Novice


Zadnjih 5 prostih mest za potrjeno potovanje Vrhunci MEHIKE (20.10. - 4.11.2018) - ugodne let. povezave - iščemo cimro

objavljeno: 7. jun. 2018 07:23 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 29. jun. 2018 00:50 ]

Vrhunci Mehike

Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru.

Potovanje je potrjeno! Vabljeni, da se nam pridružite. 
Zadnjih 5 prostih mest - iščemo cimro za delitev sobe. 

Dodatno boste lahko v oktobrskem terminu doživeli praznovanje ob dnevu mrtvih (Dia de los muertos) - ki spada pod Unescovo zaščito in je eno najbolj pristnih doživetij v Mehiki.Za vas smo pripravili odkrivanje najlepših predelov Mehike: s čudesi sveta Chitzen Itzo, unikatnim Palenqujem, čarovniškim Uxmalom, mogočnim Teotihuacanom in zapoteškim Monte Albanom, pa odkrivanje džungle v Yaxchilanu, slikoviti Agua Azul, indijanci v San Cristobalu, kanjon Sumidero in kopanje na peščeni plaži.

Program je kvaliteten in za nas resnično Best of Mehika, vendar je namenjen popotnikom po duši, saj so razdalje velike (veliko časa se preživi v privatnem Mercedes Sprinterju), dodatno pa boste dva dni odkrivali neturistične (pristne) predele in se lahko počutili kot Indiana Jones.  

Dodatno boste lahko uživali v dobri mehiški hrani in kvalitetnem vodenju, ki je ključno za ta del sveta. Tako da boste lahko ne samo videli, ampak tudi doživeli Mehiko, eno naših najljubših držav za potovanje.  

PROGRAM: Začeli boste z odkrivanjem glavnega mesta Mehike, Mexico Cityja, kjer vas čaka zanimiv glavni trg, Unescov Xochimilcho, svetovno znan antropološki muzej ter ogled romarskega Guadalupeja in posebnega Teotihuacana z mogočno piramido Sonca. Sledi odkrivanje zanimive Pueble in kolonialne Oaxace. V okolici mesta boste uživali v odkrivanju centra Zapotekov, Monte Albana in Mitle, pa največje ciprese na svetu in v degustaciji lokalnega mezcala. Sledi vožnja s čolnom po kanjonu Sumidero in indijanski San Cristobal de Las Casas, ki je eden najbolj tradicionalnih predelov Mehike. Tam boste odkrivali tržnico in spoznavali življenje domačinov v bližnji okolici (kraja San Juan Chamula in Zinacantan z avtohtonim prebivalstvom in zanimivimi običaji). Sledi ogled slapov turkizne barve Agua Azul in slapov Misul Ha. Navdušil vas bo unikaten Palenque, kjer vas sredi džungle čakajo impresivne piramide in svetišča. Potem pa greste v stilu Indiane Jonesa na odkrivanje neturističnih majevskih najdišč Bonampak in Yaxchilan, ki leži sredi džungle in kjer boste imeli stik z lokalnimi prebivalci skupnosti Lacanja. Sledi ogled piratskega Campecheja, s svojo posebno arhitekturo in odkrivanje bisera Uxmala, ki je eno najpomembnejših najdišč Latinske Amerike (UNESCO) in slovi po svoji veličini (impozantna Čarovnikova piramida). V kolonialni Meridi, ki slovi po sproščenem vzdušju, boste doživeli praznovanje ob dnevu mrtvih (Unesco) z glasbo, plesom in druženjem z domačini. Sledi odkrivanje Chitzen Itze (največje mehiške znamenitosti - eno od novih sedmih čudes sveta). Spoznali boste tudi zanimivo podzemno jamo in se za konec prepustili kopanju na peščeni plaži in toplem karibskem morjuPotovanje je namenjeno popotnikom po duši. 

Cena: 1.656 eur/os pri številu 14 oseb + let. karta 846 eur/os (na dan 20.6.)
in tipični domačini (pristen stik z njimi)
Doplačilo za manjšo skupino 10 – 13 oseb 125 €/os
40 € popusta, če ste že potovali z nami. 

Cena vključuje:
 • namestitve z zajtrkom v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih (večinoma ranga 3 zvezdic) v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom), 1x spanje v bolj preprosti dvoposteljni sobi pri skupnosti Lacanja,
 • na dvo dnevni turi Yaxchilan in Bonampak je vključen polni penzion (4 obroki) in vse vstopnine,
 • vse prevoze po programu (ves čas z privatnim vozilom - npr. Mercedes Sprinter), 
 • vstopnine in ture po programu (majevsko mesto Uxmal, najdišči Yaxchilan in Bonampak, Monte Alban, Mitla, ogled proizvodnje in degustacija metzala, tura San Juan Chamula in Zinacantan),
 • lokalnega vodnika v Mexico cityju,
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.
Cena ne vključuje le: ostalih vstopnin in lokalnih vodnikov na najdiščih (ca 80 eur), dodatne hrane in osebnih izdatkov, napitnin (ca 50 eur), prevoza na/iz letališča (bo organiziran za skupino), 

Lahko vam uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi. 
200 € akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja …) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Vodnik: Dejan Marentič, Damjan Glinšek ali Alex Fernandez, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com

Vsi trije vodniki Mehiko odlično poznajo in se tam počutijo kot doma (kar je ključnega pomena). Z njimi ne boste samo videli, ampak tudi doživeli Mehiko. 

Simpatični domačini
PROGRAM PO DNEVIH, 
16 dni 
H – spanje v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih (večinoma ranga 3 zvezdic) v dvoposteljnih sobah
D – 1x spanje v bolj preprosti dvoposteljni sobi pri skupnosti Lacanja,  
Vključeno: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

1. dan - let proti Mehiki. Predviden je večerni prihod v glavno mesto. Če boste imeli voljo boste lahko že prvo noč lahko uživali v nočnem vzdušju Mexico cityja; spanje Mexico City, H (obroki na letalu)

2. dan – najprej si boste pogledali osrednji trg Zocalo, mestno katedralo (ena največjih na svetu) in Nacionalno palačo, kjer boste občudovali freske mehiške zgodovine umetnika Diega Rivere. Sledi ogled ostankov azteškega templja (od zunaj) in poseben antropološki muzej s svojo zbirko predkolumbovskih kultur. Popoldan pa se zapeljete do Unescovega Xochimilca, kjer boste uživali v vožnji z barvitimi ladjicami. Zvečer pa se lahko gre spet ven. Spanje Mexico City, H (Z)  

3. dan – boste začeli z Guadalupejemglavnim romarskim centrom Latinske Amerike, ki ima za domačine poseben pomen. Sledi ogled mogočnega Teotihuacana (največje mesto predkolumbovske Amerike), ki vas bo navdušil s svojima piramidama Sonca (druga največja na svetu) in Meseca ter svojimi svetišči. Sledi vožnja do Pueble s svojim zanimivim kolonialnim starim delom mesta (krajši sprehod po glavnem trgu), spanje Puebla, H (Z)

Center Zapotekov Monte Alban
4. dan
 – dopoldan se boste vozili po zanimivi pokrajini vse do Oaxace, v čigar neposredni bližini na vrhu hriba leži najpomembnejši center Zapotekov, Monte Alban (ogled). Popoldan pa vas čaka ogled enega najbolj prijetnih mest Mehike, kolonialne Oaxace (od glavnega trga, kolonialnih stavb, katedrale ...). Spanje Oaxaca, H (Z)

5. dan – najprej si boste pogledali Mitlokulturno središče Zapotekov z zanimivimi dekoracijami, potem občudovali ca 2.000 let staro drevo v Tuli (pravijo da gre za največjo in najstarejšo cipreso na svetu). Potem pa vam bodo razložili vse o pridelavi tradicionalne pijače mezcal (ki jo kuhajo iz agave), katero boste tudi poskusili. Sledi vožnja do Tehuantepeca in nastanitev, H (Z)

6. dan - vožnja do kanjona El Sumidero. V dve urni vožnji z večjim čolnom boste uživali ob pogledih na globok kanjon, zanimive geološke formacije, bogato rastlinstvo in lahko tudi kakega krokodila. Sledi vožnja do indijanskega mesta, San Cristobal de las Casas. Nastanitev H (Z)

7. dan – dopoldan boste odkrivali tradicionalni vasici San Juan Chamula (stik z domačini - indijanci) in Zinacantan (s svojo katedralo). Spoznali boste lokalne običaje in poskušali lokalno hranoPopoldan pa si boste pogledali kolonialni San Cristobal de Las Casas (sprehod po indijanski tržnici, glavni trg s cerkvijo, zanimivi domačini ...), spanje San Cristobal de Las Casas, H (Z) 
Odkrivanje majevskih templjev
8. dan – ta dan bo precej slikovite vožnje vse do slapov azurne barve, Agua Azul, kjer si boste lahko privoščili sproščujočo kopel (v primeru lepega vremena), sledi ogled slapu Misul Ha (kjer so snemali film Predator), popoldan pa vas čaka ogled posebnega majevskega mesta Palenqueja, ki leži v lepem okolju sredi džungle (eno najpomembnejših najdišč), spanje Palenque H (Z)

9. dan - naslednja dva dni boste odkrivali neturistične predele, ki so namenjeni popotnikom po duši. Podali se boste proti meji z Gvatemalo, kjer boste najprej odkrivali arheološko najdišče Bonampak, ki slovi po svojih gravurah in freskah. Kasneje sledi vožnja do tradicionalne skupnosti Lacanja, kjer boste bivali. Sledi prosti čas za počitek (ali pa dodatno spoznavanje njihovega življenja) oz. za avanturistične po duši odkrivanje prave džungle. Spanje v preprosti dvoposteljni sobi. D (Z, K, V)

Dodatno: če bi bil komu prenaporen program lahko uredimo, da ostane 9. in 10. dan v resortu v Palenqeju, kjer ima dodatno dva dni počitka oz. se vam lahko uredi samostojno odkrivanje Palenqueja ter okolice z lokalnim vodnikom. Na to nas opozorite pri prijavi. 

10. dan -  pa se boste počutili kot v filmu Indiana Jones, ko se boste peljali po reki do izoliranega mističnega najdišča Yaxchilan, kjer boste lahko vpijali energijo tega mesta. Po kosilu sledi vožnja do mesta Palenque. Spanje Palenque H (Z, K)  

11. dan – vožnja do Campecheja, ki je bilo v preteklosti eno najpomembnejših pristanišč in zato stalno na udaru piratovZato ima mesto ohranjeno posebno arhitekturo (Unesco), ki jo boste odkrivali na sprehodu po mestu. Spanje Campeche, H (Z)

12. dan - po zajtrku vas čaka vožnja do svetega majevskega kraja - Uxmal, posebno energijo. Biser Uxmal je eno najpomembnejših najdišč Latinske Amerike (Unesco) in slovi po svoji veličini (impozantna Čarovnikova piramida in Guvernerjeva palača). Sledi vožnja do kolonialne Meride, ki slovi po sproščenem vzdušju. Večer bo namenjen praznovanju ob "Dnevu mrtvih" (Dia de los muertos), ki je eno največjih praznovanj v Mehiki in spada pod Unescovo zaščito (samo v oktobrskem terminu). Na vas čaka eden izmed vrhuncev potovanja s procesijo, glasbo in plesom ter spontanim druženjem z domačini (posebno doživetje). Spanje Merida, H (Z)

13. dan – dopoldan si boste pogledali najslavnejše majevske ruševine Chitzen Itza (Unesco), eno od novih čudes sveta, kjer vas bo navdušila piramida El Castillo. Sledi postanek za kopanje v zanimivi kraški jami (cenote) in vožnja do karibske obale, spanje v mestu Tulum (ca 5 min. vožnje do plaže), H (Z) 

14. dan – prost dan, ki ga lahko izkoristite za kopanje na peščeni plaži in toplem karibskem morjuSpanje mesto Tulum, H (Z). 

15. dan – prosto vse do krajšega transferja do letališča Cancun in let proti domu (Z, obroki na letalu)

16.   dan - prihod domov

Dodatno: če bi imel kdo željo podaljšati potovanje v Tulumu mu to lahko uredimo. 

SPLOŠNE INFORMACIJE:
 • Kako potujemo? Ves čas se potuje s privatnim vozilom samo za našo skupino (npr. Mercedes Sprinter).
 • Nastanitev: Spi se v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih (večinoma ranga 3 zvezdic) v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom), 1x spanje v bolj preprosti dvoposteljni sobi pri skupnosti Lacanja. 
 • V stilu Indiana Jonesa odkrivanje skrivnostnega YaxchilanaHrana: Vključeni so vsi zajtrki oz. na dvodnevni turi Yaxchilan in Bonampak so v ceni štirje obroki. Jedli boste v preizkušenih lokalnih restavracijah. Okušanje lokalne hrane je doživetje, saj mehiška hrana slovi kot zelo dobra. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. 
 • Zahtevnost poti: Tura je primerna za popotnike po duši. 
 • Število oseb: min. 10 – maks. 18
 • Vreme: Tako februar kot tudi oktober/november so zelo primerni meseci za obisk Mehike. Morje bo prijetno toplo za kopanje.  
 • Zdravje: Ni potrebno obvezno cepljenje. Več na www.zdravinapot.si
 • Varnost: Po predelih kjer boste potovali je kriminala malo. Kot povsod morate paziti na svojo lastnino (sploh v večjih mestih npr. Mexico city). Isto je potrebno spoštovati pravila glede fotografiranja domačinov v Chiapasu (sploh San Juan Chamula in Zinacantan). 
 • Spominki: Mehika ima veliko lepih spominkov (indijanski motivi, maske, leseni spominki, obsidian, srebro, tekstil, glineni izdelki ...).
 • Vizum: Slovenci za obisk Mehike ne potrebujemo vize.
Nekaj vtisov popotnikov iz našega potovanja po Mehiki:

Ocena potovanja (1-10): S potovanjem sem bil zelo zadovoljen. Ocenim ga lahko s čisto desetko. Nastanitve, program in vodič - vse je bilo odlično. 
Zaradi cestnih zapor je nekaj iz programa izpadlo, vendar gre za višjo silo. Preživel sem popolna dva tedna.
Vodnik Damjan je prava enciklopedija in poka od znanja. Ves čas potovanja sem se zraven njega počutil varno in brez skrbi. Zna poskrbeti za vse potnike in se vsakem posebej posveti. Tudi v “prostem” času je vedno na voljo in pripravljen na zabavo.Najlepše je bilo odkrivanje novih kultur, narava  in kulinarika. Najbolj sem užival v pragozdu, saj je bil tam stik z domačini in naravo najbolj pristen.Boštjan

Za konec pa Tulum s svojimi peščenimi plažami
Ocena potovanja (1-10): 9 – Super potovanje v zabavni družbi po lepi zgodovinsko bogati pokrajini v stiku z ljudmi in živalmi. 
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Vodnik je živa enciklopedija znanja predvsem o piramidah in zgodovini, tako da je bilo včasih malo težko slediti. Drugače pa zabaven, direkten, ustrežljiv in iznajdljiv.
Najprej bi pohvalili celo skupino in se jim zahvalili za družbo. Poleg vseh piramid, čudovitih mest, prijaznih ljudi, eksotičnih živali in še lepše narave je bil najbolj zabavni del potovanja, ko se nam je v kanjonu pokvarilo prevozno sredstvo in daljši sprehod po jungli, ki se je na koncu zaradi obilice vode končal z zabavnim brodenjem po vodi in blatu, na koncu pa še kopanje v cenoti in seveda plaže v Tulumu.
Jana, Luka, Martina in Darka

Ocena potovanja (1-10): 9
Ocena vodnika Damjana? Če je tudi ocena od 1-10, potem je najina ocena 11. Zelo prijazen, potrpežljiv, prilagodljiv, zabaven, poln znanja, takega vodnika bi si vsak želel.
Najlepši je bil stik z domačini, spoznavanje njihovega načina življenja, podzemna jama, kanjon El Sumidero in seveda Chitzen Itza.
Dragica in Bojan Janko 

Vabljeni, da se nam pridružite na posebnem potovanju po Mehiki. 

Info in prijave: gsm 031-684 651 (Uroš), e-mail uros.ravbar@gmail.com
 
RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

Zadnja 4 prosta mesta za potrjeno potovanje Južna Afrika, Svazi, Zimbabve/Zambija z Vikt. slapovi in Bocvana (13. - 28.10.2018) - iščemo cimra

objavljeno: 7. jun. 2018 07:21 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 16. jul. 2018 08:03 ]

Južna Afrika, Svazi, Zimbabve z Vikt. slapovi in Bocvana
 • Termin: 13. - 28.10.2018
 • Za potovanje potrebujete: 16 dni z Viktorijini slapovi in Bocvano (oz. 14 dni brez)
 • Skupina: min. 6 – maks. 16 popotnikov
 • Cena: 2.640 eur/osebo (16 dni) pri 14 osebah + let. karta ca 1.100 eur/os (z Vikt. slapovi in Bocvano)   
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
  www.facebook.com/ravbarpotovanja


Za zaključene skupine lahko kadarkoli organiziramo. 

Potovanje je potrjeno. Vabljeni da, se nam pridružite. 

V tem terminu se bo spalo v boljših hotelih kot ponavadi. 

Iščemo cimra za delitev sobe!

Možnost skrajšanega 14 dnevnega potovanja samo Južna Afrika in Svazi. 

Pred vami je program "Best of" Južna Afrika, Svazi, Zimbabve in Bocvanakjer boste obiskali štiri države. Te predele dobro poznamo in program je zelo bogat. Je pa potovanje namenjeno popotnikom po duši saj je zaradi velikih razdalj precej vožnje.

Program je skrbno pripravljen (prenovljen) in videli boste najlepše stvari tega prelepega dela Afrike. 

