Novice


Vse dobro v 2019 - RAVBAR POTOVANJA

objavljeno: 28. dec. 2018 02:10 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 28. dec. 2018 02:11 ]

Dragi naši potniki in vsi ljubitelji potovanj

Naj vam leto 2019 prinese harmonijo v odnosih v vaši družini, v službi, na potovanjih in v vsakdanjem življenju ...

Edini pravi način življenja na zemlji je, da čutiš brezpogojno ljubezen do drugih ljudi in vseh živih bitij, ker smo vsi družina. 
Bob Randall, Kanyini principles

In da bi imeli čimveč prijateljev po celem svetu kot to opiše rek plemena Navaho
Bil sem na koncu zemlje.
Bil sem na koncu voda.
Bil sem na koncu neba.
Bil sem na koncu gora. 
Ničesar nisem našel, kar ne bi bilo moj prijatelj. 

Vse dobro

Uroš Ravbar in ekipa Ravbar Potovanj

Zadnja mesta za februarsko Kubo, kmalu potrjena Kuba v času zimskih počitnic

objavljeno: 6. dec. 2018 09:05 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 10. jan. 2019 06:42 ]

Vrhunci Kube
 • Termini: 9. - 23.2.2019, 23.2. - 9.3.2019, 20.4. - 4.5.2019, 19.10. - 2.11.2019 in 25.12.2019 - 6.1.2020
 • Trajanje potovanja: 15 dni (novoletni termin 13 dni)
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 1.658 eur/os pri najmanj 15 prijavljenih + letalska karta (od ca 600 eur/os naprej, za novo leto od 900 eur/os naprej) 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za zaključene skupine.
Je primerno tudi za družine. 


GRE ZA NAŠO DOLGOLETNO USPEŠNICO!

 
9. - 23.2.2019 - potovanje je potrjeno - še 7 prostih mest - en dan daljši program z resortom na koncu   
23.2. - 9.3.2019 - kmalu potrdimo  
20.4. - 4.5.2019 - potovanje je polno 

Skozi odprta okna prihaja glasba v valovih, medtem ko nas ob večerih čakajo spontani plesni ritmi in povsod je prisotno življenje. Kuba je država, kjer si enostavno v trenutku zdaj in se prepustiš toku dogajanj. Kjer še vedno lahko vidiš klasične stare limuzine parkirane na kolonialnih trgih in revolucionarne grafite na stenah živo pisanih hiš, ki opevajo revolucionarne podvige Che Guevare in Fidela Castra. Pa najlepše kubanske plaže in odmaknjeni otoki, jahanje konj, tobak, rum in koktejli v kombinaciji s salso, sonom in drugimi zvrstmi. Vabimo vas, da z nami odkrijete Kubo, kjer bomo s katamarani odkrivali odmaknjene otoke, se družili z delfini in snorkali med najlepšimi koralami, kjer bomo spali pri domačinih doma in uživali v njihovi gostoljubnosti in sproščenosti. 

Na vas čaka odličen program (kjer smo izbrali najboljše kar Kuba ponuja) in vodnik, ki se na Kubi počuti kot doma. Tako Kube ne boste samo videli, ampak tudi doživeli.  

PROGRAM: 
H – hotel (3x) v dvoposteljnih sobah
Drugje spanje pri domačinih po dva v sobi (posebno doživetje)
Vključeno Z - zajtrk, K – kosilo

Starodavna HavanaDan 1 - Evropa – HAVANA
Polet prek enega izmed evropskih letališč v Havano. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti, prevoz do hotela in če boste pri močeh prvo nočno odkrivanje. Nočitev v hotelu v Havani. (letalo, H)

Dan 2 – HAVANA
Havana je mesto iz nekega drugega časa. Najprej obiščemo stari del mesta, kjer stoji katedrala in kjer Havana kaže svojo pravo staro podobo. Obiščemo tudi muzej ruma Havana Club ter si pogledamo njegovo skrivnostno proizvodnjo. Potem sedemo v stare ameriške avtomobile in si v njih privoščimo ogled novega mestnega jedra. Z vetrom v laseh uživamo ob prizorih na priobalni aveniji Malecon, pomembnostih revolucionarnih uspehov iz Trga revolucije, arhitekturni lepoti predsedniške palače, slikovitosti Centralnega parka, poveljevanju iz Kapitola in zasluženem predihu v predsedniškem hotelu... Zvečer pa se gre plesat ali na opcijski koncert Buena Vista Social club. Nočitev v hotelu v Havani (H, Z).

Dan 3 – HAVANA – HEMINGWAYEVA POSEST - SANTA CLARA – REMEDIOS 
Zjutraj nas najprej čaka ribiška vasico Cojimar, od koder je Hemingway hodil na ribolov, in koder je nastalo njegovo najbolj prepoznavno delo “Starec in morje”. Obiščemo lokal v katerem je nastajala knjižna uspešnica in kjer nam postrežejo koktejl. Sledi obisk Hemingwayeve posesti potem pa vožnja do Santa Clare, ki jo popestrimo z zanimivimi zgodbami iz kubanske revolucije – s poudarkom na Che Guevari, saj nas čaka ena največjih otoških znamenitosti - mavzolej Che Guevare, najbolj znanega revolucionarja 20. stoletja. Sledi vožnja do Remediosa in čas za odkrivanje mesta. Nočitev pri domačinih doma. (Z)

Kolonialni Trinidad
Dan 4 - REMEDIOS – CAYO SANTA MARIA – REMEDIOS
Danes nas čaka vožnja s katamaranom do rezervata Cayo Santa Maria. Do njega vodi ca 40 km dolg nasip čez morje Atlantika in potopljene otočke, obrasle z mangrovimi gozdovi. Gre od Unesca zaščiten biosferni rezervat, kjer boste snorklali in uživali v morju ter se družili z delfinom (v odprtem bazenu). Mogoče dobite tudi njegov poljub. Pozno popoldne se vrnemo v Remedios, tokrat barve sončnega zahoda popestrijo vrnitev. Nočitev pri domačinih doma. (K)

Dan 5 –  REMEDIOS – ESCAMBRAY – TRINIDAD
Na poti proti Trinidadu se ustavimo v tovarni cigar, kjer se seznanimo z njihovo izdelavo preden se podamo v hriboviti Escambray. Ne daleč vstran od panoramske razgledne točke na nižje ležeča jezera, nas že čakajo ruski tovornjaki in sprehajalne poti po tropskem zelenju in pestrem ekosistemu nacionalnega parka, mimo džungelskega slapu do melodične reke, kjer postanemo za kosilo. Z vrha se razteza lep razgled na Trinidad, našo naslednjo destinacijo. Poiščemo si namestitev, se stuširamo in uredimo, potem pa... spontana zabava v enem izmed glasbenih klubov, po polnoči lahko tudi v največji jamski diskoteki. Nočitev pri domačinih doma. (K)

Dan 6 – TRINIDAD - PLAYA ANCON - TRINIDAD
Na vas čaka odkrivanje Trinidada  (Unesco), enega najlepših kolonialnih mest Latinske Amerike. Sprehodili se boste skozi tlakovane ulice in si ogledali glavne znamenitosti okoli Plaza Mayor in po želji še katerega od muzejev: arheološki muzej, zgodovinski muzej, muzej romantike… Mesto je raj za nakupovanje spominkov. Popoldan pa obiščemo lepo karibsko plažo, nekaj kilometrov dolgo peščeno plažo Ancon, kjer se predamo morskim radostimZvečer pa spet ven, saj se mesto prelevi v veliko plesišče na odprtem. Spontana zabava in ples. Nočitev pri domačinih doma.

Tropski raj za konec potovanja
Dan 7 – TRINIDAD – VALLE DE LOS INGENIOS – CAMAGUEY
Dopoldan imamo dodaten čas za odkrivanje lepega Trinidada, potem pa obiščemo Unescove plantažesladkornega trsa v slikoviti dolini Los Ingenios. Kosilo vas čaka v nekdanji haciendi mogočnih baronov, kjer boste lahko poskusili tudi sveže stisnjeni sok iz sladkornega trsa. Sledi popoldanska vožnja v Camaguey. Spanje pri domačinih doma. (K)

Dan 8 – CAMAGUEY – CAYO SABINAL - CAMAGUEY
Današnji dan izkoristimo za celodnevni izlet s katamaranom, tokrat je izhodišče na najdaljši kubanski plaži, Santa Lucia. Izlet nas popelje med najlepše koralne grebene, bogate s pahljačastimi koralami in številnimi vrstami tropskih rib. Geografsko izoliran in skrit otoček Cayo Sabinal je rezerviran kot nalašč za nas. Pred njim se razprostira dolga bela peščena plaža namočena v turkizne barve Atlantika, v njenem ozadju pa v ritmu vetra poplesavajo kokosove palme. Kar težko bo iti naprej. Na ta dan lahko organiziramo potapljaški izlet - npr. potapljanje z morskimi psi (potrebna najava ob prijavi). Nočitev pri domačinih doma. (K)

Dan 9 – CAMAGUEY - SANTIAGO DE CUBA
V prestolnici kubanskih kavbojev se izgubimo v Unescovem labirintu ozkih in kratkih uličic, nato nas v posebej prirejenih kolesih popeljejo na raziskovanje številnih trgov Camagueya, prepustimo se vožnji in vodenju lokalnih „bicikletarov.“ Povprašajte jih o obisku papeža, lokalnih umetnikih... Sledi vožnja do najbolj karibskegakubanskega mesta. Pred nami zaživi prestolnica glasbe, karnevalov in kubanskega juga, Santiago de Cuba. Nastanitev pri domačinih potem pa nočno odkrivanje mesta.  

Santiago živi z glasbo
Dan 10 – SANTIAGO DE CUBA
Santiago - zibelka kubanske glasbe in revolucije - je zgrajen na številnih gričih ter se ponaša s pisano karibsko tradicijo in kulturo. Ulice se v valovih dvigajo in spuščajo, krasijo jih raznobarvne kolonialne stavbe, v ozadju pa se kot kulisa nad mestom dviga gorovje Sierra Maestra. Za začetek si ogledamo pokopališče, kjer je pokopan Fidel Castro, trg Revolucije in trdnjavo del Morro, sledi ogled tovarne cigar, potem pa prosto do večera, ko obiščemo enega od templjev kubanske glasbe in njegovo plesišče (posebno doživetje). Nočitev pri domačinih doma.

Dan 11 – SANTIAGO DE CUBA – LAS TERAZAS – VINALES
Prevoz do letališča in notranji let do Havane in vožnja proti Vinalesu, za mnoge najlepšem delu Kube. Postanek za kavo na Las Terrazas, ki je znana po kavnih plantažah. Čaka nas le še nekaj vožnjo do vasice s plantažami najbolj kakovostnega tobaka, Vinales. Sledi obisk prazgodovinskega Murala in odkrivanje posebne pokrajine kar na konjih. Namestitev pri domačinih doma.

Dan 12 – VINALES – CAYO LEWISA – VINALES
Zjutraj se odpravimo še zadnjič na obalo. Kratka vožnja z ladjo nas popelje na koralni otoček v arhipelagu de Colorados. In kaj je lahko lepšega, kot da si na koncu potovanja lahko privoščimo sproščen počitniški dan v tropskem raju – uživamo v sončenju in kopanju. Gotovo nas najbolj navduši sama plaža in odtenki Atlantika. Vključeno je kosilo. Pozno popoldan vrnitev v Vinales. Namestitev pri domačinih doma. (K)

Čudovita kraška pokrajina Vinalesa
Dan 13 – VINALES - HAVANA
Vinales je ugnezden v Sierra de Los Organos in nudi posebne panorame ter najlepše barve na Kubi. Milijone let so reke glodale podzemne tunele v mehki apnenec in nastajale so mogočne jame. Nad njimi se je pokrajina sesedala in nastala je posebna pokrajina "mogotov". Uživamo v vzdušju "mogotov" nad nami in tobačnih ter kavnih polj okoli nas. Na poti spoznavamo prijazne domačine, ki nam z nekaj sreče zvijejo cigaro ali nam ponudijo srk domače kave. Ogledamo si eno izmed številnih zanimivih kraških jam in uživamo v lepih konturah podzemnega sveta. Sledi obisk lokalne družine ter hiše kjer posušijo tobak. Popoldan pa sledi vožnja nazaj v Havano in zaključni večer. Nočitev v hotelu v Havani (H).

Dan 14 – HAVANA AIRPORT in POVRATEK V EVROPO
Prosto do odhoda na letališče. Po vseh lepih izkušnjah se poslovimo z “Adios Cuba”. Vožnja do letališča in let proti Evropi.

Dan 15 – PRIHOD DOMOV

Cena: 1.658 eur pri najmanj 15 prijavljenih + letalska karta od 600 eur/os naprej (za novo leto od 900 eur/os naprej)
Doplačilo za manjšo skupino (10 - 14 oseb) 120 eur/osebo. 
40 € popusta, če ste že potovali z nami. 

Cena vključuje: 
 • 13 x prenočevanje na Kubi v dvoposteljnih sobah (od tega 10x pri domačinih doma in 3x v hotelu),
 • notranji let Santiago de Cuba – Havana, 
 • vse prevoze po programu s klimatiziranim avtobusom turistične kategorije, 
 • hrano po programu (3x zajtrk, 5x kosilo), 
 • vožnjo s starimi avtomobili v Havani, 
 • izlet s katamaranom na Cayo Santa Maria, z neomejenim konzumiranjem pijač ter vključeno opreme za snorklanje (maska, snorkel in plavutke),
 • izlet s katamaranom na Cayo Sabinal, z neomejenim konzumiranjem pijač ter vključeno opremo za snorklanje,
 • izlet na otok Lewisa,
 • treking po Sierra Escambray, 
 • ogled tovarne ruma, tovarne cigar, obisk lokala Hemingway (s koktejlom) in Chejeve grobnice,
 • vožnjo z bici taxiji po Camagueyu,
 • izlet na Unescove plantaže sladkornega trsa, 
 • jahanje konjev v Vinalesu, 
 • vstopnine po programu, 
 • obveznega lokalnega vodnika na Kubi, 
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, 
 • organizacijo programa potovanja.
Cena ne vključuje: vize 35 eur, napitnine in stroški skupne blagajne (skupaj ca 50 eur), dodatno hrano, osebni izdatki (eventuelni stroški fotografiranja v Santiago de Cuba, muzeji Trinidad), prevoz do/ iz letališča (bo urejen za skupino). 

Lahko vam uredimo asistenco Coris oz. zavarovanje rizika odpovedi. 
VAŽNO: V Sloveniji se za paket plača le 1.498 eur saj se od paketa odšteje 160 eur za stroške 10 - ih nastanitev, ki se plačujejo na licu mesta. Spi se pri domačinih doma (10x) v tako imenovanih Casa particulares (razen v Havani, ko se 3x spi v hotelu). Pri domačinih doma vam lahko pripravijo zajtrk in/ali večerjo (doplačilo). Cene namestitev znašajo ca 16 eur/osebo v dvoposteljni sobi (10 nočitev x 16 eur/ osebo = 160 eur/os) in se plačujejo direktno na licu mesta. Če sobo zaseda ena oseba, je cena dvakrat višja, torej 32 eurov/noč. Ca en mesec pred potovanjem bo srečanje vseh udeležencev z vodnikom, kjer boste dobili vse informacije glede potovanja.
200 €/os akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja …) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Predviden vodnik: Alex Fernandez, Damjan Glinšek, Senad, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com
Če želite doživeti Kubo so Alex, Senad in Damjan pravi vodniki za vas (sproščeno vzdušje in kvalitetno vodenje je zagotovljeno). 

SPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Potujemo s klimatiziranim avtobusom turistične kategorije. V ceni je tudi notranji let Santiago de Cuba - Havana.
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih in turističnih restavracijah. Poskusili bomo raznoliko kreolsko kulinariko, ki slovi po sveži, lahki in okusni hrani. Kulinarika je podobna naši. Prevladujejo vse vrste mesa in zelenjave. Ogromno je svežega sadja, še posebej manga, ananasa, papaje in guave. Kuba je bogata z morskim ulovom, zato je v kulinariki veliko rib (tudi jastogov po zelo pristopnih cenah). Zajtrk stane ca 4-5 eur/os, kosilo ca 10-13 eur/os in večerja ca 10-13 eur/os. Seveda se da jesti tudi ceneje. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ni zahteven in je prilagodljiv do okolice in sopotnikov. 
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20
 • VREME: Celo leto je ugodno in primerno za potovanje, razen poletja, ko je največ padavin in ko so visoke temperature. Tako oktober, kot december, januar in april so zelo primerni meseci za obisk Kube.
 • ZDRAVJE: Niso potrebna cepljenja za vstop. Več na www.zdravinapot.si
 • VARNOST: Potovanje po Kubi je varno, obstaja le manjša možnost manjših tatvin (v velikih mestih, ko se stemni). Vodnik vas bo pripravil na to, da bo vaše potovanje ostalo v čim lepšem spominu.
 • SPOMINKI: Poleg najbolj tipičnih kubanskih proizvodov cigar, ruma in kave na trgu ponujajo še oblačila s Chejevo podobo, vrhunsko glasbo, slike in druge umetniške stvaritve ter raznolike lesene izdelke.
NEKAJ VTISOV IZ NAŠIH POTOVANJ PO KUBI:

Kuba slovi po svoji glasbi
Ocena potovanja (1-10): Ocena 10 - potovanje je bilo fantastično. Kuba je zelo lepa polna glasbe in plesa.. Takšnega potovanja še nisem nikoli doživela. Celotna skupina skupaj z vodnikoma in šoferjem smo bili kot ena velika družina :) To, da so tekle solze ob odhodu in poslavljanju pove veliko več kot besede :)
Alex je daleč najboljši vodnik. Od njega sem izvedela veliko stvari saj je kot Wikipedija :D Navdušil me je za veliko stvari, mi spremenil pogled na nekatere stvari v življenju ter navdušil za še eno potovanje z njim :) Zaradi njega je bilo vzdušje na potovanju super ter skrbel je, da je vse potekalo brez skrbi. Tudi vodnik na Kubi Arisley je bil super :))
Težko bi izbrala trenutke, ki so bili najlepši na potovanju, ker na takšnem potovanju s takšno skupino in vodnikom je bilo celotno potovanje nepozabno :)
Sara

Ocena potovanja (1-10): čista 10-ka in ŠE VEČ (nad pričakovanjem)
Kako ste zadovoljni z vodnikom? ALEX je res tak sonček. Pozitiven, skrben, zelo iznajdljiv, profesionalen, hitro reši nepričakovane situacije, vedno poln energije, in tako lepo pleše ;)
Potovanje, ko res SANJAŠ Z ODPRTIMI OČMI. Super fajn celotna ekipa, super voznik avtobusa,  Alex, ki je z nami preplesal marsikatero noč, vse pohvale Aleksu in kubanskemu vodiču JJ – perfektna sta! Pot pa sploh enkratna in težko mi je izpostaviti samo en dogodek. Všeč mi je bila vožnja s starimi avtomobili in prepevanje Guantanamere z voznikom; koncert Buena vista social club in plesanje z Omaro Portuondo; poljubček z delfinom; plavanje in potapljanje na rajskih otočkih s sanjskimi plažami; petje ob ognju; občudovanje sončnih zahodov in vzhodov; ples na katamaranu; vožnja z ruskimi kamioni; plavanje pod slapovi in sprehod po tropskem gozdu; barvita živahna mesteca z glasbo na vsakem vogalu; nasmehi in gostoljubje domačinov, ki še znajo uživati v vsakdanjih trenutkih; tropsko sadje, morska hrana; pohajkovanja med sladkornim trsom, grmički kave,ananasa in bugenvilij; okušanje ruma in cigar; vožnja z rikšami; obisk lokalnih tržnic; jahanje po hriboviti krajini porasli s tobakom in palmami; izdelava cigar; nogomet in ples z domačini; revolucionarno vzdušje in kubanska trma; salsa, rumba in čačača do jutranjih ur...in še in še. Vse je bilo ČUDOVITO.
Alenka M. 

