – Puerto Iguazu in Foz do Iguacu – Rio de Janeiro, 
 • prevoze z avtobusom (kombi v primeru manjše skupine) po programu (privaten prevoz), 
 • ogled Buenos Airesa po programu (z lokalnim vodnikom), 
 • izlet v Urugvaj – Colonia  (hitra ladja, voden ogled Colonie...), 
 • izlet in vse aktivnosti na ranču (vključeno kosilo BBQ),
 • ogled slapov Iguazu iz argentinske strani z vključeno vstopnino, 
 • ogled slapov Iguazu z brazilske strani z vključeno vstopnino,
 • ogled parka ptičev Parque das Aves, 
 • vstopnine in aktivnosti po programu – Buenos Aires,
 • vstopnine in aktivnosti po programu Rio de Janeiro (Corcovado, Pao de Acucar ...), 
 • lokalni vodnik bo prisoten, kjer so vodeni ogledi, 
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.
Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča (bo organiziran), opcijskih aktivnosti (večerja s tangom ...), ostale hrane in osebnih izdatkov, napitnin (ca 35 eur). 

Dodatno vam lahko uredimo zavarovanje rizika odpovedi in asistenco Coris. 

Ob prijavi se izpolni prijavnico in plača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$ = 0,90 eur. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

SPLOŠNE INFO 
 • KAKO POTUJEMO? Z avtobusom (privatni prevozi samo za našo skupino; v primeru manjše skupine kombi).   
 • NASTANITEV: namestitve so v preverjenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah. 
 • HRANA: Poskusili bomo številne lokalne dobrote v lokalnih restavracijah. Ta del sveta slovi po odlični pripravi mesa na žaru. V ceni so vsi zajtrki ter 1x kosilo na ranču (BBQ). Voda se kupuje. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši. Potovanje ni fizično zahtevno in ga zmore praktično vsak.    
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20. 
 • VREME: Julij je primeren čas za obisk tega dela Argentine, Urugvaja in Brazilije. Pričakovane temperature so od 16 – 30 stopinj Celzija. V predelih ob slapu Iguazu je precej vlage. Temperatura morja v Riu je julija v povprečju 22 stopinj Celzija.  
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti za predele, kjer boste potovali. Več informacij na www.zdravinapot.si 
 • VARNOST: Argentina, Urugvaj in Brazilija (predeli kjer boste potovali) so turistične destinacije in varne za potovanje, kot povsod pa morate biti pazljivi na lastne stvari (sploh ob večerih).  
 • SPOMINKI: Vse tri države imajo precej možnosti za nakupovanje, saj imajo lepih spominkov veliko.  
 • VIZUM: Ni potreben (tako za Argentino, kot tudi Urugvaj in Brazilijo). 
Vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potovanju.

Info in prijave: gsm 031-684 651 (Uroš Ravbar), e-mail uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami  

Potovanje Vrhunci MAROKA (30.3. - 14.4.2019) - v idealnem spomladanskem terminu

objavljeno: 2. okt. 2018 06:38 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 2. okt. 2018 06:39 ]

Vrhunci Maroka
 • Termin: 30.3. - 9.4. oz. 14.4.2019
 • Trajanje potovanja: 16 dni (lahko tudi 11. dni na skrajšanem programu)   
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 16 dni 1.290 eur/os pri 15 potnikih + let. karta od ca 200 eur/os oz. 11 dni 1.020 eur/os + let. karta od ca 200 eur/os
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru (s tem da lahko prilagodimo program glede na vaše želje).

Greste z nami odkrivat bisere Maroka?


Potovanje nas popelje po biserih Maroka, kjer nas čakajo najlepši in kulturno najbogatejši predeli dežele, lepa pokrajina na eni in dobrosrčnost, preprostost in gostoljubje domačinov na drugi straniSeverni Sredozemski Maroko ponudi bele obalne in indigo-modre gorske vasice sredi nasadov indijske konoplje. V Srednjem Atlasu nas očarajo srednjeveški Fez, prvi stik z avtohtonimi Berberi in cedrovi gozdovi. Vsemogočni Marakeš nas čaka na južnih obronkih Visokega Atlasakakor tudi rdeče glinaste tradicionalne vasice s berberskimi ksarji in kasbami, rodovitne in dišeče doline vrtnic, zeleni palmeraji in slikoviti kanjoni. Eden od vrhuncev potovanja je odkrivanje peščene Sahare, gorovje Anti Atlasa pa je spektakularno samo po sebi s prekrasno pokrajino. Ob obalah Atlantskega oceana odkrivamo peščene plaže, arganove gozdove in lepa obalna mesta na čelu s Agadirjem in umetniško Essouiro.

dobrodošli v MarokoZakaj z nami v Maroko:
 • Kraljeva mesta Rabat, arabski Fez in berberski Marakeš.
 • Antični Volubillis, sveti Molulay Idris, filmski Ait Ben Haddou, puščavski Rissani in z balvani obkrožen Tafroute.
 • Odkrivanje kanjonov Visokega Atlasa (Todra, Dades in M'gun).
 • Najlepše berberske vasice od indigo modrega Chefchaouena, belega Assilaha ter rdečih tradicionalnih odmaknjenih vasic.
 • S kamelami po puščavi Sahara in prenočevanje v puščavskem taboru (spanje v hotelu s tisoč zvezdicami).
 • Naravni most v Legziri, letoviški Agadir in prelepa Essouira.
 • Arganovi, cedrovi in gozdovi hrasta plutovca, stepsko rastje s kaktusi ob atlantskih obalah, dolina vrtnic.
 • Pitje čaja z berberskimi družinami, berberska pica in berberska omleta pri naših prijateljih.
 • Arhitekturni vrhunci: mošeja Hassana II. v Casablanci, kraljeva grobnica in Hasanov stolp v Rabatu, Feške medrese, sadijske grobnice in Kotubija v Marakešu.
 • Pokrivamo celotni Maroko, od Sredozemlja, Rifa, Srednjega - Visokega in Anti Atlasa, puščave Sahare in Atlantske obale.
 • Poudarek je na vsrkavanju in zlitju z deželo, namenjeno popotnikom po duši. 
MAROŠKI SLOVAR:
Palmeraj – v kanjonu/ dolini ujeti rečni bregovi posajeni s dateljnovimi palmami.
Kasba – berberska utrdba iz štirih stolpov in več nadstropij, kjer so varnost iskali nekdanji trgovci.
Ksar – berberska vas znotraj obzidja.
Agadir – berberska kašča, kjer so shranjevali žito in olja.
Medina - prvo muslimansko mesto iz Saudove Arabije, po katerem so se pri izgradnji in funkcioniranju zgledovala vsa nadaljnja muslimanska mesta. Običajno gre za obzidano mesto z labirinti in ozkimi ulicami.
Riad – meščanska hiša znotraj medine.

Predvideni leti so:
AT 939  30MAR Benetke Casablanca    19.15 21.40   
UX1424 13APR Marakesh Madrid         23.45 02.40 +1 (prihod v Madrid 14.4.)
UX1081 14APR Madrid Benetke            07.15 09.35   

Na vas čaka odličen program, prijetne nastanitve in vodnik, ki komaj čaka, da se spet vrne v Maroko. 
Če ste vsaj malo popotnika po duši, vas bo Maroko navdušil.

Program po dnevih: 
Spanje v dvoposteljnih sobah v preizkušenih popotniških hotelih, kasbah in riadih kategorije 2** do 3*** in ena namestitev v puščavskem taboru s postavljenimi šotori v Sahari "hotel s tisoč zvezdami"
Vključeno Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

1.  dan, 30.3.: EU – CASABLANCA
Let iz Benetk proti Maroku. Večerni prihod v Casablanco. Spanje Casablanca. 

2.  dan, 31.3.: CASABLANCA – RABAT – ASILAH
Jutranji ogled čudovite mošeje Hasana II. (dodatno imamo ogled tudi od znotraj), ki leži nad vodo in predstavlja arhitekturno poslastico Casablance in dežele same. V Rabatu (Unesco) se sprehodimo skozi belo modro medino, si pogledamo Almohadske mojstrovine in ostale mestne znamenitosti kot so Hasanov stolp iz 12. st in grobnica maroških kraljev. Sledi vožnja do sproščenega belega obmorskega mesteca Asilah, ki slovi po svojem festivalu umetnosti. Spanje Asilah (Z)

3.  dan, 1.4.: ASILAH – CHEFCHAOUEN
Jutranji ogled prijetnega Asilaha, čigar zidove medine so poslikali številni svetovno znani umetniki iz celega sveta. Potem pa transfer v bližnje hribovito indigo-modro berbersko mestece Chefchaouen. Po ulicah, stare ženičke, oblečene v tradicionalna živopisana oblačila, prodajajo sadje in zelenjavo prinešeno iz oddaljenih gorskih vasic. Za vogalom starci, na pipo, vlečejo posušene marihuanine liste. Celo popoldne namenimo 
ogledu enega najlepših maroških mestec. Spanje Chefchaouen (Z)

4.  dan, 2.4.: CHEFCHAOUEN – VOLUBILIS - MOULAY IDRIS – FES
Po jutranji kavici odrinemo najprej proti antičnemu mestecu Volubilis (Unesco), ki se še posebej ponaša z dobro ohranjenimi mozaiki in ostalimi rimskimi spomeniki. Potem obiščemo najsvetejši kraj MarokaMoulay Idris, v katerem počiva prerokov (Mohamed) pravnuk Idris, ustanovitelj prve maroške dinastije Idrisidov in srednjeveškega mesta Fes, kamor prispemo ob večernih urah. Spanje Fes (Z)