PROGRAM POTOVANJA:
Z-zajtrk, K- kosilo, V - večerja

1. dan, let proti Južni Afriki (obroki na letalu)

2. dan, Capetown 
Prihod v Capetown in ogled enega najlepših mest sveta: najstarejši del mesta, Bo Kaap, mestna hiša ... Sprehodili se boste ob znameniti obmorski promenadi in odkrivali najlepši del mesta Victoria & Alfred Waterfront, kjer se znajo tekom dneva zadrževati tjulnji. V primeru lepega vremena si še isti dan ogledamo Mizasto goro - "Table mountain" (drugače naslednji dan). Zvečer svetujemo večerjo v afriški restavraciji z lokalnimi dobrotami (jedi iz antilop, krokodilov, nojev ...). Spanje Capetown

3. dan, Table mountain, rt Dobrega upanja in degustacija vin
Zjutraj nas čaka vzpon z vzpenjačo na Table mountain (Mizasto goro) od koder je fascinanten pogled na Capetown in Robben island (kjer je bil zaprt Nelson Mandela). Sledi vožnja do rta Dobrega upanja, ki ga je prvi dosegel pomorec Bartholomeo Diaz, deset let kasneje pa ga je na prvi poti v Indijo obplul Vasco de Gama. Danes je rt zaščiten naravni rezervat, kjer je lep sprehod do točke Cape Point. Na poti nazaj proti Capetownu pa se ustavimo za degustacijo vin. Spanje Capetown  (Z)

4. dan, Obalna cesta s pingvini in Hermanus s kiti
Vožnja po obalni panoramski cesti z ogledom kolonije pingvinov, vse do Hermanusa, ki velja za prestolnico  kitov. Z ladjico se lahko popeljemo na opcijski ogled kitov (potrebna je najava za izlet ob prijavi), ki se radi zadržujejo v teh vodah. Spanje Hermanus (Z)

5. dan, Gansbai z morskimi psi in najbolj južna točka Afrike - Agulhas
Dopoldan se gre v bližnji Gansbai, kjer bo prosto oz. bo čas za posebno doživetje (opcijsko - potrebna je najava za izlet ob prijavi) – opazovanje velikih morskih psov iz kletke oz. jih lahko opazujete iz ladje. Sledi vožnja do Agulhasa, kjer je stičišče Indijskega in Atlantskega oceana, kjer boste stali na najbolj južni točki Afrike. Sledi vožnja do Mossel baya in večerni prihod v obalno mestece. Spanje Mossel bay (Z)

6. dan, Garden route in stik z divjimi mačkami – Tsitsikama park – Port Elizabeth
Jutranji sprehod pri svetilniku Cape St Blaize ob klifasti obali Indijskega oceana. Sledi vožnja po znameniti cesti Garden route, do zavetišča za divje mačke Tenikwa (kjer nas čakajo leopardi, levi, gepardi in modri žerjav - simbol Južne Afrike. Z gepardom, ki je najhitrejša kopenska žival, se boste lahko pobližje spoznali, iz oči v oči. Sledi vožnja čez most z najvišjim bungee jumpingom na svetu, do narodnega parka Tsitsikama s subtropskim gozdom, kjer si privoščimo sprehod čez viseče mostove ob morju. Sledi vožnja do mesta 
Port Elizabeth. Spanje Port Elizabeth  (Z)

7. dan, Let Port Elizabeth - Durban in vožnja do St Lucie ali Hluhluwe Umfolozija
Dopoldan nas čaka notranji let Port Elizabeth – Durban, kjer boste izvedeli več o Gandhiju. Sledi vožnja proti vzhodu. Spanje Hluhluwe Umfolozi ali St. Lucija oz. okolica (Z)

8. dan, Safari v Hluhluwe Umfolozi NP in kraljevina Svazi 
Jutranji safari v enem najlepših parkov Južne Afrike – Hluhluwe Umfolozi, kjer boste lahko v naravi videli številne živali (kot v dokumentarnem filmu). Park se ponaša s številno populacijo belih nosorogov. Po safariju se premaknemo v sosednjo državo, kraljevino Svazi, do okolice narodnega parka Mlilwane. Spanje Mlilwane oz. okolica (Z)

9. dan, Kraljevina Svazi, vzpon na monolit "Sibebe rock" in obisk lokalne vasice
Dopoldan bo čas za vzpon na drugi največji monolit na svetu – Sibebe rock, ki je po velikosti takoj za avstralskim Ayers rockom (ca 4 ure vse skupaj). Ob poti se nahajajo jame, izviri in lepi razgledi nad okolico. Komur je to preveč si lahko dopoldan opcijsko ogleda narodni park Mlilwane na safariju. Popoldan pa se zapeljemo skozi prestolnico Mbabane vse do tradicionalne vasice (Swazi Cultural Village), kjer se boste spoznali z njihovo kulturo, plesi in petjem. Spanje Mlilwane oz. okolica (Z)

Kot v dokumentarnem filmu
10. dan, Odkrivanje narodnega parka Kruger in nočni safari
Zjutraj obiščemo najstarejši rudnik na svetu Ngwenya (Unesco). Sledi prečenje meje z Južno Afriko in naprej v enega najlepših narodnih parkov na svetu - znameniti Krugerjev park, kjer nas (če bo le sreča) čaka velikih pet: leopard, lev, slon, bivol in nosorog. Do bungalovov se zapeljemo z našim vozilom, tam pa nas čaka nočni safari po parku z vozilom narodnega parka. Spanje v bungalovu sredi parka Pretoriuskop rest camp. (Z)

11. dan, Safari Krugerjev narodni park 
Odkrivanje Krugerjevega parka na safariju z odprtimi vozili narodnega parka. Poseben dan za vse ljubitelje živali (kot bi se znašli sredi dokumentarnega filma). Po ogledih popoldan zapustimo narodni park in se zapeljemo do razgledne točke Božje okno. Spanje Grashop. (Z)

12. dan, Burke's Lucky potholes – kanjon Blyde - glavno mesto Pretoria – okolica Johannesburga
Dopoldan odkrivamo lepo pokrajino. Najprej se sprehodimo pri naravni znamenitosti Burke's Lucky potholes, potem pa nas čaka še poseben pogled na kanjon reke Blyde. Sledi vožnja do glavnega mesta Pretorije in krajši ogled mesta (s foto postanki). Prespimo v okolici Johannesburga, (Z)

Ogled narodnega parka Chobe (Bocvana)
13. dan, Johannesburg – Viktorijini slapovi (Zimbabve/Zambija)
Vožnja na letališče v Johannesburgu in let v Zimbabve do Viktorijinih slapov.  Sledi ogled Viktorijinih slapov, ki jih je pleme Kololo poimenovalo Mosi – oa – tunya (Dim, ki grmi). Sprehod po lepi pešpoti in skozi deževni gozd. Voden ogled slapov. Spanje v Victoria falls (Z)

14. dan, Izlet v Bocvano z ogledom narodnega parka Chobe (rečni safari ter safari z jeepom)
Dopoldanski rečni safari najlepši narodni park Bocvane - narodni park Chobe, ki je zelo bogat z živalmi (v njem živi ena največjih populacij slonov v Afriki). Poleg daljšega rečnega safarija na meji z Namibijo (s pogledi na krokodile, povodne konje, številne ptiče, kuščarje, ...) nas čaka popoldan še krajši jeep safari po parku Chobe in vrnitev v Victoria falls. Če kdo ne bi želel iti na safari v Bocvano so možne tudi druge aktivnosti v Victoria falls npr. rafting po reki Zambezi ... (oz. se lahko uredi podaljšanje). Spanje v Victoria falls (Z, K)

15. dan, Viktorijini slapovi – Johannesburg in let proti domu
Prosto do odhoda na letališče. Sledi let do Johannesburga in nadaljevanje proti domu.

16. dan, Prihod domov

Cena: 2.640 eur/osebo pri 14 osebah + let. karta ca 1.100 eur (z Vikt. slapovi)
Doplačilo v primeru manjše skupine.  
40 eur popusta, če ste že potovali z nami.

Cena vključuje:
 • vse namestitve v prijetnih in preizkušenih popotniških hotelih (z vključenim zajtrkom) v dvoposteljnih sobah (oz. lodgih oz. lokalnih hiškah oz. bungalovih), 
 • notranji let Port Elizabeth – Durban, 
 • najem vozila (Mercedes Sprinter oz. kombi - odvisno od števila oseb) za celotno potovanje, 
 • vse stroške goriva in šoferja,
 • vse vstopnine in ture po programu (Table mountain, Cape Agulhas, Tsitsikamma conservation fee, vas Svazi s programom, Burke's Lucky potholes, Blyde kanjon, Sibebe rock ...),
 • tura Cape point z vsemi vstopninami in vključenimi taksami,
 • degustacijo vin, 
 • turo Tenikwa Wild cat experience (druženje z divjimi mačkami: leopardi, levi, gepardi ...), 
 • jutranji safari z odprtim vozilom narodnega parka v parku Hluhluwe – Umfolozi z vsemi vstopninami in conservation fee,
 • 2x safari v Krugerjevem narodnem parku z odprtim vozilom narodnega parka (prvi dan nočni safari, drug dan safari od navsezgodaj do ca 15.00 ure) z vsemi vstopninami in conservation fee,
 • lokalnega vodnika,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS, 
 • organizacijo. 
Cena vključuje tudi podaljšanje Viktorijini slapovi
 • 2x nastanitev v hotelu (oz. popotniški lodge) v dvoposteljni sobi z vključenim zajtrkom,
 • povraten transfer letališče – hotel, hotel – letališče, 
 • vodeno turo Viktorijini slapovi z lokalnim vodnikom in vključeno vstopnino za Viktorijine slapove,
 • celodnevni safari v Bocvano v narodni park Chobe z vključeno turo z ladjico in popoldanskim jeep safarijem (ter vključenim kosilom).
Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča (če bo potreben), dodatne hrane in pijače, osebnih izdatkov (spominki...), viz (za Južno Afriko uredimo na Dunaju, Zimbabve na licu mesta), napitnin (ca 60 eur) oz. če je še kaj kar ni pod cena vključuje.

Opcijsko: ogled kitov ca 26 eur/os oz. opazovanje velikih morskih psov ca 130 eur/os 

Važno: V tem terminu imajo Viktoriji slapovi zelo malo vode, a še vedno se lahko pričara vzdušje mogočnih slapov. Je pa zato to najboljši čas za safari, saj je konec sušnega obdobja, ko se vidi več živali kot drugače. Potovanje lahko na koncu podaljšate v Lesoto ali ostanete dlje v Bocvani na safariju oz. dlje na Viktorijinih slapovih. 

Dodatno lahko uredimo zavarovanje rizika odpovedi in asistenco Coris. 

Ko je potovanje potrjeno se uredi letalske karte in plača 500 eur akontacije na račun agencije Manager. Preostanek plačila se plača najkasneje en mesec pred odhodom, ko bo tudi srečanje vseh udeležencev. V primeru spremembe menjalnega tečaja in cene goriva in s tem povezanih dodatnih stroškov od podpisa pogodbe (izpolnjene prijavnice) do odhoda si pridržujemo pravico do spremembe cene. Ponudba je narejena pri tečaju 1 eur = 14,1 rand. Organizator potovanja je agencija Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Predviden vodnik na turi: 
Peter Eržen oz. Damjan Glinšek oz. Klavdij Lukežič, vsi omenjeni vodniki imajo licenco GZS. 

INFO in PRIJAVE: Uroš Ravbar, gsm 031-684 651, e-mail: uros.ravbar@gmail.com

SPLOŠNE INFO 
Znameniti Cape horn
 • KAKO POTUJEMO?  Z vozilom (Mercedes Sprinter oz. podoben) le za našo skupino. V narodnih parkih na safarijih koristimo njihova odprta vozila (po ca 10 oseb/vozilo)
 • NASTANITEV: Vse namestitve v prijetnih in preizkušenih popotniških hotelih (z vključenim zajtrkom) v dvoposteljnih sobah (oz. lodgih oz. lokalnih hiškah oz. bungalovih). 
 • HRANA: Jedlo se bo v preizkušenih lokalnih restavracij oz. hotelskih restavracijah. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, ki želijo videti in doživeti Afriko. 
 • VREME: V novembru je začetek poletja v Južni Afriki kar pomeni, da so dnevi dolgi in je temperatura zelo primerna za potovanje. V tem terminu imajo Viktoriji slapovi zelo malo vode, a še vedno se lahko pričara vzdušje mogočnih slapov. Je pa to najboljši čas za safari, saj je konec sušnega obdobja, ko se vidi več živali kot drugače in začetek poletja, ko se temperature dvignejo. Pričakujemo dnevne temperature med 25 – 35 stopinj Celzija, ponoči pa običajno ni pod 15 stopinj. Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). 
 • ZDRAVJE: Za vstop ni potrebno nobeno cepljenje. Več na www.zdravinapot.si  
 • VARNOST: Gibali se bomo po turističnih predelih.  
 • SPOMINKI: Ta del Afrike ima veliko lepih spominkov (sploh izdelkov iz lesa). 
 • VIZUM: Za Zimbabve (Zambijo) se dobi na meji, za Južno Afriko se uredi na Dunaju. Za Svazi in Bocvano ni potreben.      
CapetownIz naših anket iz potovanja:

Ocena potovanja: Potovanje je bilo odlično organizirano in izvedeno.Tudi pri nas se lahko kaj naučimo od Afričanov.
Vodnik je bil res kompetenten, prijazen in ustrežljiv. Še večkrat bi šel z njim.
Najlepša je bila narava, živali, pa tudi visoki nivo prenočišč, ki jih na potovanjih redko doživiš. Prijaznost domačinov. Skratka safariji so bili čudoviti.
Janko

Vse je potekalo kot po maslu. Ocena: 10.
Vodnik je svoje delo opravil brez najmanjše napake - profesionalno. 
Olga in Jože

Ocena potovanja: 9/10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo zadovoljni, Dejan je družaben, fer, odgovoren, zavesten in izkušen. Z njem lahko navežeš pristne osebne stike, z njim bi takoj spet šla.
Martina in Alen
Simpatični otroci
Ocena potovanja: Potovanje bi ocenil s številko 8-9. Morda je manjkal kakšen sprehod med domačine, kakšen dan več v Svaziju. Celostno pa potovanje vsekakor zasluži pohvalo. 
Z Dejanom sem zelo zadovoljen – tudi kot cimra mislim, da sva se fantastično razumela.
Najlepše je bilo Afriška pristnost Svazija in prečudoviti narodni parki.
Anže

Ocena potovanja: 9.... super potovanje, odlično vodenje  vodnika ter dobro vzdušje v skupini
Vodnik je bil super!!! zelo uvideven z nami, prilagodljiv, ima dobro znanje ter odlične sposobnosti vodenja ter izkušenj v svojem poslu. Zna se prilagajati večini želja in svoj posel pelje zelo korektno, čeprav mogoče na tem potovanju ni imel podpore s strani vodnika iz Afrike. Kljub temu je svoje delo opravljal diskretno ter zelo profesionalno!
Barbara

Pozdravljeni !
Srečno smo se vrnili.
Še enkrat hvala za dobro pripravljeno potovanje. Mislim, da je to mnenje cele skupine.
Sicer pa velja, da je potovanje odlično, če sta vodič in vreme dobra. Mi smo imeli oboje.
Ocena potovanja: 10 – ker je vse potekalo kar se da dobro
Še enkrat hvala in lep pozdrav,
Tomaž 

Potovanje je bilo čista desetka. Hvala. Lp 
Bernarda

Spoštovani, 
potovanje je bilo super, prav nič ne bi spreminjala. Vodnik je bil pa več kot odličen, zato vse pohvale. Vidi se mu, da ima za sabo že precej kilometrine, bil je zelo profesionalen, ima obilo znanja  in odličen posluh za ljudi. Vsekakor si želim še potovati z njim. Lep pozdrav,
Tatjana 

Vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potovanju!

RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami

Prenovljen (izboljšan) program Magična NOVA ZELANDIJA (16.2. - 6.3.2019) z možnostjo podaljšanja na FIDŽI

objavljeno: 1. jun. 2018 07:20 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 7. jun. 2018 06:50 ]

Gora Mt. Cook z jezerom Punaki
 
Magična Nova Zelandija z opcijskim podaljšanjem na Fidži  

 • Termin: 16.2.- 6.3.2019 (skupinsko potovanje) oz. kadarkoli za min. 2 osebi 
 • Trajanje potovanja: 19 oz. 17 dni (po Novi Zelandiji) z opcijskim podaljšanjem na Fidži
 • Cena: 2.460 eur/os + let. karta ca 1.100 eur/os 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Število oseb: min. 10 - maks. 18 oseb
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com 
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja


Potovanje lahko organiziramo kadarkoli za individualne potnike oz. zaključene družbe. Primerno je tudi za družine.


Program je izboljšan (prenovljen) za leto 2019!
Najeli bomo prostorne avtomobile in odkrivali glavne znamenitosti čudovite Nove Zelandije, ki jo štejejo za eno najlepših držav sveta. V Novi Zelandiji smo bili že šestkrat in za vas smo izbrali najlepše stvari, ki jih dežela ponuja. 

Potovanje je primerno za ljubitelje narave in aktivne popotnike po duši, ker je precej vožnje in ker se selimo skoraj vsak dan.

Za minimalno dve osebi lahko kadarkoli organiziramo potovanje v Novo Zelandijo za individualne potnike.  V tem primeru vam pripravimo potovalni načrt z navodili za potovanje, naredimo vse rezervacije (hoteli, rent a car, aktivnosti ...). Če bi želeli, da je vse organizirano, potujete pa samostojno, se obrnite na nas za ponudbo. 

Iz ankete: Minilo je že kar nekaj dni, vendar misli še vedno uhajajo na prečudovito potovanje po Novi Zelandiji. Z možem se nikakor ne moreva spraviti, da bi počela kaj konkretnega, saj sva še vedno malce omotična od vseh lepot. Razvila sem slike iz potovanja, katere so prečudovite in jih imam kar na mizi, da jih lahko večkrat pogledam. Moja ocena je skratka super in od vseh dosedanjih potovanjih je bilo to eno najlepših.
Tončka

PROGRAM: Začnemo z ogledom Aucklanda (mesta jadrnic), z zanimivim muzejem, akvarijem in razgledom iz najvišjega stolpa na južni polobli. Sledi obisk jame Waitomo, kjer živijo posebni svetleči črvi, v Otorohangi pa si pogledamo simbol države - ptiča kiwija. Sledi raziskovanje maorske kulture v Rotorui (njihovi plesi, kultura in običaji), odkrivanje geotermalnih vrelcev in gejzirov ter številne aktivnosti (npr. kolesarjenje po lepi naravi ...). Sledi obisk narodnega parka Tongariro, kjer so snemali film Gospodar prstanov. V Wellingtonu, glavnem mestu, si pogledamo botanični vrt in se zapeljemo z ladjo preko zanimivega Cookovega preliva na Južni otok. Najprej degustiramo odlična novozelandska vina, potem pa na križarjenju in peš odkrivamo skriti biser - narodni park Abel Tasman, ki slovi po najlepših peščenih plažah in lepi naravi. Mimo zanimivih skal Pancake Rocks, žada v Hokitiki in zlata v Rossu pridemo do ledenikov Franc Jožef in Fox, ki ležita najbližje morju. Potem pa vožnja po panoramski cesti s foto postanki do simpatične Wanake, ki ima posebno energijoSledila bo tura do znamenitega zaliva Milford Sound (za njih eno od osmih čudes sveta), kjer bomo z ladjo pluli po fjordu vse do Tasmanskega morja (lepi slapovi in pokrajina), pa čudovit deževni gozd in najlepše mesto dežele Queenstown, kjer bo vsak prišel na svoj račun (npr. s kolesom ob jezeru Wakatipupanoramska gondola ...). Sledi vožnja po panoramski cesti s pogledi na turkizno jezero Pukaki, vse do vznožja najvišje gore Nove Zelandije - Mount Cook, kjer nas čaka hoja po lepi pokrajini proti ledeniku Hooker. Sledi še eno turkizno jezero in mestece Tekapo, ki slovi po nočnem opazovanju neba, kjer tudi prespimo. Potem se poslovimo od Južnih Alp Južnega otoka in se zapeljemo skozi ravninski predel Cantenburyja vse do obalnega mesta Kaikoura, ki je eden najboljših krajev na svetu za opazovanje kitov in plavanje z delfini. Za konec pa odkrivamo prestolnico Južnega otoka, mesto Christchurch (s posebnim antarktičnim muzejem in lepim botaničnim vrtom), od koder letimo domov (oz. možnost podaljšanja na Fidži). Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta. 

Magična Nova Zelandija, program po dnevih, 19 oz. 17 dni   

Auckland – Rotorua – park Tongariro - Wellington – Picton – Abel Tasman – ledenik Franc Jožef – Wanaka – Manapouri – Milford Sound - Queenstown - Mount Cook – lake Tekapo - Kaikoura – Christchurch  

H – spanje v prijetnih preizkušenih hotelih oz. motelih (dvoposteljne sobe)

1.   dan, 16.2.: let iz Ljubljane oz. bližnjega letališča (v tem primeru bo prevoz za skupino organiziran)

2.   dan, 17.2.: let proti Novi Zelandiji (velika časovna razlika)

3.   dan, 18.2.: zjutraj prihod v Auckland - največje mesto Nove Zelandije in ogled zanimivega »mesta jadrnic«. Sprehod po pristanišču, ki je duša mesta in ogled Sky towra, ki je z 328 m najvišja stavba na južni polobli – lepi pogledi), sledi ogled Auckland muzeja, kjer se boste seznanite s posebno maorsko kulturo, za konec pa si bomo pogledali še zanimiv akvarij Kelly Tarlton (s kraljevimi pingvini, morskimi psi in pisanimi ribami), spanje v centru mesta in po želji večerno odkrivanje, spanje Auckland, H

4.   dan, 19.2.: sledi vožnja do znamenite jame Waitomo caves (jama s svetlečimi črvi kot bi gledali zvezde »Mlečne ceste«) – ena od glavnih znamenitosti države. V okolici se ustavimo v mestu Otorohanga, kjer boste lahko v živo videli simbol Nove Zelandije – ptiča kiwija (po katerem se domačini tudi imenujejo – »Kiwiji«) in starodavnega plazilca iz dinozavrovih časov – tuataro. Sledi postanek v prijetnem mestu Cambridge in vožnja do mesta Rotorua, ki je glavni turistični center Severnega otoka in center maorske kulture. Sprehodili  se bomo  po vrtovih Government gardens z lepo palačo. Zvečer pa se boste lahko razvajali v spa centrihoz. termalnih bazenih (opcijsko) po katerih slovi mesto. Spanje Rotorua, H

5.   dan, 20.2.:  najprej bomo imeli ogled maorskega centra, kjer se boste družili z Maori (spoznavanje njihove kulture) in kjer vas čaka sprehod po vulkanski pokrajini z vrelci in gejzirji. Potem pa bo lahko vsak prišel na svoj račun. Svetujemo najem kolesa in odkrivanje lepe narave parka Redwood (možnost hoje po visečih mostovih med velikimi drevesi). Lahko boste obiskali Rotorua muzej oz. imeli ogled Hobbitona, prizorišča snemanja filmske trilogije Gospodar prstanov in Hobit ali pa imeli čas samo zase. Zvečer se lahko opcijsko udeležite maorske predstave (tradicionalni plesi in petje, maorski bojni kanu in maorska pojedina...), spanje Rotorua, H 