Udeležila sem se potovanja po Kubi z vodičem Senadom. Prvič sem se odločila za tak način, prej sem vedno potovala s prijatelji. Moram priznati, da ste vse moje predsodke o turističnem potovanju z agencijo popolnoma uničili.
Presegli ste vsa pričakovanja: 
- ODLIČEN vodič z ogromno znanja, mirne krvi in z obilico dobrega humorja,
- odlično izbrane znamenitosti,
- prenočevanje pri domačinih je bilo nepozabno,
- tempo potovanja je bil neverjeten: videli smo ogromno, pa vendar so bili dnevi na plaži tako pametno izbrani, da ni bilo slutiti utrujenosti.
Verjetno je bilo se ogromno drugih pozitivnih reči (tudi so-popotniki so bili izjemni) in ne najdem niti ene slabe strani tega potovanja.
Najlepša hvala za vse! Vas že hvalim vsem, ki jih poznam. Lep dan še naprej!
Tina 

Ocena potovanja (1-10): 10
Potovanje je bilo nepozabno.
Vodnik Aleks je  odgovoren, potrpežljiv in prijeten sogovornik. Delo opravlja zelo profesionalno. Njegove bogate dolgoletne izkušnje vodenja skupin so bili očitno izražene. Potovanje z njim je res pravi užitek.
Najlepše je bilo jahanje na konju, poležavanje na čudovitih plažah in nenehno poplesavanje ob prijetnih ritmih glasbe.
Martina 

Ocena potovanja (1-10):  10
Res doživeto potovanje.
Naš vodnik Alex in tudi vodnik na Kubi JJ sta bila enkratna, fantastična!!! Če bom še kdaj potovala z vami....100% Alexa!!!
Vse mi je bilo lepo, uživala sem 100%. Program je bil zelo raznolik in obenem sproščujoč.
Sonja

Ocena potovanja: 10;  bilo je vse super, organizacija, vreme, vodnik in neverjetno enotna in homogena skupina.
Vodnik Alex je bil odličen, znal nas je združit in povezat, pomagal nam je kjerkoli smo ga potrebovali, neverjetno simpatičen in dobrovoljen.
Najlepši  je bil neposreden stik z domačini, njihovo petje, ritmi salse in nepozabni podmorski svet in čudovite plaže.
Irena

Vabljeni, da se nam pridružite na posebnem potovanju po Kubi. 

Info in prijave: gsm 031-684 651 (Uroš), e-mail uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Le še 2 osebi in potrdimo potovanje Namibija, Bocvana, Zimbabve (Zambija) z Vikt. slapovi

objavljeno: 3. dec. 2018 06:18 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 8. dec. 2018 04:11 ]

Na vas čakajo številni lepi motiviNamibija, Bocvana, Zimbabve (in Zambija) z Viktorijini slapovi 
 • Termina: 14.4. - 5.5.2019 in 19.10. - 9.11.2019
 • Za potovanje potrebujete: 22 dni oz. 13 dni (samo Namibija)
 • Skupina: min 10 – maks 19 popotnikov
 • Cena: 2.828 eur/osebo pri vsaj 14 potnikih + let. karta od 750 eur/os naprej  
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
  www.facebook.com/ravbarpotovanja

Za zaključene skupine lahko kadarkoli organiziramo. Potovanje je primerno tudi za družine.
 

Gre za našo DOLGOLETNO USPEŠNICO. 

Le še 2 osebi in potrdimo v prvomajskem terminu. Potovanje je namenjeno vsem ljubiteljem narave (živali) in fotografije, saj bo lepih motivov zelo veliko. Namibija je država, ki očara še tako zahtevnega popotnika s svojimi prostranstvi, peščeno puščavo Namib, čudovitim narodnim parkom Etosha (levi, sloni, žirafe, nosorogi ...), fotogeničnimi Himbami in s svojo urejenostjo. Bocvana navduši z svojim narodnim parkom Chobe (sloni), delto reke Okavango, puščavo Kalahari in tradicionalnimi Bušmani. Eden od vrhuncev bo tudi ogled Viktorijinih slapov (Zimbabve in Zambija) in to, da ne boste samo videli, ampak tudi doživeli Afriko.     

Dve antilopi sredi puščave NamibProgram: Začeli bomo z Windhoekom, glavnim mestom Namibije, ki vas bo navdušil s kombinacijo afriškega in evropskega (nemškega) stila, potem pa se začne naše odkrivanje Afrike z najetim prirejenim safari tovornjakom, ki bo na voljo le za našo skupino. Kar naenkrat bo civilizacija izginila, narava pa se bo začela spreminjati vse do Sesriema, kjer bomo odkrivali eno najbolj fotogeničnih puščav sveta Namib. Čaka vas hoja po sipinah in odkrivanje najlepših predelov Soussosvlei in Dead Vlei, ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Ob večerih boste uživali ob tabornem ognju in pogledu na nešteto zvezd. Sledi panoramska vožnja do Atlantskega oceana (laguna s flamingi) in prijetno mesto Swakopmund, kjer se boste lahko vozili s štirikolesniki po neskončnih sipinah. Sledi vožnja proti severu po »Skeleton coast«, kjer boste opazovali neskončno število tjulnov, potem pa zavijemo v notranjost, do fotogeničnih oblik skal Spitzkoppe (raj za fotografe in raziskovalce). Ste za petje ob tabornem ognju sredi afriške divjine? Malo naprej v Damaralandu nas čaka »živi muzej« plemena Damara in še bolj znano pleme Himbe (eno najbolj zanimivih in fotogeničnih plemen v Afriki). Naslednje dni pa boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji živali. Najprej se bomo družili z gepardi – najhitrejšimi kopenskimi živalmi, potem pa se bomo zapeljali do narodnega parka Etosha, ki ga imajo za enega najlepših narodnih parkov Afrike, kjer se boste počutili kot v dokumentarnem filmu
Na foto safariju boste lahko uživali ob pogledih na slone, žirafe, leve, gnuje, zebre, gazele, antilope, nosoroge ... in številne ostale živali, ki živijo v narodnem parku. Sledi odkrivanje vzhodnega Caprivija in prečenje v BocvanoTam nas čaka krasen narodni park Chobe z veliko živali (v parku je ena največjih koncentracij slonovv Afriki). Sledi prečenje meje v Zimbabve in ogled Viktorijinih slapov. Slapove je lokalno pleme Kololo poimenovalo Mosi – oa – tunya (Dim, ki grmi). Tukaj bo vsak prišel na svoj račun od raftinga po reki Zambezi do ogleda slapov na zambijski strani (in mesta Livingstone) ... 
Najmogočnejši slapovi Afrike
Vrnitev v Bocvano in vožnja do posebnega kampa obkroženega z mogočnimi bao babi potem pa boste odkrivali delto Okavanga v okolici Mauna (vožnja s čolni mokoro). Sledi prečenje Kalaharija in druženje s starodavnim plemenom Bušmani (pleme San). Sledi vrnitev v Namibijo (Windhoek) in let proti domu. Polni novih vtisov in doživetij boste prišli domov. Program je namenjen ljudem, ki si želijo na popotniški način odkrivati svet.
 
POTOVANJE Z NAJETIM PRIREJENIM SAFARI TOVORNJAKOM (maks. 19 potnikov + slovenski vodnik + lokalni vodnik/šofer in spremljevalec)

NAMIBIJA, BOCVANA, ZIMBABVE in ZAMBIJA Z VIKTORIJINI SLAPOVI, program po dnevih, 22 dni   
H - namestitve so v prijetnih guesthousih (hostlih) v dvoposteljnih sobah
H* - namestitev v hotelu v dvoposteljnih sobah
K – namestitev je v kampih, šotore in ostalo opremo uredi priskrbi lokalna agencija (veliko kampov ima bazen)
VSI OBROKI SO VKLJUČENI (21 dnevni program) razen: Windhoek (2), Swakopmund (1x), Victoria falls (4x). 
Vključen Z – zajtrk, K- kosilo, V - večerja

Program po dnevih:
1.     dan - let proti Windhoeku,

2. dan – prihod v Windhoek, glavno mesto Namibije in ogled glavnih znamenitosti: Cristuskirche, parlament Tintenpalast in trdnjava Alte Feste (od zunaj) ... Spanje v prijetnem guesthousu (hostlu), v dvoposteljnih sobah (obroki na letalu),

3. dan – po zajtrku sledi vožnja proti narodnemu parku Namib Naukluft. Kar naenkrat bo civilizacija izginila, narava pa se bo začela spreminjati vse do Sesriema, ki je izhodišče za odkrivanje ene najbolj fotogeničnih puščav sveta Namib, spanje v kampu z bazenom, K (Z, K, V)

4. dan – navsezgodaj se bomo odpravili v sipine (Soussosvlei), se povzpeli na eno izmed njih in potem odkrivali področje imenovan Dead Vlei, ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Popoldan si bomo pogledali bližnji kanjon Sesriem in na panoramskem poletu preleteli puščavo Namib (opcijsko), zvečer pa boste lahko uživali ob tabornem ognju in pogledu na nešteto zvezd, kampiranje v kampu z bazenom, K (Z, K, V)

5. dan – vožnja po neskončnih prostranstvih Namibije, prihod do Atlantskega morja pri Walvis bayu, kjer se ustavimo ob zaščiteni laguni (flamingi …). Sledi prihod v prijetno mesto Swakopmund in čas za opcijsko vožnjo s štirikolesniki (quad biking) po neskončnih sipinah, spanje v prijetnem hostlu (dvoposteljne sobe), H (Z, K)

6. dan – jutranji krajši ogled mesta in vožnja proti severu po »Skeleton coast«, kjer boste opazovali neskončno število tjulnov, potem pa zavijemo v notranjost, do fotogeničnih oblik skal Spitzkoppe (raj za fotografe in raziskovalce), kjer bomo kampirali sredi lepe narave, ki kar kliče po odkrivanju. Ste za petje ob tabornem ognju sredi afriške divjine? K (Z, K, V)

7. dan – v Damaralandu si pogledamo poslikave po skalah v Twyfelfontain ter obiščemo »živi muzej« plemena Damara enega najbolj pristnih plemen tega dela Afrike (v repliki njihove vasi predstavijo zdravilne rastline in njihovo življenje in na koncu zapojejo in zaplešejo), spanje v kampu, K (Z, K, V).

8. dan - vožnja proti severu do Opuwa in popoldansko druženje s Himbami v okoliški vasi (enim najbolj zanimivih in fotogeničnih plemen v Afriki), spanje v hotelu v Opuwo H (Z, K, V) 
Ste za slikanje z gepardom?
9. dan – prosto za odkrivanje Opuwa, sledi vožnja do farme Otjitotongwe, kjer živijo gepardi. Sledi popoldanski ogled farme in druženje z gepardi – najhitrejšimi kopenskimi živalmi sveta, K (Z, K, V) 

10. dan – boste na svoj račun prišli ljubitelji živali, saj se preko Outja zapeljemo vse do narodnega parka Etosha, ki ga imajo enega najlepših narodnih parkov Afrike, kjer vas bodo kot v dokumentarnem filmu čakale številne živali (popoldanski safari), spanje v kampu Okaukejo, kamp z bazenom (park Etosha), K (Z, K, V)

11. dan
 – cel dan imamo na voljo za odkrivanje parka Etosha (safari), ki ga imenujejo tudi »Kraj čudežev«, vas pa bodo lahko navdušili pogledi na slone, žirafe, leve, gnuje, zebre, gazele, antilope, nosoroge ... in številne ostale živali, ki živijo v narodnem parku; Ne pozabite na daljnogled in tele objektiv za foto safari, spanje v parku Namutoni (park Etosha), K (Z, K, V)

12. dan – vožnja vse do kampa, ki leži v zahodnem Capriviju ob reki Okavango, spanje v kampu, K (Z, K, V)

Za vse ki potujete samo po Namibiji je program sledeč: 
12. dan imate urejen privaten transfer do Windhoeka in spanje v hostlu (dvopostelje sobe). H (Z)
13. dan imate dopoldan prosto za samostojen ogled mesta oz. nakupe spominkov oz. uživanje v bazenu vašega hostla, popoldan pa imate prevoz do letališča ter let proti domu (Z, obroki na letalu)
14. dan prihod domov

Puščavski sloni včasih pridejo na obisk v kamp13. dan – prečenje meje v Bocvano in vožnja čez narodni park Chobe do Kasaneja. Če bo le možno in boste prišli v Kasane pravočasno si boste lahko opcijsko pogledali sunset cruise (vožnja z ladjico ob sončnem zahodu) po reki Chobe (opazovanje številnih živali, ki se hodijo napajat k reki). Spanje v Kasaneju (kampiranje), K (Z, K, V)   

14. dan – že navsezgodaj vaš čaka jutranji safari z jeepi v narodni park Chobe, ki je bogat z živalmi (v njem živi ena največjih populacij slonov v Afriki). Polni vtisov boste nadaljevali pot v bližnji Zimbabve. Popoldan vas čaka ogled Viktorijinih slapov, ki jih je raziskovalec Livingstone poimenoval po angleški kraljici, popoldan občudovanje slapov (široki so 1,7 km in visoki 108 metrov), ki jih je pleme Kololo poimenovalo Mosi – oa – tunya (Dim, ki grmi). Sprehod po pešpoti in skozi deževni gozd, spanje v hostlu (dvoposteljne sobe), H (Z)

V primeru, da bi bil hostel v Victoria falls zaseden (zaradi pozne potrditve skupine) si pridržujemo pravico do ustreznega zvišanja cene, če bi bilo potrebno spati v hotelu. 

15. dan – je namenjen počitku, uživanju oz. opcijskim aktivnostim: svetujemo rafting po reki Zambezi oz. prečenje v Zambijo, kjer si pogledate slapove še iz zambijski strani ter ogled mesta Livingstone, spanje v hostlu (dvoposteljne sobe), H (Z)

Eden od vrhuncev bo tudi celodnevni izlet na delto Okavanga
16. dan – se vrnemo nazaj v Bocvano in se premaknemo po asfaltni cesti vse do Nate in Gwete, kjer boste uživali ob prizorih na velika drevesa baobabe, kjer spimo v prijetnem kampu z bazenom, K (Z, K, V)

17. dan – čas za odkrivanje okoliških bao babov oz. uživanje v bazenu. Sledi vožnja do Mauna, ki je izhodišče za odkrivanje delte reke Okavango (svetujemo opcijski polet nad delto Okavanga), spimo v prijetnem kampu, K (Z, K, V)

18. dan – ta dan boste šli na celodnevni izlet odkrivat delto reke Okavango z lokalnimi čolni in poskušali izslediti čimveč živali, ki živijo v delti, spimo v prijetnem kampu, K (Z, K, V)

19. dan – vožnja preko Kalaharija vse do predela Ghanzi, kjer se boste družili s plemenom Bušmani (pleme San) in izvedeli več o tem, kako se prehranjujejo in njihovih običajih. V njihovi okolici bomo tudi prespali in uživali v njihovih plesih in petju. Spanje v kampu, K (Z, K, V)

20.    dan - prečenje meje in prihod nazaj v Namibijo. Sledi vožnja do Windhoeka in spanje v prijetnem guesthousu (hostlu), v dvoposteljnih sobah, H (Z, K) 

21.    dan - prosto za odkrivanje mesta (nakupovanje) do odhoda na letališče, sledi transfer na letališče in let proti domu. (Z vključen)

22.    dan - polni novih vtisov boste prileteli domov.

CENA: 2.828 eur/osebo pri vsaj 14 potnikih + let. karta od 750 eur/os naprej 
Če bi potovali samo po Namibiji je cena paketa 2.360 + let. karta (cena velja v primeru, da je vsaj 10 potnikov na 21 dnevnem potovanju). 
40 eur popusta, če ste že potovali z nami.

Cena vključuje:
 • Na foto safariju vas čaka najverjetneje tudi kralj živalinamestitve 5x v prijetnih popotniških guesthousih (hostlih) v dvoposteljnih sobah, 1x v hotelu v dvoposteljni sobi (Opuwo) in 13x v kampih – po dva v šotoru (veliko je kampov z bazenom, 1x preprost "bush" kamp),
 • najem prirejenega safari tovornjaka (maksimalno število udeležencev je 17 + slovenski vodnik),
 • gorivo,
 • najem vse potrebne opreme za kampiranje od šotorov do podlog (potrebujete le spalno vrečo),
 • najem vse opreme za kuhanje/stole/mize/pribor,
 • kamping takse in vstopnine glede na program,
 • praktično vso hrano (vključenih je kar 19x zajtrkov, 16x kosil in 14x večerij), 
 • vse vstopnine po programu (Namib Naukluft park, shuttle do Sossusvlei, Deat Vlei, Sesriem canyon, laguna s flamingi, Cape Cross, Twyfelfontein, “living” muzej plemena Damara, obisk vasi Himb, ogled farme z gepardi, Etosha narodni park, druženje in aktivnosti pri Bušmanih, Viktorijini slapovi, vstopnine v Windhoeku),
 • enodnevno turo po delti Okavanga,
 • safari z jeepi v parku Chobe (Bocvana) in dva dni safarija po parku Etosha (Nambija),   
 • profesionalnega lokalnega vodnika,
 • lokalnega asistenta (pomaga pri pripravi hrane …) v primeru večje skupine,
 • vse stroške za prečenje meje za tovornjak,
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 
Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča (bo organiziran za celo skupino), nekaj obrokov hrane, ustekleničene vode oz. pijače, osebnih izdatkov, opcijskih aktivnosti, stroškov pridobivanja viz (Namibija, Zimbabve/Zambija), napitnin, asistence Coris. 

200 eur akontacije se vplača na agencijo Manager ob prijavi. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (goriva, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1 eur = 15,5, namibijskih $. Organizator potovanja je agencija Manager d.o.o. iz Velenja.

Po deželi potujemo s prirejenim tovornjakom
ZAKAJ POTOVATI Z NAMI NA TAK NAČIN?
 • Imate kvalitetnega lokalnega vodnika (ki bo poskrbel, da boste še bolj doživeli Namibijo).
 • Lokalni vodnik ima s seboj pomočnika, ki poskrbita za vse obroke (vi samo malo pomagate zraven).
 • Tovornjak je posebej prirejen za tako potovanje (udobni sedeži in velika panoramska okna skozi katera boste lahko ves čas opazovali pokrajino).
 • Praktično vso hrano imate vključeno: kar 19x zajtrkov, 16x kosil in 14x večerij.
 • Lokalni vodnik je tudi voznik (vožnja po afriških cestah v terencih je bolj naporna kot si večina predstavlja). Se pravi ni treba nič vozit – le uživate, ko gledate skozi okno.
 • Ker je tukaj vse organizirano in v paketu (vso opremo za kampiranje imate na tovornjaku: šotore, kamping opremo, mize, stole, pribor …).
 • V ceni je tudi že vse gorivo, vstopnine v narodne parke in vsi transferji.
 • Vse skupaj je bistveno manj naporno in je primerno za kogarkoli, ki si želi potovati na popotniški način.

Predviden vodnik na turi: Dejan Marentič oz. Jure Podobnik oz. Peter Eržen oz. Damjan Glinšek, vsi omenjeni vodniki so z licenco GZS, ki se tukaj počutijo kot doma. 

SPLOŠNE INFO 
 • Vrnitev v Bocvano in ogled delte OkavangoKAKO POTUJEMO?  Z prirejenim safari tovornjakom (sedeži kot v avtobusu, panoramska okna).  
 • NASTANITEV: spi se 5x v prijetnih popotniških hotelih (guesthouse/hostli) v dvoposteljnih sobah, 1x v hotelu v dvoposteljnih sobah (Opuwo), 13x v kampih – po dva v šotoru (veliko je kampov z bazenom, 1x preprost "bush" kamp). Šotore in ostalo opremo (razen spalne vreče) priskrbi lokalna agencija.
 • HRANA: Kuhal nam bo lokalni vodnik oz. v hostlih bo vključen zajtrk. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. Praktično vsi obroki so vključeni razen nekaj v Windhoeku, Swakopmundu in Viktorijinih slapovih. Vključenih imate 19x zajtrkov, 16x kosil in 14x večerij.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, ki želijo doživeti Afriko.  
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 19.
 • VREME: Konec aprila oz. začetek maja oz. konec oktobra je primerno obdobje za obisk tega dela Afrike. Pričakujemo dnevne temperature med 20 – 35 stopinj Celzija, noči pa znajo biti hladne (v spomladanskem terminu). Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). 
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti. Za nobeno od teh držav ni obvezno cepljenje. Več na www.zdravinapot.net  
 • VARNOST: Namibija in Bocvana slovita kot varni državi, Viktorijini slapovi (Zimbabve, Zambija) pa so turistični in tudi varni.
 • SPOMINKI: Ta del Afrike ima veliko lepih spominkov (sploh izdelkov iz lesa). 
 • VIZUM: Je potreben za Namibijo (uredimo na Dunaju ob doplačilu) in Zimbabve/Zambijo (dobimo na meji).   
 • VODENJE: Poleg slovenskega vodnika vas čaka še lokalni vodnik, kar bo še dodatno obogatilo potovanje. 
DODATNO: Viktorijini slapovi so precej mogočnejši v spomladanskem terminu kot v jesenskem, živali pa se ponavadi vidi več v jesenskem terminu kot spomladanskem. Temperature so precej višje v jesenskem terminu (tudi ponoči so za ca 10 stopinj C višje kot v spomladanskem).