5.  dan, 3.4.: FES - IFRANE – MIDELT
Zbudimo se v nekem drugem svetu, v nekem drugem času, dobrodošli v edinem še živečem, od Unesca zaščitenem, srednjeveškem mestu. Čaka nas labirint ozkih uličic, manjših tradicionalnih delavnic, kjer še vedno barvajo tkanino ob reki, strojijo kože po stari metodi in jih barvajo v slikovitih - bio aromatiziranih kadeh, kujejo železo in brusijo nože, šivajo iz agavine svile, razbijajo po bakru, ročno sestavljajo keramične mozaike ..., medtem ko se meščani po ozkih uličicah izogibajo natovorjenim oslom in konjem. Po kosilu se podamo čez Srednji Atlas v Ifrane „švicarske alpe“. Morda uzremo beduine in njihove črede ovac, ki se tradicionalno selijo za zelenimi planotami in opice na poti do Midelta v bližnjih cedrovih gozdovih. Spanje Midelt (Z)

6.  dan, 4.4.: MIDELT – DOLINA ZIZ – ODKRIVANJE PUŠČAVE SAHARA
Jutro namenimo sprehodu po robu odmaknjenega kanjona do berberske vasice med orehovimi nasadi. Njeni radovedni prebivalci, ne vajeni turistov, nas rade volje povabijo k njim domov, na čaj. Čez Visoki Atlas se spuščamo proti puščavi, pri tem sledimo dolini reke Ziz in njenim dateljnovim palmerajem. Tukaj postanemo pri znancu, ki nam speče berberske pice (doplačilo). Ob prihodu v Saharo, obiščemo zadnjo trgovinsko postojanko - puščavsko oazo, kjer se sprehodimo čez slikovito tržnico. Popoldne obiščemo še potomce črnskih sužnjev, danes priznane gnawa glasbenike, potem pa zajahamo kamele, čez sipine v peščeno puščavo Saharo, vse do našega kampa sredi peščenih sipin (lahko se gre tudi peš oz. ob doplačilu z jeepom v kolikor bo na voljo – uredimo na kraju samem). Kaj je lepšega kot čakanje na sončni zahod na eni od sipin sredi brezčasne narave. Večerja v soju zvezdnih luči, na peščenem tepihu. Spanje v saharski peščeni puščavi v berberskem šotoru, po želji lahko tudi na prostem. (Z, V)

7.  dan, 5.4.: PUŠČAVA SAHARA - TODRA
Zjutraj pričakamo sončni vzhod, potem pa se deloma peš, deloma s kamelami vrnemo do izhodiščne točke. Sledi čisto nova pokrajina, kjer se vozimo med Atlasom in puščavo do kanjona Todra. Na poti obiščemo tovarno fosilov in podzemne vodne kanale, potem pa se ustavimo za kosilo pri naših prijateljih - veseli družini, ki delajo odlično berbersko omleto (doplačilo). Ob poti nam številne blatne vasice in prve kasbe nepremično pozirajo do samega vhoda v kanjon. Postanemo v kanjonu nato pa se še malo sprehodimo po cvetočem in senčnem palmeraju. Spanje Todra (Z)

8.  dan, 6.4.: TODRA – DADES – BOUTHARAR
Danes nas čaka lepa narava atlaških kanjonov. V dolini Dades se najprej z lokalnimi vozili dvignemo nad panoramsko ovinkasto cesto ob kanjonu, potem pa raziščemo razgledne točke nad kanjoni. Ob povratku sledi sprehod po reki (1h do 2h) skozi ozek in visok kanjon, nato pa vožnja v slikovito dolino M'gun in namestitev v Bou Thararau, v tradicionalni berberski hiši, kjer se bo ustavil čas. Na vas čaka tradicionalna berberska večerja in druženje z domačini. Spanje Bou Tharar (Z, K, V)

9.  dan, 7.4.: BOU THARAR – SKOURA – AIT BEN HADDOU
Dopoldan namenimo trekingu, kjer nas čakajo raznolike barvne pokrajine z lepimi razgledi, prečkanje rek, kanjona, obisk tradicionalnih berberskih vasic, postanek za čaj v kasbi ali pri domačinih doma, sprehod skozi vrtne nasade in kopanje v reki (kdor želi malo časa zase oz. za vpijanje lokalne atmosfere lahko počaka v hotelu). Sledi spust v najbolj dišečo maroško dolino, dolino vrtnic in obisk velikanske kasbe Amirdil v Skouri, nato pa prihod v filmsko vasico Ait Ben Haddou(Unesco), ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Tukaj so snemali številne filme, med drugim Gladiatorja, Asterixa, Lawrenca Arabskega, Jezusa iz Nazareta ... Spanje Ait Ben Haddou (Z)

10.  dan, 8.4.: AIT BEN HADDOU – PRELAZ TIZI N' TICHKA – MARRAKECH
Zjutraj se sprehodimo skozi filmsko vasico in obiščemo zakulisje, kjer so snemali film Gladiator. Nato peš do vrha vasice, kjer se nahaja nekdanji agadir z včasih prisotnimi mlini na veter. Od tod se razprostira razgled nad okolico (morda uzremo najvišji vrh Maroka, 4.167 m visok Tubkal). Potem pa se podamo čez visoki Atlas in najvišji prelaz Tizi N'Ticka, ki vam bo za trenutek vzel sapo. Sledi vožnja do berberske prestolice Marakeša, kjer si najprej pogledamo simbol mesta in enega izmed simbolov Maroka, minaret Kotubija iz 12. st. V Sadijskih grobnicah si pogledamo najlepše primerke islamske arhitekture. Skozi labirint uličic stare medine se prebijemo do berberske lekarne in se spoznamo z zelišči, travicami in olji, ki jih berberi uporabljajo v svojem tradicionalnem zdravilstvu. Na koncu pa nas čaka obisk znamenitega glavnega trga Jem al Fna (Unesco). Spanje Marrakesh (Z)

Marrakesh
11.  dan, 9.4.: MARRAKECH (vrtovi Majorelle in prosti dan)
Dan začnemo z obiskom najlepših vrtov, v nekdanji rezidenci modnega dizajnerja St. Lauren in Pierre Berger. Potem pa boste imeli prosto. Na glavnem trga Jem al Fna je zanimivo čez celi dan, saj se tukaj zbirajo akrobati, pripovedovalci zgodbic, napovedovalci prihodnosti, glasbeniki, krotilci kač, prodajalci čarovniških pripravkov ... Zraven so stojnice s pestro in zanimivo in eksotično kulinarično ponudbo, kjer boste pravi gastronomi prišli na svoj račun. Tako boste imeli veliko časa za lastno raziskovanje in nakupovanje vsega mogočega, saj je mesto raj za nakupe. Priporočamo obisk hammama – tradicionalne muslimanske kopeli.Spanje Marrakesh (Z)

KONEC PRVEGA DELA POTOVANJA: MARRAKECH – LJUBLJANA
Kdor želi lahko 11. dan zaključi s prvim delom potovanja. Organiziramo vam taksi prevoz (doplačilo) na letališče, od koder poletite do bližnjega evropskega letališča. Ob pristanku vas čaka transfer do Ljubljane (doplačilo).

12.  dan, 10.4.: MARRAKECH – DOLINA AMELN – TAFRAOUTE
Potovanje nadaljujemo z raziskovanjem Anti Atlasa. Po daljši vožnji prispemo v lepo dolino naravnih kamnitih formacij (levova glava in Napoleonova kapa) in fotogeničnih gorskih hrbtov, kjer si ogledamo njene naravne lepote (lepi fotografski motivi). Ob poti nas bodo spremljala arganova drevesa s kozami v krošnjah, vse do mesteca Tafraoute, nekdanjem starem karavanskem križišču, znanem po pridobivanju srebra in zlata iz bližnjih krajev. V okolici se sprehodimo še po nenavadni pokrajini pobarvanih balvanov. Nočitev v Tafraoute. (Z)

13.  dan, 11.4.: TAFRAOUTE – LEGZIRA - MIRLEFT
Zjutraj namenimo raziskovanju doline Ameln, zgrajene iz starih granitnih kamenin. Sprehodimo se skozi naključne stare vasi do stenske poslikave na odprtem. Ob poti srečamo nomade s čredami koz, potem pa se po stari makadamski trgovinski poti spustimo nazaj v dolino Ameln. Sledi vožnja do južnih peščenih plaž Atlantskega oceana. V Legziri nas čaka dolga peščena plaža in slikoviti velikanski naravni kamniti most. Na poti v bližnji Mirleft, si izberemo naključno sprehajalno pot po kozjih stezicah na robu visokih klifov, kjer uspevajo nenavadni kaktusi in drugo rastje. Prespimo v kraju Mirleft oz. okolici. (Z)