6.   dan, 21.2.: najprej bomo odkrivali zanimivo geotermalno območje Wai o tapu (raj za fotografe), s svojim fotogeničnim bazenom Champagne pool in Hudičevim jezerom, se sprehodili do mogočnega slapu Huka in imeli postanek pri jezeru Taupo, ki slovi po postrvih. Sledi vožnja do narodnega parka Tongariro, ki je s svojimi vulkani služil kot kulisa za film Gospodar prstanov. Predviden je dve urni sprehod po lepi okolici oz. bo čas za panoramski prelet narodnega parka Tongariro (opcijsko). Spanje National park, H  

7.    dan, 22.2.: dopoldan se bomo zapeljali do prestolnice države  - Wellingtona, kjer vas čaka vožnja z tramom (Cable car), sprehod po zanimivem botaničnem vrtu, pogled na parlament (Beehive) v obliki čebelnjaka in odkrivanje glavnega trga (Civic square) s peš cono na ulici Cuba, ki je duša mesta s svojimi restavracijami in dogajanjem, spanje Wellington, H

8.    dan, 23.2.:
 zjutraj vas čaka tri urni prevoz z ladjo preko zanimivega Cookovega preliva iz Severnega na Južni otok (sploh zadnji del z Tory kanalom in Queen Charlotte soundom je zelo lep). Prihod v simpatični Picton, kjer nas presenetijo palme. Sledi pokušina odličnih vin v okolici Blenheima, ki je najbolj slaven vinorodni okoliš države (pri vinarju, ki je eden začetnikov profesionalnega vinarstva v državi). Sledi vožnja mimo Nelsona do Motueke, ki je izhodišče za odkrivanje posebnega narodnega parka Abel Tasman. Spanje Motueka, H

9.    dan, 24.2.: današnji dan bo namenjen odkrivanju skritega bisera Nove Zelandije in enega naših najljubših parkov. Ladjica nas bo odpeljala na križarjenje (s pogledi na kolonijo tjulnov in lepo naravo) po narodnem parku Abel Tasman, ki slovi po najlepših peščenih plažah Nove Zelandije, katere bomo tudi odkrivali na ca 2 urni hoji po znamenitem Abel Tasman Coastal track. Čas bo tudi za skok v vodo in uživanje v lepi naravi, kjer nas bo obkrožalo bujno zeleno rastje z zanimivo lokalno floro in favno. Lahko se vam organizira tudi celodnevno odkrivanje parka v kajaku (potrebno je omeniti pri prijavi) oz. se vam lahko organizira samo križarjenje z ladjico po parku (potrebno je omeniti pri prijavi). Spanje Motueka, H

10.  dan, 25.2.: zgoden štart zaradi daljše vožnje ta dan. Najprej po neturističnih predelih vse do zanimivih formacij skal v obliki naloženih palačink Pancake Rocks and Blowhole (kjer bruha voda v zrak – odvisno od plime in oseke). V Hokitiki se bomo spoznali z žadom (posebnost regije), v kraju Ross pa boste izvedeli več o zlatu (tukaj je največ ljudi naenkrat izpiralo zlato). Sledi vožnja do prijetnega kraja Franc Jožef, kjer zvečer svetujemo obisk termalnih bazenov Glacier hot polls (opcijsko), spanje Franc Jožef, H

11.  dan, 26.2.: dan bomo začeli s sprehodom do ledenikov Franc Jožef in Fox, ki sta ledenika, ki ležita najbližje morju, v ozadju pa kraljuje najvišja gora Nove Zelandije, Mt. Cook. Sledi vožnja proti Wanaki, kjer se bomo ustavljali na panoramskih točkah za foto postanke (se sprehodili do plaže, pa do lepega slapu in turkiznih bazenov) vse dokler ne pridemo do simpatične Wanake, kjer prespimo. Spanje Wanaka, H

12.  dan, 27.2.: dopoldan bo čas, da si naberete moči za naprej. Wanaka je malo mestece s posebno energijo, ki leži ob istoimenskem jezeru, ki kar vabi po sprehodu oz. ga lahko odkrivate z najetim kolesom. V okolici svetujemo tudi ogled zanimive hiše iluzij in labirinta – Puzzling world. Če pa ima kdo »preveč« kondicije gre lahko že navsezgodaj na 5-6 urni treking na goro Roys peak, od koder so v primeru lepega dneva čudoviti pogledi. Popoldan pa se bomo skupaj zapeljali po panoramski cesti mimo Cadrone in naprej ob jezeru Wakatipu, vse do mesta Manapouri, ki leži ob istoimenskem jezeru. Spanje Manaouri, H

13.  dan, 28.2.: zgodaj zjutraj se bomo zapeljali do Milford Sounda, ki je za domačine osmo čudo sveta in kjer se bomo sprehodili do najlepšega pogleda na znameniti hrib Mitre peak. Sledi posebna tura z ladjico po fjordu vse do Tasmanskega morja, kjer boste lahko občudovali slapova Stirling in Bowen in če bo sreča tudi kakega delfina. Čas bo tudi za opcijski polet s helikopterjem. Sledil bo sprehod po deževnem gozdu in postanek pri Mirror jezeru in vožnja mimo Te Anau do najlepšega mesta Južnega otoka - Queenstowna. Spanje Queenstown, H

14.  dan, 1.3.: Queenstown je adrenalinska prestolnica sveta in mesto, ki ponuja največ aktivnosti na Južnem otoku. Prost dan za številne aktivnosti. Svetujemo najem kolesa in vožnjo ob jezeru Wakatipupanoramsko gondolo nad mesto s čudovitimi pogledi in adrenalinski luge ter sprehod po bližnjem Arrowtownu, ki spominja na čase zlate mrzlice. Ljubitelji adrenalina pa lahko greste na rafting, bunge jumping, vožnjo po reki s posebnim gliserjem ... Queenstown je mesto, kjer se največ dogaja, zato bo tukaj vsak prišel na svoj račun. Spanje Queenstown, H

15. dan, 2.3.: zjutraj nas čaka daljša vožnja preko prelaza Lindis vse do turkiznega jezera Pukaki in naprej skoraj do vznožja najvišje gore Nove Zelandije - Mount Cook, kjer gremo na ca dve urno turo proti ledeniku Hooker (v primeru lepega vremena krasni pogledi na 3.754 m visok Mt. Cook, kjer se je kalil domačin, prvi osvajalec Everesta – Sir Edmund Hillary). Sledi vožnja do še enega turkiznega jezera in mesteca Tekapo, ki je znan po idilični cerkvici Church of the Good Shephard s kipom psa ovčarja in po bližnjem observatoriju, saj je ta del sveta znan po opazovanju nočnih nebesnih pojavov. Spanje lake Tekapo 

16. dan, 3.3.: zjutraj se bomo poslovili od Južnih Alp Južnega otoka in se zapeljali skozi ravninski predel Cantenburyja po cesti 1 mimo Christchurcha (možnost predčasnega odhoda domov, kjer se vas odloži na letališču Christchurch za popoldanski let proti domu, kamor pridete 17. dan potovanja), vse do obalnega mesta Kaikoura, ki leži na vzhodni strani otoka in je eden najboljših krajev na svetu za opazovanje kitov. Spanje Kaikoura, H

17. dan, 4.3.: svetujemo jutranjo turo z ladjo (opcijsko), kjer vas čakajo kiti in mogoče celo delfini oz. obstaja tudi posebna tura, kjer lahko plavate z delfini v naravnem okolju (potrebno je omeniti pri prijavi). Če pa kdo ne bi šel na katerega od obeh izletov, se bo organiziral sprehod do kolonije tjulnov oz. sprehod po panoramski potki po polotoku. Sledi vožnja in ogled prestolnice Južnega otoka, mesta Christchurch. Sprehodili se bomo po mestu, ki ga imenujejo tudi »Garden city« ob reki Avon vse do botaničnega vrta. Sledi zaključni večer. Spanje Christchurch, H

18. dan, 5.3.: dopoldan bo čas za dodaten ogled mesta oz. čas za nakup zadnjih spominkov. Pogledali si boste lahko tudi fascinanten Antarktični center ali pa muzej Canterbury, kjer imajo številne maorske umetnine (iz lesa, žada ...). Popoldan oddaja avtov in polet proti domu oz. je možno urediti podaljšanje na Fidži. 

19. dan, 6.3.:  prihod domov.

Cena: 
2.490 eur/os + letalska karta ca 1.100 eur/os (pri zgodnji potrditvi skupine)
Cena je narejena pri 14 osebah, doplačilo za manjšo skupino (10 – 13 oseb) 150 eur/osebo. 
40 eur popusta za vse, ki ste že potovali z nami.

V ceno je vključeno:
 • vse namestitve v prijetnih preizkušenih hotelih oz. motelih v dvoposteljnih sobah,   
 • rent a car (prostoren enoprostorni avto),
 • zavarovanje za rent a car,
 • prevoz z ladjo iz Severnega na Južni otok (Wellington – Picton),
 • tura z ladjico po Milford Soundu, 
 • križarjenje po parku Abel Tasman z vodenim ogledom,
 • vstopnine v Sky tower (stolp), Auckland muzej, akvarij Kelly Tarlton, Waitomo jama, Otorahanga park s ptičem kiwijem in tuataro, Te Puia maorski center z ogledom termalno vulkanske doline, vstopnina Wai o tapu – geotermalno področje, vožnja z tramom Wellington (Cable car), degustacija vin Blenheim in vse ostale brezplačne oglede: slap Huka, Pancake rocks and Blowhole, botanični vrtovi ...
 • strokovno vodenje s slovenskih vodnikom z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.
V ceno ni vključeno: gorivo in parkingi (ca 120 eur), hrana in osebni stroški, opcijske aktivnosti (kiti, Rotorua, Queenstown, antarktični muzej ...), prevoz na/iz letališče (če ne bo let iz Ljubljane) oz. če je karkoli kar ni pod cena vključuje.   

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi. 

Specifika potovanja je, da sami vozimo najete avtomobile (prevozimo ca 3.600 km, v vsakem avtu bosta predvidoma dva šoferja). Vodnik vsak dan sproti razloži, kako bo pot potekala, vsak avto bomo opremili z ustrezno navigacijo (mape, walkie talkie ...). 

Ob prijavi se vplača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. Z plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom. Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1 nzd (novozelandski dolar) = 0,64 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Predviden vodnik: Jure Podobnik, vodnik z licenco GZS, ki je že vodil naše potovanje po Novi Zelandiji v letu 2018. 

Splošne info:
 • KAKO POTUJEMO? Nova Zelandijo bomo raziskovali z večjimi najetimi avtomobili. Vožnja po Novi Zelandiji je enostavna (2 šoferja na avto), saj je prometa malo (razen Auckland). Za najem avtov je potrebna ena kreditna kartica udeleženca na vsak najet avto. Pred potovanjem (ca en mesec prej) se na srečanju vseh udeležencev dogovorimo o vseh podrobnostih.    
 • NASTANITEV: Spanje je v preizkušenih prijetnih hotelih oz. motelih v dvoposteljnih sobah.   
 • HRANA: Poskusili bomo številno lokalno hrano. Dostikrat bomo imeli skupne malice (mizica pogrni se).
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje ni fizično zahtevna, je pa namenjena aktivnim popotnikom po duši, ker je precej vožnje in vas čakajo številne aktivnosti.    
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 18. 
 • VREME: Februar v Novi Zelandiji je kot avgust pri nas (gre za drugo polovico poletja). Lahko bo krasno vreme, hkrati pa Nova Zelandija preko celega leta slovi po svoji nepredvidljivosti. Pričakujemo temperature od 15 do 30 stopinj.  
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti.  
 • VARNOST: Nova Zelandija je varna država. Kriminala je zanemarljivo malo, domačini so nadvse gostoljubni in prijazni. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • SPOMINKI: Nova Zelandija ima krasne spominke iz lesa (maorske rezbarije) in zelenega žada. Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa).
 • VIZUM: Slovenci za obisk države ne potrebujemo vize.
Možnost individualnega podaljšanja na Fidži (tropski raj) – trajanje se lahko prilagodi vašim željam 

V tropskem paradižu boste lahko preživeli zadnji del potovanja. Med snorkljanjem v Pacifiku in kopanjem na lepih plažah se boste prestavili na »Fidži time« in ob družbi gostoljubnih domačinov pozabili na vse probleme. Spoznali boste tradicionalno življenje, sodelovali v številnim aktivnostim na plaži in pozabili na mobitele in ure. Aktivno boste lahko odkrivali otočja Mamamucas (z jadrnico) kjer so snemali film Brodolomec (Tom Hanks) in Yasawas, kjer so snemali film Vrnitev v modro laguno (Brooke Shields). 

Doplačilo: je odvisno od števila oseb + mednarodna letalska karta je ca 300 - 340 eur dražja

Specifika: cena pri podaljšanju na Fidži ne vključuje slovenskega vodenja. Podaljšanje na Fidži organiziramo lahko že za min. dve osebi. Vse imate že v paketu, dodatno pa bo za vas na licu mesta poskrbela naša lokalna agencija.  

Rajski Fidži, program po dnevih (se lahko prilagodi vašim željam - spodaj je eden od predlogov)
Nadi – Beachcomber – Nacula (Yasawas) – Nadi
Vključeno Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja

V  primeru podaljšanja pride program (lahko pa se gre na Fidži že 16. dan potovanja)
18. dan - popoldan let iz Christchurcha do Nadija, sprejem na Fidžiju in transfer do hotela, ki leži ob plaži,
19. dan - prevoz do marine Denarau in ladja do otoka Beachcomber, prost dan za uživanje na otoku, kjer se ves čas kaj dogaja (snorklanje, vodne aktivnosti, peščena plaža, večerni program), Z
20. dan - tura z jadrnico do otočja Mamamucas (do plaže iz Brodolomca) z obiskom lokalne vasi in snorklanjem - vsa hrana in pijača je na turi vključena, K
21. dan - vožnja z ladjo do otoka Nacula (Yasavas) kjer boste imeli zase eno najlepših plaž Fidžiju; preklopili boste na »FIJI TIME« in uživali v pravem raju, K, V
22. dan - opcijski izlet s čolnom do plaže, kjer so snemali film Vrnitev v modro laguno z Brooke Shields, uživanje na peščeni plaži in dodatnih aktivnostih resorta, Z, K, V
23. dan - dopoldan še zadnje kopanje, opoldan vožnja s čolnom do ladje in transfer s panoramsko vožnjo med otoki Yasawas vse do marine Denarau, prevoz do hotela v Nadiju, Z
24. dan - prevoz na letališče in let proti domu, 
25. dan - prihod domov
Oz. je možno ob povratku urediti let preko Sydneya in dodatno ogled Sydneya (Avstralija).

Cena vključuje:
 • spanje v dvoposteljnih sobah v hotelu (2x v Nadiju) oz. tradicionalnih hiškah – po 2 osebi v hiški (2x Beachcomber, 2x Nacula), 
 • na otoku Nacula 2x polni penzion, v Nadiju 2x zajtrk,
 • tura z jadrnico Sea Spray (celodnevni izlet v Mamamucas, kjer so snemali film Brodolomec in obisk lokalne vasi) – na turi je vsa hrana in pijača vključena v ceno,
 • vse transferje in prevoze (od/na letališče, v pristanišče ...),
 • prevoze z ladjo med otoki Denarau marina – Beachcombers, Beachcombers – Nacula, Nacula – Denarau marina),
 • dobrodošlico ob prihodu na Fidži in pomoč lokalne agencije z vsemi informacijami,
 • številne aktivnosti, ki jih nudijo resorti, kjer boste spali,
 • organizacijo.
Cena ne vključuje: hrane na otoku Beachcomber (se plača direktno na licu mesta), pijače, najem čolna za izlet po Yasawas, osebnih stroškov oz. dodatnih aktivnosti.

Splošne informacije:
KAKO POTUJEMO? Fidži boste odkrivali z lokalnimi prevozi, ladjami in večjo jadrnico. 
NASTANITEV:  spanje v simpatičnih hiškah/bungalovih v dvoposteljnih sobah, v Nadiju v hotelu (v dvoposteljnih sobah).   
VREME: Fidži nas bo pričakal s tropsko klimo in visokimi temperaturami (in toplim morjem). 
ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti.  
VIZUM: Slovenci za obisk Fidžija ne potrebujemo vize.

Tura po Novi Zelandiji nekaj komentarjev potnikov:

Ocena potovanja (1-10): 10. To je bilo moje prvo večje potovanje sploh kamorkoli, prvič sem potovala sama, prvič z letalom, v deželo katero sem si vedno želela obiskati, spoznala sem super ljudi (razen par izjem) ...
Vodnik Jure je bil super!
Vsak dan me je nekaj navdušilo. Narava je čudovita; slapovi, hribi, gore, ledeniki, kiti,... tudi mesta so zanimiva in pa seveda večerja z Maori je bila super
Andreja


Ocena potovanja (1-10): Moja ocena bi bila lepa 9ka; super program, uživaška vožnja, nora narava, prijetna družba in super hrana. Zame osebno rahlo prevelika skupina, ogromno časa smo izgubili, ko smo iskali parking, ko smo se zgubili v mestih, ker se vozniki zmedejo;  ter za moj okus občasno prepočasen tempo (seveda se nisem pritoževal, razlika v letih je ogromna ;) )Jure je super vodič, všeč mi je pozitiven pristop v vseh primerih. Všeč mi je da te pusti, da si znamenitost ogledaš v miru, ogledi niso duhamorni in polni neuporabnih informacij – zgolj zanimiva dejstva. 
Miha

Ocena potovanja (1-10): Potovanje bi ocenila z 8
Jure je odličen vodnik, skrben (zelo lepo skrbi za skupino in vse potrebno na potovanju), vedno prijazen, komunikativen in še......
N.Z. je čudovita dežela, namenjena popotnikom po duši. Narava je neizmerno lepa, ljudje prijazni, všeč mi je bil maorski večer, sky tower, jama Waitomo caves, druženje z domačini, vožnja  z lugi... skratka vse. Velika možnost dodatnih aktivnosti (letenje z helikopterjem...).
Majda

Slike pa take, da te sigurno prepričajo, da smo bili čisti uživači. Seveda ko smo po nekaj dneh ugotovili, da imamo blazno srečo z vremenom in nam je dež prizanašal skoraj do konca, je bila ta pot kot jesenska iluzija. Barvita, topla, mirna skoraj neokrnjena narava, ki nam je prinašala notranji mir in hkrati nemir, saj smo se nekako zavedali da bo tega čudovitega popotovanja enkrat konec. Pa vendar telo in duša sta užila vsak trenutek tako Nove Zelandije kot Fiji - ja. Skratka da zaključim, super tura, krasno vreme, krasna družba, hudičevo dober vodič in še grem s tabo. Lep dan. Se kmalu vidimo. 

Janez 


Program je bil dobro zamišljen, saj smo dejansko videli vse, kar se je videti dalo. Severni otok me je precej navdušil, vendar me je južni še bolj. Čudovita pokrajina, ki mi je pisana na kožo (jezera, gore, ledeniki , fjordi..) je popolnoma žarela v svojih jesenskih barvah. Med samimi premiki z avtomobili bi se lahko še sto krat več ustavili, ker enostavno vsak delček pokrajine si je zaslužil precej pozornosti. 
Mitja

Greste z nami v Novo Zelandijo oz. Fidži?

Vabljeni, da se nam pridružite!

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Potrdili smo novoletni Mjanmar (25.12.2018 - 8.1.2019) - odlični leti

objavljeno: 1. jun. 2018 05:35 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 21. jun. 2018 02:30 ]

Vrhunci MJANMARJA (Burme) 
 • Termin: 25.12.2018 - 8.1.2019 oz. kadarkoli za individ. potnike oz. zaključene skupine
 • Trajanje potovanja: 15 dni (z možnostjo podaljšanja)
 • Cena: 1.690 eur/os pri 14 potnikih + let. karta 880 eur/os z letom iz Zagreba in na Ljubljano (v novoletnem terminu, drugače je ceneje)
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651, 
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja


Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za skupine oz. individualne potnike! 

Potovanje je zelo primerno tudi za družine. 

Potovanje je potrjeno!
Odlični leti iz Zagreba in nazaj grede na Ljubljano. 
Mjanmar (Burma), imenovan tudi dežela tisočerih zlatih pagod, je ena najbolj prijetnih držav za potovanje. Zaradi dolgotrajne osamitve je ohranila prvobitnost izjemne kulturne in naravne zapuščine. Večina pa si jo zapomni po ljudeh, ki imajo še dandanes iskren nasmeh na obrazih in so znani po svoji prijaznosti in predanosti budistični veri. Na vas čakajo številni vrhunci: svetovno znana Shwedagon pagoda, Bagan s svojimi starodavnimi templji, misteriozni Mandalay z okolico, jezero Inle s svojimi vasmi, plavajočimi vrtovi ter unikatnimi ribiči in na koncu uživanje na peščeni plaži Ngapali. 
Država je raj za fotografe po duši. 