Nekaj vtisov potnikov iz naše ture Namibija, Bocvana in Viktorijini slapovi:

Ocena potovanja (1-10):  10+, celotno potovanje je bilo odlično organizirano.
Želela bi pohvaliti celotno ekipo - vodnika Damjana in seveda sodelavca namibijske agencije, ki so svoje delo opravili vrhunsko, srčno in predvsem z velikim nasmeškom.
Vse je bilo neverjetno odlično organizirano, vtisi so neverjetni in z veseljem rečeva, da se bomo še kdaj priključili kakšnemu vašemu potovanju.
Hvala za vse. Lep pozdrav
Doris in Davorin

Optimalna kombinacija potovanja za ta del sveta. Najet tovornjak z lokalnim vodnikom in voznikom, ki sta istočasna tudi odlična kuharja, popotnika razbremeni obveznosti, tako da se lahko popolnoma posveti potovanju. Skupina je bila odlična, ves čas skupaj.
Oba vodnika lokalni (Andreu, kot izjemen poznavalec lokalnih razmer) in Tomaž sta pripomogla , da je potovanje potekalo v zadovoljstvo večine udeležencev. Težko se je odločiti kaj me je najbolj prevzelo -  vsekakor pa puščava, magična svetloba, pastelne barve, množica živali in vseskozi nasmeh na ljudeh, ki smo jih srečevali.
Janez

Gre za eno najbolj fotogeničnih plemen Afrike
Ocena potovanja: Odlično! Čista desetka!
Polno doživetij, čudovita narava, udoben prevoz, skratka, takoj grem še enkrat!
Ni bilo niti enega neprijetnega doživetja, niti ene zoprnije. Je pa še posebej bila lepa narava, živali, pa tudi Himbe in Sani so bili doživetje zase. Pa ta naša skupina, res ne vem, od kod so se vzeli ti ljudje, bili so čudoviti, prijazni, idealni sopotniki skratka.Z njimi kamorkoli, in to čimprej!
Julija

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijave: gsm: 031-684 651 (Uroš), email: uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami
 

Zadnji 2 prosti mesti za potrjeno potovanje Neokrnjena ALJASKA (1. - 16.6.2019) - odlični direktni leti

objavljeno: 13. nov. 2018 06:20 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 7. dec. 2018 04:09 ]

Neokrnjena ALJASKA

Termin: 1. - 16.6.2019
Za potovanje potrebujete: 16 dni 
Skupina: min 10 - maks 18 oseb  
Cena: 1.820 eur pri 14 osebah + let. karta ca 1.000 eur/os
Info: Uroš Ravbar 
Gsm: 031-684 651 
E-mail: uros.ravbar@gmail.com 
Web: www.ravbar.org
 


Potovanje je primerno tudi za družine. 

Potovanje je potrjeno. 
Zadnji 2 prosti mesti - pohitite s prijavo.  

Skupina leti iz Zagreba z direktnimi leti. 

Potovanje je namenjeno vsem ljubiteljem narave in pravim popotnikom, ki uživajo v kampiranju in odkrivanju neokrnjene narave in prostranstev Aljaske. Čakajo nas odkrivanje narodnih parkov, panoramske vožnje s številnimi foto postanki, tura z ladjo (pogledi na ledenike, kite, morske leve) in spoznavanje posebnosti dežele (zlatokopi, pasje vprege, indijanci ...). V narodnem parku Denali bomo poskušali izslediti grizlije, severne jelene, lose, volkove .... V Fairbanksu se bomo družili s huskiji, odkrivali muzej iz ledu in se namakali v termalnih vrelcih. Ustavili se bomo v Valdezu (ki mu rečejo Švica Aljaske) in raziskovali ledenike, ki segajo prav do morja. Z ladjo bomo odkrivali Prince William Sound, kjer leži fascinanten ledenik Columbija, pogosto pa v teh vodah vidijo kite, tjulne, morske leve ... Obiskali bomo največji park v ZDA Wrangell – St. Elias (skriti biser), lahko boste šli na križarjenje po narodnem parku Kenai fjords in se pustili navduševati nad fjordi, številnimi jezeri in lepimi gorami. 

Tura po Aljaski je namenjena vsem ljubiteljem narave in aktivnega preživljanja prostega časa. Program je namenjen ljudem, ki si želijo na popotniški način odkrivati svet.
 Ker je turistična sezona na Aljaski kratka, je potrebno narediti vse rezervacije vsaj dva meseca pred odhodom!

Neokrnjena ALJASKA, program po dnevih, 16 dni   
Anchorage – Wassila – Talkeetna – park Denali – Fairbanks – Chena hot spring – Matanuska - park Wrangell St. Elias - ledenik Worthington – Valdez - Prince William Sound – Whittier – Seward - Kenai Fjords narodni park - Seward Highway - Hidden lake – Hope - Anchorage
H - spanje v hostlu (po 4-6 v sobi), možnost doplačila za dvoposteljno sobo (v kolikor se jo bo v času rezervacije namestitev dalo zagotoviti).
K- kampiranje v šotorih, ki jih prinesemo s seboj (glede opreme se dogovorimo na srečanju pred potovanjem)

Program po dnevih
1. dan – let do mesta Anchorage, največjega mesta Aljaske. Prevzem avtov in ogled  Alaska Native Heritage centra, kjer se boste spoznali z indijanci - s prvotnimi prebivalci Aljaske in njihovo kulturo (hiške različnih indijanskih skupnosti iz cele Aljaske ...). Sledi krajši ogled mestnega središča Anchoraga, kjer vam svetujemo ogled filma Aurora borealis (opcijsko). Spanje Anchorage, H

2. dan – nabava hrane in vožnja do mesta Wassila, kjer si pogledamo Iditarod headquaters z 20 minutnim filmom o dirki s pasjimi vpregami, po katerih slovi Aljaska, lahko boste opcijsko tudi poizkusili vožnjo z pasjimi vpregami, sledi postanek v tradicionalnem aljaškem mestu Talkeetna (mesto umetnikov) in foto postanki med vožnjo proti severu vse do narodnega parka Denali (v primeru lepega vremena boste videli vrh Denalija s 6194 m, najvišje gore Severne Amerike). Prečili bomo Broad prelaz in se spustili do reke Nenana, ki nas bo vodila do narodnega parka Denali. Popoldan postanek v zanimivem informacijskem centru Denali narodnega parku (ogled filma o parku), spanje Otto lake, K

3. dan – cel dan bomo z avtobusom narodnega parka odkrivali park Denali s svojo barvito pokrajino  (lepe gore, reke in bogato živalstvo). Z malo sreče boste videli grizlije, karibuje, muflone, lisice, lose, svizce …); v primeru lepega vremena pogledi na goro Mt. Denali, spanje Otto lake, K  

4. dan – vožnja s foto postanki do Fairbanksa, ki leži pod polarnim krogom, popoldan si bomo pogledali muzej University of Alaska of the North (kjer vas čaka kolekcija zlata in zgodovina zlatokopov, mumificiran bizon …), sledi dve urni postanek na domu Mary Shields, ki je atrakcija Faibanksa s svojimi psi huskiji in posebnimi zgodbami (bila je prva ženska, ki je končala znamenito dirko Itidarod) spanje hostel, H 

5. dan – odkrivanje okolice Fairbanksa z obiskom mesta, kjer so pridobivali zlato (tudi sami se boste lahko poskusili v tem) in vožnja po panoramski cesti proti Chena hot springs; na poti se bomo ustavili za treking (npr. Angel rock trail), potem pa se bomo prepustili kopanju v zdravilnih termalnih vrelcih Chena hot springs, posebnost bo tudi ogled posebnega muzeja iz ledu; Ste za pijačo v ledenem baru?, kampiranje Chena hot spring, K  

6. dan vožnja po nastarejši panoramski cesti v državi Richardson Highway, kjer boste prečili slikovito pokrajino pogorja Chugach vse do ledenika Matanuska, ki je največji dostopen ledenik na Aljaski; kampiranje na lepi lokaciji pod ledenikom, K

7. in 8. dan – naslednja dva dni bomo odkrivali skriti biser Aljaske – narodni park Wrangell St. Elias, ki je tudi največji narodni park v ZDA in eno največjih zaščitenih območij na svetu. V parku so štiri gorske verige: Chugach, St. Elias, Alaska in Wrangell gore, kjer ležijo najvišje gore Severne Amerike; Najprej si bomo pogledali stari mesti Mc Carthy in Kennicott (stare zapuščene hiše), ki slovita po rudnikih bakra, si pogledali 20 minutni film, kjer bomo spoznali zgodovino Aljaske, potem pa bo čas za treking po lepi okolici (hoja ob ledeniku Root ali pa vzpon do rudnika Bonanza, od koder so lepi pogledi) ali opcijsko turo - hojo po ledeniku Root. 2x spanje v kampu At the end of the road, K

9. dan – sledi vožnja proti Valdezu; med vožnjo boste videli aljaški naftovod in se ustavili ob ledeniku Worthington za krajši hojo po okolici, sledi prečenje prelaza Thompson, postanek s pogledom na klifno steno in slap Bridalveal falls in prihod v mesto Valdez, ki ga imenujejo »mala Švica Aljaske«. Sledi odkrivanje mesta, ki leži na lepi lokaciji ob vznožju gora Chugach in ob zalivu Prince William Sound; K

10. dan – bo namenjen odkrivanju mesta in okolice; opcijsko boste lahko z kajaki odkrivali okolico ledenika, kjer boste lahko veslali ob ledenih gorah in odmaknjenih zalivih, ki so nedostopni čolnom (med veslanjem boste lahko videli vidre, tjulne …), na svoj račun boste prišli tudi vsi ljubitelje ribolova in narave; v kolikor kdo ne bi šel na kajak so v okolici lepi sprehodi oz. treking po okolici, K

11. dan
 – s trajektom bomo zapluli po čudovitem Prince William Soundu (ena najlepših pokrajin Aljaske), kjer bomo imeli veliko možnost opaziti kite, vidre, tjulne, ledenike, fjorde  … in enostavno uživali v opazovanju narave (številni ledeniki). Pristanek v Whittierju, vožnja skozi tunel, ki so ga gradili za čase druge svet. vojne. Na drugi strani tunela se gre hodit na Byron glacier trail. Sledi prihod v Seward, ki je izhodišče za odkrivanje Kenai Fjords narodni park, ki je dom ogromnega Harding ledenika, velikega kar 300 kv. milj, spanje v hostlu, H 

12. dan - ta dan boste imeli na voljo čas za odkrivanje okolice (npr. tura Harding Ice Field oz. Caines Head). Svetujemo opcijsko križarjenje z ladjo po parku Kenai Fjords, kjer boste lahko opazovali kite, orke, morske leve in številne kolonije ptičev (kormorani, orli …). Eden od vrhuncev je tudi opazovanje ledenikov, ki se spuščajo v morje (in z malo sreče padajoče kose ledu, ki padajo v morje); spanje v hostlu, H 

13. dan - ogled Alaska Sea Life Centra, kjer je raziskovalni in rehabilitacijski center za živali, vožnja po lepi Seward Highway do Kenai Wildlife zatočišča, ki leži na Kenai polotoku. Lahko boste opazovali gore Chugach in Kenai. Kampiranje bo ob enem najbolj popularnih jezer Aljaske – Hidden lake, možnost hoje po lepi okolici (Hidden creek), K

14. dan - dopoldan odkrivanje okolice, popoldan vožnja mimo Cooper landinga, ki je izhodišče za muharjenje (lovljenje lososov) do Hopa, ki je znan po svoji zlati mrzlici; Med hojo po kraju s 200 prebivalci se boste prestavili stoletja nazaj; spanje K

15. dan – dopoldan si bomo pogledali še Alaska Wildlife reservation center, kjer je možno videti praktično vse živali, ki živijo na Aljaski (grizlije, črne medvede, karibuje, lose, volkove, orle …) in se zapeljali nazaj do letališča Anchorage, od koder letimo proti domu.

16. dan - prihod domov. 

Cena: 1.820 eur/os pri 14 osebah + let. karta ca 1.000 eur/os
Doplačilo za manjšo skupino (10 – 13 oseb) = 130 eur/osebo.
Popust 40 eur za vse, ki ste z nami že potovali. 

Cena vključuje:
 • vse namestitve (4x se spi v popotniških hostlih v sobah po 4-6 oseb, 10x se kampira), 
 • najem prostornih najetih vozil - rent a car (predvideni so Grand Cherokee ali Grand Dodge) z zavarovanji, 
 • vse vstopnine v narodne parke in zaščitena območja po programu,
 • ogled aktivnosti po programu,
 • celodnevni izlet (foto safari) v Denali narodni park,
 • ogled Alaska Native heritage centra z indijanci (in njihovo kulturo),
 • ogled Alaska Sea life centra in Alaska Wild life centra (za vse ljubitelje živali),
 • ogled originalnega zlatokopa, kjer boste tudi sami lahko izpirali zlato,
 • kopanje v Chena hot spings in ogled posebnega muzeja iz ledu,
 • turo pri znameniti Mary Shields atrakciji Fairbanksa (huskiji, posebne zgodbe, Itidarod …),
 • ogled muzeja University of Alaska of the north (zlato, bizoni …),
 • vse transferje po programu,
 • kamping takse in vstopnine glede na program,
 • slovenskega vodnika,
 • organizacijo.
Cena ne vključuje: opcijskih aktivnosti (npr. Kenai Fjords cruise, kajak …) in osebnih izdatkov, ca 210 eur/os bomo krili na licu mesta iz tako imenovane skupne blagajne (za hrano, gorivo, parkinge), dodatne hrane v mestih, stroški prijave ESTA (ca 14$), prevoz do/iz letališča. 

Možnost doplačila za dvoposteljno sobo (v kolikor se jo bo v času rezervacije namestitev dalo zagotoviti).
Lahko vam uredimo asistenco Coris oz. zavarovanje rizika odpovedi. 

200 eur akontacije se vplača ob rezervaciji na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom na račun agencije. Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Vodnik na potovanju: Jure Podobnik, ki Zda zelo dobro pozna in smo prepričani, da boste z vodenjem in organizacijo zadovoljni. 

SPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Aljasko bomo raziskovali z večjimi rentanimi avtomobili, katere bomo sami vozili (eden od šoferjev potrebuje s seboj kreditno kartico). Vožnja je enostavna in precej manj stresna kot pri nas. Avti nam bodo dali svobodo, da bomo državo lahko začutili, hkrati pa bo v njih dovolj prostora za vso opremo za kampiranje in hrano.  
 • NASTANITEV: večinoma bomo kampirali 10x - na predstavitvenem sestanku se bomo dogovorili glede šotorov, katere prinesemo s seboj (kampi na Aljaski so lahko zelo preprosti); 4x pa se prespi v popotniških hostlih (4-6 oseb na sobo). 
 • HRANA: Razen nekaj obrokov v mestih, si bomo sami pripravljali hrano, kar bo zelo pocenilo potovanje. Lokalna hrana v restavracijah je draga.      
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za prave popotnike po duši (trekinge bomo prilagodili vašim sposobnostim, bolj vzdržljivi bodo imeli možnost podaljšanja tur).    
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 18.
 • VREME: Junija je začetek sezone za obisk Aljaske in dnevi bodo zelo dolgi. Aljaska slovi po svojem nepredvidljivem vremenu. Ponoči se znajo temperature precej spustiti, zato je potrebna kvalitetna spalna vreča in dobra podloga za spanje.  
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti.  
 • VARNOST: Aljaska je varna država. Kriminala je zanemarljivo malo, domačini so nadvse gostoljubni in prijazni. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • SPOMINKI: Aljaska ima lepe spominke. Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa) in Maestro Cirrus kartico za dvigovanje denarja preko bančnih avtomatov. 
 • VIZUM: Slovenci za obisk ZDA ne potrebujemo vize, se pa moramo pred potovanjem elektronsko najaviti (ESTA). 
 • INFO in PRIJAVE: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com 
Smo specialisti za tovrstna potovanja (kampiranje in spanje v kampih sredi narave, samostojno pripravljanje hrane, druženje ob tabornem ognju in gledanje zvezd, sproščeno vzdušje in pristen stik z naravo …). 

Pri odhodu boste dobili zloženko kjer bodo številne zanimive informacije o Aljaski (oz. ZDA). Približno en mesec pred potovanjem bo srečanje vseh udeležencev potovanja, ko se bomo pogovorili o vseh podrobnostih.

Vabljeni, da se nam pridružite!

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Zadnja 3 prosta mesta za potrjeno potovanje BEST OF FILIPINI v terminu 26.2. - 17.3.2019 - iščemo sopotnika

objavljeno: 9. nov. 2018 01:14 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 11. dec. 2018 08:51 ]

Ki samo čakajo da jih odkrijemo

 
BEST OF FILIPINI – najlepše lepote Filipinov
 • Termin: 26.2. - 17.3.2019; če se izpusti Palawan zadnjih 5 dni (15 dni); lahko pa se izpusti riževe terase na začetku in se vključi Palawan - 15 dni)
 • Trajanje potovanja: 15 oz. 20 dni  
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 1.840 eur (20 dni) + let. karta od 600 eur/os oz. 1.495 eur (15 dni) + let. karta od 600 eur/os
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651, 
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja
Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za skupine oz. individualne potnike. Potovanje je primerno tudi za družine.

Potovanje je potrjeno - pohitite s prijavo, saj so trenutno na voljo promoc. cene let. kart.

Na voljo so zadnja 3 prosta mesta. Iščemo sopotnika za delitev sobe. 

Skupina leti z odličnimi direktnimi leti z Qatar Airways iz Zagreba. Vodnik bo Peter Eržen, ki Filipine odlično pozna. 

Vabljeni, da se nam pridružite pri odkrivanju rajskih Filipinov! Za vas smo pripravili ogled najlepših lepot dežele po vseh velikih otočnih skupinah (best of) v najboljšem terminu v letu.

Gre za prave bisere: od odkrivanja krasnih riževih teras in druženja s simpatičnimi domačini (štejejo med najbolj srečne narode sveta), do uživanja na čudovitih plažah, snorkljanja po koralnih grebenih, plavanja z ogromnimi kitovci, razgledi na čokoladne hribčke, raziskovanjem eksotičnih in odmaknjenih plaž Palawana, križarjenjem z ladjico po arhipelagu kraških otočkov s skritimi lagunami in peščenimi plažami (pravi raj za vse raziskovalce po duši). 

Pohitite, preden ta skriti raj odkrijejo drugi. Prepustite se NAŠI USPEŠNICI. Smo edini, ki peljemo na vse štiri glavne otoške skupine
.
Ocena potovanja: 10, krasna destinacija, turkizno čisto morje, vse je bilo organizirano ok in je teklo kot po maslu. Najlepše mi je bilo na riževih poljih in križarjenje med otočki s prekrasnim morjem... Nepozabno potovanje
Petra

Vrhunci Filipinov - program potovanja po dnevih (15 oz. 20 dni)

Vključeno Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja
H – preizkušeni popotniški hoteli z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe)
H* – hotel 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe)
B – bungalovi (dve osebi na bungalov)

1. dan: dan odhoda iz LJ – oziroma bližnjega letališča
Let proti Filipinom (letalo, obroki na letalu).

2. dan: letališki transfer – Manila (obroki na letalu)
V popoldanskih (večernih) urah pristanemo v Manili, glavnem mestu Filipinov. Kdor bo želel, lahko že to noč odkriva bogato nočno življenje (odprti bari in glasba v živo). Spanje v H* v Manili (obroki na letalu).

3. dan: Manila
Mesto kontrastov začnemo raziskovati na glavnem trgu, kjer stoji najbolj sveta cerkev države s kipcem črnega Jezusa. Sledi sprehod skozi zanimivo mestno tržnico in odkrivanje posebne četrti Intramuros z njenim obzidjem. Sledi sprehod skozi mestni park, kjer se igra šah in spuščajo zmaji in ogled modernega „Ocean parka“ s številnimi morskimi živalmi. Nato pa lahko obiščete bar s karaokami, ki je priljubljena zabava domačinov. Spanje v hotelu H* v Manili (Z).

4. dan: Manila – Banaue
Po jutranjem zajtrku sledi vožnja proti severu, vse do mesta Banaue. Priložnost, da poskusimo lokalno filipinsko specialiteto „balut“ in kokosove gastronomske poslastice. Po mestnem vrvežu se nam svež zrak in mirno življenje potomcev nekdanjih bojevitih plemen več kot prileže. Pred nami zaživi pričakovanje pred prvim vrhuncem našega potovanja, to so svetovno znane in od UNESCA zaščitene riževe terase. Spanje Banaue (H, Z).