14.  dan, 12.4.: MIRLEFT – AGADIR - ESSAOUIRA
Zjutraj odrinemo za letoviški Agadir. Najprej obiščemo nekdanjo kaščo na vrhu hriba, od koder se razkazuje celo mesto pod nami. Sledi spust do samega vhoda v pristanišče do sardinjega marketa z nešteto stojnicami. Za razliko od vsakodnevnega tajina in kukusa, tukaj strežejo samo ribje poslastice. Priporočamo sardine. V mestu imamo dovolj prostega časa za raziskovanje prijetnega in na oko lepega letovišča z dolgo sprehajalno potko in sodobno infrastrukturo. Severno od Agadirja nas spremlja atlantski ocean s pogledi na lepe zalive, močne valove in uživaške surfarje. Pred prihodom v Essouiro se ustavimo v vaški komuni, kjer pridobivajo cenjeno arganovo olje. Sledi še kratka vožnja do prelepe Essaouire ob atlantski obali. Obzidano belo-modro mesto, s številnimi trgi, sproščujočim vzdušjem in z dolgo peščeno plažo, je kot nalašč za naš zaključek potovanja. Spanje Essaouira (Z)

15.  dan, 13.4.: ESSAOUIRA – MARRAKECH – LET PROTI DOMU 
Dopoldan se sprehodimo skozi simpatično Essaouiro (Unesco), obiščemo njene trge, ribji market, obzidje s topovi, judovsko četrt in ribiško pristanišče. V njej so se zbirali trgovci iz celega sveta, ki so na veliko trgovali in gradili, tako da je nastalo lepo obzidano mesto sredi Atlantika „vrata Timbuktuja.“ Po ogledu je prosto za samostojno odkrivanje oz. sprehod po plaži in zadnji stik z morjem. Sledi vožnja proti Marrakechu in povratek proti domu. (Z)

16. dan, 14.4.: PRIHOD DOMOV 

Cena za 16 dnevno potovanje: 1.290 eur/os pri 15 osebah + let. karta od ca 200 eur/os naprej (odvisno od potrditve skupine)
Doplačilo za majhno skupino 10 - 14 oseb = 90 eur/os
Popust 40 eur/os za vse, ki ste z nami že potovali. 

Cena vključuje:
 • 14x namestitev po programu (spanje v dvoposteljnih sobah v preizkušenih popotniških hotelih in kasbah kategorije 2** do 3*** in ena namestitev v puščavskem taboru s postavljenimi šotori v Sahari "hotel s tisoč zvezdami"),
 • hrano (14x zajtrk, 1x kosilo, 2x večerja), 
 • vse privatne prevoze po programu (klimatizirani avtobus ali kombi ...),
 • vse oglede in vstopnine po programu (mošeja Hasana II., Volubilis, medresa El Attarine, Gnawa glasbeniki, podzemni vodni kanali, kasba Amerhidil, zapori v Ait Ben Haddou, sadijske grobnice, Majorelle, ...),
 • obvezne lokalne vodnike na lokacijah,
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, ki Maroko zelo dobro pozna,
 • organizacijo programa potovanja.
Cena ne vključuje le: dodatne hrane (pijače), osebnih izdatkov, napitnin, prevoz do/iz letališča (bo urejen za skupino). 

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi. 

PRIJAVA: Ob prijavi se vplača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo oziroma se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena, se plača letalska karta, preostanek pa en mesec pred odhodom. V primeru spremembe cene letalskih kart, cene storitev in valutnega razmerja si pridržujemo pravico do spremembe cene. Kalkulacija je narejena pri menjalnem tečaju 1 eur = 11 maroških dirhamov. 
Program se uradno izvaja preko agencije Manager, d. o. o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

SPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Potujemo s privatnimi vozili (klimatiziranim avtobusom/min vani odvisno od velikost skupine).
 • NASTANITEV: Spi se v preizkušenih popotniških in turističnih hotelih lokalne kategorije 2** oz. 3*** v dvoposteljnih sobah. V odmaknjeni berberski pokrajini na južni strani Atlasa bomo prenočevali v manjših, simpatičnih in avtohtonih družinskih hotelčkih. V puščavi prenočujemo enkrat v taboru s postavljenimi šotori. Poskrbljeno je za posteljnino in odejo, ki sta lahko peščeni zaradi vetrnih nanosov, zato priporočamo uporabo lastne spalne vreče.
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih in turističnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano na ulici in v turističnih restavracijah. Maroko je dežela kus kusa, tajina, mesnih nabodal, lečine juhe in metinega čaja. Čaka vas tudi kar nekaj lokalnih specialitet. Sveže stisnjeni pomarančni sok je odličen. Dostop do alkohola je v Maroku omejen na večja mesta in je dražji kot pri nas. Cena kosila (menu) v turističnih restavracijah znaša ca 10 eur, v neturističnih pa približno polovico manj.  
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki je popotnik po duši, saj bo kar nekaj vožnje. Glede hoje (npr. dopoldanski treking 9. dan) se da urediti, da se počaka, če ne bi želeli biti aktivni. Vsem trekingom se lahko izognete in počakate z voznikom ali pa v hotelu.
 • ŠTEVILO POTNIKOV: min. 10, maks. 20 oseb.
 • VREME: Spomladi je idealen čas za obisk Maroka, ko dežela zacveti (živo zelena pokrajina, medtem ko se v gorah še vedno lahko zrcalijo zasneženi vrhovi). Temperature so takrat ugodne med 15 in 30 stopinjami (ponoči pa zna zahladiti). Jeseni je drugi najboljši potovalni čas, ko ni dežja, ko so še vedno ugodne potovalne temperature in ko se začnejo prvi vrhovi Atlasa beliti.
 • ZDRAVJE: Za potovanje ni potrebno nobeno obvezno cepljenje. Več na www.zdravinapot.si
 • VARNOST: Dežela je varna. Možnost manjših tatvin in žeparjenja je sicer prisotna, še posebej v velikih mestih, ko se stemni.
 • SPOMINKI: Tukaj je doma obrtništvo in večina izdelkov so unikati. Splača se kupovati usnjene jakne, arganovo olje, izdelke iz keramike, volne, gline, lesa, bakra.
 • VIZUM: Slovenci ne potrebujemo vize.
Nekaj vtisov iz našega potovanja po Maroku (april 2018)

Ocena potovanja (1-10): 9, ampak samo zato da se ne poslabšate
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Več kot odlično, samo vprašanje kako je bil on z nami (malo heca)
Najlepše je bilo, da smo kljub temu, da potujem z agencijo, imeli možnost stopiti v stik z domačini, spoznati pravi Maroko, seveda pripisujem to zaslugo vodiču
Janja

Ocena potovanja (1-10): 10 – lepa izkušnja 
Vodnik je bil super. Zelo profesionalen, podal je veliko znanja o samem Maroku in zanimivosti. Pozitivno naravnan, ustvaril je odlično vzdušje, družaben, vsakemu posamezniku je znal prisluhnit...  In na dejstvo, da sem bolj solo popotnik, me je znal prepričat v to, da so skupinska potovanja odlična in da na tak način vidiš več.
Najlepše na potovanju je bilo modro mestece Chefchaouen, mesto Fes, sprehod ob kanjonu in nepričakovano vabilo domačinke na čaj.
Maja

Ocena potovanja (1-10): 9, potovanje je bilo odlično vodeno. Izbira nekaterih prenočišč pa je bila problematična, nekaj težav je bilo tudi z izbiro prevoznika.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Čista 10. Odlično vodenje z veliko znanja in poznavanja dežele in ljudi, koristni nasveti. Razen tega smo imeli srečo tudi z vodnikom na uvajanju. Skupaj nadstandardno vodenje.
Damjana

Vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potovanju!

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651, email: uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Potovanje KUBA - naša USPEŠNICA - potrjeni termini za 2019

objavljeno: 17. sep. 2018 03:02 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 5. dec. 2018 02:46 ]

Vrhunci Kube
 • Termini: 26.12.2018 - 7.1.2019, 19.1. - 2.2.2019, 9. - 23.2.2019, 23.2. - 9.3.2019,  20.4. - 4.5.2019, 19.10. - 2.11.2019 in 25.12.2019 - 6.1.2020
 • Trajanje potovanja: 15 dni (novoletni termin 13 dni)
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 1.658 eur/os pri najmanj 15 prijavljenih + letalska karta (od ca 600 eur/os naprej, za novo leto od 900 eur/os naprej) 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za zaključene skupine.
Je primerno tudi za družine. 


GRE ZA NAŠO DOLGOLETNO USPEŠNICO!

Novoletno potovanje 26.12.2018 - 7.1.2019 (13 dni) - potovanje je potrjeno - prijave so zaključene 
8. - 23.2.2019 - potovanje je potrjeno - zadnjih 7 prostih mest - en dan daljši program z resortom na koncu 
23.2. - 9.3.2019 - kmalu potrjeno 
20.4. - 4.5.2019 - le še 2 osebi in potrdimo  

Skozi odprta okna prihaja glasba v valovih, medtem ko nas ob večerih čakajo spontani plesni ritmi in povsod je prisotno življenje. Kuba je država, kjer si enostavno v trenutku zdaj in se prepustiš toku dogajanj. Kjer še vedno lahko vidiš klasične stare limuzine parkirane na kolonialnih trgih in revolucionarne grafite na stenah živo pisanih hiš, ki opevajo revolucionarne podvige Che Guevare in Fidela Castra. Pa najlepše kubanske plaže in odmaknjeni otoki, jahanje konj, tobak, rum in koktejli v kombinaciji s salso, sonom in drugimi zvrstmi. Vabimo vas, da z nami odkrijete Kubo, kjer bomo s katamarani odkrivali odmaknjene otoke, se družili z delfini in snorkali med najlepšimi koralami, kjer bomo spali pri domačinih doma in uživali v njihovi gostoljubnosti in sproščenosti. 