Ena od posebnih stvari pa je to, da se ne boste veliko selili in sicer boste spali le na petih lokacijah v preizkušenih hotelih, kar pomeni res uživaško potovanje. Videli boste vseeno ogromno, saj program zajame glavne vrhunce države.

Program potovanja:
Namestitev je v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom
Vključeno: Z - zajtrk, K - kosilo, V - večerja

1. dan – urejen bo prevoz iz Ljubljane do Zagreba od koder letimo proti Aziji, obroki na letalu 

2. dan – popoldanski prihod v Bangkok, prestolnico Tajske 
Sledi transfer do hotela in namestitev. Potem pa odkrivanje znamenite ulice Khao San, ki je prava paša za oči in kjer se boste spoznali z tajsko kulinariko, možnost masaže stopal ... Spanje Bangkok, H

3. dan, Mandalay
Dopoldanski let iz Bangkoka v Mandalay in ogled mesta, kjer vas bo lahko navdušila druga najbolj sveta pagoda v državi – Mahamuni Pagodo, kjer na Budin kip lepijo zlate lističe. Ne bo pa manjkal sprehod po 200 let starem tikovem mostu U bein (najbolj fotografirana točka v državi), kjer boste lahko pričakali sončni zahod. Zvečer vas čaka odkrivanje nočne tržnice. Spanje Mandalay 

4. dan – Mandalay z okolico (reka Irrawaddy, Mingun)
Po zajtrku ogled Kuthodaw Pagode (Unesco), kjer se nahaja največja knjiga na svetu. Sledi ogled tikovega samostana Golden palace (Shwenandaw). Postanek pri ostankih kraljeve palače ter ogled Mahagandayaon, kjer boste opazovali mlade menihe. Potem se boste z lokalno ladjico zapeljali do Minguna, kjer si pogledate 87 ton težak zvon (naj bi šlo za najtežji zvon na svetu) in nedokončano Mingun Paya (ki so jo gradili, da bi bila najvišja pagoda na svetu). Tukaj je še posebna Hisnbyume PagodaSledi vrnitev v Mandalay. Spanje Mandalay (Z)

5. dan - Mandalay – Bagan z ladjico (river cruise)
Zgodaj zjutraj se boste vkrcali na rečno ladjo in pluli cel dan po reki Irrawaddy, ki je najpomembnejša reka v državi. Med celodnevno plovbo boste uživali ob vsakodnevnih prizorih njihovega življenja. Ustavili se boste tudi v lokalni vasici in imeli stik z domačini. Pozno popoldan prihod v Bagan in transfer do hotela. Spanje Bagan (Z)

Kot bi se prestavili 1000 let nazaj6. dan - Bagan 
Navsezgodaj vas čaka opazovanje sončnega vzhoda iz pagode in potem po zajtrku odkrivanje zanimive lokalne tržnice. Sledi odkrivanje arhitekturnih mojstrovin Bagana (pogledali si boste najpomembnejše pagode in templje). Pozno popoldan pa se boste povzpeli na vrh templja in uživali v prizorih zahajajočega sonca s posebnimi pogledi na starodavne pagode. Spanje Bagan (Z)

7. dan - Bagan 
Danes boste raziskovali Bagan in njegovo okolico z električnimi skuterji. Pokukali bomo v lokalno življenje domačinov z obiskom vasi. Sledi odkrivanje idilične pokrajine in izgubljanje med starodavnimi templji. Pozno popoldan pa vas čaka transfer do pristanišča, kjer vas čaka ladjica s katero boste pluli mimo Shwezigon Pagode in uživali v sončnem zahoduSpanje Bagan (Z)

8. dan - Bagan – jezero Inle 
Celodnevna vožnja z privatnim avtobusom po zanimivi pokrajini vse do jezera Inle, ki je za mnoge vrhunec potovanja. Ustavili se boste tudi za slikanje samostana Shwe Yan Pyay, ki je znan po svojih ovalnih oknih. Spanje jezero Inle (Nyaung Shwe, Z) 

Z unikatnimi ribiči9. dan -  jezero Inle
Uživali boste na celodnevnem odkrivanju jezera z privatnimi čolni. Obiskali boste pagodo Phaung Daw Oo, ki je najbolj sveto religiozno mesto tega dela države. Na vas čakajo številni fotografski motivi: spoznali boste lahko, kako obdelujejo srebro, ročno tkanje svile,.... Obisk jezera ni samo vožnja po jezeru, ampak tudi odkrivanje Shan in Intha vasic ob obali jezera. Na vas čakajo plavajoči vrtovi, hiše in samostani, ki stojijo na kolih. Postanek pri samostanu Nga Phe Kyaung in obisk vasi Nampan, kjer si pogledate, kako izdelujejo cigare. Ob sončnem zahodu pa se gre fotografirat unikatne lokalne ribiče, ki veslajo z nogo. Spanje jezero Inle (Nyaung Shwe, Z)

10. dan - jezero Inle - Indein
Dan boste začeli z lokalno tržnico kamor pridejo tudi lokalni prebivalci okoliških hribov.  Sledi odkrivanje jezera Inle in vožnja do fascinantne vasi Indein s kompleksom starodavnih oltarjev in stup. Tukaj gremo do vrha hriba za razgled in nato skozi bambusov gozd nazaj do čolnov. Slikali boste lahko tudi dolgovratke (long neck tribal women), kjer si ženske vstavljajo kovinske spirale okoli vratu (kar jim podaljša vrat). Lep motiv pa bo tudi lesen most prijateljstva. Spanje jezero Inle (Nyaung Shwe, Z)

11. dan - jezero Inle – Heho – plaža Ngapali 
Zjutraj transfer do letališča Heho in polet do Ngapalija, ki se ponaša z lepimi peščenimi plažami in kjer si boste lahko privoščili počitek na koncu poti. Na vas čaka kopanje v toplem morju in uživanje na peščeni plaži ter v lokalnih morskih dobrotah. Spanje Ngapali (Z)

12. dan – plaža Ngapali 
Kopanje v toplem morju, uživanje na peščeni plaži in v lokalnih morskih dobrotah. Možnost poceni masaž. V okolici so prijetne ribiške vasice, ki ponujajo obilico fotografskih motivov. Spanje Ngapali (Z)

13. dan – Ngapali beach - Yangon
Dopoldan uživanje na plaži do odhoda na letališče in notranji let do Yangona. Sledi ogled nekdanje prestolnice (vse do leta 2005). Na vas čaka zanimiva mešanica arhitekture s številnimi zgodovinskimi stavbami, ki so ohranile kolonialni šarm. Postanek pri pagodi Sule Paya in znameniti Chauk Htat Kyi, 
domu 70 metrske ležeče Bude, kamor hodijo domačini  molit. Foto postanek pri posebni kraljevi barki Karaweik in za konec ogled fascinantne Shwedagon Pagode s svojo 98 metrov visoko bleščečo zlato stupo. Tam boste opazovali številne lokalne romarje in predane pobožne menihe. Sončni zahod boste preživeli pri sami pagodi. Spanje Yangon (Z)

14. dan – Yangon - let proti domu 
Če bo čas (odvisno od ure leta domov) si zjutraj pogledamo še tržnico Scott (Bogyoke Aung San), kjer na vas čakajo številni fotografski motivi in kjer se prodajajo vsi možni spominki. Sledi transfer do letališča in polni novih doživetij boste poleteli proti domu. 

15. dan – prihod domov

Dodatno: je možno podaljšanje v Ngapaliju (v tem primeru vam lahko uredimo voden ogled Yangona z lokalnim vodnikom v angleščini). 

Cena: 1.690 eur/osebo pri 14 potnikih + mednarodna let. karta 880 eur/os (v novoletnem terminu, drugače precej ceneje)
Doplačilo za malo skupino (10 – 13 oseb) 100 eur/osebo.
Popust 40 eur za vse, ki ste že potovali z nami.  

V državi je ogromno budističnih samostanovCena vključuje:
 • 12x namestitev v prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom,
 • vse transferje v Mjanmarju po programu z privatnim avtobusom (z klimo) z vsemi stroški,
 • transfer v Bangkoku iz/na letališče,
 • 2 notranja leta (jezero Inle – Ngapali in Ngapali - Yangon),
 • celodnevno vožnjo z udobno ladjo po reki (Mandalay – Bagan) – river cruise,
 • privatni čolni za dvodnevno odkrivanje jezera Inle,
 • ladjica za Mingun,
 • ladjica Bagan (zahod), 
 • vse vstopnine po programu,
 • vse lokalne pristojbine (zone fees),
 • lokalnega vodnika v vsakem mestu,
 • vladne takse,
 • vodenje slovenskega profesionalnega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 
Cena ne vključuje le: dodatne hrane in pijače (ni veliko), prevoza na letališče Zagreb (ga bomo uredili), osebnih izdatkov in napitnin, vize (50$). 

200 € akontacije/osebo se vplača ob prijavi na račun agencije. Ko je skupina potrjena se uredi let. karte. Preostanek plačila se izvede en mesec pred odhodom. Ponudba je narejena pri tečaju 1$ = 0,90 eur. V primeru sprememb cen (namestitev, prevozov, menjalnega tečaja …) na katere nimamo vpliva si pridržujemo pravico do spremembe cene. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

SPLOŠNE INFO
 • Z ladjo po reki IrrawaddyKAKO POTUJEMO? Z vsemi možnimi lokalnimi prevoznimi sredstvi (privaten avtobus, ladja, privatne ladjice, električni skuterji, letalo jezero Inle – Ngapali in Ngapali - Yangon). Javni prevoz v Bangkoku (npr. vlak iz/na letališče). 
 • NASTANITEV: Spi se v prijetnih (preizkušenih) popotniških hotelih (dvoposteljne sobe) z vključenim zajtrkom.  
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo lahko različno tipično hrano (sploh na tržnicah). 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniškega duha.
 • VREME: Konec decembra, januarja in februarja je optimalni čas za obisk dežele. Temperature bodo prijetne med 25 – 35 stopinj. Pričakujemo stabilno (jasno) vreme.  
 • ZDRAVJE: Ne zahtevajo nobenih obveznih cepljenj. Več na www.zdravinapot.si (svetujemo da se posvetujete in se sami odločite glede zaščite). 
 • VARNOST: Mjanmar je varen za potovanje po turističnih predelih, kje boste potovali. Domačini štejejo za ene najbolj prijetnih ljudstev. So pa določeni odročni deli države zaprti za turiste.  
 • SPOMINKI: Mjanmar ima kar nekaj lepih spominkov (izdelki iz lesa – maske, svila, kipi, tradicionalna oblačila, nakit ...).
 • VIZUM: Je potreben in se uredi direktno na http://evisa.moip.gov.mm/    
Nekaj komentarjev potnikov iz našega potovanja po Mjanmarju (Burmi):

Hisnbyume Pagoda
Ocena potovanja (1-10): Potovanje po Burmi se mi je vtisnilo globoko v spomin. Doživeti njihovo kulturo, naravo in vso to naravno prijaznost, je bilo nekaj enkratnega.
Potovanje lahko ocenim z debelo 9! Hvala vam!
Vodnik Peter je eden boljših, kar sem jih kdaj uspela srečati. Vedno pri roki, prijazen, ustrežljiv in iznajdljiv. Prisluhnil je našim željam in  potrebam, ter prilagajal program situaciji. Za vsako vprašanje je našel odgovor in s svojimi zanimivimi opisi Burmanske zgodovine, pokrajine, kulinarike ... popestril naše popotovanje. Tudi lokalni vodniki so bili zelo ustrežljivi in niso skoparili z informacijami in napotki.
Najlepše je bila razgibanost potovanja in uporaba različnih "prevoznih sredstev": obiski vasic, druženje z domačini, dan preživet na elek. skuterjih in potovanje po jezeru Inle. No, saj sem naštela  že skoraj ves program. Všečno je bilo tudi to, da nismo prav vsak dan menjali prenočišča, ter vstajali ob "normalni", ne prezgodnji uri.
Anonimna

Ocena potovanja (1-10): 9, bil je zelo dober program
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10 super vodnikKraljeva barka Karaweik
Najlepša je bila dežela in ljudje. 
Nataša

Ocena potovanja (1-10): 9 (malce preveč etnološko obarvano)
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Odlično vodenje - 10
Jerica

Ocena potovanja (1-10): samo potovanje od Mandalaya do Yangona je bilo super, saj si zasluži 10. Končno oceno bi postavil na 8,5 ker jo zbija dolg transfer do precej oddaljenih odhodnih/prihodnih letališč. 
Super vodnik, zelo prijetna oseba. Kar bom pisal bodo same pohvale. Kar mi je bilo nadvse všeč pri njem, da nam je velikokrat dal možnost za okušanje "streetfooda". Čista 10-ka.
To je bilo zares uživaško - relax potovanje ... hotel z bazenom v Baganu, ladjica po jezeru Inle, sončni zahodi na Ngapali beach, zelo dobri hoteli oz. že nič več kaj "popotniški".
Janez

Greste v naši organizaciji v Myanmar?
Ocena potovanja (1-10): 9 
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo, super vodnik. Z njim sem potovala že tretjič in vedno je svoje delo opravil odlično. 
Navdušil me je Bagan, prav tako jezero Inle, čeprav nam je tam nagajalo vreme in pa seveda v Yangonu Shwedagon pagoda.
Valerija

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651, email: uros.ravbar@gmail.com

Vabljeni, da se nam pridružite na potovanju v Mjanmar (Burmo).

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Zadnja 3 prosta mesta za potrjeno novoletno potovanje Vrhunci VIETNAMA (23.12.2018 - 6.1.2019) - ugodna let. karta in dobri leti - iščemo cimra

objavljeno: 22. maj 2018 08:39 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 4. jul. 2018 01:46 ]

Vrhunci Vietnama (možnost podaljšanja v Kambodžo)
Za zaključene družbe oz. individualne potnike lahko potovanje organiziramo kadarkoli. Primerno je tudi za družine. 

Zadnja 3 prosta mesta - pohitite s prijavo.
Iščemo cimra za delitev sobe.Vietnam očara popotnike zaradi edinstvenega prepleta starega in novega, eksotičnega in urbanega, tradicionalnega in modernega. Ponaša se z lepo naravo, ki jo prebivalci pridno obdelujejo (deželo imenujejo tudi dežela riževih polj), dolg nižinski obalni pas Južno kitajskega morja krasijo cesarska mesta, pozabiti pa ne smemo tudi na poseben zaliv Halong in zanimivo delto reke Mekong. Za konec pa še uživanje na eni najlepših vietnamskih plaž Nha Trang. 

Lahko pa na koncu potovanja namesto vietnamske plaže izberete podaljšanje v Kambodžo (Angor Wat), kjer vas pričaka lokalni vodnik (vodenje je v angleščini) - pišite na uros.ravbar@gmail.com za več informacij.

Program: Potovanje začnemo v Hanoju, glavnem mestu Vietnama, kjer si pogledamo glavne znamenitosti. Sledi izlet v Hoa Lu, kjer je bila v 10. stoletju prestolnica dinastije Dinh. Pokrajina je prava paša za oči z visokimi kraškimi stožci. Sledi dvodnevno križarjenje po prekrasnem zalivu Halong na posebni ladjici, čas za kopanje, raziskovanje številnih otočkov, uživanje v enih najlepših pogledih na svetu in razvajanje na ladjici … Nato letimo proti jugu, v osrednji del Vietnama, ogledamo si simpatično mestece Hue, slavno mestece Hoi An, ki vas bo navdušilo s svojo arhitekturo. Sledi velemestna džungla največjega mesta Saigona in raziskovanje delte Mekonga … Za konec pa letimo v Nha Trang, kjer se za zaključek prepustimo obmorskim užitkom na peščeni plaži. 

VIETNAM, program po dnevih, 15 dni
H – spi se v preizkušenih hotelih 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na ladjici – kvaliteta hotela 3* (dvoposteljne kabine), 3x nočitev v hotelu 4* v Nha Trangu z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe).
Vključeno Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

Program po dnevih
1. dan,  – let proti Vietnamu (obroki na letalu).

2. dan,  – večerni prihod v Hanoj, vožnja do hotela in nočitev v Hanoju, H.

3. dan,  – je namenjen ogledu Hanoja, ki je politični in upravni center dežele. Mesto s svoji jezerci, pagodami, ljubko staro četrtjo in vplivom francoskega kolonialnega duha deluje prav posebno. Ogledate si glavne znamenitosti – Trg Ba Dinh, kjer je nekdanji predsednik Ho Shi Minh razglasil neodvisnost Vietnama 2. septembra 1945, monumentalni Ho Shi Minhov mavzolej in pagodo enega stebra iz 11. st., ki simbolizira lotusov cvet ter Tempelj literature, največji tempeljski kompleks v Hanoju. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldne si ogledate okolico »jezera vrnjenega meča«, ki je središče javnega življenja, nato pa z rikšo (kolesom) raziščete staro četrt s 36. ulicami … Zvečer pa vas čaka obisk tradicionalnega in zelo posebnega vietnamskega gledališča vodnih lutk. (Z, K)

4. dan,  - celodnevni izlet v Hoa Lu, kjer je bila v 10. stoletju prestolnica dinastije Dinh. Pokrajina je prava paša za oči z visokimi kraškimi stožci. S čolni se boste na krožni panoramski vožnji zapeljali med stožci in ponekod lahko celo zaveslali v manjše kraške jame. Sledi kosilo v lokalni restavraciji in dodatno odkrivanje okolice. Sledi vrnitev v Hanoj. Možnost odkrivanja živahnega nočnega življenja v starem Hanoju. (Z, K)

5. dan,  – vožnja do slikovitega zaliva Halong in vkrcanje na posebno ladjico. Zapeljemo se po zalivu, ki je od leta 1994 uvrščen na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Več kot tri tisoč apnenčastih otočkov, čeri in skal se dviga iz smaragdno zelene vode in ustvarja enega najlepših pogledov. Z ladjico se vozimo med lepimi otoki in odkrivamo zanimivo okolico (možnost veslanja v kanuju ...). Spanje na ladjici. (Z, K, V)

6. dan,  – po zajtrku boste obiskali največjo jamo v zalivu Sung Sot. Sledi občudovanje otokov Dinh Houng, Cho Da in Ga Choi in vrnitev v pristanišče. Vožnja proti Hanoiju in večerni let v Hue. Nočitev v hotelu v Hue. (brunch - skupaj zajtrk in kosilo)

7. dan, – celodnevno raziskovanje mesta Hue, ki je bil 150 let glavno cesarsko mesto dinastije Nguyen, ki je vladala Vietnamu vse do leta 1945. Mesto leži ob Dišeči reki ter slovi po svojem prepovedanem mestu in palači, ki je nastala kot replika pekinške cesarske palače. S čolnom se zapeljemo po reki in obiščemo simbol mesta Hue, mogočno svetišče sedem nadstropne pagode Thien Mu in monumentalni cesarski mavzolej Ming Manga. Po kosilu v lokalni restavraciji pa vas čaka še popoldansko odkrivanje kraljevega mesta, Stolpa zastave (Flag Tower), Noon Gate, Devet svetih topov (Nine Holy cannons) … Na koncu obiščemo še Dong Ba tržnico. Nočitev v hotelu v Hue. (Z, K)

8. dan, - zjutraj nas čaka vožnja proti mestu Hoi An. Prečkali bomo prelaz Hai Van, kjer se odpirajo lepi pogledi na Južno kitajsko morje. Na poti bomo obiskali fascinantni muzej Chamov, ki so vladali temu predelu pred 1000 leti, in ogled Marble mountains (kjer imajo lepe spominke – kristali, marmor …). Prihod v Hoi An in ogled simpatičnega mesteca Hoi An (Unesco), nekoč poznanega kot Faifo zahodnim trgovcem in pomorščakom, ki so od tod v Evropo vozili svilo, papir, porcelan in druge izdelke. V mestu se je do danes ohranil poseben duh starega sveta – staro mestno jedro krasi množica različnih arhitekturnih stilov, ki kažejo na bogato in pestro zgodovino mesta. Peš si ogledamo glavne znamenitosti – japonski most s streho, pagode, templje … Spanje v mestu Hoi An. (Z, K)

9. dan,  – dopoldan prosto za samostojno odkrivanje tega posebnega mesta ali pa kopanje na bližnji peščeni plaži. Popoldan pa vas čaka transfer do letališča v Danangu ter let v Saigon. Prevoz do hotela. Nočitev Ho Shi Minh. (Z, K)

10. dan, izlet do delte reke Mekong. Največja atrakcija južnega Vietnama je delta reke Mekong, ki se po 4.500 km dolgem toku končno sreča z morjem ter tu z rečnimi nanosi ustvarja najplodnejši del dežele. Bogata delta v izobilju ponuja riž, domačini jo imenujejo kar skleda riža, saj prehranjuje ogromno število domačinov. Tu uspevajo tudi kokosovi orehi, sladkorni trs, sadje, ribe … Po zajtrku sledi transfer do Vinh Longa, kjer si pogledamo zanimivo tržnico. Potem pa se boste s čolnom zapeljali do lokalnih delavnic, kjer vam bodo pokazali, kako izdelujejo papir iz riža, sladico iz kokosa, pop corn ... Sprehodili se boste po sadovnjaku in poslušali tradicionalno glasbo. Sledi odkrivanje kanalov Mekonga, kjer gojijo ribe. V naslednji vasi pa nam bodo pokazali, kako izdelujejo bambusove košare, riževe rezance ... Sledi vrnitev v Ho Shi Minh. H (Z, K)

11. dan, po zajtrku sledi dve urna vožnja do podzemnega labirinta tunelov Cu Chi, enega najpomembnejših pomnikov moderne vietnamske zgodovine: sistem preko 250 km podzemnih rovov je nastal v času bojev proti ameriški vojski in je omogočal hitre ter neopazne premike gverilcev. Sledi kosilo v lokalni restavraciji in povratek v Ho Shi Minh, ki je največje mesto v državi in gospodarski center dežele. Popoldne sledi ogled glavnih znamenitosti mesta, kjer bomo od zunaj videli opero,  neoromansko katedralo Nôtre Dame, nekdanjo predsedniško palačo … Sledi vožnja do letališča in večerni let do Nha Tranga. Spanje Nha Trang, H* (Z, K)

12. dan,
 celodnevno uživanje na peščeni plaži Nha Tranga. Spanje Nha Trang, H* (Z)

13. dan, celodnevno uživanje na peščeni plaži Nha Tranga. Spanje Nha Trang, H* (Z)

14. dan, dopoldan uživanje na peščeni plaži do odhoda na letališče in notranji polet do Ho Shi Minha in potem naprej proti domu. (Z)

15. dan, prihod domov. 