5. dan: Banaue – Hapao
Za začetek se spoznamo z življenjem nekdanjih lovcev na glave, potem se s filipinskim unikatnim prevoznim sredstvom „jeepney“ zapeljemo do izhodiščne točke našega trekinga. Panoramski pogled na zelene terase in treking čez njih je paša za oko, dušo in srce. Enkrat popoldne prispemo v odmaknjeno vasico sredi razigranih živo zelenih polj, napojenih z vodo in svežimi sadikami, k našemu gostitelju. Morda nam postreže z riževim vinom in zaigra kitaro? (Z, sadno kosilo, V, Hapao – lokalna namestitev pri domačinih)

Treking po riževih terasah je primeren za vsakogar (prilagojen je najšibkejšemu sopotniku). V primeru, da je takih več, se razdelimo v dve skupini. Za treking potrebujete lažje pohodniške čevlje, lahko tudi dobre oprijete sandale, pohodne palice po želji, kratko majico, pokrivalo za glavo, manjši oprijeti nahrbtnik. Za nagrado pa boste občutili pristen stik z domačini in čudovito naravo stran od turističnih poti.

6. dan: Hapao
Še en lep dan je pred nami. Poleg zelenih teras lahko danes spoznamo unikatne orhideje, rastoče iz tal in rastline mesojedke. Le kako so pred več kot 2.000 leti zgradili tako mogočne terase iz kamenja, se sprašujemo in čudimo njihovi volji. Potem se kar naenkrat znajdemo v izvirih vroče vode. Na poti nazaj proti domu naberemo školjke in oluščimo riž za organsko večerjo. Vsaka filipinska vas ima svoje košarkarsko igrišče, tudi tukaj ni izjeme. Sestavimo ekipo in vržemo žogo. Poražena ekipa plača rundo. Potem pa še en poseben večer sredi narave ob zvokih kitare. (Z, sadno kosilo, V, Hapao – lokalna namestitev pri domačinih)

Skrajšano potovanje po Filipinih se prične 6. dan potovanja z letom iz Evrope do Manile (kamor se pride 7. dan potovanja). Naslednje jutro (8. dan) se na letališču srečate s preostalo skupino in vodnikom in skupaj nadaljujete potovanje. 

7. dan: Hapao – Batad – Banaue – nočni bus za Manilo
Danes se z „jeepneyi“ premaknemo na drugo, turistično stran riževih teras. Kar naenkrat pred nami zaživi majhna vasica na dnu stotine padajočih teras. To je posnetek za dušo!  Potem se vrnemo do izhodiščne točke in vkrcamo na nočni avtobus za Manilo. (Z, sadno kosilo, nočni avtobus)

Plavanje z nenevarnimi kitovci
8. dan: Manila – Bohol – Panglao
Zgodaj zjutraj, takoj po prihodu v Manilo, se odpravimo na letališče. Zapustimo prvo veliko otočno skupino Luzon in poletimo na otočno skupino Visayas, na otok Bohol, od koder se takoj premaknemo na majhen sosednji otoček Panglao, znan med potapljači in po dolgi beli peščeni plaži. Prvi stik z morjem in turkiznimi barvami, prvi stik s peščeno plažo, prvi stik s koralami, z masažo ... Privoščimo si zaslužen počitek za morske radosti. Spanje Panglao (notranji let, H)
9. dan: Panglao – Bohol (celodnevni izlet s tarziji in čokoladnimi hribčki) 
Danes vas čaka odkrivanje otoka Bohol, kjer se postavljajo z najmanjšimi primati na svetu – tarsiusi (pol opica v velikosti dlani) in čokoladnimi hribčki (naravna posebnost). Sledi prijetno križarjenje po smaragdni reki. Po celodnevnem izletu po Boholu sledi vrnitev na Panglao. (H)

10. dan: Panglao – izlet na kitovce
Zjutraj se vkrcamo na ladjico, ki nas zapelje na obalo otoka Cebu, kjer se poženemo v sinje modre globine tropskega morja med največje morske ribe. Plavanje z nenevarnim planktonojedim kitovcem je neverjetna izkušnja, kjer boste lahko ostali brez besed od navdušenja. Dostikrat se na poti do Cebuja vidi tudi delfine. Po izletu sledi prosto za uživanje na peščeni plaži Alona beach. Spanje Panglao (H). 

Odkrivanje rajskega Camiguina
11. dan: Panglao – Camiguin  
Prosto do odhoda in vožnja do pristanišča Jagna od koder vas bo ladja pripeljala na Camiguin. Sledi lokalni prevoz do vašega resorta. Tukaj vstopamo v naslednjo veliko otočno skupino Mindanao. Na Camiguinu nas pričakajo črne plaže in visoka zaraščena gorata notranjost. Mnogi ga imenuje rajski otokturizem ga še ni odkril in njegovi čari so dobro znani lokalnemu prebivalstvu in peščici popotnikov. Spanje Camiguin (H oziroma B).

12. dan: Camiguin – izlet po otoku – izlet na Mantique island, naravni park
Z najetimi vespami (za dve osebi) oz. lahko tudi z avtom (če ne vozite vesp) se odpravimo do lokalnih vrelcev in obiščemo 76 m visok slikovit slap. Osvežitev pod mogočnim slapom je več kot dobrodošla. Sledi obisk vulkanskega observatorija, kjer se seznanimo z vulkanskimi aktivnostmi. Potem se zapeljemo do izhodišča za zaščiten otoček Mantique z belimi plažami, na katerem živi ribiška komuna. Podvodno življenje je tukaj zelo bogato. Pri domačinih naročimo morsko pojedino (na žaru). Spanje Camiguin (H oziroma B, Z).

13. dan: Camiguin – izlet po otoku
Ta dan se z ladjico odpravimo uživat na beli peščeni nasip sredi morja, po katerem je Camiguin najbolj poznan. Nato se lotimo raziskovanja preostalih otoških skrivnosti. Za začetek gremo pogledat, kako ogromne so lahko školjke (največje tehtajo čez 200 kg). Kosilo si privoščimo v laguni, sledi obisk potopljenega pokopališča, ki ga je v morje potisnila eksplozija starega vulkana. Snorkljanje med grobovi je posebna izkušnja. Današnji večer namenimo namakanju v termalnih vrelcih. Spanje Camiguin (H oziroma B, Z).

Čudovite bele plaže
14. dan: Camiguin – Cebu – Puerto Princesa
Po zajtrku vas čaka krajši transfer do letališča in let do Puerto Princese (preko Cebuja). Danes vstopamo v zadnjo veliko otoško skupino Palawan, za mnoge najlepšo. Palawan je dom rajskih in odmaknjenih plaž s slabo razvito turistično infrastrukturo in prvinskostjo, kar sleherni popotnik danes mrzlično išče. Otočje so odkrili pri „National Geographicu“ in ga označili za eno od desetih destinacij, ki jih mora človek za časa življenja obiskati. Prepuščeni njihovemu nasvetu poletimo do Puerto Princese (predviden je popoldanski prihod). Sledi transfer do hotela in samostojno odkrivanje. Spanje Puerto princesa (H, Z).

15. dan: Puerto princesa – otočni izlet v arhipelag TayTay – El Nido
Zjutraj nas čaka vožnja do Tay Taya, kjer bomo z ladjico odkrivali otočke na vzhodni strani Palawana. Vrhunec tokratnega otočnega raziskovanja je skrita laguna na Slonjem otoku. Obiskali bomo še druge otočke in občudovali zaščiten podvodni svet. Sledi transfer do popotniškega bisera El Nida, kamor prispemo v večernih urah. Spanje v El Nidu (B oziroma H, Z).

Odkrivanje rajskega arhipelaga Bacuit
16. dan: El Nido – izlet z ladjico v Bacuit arhipelago
Stojimo pred vhodom v raj – arhipelag 45 kraških otočkov. Vkrcamo se na ladjico, sliši se samo še čp čp čp ... Potem se naenkrat znajdemo pred vhodom v veliko smaragdno zeleno in modro-belo laguno obdano z visokimi apnenčastimi klifi. Ni naključje, da se tukaj ljudje poročajo ali da so tukaj snemali „Surviver“ serijo preživetja v naravi. Podvodni svet in koralne grebene občasno obiščejo mante. Potem odkrivamo malo laguno in kraško jamo na pol potopljeno v laguno. Na otočkih so plaže prvinske, uživamo na eni od njih, privoščimo si kosilo in počitek. Popoldne obiščemo še Skrito laguno, preden se izpod razklanih apnenčastih sten ne vrnemo nazaj v El Nido, kjer si boste lahko dali duška ljubitelji morske hrane. Spanje v El Nidu (B oziroma H, Z, K). 

17. dan: El Nido – izlet z ladjico v Bacuit arhipelago
Danes se bolj osredotočimo na plaže in podvodno življenje. Domačini nam pripravijo kosilo. Ko odkrivamo odročne zalivčke in lepe skrivnostne plaže, se nam čas ustavi. Še en poseben dan brez mobitela in vseh skrbi. Spanje v El Nidu (B oziroma H, Z, K). 

18. dan: El Nido – Sabang
Po zajtrku sledi vožnja do Sabanga, ki se ponaša z lepo peščeno plažo z visokimi kokosovimi palmami
Sproščen dopust na arhipelagu Bacuit
Popoldne nas čaka ogled bližnjega narodnega parka „St. Paul Underground River“, poznanega po podzemni reki, ki se tukaj izliva v morje skozi nekaj km dolgo jamo z velikimi jamskimi sobanami in naravno izklesanimi podobami. Kraj je bil izbran za novo sedmo čudo sveta. Dobrodošli v čarih naravne lepote! Sledi še ena zanimiva izkušnja, spuščanje po jeklenici "zipline" preko zaliva (opcijsko). Ste za „shake“, ribjo pojedino ... s pogledom na morje? Spanje Sabang (H, Z) 

19. dan: Sabang – Puerto Princesa – Manila – večerni let proti Evropi 
Prosto za uživanje na lepi peščeni plaži. Sledi vožnja do Puerto Princese in lokalni let do Manile. Zvečer poletimo polni novih doživetij proti domu. (Z, notranji let, let proti domu, obroki na letalu)

20. dan: Prihod domov

Lahko vam organiziramo podaljšanje potovanja glede na vaše želje. 

Program je tako vrhunski, da boljši sploh ne more biti. 
Komentar vodnika Peter po prihodu iz potovanja

Cena: 1.840 eur za 20-dnevno potovanje pri 14 potnikih + letalska karta od 600 eur/os naprej 
1.495 eur za 15 dnevno potovanje + let. karta ca 600 eur/os
V primeru manjše skupine (10 – 13 oseb) je doplačilo 125 eur/osebo.
Vsi, ki ste že potovali z nami, imate 40 eur popusta. 

Cena vključuje (pri 20-dnevnem programu):
 • 12x spanje v prijetnih popotniških hotelih (oz. bungalovih) v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom razen štirikrat, ko ni možno, v Manili 2x spanje v hotelu 3*, 2x se spi pri domačinih v bolj preprosti nastanitvi (večposteljne sobe po 6),
 • hrano (13x zajtrk, 5x kosilo, 2x večerjo),
 • 4 notranje lete po Filipinih (Manila – Bohol, Camiguin – Cebu (Manila), Cebu (Manila) – Puerto Princesa, Puerto Princesa – Manila),
 • 3 dnevno turo med riževe terase (Unesco), spanje pri domačinih in dodatno lokalno vodenje (vsa hrana je vključena),
 • izlet z ladjico v „Underground river NP“ (Unesco in novo sedmo čudo sveta),
 • 2x enodnevno križarjenje s privatno ladjico (El Nido –arhipelag Bacuit – El Nido),
 • križarjenje z privatno ladjico v okolici Tay Taya,
 • glavne prevoze po programu (lokalni avtobus Manila – Banaue, nočni avtobus Banaue – Manila, vse prevoze na 3-dnevni uri med terasami, ladja Bohol – Camiguin, Palawan),
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 
Vabljeni da se nam pridružite na potovanju na Filipine
Cena ne vključuje:
 napitnin, drugih vstopnin oziroma manjših transferjev glede na program, letaliških in izstopnih taks (notranji leti in mednarodni let), pristaniških taks, izletov (kitovci in na Bohol, na otok Mantigue in White island, rezervat Calm shells, Manila Ocean park, San Augustin, Fort Santiago, metro …), kopanja v vodnih vrelcih, dvodnevnega najema motorja na Camiguinu z bencinom, eko taks … (vsi ti ocenjeni stroški znašajo približno 160 eur/osebo in se plačujejo sproti na licu mesta), dodatnih obrokov in osebnih izdatkov, asistence Coris, eventuelnega prevoza do/z letališča (bo urejen za skupino).

Iz skupne blagajne se plačujejo samo tisti stroški, pri katerih ste vsi kot skupina udeleženi. V primeru, da kdo ne želi določene storitve, se mu denar v višini ocenjene storitve povrne.  

DODATNO: V kolikor si kdo ne bi želel ogledati severnega dela (riževe terase), je možnost, da izpusti prvih 5 dni potovanja in se nam priključi kasneje (15 dni). Cena paketa je v tem primeru 1.695 eur/os + letalska karta.

Ob prijavi se vplača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo oziroma se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena, se plača letalska karta, preostanek pa en mesec pred odhodom. Kalkulacija je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. V primeru spremembe cene letalskih kart, cene storitev in valutnega razmerja si pridržujemo pravico do spremembe cene. Program se uradno izvaja preko agencije Manager, d. o. o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Filipini so raj za Slovence. Imajo čudovito pokrajino, prekrasne domačine in so destinacija, kjer si lahko privoščiš.

Predviden vodnik: Senad Osmanaj oz. Alex Fernandez oz. Peter Eržen,vodniki z licenco GZS, ki Filipine odlično poznajo in smo prepričani, da boste tako z vodenjem kot organizacijo zadovoljni.      

SPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Z lokalnimi prevoznimi sredstvi (avtobus, jeepney, ladja, kombiji, najeti motorji oz. avto, s posebno privatno ladjico med otoki ...). Večinoma so prevozi le za našo skupino. V ceni so notranji leti Manila – Bohol, Camiguin –Cebu, Cebu – Puerto Princesa in Puerto Princesa – Manila. 
 • NASTANITEV: Spi se v preizkušenih popotniških hotelih in bungalovih (dvoposteljne sobe), med riževimi terasami v vasi pri domačinih 2x bolj preprosta nastanitev (6 v sobi), v Manili v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), 1x nočna vožnja z avtobusom. 
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano, dobra in poceni je morska hrana. Privoščili si boste različne ribje oziroma morske specialitete in eksotično hrano.  
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniškega duha.
 • ŠTEVILO OSEB: Najmanj 10, največ 20. 
 • VREME: Februarja in marca je na Filipinih suho obdobje in zato najboljši čas za obisk dežele. Morje je takrat prijetno toplo in umirjeno. 
 • ZDRAVJE: Ne zahtevajo nobenih obveznih cepljenj. Več na www.zdravinapot.si 
 • VARNOST: Filipini so varna država, domačini pa štejejo med ene najbolj srečnih narodov sveta. Kriminala je malo, saj domačini slovijo kot eni najgostoljubnejših na svetu. Edina nevarnost je, da ne boste hoteli več domov. 
 • SPOMINKI: Filipini imajo precej lepih spominkov (lesene figure, starodavna glasbila, maske ...). 
 • VIZUM: Slovenci za obisk Filipinov do treh tednov ne potrebujemo vize. 

Nekaj komentarjev naših potnikov:

Potovanje po Filipinih ocenjujem s čisto desetko, saj je preseglo moja pričakovanja. Navdušila me je preprostost domačinov in tamkajšnjega življenja, čisto morje in nebeške plaže, pisan podvodni svet, neokrnjena narava in zanimivo rastje, dobra kulinarika, sanjske riževe terase, spanje pri domačinih in pod milim nebom, večeri polni smeha. Potovanje je bilo zame nekaj posebnega in bo vedno ostalo v lepem spominu. 
Teja

Potovanje ocenjujeva z oceno 10. Organizacija je bila že od samega začetka (uvodni sestanek, jasna navodila in napotki po e- pošti pred potovanjem) zelo dobra. Vodič je znal povezati skupino. Program popotovanja je bil lepo zastavljen. Skupna blagajna in transparentnost je dobra in praktična. In nenazadnje ni bilo jalovih obljub. 
Potovanje je bila čudovita izkušnja srečanja z zanimivimi ljudmi, z vrednotami spoštovanja, skromnosti, ter doživetja lepot narave.
Andreja in Janko 

Ocena potovanja: 10+
Kot vedno, se je vodnik Peter odlično izkazal in nimam pripomb. Samo pohvale.
Najlepše je bilo plavanje s kitovci, trek po riževih poljih, ... Vsekakor odlično zaporedje ogledov.
Predvsem pa odlična družba vseh sopotnikov
Janez 

Snorklanje v morju turkizne barve
Ocena potovanja: 9+ (preprosto nepozabno in vredno vsakega evrčka)
Senad je vedno poskrbel da je vse potekalo brez zapletov, kljub 18 zelo različnim karakterjem. 
Andreja

Ocena potovanja: 10 
-doživeto (veliko stika z naravo, domačini),
-veliko presenečenj izven programa...
-veliko narave, morja (obiskali smo kraje kjer ni preveč turistov kar je bilo super),
-prepotovali smo veliko razdalje - km in tako videli mnogo...
-potovanje deluje antistresno, sproščujoče, pozabiš na vse vsakdanje težave... 
Z vodičem sem zelo zadovoljna: ocena 10. Že na nekaj potovanj sem bila toda doslej najboljši vodič. 
Zaenkrat še ne morem reči kaj je bilo najlepše, ker se je zgodilo preveč lepih stvari v 3 tednih: treking, obisk šole, plavanje s kitovci, lepe plaže in morje, spanje na otoku, križarjenje, skupne večerje, dobra skupina, vodič in seveda program.
Vida
 
Prepustite se eni naših najljubših dežel sveta.

FILIPINI so pravi raj za ljubitelje narave. Dežela ki te prevzame in ti zleze pod kožo. 

Za avtorja programa: »Destinacija kamor bi šel na poročno potovanje hkrati pa dežela, kjer že vnaprej veš, da se boš v njo nekoč vrnil.«

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com 

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Argentina, Urugvaj, Brazilija in POPOLN SONČNI MRK (30.6. - 11.7.2019) - samo v letu 2019

objavljeno: 9. okt. 2018 07:00 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 10. okt. 2018 07:40 ]

ARGENTINA, URUGVAJ, BRAZILIJA in sončni mrk 

Termin: 30.6. – 11.7.2019 (12 dni)  
Trajanje potovanja: 12 dni
Skupina: min. 10 - maks. 20 popotnikov 
Cena: 1.680 eur/os pri 14 osebah + let karta z vključenimi dvema notranjima letoma ca 850 eur/os     
Info: Uroš Ravbar 
Gsm: 031-684 651 
E-mailuros.ravbar@gmail.com 
Web: www.ravbar.org
 


To potovanje se bo izvajalo samo v letu 2019 zaradi popolnega sončnega mrka v Južni Ameriki, ki ga bomo lahko opazovali v Argentini.Obisk kar treh zanimivih držav Južne Amerike z opazovanjem popolnega sončnega mrka.
 
Argentini nas bo navdušil še Buenos Aires (Pariz Južne Amerike), spoznavanje argentinskega podeželja na rančunajmogočnejši slapovi na svetu - Iguazu v tropskem okolju in s številnimi posebnimi živalmi. Skočili bomo tudi v Urugvaj ter si pogledali Unescovo mesto Colonio z lepo arhitekturo. V Braziliji si bomo pogledali slapove Iguazu še z njihove strani, za konec pa nas čaka odkrivanje enega najlepših mest sveta - Rio de Janeira.

PROGRAM POTOVANJA:
H - Spanje bo v preverjenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah (povsod je vključen zajtrk)
Vključeno: Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja 

1. dan, 30.6.2019: Prevoz do letališča in let proti Buenos Airesu (obroki na letalu)

2. dan, 1.7.2019: Predviden je jutranji pristanek v Buenos Airesu, prestolnici Argentine, ki ga imenujejo tudi »Pariz Južne Amerike«. Sledi ogled glavnih znamenitosti: vožnja po najširši ulici sveta - Aveniji 9. Julija z obeliskom, predel La Boca z najlepšim delom Caminito (slikovita četrt umetnikov in plesalcev tanga), zanimivo pokopališče Recoleta, kjer počiva Evita, barviti predel San Telmopredsedniška Casa Rosada ... Spanje hotel Buenos Aires. H

3. dan, 2.7.2019: Zapeljali se bomo do ranča (posesti) in se družili z lokalnimi »gauči«, ki vam bodo lahko pokazali svoje spretnosti na konju ter razkazali posest. Spoznali boste življenje argentinskega podeželja, kjer boste lahko poskusili jahanje ali pa le vožnjo z vprego, se družili z domačimi živalmi in uživali v argentinskem žaru (BBQ). Pozno popoldan pa boste lahko opazovali popolni sončni mrk, veličastni nebesni pojav. Sledi vrnitev v Buenos Aires. Spanje Buenos Aires H (Z)

4. dan, 3.7.2019: Odpravili se bomo z hitro ladjo do mesta Colonia, ki leži v sosednjem Urugvaju. Kolonialno mesto Colonia je pod Unescovo zaščito in je polno tradicije, kjer se boste spoznali s šarmom mesta, lepo arhitekturo in se spoznali z lokalnimi prebivalci - Urugvajci, ki so kot vsi narodi Južne Amerike nori na nogomet. Sledi vrnitev v Buenos Aires z ladjo. Spanje Buenos Aires. H (Z). 