Na vas čaka odličen program (kjer smo izbrali najboljše kar Kuba ponuja) in vodnik, ki se na Kubi počuti kot doma. Tako Kube ne boste samo videli, ampak tudi doživeli.  

PROGRAM: 
H – hotel (3x) v dvoposteljnih sobah
Drugje spanje pri domačinih po dva v sobi (posebno doživetje)
Vključeno Z - zajtrk, K – kosilo

Starodavna HavanaDan 1 - Evropa – HAVANA
Polet prek enega izmed evropskih letališč v Havano. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti, prevoz do hotela in če boste pri močeh prvo nočno odkrivanje. Nočitev v hotelu v Havani. (letalo, H)

Dan 2 – HAVANA
Havana je mesto iz nekega drugega časa. Najprej obiščemo stari del mesta, kjer stoji katedrala in kjer Havana kaže svojo pravo staro podobo. Obiščemo tudi muzej ruma Havana Club ter si pogledamo njegovo skrivnostno proizvodnjo. Potem sedemo v stare ameriške avtomobile in si v njih privoščimo ogled novega mestnega jedra. Z vetrom v laseh uživamo ob prizorih na priobalni aveniji Malecon, pomembnostih revolucionarnih uspehov iz Trga revolucije, arhitekturni lepoti predsedniške palače, slikovitosti Centralnega parka, poveljevanju iz Kapitola in zasluženem predihu v predsedniškem hotelu... Zvečer pa se gre plesat ali na opcijski koncert Buena Vista Social club. Nočitev v hotelu v Havani (H, Z).

Dan 3 – HAVANA – HEMINGWAYEVA POSEST - SANTA CLARA – REMEDIOS 
Zjutraj nas najprej čaka ribiška vasico Cojimar, od koder je Hemingway hodil na ribolov, in koder je nastalo njegovo najbolj prepoznavno delo “Starec in morje”. Obiščemo lokal v katerem je nastajala knjižna uspešnica in kjer nam postrežejo koktejl. Sledi obisk Hemingwayeve posesti potem pa vožnja do Santa Clare, ki jo popestrimo z zanimivimi zgodbami iz kubanske revolucije – s poudarkom na Che Guevari, saj nas čaka ena največjih otoških znamenitosti - mavzolej Che Guevare, najbolj znanega revolucionarja 20. stoletja. Sledi vožnja do Remediosa in čas za odkrivanje mesta. Nočitev pri domačinih doma. (Z)

Kolonialni Trinidad
Dan 4 - REMEDIOS – CAYO SANTA MARIA – REMEDIOS
Danes nas čaka vožnja s katamaranom do rezervata Cayo Santa Maria. Do njega vodi ca 40 km dolg nasip čez morje Atlantika in potopljene otočke, obrasle z mangrovimi gozdovi. Gre od Unesca zaščiten biosferni rezervat, kjer boste snorklali in uživali v morju ter se družili z delfinom (v odprtem bazenu). Mogoče dobite tudi njegov poljub. Pozno popoldne se vrnemo v Remedios, tokrat barve sončnega zahoda popestrijo vrnitev. Nočitev pri domačinih doma. (K)

Dan 5 –  REMEDIOS – ESCAMBRAY – TRINIDAD
Na poti proti Trinidadu se ustavimo v tovarni cigar, kjer se seznanimo z njihovo izdelavo preden se podamo v hriboviti Escambray. Ne daleč vstran od panoramske razgledne točke na nižje ležeča jezera, nas že čakajo ruski tovornjaki in sprehajalne poti po tropskem zelenju in pestrem ekosistemu nacionalnega parka, mimo džungelskega slapu do melodične reke, kjer postanemo za kosilo. Z vrha se razteza lep razgled na Trinidad, našo naslednjo destinacijo. Poiščemo si namestitev, se stuširamo in uredimo, potem pa... spontana zabava v enem izmed glasbenih klubov, po polnoči lahko tudi v največji jamski diskoteki. Nočitev pri domačinih doma. (K)

Dan 6 – TRINIDAD - PLAYA ANCON - TRINIDAD
Na vas čaka odkrivanje Trinidada  (Unesco), enega najlepših kolonialnih mest Latinske Amerike. Sprehodili se boste skozi tlakovane ulice in si ogledali glavne znamenitosti okoli Plaza Mayor in po želji še katerega od muzejev: arheološki muzej, zgodovinski muzej, muzej romantike… Mesto je raj za nakupovanje spominkov. Popoldan pa obiščemo lepo karibsko plažo, nekaj kilometrov dolgo peščeno plažo Ancon, kjer se predamo morskim radostimZvečer pa spet ven, saj se mesto prelevi v veliko plesišče na odprtem. Spontana zabava in ples. Nočitev pri domačinih doma.

Tropski raj za konec potovanja
Dan 7 – TRINIDAD – VALLE DE LOS INGENIOS – CAMAGUEY
Dopoldan imamo dodaten čas za odkrivanje lepega Trinidada, potem pa obiščemo Unescove plantažesladkornega trsa v slikoviti dolini Los Ingenios. Kosilo vas čaka v nekdanji haciendi mogočnih baronov, kjer boste lahko poskusili tudi sveže stisnjeni sok iz sladkornega trsa. Sledi popoldanska vožnja v Camaguey. Spanje pri domačinih doma. (K)

Dan 8 – CAMAGUEY – CAYO SABINAL - CAMAGUEY
Današnji dan izkoristimo za celodnevni izlet s katamaranom, tokrat je izhodišče na najdaljši kubanski plaži, Santa Lucia. Izlet nas popelje med najlepše koralne grebene, bogate s pahljačastimi koralami in številnimi vrstami tropskih rib. Geografsko izoliran in skrit otoček Cayo Sabinal je rezerviran kot nalašč za nas. Pred njim se razprostira dolga bela peščena plaža namočena v turkizne barve Atlantika, v njenem ozadju pa v ritmu vetra poplesavajo kokosove palme. Kar težko bo iti naprej. Na ta dan lahko organiziramo potapljaški izlet - npr. potapljanje z morskimi psi (potrebna najava ob prijavi). Nočitev pri domačinih doma. (K)

Dan 9 – CAMAGUEY - SANTIAGO DE CUBA
V prestolnici kubanskih kavbojev se izgubimo v Unescovem labirintu ozkih in kratkih uličic, nato nas v posebej prirejenih kolesih popeljejo na raziskovanje številnih trgov Camagueya, prepustimo se vožnji in vodenju lokalnih „bicikletarov.“ Povprašajte jih o obisku papeža, lokalnih umetnikih... Sledi vožnja do najbolj karibskegakubanskega mesta. Pred nami zaživi prestolnica glasbe, karnevalov in kubanskega juga, Santiago de Cuba. Nastanitev pri domačinih potem pa nočno odkrivanje mesta.  

Santiago živi z glasbo
Dan 10 – SANTIAGO DE CUBA
Santiago - zibelka kubanske glasbe in revolucije - je zgrajen na številnih gričih ter se ponaša s pisano karibsko tradicijo in kulturo. Ulice se v valovih dvigajo in spuščajo, krasijo jih raznobarvne kolonialne stavbe, v ozadju pa se kot kulisa nad mestom dviga gorovje Sierra Maestra. Za začetek si ogledamo pokopališče, kjer je pokopan Fidel Castro, trg Revolucije in trdnjavo del Morro, sledi ogled tovarne cigar, potem pa prosto do večera, ko obiščemo enega od templjev kubanske glasbe in njegovo plesišče (posebno doživetje). Nočitev pri domačinih doma.

Dan 11 – SANTIAGO DE CUBA – LAS TERAZAS – VINALES
Prevoz do letališča in notranji let do Havane in vožnja proti Vinalesu, za mnoge najlepšem delu Kube. Postanek za kavo na Las Terrazas, ki je znana po kavnih plantažah. Čaka nas le še nekaj vožnjo do vasice s plantažami najbolj kakovostnega tobaka, Vinales. Sledi obisk prazgodovinskega Murala in odkrivanje posebne pokrajine kar na konjih. Namestitev pri domačinih doma.

Dan 12 – VINALES – CAYO LEWISA – VINALES
Zjutraj se odpravimo še zadnjič na obalo. Kratka vožnja z ladjo nas popelje na koralni otoček v arhipelagu de Colorados. In kaj je lahko lepšega, kot da si na koncu potovanja lahko privoščimo sproščen počitniški dan v tropskem raju – uživamo v sončenju in kopanju. Gotovo nas najbolj navduši sama plaža in odtenki Atlantika. Vključeno je kosilo. Pozno popoldan vrnitev v Vinales. Namestitev pri domačinih doma. (K)

Čudovita kraška pokrajina Vinalesa
Dan 13 – VINALES - HAVANA
Vinales je ugnezden v Sierra de Los Organos in nudi posebne panorame ter najlepše barve na Kubi. Milijone let so reke glodale podzemne tunele v mehki apnenec in nastajale so mogočne jame. Nad njimi se je pokrajina sesedala in nastala je posebna pokrajina "mogotov". Uživamo v vzdušju "mogotov" nad nami in tobačnih ter kavnih polj okoli nas. Na poti spoznavamo prijazne domačine, ki nam z nekaj sreče zvijejo cigaro ali nam ponudijo srk domače kave. Ogledamo si eno izmed številnih zanimivih kraških jam in uživamo v lepih konturah podzemnega sveta. Sledi obisk lokalne družine ter hiše kjer posušijo tobak. Popoldan pa sledi vožnja nazaj v Havano in zaključni večer. Nočitev v hotelu v Havani (H).