Cena: 1.860 eur/os pri številu 14 oseb + letalska karta 885 eur/os   
V primeru majhne skupine 8 – 13 oseb je doplačilo 120 eur/osebo.  
Popust za stalne potnike: 40 eur/os oz. skupinski popust 40 eur/os.

Cena vključuje SKORAJ VSE stroške: 
 • namestitve v preizkušenih hotelih 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na posebni ladjici v zalivu Halong (dvoposteljne kabine, kvaliteta hotela 3*), 3x spanje v hotelu 4* v Nha Trangu z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 
 • vse zajtrke, kar 9 kosil in 1 večerjo,
 • 4 notranje lete Hanoi – Hue, Danang – Ho Chi Minh, Ho Chi Minh – Nha Trang, Nha Trang – Ho Chi Minh z vsemi taksami,
 • prevoze in oglede s privatnim klimatiziranim prevozom (avtobusom oz. kombijem), vse vožnje s čolni in ladjami po programu,
 • 2 dnevno križarjenje po zalivu Halong z vso vključeno hrano in ogledi na posebni ladjici,
 • vse izlete po programu (Hoa Lu, po Mekongu, Cu Chi …),
 • vse vstopnine po programu, 
 • vodenje lokalnih vodnikov, 
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.
Cena ne vključuje le: eventuelnega prevoza do/iz letališča (bo organiziran), vize (ca 40$ kar vključuje garantno pismo), stroške ostale hrane in osebnih izdatkov, napitnin.

Plačila: 200 eur akontacije se vplača ob rezervaciji na račun agencije Manager. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Cena potovanja je informativnega značaja, saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (goriva, menjalnega tečaja …), na katere nimamo vpliva, se lahko cena spremeni. Kalkulacija je narejena pri menjalnem tečaju 1$ = 0,88 eur. Program se izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Vodnik na turi: Damjan Glinšek, zelo kvaliteten slovenski vodnik z licenco GZS, ki je vodil tudi naše lansko novoletno potovanje. V Vietnamu vas bodo spremljali različni lokalni vodniki, vsak specialist za svojo regijo, kar bo gotovo še dodatno obogatilo potovanje.

SPLOŠNE INFORMACIJE
 • KAKO POTUJEMO? S privatnim klimatiziranim avtobusom, posebno ladjico, s čolni, letali. 
 • NASTANITEV: spi se v preizkušenih hotelih 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na ladjici – kvaliteta hotela 3* (dvoposteljne kabine), 3x nočitev v hotelu 4* v Nha Trangu z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe).
 • HRANA: Poskusili bomo številne lokalne dobrote. Specifika potovanja je, da se boste prehranjevali v preverjenih lokalnih restavracijah, kjer bo vsak prišel na svoj račun. V ceni so že vsi zajtrki, 9x kosil in 1x večerja.  
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki je vsaj malo popotnika po duši.
 • ŠTEVILO OSEB: min 10, maks. 20 oseb.
 • VREME: Vietnam ima več podnebnih področij (odvisno od tega, kje se nahajamo). Temperature bodo podobne kot pri nas sredi poletja.
 • CEPLJENJE: Ga ne zahtevajo. Več na www.zdravinapot.si 
 • VARNOST: Vietnam slovi kot varna država, domačini so zelo gostoljubni.
 • SPOMINKI: Je pravi raj za nakupovanje spominkov.
 • VIZUM: Vizum je potreben in ga boste pridobili na letališču ob prihodu v Vietnam (cena je 40$, ki vključuje garantno pismo lokalne agencije). Za vizum boste potrebovali 2 fotografiji (formata za dokumente). 
Komentarji potnikov iz našega potovanja:

Ocena potovanja:  +10
Moj komentar: še nikoli v lajfu se nisem imela na kakšnem organiziranem/skupinskem potovanju tako fantastično. Ko sem prišla domov, sem se kar zjokala, ker je bilo tako lepo in sem bila lahko del takšnega veličastja
Nemogoče izluščit "NAJLEPŠE"...Vietnam je cel navdihujoč. Je bil pa res, da kaj tako kičasto lepega kot Ha Long Bay še nisem videla. In tako odlične potovalne družine tudi se nisem doživela.
Neskončno sem uživala v vsakem trenutku tega čudovitega potovanja.
Kristina

Ocena potovanja: 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? V redu, se je potrudil
Težko bi izpostavila karkoli, vtisi se še zbirajo.... vendar vsa pohvala vam, res odličen program, nastanitve, prevozi, oskrba z vodo in še sto drugih stvari, ki so naredile potovanje res odlično ...
Resnično HVALA, za to lepo potovanje!
Valerija

Pozdravljen Uroš,
Spodaj sem zapisala moje mnenje o potovanju. Bilo je prijetno in vse skrbno organizirano. Hvala.
Ocena potovanja (1-10): 10
S potovanjem sva bila zelo zadovoljna. Program potovanja je zelo dobro pripravljen. Z veseljem izražam prijetne občutke s potovanja. Vodnik Damjan je poskrbel za vse potrebno. Brez pripomb.
Martina

Imeli smo se lepo, videli veliko. Oceno, bi dal med 9 in 10. Ogromno dela je bilo vloženega, da je bilo potovanje pripravljeno na ta način, kot smo ga doživeli, vse priznanje. Logistika je pri tako raznolikem potovanju lahko problem, a je bilo na našem potovanju vse tako, kot smo upali, da bo. Hoteli, avtobusi, tudi lokalni vodniki, vsak zase poseben, zanimiv. Z vodnikom Damjanom smo se hitro ujeli, skrbel je za vse tiste nevidne zadeve, da je potovanje potekalo po planu, imel sem občutek, da če bi šlo karkoli narobe, bi on to zaznal že malo prej in z takojšnjo reakcijo vsaj omilil zadevo, če ne v celoti uredil, da mi popotniki tega sploh ne bi opazili.
Potovanje je bilo zelo raznoliko, težko bi navedel, kje je bilo najlepše, ker je bilo mnogo lepih trenutkov, narava, ljudje, znamenitosti. Se enkrat hvala za vso organizacijo, res lepe spomine.
Irena & Sašo

Vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potovanju. 

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami

Zadnje prijave za potrjeno novoletno potovanje na KUBO (26.12. - 7.1.2019)

objavljeno: 16. maj 2018 07:14 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno ]

Vrhunci Kube
 • Termin: 26.12.2018 - 7.1.2019
 • Trajanje potovanja: 15 dni (novoletni termin 13 dni)
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 1.638 eur/os pri najmanj 15 prijavljenih + letalska karta (od ca 600 eur/os naprej, za novo leto od 900 eur/os naprej) 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za zaključene skupine.
Je primerno tudi za družine. 


GRE ZA NAŠO DOLGOLETNO USPEŠNICO!Za krompirjeve počitnice 20.10. - 3.11.2018 (15 dni) - potovanje je polno
Novoletno potovanje 26.12.2018 - 7.1.2019 (13 dni) - potovanje je potrjeno - še 8 prostih mest   

Skozi odprta okna prihaja glasba v valovih, medtem ko nas ob večerih čakajo spontani plesni ritmi in povsod je prisotno življenje. Kuba je država, kjer si enostavno v trenutku zdaj in se prepustiš toku dogajanj. Kjer še vedno lahko vidiš klasične stare limuzine parkirane na kolonialnih trgih in revolucionarne grafite na stenah živo pisanih hiš, ki opevajo revolucionarne podvige Che Guevare in Fidela Castra. Pa najlepše kubanske plaže in odmaknjeni otoki, jahanje konj, tobak, rum in koktejli v kombinaciji s salso, sonom in drugimi zvrstmi. Vabimo vas, da z nami odkrijete Kubo, kjer bomo s katamarani odkrivali odmaknjene otoke, plavali z delfini in snorkali med najlepšimi koralami, kjer bomo spali pri domačinih doma in uživali v njihovi gostoljubnosti in sproščenosti. 

Na vas čaka odličen program (kjer smo izbrali najboljše kar Kuba ponuja) in vodnik, ki se na Kubi počuti kot doma. Tako Kube ne boste samo videli, ampak tudi doživeli.  

PROGRAM: 
H – hotel (3x) v dvoposteljnih sobah
Drugje spanje pri domačinih po dva v sobi (posebno doživetje)
K – kosilo, Z - zajtrk

Starodavna HavanaDan 1 - Evropa – HAVANA
Polet prek enega izmed evropskih letališč v Havano. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti, prevoz do hotela in če boste pri močeh prvo nočno odkrivanje. Nočitev v hotelu v Havani. (letalo, H)

Dan 2 – HAVANA
Havana je mesto iz nekega drugega časa. Najprej obiščemo stari del mesta, kjer stoji katedrala in kjer Havana kaže svojo pravo staro podobo. Obiščemo tudi muzej ruma Havana Club ter si pogledamo njegovo skrivnostno proizvodnjo. Potem sedemo v stare ameriške avtomobile in si v njih privoščimo ogled novega mestnega jedra. Z vetrom v laseh uživamo ob prizorih na priobalni aveniji Malecon, pomembnostih revolucionarnih uspehov iz Trga revolucije, arhitekturni lepoti predsedniške palače, slikovitosti Centralnega parka, poveljevanju iz Kapitola in zasluženem predihu v predsedniškem hotelu... Zvečer pa se gre plesat ali na opcijski koncert Buena Vista Social club. Nočitev v hotelu v Havani (H, Z).

Dan 3 – HAVANA – HEMINGWAYEVA POSEST - SANTA CLARA – REMEDIOS 
Zjutraj nas najprej čaka ribiška vasico Cojimar, od koder je Hemingway hodil na ribolov, in koder je nastalo njegovo najbolj prepoznavno delo “Starec in morje”. Obiščemo lokal v katerem je nastajala knjižna uspešnica in kjer nam postrežejo koktejl. Sledi obisk Hemingwayeve posesti potem pa vožnja do Santa Clare, ki jo popestrimo z zanimivimi zgodbami iz kubanske revolucije – s poudarkom na Che Guevari, saj nas čaka ena največjih otoških znamenitosti - mavzolej Che Guevare, najbolj znanega revolucionarja 20. stoletja. Sledi vožnja do Remediosa in čas za odkrivanje mesta. Nočitev pri domačinih doma. (Z)

Kolonialni Trinidad
Dan 4 - REMEDIOS – CAYO SANTA MARIA – REMEDIOS
Danes nas čaka vožnja s katamaranom do rezervata Cayo Santa Maria. Do njega vodi ca 40 km dolg nasip čez morje Atlantika in potopljene otočke, obrasle z mangrovimi gozdovi. Gre od Unesca zaščiten biosferni rezervat, kjer boste snorklali in uživali v morju ter se družili z delfinom (v odprtem bazenu). Mogoče dobite tudi njegov poljub. Pozno popoldne se vrnemo v Remedios, tokrat barve sončnega zahoda popestrijo vrnitev. Nočitev pri domačinih doma. (K)

Dan 5 –  REMEDIOS – ESCAMBRAY – TRINIDAD
Na poti proti Trinidadu se ustavimo v tovarni cigar, kjer se seznanimo z njihovo izdelavo preden se podamo v hriboviti Escambray. Ne daleč vstran od panoramske razgledne točke na nižje ležeča jezera, nas že čakajo ruski tovornjaki in sprehajalne poti po tropskem zelenju in pestrem ekosistemu nacionalnega parka, mimo džungelskega slapu do melodične reke, kjer postanemo za kosilo. Z vrha se razteza lep razgled na Trinidad, našo naslednjo destinacijo. Poiščemo si namestitev, se stuširamo in uredimo, potem pa... spontana zabava v enem izmed glasbenih klubov, po polnoči lahko tudi v največji jamski diskoteki. Nočitev pri domačinih doma. (K)

Dan 6 – TRINIDAD 
Na vas čaka odkrivanje Trinidada  (Unesco), enega najlepših kolonialnih mest Latinske Amerike. Sprehodili se boste skozi tlakovane ulice in si ogledali glavne znamenitosti okoli Plaza Mayor in po želji še katerega od muzejev: arheološki muzej, zgodovinski muzej, muzej romantike… Mesto je raj za nakupovanje spominkov in vas čaka veliko časa za samostojno odkrivanje ali pa se gre na bližnjo plažo. Zvečer pa spet ven, saj se mesto prelevi v veliko plesišče na odprtem. Spontana zabava in ples. Nočitev pri domačinih doma. 

Tropski raj za konec potovanja
Dan 7 – TRINIDAD – PLAYA ANCON – VALLE DE LOS INGENIOS – CAMAGUEY
Zjutraj obiščemo lepo karibsko plažo, nekaj kilometrov dolgo peščeno plažo. Po obmorskih radostih obiščemo Unescove plantaže sladkornega trsa v slikoviti dolini Los Ingenios. Kosilo vas čaka v nekdanji haciendi mogočnih baronov, kjer boste lahko poskusili tudi sveže stisnjeni sok iz sladkornega trsa. Sledi popoldanska vožnja v Camaguey. Spanje pri domačinih doma. (K)

Dan 8 – CAMAGUEY – CAYO SABINAL - CAMAGUEY
Današnji dan izkoristimo za celodnevni izlet s katamaranom, tokrat je izhodišče na najdaljši kubanski plaži, Santa Lucia. Izlet nas popelje med najlepše koralne grebene, bogate s pahljačastimi koralami in številnimi vrstami tropskih rib. Geografsko izoliran in skrit otoček Cayo Sabinal je rezerviran kot nalašč za nas. Pred njim se razprostira dolga bela peščena plaža namočena v turkizne barve Atlantika, v njenem ozadju pa v ritmu vetra poplesavajo kokosove palme. Kar težko bo iti naprej. Na ta dan lahko organiziramo potapljaški izlet - npr. potapljanje z morskimi psi (potrebna najava ob prijavi). Nočitev pri domačinih doma. (K)

Dan 9 – CAMAGUEY - SANTIAGO DE CUBA
V prestolnici kubanskih kavbojev se izgubimo v Unescovem labirintu ozkih in kratkih uličic, nato nas v posebej prirejenih kolesih popeljejo na raziskovanje številnih trgov Camagueya, prepustimo se vožnji in vodenju lokalnih „bicikletarov.“ Povprašajte jih o obisku papeža, lokalnih umetnikih... Sledi vožnja do najbolj karibskegakubanskega mesta. Pred nami zaživi prestolnica glasbe, karnevalov in kubanskega juga, Santiago de Cuba. Nastanitev pri domačinih potem pa nočno odkrivanje mesta.  

Santiago živi z glasbo
Dan 10 – SANTIAGO DE CUBA
Santiago - zibelka kubanske glasbe in revolucije - je zgrajen na številnih gričih ter se ponaša s pisano karibsko tradicijo in kulturo. Ulice se v valovih dvigajo in spuščajo, krasijo jih raznobarvne kolonialne stavbe, v ozadju pa se kot kulisa nad mestom dviga gorovje Sierra Maestra. Za začetek si ogledamo pokopališče, kjer je pokopan Fidel Castro, trg Revolucije in trdnjavo del Morro, potem pa po krajši siesti obiščemo Caso de la Trova, tempelj kubanske glasbe in njegovo "plesišče" (posebno doživetje). Nočitev pri domačinih doma.

Dan 11 – SANTIAGO DE CUBA – LAS TERAZAS – VINALES
Prevoz do letališča in notranji let do Havane in vožnja proti Vinalesu, za mnoge najlepšem delu Kube. Postanek za kavo na Las Terrazas, ki je znana po kavnih plantažah. Čaka nas le še nekaj vožnjo do vasice s plantažami najbolj kakovostnega tobaka, Vinales. Sledi obisk prazgodovinskega Murala in odkrivanje posebne pokrajine kar na konjih. Namestitev pri domačinih doma.

Dan 12 – VINALES – CAYO LEWISA – VINALES
Zjutraj se odpravimo še zadnjič na obalo. Kratka vožnja z ladjo nas popelje na koralni otoček v arhipelagu de Colorados. In kaj je lahko lepšega, kot da si na koncu potovanja lahko privoščimo sproščen počitniški dan v tropskem raju – uživamo v sončenju in kopanju. Gotovo nas najbolj navduši sama plaža in odtenki Atlantika. Vključeno je kosilo. Pozno popoldan vrnitev v Vinales. Namestitev pri domačinih doma. (K)

Čudovita kraška pokrajina Vinalesa
Dan 13 – VINALES - HAVANA
Vinales je ugnezden v Sierra de Los Organos in nudi posebne panorame ter najlepše barve na Kubi. Milijone let so reke glodale podzemne tunele v mehki apnenec in nastajale so mogočne jame. Nad njimi se je pokrajina sesedala in nastala je posebna pokrajina "mogotov". Uživamo v vzdušju "mogotov" nad nami in tobačnih ter kavnih polj okoli nas. Na poti spoznavamo prijazne domačine, ki nam z nekaj sreče zvijejo cigaro ali nam ponudijo srk domače kave. Ogledamo si eno izmed številnih zanimivih kraških jam in uživamo v lepih konturah podzemnega sveta. Sledi obisk lokalne družine ter hiše kjer posušijo tobak. Popoldan pa sledi vožnja nazaj v Havano in zaključni večer. Nočitev v hotelu v Havani (H).

Dan 14 – HAVANA AIRPORT in POVRATEK V EVROPO
Prosto do odhoda na letališče. Po vseh lepih izkušnjah se poslovimo z “Adios Cuba”. Vožnja do letališča in let proti Evropi.

Dan 15 – PRIHOD DOMOV

Cena: 1.638 eur pri najmanj 15 prijavljenih + letalska karta od 600 eur/os naprej (v novoletnem terminu od 900 eur/os naprej)
Letalske karte bomo rezervirali takoj, ko bo potovanje potrjeno. 
Doplačilo za manjšo skupino (10 - 14 oseb) 120 eur/osebo. 
40 € popusta, če ste že potovali z nami. 

Cena vključuje: 
 • 13 x prenočevanje na Kubi v dvoposteljnih sobah (od tega 10x pri domačinih doma in 3x v hotelu),
 • notranji let Santiago de Cuba – Havana, 
 • vse prevoze po programu s klimatiziranim avtobusom turistične kategorije, 
 • hrano po programu (3x zajtrk, 5x kosilo), 
 • vožnjo s starimi avtomobili v Havani, 
 • izlet s katamaranom na Cayo Santa Maria, z neomejenim konzumiranjem pijač ter vključeno opreme za snorklanje (maska, snorkel in plavutke),
 • izlet s katamaranom na Cayo Sabinal, z neomejenim konzumiranjem pijač ter vključeno opremo za snorklanje,
 • izlet na otok Lewisa,
 • treking po Sierra Escambray, 
 • ogled tovarne ruma, tovarne cigar, obisk lokala Hemingway (s koktejlom) in Chejeve grobnice,
 • vožnjo z bici taxiji po Camagueyu,
 • izlet na Unescove plantaže sladkornega trsa, 
 • jahanje konjev v Vinalesu, 
 • vstopnine po programu, 
 • obveznega lokalnega vodnika na Kubi, 
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, 
 • organizacijo programa potovanja.
Cena ne vključuje: vize 35 eur, napitnine in stroški skupne blagajne (skupaj ca 50 eur), dodatno hrano, osebni izdatki (eventuelni stroški fotografiranja v Santiago de Cuba, muzeji Trinidad), prevoz do/ iz letališča (bo urejen za skupino). 