5. dan, 4.7.2019: Bomo imeli čas za dodatno odkrivanje Buenos Airesa. Imeli bomo čas za kavo v tipični lokalni kavarni, obiskali bomo park Plaza del Congreso, se sprehodili po prijetnem predelu Puerto Maderoob reki, kjer vlada sproščeno vzdušje s številnimi restavracijami in bari. Čas bo tudi za samostojno odkrivanje tega lepega mesta. Opcijsko vam lahko uredimo večerjo z predstavo tangaSpanje Buenos Aires H (Z, K). 

6. dan, 5.7.2019: Odhod na letališče in notranji let do mesta Puerto Iguazu, ki leži na severo-vzhodni strani Argentine ob znamenitih slapovih Iguazu. Popoldan boste obiskali lokalno skupnost Guarani indijancev v Yriapu Selvi, kjer se boste spoznali z njihovo kulturo in načinom življenja oz. bo čas za počitek v tropski pokrajini. Spanje Puerto Iguazu. H (Z)

7. dan, 6.7.2019:
 Na vas čaka eno od največjih čudes sveta – najmogočnejši slapovi Iguazu, ki spadajo pod Unescovo zaščito. Raztezajo se v dolžini več kot treh kilometrov in padajo 80 metrov globoko. Ta dan si boste slapove pogledali iz argentinske strani. Sprehodili se boste lahko do Hudičevega grla (Garganta del Diablo) in uživali v sprehodih po čudoviti naravi. Spanje Puerto Iguazu. H (Z)

8. dan, 7.7.2019: Danes si veličastne slapove pogledate še iz brazilske strani, od koder je zelo lep pogled na celotne slapove. Uživali boste v bujnem zelenju in bučanju slapov. Če pa bi radi doživeli adrenalin – imajo tudi adrenalinsko vožnjo s čolnom pod same slapove, popoldan pa obiščemo še Parque das Aves (ptičji parks ca 150 različnimi vrstami ptic), kjer boste lahko preživeli čas v družbi tukanov, raznobarvnih papig, flamingov, kolibrijev in ostalih eksotičnih ptičjih vrst. Videli boste lahko tudi pitona in aligatorje. Spanje Puerto Iguazu. H (Z)

9. dan, 8.7.2019: Prevoz do letališča Foz do Iguacu in dopoldanski notranji let do Ria de Janeira – čudovitega mesta (Cidade maravilhosa), kot mu rečejo domačini. Popoldan je namenjen odkrivanju najbolj znanih plažah v Riu - Copacabane in Ipaneme, kjer se boste lahko prepustili kopanju (voda ca 22 stopinj), sprehodu po peščeni plaži, opazovanju domačinov pri igranju nogometa in odbojke na mivki …. Svetujemo tudi odkrivanje nočnega Ria (ples, samba …). Spanje Rio de Janeiro. H (Z)

10. dan, 9.7.2019: 
Na vas čaka ogled glavnih znamenitosti enega najlepših mest sveta - Ria de Janeira. Povzpeli se boste na goro Corcovado, kjer vas čaka eno od sedmih čudes sveta, kip Kristusa Odrešenika. Sledi ogled centra mesta in vzpon na najbolj markantno točko, grič Sladkorni stožec (Pao de Acucar), z kabinsko železnico od koder boste uživali v lepem razgledu. Popoldan si boste ogledali botanični vrt, ki se ponaša z več kot 6.000 različnimi vrstami avtohtonih rastlin in je največji v Južni Ameriki. Zatem pa še ogled največjega stadiona na svetu, znamenite Maracane. Zvečer je po želji možen obisk šole sambe (kjer boste lahko zaplesali) ali pa samo sprehod po ulicah Lape - bohemskemu predelu Ria, kjer samba odmeva na vsakem koraku. Spanje Rio de Janeiro. H (Z)

11. dan, 10.7.2019: Zjutraj se zapeljemo še do tropskega parka Floresta da Tijuca (kjer imajo na ogromni površini skoraj 3.000 vrst rastlin in več sto vrst ptičev). Po ogledu si zapeljemo še mimo favele vse do letališča. Popoldan pa polni novih vtisov poletimo proti domu. (Z, obroki na letalu) 

12. dan, 11.7.2019: Prihod domov. 

Cena: 1.680 eur/os pri 14 osebah + let karta z vključenimi dvema notranjima letoma ca 800 eur/os    
Doplačilo za manjšo skupino (10 – 14 oseb) 130 eur/osebo. Popust 40 eur/os, če ste z nami že potovali. 

Cena vključuje: 
 • namestitve so v preverjenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah, 
 • hrana – vključeni so vsi zajtrki ter kosilo na ranču,
 • v sklopu mednarodne let. karte boste imeli dva notranja leta Buenos Aires – Puerto Iguazu in Foz do Iguacu – Rio de Janeiro, 
 • prevoze z avtobusom (kombi v primeru manjše skupine) po programu (privaten prevoz), 
 • ogled Buenos Airesa po programu (z lokalnim vodnikom), 
 • izlet v Urugvaj – Colonia  (hitra ladja, voden ogled Colonie...), 
 • izlet in vse aktivnosti na ranču (vključeno kosilo BBQ),
 • ogled slapov Iguazu iz argentinske strani z vključeno vstopnino, 
 • ogled slapov Iguazu z brazilske strani z vključeno vstopnino,
 • ogled parka ptičev Parque das Aves, 
 • vstopnine in aktivnosti po programu – Buenos Aires,
 • vstopnine in aktivnosti po programu Rio de Janeiro (Corcovado, Pao de Acucar ...), 
 • lokalni vodnik bo prisoten, kjer so vodeni ogledi, 
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.
Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča (bo organiziran), opcijskih aktivnosti (večerja s tangom ...), ostale hrane in osebnih izdatkov, napitnin (ca 35 eur). 

Dodatno vam lahko uredimo zavarovanje rizika odpovedi in asistenco Coris. 

Ob prijavi se izpolni prijavnico in plača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$ = 0,90 eur. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

SPLOŠNE INFO 
 • KAKO POTUJEMO? Z avtobusom (privatni prevozi samo za našo skupino; v primeru manjše skupine kombi).   
 • NASTANITEV: namestitve so v preverjenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah. 
 • HRANA: Poskusili bomo številne lokalne dobrote v lokalnih restavracijah. Ta del sveta slovi po odlični pripravi mesa na žaru. V ceni so vsi zajtrki ter 1x kosilo na ranču (BBQ). Voda se kupuje. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši. Potovanje ni fizično zahtevno in ga zmore praktično vsak.    
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20. 
 • VREME: Julij je primeren čas za obisk tega dela Argentine, Urugvaja in Brazilije. Pričakovane temperature so od 16 – 30 stopinj Celzija. V predelih ob slapu Iguazu je precej vlage. Temperatura morja v Riu je julija v povprečju 22 stopinj Celzija.  
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti za predele, kjer boste potovali. Več informacij na www.zdravinapot.si 
 • VARNOST: Argentina, Urugvaj in Brazilija (predeli kjer boste potovali) so turistične destinacije in varne za potovanje, kot povsod pa morate biti pazljivi na lastne stvari (sploh ob večerih).  
 • SPOMINKI: Vse tri države imajo precej možnosti za nakupovanje, saj imajo lepih spominkov veliko.  
 • VIZUM: Ni potreben (tako za Argentino, kot tudi Urugvaj in Brazilijo). 
Vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potovanju.

Info in prijave: gsm 031-684 651 (Uroš Ravbar), e-mail uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami  

Potovanje Vrhunci MAROKA (30.3. - 14.4.2019) - v idealnem spomladanskem terminu

objavljeno: 2. okt. 2018 06:38 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 2. okt. 2018 06:39 ]

Vrhunci Maroka
 • Termin: 30.3. - 9.4. oz. 14.4.2019
 • Trajanje potovanja: 16 dni (lahko tudi 11. dni na skrajšanem programu)   
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 16 dni 1.290 eur/os pri 15 potnikih + let. karta od ca 200 eur/os oz. 11 dni 1.020 eur/os + let. karta od ca 200 eur/os
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru (s tem da lahko prilagodimo program glede na vaše želje).

Greste z nami odkrivat bisere Maroka?


Potovanje nas popelje po biserih Maroka, kjer nas čakajo najlepši in kulturno najbogatejši predeli dežele, lepa pokrajina na eni in dobrosrčnost, preprostost in gostoljubje domačinov na drugi straniSeverni Sredozemski Maroko ponudi bele obalne in indigo-modre gorske vasice sredi nasadov indijske konoplje. V Srednjem Atlasu nas očarajo srednjeveški Fez, prvi stik z avtohtonimi Berberi in cedrovi gozdovi. Vsemogočni Marakeš nas čaka na južnih obronkih Visokega Atlasakakor tudi rdeče glinaste tradicionalne vasice s berberskimi ksarji in kasbami, rodovitne in dišeče doline vrtnic, zeleni palmeraji in slikoviti kanjoni. Eden od vrhuncev potovanja je odkrivanje peščene Sahare, gorovje Anti Atlasa pa je spektakularno samo po sebi s prekrasno pokrajino. Ob obalah Atlantskega oceana odkrivamo peščene plaže, arganove gozdove in lepa obalna mesta na čelu s Agadirjem in umetniško Essouiro.

dobrodošli v MarokoZakaj z nami v Maroko:
 • Kraljeva mesta Rabat, arabski Fez in berberski Marakeš.
 • Antični Volubillis, sveti Molulay Idris, filmski Ait Ben Haddou, puščavski Rissani in z balvani obkrožen Tafroute.
 • Odkrivanje kanjonov Visokega Atlasa (Todra, Dades in M'gun).
 • Najlepše berberske vasice od indigo modrega Chefchaouena, belega Assilaha ter rdečih tradicionalnih odmaknjenih vasic.
 • S kamelami po puščavi Sahara in prenočevanje v puščavskem taboru (spanje v hotelu s tisoč zvezdicami).
 • Naravni most v Legziri, letoviški Agadir in prelepa Essouira.
 • Arganovi, cedrovi in gozdovi hrasta plutovca, stepsko rastje s kaktusi ob atlantskih obalah, dolina vrtnic.
 • Pitje čaja z berberskimi družinami, berberska pica in berberska omleta pri naših prijateljih.
 • Arhitekturni vrhunci: mošeja Hassana II. v Casablanci, kraljeva grobnica in Hasanov stolp v Rabatu, Feške medrese, sadijske grobnice in Kotubija v Marakešu.
 • Pokrivamo celotni Maroko, od Sredozemlja, Rifa, Srednjega - Visokega in Anti Atlasa, puščave Sahare in Atlantske obale.
 • Poudarek je na vsrkavanju in zlitju z deželo, namenjeno popotnikom po duši. 
MAROŠKI SLOVAR:
Palmeraj – v kanjonu/ dolini ujeti rečni bregovi posajeni s dateljnovimi palmami.
Kasba – berberska utrdba iz štirih stolpov in več nadstropij, kjer so varnost iskali nekdanji trgovci.
Ksar – berberska vas znotraj obzidja.
Agadir – berberska kašča, kjer so shranjevali žito in olja.
Medina - prvo muslimansko mesto iz Saudove Arabije, po katerem so se pri izgradnji in funkcioniranju zgledovala vsa nadaljnja muslimanska mesta. Običajno gre za obzidano mesto z labirinti in ozkimi ulicami.
Riad – meščanska hiša znotraj medine.

Predvideni leti so:
AT 939  30MAR Benetke Casablanca    19.15 21.40   
UX1424 13APR Marakesh Madrid         23.45 02.40 +1 (prihod v Madrid 14.4.)
UX1081 14APR Madrid Benetke            07.15 09.35   

Na vas čaka odličen program, prijetne nastanitve in vodnik, ki komaj čaka, da se spet vrne v Maroko. 
Če ste vsaj malo popotnika po duši, vas bo Maroko navdušil.

Program po dnevih: 
Spanje v dvoposteljnih sobah v preizkušenih popotniških hotelih, kasbah in riadih kategorije 2** do 3*** in ena namestitev v puščavskem taboru s postavljenimi šotori v Sahari "hotel s tisoč zvezdami"
Vključeno Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

1.  dan, 30.3.: EU – CASABLANCA
Let iz Benetk proti Maroku. Večerni prihod v Casablanco. Spanje Casablanca. 

2.  dan, 31.3.: CASABLANCA – RABAT – ASILAH
Jutranji ogled čudovite mošeje Hasana II. (dodatno imamo ogled tudi od znotraj), ki leži nad vodo in predstavlja arhitekturno poslastico Casablance in dežele same. V Rabatu (Unesco) se sprehodimo skozi belo modro medino, si pogledamo Almohadske mojstrovine in ostale mestne znamenitosti kot so Hasanov stolp iz 12. st in grobnica maroških kraljev. Sledi vožnja do sproščenega belega obmorskega mesteca Asilah, ki slovi po svojem festivalu umetnosti. Spanje Asilah (Z)

3.  dan, 1.4.: ASILAH – CHEFCHAOUEN
Jutranji ogled prijetnega Asilaha, čigar zidove medine so poslikali številni svetovno znani umetniki iz celega sveta. Potem pa transfer v bližnje hribovito indigo-modro berbersko mestece Chefchaouen. Po ulicah, stare ženičke, oblečene v tradicionalna živopisana oblačila, prodajajo sadje in zelenjavo prinešeno iz oddaljenih gorskih vasic. Za vogalom starci, na pipo, vlečejo posušene marihuanine liste. Celo popoldne namenimo 
ogledu enega najlepših maroških mestec. Spanje Chefchaouen (Z)

4.  dan, 2.4.: CHEFCHAOUEN – VOLUBILIS - MOULAY IDRIS – FES
Po jutranji kavici odrinemo najprej proti antičnemu mestecu Volubilis (Unesco), ki se še posebej ponaša z dobro ohranjenimi mozaiki in ostalimi rimskimi spomeniki. Potem obiščemo najsvetejši kraj MarokaMoulay Idris, v katerem počiva prerokov (Mohamed) pravnuk Idris, ustanovitelj prve maroške dinastije Idrisidov in srednjeveškega mesta Fes, kamor prispemo ob večernih urah. Spanje Fes (Z)

5.  dan, 3.4.: FES - IFRANE – MIDELT
Zbudimo se v nekem drugem svetu, v nekem drugem času, dobrodošli v edinem še živečem, od Unesca zaščitenem, srednjeveškem mestu. Čaka nas labirint ozkih uličic, manjših tradicionalnih delavnic, kjer še vedno barvajo tkanino ob reki, strojijo kože po stari metodi in jih barvajo v slikovitih - bio aromatiziranih kadeh, kujejo železo in brusijo nože, šivajo iz agavine svile, razbijajo po bakru, ročno sestavljajo keramične mozaike ..., medtem ko se meščani po ozkih uličicah izogibajo natovorjenim oslom in konjem. Po kosilu se podamo čez Srednji Atlas v Ifrane „švicarske alpe“. Morda uzremo beduine in njihove črede ovac, ki se tradicionalno selijo za zelenimi planotami in opice na poti do Midelta v bližnjih cedrovih gozdovih. Spanje Midelt (Z)

6.  dan, 4.4.: MIDELT – DOLINA ZIZ – ODKRIVANJE PUŠČAVE SAHARA
Jutro namenimo sprehodu po robu odmaknjenega kanjona do berberske vasice med orehovimi nasadi. Njeni radovedni prebivalci, ne vajeni turistov, nas rade volje povabijo k njim domov, na čaj. Čez Visoki Atlas se spuščamo proti puščavi, pri tem sledimo dolini reke Ziz in njenim dateljnovim palmerajem. Tukaj postanemo pri znancu, ki nam speče berberske pice (doplačilo). Ob prihodu v Saharo, obiščemo zadnjo trgovinsko postojanko - puščavsko oazo, kjer se sprehodimo čez slikovito tržnico. Popoldne obiščemo še potomce črnskih sužnjev, danes priznane gnawa glasbenike, potem pa zajahamo kamele, čez sipine v peščeno puščavo Saharo, vse do našega kampa sredi peščenih sipin (lahko se gre tudi peš oz. ob doplačilu z jeepom v kolikor bo na voljo – uredimo na kraju samem). Kaj je lepšega kot čakanje na sončni zahod na eni od sipin sredi brezčasne narave. Večerja v soju zvezdnih luči, na peščenem tepihu. Spanje v saharski peščeni puščavi v berberskem šotoru, po želji lahko tudi na prostem. (Z, V)

7.  dan, 5.4.: PUŠČAVA SAHARA - TODRA
Zjutraj pričakamo sončni vzhod, potem pa se deloma peš, deloma s kamelami vrnemo do izhodiščne točke. Sledi čisto nova pokrajina, kjer se vozimo med Atlasom in puščavo do kanjona Todra. Na poti obiščemo tovarno fosilov in podzemne vodne kanale, potem pa se ustavimo za kosilo pri naših prijateljih - veseli družini, ki delajo odlično berbersko omleto (doplačilo). Ob poti nam številne blatne vasice in prve kasbe nepremično pozirajo do samega vhoda v kanjon. Postanemo v kanjonu nato pa se še malo sprehodimo po cvetočem in senčnem palmeraju. Spanje Todra (Z)

8.  dan, 6.4.: TODRA – DADES – BOUTHARAR
Danes nas čaka lepa narava atlaških kanjonov. V dolini Dades se najprej z lokalnimi vozili dvignemo nad panoramsko ovinkasto cesto ob kanjonu, potem pa raziščemo razgledne točke nad kanjoni. Ob povratku sledi sprehod po reki (1h do 2h) skozi ozek in visok kanjon, nato pa vožnja v slikovito dolino M'gun in namestitev v Bou Thararau, v tradicionalni berberski hiši, kjer se bo ustavil čas. Na vas čaka tradicionalna berberska večerja in druženje z domačini. Spanje Bou Tharar (Z, K, V)

9.  dan, 7.4.: BOU THARAR – SKOURA – AIT BEN HADDOU
Dopoldan namenimo trekingu, kjer nas čakajo raznolike barvne pokrajine z lepimi razgledi, prečkanje rek, kanjona, obisk tradicionalnih berberskih vasic, postanek za čaj v kasbi ali pri domačinih doma, sprehod skozi vrtne nasade in kopanje v reki (kdor želi malo časa zase oz. za vpijanje lokalne atmosfere lahko počaka v hotelu). Sledi spust v najbolj dišečo maroško dolino, dolino vrtnic in obisk velikanske kasbe Amirdil v Skouri, nato pa prihod v filmsko vasico Ait Ben Haddou(Unesco), ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Tukaj so snemali številne filme, med drugim Gladiatorja, Asterixa, Lawrenca Arabskega, Jezusa iz Nazareta ... Spanje Ait Ben Haddou (Z)

10.  dan, 8.4.: AIT BEN HADDOU – PRELAZ TIZI N' TICHKA – MARRAKECH
Zjutraj se sprehodimo skozi filmsko vasico in obiščemo zakulisje, kjer so snemali film Gladiator. Nato peš do vrha vasice, kjer se nahaja nekdanji agadir z včasih prisotnimi mlini na veter. Od tod se razprostira razgled nad okolico (morda uzremo najvišji vrh Maroka, 4.167 m visok Tubkal). Potem pa se podamo čez visoki Atlas in najvišji prelaz Tizi N'Ticka, ki vam bo za trenutek vzel sapo. Sledi vožnja do berberske prestolice Marakeša, kjer si najprej pogledamo simbol mesta in enega izmed simbolov Maroka, minaret Kotubija iz 12. st. V Sadijskih grobnicah si pogledamo najlepše primerke islamske arhitekture. Skozi labirint uličic stare medine se prebijemo do berberske lekarne in se spoznamo z zelišči, travicami in olji, ki jih berberi uporabljajo v svojem tradicionalnem zdravilstvu. Na koncu pa nas čaka obisk znamenitega glavnega trga Jem al Fna (Unesco). Spanje Marrakesh (Z)

Marrakesh
11.  dan, 9.4.: MARRAKECH (vrtovi Majorelle in prosti dan)
Dan začnemo z obiskom najlepših vrtov, v nekdanji rezidenci modnega dizajnerja St. Lauren in Pierre Berger. Potem pa boste imeli prosto. Na glavnem trga Jem al Fna je zanimivo čez celi dan, saj se tukaj zbirajo akrobati, pripovedovalci zgodbic, napovedovalci prihodnosti, glasbeniki, krotilci kač, prodajalci čarovniških pripravkov ... Zraven so stojnice s pestro in zanimivo in eksotično kulinarično ponudbo, kjer boste pravi gastronomi prišli na svoj račun. Tako boste imeli veliko časa za lastno raziskovanje in nakupovanje vsega mogočega, saj je mesto raj za nakupe. Priporočamo obisk hammama – tradicionalne muslimanske kopeli.Spanje Marrakesh (Z)

KONEC PRVEGA DELA POTOVANJA: MARRAKECH – LJUBLJANA
Kdor želi lahko 11. dan zaključi s prvim delom potovanja. Organiziramo vam taksi prevoz (doplačilo) na letališče, od koder poletite do bližnjega evropskega letališča. Ob pristanku vas čaka transfer do Ljubljane (doplačilo).