Dan 14 – HAVANA AIRPORT in POVRATEK V EVROPO
Prosto do odhoda na letališče. Po vseh lepih izkušnjah se poslovimo z “Adios Cuba”. Vožnja do letališča in let proti Evropi.

Dan 15 – PRIHOD DOMOV

Cena: 1.658 eur pri najmanj 15 prijavljenih + letalska karta od 600 eur/os naprej (za novo leto od 900 eur/os naprej)
Doplačilo za manjšo skupino (10 - 14 oseb) 120 eur/osebo. 
40 € popusta, če ste že potovali z nami. 

Cena vključuje: 
 • 13 x prenočevanje na Kubi v dvoposteljnih sobah (od tega 10x pri domačinih doma in 3x v hotelu),
 • notranji let Santiago de Cuba – Havana, 
 • vse prevoze po programu s klimatiziranim avtobusom turistične kategorije, 
 • hrano po programu (3x zajtrk, 5x kosilo), 
 • vožnjo s starimi avtomobili v Havani, 
 • izlet s katamaranom na Cayo Santa Maria, z neomejenim konzumiranjem pijač ter vključeno opreme za snorklanje (maska, snorkel in plavutke),
 • izlet s katamaranom na Cayo Sabinal, z neomejenim konzumiranjem pijač ter vključeno opremo za snorklanje,
 • izlet na otok Lewisa,
 • treking po Sierra Escambray, 
 • ogled tovarne ruma, tovarne cigar, obisk lokala Hemingway (s koktejlom) in Chejeve grobnice,
 • vožnjo z bici taxiji po Camagueyu,
 • izlet na Unescove plantaže sladkornega trsa, 
 • jahanje konjev v Vinalesu, 
 • vstopnine po programu, 
 • obveznega lokalnega vodnika na Kubi, 
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, 
 • organizacijo programa potovanja.
Cena ne vključuje: vize 35 eur, napitnine in stroški skupne blagajne (skupaj ca 50 eur), dodatno hrano, osebni izdatki (eventuelni stroški fotografiranja v Santiago de Cuba, muzeji Trinidad), prevoz do/ iz letališča (bo urejen za skupino). 

Lahko vam uredimo asistenco Coris oz. zavarovanje rizika odpovedi. 
VAŽNO: V Sloveniji se za paket plača le 1.498 eur saj se od paketa odšteje 160 eur za stroške 10 - ih nastanitev, ki se plačujejo na licu mesta. Spi se pri domačinih doma (10x) v tako imenovanih Casa particulares (razen v Havani, ko se 3x spi v hotelu). Pri domačinih doma vam lahko pripravijo zajtrk in/ali večerjo (doplačilo). Cene namestitev znašajo ca 16 eur/osebo v dvoposteljni sobi (10 nočitev x 16 eur/ osebo = 160 eur/os) in se plačujejo direktno na licu mesta. Če sobo zaseda ena oseba, je cena dvakrat višja, torej 32 eurov/noč. Ca en mesec pred potovanjem bo srečanje vseh udeležencev z vodnikom, kjer boste dobili vse informacije glede potovanja.
200 €/os akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja …) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Predviden vodnik: Alex Fernandez, Damjan Glinšek, Senad, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com
Če želite doživeti Kubo so Alex, Senad in Damjan pravi vodniki za vas (sproščeno vzdušje in kvalitetno vodenje je zagotovljeno). 

SPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Potujemo s klimatiziranim avtobusom turistične kategorije. V ceni je tudi notranji let Santiago de Cuba - Havana.
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih in turističnih restavracijah. Poskusili bomo raznoliko kreolsko kulinariko, ki slovi po sveži, lahki in okusni hrani. Kulinarika je podobna naši. Prevladujejo vse vrste mesa in zelenjave. Ogromno je svežega sadja, še posebej manga, ananasa, papaje in guave. Kuba je bogata z morskim ulovom, zato je v kulinariki veliko rib (tudi jastogov po zelo pristopnih cenah). Zajtrk stane ca 4-5 eur/os, kosilo ca 10-13 eur/os in večerja ca 10-13 eur/os. Seveda se da jesti tudi ceneje. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ni zahteven in je prilagodljiv do okolice in sopotnikov. 
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20
 • VREME: Celo leto je ugodno in primerno za potovanje, razen poletja, ko je največ padavin in ko so visoke temperature. Tako oktober, kot december, januar in april so zelo primerni meseci za obisk Kube.
 • ZDRAVJE: Niso potrebna cepljenja za vstop. Več na www.zdravinapot.si
 • VARNOST: Potovanje po Kubi je varno, obstaja le manjša možnost manjših tatvin (v velikih mestih, ko se stemni). Vodnik vas bo pripravil na to, da bo vaše potovanje ostalo v čim lepšem spominu.
 • SPOMINKI: Poleg najbolj tipičnih kubanskih proizvodov cigar, ruma in kave na trgu ponujajo še oblačila s Chejevo podobo, vrhunsko glasbo, slike in druge umetniške stvaritve ter raznolike lesene izdelke.
NEKAJ VTISOV IZ NAŠIH POTOVANJ PO KUBI:

Kuba slovi po svoji glasbi
Ocena potovanja (1-10): Ocena 10 - potovanje je bilo fantastično. Kuba je zelo lepa polna glasbe in plesa.. Takšnega potovanja še nisem nikoli doživela. Celotna skupina skupaj z vodnikoma in šoferjem smo bili kot ena velika družina :) To, da so tekle solze ob odhodu in poslavljanju pove veliko več kot besede :)
Alex je daleč najboljši vodnik. Od njega sem izvedela veliko stvari saj je kot Wikipedija :D Navdušil me je za veliko stvari, mi spremenil pogled na nekatere stvari v življenju ter navdušil za še eno potovanje z njim :) Zaradi njega je bilo vzdušje na potovanju super ter skrbel je, da je vse potekalo brez skrbi. Tudi vodnik na Kubi Arisley je bil super :))
Težko bi izbrala trenutke, ki so bili najlepši na potovanju, ker na takšnem potovanju s takšno skupino in vodnikom je bilo celotno potovanje nepozabno :)
Sara

Ocena potovanja (1-10): čista 10-ka in ŠE VEČ (nad pričakovanjem)
Kako ste zadovoljni z vodnikom? ALEX je res tak sonček. Pozitiven, skrben, zelo iznajdljiv, profesionalen, hitro reši nepričakovane situacije, vedno poln energije, in tako lepo pleše ;)
Potovanje, ko res SANJAŠ Z ODPRTIMI OČMI. Super fajn celotna ekipa, super voznik avtobusa,  Alex, ki je z nami preplesal marsikatero noč, vse pohvale Aleksu in kubanskemu vodiču JJ – perfektna sta! Pot pa sploh enkratna in težko mi je izpostaviti samo en dogodek. Všeč mi je bila vožnja s starimi avtomobili in prepevanje Guantanamere z voznikom; koncert Buena vista social club in plesanje z Omaro Portuondo; poljubček z delfinom; plavanje in potapljanje na rajskih otočkih s sanjskimi plažami; petje ob ognju; občudovanje sončnih zahodov in vzhodov; ples na katamaranu; vožnja z ruskimi kamioni; plavanje pod slapovi in sprehod po tropskem gozdu; barvita živahna mesteca z glasbo na vsakem vogalu; nasmehi in gostoljubje domačinov, ki še znajo uživati v vsakdanjih trenutkih; tropsko sadje, morska hrana; pohajkovanja med sladkornim trsom, grmički kave,ananasa in bugenvilij; okušanje ruma in cigar; vožnja z rikšami; obisk lokalnih tržnic; jahanje po hriboviti krajini porasli s tobakom in palmami; izdelava cigar; nogomet in ples z domačini; revolucionarno vzdušje in kubanska trma; salsa, rumba in čačača do jutranjih ur...in še in še. Vse je bilo ČUDOVITO.
Alenka M. 

Udeležila sem se potovanja po Kubi z vodičem Senadom. Prvič sem se odločila za tak način, prej sem vedno potovala s prijatelji. Moram priznati, da ste vse moje predsodke o turističnem potovanju z agencijo popolnoma uničili.
Presegli ste vsa pričakovanja: 
- ODLIČEN vodič z ogromno znanja, mirne krvi in z obilico dobrega humorja,
- odlično izbrane znamenitosti,
- prenočevanje pri domačinih je bilo nepozabno,
- tempo potovanja je bil neverjeten: videli smo ogromno, pa vendar so bili dnevi na plaži tako pametno izbrani, da ni bilo slutiti utrujenosti.
Verjetno je bilo se ogromno drugih pozitivnih reči (tudi so-popotniki so bili izjemni) in ne najdem niti ene slabe strani tega potovanja.
Najlepša hvala za vse! Vas že hvalim vsem, ki jih poznam. Lep dan še naprej!
Tina 

Ocena potovanja (1-10): 10
Potovanje je bilo nepozabno.
Vodnik Aleks je  odgovoren, potrpežljiv in prijeten sogovornik. Delo opravlja zelo profesionalno. Njegove bogate dolgoletne izkušnje vodenja skupin so bili očitno izražene. Potovanje z njim je res pravi užitek.
Najlepše je bilo jahanje na konju, poležavanje na čudovitih plažah in nenehno poplesavanje ob prijetnih ritmih glasbe.
Martina 

Ocena potovanja (1-10):  10
Res doživeto potovanje.
Naš vodnik Alex in tudi vodnik na Kubi JJ sta bila enkratna, fantastična!!! Če bom še kdaj potovala z vami....100% Alexa!!!
Vse mi je bilo lepo, uživala sem 100%. Program je bil zelo raznolik in obenem sproščujoč.
Sonja

Ocena potovanja: 10;  bilo je vse super, organizacija, vreme, vodnik in neverjetno enotna in homogena skupina.
Vodnik Alex je bil odličen, znal nas je združit in povezat, pomagal nam je kjerkoli smo ga potrebovali, neverjetno simpatičen in dobrovoljen.
Najlepši  je bil neposreden stik z domačini, njihovo petje, ritmi salse in nepozabni podmorski svet in čudovite plaže.
Irena

Vabljeni, da se nam pridružite na posebnem potovanju po Kubi. 