Lahko vam uredimo asistenco Coris oz. zavarovanje rizika odpovedi. 

VAŽNO: V Sloveniji se za paket plača le 1.478 eur saj se od paketa odšteje 160 eur za stroške 10 - ih nastanitev, ki se plačujejo na licu mesta. Spi se pri domačinih doma (10x) v tako imenovanih Casa particulares (razen v Havani, ko se 3x spi v hotelu). Pri domačinih doma vam lahko pripravijo zajtrk in/ali večerjo (doplačilo). Cene namestitev znašajo ca 16 eur/osebo v dvoposteljni sobi (10 nočitev x 16 eur/ osebo = 160 eur/os) in se plačujejo direktno na licu mesta. Če sobo zaseda ena oseba, je cena dvakrat višja, torej 32 eurov/noč. Ca en mesec pred potovanjem bo srečanje vseh udeležencev z vodnikom, kjer boste dobili vse informacije glede potovanja.
200 € akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja …) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Predviden vodnik: Alex Fernandez, Damjan Glinšek, Senad, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com
Če želite doživeti Kubo so Alex, Senad in Damjan pravi vodniki za vas (sproščeno vzdušje in kvalitetno vodenje je zagotovljeno). 

SPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Potujemo s klimatiziranim avtobusom turistične kategorije. V ceni je tudi notranji let Santiago de Cuba - Havana.
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih in turističnih restavracijah. Poskusili bomo raznoliko kreolsko kulinariko, ki slovi po sveži, lahki in okusni hrani. Kulinarika je podobna naši. Prevladujejo vse vrste mesa in zelenjave. Ogromno je svežega sadja, še posebej manga, ananasa, papaje in guave. Kuba je bogata z morskim ulovom, zato je v kulinariki veliko rib (tudi jastogov po zelo pristopnih cenah). Zajtrk stane ca 4-5 eur/os, kosilo ca 10-13 eur/os in večerja ca 10-13 eur/os. Seveda se da jesti tudi ceneje. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ni zahteven in je prilagodljiv do okolice in sopotnikov. 
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20
 • VREME: Celo leto je ugodno in primerno za potovanje, razen poletja, ko je največ padavin in ko so visoke temperature. Tako oktober, kot januar in april so zelo primerni meseci za obisk Kube.
 • ZDRAVJE: Niso potrebna cepljenja za vstop. Več na www.zdravinapot.si
 • VARNOST: Potovanje po Kubi je varno, obstaja le manjša možnost manjših tatvin (v velikih mestih, ko se stemni). Vodnik vas bo pripravil na to, da bo vaše potovanje ostalo v čim lepšem spominu.
 • SPOMINKI: Poleg najbolj tipičnih kubanskih proizvodov cigar, ruma in kave na trgu ponujajo še oblačila s Chejevo podobo, vrhunsko glasbo, slike in druge umetniške stvaritve ter raznolike lesene izdelke.
NEKAJ VTISOV IZ NAŠIH POTOVANJ PO KUBI:

Kuba slovi po svoji glasbi
Ocena potovanja (1-10): Ocena 10 - potovanje je bilo fantastično. Kuba je zelo lepa polna glasbe in plesa.. Takšnega potovanja še nisem nikoli doživela. Celotna skupina skupaj z vodnikoma in šoferjem smo bili kot ena velika družina :) To, da so tekle solze ob odhodu in poslavljanju pove veliko več kot besede :)
Alex je daleč najboljši vodnik. Od njega sem izvedela veliko stvari saj je kot Wikipedija :D Navdušil me je za veliko stvari, mi spremenil pogled na nekatere stvari v življenju ter navdušil za še eno potovanje z njim :) Zaradi njega je bilo vzdušje na potovanju super ter skrbel je, da je vse potekalo brez skrbi. Tudi vodnik na Kubi Arisley je bil super :))
Težko bi izbrala trenutke, ki so bili najlepši na potovanju, ker na takšnem potovanju s takšno skupino in vodnikom je bilo celotno potovanje nepozabno :)
Sara

Ocena potovanja (1-10): čista 10-ka in ŠE VEČ (nad pričakovanjem)
Kako ste zadovoljni z vodnikom? ALEX je res tak sonček. Pozitiven, skrben, zelo iznajdljiv, profesionalen, hitro reši nepričakovane situacije, vedno poln energije, in tako lepo pleše ;)
Potovanje, ko res SANJAŠ Z ODPRTIMI OČMI. Super fajn celotna ekipa, super voznik avtobusa,  Alex, ki je z nami preplesal marsikatero noč, vse pohvale Aleksu in kubanskemu vodiču JJ – perfektna sta! Pot pa sploh enkratna in težko mi je izpostaviti samo en dogodek. Všeč mi je bila vožnja s starimi avtomobili in prepevanje Guantanamere z voznikom; koncert Buena vista social club in plesanje z Omaro Portuondo; poljubček z delfinom; plavanje in potapljanje na rajskih otočkih s sanjskimi plažami; petje ob ognju; občudovanje sončnih zahodov in vzhodov; ples na katamaranu; vožnja z ruskimi kamioni; plavanje pod slapovi in sprehod po tropskem gozdu; barvita živahna mesteca z glasbo na vsakem vogalu; nasmehi in gostoljubje domačinov, ki še znajo uživati v vsakdanjih trenutkih; tropsko sadje, morska hrana; pohajkovanja med sladkornim trsom, grmički kave,ananasa in bugenvilij; okušanje ruma in cigar; vožnja z rikšami; obisk lokalnih tržnic; jahanje po hriboviti krajini porasli s tobakom in palmami; izdelava cigar; nogomet in ples z domačini; revolucionarno vzdušje in kubanska trma; salsa, rumba in čačača do jutranjih ur...in še in še. Vse je bilo ČUDOVITO.
Alenka M. 

Udeležila sem se potovanja po Kubi z vodičem Senadom. Prvič sem se odločila za tak način, prej sem vedno potovala s prijatelji. Moram priznati, da ste vse moje predsodke o turističnem potovanju z agencijo popolnoma uničili.
Presegli ste vsa pričakovanja: 
- ODLIČEN vodič z ogromno znanja, mirne krvi in z obilico dobrega humorja,
- odlično izbrane znamenitosti,
- prenočevanje pri domačinih je bilo nepozabno,
- tempo potovanja je bil neverjeten: videli smo ogromno, pa vendar so bili dnevi na plaži tako pametno izbrani, da ni bilo slutiti utrujenosti.
Verjetno je bilo se ogromno drugih pozitivnih reči (tudi so-popotniki so bili izjemni) in ne najdem niti ene slabe strani tega potovanja.
Najlepša hvala za vse! Vas že hvalim vsem, ki jih poznam. Lep dan še naprej!
Tina 

Ocena potovanja (1-10): 10
Potovanje je bilo nepozabno.
Vodnik Aleks je  odgovoren, potrpežljiv in prijeten sogovornik. Delo opravlja zelo profesionalno. Njegove bogate dolgoletne izkušnje vodenja skupin so bili očitno izražene. Potovanje z njim je res pravi užitek.
Najlepše je bilo jahanje na konju, poležavanje na čudovitih plažah in nenehno poplesavanje ob prijetnih ritmih glasbe.
Martina 

Ocena potovanja (1-10):  10
Res doživeto potovanje.
Naš vodnik Alex in tudi vodnik na Kubi JJ sta bila enkratna, fantastična!!! Če bom še kdaj potovala z vami....100% Alexa!!!
Vse mi je bilo lepo, uživala sem 100%. Program je bil zelo raznolik in obenem sproščujoč.
Sonja

Ocena potovanja: 10;  bilo je vse super, organizacija, vreme, vodnik in neverjetno enotna in homogena skupina.
Vodnik Alex je bil odličen, znal nas je združit in povezat, pomagal nam je kjerkoli smo ga potrebovali, neverjetno simpatičen in dobrovoljen.
Najlepši  je bil neposreden stik z domačini, njihovo petje, ritmi salse in nepozabni podmorski svet in čudovite plaže.
Irena

Vabljeni, da se nam pridružite na posebnem potovanju po Kubi. 

INFO in PRIJAVE: gsm 031-684 651 (Uroš), e-mail uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Zadnje prijave za potrjeno julijsko potovanje Tanzanija in Zanzibar (8. - 20.7.2018) in potrjeno novoletno potovanje (25.12. - 6.1.2019)

objavljeno: 9. maj 2018 04:23 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 29. maj 2018 06:31 ]

Tanzanija in Zanzibar

Za zaključene skupine lahko organiziramo kadarkoli. 

Potovanje je zelo primerno tudi za družine (ni obvezno cepljenje). Popust za otroke na safariju.

Potovanje v julijskem terminu je potrjeno - pohitite s prijavo! Iščemo cimro. Sprejemamo zadnje prijave. 

V novoletnem terminu je potovanje tudi že potrjeno! Iščemo cimro. 

V novoletnem terminu imamo že rezervacijo let. kart z odličnimi leti (Emirati) iz Zagreba in isto ob povratku na Zagreb po zelo dobri ceni za novoletni termin 861 eur/osebo (z vključenim letom iz Zanzibarja)!

Videli in doživeli boste Afriko kot iz dokumentarnih filmov. V narodnih parkih Serengeti in Ngorogoro kraterju je največja koncentracija živali na svetu. Če hočete videti velikih 5 (leva, slona, bivola, leoparda in nosoroga) je največja verjetnost prav tukaj. Čaka vas safari v narodne parke Manyara, Ngorogoro krater in Serengeti. Vmes bo še lov z Bušmani ob jezeru Eyasi in nepozabno druženje z Masaji. Lahko boste videli boste najvišjo afriško goro Kilimandžaro, najslavnejše parke, pradavna plemena, največje afriško jezero ter na koncu še lepe plaže Zanzibarja. 

Potovanje je idealna kombinacija aktivnega potovanja in na koncu uživanja na lepih plažah Zanzibarja. 

PROGRAM: 
1. dan: LET DO TANZANIJE – TRANSFER DO ARUSHE
Let proti Tanzaniji (obroki na letalu). Predviden je večerni prihod na letališče Kilimandžaro in krajši privatni transfer do Arushe. Spanje v hotelu v Arushi (dvoposteljne sobe).

2. dan: ARUSHA – MASAJSKA VAS (pol penzion)
V kolikor boste imeli srečo se lahko v Arushi ob lepem vremenu vidi najvišji vrh Afrike (Kilimandžaro). Sledi čas za ogled Arushe in potem transfer do masajske vasice in obisk masajskega muzeja, kjer se boste vrnili v preteklost in se podrobno seznanili z masajsko kulturo. Ob sončnem zahodu pa vas čaka masajski ples s ceremonijo. Potem pa BBQ večerja na žaru z Masaji in druženje ob tabornem ognju. Spali boste v tradicionalni masajski kolibi (notri imajo udobna ležišča). 
Gre za posebno izkušnjo druženja z Masaji, kjer je vključena celotna skupnost in kjer se bo celoten prihodek namenil izgradnji vodovoda oz. v dobrobit skupnosti. Spanje pri Masajih v tradicionalni koči – udobno ležišče (po 2-4 osebe skupaj).    

3. dan: MASAJSKA VAS – ARUSHA (zajtrk, kosilo):
Po zajtrku vas čaka peš safari po masajskem ozemlju, kjer se boste seznanili z njihovo tehniko lovljenja ter o njihovi medicini in zdravilnih zeliščih. Sledi obisk pri masajski babici, kjer boste prisostvovali pri obredu pitja čaja. Sledi tradicionalno kosilo in popoldan vrnitev v Arusho in spanje v hotelu (dvoposteljne sobe). 

4. dan: ARUSHA - NARODNI PARK MANYARA (polni penzion):
Po zajtrku sledi prerazporeditev potnikov v 4x4 vozila in postanek za nakup v supermarketu. Sledi vožnja s piknik kosilom pri narodnem parku Manyara. Potem pa ogled narodnega parka, ki se nahaja med alkalnim jezerom Manyara in zahodnim zidom vzhodnega dela Velikega Tektonskega jarka. Najbolj nenavaden prizor v parku so "po-drevesih-plezajoči-levi", ki jih je občasno možno videti na vejah akacij šest do sedem metrov nad tlemi. V tem parku je tudi največja koncentracija slonov v Tanzaniji. Srečali pa boste lahko med drugim tudi bivole, žirafe, leoparde, impale, nilske konje ter veliko vrst ptic. Večerja in prenočevanje v kampu v kvalitetnih večjih dvoposteljnih šotorih s posteljami.

5. dan: MANYARA – EYASI – LOV Z BUSHMANI – NGORONGORO KRATER (polni penzion):
Po zgodnjem zajtrku vožnja proti največjem tanzanijskem alkalnem jezeru Eyasi, kjer biva pleme Haadzabe, poznano tudi kot »Bušmani oz. grmičarji«, kjer sem jim boste pridružili na jutranjem lovu za hrano. Nekateri še vedno živijo kot nekoč, lovijo z lokom in sulicami in za vsak plen zakurijo ogenj – brez vžigalic. Sledi piknik kosilo in vožnja do enega najboljših parkov sveta za opazovanje živalstva - Ngorongora in popoldanski ogled. Čudoviti Ngorongoro krater je bil proglašen za mesto svetovnega nasledstva s strani Združenih narodov in njegova zaščita raznovrstnosti je bila povezana z Noetovo barko. Pred tremi milijoni let je bil Ngorongoro aktivni vulkan, ampak njegov vrh se je sesedel in nastala je kaldera; danes predstavlja največjo nepretrgano kaldero na svetu s premerom 20 km. Krater je eno redkih mest, kjer se v enem dnevu lahko vidi "veličastnih pet": slona, bivola, leva, leoparda ter nosoroga. V parku so posneli veliko dokumentarnih filmov in tudi sami se boste počutili kot, da ste prisotni v enem od njih. Večerja in prenočevanje na robu kraterja v kampu v večjih dvoposteljnih šotorih s posteljami.

6. dan: NGORONGORO REZERVAT – SERENGETI NARODNI PARK (polni penzion):
Po zajtrku vožnja po stranski panoramski cesti do slavnega Serengeti narodnega parka, ki je dobil ime iz masajske besede "Siringet", kar pomeni "neskončna planota" in piknik kosilo. Ekosistem Serengetija podpira največjo koncentracijo pašnih živali v Afriki, kjer boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji živali na safariju v parku. Večerja in spanje v kampu v večjih dvoposteljnih šotorih s posteljami. 

7. dan: SERENGETI PARK – MWANZA NA JEZERU VIKTORIJA (zajtrk, kosilo):
Po zajtrku in sončnem vzhodu vas čaka dodatno odkrivanje parka Serengeti, kjer se vsako leto dogodi "velika migracija" oz "tek za preživetje" (ne pozabite, da živali nimajo urnika). Po kosilu vožnja do mesta Mwanza na obali največjega afriškega jezera Viktorija. Prenočevanje v Mwanzi v dvoposteljnih sobah. 

8. dan: MWANZA – DAR – ZANZIBAR – STONE TOWN (zajtrk): 
Po zajtrku sledi let na Zanzibar preko Dar el Salama s predvidenim prihodom na Zanzibar ob ca 12.25 popoldan. Sledi transfer v Stone Town (ki navdušuje s svojimi ozkimi ulicami). Ogled mesta in obisk Forodani vrtov in njihovih stojnic s svežo zanzibarsko hrano. Spanje v Stone townu v hotelu v dvoposteljnih sobah.

9. dan: TURA ZAČIMB – KENDWA (zajtrk, kosilo):
Po zajtrku čas za zadnje nakupe. Sledi daljša tura po plantaži začimb, eksotičnega sadja in zelenjave s kosilom, kjer boste vse tudi okusili. Po kosilu sledi krajši transfer na severni del Zanzibarja do predela Kendwa, kjer vas za konec čaka uživanje na lepem Zanzibarju. Prosto za poležavanje na plaži, snorklanje in uživanje v sončnem zahodu. Ste za masažo na plaži? Ali za koktejl ob sončnem zahodu? Ker je Zanzibar koralni otok in ga obkroža koralni greben je raj za vse potapljače. Prenočevanje v bungalovih ob plaži (dvoposteljni).

10. dan: KENDWA PLAŽA (zajtrk):
Uživanje na peščeni plaži, kjer se bo ustavil čas. Prosto za uživanje, tako da bo vsak prišel na svoj račun. Lahko greste peš do Nungwija po plaži, svetilnikamini akvarija in do rezervata za želvePrenočevanje v bungalovih ob plaži (dvoposteljni).

11. dan: KENDWA PLAŽA (zajtrk):
Uživanje na peščeni plaži, kjer se bo ustavil časLahko se gre na snorklanje oz. na izlet z ladjico. Prosto za uživanje, tako da bo vsak prišel na svoj račun. 
Prenočevanje v bungalovih ob plaži (dvoposteljni).

12. dan: KENDWA PLAŽA – LET PROTI DOMU (zajtrk)
Dopoldan uživanje na Zanzibarju. Sledi transfer na zanzibarsko letališče in pozno popoldanski polet proti domu.

13. dan: PRIHOD DOMOV

Cena: 2.170 eur/os pri številu 15 oseb + let. karta z vsemi taksami 871 eur/os na dan 9.5. z vključenim letom iz Zanzibarja (le 861 eur/os v novoletnem terminu z vključenim letom iz Zanzibarja)
Obvezno doplačilo za notranji let Mwanza - Zanzibar 134 eur/os 
Doplačilo za manjšo skupino 10 – 14 oseb 135 €/os.
40 € popusta, če ste že potovali z nami.
Dodaten popust za otroke na safariju. 

Cena vključuje:
 • privatni transfer iz letališča do hotela v Arushi, 
 • 2x prenočevanje v Arushi v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom),
 • prenočevanje pri Masajih na normalnih ležiščih (2-4), vsa hrana vključena (polni penzion) in vse aktivnosti pri Masajih vključene,
 • privaten transfer z avtobusom do Masajev in nazaj (lahko z manjših vozilom v primeru manjše skupine), 
 • 4 dnevni kamping safari po programu,
 • na safariju vse vstopnine v parke (Manyara, Serengeti), rezervate (Ngorongoro), vaške pristojbine (Eyasi …), 
 • prenočevanje v večjih šotorih (3x3x2m) za dve osebi, v katerih so prenosne postelje s posteljnino v kampih s sanitarijami/tuši s skupno uporabo, 
 • polni penzion na safariju (začetek z zajtrkom in konec s kosilom), 
 • vso opremo za kampiranje (šotor, prenosne postelje, posteljnino, mize, stole, pribor …), 
 • 4x4 vozila (vsi potniki imajo sedež ob oknu), 
 • angleško govorečega vodnika - voznika, kuharja, spremljevalno osebje,
 • najem posebnega spremljevalnega vozila v času safarija za vso opremo (kuhinja, kamping oprema …),
 • vse transferje po programu in po safariju transfer vozil/osebja/opreme iz Mwanze nazaj v Arusho,
 • vse pristojbine za vozila in osebje, 
 • neomejen ogled parkov v času uradnih ur (in veljavnosti dovolilnic),
 • prenočevanje v Mwanzi v dvoposteljnih sobah, nočitev z zajtrkom,
 • letališki transfer v Mwanzi,
 • privatni transfer v Kendwo, 
 • prenočevanje 3x Kendwa (Zanzibar) v dvoposteljnih bungalovih (nočitev z zajtrkom) in 1x Stone Town (Zanzibar) v hotelu v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom),
 • ogled farme začimb z lokalnim kosilom,
 • privatni letališki transfer zadnji dan,
 • slovensko vodenje vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.
Cena ne vključuje le: turistične vize za Tanzanijo (50$), nekaj dodatnih obrokov in pijače, napitnin, osebnih izdatkov, prevoza na/iz letališče (bo urejen za celo skupino). 

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi

DODATNO: Lahko vam uredimo tudi vzpon na Kilimandžaro (ki se izpelje pred začetkom safarija, tako da se skupini pridružite ob njihovem prihodu v Arusho.

NAŠA PREDNOST: Na SAFARIJU se spi v večjih šotorih velikosti 3x3x2 metra (en šotor za dve osebi). V šotoru imate prenosne postelje s posteljnino (tako da ne potrebujete s seboj niti spalnih vreč).