12.  dan, 10.4.: MARRAKECH – DOLINA AMELN – TAFRAOUTE
Potovanje nadaljujemo z raziskovanjem Anti Atlasa. Po daljši vožnji prispemo v lepo dolino naravnih kamnitih formacij (levova glava in Napoleonova kapa) in fotogeničnih gorskih hrbtov, kjer si ogledamo njene naravne lepote (lepi fotografski motivi). Ob poti nas bodo spremljala arganova drevesa s kozami v krošnjah, vse do mesteca Tafraoute, nekdanjem starem karavanskem križišču, znanem po pridobivanju srebra in zlata iz bližnjih krajev. V okolici se sprehodimo še po nenavadni pokrajini pobarvanih balvanov. Nočitev v Tafraoute. (Z)

13.  dan, 11.4.: TAFRAOUTE – LEGZIRA - MIRLEFT
Zjutraj namenimo raziskovanju doline Ameln, zgrajene iz starih granitnih kamenin. Sprehodimo se skozi naključne stare vasi do stenske poslikave na odprtem. Ob poti srečamo nomade s čredami koz, potem pa se po stari makadamski trgovinski poti spustimo nazaj v dolino Ameln. Sledi vožnja do južnih peščenih plaž Atlantskega oceana. V Legziri nas čaka dolga peščena plaža in slikoviti velikanski naravni kamniti most. Na poti v bližnji Mirleft, si izberemo naključno sprehajalno pot po kozjih stezicah na robu visokih klifov, kjer uspevajo nenavadni kaktusi in drugo rastje. Prespimo v kraju Mirleft oz. okolici. (Z)

14.  dan, 12.4.: MIRLEFT – AGADIR - ESSAOUIRA
Zjutraj odrinemo za letoviški Agadir. Najprej obiščemo nekdanjo kaščo na vrhu hriba, od koder se razkazuje celo mesto pod nami. Sledi spust do samega vhoda v pristanišče do sardinjega marketa z nešteto stojnicami. Za razliko od vsakodnevnega tajina in kukusa, tukaj strežejo samo ribje poslastice. Priporočamo sardine. V mestu imamo dovolj prostega časa za raziskovanje prijetnega in na oko lepega letovišča z dolgo sprehajalno potko in sodobno infrastrukturo. Severno od Agadirja nas spremlja atlantski ocean s pogledi na lepe zalive, močne valove in uživaške surfarje. Pred prihodom v Essouiro se ustavimo v vaški komuni, kjer pridobivajo cenjeno arganovo olje. Sledi še kratka vožnja do prelepe Essaouire ob atlantski obali. Obzidano belo-modro mesto, s številnimi trgi, sproščujočim vzdušjem in z dolgo peščeno plažo, je kot nalašč za naš zaključek potovanja. Spanje Essaouira (Z)

15.  dan, 13.4.: ESSAOUIRA – MARRAKECH – LET PROTI DOMU 
Dopoldan se sprehodimo skozi simpatično Essaouiro (Unesco), obiščemo njene trge, ribji market, obzidje s topovi, judovsko četrt in ribiško pristanišče. V njej so se zbirali trgovci iz celega sveta, ki so na veliko trgovali in gradili, tako da je nastalo lepo obzidano mesto sredi Atlantika „vrata Timbuktuja.“ Po ogledu je prosto za samostojno odkrivanje oz. sprehod po plaži in zadnji stik z morjem. Sledi vožnja proti Marrakechu in povratek proti domu. (Z)

16. dan, 14.4.: PRIHOD DOMOV 

Cena za 16 dnevno potovanje: 1.290 eur/os pri 15 osebah + let. karta od ca 200 eur/os naprej (odvisno od potrditve skupine)
Doplačilo za majhno skupino 10 - 14 oseb = 90 eur/os
Popust 40 eur/os za vse, ki ste z nami že potovali. 

Cena vključuje:
 • 14x namestitev po programu (spanje v dvoposteljnih sobah v preizkušenih popotniških hotelih in kasbah kategorije 2** do 3*** in ena namestitev v puščavskem taboru s postavljenimi šotori v Sahari "hotel s tisoč zvezdami"),
 • hrano (14x zajtrk, 1x kosilo, 2x večerja), 
 • vse privatne prevoze po programu (klimatizirani avtobus ali kombi ...),
 • vse oglede in vstopnine po programu (mošeja Hasana II., Volubilis, medresa El Attarine, Gnawa glasbeniki, podzemni vodni kanali, kasba Amerhidil, zapori v Ait Ben Haddou, sadijske grobnice, Majorelle, ...),
 • obvezne lokalne vodnike na lokacijah,
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, ki Maroko zelo dobro pozna,
 • organizacijo programa potovanja.
Cena ne vključuje le: dodatne hrane (pijače), osebnih izdatkov, napitnin, prevoz do/iz letališča (bo urejen za skupino). 

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi. 

PRIJAVA: Ob prijavi se vplača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo oziroma se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena, se plača letalska karta, preostanek pa en mesec pred odhodom. V primeru spremembe cene letalskih kart, cene storitev in valutnega razmerja si pridržujemo pravico do spremembe cene. Kalkulacija je narejena pri menjalnem tečaju 1 eur = 11 maroških dirhamov. 
Program se uradno izvaja preko agencije Manager, d. o. o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

SPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Potujemo s privatnimi vozili (klimatiziranim avtobusom/min vani odvisno od velikost skupine).
 • NASTANITEV: Spi se v preizkušenih popotniških in turističnih hotelih lokalne kategorije 2** oz. 3*** v dvoposteljnih sobah. V odmaknjeni berberski pokrajini na južni strani Atlasa bomo prenočevali v manjših, simpatičnih in avtohtonih družinskih hotelčkih. V puščavi prenočujemo enkrat v taboru s postavljenimi šotori. Poskrbljeno je za posteljnino in odejo, ki sta lahko peščeni zaradi vetrnih nanosov, zato priporočamo uporabo lastne spalne vreče.
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih in turističnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano na ulici in v turističnih restavracijah. Maroko je dežela kus kusa, tajina, mesnih nabodal, lečine juhe in metinega čaja. Čaka vas tudi kar nekaj lokalnih specialitet. Sveže stisnjeni pomarančni sok je odličen. Dostop do alkohola je v Maroku omejen na večja mesta in je dražji kot pri nas. Cena kosila (menu) v turističnih restavracijah znaša ca 10 eur, v neturističnih pa približno polovico manj.  
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki je popotnik po duši, saj bo kar nekaj vožnje. Glede hoje (npr. dopoldanski treking 9. dan) se da urediti, da se počaka, če ne bi želeli biti aktivni. Vsem trekingom se lahko izognete in počakate z voznikom ali pa v hotelu.
 • ŠTEVILO POTNIKOV: min. 10, maks. 20 oseb.
 • VREME: Spomladi je idealen čas za obisk Maroka, ko dežela zacveti (živo zelena pokrajina, medtem ko se v gorah še vedno lahko zrcalijo zasneženi vrhovi). Temperature so takrat ugodne med 15 in 30 stopinjami (ponoči pa zna zahladiti). Jeseni je drugi najboljši potovalni čas, ko ni dežja, ko so še vedno ugodne potovalne temperature in ko se začnejo prvi vrhovi Atlasa beliti.
 • ZDRAVJE: Za potovanje ni potrebno nobeno obvezno cepljenje. Več na www.zdravinapot.si
 • VARNOST: Dežela je varna. Možnost manjših tatvin in žeparjenja je sicer prisotna, še posebej v velikih mestih, ko se stemni.
 • SPOMINKI: Tukaj je doma obrtništvo in večina izdelkov so unikati. Splača se kupovati usnjene jakne, arganovo olje, izdelke iz keramike, volne, gline, lesa, bakra.
 • VIZUM: Slovenci ne potrebujemo vize.
Nekaj vtisov iz našega potovanja po Maroku (april 2018)

Ocena potovanja (1-10): 9, ampak samo zato da se ne poslabšate
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Več kot odlično, samo vprašanje kako je bil on z nami (malo heca)
Najlepše je bilo, da smo kljub temu, da potujem z agencijo, imeli možnost stopiti v stik z domačini, spoznati pravi Maroko, seveda pripisujem to zaslugo vodiču
Janja

Ocena potovanja (1-10): 10 – lepa izkušnja 
Vodnik je bil super. Zelo profesionalen, podal je veliko znanja o samem Maroku in zanimivosti. Pozitivno naravnan, ustvaril je odlično vzdušje, družaben, vsakemu posamezniku je znal prisluhnit...  In na dejstvo, da sem bolj solo popotnik, me je znal prepričat v to, da so skupinska potovanja odlična in da na tak način vidiš več.
Najlepše na potovanju je bilo modro mestece Chefchaouen, mesto Fes, sprehod ob kanjonu in nepričakovano vabilo domačinke na čaj.
Maja

Ocena potovanja (1-10): 9, potovanje je bilo odlično vodeno. Izbira nekaterih prenočišč pa je bila problematična, nekaj težav je bilo tudi z izbiro prevoznika.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Čista 10. Odlično vodenje z veliko znanja in poznavanja dežele in ljudi, koristni nasveti. Razen tega smo imeli srečo tudi z vodnikom na uvajanju. Skupaj nadstandardno vodenje.
Damjana

Vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potovanju!

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651, email: uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Potovanje KUBA - naša USPEŠNICA - potrjeni termini za 2019

objavljeno: 17. sep. 2018 03:02 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 5. dec. 2018 02:46 ]

Vrhunci Kube
 • Termini: 26.12.2018 - 7.1.2019, 19.1. - 2.2.2019, 9. - 23.2.2019, 23.2. - 9.3.2019,  20.4. - 4.5.2019, 19.10. - 2.11.2019 in 25.12.2019 - 6.1.2020
 • Trajanje potovanja: 15 dni (novoletni termin 13 dni)
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 1.658 eur/os pri najmanj 15 prijavljenih + letalska karta (od ca 600 eur/os naprej, za novo leto od 900 eur/os naprej) 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za zaključene skupine.
Je primerno tudi za družine. 


GRE ZA NAŠO DOLGOLETNO USPEŠNICO!

Novoletno potovanje 26.12.2018 - 7.1.2019 (13 dni) - potovanje je potrjeno - prijave so zaključene 
8. - 23.2.2019 - potovanje je potrjeno - zadnjih 7 prostih mest - en dan daljši program z resortom na koncu 
23.2. - 9.3.2019 - kmalu potrjeno 
20.4. - 4.5.2019 - le še 2 osebi in potrdimo  

Skozi odprta okna prihaja glasba v valovih, medtem ko nas ob večerih čakajo spontani plesni ritmi in povsod je prisotno življenje. Kuba je država, kjer si enostavno v trenutku zdaj in se prepustiš toku dogajanj. Kjer še vedno lahko vidiš klasične stare limuzine parkirane na kolonialnih trgih in revolucionarne grafite na stenah živo pisanih hiš, ki opevajo revolucionarne podvige Che Guevare in Fidela Castra. Pa najlepše kubanske plaže in odmaknjeni otoki, jahanje konj, tobak, rum in koktejli v kombinaciji s salso, sonom in drugimi zvrstmi. Vabimo vas, da z nami odkrijete Kubo, kjer bomo s katamarani odkrivali odmaknjene otoke, se družili z delfini in snorkali med najlepšimi koralami, kjer bomo spali pri domačinih doma in uživali v njihovi gostoljubnosti in sproščenosti. 

Na vas čaka odličen program (kjer smo izbrali najboljše kar Kuba ponuja) in vodnik, ki se na Kubi počuti kot doma. Tako Kube ne boste samo videli, ampak tudi doživeli.  

PROGRAM: 
H – hotel (3x) v dvoposteljnih sobah
Drugje spanje pri domačinih po dva v sobi (posebno doživetje)
Vključeno Z - zajtrk, K – kosilo

Starodavna HavanaDan 1 - Evropa – HAVANA
Polet prek enega izmed evropskih letališč v Havano. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti, prevoz do hotela in če boste pri močeh prvo nočno odkrivanje. Nočitev v hotelu v Havani. (letalo, H)

Dan 2 – HAVANA
Havana je mesto iz nekega drugega časa. Najprej obiščemo stari del mesta, kjer stoji katedrala in kjer Havana kaže svojo pravo staro podobo. Obiščemo tudi muzej ruma Havana Club ter si pogledamo njegovo skrivnostno proizvodnjo. Potem sedemo v stare ameriške avtomobile in si v njih privoščimo ogled novega mestnega jedra. Z vetrom v laseh uživamo ob prizorih na priobalni aveniji Malecon, pomembnostih revolucionarnih uspehov iz Trga revolucije, arhitekturni lepoti predsedniške palače, slikovitosti Centralnega parka, poveljevanju iz Kapitola in zasluženem predihu v predsedniškem hotelu... Zvečer pa se gre plesat ali na opcijski koncert Buena Vista Social club. Nočitev v hotelu v Havani (H, Z).

Dan 3 – HAVANA – HEMINGWAYEVA POSEST - SANTA CLARA – REMEDIOS 
Zjutraj nas najprej čaka ribiška vasico Cojimar, od koder je Hemingway hodil na ribolov, in koder je nastalo njegovo najbolj prepoznavno delo “Starec in morje”. Obiščemo lokal v katerem je nastajala knjižna uspešnica in kjer nam postrežejo koktejl. Sledi obisk Hemingwayeve posesti potem pa vožnja do Santa Clare, ki jo popestrimo z zanimivimi zgodbami iz kubanske revolucije – s poudarkom na Che Guevari, saj nas čaka ena največjih otoških znamenitosti - mavzolej Che Guevare, najbolj znanega revolucionarja 20. stoletja. Sledi vožnja do Remediosa in čas za odkrivanje mesta. Nočitev pri domačinih doma. (Z)

Kolonialni Trinidad
Dan 4 - REMEDIOS – CAYO SANTA MARIA – REMEDIOS
Danes nas čaka vožnja s katamaranom do rezervata Cayo Santa Maria. Do njega vodi ca 40 km dolg nasip čez morje Atlantika in potopljene otočke, obrasle z mangrovimi gozdovi. Gre od Unesca zaščiten biosferni rezervat, kjer boste snorklali in uživali v morju ter se družili z delfinom (v odprtem bazenu). Mogoče dobite tudi njegov poljub. Pozno popoldne se vrnemo v Remedios, tokrat barve sončnega zahoda popestrijo vrnitev. Nočitev pri domačinih doma. (K)

Dan 5 –  REMEDIOS – ESCAMBRAY – TRINIDAD
Na poti proti Trinidadu se ustavimo v tovarni cigar, kjer se seznanimo z njihovo izdelavo preden se podamo v hriboviti Escambray. Ne daleč vstran od panoramske razgledne točke na nižje ležeča jezera, nas že čakajo ruski tovornjaki in sprehajalne poti po tropskem zelenju in pestrem ekosistemu nacionalnega parka, mimo džungelskega slapu do melodične reke, kjer postanemo za kosilo. Z vrha se razteza lep razgled na Trinidad, našo naslednjo destinacijo. Poiščemo si namestitev, se stuširamo in uredimo, potem pa... spontana zabava v enem izmed glasbenih klubov, po polnoči lahko tudi v največji jamski diskoteki. Nočitev pri domačinih doma. (K)

Dan 6 – TRINIDAD - PLAYA ANCON - TRINIDAD
Na vas čaka odkrivanje Trinidada  (Unesco), enega najlepših kolonialnih mest Latinske Amerike. Sprehodili se boste skozi tlakovane ulice in si ogledali glavne znamenitosti okoli Plaza Mayor in po želji še katerega od muzejev: arheološki muzej, zgodovinski muzej, muzej romantike… Mesto je raj za nakupovanje spominkov. Popoldan pa obiščemo lepo karibsko plažo, nekaj kilometrov dolgo peščeno plažo Ancon, kjer se predamo morskim radostimZvečer pa spet ven, saj se mesto prelevi v veliko plesišče na odprtem. Spontana zabava in ples. Nočitev pri domačinih doma.

Tropski raj za konec potovanja
Dan 7 – TRINIDAD – VALLE DE LOS INGENIOS – CAMAGUEY
Dopoldan imamo dodaten čas za odkrivanje lepega Trinidada, potem pa obiščemo Unescove plantažesladkornega trsa v slikoviti dolini Los Ingenios. Kosilo vas čaka v nekdanji haciendi mogočnih baronov, kjer boste lahko poskusili tudi sveže stisnjeni sok iz sladkornega trsa. Sledi popoldanska vožnja v Camaguey. Spanje pri domačinih doma. (K)

Dan 8 – CAMAGUEY – CAYO SABINAL - CAMAGUEY
Današnji dan izkoristimo za celodnevni izlet s katamaranom, tokrat je izhodišče na najdaljši kubanski plaži, Santa Lucia. Izlet nas popelje med najlepše koralne grebene, bogate s pahljačastimi koralami in številnimi vrstami tropskih rib. Geografsko izoliran in skrit otoček Cayo Sabinal je rezerviran kot nalašč za nas. Pred njim se razprostira dolga bela peščena plaža namočena v turkizne barve Atlantika, v njenem ozadju pa v ritmu vetra poplesavajo kokosove palme. Kar težko bo iti naprej. Na ta dan lahko organiziramo potapljaški izlet - npr. potapljanje z morskimi psi (potrebna najava ob prijavi). Nočitev pri domačinih doma. (K)

Dan 9 – CAMAGUEY - SANTIAGO DE CUBA
V prestolnici kubanskih kavbojev se izgubimo v Unescovem labirintu ozkih in kratkih uličic, nato nas v posebej prirejenih kolesih popeljejo na raziskovanje številnih trgov Camagueya, prepustimo se vožnji in vodenju lokalnih „bicikletarov.“ Povprašajte jih o obisku papeža, lokalnih umetnikih... Sledi vožnja do najbolj karibskegakubanskega mesta. Pred nami zaživi prestolnica glasbe, karnevalov in kubanskega juga, Santiago de Cuba. Nastanitev pri domačinih potem pa nočno odkrivanje mesta.  

Santiago živi z glasbo
Dan 10 – SANTIAGO DE CUBA
Santiago - zibelka kubanske glasbe in revolucije - je zgrajen na številnih gričih ter se ponaša s pisano karibsko tradicijo in kulturo. Ulice se v valovih dvigajo in spuščajo, krasijo jih raznobarvne kolonialne stavbe, v ozadju pa se kot kulisa nad mestom dviga gorovje Sierra Maestra. Za začetek si ogledamo pokopališče, kjer je pokopan Fidel Castro, trg Revolucije in trdnjavo del Morro, sledi ogled tovarne cigar, potem pa prosto do večera, ko obiščemo enega od templjev kubanske glasbe in njegovo plesišče (posebno doživetje). Nočitev pri domačinih doma.

Dan 11 – SANTIAGO DE CUBA – LAS TERAZAS – VINALES
Prevoz do letališča in notranji let do Havane in vožnja proti Vinalesu, za mnoge najlepšem delu Kube. Postanek za kavo na Las Terrazas, ki je znana po kavnih plantažah. Čaka nas le še nekaj vožnjo do vasice s plantažami najbolj kakovostnega tobaka, Vinales. Sledi obisk prazgodovinskega Murala in odkrivanje posebne pokrajine kar na konjih. Namestitev pri domačinih doma.