Info in prijave: gsm 031-684 651 (Uroš), e-mail uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Prenovljen (izboljšan) program Magična NOVA ZELANDIJA (16.2. - 6.3.2019) z možnostjo podaljšanja na FIDŽI

objavljeno: 1. jun. 2018 07:20 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 7. jun. 2018 06:50 ]

Gora Mt. Cook z jezerom Punaki
 
Magična Nova Zelandija z opcijskim podaljšanjem na Fidži  

 • Termin: 16.2.- 6.3.2019 (skupinsko potovanje) oz. kadarkoli za min. 2 osebi 
 • Trajanje potovanja: 19 oz. 17 dni (po Novi Zelandiji) z opcijskim podaljšanjem na Fidži
 • Cena: 2.460 eur/os + let. karta ca 1.100 eur/os 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Število oseb: min. 10 - maks. 18 oseb
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com 
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja


Potovanje lahko organiziramo kadarkoli za individualne potnike oz. zaključene družbe. Primerno je tudi za družine.


Program je izboljšan (prenovljen) za leto 2019!
Najeli bomo prostorne avtomobile in odkrivali glavne znamenitosti čudovite Nove Zelandije, ki jo štejejo za eno najlepših držav sveta. V Novi Zelandiji smo bili že šestkrat in za vas smo izbrali najlepše stvari, ki jih dežela ponuja. 

Potovanje je primerno za ljubitelje narave in aktivne popotnike po duši, ker je precej vožnje in ker se selimo skoraj vsak dan.

Za minimalno dve osebi lahko kadarkoli organiziramo potovanje v Novo Zelandijo za individualne potnike.  V tem primeru vam pripravimo potovalni načrt z navodili za potovanje, naredimo vse rezervacije (hoteli, rent a car, aktivnosti ...). Če bi želeli, da je vse organizirano, potujete pa samostojno, se obrnite na nas za ponudbo. 

Iz ankete: Minilo je že kar nekaj dni, vendar misli še vedno uhajajo na prečudovito potovanje po Novi Zelandiji. Z možem se nikakor ne moreva spraviti, da bi počela kaj konkretnega, saj sva še vedno malce omotična od vseh lepot. Razvila sem slike iz potovanja, katere so prečudovite in jih imam kar na mizi, da jih lahko večkrat pogledam. Moja ocena je skratka super in od vseh dosedanjih potovanjih je bilo to eno najlepših.
Tončka

PROGRAM: Začnemo z ogledom Aucklanda (mesta jadrnic), z zanimivim muzejem, akvarijem in razgledom iz najvišjega stolpa na južni polobli. Sledi obisk jame Waitomo, kjer živijo posebni svetleči črvi, v Otorohangi pa si pogledamo simbol države - ptiča kiwija. Sledi raziskovanje maorske kulture v Rotorui (njihovi plesi, kultura in običaji), odkrivanje geotermalnih vrelcev in gejzirov ter številne aktivnosti (npr. kolesarjenje po lepi naravi ...). Sledi obisk narodnega parka Tongariro, kjer so snemali film Gospodar prstanov. V Wellingtonu, glavnem mestu, si pogledamo botanični vrt in se zapeljemo z ladjo preko zanimivega Cookovega preliva na Južni otok. Najprej degustiramo odlična novozelandska vina, potem pa na križarjenju in peš odkrivamo skriti biser - narodni park Abel Tasman, ki slovi po najlepših peščenih plažah in lepi naravi. Mimo zanimivih skal Pancake Rocks, žada v Hokitiki in zlata v Rossu pridemo do ledenikov Franc Jožef in Fox, ki ležita najbližje morju. Potem pa vožnja po panoramski cesti s foto postanki do simpatične Wanake, ki ima posebno energijoSledila bo tura do znamenitega zaliva Milford Sound (za njih eno od osmih čudes sveta), kjer bomo z ladjo pluli po fjordu vse do Tasmanskega morja (lepi slapovi in pokrajina), pa čudovit deževni gozd in najlepše mesto dežele Queenstown, kjer bo vsak prišel na svoj račun (npr. s kolesom ob jezeru Wakatipupanoramska gondola ...). Sledi vožnja po panoramski cesti s pogledi na turkizno jezero Pukaki, vse do vznožja najvišje gore Nove Zelandije - Mount Cook, kjer nas čaka hoja po lepi pokrajini proti ledeniku Hooker. Sledi še eno turkizno jezero in mestece Tekapo, ki slovi po nočnem opazovanju neba, kjer tudi prespimo. Potem se poslovimo od Južnih Alp Južnega otoka in se zapeljemo skozi ravninski predel Cantenburyja vse do obalnega mesta Kaikoura, ki je eden najboljših krajev na svetu za opazovanje kitov in plavanje z delfini. Za konec pa odkrivamo prestolnico Južnega otoka, mesto Christchurch (s posebnim antarktičnim muzejem in lepim botaničnim vrtom), od koder letimo domov (oz. možnost podaljšanja na Fidži). Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta. 

Magična Nova Zelandija, program po dnevih, 19 oz. 17 dni   

Auckland – Rotorua – park Tongariro - Wellington – Picton – Abel Tasman – ledenik Franc Jožef – Wanaka – Manapouri – Milford Sound - Queenstown - Mount Cook – lake Tekapo - Kaikoura – Christchurch  

H – spanje v prijetnih preizkušenih hotelih oz. motelih (dvoposteljne sobe)

1.   dan, 16.2.: let iz Ljubljane oz. bližnjega letališča (v tem primeru bo prevoz za skupino organiziran)

2.   dan, 17.2.: let proti Novi Zelandiji (velika časovna razlika)

3.   dan, 18.2.: zjutraj prihod v Auckland - največje mesto Nove Zelandije in ogled zanimivega »mesta jadrnic«. Sprehod po pristanišču, ki je duša mesta in ogled Sky towra, ki je z 328 m najvišja stavba na južni polobli – lepi pogledi), sledi ogled Auckland muzeja, kjer se boste seznanite s posebno maorsko kulturo, za konec pa si bomo pogledali še zanimiv akvarij Kelly Tarlton (s kraljevimi pingvini, morskimi psi in pisanimi ribami), spanje v centru mesta in po želji večerno odkrivanje, spanje Auckland, H

4.   dan, 19.2.: sledi vožnja do znamenite jame Waitomo caves (jama s svetlečimi črvi kot bi gledali zvezde »Mlečne ceste«) – ena od glavnih znamenitosti države. V okolici se ustavimo v mestu Otorohanga, kjer boste lahko v živo videli simbol Nove Zelandije – ptiča kiwija (po katerem se domačini tudi imenujejo – »Kiwiji«) in starodavnega plazilca iz dinozavrovih časov – tuataro. Sledi postanek v prijetnem mestu Cambridge in vožnja do mesta Rotorua, ki je glavni turistični center Severnega otoka in center maorske kulture. Sprehodili  se bomo  po vrtovih Government gardens z lepo palačo. Zvečer pa se boste lahko razvajali v spa centrihoz. termalnih bazenih (opcijsko) po katerih slovi mesto. Spanje Rotorua, H

5.   dan, 20.2.:  najprej bomo imeli ogled maorskega centra, kjer se boste družili z Maori (spoznavanje njihove kulture) in kjer vas čaka sprehod po vulkanski pokrajini z vrelci in gejzirji. Potem pa bo lahko vsak prišel na svoj račun. Svetujemo najem kolesa in odkrivanje lepe narave parka Redwood (možnost hoje po visečih mostovih med velikimi drevesi). Lahko boste obiskali Rotorua muzej oz. imeli ogled Hobbitona, prizorišča snemanja filmske trilogije Gospodar prstanov in Hobit ali pa imeli čas samo zase. Zvečer se lahko opcijsko udeležite maorske predstave (tradicionalni plesi in petje, maorski bojni kanu in maorska pojedina...), spanje Rotorua, H 

6.   dan, 21.2.: najprej bomo odkrivali zanimivo geotermalno območje Wai o tapu (raj za fotografe), s svojim fotogeničnim bazenom Champagne pool in Hudičevim jezerom, se sprehodili do mogočnega slapu Huka in imeli postanek pri jezeru Taupo, ki slovi po postrvih. Sledi vožnja do narodnega parka Tongariro, ki je s svojimi vulkani služil kot kulisa za film Gospodar prstanov. Predviden je dve urni sprehod po lepi okolici oz. bo čas za panoramski prelet narodnega parka Tongariro (opcijsko). Spanje National park, H  