Dodatno imamo najeto spremljevalno vozilo za lokalno ekipo (kuhar, pomočniki …) in vso kuhinjo ter potrebščinami za kampiranje, tako da se ne izgublja časa v samih parkih. Takoj po zajtrku boste že odkrivali naravo, medtem ko bo spremljevalna ekipa pospravljala kamp in vso opremo. Ko boste prišli zvečer v kamp pa bo tudi že vse postavljeno in večerja pripravljena. To boste vsi ljubitelji narave in živali znali še bolj cenit (saj bo veliko več časa za odkrivanje samih narodnih parkov).

200 € akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača letalsko karto, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnih razmerij $:EUR) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Predviden vodnikDamjan Glinšek, Peter Eržen, Jure Podobnik, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com
Vsi Tanzanijo in Zanzibar dobro poznajo in so sem že peljali naše skupine, tako da ste v res dobrih rokah. 

Splošne informacije:

 • Kako potujemo? Na safariju potujemo s posebnimi safari jeepi (vsak potnik ima pogled skozi okno), koristimo notranji let na Zanzibar.
 • Nastanitev: Na safariju spimo v kampih - prenočevanje je v večjih šotorih (3x3x2m) za dve osebi, v katerih so prenosne postelje s posteljnino (vsa oprema nas čaka tam), na Zanzibarju, Arushi in Mwanzi spimo v prijetnih hotelih.
 • Hrana: Na safariju nam lokalni kuhar pripravlja tri obroke na dan (polni penzion), na Zanzibarju bomo imeli možnost okusiti lokalno hrano. 
 • Zahtevnost poti: potovanje ni zahtevno, vseeno pa je potrebno vedeti, da je namenjeno popotnikom, ki ne komplicirajo pri vožnjah po slabih cestah narodnih parkov in ki imajo radi kampiranje sredi narave (na safariju). 
 • Število oseb: min 10 - maks 20.
 • Vreme: Obdobje (konec decembra, januar kot tudi julij) je primerno za obisk Tanzanije. Pričakujemo stabilno vreme (ga je pa vedno težje napovedati). Zanzibar je topel preko celega leta. Čakajo vas optimalne temperature zraka in vode (kopanje na peščenih plažah v Indijskem oceanu).
 • Zdravje: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti. Cepljenje proti rumeni mrzlici ni obvezno, v kolikor se pride iz Slovenije. Neobvezno, a priporočljivo je cepljenje proti hepatitisu A. Glede malarije mi svetujemo preventivo: dolgi rokavi, uporaba zaščitnih sredstev (repelenti). Več na www.zdravinapot.si  
 • Varnost: Tanzanija je varna država. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • Spominki: Tanzanija ima veliko lepih spominkov. 
 • Vizum: Slovenci za vstop potrebujemo vizo, ki jo dobimo ob vstopu v državo. 

Nekaj vtisov popotnikov iz našega potovanja po Tanzaniji in Zanzibarju:

Ocena potovanja: Čista 10! 
V Tanzaniji dobi čas drugačne dimenzije... bila sem na potovanju 14 dni, a se mi je zdelo, da sem že mesece... toliko vsega lepega in spet je moja duša napolnjena z novo energijo... Masaji, njihov ples, Bušmani, big five, pa prostrana narava in vse te divje živali! Za piko na i pa še Zanzibar in jutranji sprehod po peščeni obali, ko valovi odnesejo vsako mojo stopinjo v ocean... predvsem pa: Hakuna Matata (brez skrbi)! Najlepše mi je bilo, ko smo videli v kraterju Ngorongoro “big five”.
Petra

Pozdravljeni, Uroš
Ko se življenje vrne zopet v običajen ritem, lahko objektivno poročam o mojem potovanju v Tanzanijo in na Zanzibar.
Lahko rečem, da je bilo polno prečudovitih vtisov in doživetij in lepo speljano predvsem in zlasti po zaslugi zares profesionalnega Damjana. Veliko sem že prepotovala, a tako organiziranega, mirnega in učinkovitega vodenja še nisem imela, o njegovem znanju in prijaznosti  pa lahko govorim s samimi presežki, skratka, kot profesorica ga objektivno ocenjujem s čisto 10.
Henrika

Ocena potovanja: 10 (pot tja in nazaj je bila sicer naporna a je verjetno v danih okoliščinah itak realno ni bilo možno racionalneje izpeljati). Transport z letališča in potovanja so bila izpeljana brez napak. Pohvala gre tudi ekipi voznikov in spremljevalnemu osebju. Vodiča sta bila razgledani in prijetni osebi. Kuharska ekipa pa se je tudi izkazala
Ocena vodnika: 10. Nimava pripomb. Za za(Hvalo) je premalo prostora … skratka pa  - profesionalen in obenem človeško prijateljski pristop ob vseh situacijah. Upava da potujemo skupaj še kdaj  
Alenka in Ernest 

Ocena potovanja (1-10):  9,5  malo rezerve mora biti
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 9,5
Najlepša je bila narava in živali, nisem verjel, da kaj takega danes še obstaja
Aleš

Na foto safariju vas čaka najverjetneje tudi kralj živali
Ocena potovanja (1-10): Čista 10-ka
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Čista 10-ka (vedno dobre volje, energičen in dobro pripravljen na vodenje – podajanje informacij)
Najlepše je bilo bivanje v masajski vasi, safari (najboljši del – vožnja po stranpoti od Ngorongoro kraterja proti Serengetiju)
Helena

Ocena potovanja (1-10): 10
Jure je zelo v redu vodnik: pozna deželo, ljudi, ima profesionalen odnos do potnikov, se znajde ...
Najbolj všeč so mi bili safariji in obisk masajske vasi. Odličen je tudi ves ostali program. Ničesar ne bi spustila.
Nina

Ocena potovanja: 9
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Najboljši, skratka  profi od glave do pete in človek z veliko začetnico. Zasluži si oceno 10 in 10 +.
Najlepše je bilo: krater Ngorongoro, Park Serengeti, Park Manyara, Masajsko življenje in doživetje v živo, ogled plemena Haadzabov, nepozabno prisrčno praznovanje Novega leta, ogled Ston Towna, plantaža začimb, vodič Peter kateri nas je povezal v nepozabno ekipo.
Nada in Miro

Ocena potovanja: 9. 
Potovanje je bilo odlično organizirano in realizirano. Parki Serengeti, Ngorogoro, Manyara resnično ponujajo naravo, katero lahko vidimo samo v dokumentarnih filmih. Plemena Hadzabe, Masai,... na koncu pa rajske plaže Zanzibarja! Resnično nepozabno!
Vasja

Greste z nami v Tanzanijo in Zanzibar?
Vabljeni, da se nam pridružite!

RAVBAR POTOVANJA - odkrivajte svet z nami!

Še 3 osebe in potrdimo potovanje Uživaška INDONEZIJA (28.7. - 11.8.)

objavljeno: 24. mar. 2018 05:53 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 17. maj 2018 06:49 ]

Uživaška Indonezija 
z otoki Java, Bali, Gili Trawangan (Lombok)
 • Termin: 28.7. - 11.8.2018 oz. kadarkoli za individualne potnike
 • Za potovanje potrebujete: 15 dni  
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 popotnikov
 • Cena: 1.780 eur/os pri 14 osebah + let. karta ca 700 eur/os z letom domov iz Lomboka 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Za zaključene skupine oz. individualne potnike lahko kadarkoli organiziramo. 
 
Potovanje je primerno tudi za družine. 

Še 3 osebe in potrdimo potovanje.  

Indonezija je nekaj posebnega. Z več kot 17000 otoki posejanimi na dolžini več 5000 kilometrov, s svojo bogato kulturo, več kot 300 različnimi narodi in prekrasno naravo. 

Malo je držav, kjer še dandanes živijo ljudje z nasmehom na obrazu in se z veseljem pustijo slikati. Indonezija je država v katero se boste z lahkoto zaljubili in vaš prvi obisk najverjetneje ne bo zadnji. 

Čakajo vas vrhunci treh otokov, hkrati pa bo dovolj prostega časa in na koncu uživanja na lepem otoku.

Na vas čaka odkrivanje otoka Java (kjer na vas čakajo Unescovi biseri - hindujski Prambanan in budistični Borobudur, pa nepozabna vulkana Bromo in neturistični Ijen), Balija (s svojimi delfini v Lovini, Unescovimi riževimi terasami, čudovitimi templji, s svojo posebno kulturo in razvajanjem v Ubudu) in na koncu uživanje na peščeni plaži otoka Gili Trawangan.

Program po dnevih:
H – spi se v preizkušenih hotelih 3* v dvoposteljnih sobah, razen 2x, ko se spi prijetnem popotniškem hotelu v dvoposteljnih sobah
Vključeno Z – zajtrk, K- kosilo, V – večerja

1. dan:  LET PROTI INDONEZIJI iz Ljubljane oz. bližnjih letališč (v tem primeru bo prevoz urejen); obroki na letalu 

2. dan: PRIHOD V JAKARTO (JAVA) 
Predviden je večerni prihod v Jakarto. Transfer do hotela. Spanje Jakarta

3. dan: JAKARTA – YOGYAKARTA 
Jutranji let na otok Javo do kulturne prestolnice države, Yogyakarte. Najprej si pogledamo eno največjih znamenitosti države - fascinanten hindujski tempelj Prambanan (Unesco). Gre za največji skupek hindujskih templjev v Indoneziji posvečenim Brahmi, Višnuju in Šivi. Največji tempelj je visok kar 47 metrov (po templjih so vklesane številne podobe iz Ramayame). Po ogledu sledi vožnja do centra Yogyakarte in ogled Kratona, sultanove palače (sultan ima še danes izredno velik vpliv). Videli boste bogato sprejemnico, muzej in razstavljene inštrumente, ki služijo za igranje orkestra gamelan (Kraton je odprt le do 14.00 ure). Malo naprej si boste pogledali še Taman Sari – vodni grad, ki je služil kot vrt za zabavo za prvega sultana. Tam prodajajo tudi batik (posebne slike in tekstil po čemer slovi Java) po nižjih cenah, saj na ozemlju sultana, zaradi njegove pomembne vloge v zgodovini ni potrebno plačati davkov. Sledi ca 1,5 urna vožnja do Borobudurja
Na poti se ustavimo še pri Candi Mendut templju, ki spada pod tempelj Borobudur, samo da je ta del še starejši (tempelj je slikovit zaradi velikega drevesa, ki leži tik ob njem). Tik ob templju je tudi budistični samostan. Sledi spanje v Borobudurju (H, Z)

4. dan: VZHOD z ogledom BOROBUDURJA, TURA PO OKOLICI IN VRNITEV V YOGYAKARTO 
Najprej nas čaka ogled največje znamenitost Indonezije - Unescov Borobudur, ki je največji budistični tempelj na svetu (iz 9. stoletja) zgrajen v obliki mandale. Vsebuje šest nadstropij in je dekoriran z 2672 reliefi in 504 kipi Bud. Zgornji del je najbolj fotogeničen s 72 stupami v katerih se nahaja Budin kip. Dan bomo začeli zgodaj, saj se bo šlo čakat sončni vzhod na vrh Borobudurja, ki šteje po National Geographicu med stvari katere morate videti v času vašega življenja. Po ogledu vas čaka zajtrk in odkrivanje zelo lepe okolice. Najprej si pogledamo vas, kjer izdelujejo tofu, sledi ogled vasi, kjer cela vas izdeluje keramične posode (lahko boste tudi sami poskusili), obe pa ležita med polji, kjer gojijo riž, čilije, jajčevce, papaje in tobak. Sledi postanek pri templju Candi Pawon, kjer boste poskusili posebno kavo Luwak, ki je najdražja na svetu. Sledi vožnja do Yogyakarte. Spanje Yogyakarta (H, Z) 
Opcijsko se lahko gre zvečer gledat predstavo Ramayana, kjer nastopa skoraj 200 plesalcev (v primeru lepega vremena se odvija zunaj in zadaj je za kuliso osvetljen mogočni tempelj Prambanan, drugače pa zraven v dvorani). 

5. dan: YOGYAKARTA – MOJOKERTO/SURABAYA - BROMO 
Po zajtrku sledi prevoz do železniške postaje, kjer vas čaka vlak do Surabaye (4,5 h). Zanimivo bo opazovati Indonezijo še iz vlaka (zanimivi motivi na poti). Od Surabaye vas čaka privaten prevoz proti vulkanu Bromo s postankom pri slapu Madakaripura. Spanje v vasi Cemara Lawang, ki je tik pred vulkanom Bromom. Čas za fotografiranje ob sončnem zahodu. Spanje Cemara Lawang (H, Z)

6. dan: BROMO z VZHODOM – IJEN 
Navsezgodaj zjutraj vas bodo z jeepi odpeljali na najvišjo razgledno točko, svetovno znan razgled Mt. Pananjakan, ki leži 2.770 metrov visoko, kjer vas čakajo (v primeru normalnega vremena) posebni pogledi na vulkane (Mt. Bromo, Mt. Semeru ...). Sledi spust z jeepi (ca 40 minut) in vzpon na Mt. Bromo (ca 40 minut peš). Lepi motivi. Sledi zajtrk in panoramska vožnja proti Ijen platoju preko Banyuwabgija vse do vasi Lichin (prosto za samostojno odkrivanje oz. počitek). Spanje Lichin oz. okolica (H, Z)  

7. dan: VULKAN IJEN – transfer do LOVINE (BALI) 
Navsezgodaj zjutraj vas čaka transfer do Paltudinga in hoja na vrh vulkana Ijen (3 km). Kawah Ijen je izredno barvito in zanj pravijo, da je najbolj kislo jezero na svetu. Vzpon traja od 1-2 ur odvisno od vas (lahko pa se ta čas odpočijete v hotelu). Številni fotografski motivi. Na vrhu vulkana vas poleg krasnih motivov čakajo še domačini, ki iz jezera na vrhu vulkana vsak dan nosijo žveplo v dolino. Sledi spust v dolino.  
Za tiste ki ste pripravljeni vstati zgodaj za poseben fotografski motiv se gre lahko opcijsko na vulkan že ob polnoči, da lahko doživite Blue flame (poseben pojav zaradi žvepla, ki pa se ga ne da 100% garantirati vsak dan). Po vrnitvi se gre s trajektom na bližnji otok Bali in naprej ca dve uri vožnje do obmorskega kraja Lovina, ki slovi po delfinih. Spanje Lovina (H, Z)
 
8. dan: LOVINA (Delfini) – jezero BERATAN – riževe terase (Unesco) - UBUD 
Okoli sončnega vzhoda vas že čaka prevoz z lokalnimi čolni na morje, kjer skoraj 100% garantirajo, da boste videli delfine, ki se vsakodnevno zadržujejo v teh vodah (v skupinah je lahko tudi več kot 30 delfinov). Po druženju z delfini sledi zajtrk in vožnja do jezera Beratan, kjer stoji Ulun Dalu - eden najbolj pomembnih templjev na Baliju, kamor hodijo domačini na romanje, da bi imeli dovolj vode za njihove riževe terase. Sledi vožnja čez botanični vrt (posebno drevo in sprehod po bambusovem gozdu). Sledi vožnja proti Ubudu in postanek pri riževih terasah, ki so na Baliju pod Unescovo zaščito (predvidoma v predelu Tegallalang). Ubud je eno najbolj fascinantnih območij v Aziji. Sprehodili se boste po posebnem Sacred Monkey Forestu Sanctuary, kjer domujejo opice, izredno mogočna drevesa, v njem pa je tudi glavni tempelj in Holy Spring tempelj z zmajevim mostom. Spanje Ubud (H, Z)

9. in 10. dan: UBUD – najboljši kraj na Baliju za aktivnosti, ki leži sredi lepe pokrajine (riževa polja) in uživanje v hotelu z bazenom
Prosta dva dneva za odkrivanje Ubuda in okolice oz. za uživanje v bazenu oz. poceni masažah; Vodnik vam bo lahko uredil dodatne opcijske oglede (prevoz in vodnik je že vključen, doplača se le vstopnino). Npr. ogled templja Taman Uyun (Unesco) kar pomeni čudovit vrt. Lahko se gre pogledat tudi tempelj Tanan Lot, ki leži na posebni lokaciji na skali, tik ob obali in je dostopen le ob oseki (predstavlja pomemben del balineškega spiritualizma in mitologije). Če imate radi živali imajo v bližini Elephant safari park (za ljubitelje slonov) oz. Bali Safari and Marine park (če imate radi živali). V Ubudu so številni spa-ji in masažni centri, duhovne delavnice in tečaji joge, muzeji in galerije, templji in lepa okolica. Hkrati pa je Ubud idealen kraj, da nakupite spominke, se sprehodite po tržnici ali si pogledate kakšno večerno predstavo (vsak večer so na voljo številni plesi po okoliških vaseh ali v palači - od posebnega Kecak plesa do Barong plesa). Spanje Ubud (H, Z)

11. dan: prevoz do z hitro ladjo otoka GILI TRAWANGAN (Z)
Zjutraj vas čaka prevoz do pristanišča in prevoz s hitro ladjo do otoka Gili Trawangan. Prost popoldan za uživanje na lepi peščeni plaži (v okolici je polno aktivnosti: snorklanje z želvami, odkrivanje otoka s kolesom, kajak, masaže, kuharske delavnice ...). Uživanje v sproščenem vzdušju in večerni zabavi. Spanje Gili Trawangan (H, Z)

12. dan: 
GILI TRAWANGAN (Z)
Prosto – uživanje na peščeni plaži in številnih aktivnostih, ki jih ponuja otok. Spanje Gili Trawangan (H, Z)

13. dan: GILI TRAWANGAN (Z)
Prosto – uživanje na peščeni plaži oz. svetujemo za aktivne po duši opcijski izlet na zanimiv sosednji otok Lombok. Spanje Gili Trawangan (H, Z)

14. dan: transfer na bližnji otok Lombok od koder se leti proti domu (Z)

15. dan: prihod domov

Cena: 1.780 eur/os pri 14 osebah + let. karta ca 700 eur/os z letom iz Lomboka 
Pri manjši skupini (10 – 13 potnikov) je doplačilo 110 eur/osebo.
40 eur popusta za vse, ki ste že potovali z nami. 

Cena vključuje (ogledi treh otokov: Java, Bali, Gili Trawangan):
Tempelj na jezeru Beratan
 • notranji let Jakarta – Yogyakarta, 
 • vse privatne transferje po programu preko celega potovanja in stroške goriva ter voznika,
 • vožnja z vlakom Yogyakarta – Mojokerto,
 • hitra ladja Bali - Gili Trawangan ter ladja Gili - Lombok,
 • 12x namestitev v preizkušenih hotelih 3* v dvoposteljnih sobah (z vključenimi zajtrki), razen 2x, ko se spi prijetnem popotniškem hotelu v dvoposteljnih sobah (z vključenim zajtrkom),
 • vse vstopnine po programu (tempelj Pranbanan, Kraton, Taman Sari vodni grad, Candi Mendut tempelj, Borobudur z doplačilom za sunrise tour, ogled vasi, kjer delajo tofu in keramiko, Candi Peron tempelj, degustacija kave luwak, slap Madakaripura, vstopnini za vulkan Bromo in vulkan Ijen, Ulan Dalu tempelj – Beratan, riževe terase Tegallang, Sacred Monkey forest sanctuary - Ubud ...),
 • tura delfini in jeep za vulkan Bromo,
 • lokalne vodnike ves čas (razen Gili),
 • profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.  
Cena ne vključuje le: dodatnih obrokov, osebnih stroškov in napitnin, eventuelne izhodne takse in takse pri notranjem letu (ca 15 eur), vize (ca 25 eur), povratnega prevoza do/iz letališča (če bo potrebno).

V primeru, da let ne bo iz Ljubljane bo organiziran prevoz za skupino. 
Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi.

200 eur akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je potovanje potrjeno se uredi letalske karte. Preostanek plačila se plača najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Predviden vodnik na turi: Peter Eržen oz. Senad Osmanaj, oba sta vodnika z licenco GZS, ki Indonezijo zelo dobro poznata. 