Dan 12 – VINALES – CAYO LEWISA – VINALES
Zjutraj se odpravimo še zadnjič na obalo. Kratka vožnja z ladjo nas popelje na koralni otoček v arhipelagu de Colorados. In kaj je lahko lepšega, kot da si na koncu potovanja lahko privoščimo sproščen počitniški dan v tropskem raju – uživamo v sončenju in kopanju. Gotovo nas najbolj navduši sama plaža in odtenki Atlantika. Vključeno je kosilo. Pozno popoldan vrnitev v Vinales. Namestitev pri domačinih doma. (K)

Čudovita kraška pokrajina Vinalesa
Dan 13 – VINALES - HAVANA
Vinales je ugnezden v Sierra de Los Organos in nudi posebne panorame ter najlepše barve na Kubi. Milijone let so reke glodale podzemne tunele v mehki apnenec in nastajale so mogočne jame. Nad njimi se je pokrajina sesedala in nastala je posebna pokrajina "mogotov". Uživamo v vzdušju "mogotov" nad nami in tobačnih ter kavnih polj okoli nas. Na poti spoznavamo prijazne domačine, ki nam z nekaj sreče zvijejo cigaro ali nam ponudijo srk domače kave. Ogledamo si eno izmed številnih zanimivih kraških jam in uživamo v lepih konturah podzemnega sveta. Sledi obisk lokalne družine ter hiše kjer posušijo tobak. Popoldan pa sledi vožnja nazaj v Havano in zaključni večer. Nočitev v hotelu v Havani (H).

Dan 14 – HAVANA AIRPORT in POVRATEK V EVROPO
Prosto do odhoda na letališče. Po vseh lepih izkušnjah se poslovimo z “Adios Cuba”. Vožnja do letališča in let proti Evropi.

Dan 15 – PRIHOD DOMOV

Cena: 1.658 eur pri najmanj 15 prijavljenih + letalska karta od 600 eur/os naprej (za novo leto od 900 eur/os naprej)
Doplačilo za manjšo skupino (10 - 14 oseb) 120 eur/osebo. 
40 € popusta, če ste že potovali z nami. 

Cena vključuje: 
 • 13 x prenočevanje na Kubi v dvoposteljnih sobah (od tega 10x pri domačinih doma in 3x v hotelu),
 • notranji let Santiago de Cuba – Havana, 
 • vse prevoze po programu s klimatiziranim avtobusom turistične kategorije, 
 • hrano po programu (3x zajtrk, 5x kosilo), 
 • vožnjo s starimi avtomobili v Havani, 
 • izlet s katamaranom na Cayo Santa Maria, z neomejenim konzumiranjem pijač ter vključeno opreme za snorklanje (maska, snorkel in plavutke),
 • izlet s katamaranom na Cayo Sabinal, z neomejenim konzumiranjem pijač ter vključeno opremo za snorklanje,
 • izlet na otok Lewisa,
 • treking po Sierra Escambray, 
 • ogled tovarne ruma, tovarne cigar, obisk lokala Hemingway (s koktejlom) in Chejeve grobnice,
 • vožnjo z bici taxiji po Camagueyu,
 • izlet na Unescove plantaže sladkornega trsa, 
 • jahanje konjev v Vinalesu, 
 • vstopnine po programu, 
 • obveznega lokalnega vodnika na Kubi, 
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, 
 • organizacijo programa potovanja.
Cena ne vključuje: vize 35 eur, napitnine in stroški skupne blagajne (skupaj ca 50 eur), dodatno hrano, osebni izdatki (eventuelni stroški fotografiranja v Santiago de Cuba, muzeji Trinidad), prevoz do/ iz letališča (bo urejen za skupino). 

Lahko vam uredimo asistenco Coris oz. zavarovanje rizika odpovedi. 
VAŽNO: V Sloveniji se za paket plača le 1.498 eur saj se od paketa odšteje 160 eur za stroške 10 - ih nastanitev, ki se plačujejo na licu mesta. Spi se pri domačinih doma (10x) v tako imenovanih Casa particulares (razen v Havani, ko se 3x spi v hotelu). Pri domačinih doma vam lahko pripravijo zajtrk in/ali večerjo (doplačilo). Cene namestitev znašajo ca 16 eur/osebo v dvoposteljni sobi (10 nočitev x 16 eur/ osebo = 160 eur/os) in se plačujejo direktno na licu mesta. Če sobo zaseda ena oseba, je cena dvakrat višja, torej 32 eurov/noč. Ca en mesec pred potovanjem bo srečanje vseh udeležencev z vodnikom, kjer boste dobili vse informacije glede potovanja.
200 €/os akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja …) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Predviden vodnik: Alex Fernandez, Damjan Glinšek, Senad, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com
Če želite doživeti Kubo so Alex, Senad in Damjan pravi vodniki za vas (sproščeno vzdušje in kvalitetno vodenje je zagotovljeno). 

SPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Potujemo s klimatiziranim avtobusom turistične kategorije. V ceni je tudi notranji let Santiago de Cuba - Havana.
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih in turističnih restavracijah. Poskusili bomo raznoliko kreolsko kulinariko, ki slovi po sveži, lahki in okusni hrani. Kulinarika je podobna naši. Prevladujejo vse vrste mesa in zelenjave. Ogromno je svežega sadja, še posebej manga, ananasa, papaje in guave. Kuba je bogata z morskim ulovom, zato je v kulinariki veliko rib (tudi jastogov po zelo pristopnih cenah). Zajtrk stane ca 4-5 eur/os, kosilo ca 10-13 eur/os in večerja ca 10-13 eur/os. Seveda se da jesti tudi ceneje. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ni zahteven in je prilagodljiv do okolice in sopotnikov. 
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20
 • VREME: Celo leto je ugodno in primerno za potovanje, razen poletja, ko je največ padavin in ko so visoke temperature. Tako oktober, kot december, januar in april so zelo primerni meseci za obisk Kube.
 • ZDRAVJE: Niso potrebna cepljenja za vstop. Več na www.zdravinapot.si
 • VARNOST: Potovanje po Kubi je varno, obstaja le manjša možnost manjših tatvin (v velikih mestih, ko se stemni). Vodnik vas bo pripravil na to, da bo vaše potovanje ostalo v čim lepšem spominu.
 • SPOMINKI: Poleg najbolj tipičnih kubanskih proizvodov cigar, ruma in kave na trgu ponujajo še oblačila s Chejevo podobo, vrhunsko glasbo, slike in druge umetniške stvaritve ter raznolike lesene izdelke.
NEKAJ VTISOV IZ NAŠIH POTOVANJ PO KUBI:

Kuba slovi po svoji glasbi
Ocena potovanja (1-10): Ocena 10 - potovanje je bilo fantastično. Kuba je zelo lepa polna glasbe in plesa.. Takšnega potovanja še nisem nikoli doživela. Celotna skupina skupaj z vodnikoma in šoferjem smo bili kot ena velika družina :) To, da so tekle solze ob odhodu in poslavljanju pove veliko več kot besede :)
Alex je daleč najboljši vodnik. Od njega sem izvedela veliko stvari saj je kot Wikipedija :D Navdušil me je za veliko stvari, mi spremenil pogled na nekatere stvari v življenju ter navdušil za še eno potovanje z njim :) Zaradi njega je bilo vzdušje na potovanju super ter skrbel je, da je vse potekalo brez skrbi. Tudi vodnik na Kubi Arisley je bil super :))
Težko bi izbrala trenutke, ki so bili najlepši na potovanju, ker na takšnem potovanju s takšno skupino in vodnikom je bilo celotno potovanje nepozabno :)
Sara

Ocena potovanja (1-10): čista 10-ka in ŠE VEČ (nad pričakovanjem)
Kako ste zadovoljni z vodnikom? ALEX je res tak sonček. Pozitiven, skrben, zelo iznajdljiv, profesionalen, hitro reši nepričakovane situacije, vedno poln energije, in tako lepo pleše ;)
Potovanje, ko res SANJAŠ Z ODPRTIMI OČMI. Super fajn celotna ekipa, super voznik avtobusa,  Alex, ki je z nami preplesal marsikatero noč, vse pohvale Aleksu in kubanskemu vodiču JJ – perfektna sta! Pot pa sploh enkratna in težko mi je izpostaviti samo en dogodek. Všeč mi je bila vožnja s starimi avtomobili in prepevanje Guantanamere z voznikom; koncert Buena vista social club in plesanje z Omaro Portuondo; poljubček z delfinom; plavanje in potapljanje na rajskih otočkih s sanjskimi plažami; petje ob ognju; občudovanje sončnih zahodov in vzhodov; ples na katamaranu; vožnja z ruskimi kamioni; plavanje pod slapovi in sprehod po tropskem gozdu; barvita živahna mesteca z glasbo na vsakem vogalu; nasmehi in gostoljubje domačinov, ki še znajo uživati v vsakdanjih trenutkih; tropsko sadje, morska hrana; pohajkovanja med sladkornim trsom, grmički kave,ananasa in bugenvilij; okušanje ruma in cigar; vožnja z rikšami; obisk lokalnih tržnic; jahanje po hriboviti krajini porasli s tobakom in palmami; izdelava cigar; nogomet in ples z domačini; revolucionarno vzdušje in kubanska trma; salsa, rumba in čačača do jutranjih ur...in še in še. Vse je bilo ČUDOVITO.
Alenka M. 

Udeležila sem se potovanja po Kubi z vodičem Senadom. Prvič sem se odločila za tak način, prej sem vedno potovala s prijatelji. Moram priznati, da ste vse moje predsodke o turističnem potovanju z agencijo popolnoma uničili.
Presegli ste vsa pričakovanja: 
- ODLIČEN vodič z ogromno znanja, mirne krvi in z obilico dobrega humorja,
- odlično izbrane znamenitosti,
- prenočevanje pri domačinih je bilo nepozabno,
- tempo potovanja je bil neverjeten: videli smo ogromno, pa vendar so bili dnevi na plaži tako pametno izbrani, da ni bilo slutiti utrujenosti.
Verjetno je bilo se ogromno drugih pozitivnih reči (tudi so-popotniki so bili izjemni) in ne najdem niti ene slabe strani tega potovanja.
Najlepša hvala za vse! Vas že hvalim vsem, ki jih poznam. Lep dan še naprej!
Tina 

Ocena potovanja (1-10): 10
Potovanje je bilo nepozabno.
Vodnik Aleks je  odgovoren, potrpežljiv in prijeten sogovornik. Delo opravlja zelo profesionalno. Njegove bogate dolgoletne izkušnje vodenja skupin so bili očitno izražene. Potovanje z njim je res pravi užitek.
Najlepše je bilo jahanje na konju, poležavanje na čudovitih plažah in nenehno poplesavanje ob prijetnih ritmih glasbe.
Martina 

Ocena potovanja (1-10):  10
Res doživeto potovanje.
Naš vodnik Alex in tudi vodnik na Kubi JJ sta bila enkratna, fantastična!!! Če bom še kdaj potovala z vami....100% Alexa!!!
Vse mi je bilo lepo, uživala sem 100%. Program je bil zelo raznolik in obenem sproščujoč.
Sonja

Ocena potovanja: 10;  bilo je vse super, organizacija, vreme, vodnik in neverjetno enotna in homogena skupina.
Vodnik Alex je bil odličen, znal nas je združit in povezat, pomagal nam je kjerkoli smo ga potrebovali, neverjetno simpatičen in dobrovoljen.
Najlepši  je bil neposreden stik z domačini, njihovo petje, ritmi salse in nepozabni podmorski svet in čudovite plaže.
Irena

Vabljeni, da se nam pridružite na posebnem potovanju po Kubi. 

Info in prijave: gsm 031-684 651 (Uroš), e-mail uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Prenovljen (izboljšan) program Magična NOVA ZELANDIJA (16.2. - 6.3.2019) z možnostjo podaljšanja na FIDŽI

objavljeno: 1. jun. 2018 07:20 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 7. jun. 2018 06:50 ]

Gora Mt. Cook z jezerom Punaki
 
Magična Nova Zelandija z opcijskim podaljšanjem na Fidži  

 • Termin: 16.2.- 6.3.2019 (skupinsko potovanje) oz. kadarkoli za min. 2 osebi 
 • Trajanje potovanja: 19 oz. 17 dni (po Novi Zelandiji) z opcijskim podaljšanjem na Fidži
 • Cena: 2.460 eur/os + let. karta ca 1.100 eur/os 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Število oseb: min. 10 - maks. 18 oseb
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com 
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja


Potovanje lahko organiziramo kadarkoli za individualne potnike oz. zaključene družbe. Primerno je tudi za družine.


Program je izboljšan (prenovljen) za leto 2019!
Najeli bomo prostorne avtomobile in odkrivali glavne znamenitosti čudovite Nove Zelandije, ki jo štejejo za eno najlepših držav sveta. V Novi Zelandiji smo bili že šestkrat in za vas smo izbrali najlepše stvari, ki jih dežela ponuja. 

Potovanje je primerno za ljubitelje narave in aktivne popotnike po duši, ker je precej vožnje in ker se selimo skoraj vsak dan.

Za minimalno dve osebi lahko kadarkoli organiziramo potovanje v Novo Zelandijo za individualne potnike.  V tem primeru vam pripravimo potovalni načrt z navodili za potovanje, naredimo vse rezervacije (hoteli, rent a car, aktivnosti ...). Če bi želeli, da je vse organizirano, potujete pa samostojno, se obrnite na nas za ponudbo. 

Iz ankete: Minilo je že kar nekaj dni, vendar misli še vedno uhajajo na prečudovito potovanje po Novi Zelandiji. Z možem se nikakor ne moreva spraviti, da bi počela kaj konkretnega, saj sva še vedno malce omotična od vseh lepot. Razvila sem slike iz potovanja, katere so prečudovite in jih imam kar na mizi, da jih lahko večkrat pogledam. Moja ocena je skratka super in od vseh dosedanjih potovanjih je bilo to eno najlepših.
Tončka

PROGRAM: Začnemo z ogledom Aucklanda (mesta jadrnic), z zanimivim muzejem, akvarijem in razgledom iz najvišjega stolpa na južni polobli. Sledi obisk jame Waitomo, kjer živijo posebni svetleči črvi, v Otorohangi pa si pogledamo simbol države - ptiča kiwija. Sledi raziskovanje maorske kulture v Rotorui (njihovi plesi, kultura in običaji), odkrivanje geotermalnih vrelcev in gejzirov ter številne aktivnosti (npr. kolesarjenje po lepi naravi ...). Sledi obisk narodnega parka Tongariro, kjer so snemali film Gospodar prstanov. V Wellingtonu, glavnem mestu, si pogledamo botanični vrt in se zapeljemo z ladjo preko zanimivega Cookovega preliva na Južni otok. Najprej degustiramo odlična novozelandska vina, potem pa na križarjenju in peš odkrivamo skriti biser - narodni park Abel Tasman, ki slovi po najlepših peščenih plažah in lepi naravi. Mimo zanimivih skal Pancake Rocks, žada v Hokitiki in zlata v Rossu pridemo do ledenikov Franc Jožef in Fox, ki ležita najbližje morju. Potem pa vožnja po panoramski cesti s foto postanki do simpatične Wanake, ki ima posebno energijoSledila bo tura do znamenitega zaliva Milford Sound (za njih eno od osmih čudes sveta), kjer bomo z ladjo pluli po fjordu vse do Tasmanskega morja (lepi slapovi in pokrajina), pa čudovit deževni gozd in najlepše mesto dežele Queenstown, kjer bo vsak prišel na svoj račun (npr. s kolesom ob jezeru Wakatipupanoramska gondola ...). Sledi vožnja po panoramski cesti s pogledi na turkizno jezero Pukaki, vse do vznožja najvišje gore Nove Zelandije - Mount Cook, kjer nas čaka hoja po lepi pokrajini proti ledeniku Hooker. Sledi še eno turkizno jezero in mestece Tekapo, ki slovi po nočnem opazovanju neba, kjer tudi prespimo. Potem se poslovimo od Južnih Alp Južnega otoka in se zapeljemo skozi ravninski predel Cantenburyja vse do obalnega mesta Kaikoura, ki je eden najboljših krajev na svetu za opazovanje kitov in plavanje z delfini. Za konec pa odkrivamo prestolnico Južnega otoka, mesto Christchurch (s posebnim antarktičnim muzejem in lepim botaničnim vrtom), od koder letimo domov (oz. možnost podaljšanja na Fidži). Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta. 

Magična Nova Zelandija, program po dnevih, 19 oz. 17 dni   

Auckland – Rotorua – park Tongariro - Wellington – Picton – Abel Tasman – ledenik Franc Jožef – Wanaka – Manapouri – Milford Sound - Queenstown - Mount Cook – lake Tekapo - Kaikoura – Christchurch  

H – spanje v prijetnih preizkušenih hotelih oz. motelih (dvoposteljne sobe)

1.   dan, 16.2.: let iz Ljubljane oz. bližnjega letališča (v tem primeru bo prevoz za skupino organiziran)

2.   dan, 17.2.: let proti Novi Zelandiji (velika časovna razlika)

3.   dan, 18.2.: zjutraj prihod v Auckland - največje mesto Nove Zelandije in ogled zanimivega »mesta jadrnic«. Sprehod po pristanišču, ki je duša mesta in ogled Sky towra, ki je z 328 m najvišja stavba na južni polobli – lepi pogledi), sledi ogled Auckland muzeja, kjer se boste seznanite s posebno maorsko kulturo, za konec pa si bomo pogledali še zanimiv akvarij Kelly Tarlton (s kraljevimi pingvini, morskimi psi in pisanimi ribami), spanje v centru mesta in po želji večerno odkrivanje, spanje Auckland, H

4.   dan, 19.2.: sledi vožnja do znamenite jame Waitomo caves (jama s svetlečimi črvi kot bi gledali zvezde »Mlečne ceste«) – ena od glavnih znamenitosti države. V okolici se ustavimo v mestu Otorohanga, kjer boste lahko v živo videli simbol Nove Zelandije – ptiča kiwija (po katerem se domačini tudi imenujejo – »Kiwiji«) in starodavnega plazilca iz dinozavrovih časov – tuataro. Sledi postanek v prijetnem mestu Cambridge in vožnja do mesta Rotorua, ki je glavni turistični center Severnega otoka in center maorske kulture. Sprehodili  se bomo  po vrtovih Government gardens z lepo palačo. Zvečer pa se boste lahko razvajali v spa centrihoz. termalnih bazenih (opcijsko) po katerih slovi mesto. Spanje Rotorua, H

5.   dan, 20.2.:  najprej bomo imeli ogled maorskega centra, kjer se boste družili z Maori (spoznavanje njihove kulture) in kjer vas čaka sprehod po vulkanski pokrajini z vrelci in gejzirji. Potem pa bo lahko vsak prišel na svoj račun. Svetujemo najem kolesa in odkrivanje lepe narave parka Redwood (možnost hoje po visečih mostovih med velikimi drevesi). Lahko boste obiskali Rotorua muzej oz. imeli ogled Hobbitona, prizorišča snemanja filmske trilogije Gospodar prstanov in Hobit ali pa imeli čas samo zase. Zvečer se lahko opcijsko udeležite maorske predstave (tradicionalni plesi in petje, maorski bojni kanu in maorska pojedina...), spanje Rotorua, H 

6.   dan, 21.2.: najprej bomo odkrivali zanimivo geotermalno območje Wai o tapu (raj za fotografe), s svojim fotogeničnim bazenom Champagne pool in Hudičevim jezerom, se sprehodili do mogočnega slapu Huka in imeli postanek pri jezeru Taupo, ki slovi po postrvih. Sledi vožnja do narodnega parka Tongariro, ki je s svojimi vulkani služil kot kulisa za film Gospodar prstanov. Predviden je dve urni sprehod po lepi okolici oz. bo čas za panoramski prelet narodnega parka Tongariro (opcijsko). Spanje National park, H  

7.    dan, 22.2.: dopoldan se bomo zapeljali do prestolnice države  - Wellingtona, kjer vas čaka vožnja z tramom (Cable car), sprehod po zanimivem botaničnem vrtu, pogled na parlament (Beehive) v obliki čebelnjaka in odkrivanje glavnega trga (Civic square) s peš cono na ulici Cuba, ki je duša mesta s svojimi restavracijami in dogajanjem, spanje Wellington, H

8.    dan, 23.2.:
 zjutraj vas čaka tri urni prevoz z ladjo preko zanimivega Cookovega preliva iz Severnega na Južni otok (sploh zadnji del z Tory kanalom in Queen Charlotte soundom je zelo lep). Prihod v simpatični Picton, kjer nas presenetijo palme. Sledi pokušina odličnih vin v okolici Blenheima, ki je najbolj slaven vinorodni okoliš države (pri vinarju, ki je eden začetnikov profesionalnega vinarstva v državi). Sledi vožnja mimo Nelsona do Motueke, ki je izhodišče za odkrivanje posebnega narodnega parka Abel Tasman. Spanje Motueka, H

9.    dan, 24.2.: današnji dan bo namenjen odkrivanju skritega bisera Nove Zelandije in enega naših najljubših parkov. Ladjica nas bo odpeljala na križarjenje (s pogledi na kolonijo tjulnov in lepo naravo) po narodnem parku Abel Tasman, ki slovi po najlepših peščenih plažah Nove Zelandije, katere bomo tudi odkrivali na ca 2 urni hoji po znamenitem Abel Tasman Coastal track. Čas bo tudi za skok v vodo in uživanje v lepi naravi, kjer nas bo obkrožalo bujno zeleno rastje z zanimivo lokalno floro in favno. Lahko se vam organizira tudi celodnevno odkrivanje parka v kajaku (potrebno je omeniti pri prijavi) oz. se vam lahko organizira samo križarjenje z ladjico po parku (potrebno je omeniti pri prijavi). Spanje Motueka, H