7.    dan, 22.2.: dopoldan se bomo zapeljali do prestolnice države  - Wellingtona, kjer vas čaka vožnja z tramom (Cable car), sprehod po zanimivem botaničnem vrtu, pogled na parlament (Beehive) v obliki čebelnjaka in odkrivanje glavnega trga (Civic square) s peš cono na ulici Cuba, ki je duša mesta s svojimi restavracijami in dogajanjem, spanje Wellington, H

8.    dan, 23.2.:
 zjutraj vas čaka tri urni prevoz z ladjo preko zanimivega Cookovega preliva iz Severnega na Južni otok (sploh zadnji del z Tory kanalom in Queen Charlotte soundom je zelo lep). Prihod v simpatični Picton, kjer nas presenetijo palme. Sledi pokušina odličnih vin v okolici Blenheima, ki je najbolj slaven vinorodni okoliš države (pri vinarju, ki je eden začetnikov profesionalnega vinarstva v državi). Sledi vožnja mimo Nelsona do Motueke, ki je izhodišče za odkrivanje posebnega narodnega parka Abel Tasman. Spanje Motueka, H

9.    dan, 24.2.: današnji dan bo namenjen odkrivanju skritega bisera Nove Zelandije in enega naših najljubših parkov. Ladjica nas bo odpeljala na križarjenje (s pogledi na kolonijo tjulnov in lepo naravo) po narodnem parku Abel Tasman, ki slovi po najlepših peščenih plažah Nove Zelandije, katere bomo tudi odkrivali na ca 2 urni hoji po znamenitem Abel Tasman Coastal track. Čas bo tudi za skok v vodo in uživanje v lepi naravi, kjer nas bo obkrožalo bujno zeleno rastje z zanimivo lokalno floro in favno. Lahko se vam organizira tudi celodnevno odkrivanje parka v kajaku (potrebno je omeniti pri prijavi) oz. se vam lahko organizira samo križarjenje z ladjico po parku (potrebno je omeniti pri prijavi). Spanje Motueka, H

10.  dan, 25.2.: zgoden štart zaradi daljše vožnje ta dan. Najprej po neturističnih predelih vse do zanimivih formacij skal v obliki naloženih palačink Pancake Rocks and Blowhole (kjer bruha voda v zrak – odvisno od plime in oseke). V Hokitiki se bomo spoznali z žadom (posebnost regije), v kraju Ross pa boste izvedeli več o zlatu (tukaj je največ ljudi naenkrat izpiralo zlato). Sledi vožnja do prijetnega kraja Franc Jožef, kjer zvečer svetujemo obisk termalnih bazenov Glacier hot polls (opcijsko), spanje Franc Jožef, H

11.  dan, 26.2.: dan bomo začeli s sprehodom do ledenikov Franc Jožef in Fox, ki sta ledenika, ki ležita najbližje morju, v ozadju pa kraljuje najvišja gora Nove Zelandije, Mt. Cook. Sledi vožnja proti Wanaki, kjer se bomo ustavljali na panoramskih točkah za foto postanke (se sprehodili do plaže, pa do lepega slapu in turkiznih bazenov) vse dokler ne pridemo do simpatične Wanake, kjer prespimo. Spanje Wanaka, H

12.  dan, 27.2.: dopoldan bo čas, da si naberete moči za naprej. Wanaka je malo mestece s posebno energijo, ki leži ob istoimenskem jezeru, ki kar vabi po sprehodu oz. ga lahko odkrivate z najetim kolesom. V okolici svetujemo tudi ogled zanimive hiše iluzij in labirinta – Puzzling world. Če pa ima kdo »preveč« kondicije gre lahko že navsezgodaj na 5-6 urni treking na goro Roys peak, od koder so v primeru lepega dneva čudoviti pogledi. Popoldan pa se bomo skupaj zapeljali po panoramski cesti mimo Cadrone in naprej ob jezeru Wakatipu, vse do mesta Manapouri, ki leži ob istoimenskem jezeru. Spanje Manaouri, H

13.  dan, 28.2.: zgodaj zjutraj se bomo zapeljali do Milford Sounda, ki je za domačine osmo čudo sveta in kjer se bomo sprehodili do najlepšega pogleda na znameniti hrib Mitre peak. Sledi posebna tura z ladjico po fjordu vse do Tasmanskega morja, kjer boste lahko občudovali slapova Stirling in Bowen in če bo sreča tudi kakega delfina. Čas bo tudi za opcijski polet s helikopterjem. Sledil bo sprehod po deževnem gozdu in postanek pri Mirror jezeru in vožnja mimo Te Anau do najlepšega mesta Južnega otoka - Queenstowna. Spanje Queenstown, H

14.  dan, 1.3.: Queenstown je adrenalinska prestolnica sveta in mesto, ki ponuja največ aktivnosti na Južnem otoku. Prost dan za številne aktivnosti. Svetujemo najem kolesa in vožnjo ob jezeru Wakatipupanoramsko gondolo nad mesto s čudovitimi pogledi in adrenalinski luge ter sprehod po bližnjem Arrowtownu, ki spominja na čase zlate mrzlice. Ljubitelji adrenalina pa lahko greste na rafting, bunge jumping, vožnjo po reki s posebnim gliserjem ... Queenstown je mesto, kjer se največ dogaja, zato bo tukaj vsak prišel na svoj račun. Spanje Queenstown, H

15. dan, 2.3.: zjutraj nas čaka daljša vožnja preko prelaza Lindis vse do turkiznega jezera Pukaki in naprej skoraj do vznožja najvišje gore Nove Zelandije - Mount Cook, kjer gremo na ca dve urno turo proti ledeniku Hooker (v primeru lepega vremena krasni pogledi na 3.754 m visok Mt. Cook, kjer se je kalil domačin, prvi osvajalec Everesta – Sir Edmund Hillary). Sledi vožnja do še enega turkiznega jezera in mesteca Tekapo, ki je znan po idilični cerkvici Church of the Good Shephard s kipom psa ovčarja in po bližnjem observatoriju, saj je ta del sveta znan po opazovanju nočnih nebesnih pojavov. Spanje lake Tekapo 

16. dan, 3.3.: zjutraj se bomo poslovili od Južnih Alp Južnega otoka in se zapeljali skozi ravninski predel Cantenburyja po cesti 1 mimo Christchurcha (možnost predčasnega odhoda domov, kjer se vas odloži na letališču Christchurch za popoldanski let proti domu, kamor pridete 17. dan potovanja), vse do obalnega mesta Kaikoura, ki leži na vzhodni strani otoka in je eden najboljših krajev na svetu za opazovanje kitov. Spanje Kaikoura, H

17. dan, 4.3.: svetujemo jutranjo turo z ladjo (opcijsko), kjer vas čakajo kiti in mogoče celo delfini oz. obstaja tudi posebna tura, kjer lahko plavate z delfini v naravnem okolju (potrebno je omeniti pri prijavi). Če pa kdo ne bi šel na katerega od obeh izletov, se bo organiziral sprehod do kolonije tjulnov oz. sprehod po panoramski potki po polotoku. Sledi vožnja in ogled prestolnice Južnega otoka, mesta Christchurch. Sprehodili se bomo po mestu, ki ga imenujejo tudi »Garden city« ob reki Avon vse do botaničnega vrta. Sledi zaključni večer. Spanje Christchurch, H

18. dan, 5.3.: dopoldan bo čas za dodaten ogled mesta oz. čas za nakup zadnjih spominkov. Pogledali si boste lahko tudi fascinanten Antarktični center ali pa muzej Canterbury, kjer imajo številne maorske umetnine (iz lesa, žada ...). Popoldan oddaja avtov in polet proti domu oz. je možno urediti podaljšanje na Fidži. 

19. dan, 6.3.:  prihod domov.

Cena: 
2.490 eur/os + letalska karta ca 1.100 eur/os (pri zgodnji potrditvi skupine)
Cena je narejena pri 14 osebah, doplačilo za manjšo skupino (10 – 13 oseb) 150 eur/osebo. 
40 eur popusta za vse, ki ste že potovali z nami.

V ceno je vključeno:
 • vse namestitve v prijetnih preizkušenih hotelih oz. motelih v dvoposteljnih sobah,   
 • rent a car (prostoren enoprostorni avto),
 • zavarovanje za rent a car,
 • prevoz z ladjo iz Severnega na Južni otok (Wellington – Picton),
 • tura z ladjico po Milford Soundu, 
 • križarjenje po parku Abel Tasman z vodenim ogledom,
 • vstopnine v Sky tower (stolp), Auckland muzej, akvarij Kelly Tarlton, Waitomo jama, Otorahanga park s ptičem kiwijem in tuataro, Te Puia maorski center z ogledom termalno vulkanske doline, vstopnina Wai o tapu – geotermalno področje, vožnja z tramom Wellington (Cable car), degustacija vin Blenheim in vse ostale brezplačne oglede: slap Huka, Pancake rocks and Blowhole, botanični vrtovi ...
 • strokovno vodenje s slovenskih vodnikom z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.
V ceno ni vključeno: gorivo in parkingi (ca 120 eur), hrana in osebni stroški, opcijske aktivnosti (kiti, Rotorua, Queenstown, antarktični muzej ...), prevoz na/iz letališče (če ne bo let iz Ljubljane) oz. če je karkoli kar ni pod cena vključuje.   

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi. 

Specifika potovanja je, da sami vozimo najete avtomobile (prevozimo ca 3.600 km, v vsakem avtu bosta predvidoma dva šoferja). Vodnik vsak dan sproti razloži, kako bo pot potekala, vsak avto bomo opremili z ustrezno navigacijo (mape, walkie talkie ...). 