SPLOŠNE INFORMACIJE
 • SPANJE: Spali boste v preizkušenih prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah.
 • PREVOZI: Poleg notranjega leta Jakarta - Yogyakarta boste imeli ves čas po programu na voljo privatne transferje (avtobus/kombi, ladja, čolni …). Razen ko se gre na/iz Gilija so zraven drugi potniki na ladji.
 • HRANA: Jedli boste v preverjenih hotelskih in lokalnih restavracijah. Hrana je zelo raznovrstna in primerna za kogarkoli. V ceni imate zajtrke na vseh lokacijah. 
 • VREME: Konec julija je suho obdobje v osrednjem delu, kjer boste potovali. Ker pa so številni predeli zelo vlažni, lahko kadarkoli dežuje (vendar pričakujemo bolj kake plohe). Temperature bodo visoke (ne pa spet previsoke). Na vulkanih bo drugačna klima in je potrebno imeti s seboj tudi vetrovko.
 • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.si. Niso zahtevana nobena cepljenja, vendar je odločitev v vaših rokah. 
 • VARNOST: Indonezija je varna država za potovanje (turistični predeli, kjer vi potujete) in ne bi smeli imeti nobenih težav. 
 • SPOMINKI: Na voljo bo veliko spominkov od batika, tekstila, slik, lesenih izdelkov do Budovih podobic in mask. 
 • VIZUM: Slovenci za obisk Indonezije potrebujemo vizo, ki se dobi na letališču ob prihodu in stane ca 25 eur. 
Vtis naših potnikov iz potovanja po Indoneziji:

Pozdravljen!
Potovanje po Indoneziji je uspešno zaključeno. V glavnem je potekalo še bolje od pričakovanj, program smo izpolnili, ga celo razširili. Več pozneje, morda na kakem srečanju, če je mogoče. Lep pozdrav
Marja in Borut

Indonezija je polna energije in življenja in smo prepričani, da se vas bo dotaknila.

Vabljeni, da se nam pridružite na posebnem potovanju po Indoneziji. 

Info in prijave: gsm: 031-684 651 (Uroš), email: uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami

Potrdili smo julijsko potovanje Tanzanija in Zanzibar v terminu 8. - 20.7.2018 - pohitite s prijavo

objavljeno: 21. feb. 2018 02:27 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 9. maj 2018 01:05 ]

Tanzanija in Zanzibar


Za zaključene skupine lahko organiziramo kadarkoli. 

Potovanje je zelo primerno tudi za družine (ni obvezno cepljenje). Popust za otroke na safariju.

Potovanje v julijskem terminu je potrjeno - pohitite s prijavo.Videli in doživeli boste Afriko kot iz dokumentarnih filmov. V narodnih parkih Serengeti in Ngorogoro kraterju je največja koncentracija živali na svetu. Če hočete videti velikih 5 (leva, slona, bivola, leoparda in nosoroga) je največja verjetnost prav tukaj. Čaka vas safari v narodne parke Manyara, Ngorogoro krater in Serengeti. Vmes bo še lov z Bušmani ob jezeru Eyasi in nepozabno druženje z Masaji. Lahko boste videli boste najvišjo afriško goro Kilimandžaro, najslavnejše parke, pradavna plemena, največje afriško jezero ter na koncu še lepe plaže Zanzibarja. 

Potovanje je idealna kombinacija aktivnega potovanja in na koncu uživanja na lepih plažah Zanzibarja. 

PROGRAM: 
1. dan: LET DO TANZANIJE – TRANSFER DO ARUSHE
Let proti Tanzaniji (obroki na letalu). Predviden je večerni prihod na letališče Kilimandžaro in krajši privatni transfer do Arushe. Spanje v hotelu v Arushi (dvoposteljne sobe).

2. dan: ARUSHA – MASAJSKA VAS (pol penzion)
V kolikor boste imeli srečo se lahko v Arushi ob lepem vremenu vidi najvišji vrh Afrike (Kilimandžaro). Sledi čas za ogled Arushe in potem transfer do masajske vasice in obisk masajskega muzeja, kjer se boste vrnili v preteklost in se podrobno seznanili z masajsko kulturo. Ob sončnem zahodu pa vas čaka masajski ples s ceremonijo. Potem pa BBQ večerja na žaru z Masaji in druženje ob tabornem ognju. Spali boste v tradicionalni masajski kolibi (notri imajo udobna ležišča). 
Gre za posebno izkušnjo druženja z Masaji, kjer je vključena celotna skupnost in kjer se bo celoten prihodek namenil izgradnji vodovoda oz. v dobrobit skupnosti. Spanje pri Masajih v tradicionalni koči – udobno ležišče (po 2-4 osebe skupaj).    

3. dan: MASAJSKA VAS – ARUSHA (zajtrk, kosilo):
Po zajtrku vas čaka peš safari po masajskem ozemlju, kjer se boste seznanili z njihovo tehniko lovljenja ter o njihovi medicini in zdravilnih zeliščih. Sledi obisk pri masajski babici, kjer boste prisostvovali pri obredu pitja čaja. Sledi tradicionalno kosilo in popoldan vrnitev v Arusho in spanje v hotelu (dvoposteljne sobe). 

4. dan: ARUSHA - NARODNI PARK MANYARA (polni penzion):
Po zajtrku sledi prerazporeditev potnikov v 4x4 vozila in postanek za nakup v supermarketu. Sledi vožnja s piknik kosilom pri narodnem parku Manyara. Potem pa ogled narodnega parka, ki se nahaja med alkalnim jezerom Manyara in zahodnim zidom vzhodnega dela Velikega Tektonskega jarka. Najbolj nenavaden prizor v parku so "po-drevesih-plezajoči-levi", ki jih je občasno možno videti na vejah akacij šest do sedem metrov nad tlemi. V tem parku je tudi največja koncentracija slonov v Tanzaniji. Srečali pa boste lahko med drugim tudi bivole, žirafe, leoparde, impale, nilske konje ter veliko vrst ptic. Večerja in prenočevanje v kampu v kvalitetnih večjih dvoposteljnih šotorih s posteljami.

5. dan: MANYARA – EYASI – LOV Z BUSHMANI – NGORONGORO KRATER (polni penzion):
Po zgodnjem zajtrku vožnja proti največjem tanzanijskem alkalnem jezeru Eyasi, kjer biva pleme Haadzabe, poznano tudi kot »Bušmani oz. grmičarji«, kjer sem jim boste pridružili na jutranjem lovu za hrano. Nekateri še vedno živijo kot nekoč, lovijo z lokom in sulicami in za vsak plen zakurijo ogenj – brez vžigalic. Sledi piknik kosilo in vožnja do enega najboljših parkov sveta za opazovanje živalstva - Ngorongora in popoldanski ogled. Čudoviti Ngorongoro krater je bil proglašen za mesto svetovnega nasledstva s strani Združenih narodov in njegova zaščita raznovrstnosti je bila povezana z Noetovo barko. Pred tremi milijoni let je bil Ngorongoro aktivni vulkan, ampak njegov vrh se je sesedel in nastala je kaldera; danes predstavlja največjo nepretrgano kaldero na svetu s premerom 20 km. Krater je eno redkih mest, kjer se v enem dnevu lahko vidi "veličastnih pet": slona, bivola, leva, leoparda ter nosoroga. V parku so posneli veliko dokumentarnih filmov in tudi sami se boste počutili kot, da ste prisotni v enem od njih. Večerja in prenočevanje na robu kraterja v kampu v večjih dvoposteljnih šotorih s posteljami.

6. dan: NGORONGORO REZERVAT – SERENGETI NARODNI PARK (polni penzion):
Po zajtrku vožnja po stranski panoramski cesti do slavnega Serengeti narodnega parka, ki je dobil ime iz masajske besede "Siringet", kar pomeni "neskončna planota" in piknik kosilo. Ekosistem Serengetija podpira največjo koncentracijo pašnih živali v Afriki, kjer boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji živali na safariju v parku. Večerja in spanje v kampu v večjih dvoposteljnih šotorih s posteljami. 

7. dan: SERENGETI PARK – MWANZA NA JEZERU VIKTORIJA (zajtrk, kosilo):
Po zajtrku in sončnem vzhodu vas čaka dodatno odkrivanje parka Serengeti, kjer se vsako leto dogodi "velika migracija" oz "tek za preživetje" (ne pozabite, da živali nimajo urnika). Po kosilu vožnja do mesta Mwanza na obali največjega afriškega jezera Viktorija. Prenočevanje v Mwanzi v dvoposteljnih sobah. 

8. dan: MWANZA – DAR – ZANZIBAR – STONE TOWN (zajtrk): 
Po zajtrku sledi let na Zanzibar preko Dar el Salama s predvidenim prihodom na Zanzibar ob ca 12.25 popoldan. Sledi transfer v Stone Town (ki navdušuje s svojimi ozkimi ulicami). Ogled mesta in obisk Forodani vrtov in njihovih stojnic s svežo zanzibarsko hrano. Spanje v Stone townu v hotelu v dvoposteljnih sobah.

9. dan: TURA ZAČIMB – KENDWA (zajtrk, kosilo):
Po zajtrku čas za zadnje nakupe. Sledi daljša tura po plantaži začimb, eksotičnega sadja in zelenjave s kosilom, kjer boste vse tudi okusili. Po kosilu sledi krajši transfer na severni del Zanzibarja do predela Kendwa, kjer vas za konec čaka uživanje na lepem Zanzibarju. Prosto za poležavanje na plaži, snorklanje in uživanje v sončnem zahodu. Ste za masažo na plaži? Ali za koktejl ob sončnem zahodu? Ker je Zanzibar koralni otok in ga obkroža koralni greben je raj za vse potapljače. Prenočevanje v bungalovih ob plaži (dvoposteljni).

10. dan: KENDWA PLAŽA (zajtrk):
Uživanje na peščeni plaži, kjer se bo ustavil čas. Prosto za uživanje, tako da bo vsak prišel na svoj račun. Lahko greste peš do Nungwija po plaži, svetilnikamini akvarija in do rezervata za želvePrenočevanje v bungalovih ob plaži (dvoposteljni).

11. dan: KENDWA PLAŽA (zajtrk):
Uživanje na peščeni plaži, kjer se bo ustavil časLahko se gre na snorklanje oz. na izlet z ladjico. Prosto za uživanje, tako da bo vsak prišel na svoj račun. 
Prenočevanje v bungalovih ob plaži (dvoposteljni).

12. dan: KENDWA PLAŽA – LET PROTI DOMU (zajtrk)
Dopoldan uživanje na Zanzibarju. Sledi transfer na zanzibarsko letališče in pozno popoldanski polet proti domu.

13. dan: PRIHOD DOMOV

Cena: 2.170 eur/os pri številu 15 oseb + let. karta z vsemi taksami od 800 eur/os 
Obvezno doplačilo za notranji let Mwanza - Zanzibar ca 134 eur/os (končen znesek bo znan ob potrditvi skupine; v kolikor ne bo direktnega leta iz Zanzibarja se doplača ca 60 eur/os za notranji let Zanzibar - Dar el Salam).
Doplačilo za manjšo skupino 10 – 14 oseb 135 €/os.
40 € popusta, če ste že potovali z nami.
Dodaten popust za otroke na safariju. 

Cena vključuje:
 • privatni transfer iz letališča do hotela v Arushi, 
 • 2x prenočevanje v Arushi v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom),
 • prenočevanje pri Masajih na normalnih ležiščih (2-4), vsa hrana vključena (polni penzion) in vse aktivnosti pri Masajih vključene,
 • privaten transfer z avtobusom do Masajev in nazaj (lahko z manjših vozilom v primeru manjše skupine), 
 • 4 dnevni kamping safari po programu,
 • na safariju vse vstopnine v parke (Manyara, Serengeti), rezervate (Ngorongoro), vaške pristojbine (Eyasi …), 
 • prenočevanje v večjih šotorih (3x3x2m) za dve osebi, v katerih so prenosne postelje s posteljnino v kampih s sanitarijami/tuši s skupno uporabo, 
 • polni penzion na safariju (začetek z zajtrkom in konec s kosilom), 
 • vso opremo za kampiranje (šotor, prenosne postelje, posteljnino, mize, stole, pribor …), 
 • 4x4 vozila (vsi potniki imajo sedež ob oknu), 
 • angleško govorečega vodnika - voznika, kuharja, spremljevalno osebje,
 • najem posebnega spremljevalnega vozila v času safarija za vso opremo (kuhinja, kamping oprema …),
 • vse transferje po programu in po safariju transfer vozil/osebja/opreme iz Mwanze nazaj v Arusho,
 • vse pristojbine za vozila in osebje, 
 • neomejen ogled parkov v času uradnih ur (in veljavnosti dovolilnic),
 • prenočevanje v Mwanzi v dvoposteljnih sobah, nočitev z zajtrkom,
 • letališki transfer v Mwanzi,
 • privatni transfer v Kendwo, 
 • prenočevanje 3x Kendwa (Zanzibar) v dvoposteljnih bungalovih (nočitev z zajtrkom) in 1x Stone Town (Zanzibar) v hotelu v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom),
 • ogled farme začimb z lokalnim kosilom,
 • privatni letališki transfer zadnji dan,
 • slovensko vodenje vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.
Cena ne vključuje le: turistične vize za Tanzanijo (50$), nekaj dodatnih obrokov in pijače, napitnin, osebnih izdatkov, prevoza na/iz letališče (bo urejen za celo skupino). 

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi

DODATNO: Lahko vam uredimo tudi vzpon na Kilimandžaro (ki se izpelje pred začetkom safarija, tako da se skupini pridružite ob njihovem prihodu v Arusho.

NAŠA PREDNOST: Na SAFARIJU se spi v večjih šotorih velikosti 3x3x2 metra (en šotor za dve osebi). V šotoru imate prenosne postelje s posteljnino (tako da ne potrebujete s seboj niti spalnih vreč).

Dodatno imamo najeto spremljevalno vozilo za lokalno ekipo (kuhar, pomočniki …) in vso kuhinjo ter potrebščinami za kampiranje, tako da se ne izgublja časa v samih parkih. Takoj po zajtrku boste že odkrivali naravo, medtem ko bo spremljevalna ekipa pospravljala kamp in vso opremo. Ko boste prišli zvečer v kamp pa bo tudi že vse postavljeno in večerja pripravljena. To boste vsi ljubitelji narave in živali znali še bolj cenit (saj bo veliko več časa za odkrivanje samih narodnih parkov).

200 € akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača letalsko karto, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnih razmerij $:EUR) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Predviden vodnikDamjan Glinšek, Peter Eržen, Jure Podobnik, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com
Vsi Tanzanijo in Zanzibar dobro poznajo in so sem že peljali naše skupine, tako da ste v res dobrih rokah. 

Splošne informacije:

 • Kako potujemo? Na safariju potujemo s posebnimi safari jeepi (vsak potnik ima pogled skozi okno), koristimo notranji let na Zanzibar.
 • Nastanitev: Na safariju spimo v kampih - prenočevanje je v večjih šotorih (3x3x2m) za dve osebi, v katerih so prenosne postelje s posteljnino (vsa oprema nas čaka tam), na Zanzibarju, Arushi in Mwanzi spimo v prijetnih hotelih.
 • Hrana: Na safariju nam lokalni kuhar pripravlja tri obroke na dan (polni penzion), na Zanzibarju bomo imeli možnost okusiti lokalno hrano. 
 • Zahtevnost poti: potovanje ni zahtevno, vseeno pa je potrebno vedeti, da je namenjeno popotnikom, ki ne komplicirajo pri vožnjah po slabih cestah narodnih parkov in ki imajo radi kampiranje sredi narave (na safariju). 
 • Število oseb: min 10 - maks 20.
 • Vreme: Obdobje (konec decembra, januar kot tudi julij) je primerno za obisk Tanzanije. Pričakujemo stabilno vreme (ga je pa vedno težje napovedati). Zanzibar je topel preko celega leta. Čakajo vas optimalne temperature zraka in vode (kopanje na peščenih plažah v Indijskem oceanu).
 • Zdravje: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti. Cepljenje proti rumeni mrzlici ni obvezno, v kolikor se pride iz Slovenije. Neobvezno, a priporočljivo je cepljenje proti hepatitisu A. Glede malarije mi svetujemo preventivo: dolgi rokavi, uporaba zaščitnih sredstev (repelenti). Več na www.zdravinapot.si  
 • Varnost: Tanzanija je varna država. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • Spominki: Tanzanija ima veliko lepih spominkov. 
 • Vizum: Slovenci za vstop potrebujemo vizo, ki jo dobimo ob vstopu v državo. 

Nekaj vtisov popotnikov iz našega potovanja po Tanzaniji in Zanzibarju:

Ocena potovanja: Čista 10! 
V Tanzaniji dobi čas drugačne dimenzije... bila sem na potovanju 14 dni, a se mi je zdelo, da sem že mesece... toliko vsega lepega in spet je moja duša napolnjena z novo energijo... Masaji, njihov ples, Bušmani, big five, pa prostrana narava in vse te divje živali! Za piko na i pa še Zanzibar in jutranji sprehod po peščeni obali, ko valovi odnesejo vsako mojo stopinjo v ocean... predvsem pa: Hakuna Matata (brez skrbi)! Najlepše mi je bilo, ko smo videli v kraterju Ngorongoro “big five”.
Petra

Pozdravljeni, Uroš
Ko se življenje vrne zopet v običajen ritem, lahko objektivno poročam o mojem potovanju v Tanzanijo in na Zanzibar.
Lahko rečem, da je bilo polno prečudovitih vtisov in doživetij in lepo speljano predvsem in zlasti po zaslugi zares profesionalnega Damjana. Veliko sem že prepotovala, a tako organiziranega, mirnega in učinkovitega vodenja še nisem imela, o njegovem znanju in prijaznosti  pa lahko govorim s samimi presežki, skratka, kot profesorica ga objektivno ocenjujem s čisto 10.
Henrika

Ocena potovanja: 10 (pot tja in nazaj je bila sicer naporna a je verjetno v danih okoliščinah itak realno ni bilo možno racionalneje izpeljati). Transport z letališča in potovanja so bila izpeljana brez napak. Pohvala gre tudi ekipi voznikov in spremljevalnemu osebju. Vodiča sta bila razgledani in prijetni osebi. Kuharska ekipa pa se je tudi izkazala
Ocena vodnika: 10. Nimava pripomb. Za za(Hvalo) je premalo prostora … skratka pa  - profesionalen in obenem človeško prijateljski pristop ob vseh situacijah. Upava da potujemo skupaj še kdaj  
Alenka in Ernest 

Ocena potovanja (1-10):  9,5  malo rezerve mora biti
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 9,5
Najlepša je bila narava in živali, nisem verjel, da kaj takega danes še obstaja
Aleš

Na foto safariju vas čaka najverjetneje tudi kralj živali
Ocena potovanja (1-10): Čista 10-ka
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Čista 10-ka (vedno dobre volje, energičen in dobro pripravljen na vodenje – podajanje informacij)
Najlepše je bilo bivanje v masajski vasi, safari (najboljši del – vožnja po stranpoti od Ngorongoro kraterja proti Serengetiju)
Helena

Ocena potovanja (1-10): 10
Jure je zelo v redu vodnik: pozna deželo, ljudi, ima profesionalen odnos do potnikov, se znajde ...
Najbolj všeč so mi bili safariji in obisk masajske vasi. Odličen je tudi ves ostali program. Ničesar ne bi spustila.
Nina

Ocena potovanja: 9
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Najboljši, skratka  profi od glave do pete in človek z veliko začetnico. Zasluži si oceno 10 in 10 +.
Najlepše je bilo: krater Ngorongoro, Park Serengeti, Park Manyara, Masajsko življenje in doživetje v živo, ogled plemena Haadzabov, nepozabno prisrčno praznovanje Novega leta, ogled Ston Towna, plantaža začimb, vodič Peter kateri nas je povezal v nepozabno ekipo.
Nada in Miro

Ocena potovanja: 9. 
Potovanje je bilo odlično organizirano in realizirano. Parki Serengeti, Ngorogoro, Manyara resnično ponujajo naravo, katero lahko vidimo samo v dokumentarnih filmih. Plemena Hadzabe, Masai,... na koncu pa rajske plaže Zanzibarja! Resnično nepozabno!
Vasja

Greste z nami v Tanzanijo in Zanzibar?
Vabljeni, da se nam pridružite!

Video narodnega parka Serengeti - ste pripravljeni na pravo Afriko?

YouTube Video

Prijavnica se nahaja spodaj (kliknite na puščico). 
Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se jo poskenira in pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 

RAVBAR POTOVANJA - odkrivajte svet z nami!

Naredimo boljši svet v letu 2018

objavljeno: 24. dec. 2017 05:02 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 26. dec. 2017 10:02 ]

Dragi naši potniki in vsi ljubitelji potovanj

Po vseh prepotovanih kilometrih po svetu in iskanja smisla življenja sem odkril, da je pot okoli sveta, v bistvu pot do središča samega sebe. In vsi ljudje, ki sem jih spoznal so bili moji učitelji na čudoviti pustolovščini, ki se ji reče življenje.

V zadnjem letu pa sem se naučil tudi hvaležnosti in tako sem iz srca hvaležen vsem, ki ste potovali z nami in tudi ostalim, ki nas spremljate.

V letu 2018 vam želim srečo v vsakdanjih stvareh in notranji mir.

Mahatma Gandi je rekel: »Bodimo sprememba, ki jo želimo videti v svetu!«
Zato želim, da bi vsi skupaj prispevati k boljšem svetu.

Veselo praznovanje božiča in vse lepo v 2018

Uroš Ravbar in ekipa Ravbar Potovanj

1-10 of 325