Ob prijavi se vplača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. Z plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom. Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1 nzd (novozelandski dolar) = 0,64 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Predviden vodnik: Jure Podobnik, vodnik z licenco GZS, ki je že vodil naše potovanje po Novi Zelandiji v letu 2018. 

Splošne info:
 • KAKO POTUJEMO? Nova Zelandijo bomo raziskovali z večjimi najetimi avtomobili. Vožnja po Novi Zelandiji je enostavna (2 šoferja na avto), saj je prometa malo (razen Auckland). Za najem avtov je potrebna ena kreditna kartica udeleženca na vsak najet avto. Pred potovanjem (ca en mesec prej) se na srečanju vseh udeležencev dogovorimo o vseh podrobnostih.    
 • NASTANITEV: Spanje je v preizkušenih prijetnih hotelih oz. motelih v dvoposteljnih sobah.   
 • HRANA: Poskusili bomo številno lokalno hrano. Dostikrat bomo imeli skupne malice (mizica pogrni se).
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje ni fizično zahtevna, je pa namenjena aktivnim popotnikom po duši, ker je precej vožnje in vas čakajo številne aktivnosti.    
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 18. 
 • VREME: Februar v Novi Zelandiji je kot avgust pri nas (gre za drugo polovico poletja). Lahko bo krasno vreme, hkrati pa Nova Zelandija preko celega leta slovi po svoji nepredvidljivosti. Pričakujemo temperature od 15 do 30 stopinj.  
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti.  
 • VARNOST: Nova Zelandija je varna država. Kriminala je zanemarljivo malo, domačini so nadvse gostoljubni in prijazni. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • SPOMINKI: Nova Zelandija ima krasne spominke iz lesa (maorske rezbarije) in zelenega žada. Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa).
 • VIZUM: Slovenci za obisk države ne potrebujemo vize.
Možnost individualnega podaljšanja na Fidži (tropski raj) – trajanje se lahko prilagodi vašim željam 

V tropskem paradižu boste lahko preživeli zadnji del potovanja. Med snorkljanjem v Pacifiku in kopanjem na lepih plažah se boste prestavili na »Fidži time« in ob družbi gostoljubnih domačinov pozabili na vse probleme. Spoznali boste tradicionalno življenje, sodelovali v številnim aktivnostim na plaži in pozabili na mobitele in ure. Aktivno boste lahko odkrivali otočja Mamamucas (z jadrnico) kjer so snemali film Brodolomec (Tom Hanks) in Yasawas, kjer so snemali film Vrnitev v modro laguno (Brooke Shields). 

Doplačilo: je odvisno od števila oseb + mednarodna letalska karta je ca 300 - 340 eur dražja

Specifika: cena pri podaljšanju na Fidži ne vključuje slovenskega vodenja. Podaljšanje na Fidži organiziramo lahko že za min. dve osebi. Vse imate že v paketu, dodatno pa bo za vas na licu mesta poskrbela naša lokalna agencija.  

Rajski Fidži, program po dnevih (se lahko prilagodi vašim željam - spodaj je eden od predlogov)
Nadi – Beachcomber – Nacula (Yasawas) – Nadi
Vključeno Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja

V  primeru podaljšanja pride program (lahko pa se gre na Fidži že 16. dan potovanja)
18. dan - popoldan let iz Christchurcha do Nadija, sprejem na Fidžiju in transfer do hotela, ki leži ob plaži,
19. dan - prevoz do marine Denarau in ladja do otoka Beachcomber, prost dan za uživanje na otoku, kjer se ves čas kaj dogaja (snorklanje, vodne aktivnosti, peščena plaža, večerni program), Z
20. dan - tura z jadrnico do otočja Mamamucas (do plaže iz Brodolomca) z obiskom lokalne vasi in snorklanjem - vsa hrana in pijača je na turi vključena, K
21. dan - vožnja z ladjo do otoka Nacula (Yasavas) kjer boste imeli zase eno najlepših plaž Fidžiju; preklopili boste na »FIJI TIME« in uživali v pravem raju, K, V
22. dan - opcijski izlet s čolnom do plaže, kjer so snemali film Vrnitev v modro laguno z Brooke Shields, uživanje na peščeni plaži in dodatnih aktivnostih resorta, Z, K, V
23. dan - dopoldan še zadnje kopanje, opoldan vožnja s čolnom do ladje in transfer s panoramsko vožnjo med otoki Yasawas vse do marine Denarau, prevoz do hotela v Nadiju, Z
24. dan - prevoz na letališče in let proti domu, 
25. dan - prihod domov
Oz. je možno ob povratku urediti let preko Sydneya in dodatno ogled Sydneya (Avstralija).

Cena vključuje:
 • spanje v dvoposteljnih sobah v hotelu (2x v Nadiju) oz. tradicionalnih hiškah – po 2 osebi v hiški (2x Beachcomber, 2x Nacula), 
 • na otoku Nacula 2x polni penzion, v Nadiju 2x zajtrk,
 • tura z jadrnico Sea Spray (celodnevni izlet v Mamamucas, kjer so snemali film Brodolomec in obisk lokalne vasi) – na turi je vsa hrana in pijača vključena v ceno,
 • vse transferje in prevoze (od/na letališče, v pristanišče ...),
 • prevoze z ladjo med otoki Denarau marina – Beachcombers, Beachcombers – Nacula, Nacula – Denarau marina),
 • dobrodošlico ob prihodu na Fidži in pomoč lokalne agencije z vsemi informacijami,
 • številne aktivnosti, ki jih nudijo resorti, kjer boste spali,
 • organizacijo.
Cena ne vključuje: hrane na otoku Beachcomber (se plača direktno na licu mesta), pijače, najem čolna za izlet po Yasawas, osebnih stroškov oz. dodatnih aktivnosti.

Splošne informacije:
KAKO POTUJEMO? Fidži boste odkrivali z lokalnimi prevozi, ladjami in večjo jadrnico. 
NASTANITEV:  spanje v simpatičnih hiškah/bungalovih v dvoposteljnih sobah, v Nadiju v hotelu (v dvoposteljnih sobah).   
VREME: Fidži nas bo pričakal s tropsko klimo in visokimi temperaturami (in toplim morjem). 
ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti.  
VIZUM: Slovenci za obisk Fidžija ne potrebujemo vize.

Tura po Novi Zelandiji nekaj komentarjev potnikov:

Ocena potovanja (1-10): 10. To je bilo moje prvo večje potovanje sploh kamorkoli, prvič sem potovala sama, prvič z letalom, v deželo katero sem si vedno želela obiskati, spoznala sem super ljudi (razen par izjem) ...
Vodnik Jure je bil super!
Vsak dan me je nekaj navdušilo. Narava je čudovita; slapovi, hribi, gore, ledeniki, kiti,... tudi mesta so zanimiva in pa seveda večerja z Maori je bila super
Andreja


Ocena potovanja (1-10): Moja ocena bi bila lepa 9ka; super program, uživaška vožnja, nora narava, prijetna družba in super hrana. Zame osebno rahlo prevelika skupina, ogromno časa smo izgubili, ko smo iskali parking, ko smo se zgubili v mestih, ker se vozniki zmedejo;  ter za moj okus občasno prepočasen tempo (seveda se nisem pritoževal, razlika v letih je ogromna ;) )Jure je super vodič, všeč mi je pozitiven pristop v vseh primerih. Všeč mi je da te pusti, da si znamenitost ogledaš v miru, ogledi niso duhamorni in polni neuporabnih informacij – zgolj zanimiva dejstva. 
Miha

Ocena potovanja (1-10): Potovanje bi ocenila z 8
Jure je odličen vodnik, skrben (zelo lepo skrbi za skupino in vse potrebno na potovanju), vedno prijazen, komunikativen in še......
N.Z. je čudovita dežela, namenjena popotnikom po duši. Narava je neizmerno lepa, ljudje prijazni, všeč mi je bil maorski večer, sky tower, jama Waitomo caves, druženje z domačini, vožnja  z lugi... skratka vse. Velika možnost dodatnih aktivnosti (letenje z helikopterjem...).
Majda

Slike pa take, da te sigurno prepričajo, da smo bili čisti uživači. Seveda ko smo po nekaj dneh ugotovili, da imamo blazno srečo z vremenom in nam je dež prizanašal skoraj do konca, je bila ta pot kot jesenska iluzija. Barvita, topla, mirna skoraj neokrnjena narava, ki nam je prinašala notranji mir in hkrati nemir, saj smo se nekako zavedali da bo tega čudovitega popotovanja enkrat konec. Pa vendar telo in duša sta užila vsak trenutek tako Nove Zelandije kot Fiji - ja. Skratka da zaključim, super tura, krasno vreme, krasna družba, hudičevo dober vodič in še grem s tabo. Lep dan. Se kmalu vidimo. 

Janez 


Program je bil dobro zamišljen, saj smo dejansko videli vse, kar se je videti dalo. Severni otok me je precej navdušil, vendar me je južni še bolj. Čudovita pokrajina, ki mi je pisana na kožo (jezera, gore, ledeniki , fjordi..) je popolnoma žarela v svojih jesenskih barvah. Med samimi premiki z avtomobili bi se lahko še sto krat več ustavili, ker enostavno vsak delček pokrajine si je zaslužil precej pozornosti. 
Mitja

Greste z nami v Novo Zelandijo oz. Fidži?

Vabljeni, da se nam pridružite!

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

1-10 of 301