10.  dan, 25.2.: zgoden štart zaradi daljše vožnje ta dan. Najprej po neturističnih predelih vse do zanimivih formacij skal v obliki naloženih palačink Pancake Rocks and Blowhole (kjer bruha voda v zrak – odvisno od plime in oseke). V Hokitiki se bomo spoznali z žadom (posebnost regije), v kraju Ross pa boste izvedeli več o zlatu (tukaj je največ ljudi naenkrat izpiralo zlato). Sledi vožnja do prijetnega kraja Franc Jožef, kjer zvečer svetujemo obisk termalnih bazenov Glacier hot polls (opcijsko), spanje Franc Jožef, H

11.  dan, 26.2.: dan bomo začeli s sprehodom do ledenikov Franc Jožef in Fox, ki sta ledenika, ki ležita najbližje morju, v ozadju pa kraljuje najvišja gora Nove Zelandije, Mt. Cook. Sledi vožnja proti Wanaki, kjer se bomo ustavljali na panoramskih točkah za foto postanke (se sprehodili do plaže, pa do lepega slapu in turkiznih bazenov) vse dokler ne pridemo do simpatične Wanake, kjer prespimo. Spanje Wanaka, H

12.  dan, 27.2.: dopoldan bo čas, da si naberete moči za naprej. Wanaka je malo mestece s posebno energijo, ki leži ob istoimenskem jezeru, ki kar vabi po sprehodu oz. ga lahko odkrivate z najetim kolesom. V okolici svetujemo tudi ogled zanimive hiše iluzij in labirinta – Puzzling world. Če pa ima kdo »preveč« kondicije gre lahko že navsezgodaj na 5-6 urni treking na goro Roys peak, od koder so v primeru lepega dneva čudoviti pogledi. Popoldan pa se bomo skupaj zapeljali po panoramski cesti mimo Cadrone in naprej ob jezeru Wakatipu, vse do mesta Manapouri, ki leži ob istoimenskem jezeru. Spanje Manaouri, H

13.  dan, 28.2.: zgodaj zjutraj se bomo zapeljali do Milford Sounda, ki je za domačine osmo čudo sveta in kjer se bomo sprehodili do najlepšega pogleda na znameniti hrib Mitre peak. Sledi posebna tura z ladjico po fjordu vse do Tasmanskega morja, kjer boste lahko občudovali slapova Stirling in Bowen in če bo sreča tudi kakega delfina. Čas bo tudi za opcijski polet s helikopterjem. Sledil bo sprehod po deževnem gozdu in postanek pri Mirror jezeru in vožnja mimo Te Anau do najlepšega mesta Južnega otoka - Queenstowna. Spanje Queenstown, H

14.  dan, 1.3.: Queenstown je adrenalinska prestolnica sveta in mesto, ki ponuja največ aktivnosti na Južnem otoku. Prost dan za številne aktivnosti. Svetujemo najem kolesa in vožnjo ob jezeru Wakatipupanoramsko gondolo nad mesto s čudovitimi pogledi in adrenalinski luge ter sprehod po bližnjem Arrowtownu, ki spominja na čase zlate mrzlice. Ljubitelji adrenalina pa lahko greste na rafting, bunge jumping, vožnjo po reki s posebnim gliserjem ... Queenstown je mesto, kjer se največ dogaja, zato bo tukaj vsak prišel na svoj račun. Spanje Queenstown, H

15. dan, 2.3.: zjutraj nas čaka daljša vožnja preko prelaza Lindis vse do turkiznega jezera Pukaki in naprej skoraj do vznožja najvišje gore Nove Zelandije - Mount Cook, kjer gremo na ca dve urno turo proti ledeniku Hooker (v primeru lepega vremena krasni pogledi na 3.754 m visok Mt. Cook, kjer se je kalil domačin, prvi osvajalec Everesta – Sir Edmund Hillary). Sledi vožnja do še enega turkiznega jezera in mesteca Tekapo, ki je znan po idilični cerkvici Church of the Good Shephard s kipom psa ovčarja in po bližnjem observatoriju, saj je ta del sveta znan po opazovanju nočnih nebesnih pojavov. Spanje lake Tekapo 

16. dan, 3.3.: zjutraj se bomo poslovili od Južnih Alp Južnega otoka in se zapeljali skozi ravninski predel Cantenburyja po cesti 1 mimo Christchurcha (možnost predčasnega odhoda domov, kjer se vas odloži na letališču Christchurch za popoldanski let proti domu, kamor pridete 17. dan potovanja), vse do obalnega mesta Kaikoura, ki leži na vzhodni strani otoka in je eden najboljših krajev na svetu za opazovanje kitov. Spanje Kaikoura, H

17. dan, 4.3.: svetujemo jutranjo turo z ladjo (opcijsko), kjer vas čakajo kiti in mogoče celo delfini oz. obstaja tudi posebna tura, kjer lahko plavate z delfini v naravnem okolju (potrebno je omeniti pri prijavi). Če pa kdo ne bi šel na katerega od obeh izletov, se bo organiziral sprehod do kolonije tjulnov oz. sprehod po panoramski potki po polotoku. Sledi vožnja in ogled prestolnice Južnega otoka, mesta Christchurch. Sprehodili se bomo po mestu, ki ga imenujejo tudi »Garden city« ob reki Avon vse do botaničnega vrta. Sledi zaključni večer. Spanje Christchurch, H

18. dan, 5.3.: dopoldan bo čas za dodaten ogled mesta oz. čas za nakup zadnjih spominkov. Pogledali si boste lahko tudi fascinanten Antarktični center ali pa muzej Canterbury, kjer imajo številne maorske umetnine (iz lesa, žada ...). Popoldan oddaja avtov in polet proti domu oz. je možno urediti podaljšanje na Fidži. 

19. dan, 6.3.:  prihod domov.

Cena: 
2.490 eur/os + letalska karta ca 1.100 eur/os (pri zgodnji potrditvi skupine)
Cena je narejena pri 14 osebah, doplačilo za manjšo skupino (10 – 13 oseb) 150 eur/osebo. 
40 eur popusta za vse, ki ste že potovali z nami.

V ceno je vključeno:
 • vse namestitve v prijetnih preizkušenih hotelih oz. motelih v dvoposteljnih sobah,   
 • rent a car (prostoren enoprostorni avto),
 • zavarovanje za rent a car,
 • prevoz z ladjo iz Severnega na Južni otok (Wellington – Picton),
 • tura z ladjico po Milford Soundu, 
 • križarjenje po parku Abel Tasman z vodenim ogledom,
 • vstopnine v Sky tower (stolp), Auckland muzej, akvarij Kelly Tarlton, Waitomo jama, Otorahanga park s ptičem kiwijem in tuataro, Te Puia maorski center z ogledom termalno vulkanske doline, vstopnina Wai o tapu – geotermalno področje, vožnja z tramom Wellington (Cable car), degustacija vin Blenheim in vse ostale brezplačne oglede: slap Huka, Pancake rocks and Blowhole, botanični vrtovi ...
 • strokovno vodenje s slovenskih vodnikom z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.
V ceno ni vključeno: gorivo in parkingi (ca 120 eur), hrana in osebni stroški, opcijske aktivnosti (kiti, Rotorua, Queenstown, antarktični muzej ...), prevoz na/iz letališče (če ne bo let iz Ljubljane) oz. če je karkoli kar ni pod cena vključuje.   

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi. 

Specifika potovanja je, da sami vozimo najete avtomobile (prevozimo ca 3.600 km, v vsakem avtu bosta predvidoma dva šoferja). Vodnik vsak dan sproti razloži, kako bo pot potekala, vsak avto bomo opremili z ustrezno navigacijo (mape, walkie talkie ...). 

Ob prijavi se vplača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. Z plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom. Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1 nzd (novozelandski dolar) = 0,64 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Predviden vodnik: Jure Podobnik, vodnik z licenco GZS, ki je že vodil naše potovanje po Novi Zelandiji v letu 2018. 

Splošne info:
 • KAKO POTUJEMO? Nova Zelandijo bomo raziskovali z večjimi najetimi avtomobili. Vožnja po Novi Zelandiji je enostavna (2 šoferja na avto), saj je prometa malo (razen Auckland). Za najem avtov je potrebna ena kreditna kartica udeleženca na vsak najet avto. Pred potovanjem (ca en mesec prej) se na srečanju vseh udeležencev dogovorimo o vseh podrobnostih.    
 • NASTANITEV: Spanje je v preizkušenih prijetnih hotelih oz. motelih v dvoposteljnih sobah.   
 • HRANA: Poskusili bomo številno lokalno hrano. Dostikrat bomo imeli skupne malice (mizica pogrni se).
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje ni fizično zahtevna, je pa namenjena aktivnim popotnikom po duši, ker je precej vožnje in vas čakajo številne aktivnosti.    
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 18. 
 • VREME: Februar v Novi Zelandiji je kot avgust pri nas (gre za drugo polovico poletja). Lahko bo krasno vreme, hkrati pa Nova Zelandija preko celega leta slovi po svoji nepredvidljivosti. Pričakujemo temperature od 15 do 30 stopinj.  
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti.  
 • VARNOST: Nova Zelandija je varna država. Kriminala je zanemarljivo malo, domačini so nadvse gostoljubni in prijazni. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • SPOMINKI: Nova Zelandija ima krasne spominke iz lesa (maorske rezbarije) in zelenega žada. Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa).
 • VIZUM: Slovenci za obisk države ne potrebujemo vize.
Možnost individualnega podaljšanja na Fidži (tropski raj) – trajanje se lahko prilagodi vašim željam 

V tropskem paradižu boste lahko preživeli zadnji del potovanja. Med snorkljanjem v Pacifiku in kopanjem na lepih plažah se boste prestavili na »Fidži time« in ob družbi gostoljubnih domačinov pozabili na vse probleme. Spoznali boste tradicionalno življenje, sodelovali v številnim aktivnostim na plaži in pozabili na mobitele in ure. Aktivno boste lahko odkrivali otočja Mamamucas (z jadrnico) kjer so snemali film Brodolomec (Tom Hanks) in Yasawas, kjer so snemali film Vrnitev v modro laguno (Brooke Shields). 

Doplačilo: je odvisno od števila oseb + mednarodna letalska karta je ca 300 - 340 eur dražja

Specifika: cena pri podaljšanju na Fidži ne vključuje slovenskega vodenja. Podaljšanje na Fidži organiziramo lahko že za min. dve osebi. Vse imate že v paketu, dodatno pa bo za vas na licu mesta poskrbela naša lokalna agencija.  

Rajski Fidži, program po dnevih (se lahko prilagodi vašim željam - spodaj je eden od predlogov)
Nadi – Beachcomber – Nacula (Yasawas) – Nadi
Vključeno Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja

V  primeru podaljšanja pride program (lahko pa se gre na Fidži že 16. dan potovanja)
18. dan - popoldan let iz Christchurcha do Nadija, sprejem na Fidžiju in transfer do hotela, ki leži ob plaži,
19. dan - prevoz do marine Denarau in ladja do otoka Beachcomber, prost dan za uživanje na otoku, kjer se ves čas kaj dogaja (snorklanje, vodne aktivnosti, peščena plaža, večerni program), Z
20. dan - tura z jadrnico do otočja Mamamucas (do plaže iz Brodolomca) z obiskom lokalne vasi in snorklanjem - vsa hrana in pijača je na turi vključena, K
21. dan - vožnja z ladjo do otoka Nacula (Yasavas) kjer boste imeli zase eno najlepših plaž Fidžiju; preklopili boste na »FIJI TIME« in uživali v pravem raju, K, V
22. dan - opcijski izlet s čolnom do plaže, kjer so snemali film Vrnitev v modro laguno z Brooke Shields, uživanje na peščeni plaži in dodatnih aktivnostih resorta, Z, K, V
23. dan - dopoldan še zadnje kopanje, opoldan vožnja s čolnom do ladje in transfer s panoramsko vožnjo med otoki Yasawas vse do marine Denarau, prevoz do hotela v Nadiju, Z
24. dan - prevoz na letališče in let proti domu, 
25. dan - prihod domov
Oz. je možno ob povratku urediti let preko Sydneya in dodatno ogled Sydneya (Avstralija).

Cena vključuje:
 • spanje v dvoposteljnih sobah v hotelu (2x v Nadiju) oz. tradicionalnih hiškah – po 2 osebi v hiški (2x Beachcomber, 2x Nacula), 
 • na otoku Nacula 2x polni penzion, v Nadiju 2x zajtrk,
 • tura z jadrnico Sea Spray (celodnevni izlet v Mamamucas, kjer so snemali film Brodolomec in obisk lokalne vasi) – na turi je vsa hrana in pijača vključena v ceno,
 • vse transferje in prevoze (od/na letališče, v pristanišče ...),
 • prevoze z ladjo med otoki Denarau marina – Beachcombers, Beachcombers – Nacula, Nacula – Denarau marina),
 • dobrodošlico ob prihodu na Fidži in pomoč lokalne agencije z vsemi informacijami,
 • številne aktivnosti, ki jih nudijo resorti, kjer boste spali,
 • organizacijo.
Cena ne vključuje: hrane na otoku Beachcomber (se plača direktno na licu mesta), pijače, najem čolna za izlet po Yasawas, osebnih stroškov oz. dodatnih aktivnosti.

Splošne informacije:
KAKO POTUJEMO? Fidži boste odkrivali z lokalnimi prevozi, ladjami in večjo jadrnico. 
NASTANITEV:  spanje v simpatičnih hiškah/bungalovih v dvoposteljnih sobah, v Nadiju v hotelu (v dvoposteljnih sobah).   
VREME: Fidži nas bo pričakal s tropsko klimo in visokimi temperaturami (in toplim morjem). 
ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti.  
VIZUM: Slovenci za obisk Fidžija ne potrebujemo vize.

Tura po Novi Zelandiji nekaj komentarjev potnikov:

Ocena potovanja (1-10): 10. To je bilo moje prvo večje potovanje sploh kamorkoli, prvič sem potovala sama, prvič z letalom, v deželo katero sem si vedno želela obiskati, spoznala sem super ljudi (razen par izjem) ...
Vodnik Jure je bil super!
Vsak dan me je nekaj navdušilo. Narava je čudovita; slapovi, hribi, gore, ledeniki, kiti,... tudi mesta so zanimiva in pa seveda večerja z Maori je bila super
Andreja


Ocena potovanja (1-10): Moja ocena bi bila lepa 9ka; super program, uživaška vožnja, nora narava, prijetna družba in super hrana. Zame osebno rahlo prevelika skupina, ogromno časa smo izgubili, ko smo iskali parking, ko smo se zgubili v mestih, ker se vozniki zmedejo;  ter za moj okus občasno prepočasen tempo (seveda se nisem pritoževal, razlika v letih je ogromna ;) )Jure je super vodič, všeč mi je pozitiven pristop v vseh primerih. Všeč mi je da te pusti, da si znamenitost ogledaš v miru, ogledi niso duhamorni in polni neuporabnih informacij – zgolj zanimiva dejstva. 
Miha

Ocena potovanja (1-10): Potovanje bi ocenila z 8
Jure je odličen vodnik, skrben (zelo lepo skrbi za skupino in vse potrebno na potovanju), vedno prijazen, komunikativen in še......
N.Z. je čudovita dežela, namenjena popotnikom po duši. Narava je neizmerno lepa, ljudje prijazni, všeč mi je bil maorski večer, sky tower, jama Waitomo caves, druženje z domačini, vožnja  z lugi... skratka vse. Velika možnost dodatnih aktivnosti (letenje z helikopterjem...).
Majda

Slike pa take, da te sigurno prepričajo, da smo bili čisti uživači. Seveda ko smo po nekaj dneh ugotovili, da imamo blazno srečo z vremenom in nam je dež prizanašal skoraj do konca, je bila ta pot kot jesenska iluzija. Barvita, topla, mirna skoraj neokrnjena narava, ki nam je prinašala notranji mir in hkrati nemir, saj smo se nekako zavedali da bo tega čudovitega popotovanja enkrat konec. Pa vendar telo in duša sta užila vsak trenutek tako Nove Zelandije kot Fiji - ja. Skratka da zaključim, super tura, krasno vreme, krasna družba, hudičevo dober vodič in še grem s tabo. Lep dan. Se kmalu vidimo. 

Janez 


Program je bil dobro zamišljen, saj smo dejansko videli vse, kar se je videti dalo. Severni otok me je precej navdušil, vendar me je južni še bolj. Čudovita pokrajina, ki mi je pisana na kožo (jezera, gore, ledeniki , fjordi..) je popolnoma žarela v svojih jesenskih barvah. Med samimi premiki z avtomobili bi se lahko še sto krat več ustavili, ker enostavno vsak delček pokrajine si je zaslužil precej pozornosti. 
Mitja

Greste z nami v Novo Zelandijo oz. Fidži?

Vabljeni, da se nam pridružite!

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Zadnje prosto mesta za potrjeno novoletno potovanje Vrhunci VIETNAMA (23.12.2018 - 6.1.2019) - ugodna let. karta in dobri leti

objavljeno: 22. maj 2018 08:39 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 23. jul. 2018 01:05 ]

Vrhunci Vietnama (možnost podaljšanja v Kambodžo)
Za zaključene družbe oz. individualne potnike lahko potovanje organiziramo kadarkoli. Primerno je tudi za družine. 

Zadnje prosto mesto - pohitite s prijavo.
Vietnam očara popotnike zaradi edinstvenega prepleta starega in novega, eksotičnega in urbanega, tradicionalnega in modernega. Ponaša se z lepo naravo, ki jo prebivalci pridno obdelujejo (deželo imenujejo tudi dežela riževih polj), dolg nižinski obalni pas Južno kitajskega morja krasijo cesarska mesta, pozabiti pa ne smemo tudi na poseben zaliv Halong in zanimivo delto reke Mekong. Za konec pa še uživanje na eni najlepših vietnamskih plaž Nha Trang. 

Lahko pa na koncu potovanja namesto vietnamske plaže izberete podaljšanje v Kambodžo (Angor Wat), kjer vas pričaka lokalni vodnik (vodenje je v angleščini) - pišite na uros.ravbar@gmail.com za več informacij.

Program: Potovanje začnemo v Hanoju, glavnem mestu Vietnama, kjer si pogledamo glavne znamenitosti. Sledi izlet v Hoa Lu, kjer je bila v 10. stoletju prestolnica dinastije Dinh. Pokrajina je prava paša za oči z visokimi kraškimi stožci. Sledi dvodnevno križarjenje po prekrasnem zalivu Halong na posebni ladjici, čas za kopanje, raziskovanje številnih otočkov, uživanje v enih najlepših pogledih na svetu in razvajanje na ladjici … Nato letimo proti jugu, v osrednji del Vietnama, ogledamo si simpatično mestece Hue, slavno mestece Hoi An, ki vas bo navdušilo s svojo arhitekturo. Sledi velemestna džungla največjega mesta Saigona in raziskovanje delte Mekonga … Za konec pa letimo v Nha Trang, kjer se za zaključek prepustimo obmorskim užitkom na peščeni plaži. 

VIETNAM, program po dnevih, 15 dni
H – spi se v preizkušenih hotelih 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na ladjici – kvaliteta hotela 3* (dvoposteljne kabine), 3x nočitev v hotelu 4* v Nha Trangu z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe).
Vključeno Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

Program po dnevih
1. dan,  – let proti Vietnamu (obroki na letalu).

2. dan,  – večerni prihod v Hanoj, vožnja do hotela in nočitev v Hanoju, H.

3. dan,  – je namenjen ogledu Hanoja, ki je politični in upravni center dežele. Mesto s svoji jezerci, pagodami, ljubko staro četrtjo in vplivom francoskega kolonialnega duha deluje prav posebno. Ogledate si glavne znamenitosti – Trg Ba Dinh, kjer je nekdanji predsednik Ho Shi Minh razglasil neodvisnost Vietnama 2. septembra 1945, monumentalni Ho Shi Minhov mavzolej in pagodo enega stebra iz 11. st., ki simbolizira lotusov cvet ter Tempelj literature, največji tempeljski kompleks v Hanoju. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldne si ogledate okolico »jezera vrnjenega meča«, ki je središče javnega življenja, nato pa z rikšo (kolesom) raziščete staro četrt s 36. ulicami … Zvečer pa vas čaka obisk tradicionalnega in zelo posebnega vietnamskega gledališča vodnih lutk. (Z, K)

4. dan,  - celodnevni izlet v Hoa Lu, kjer je bila v 10. stoletju prestolnica dinastije Dinh. Pokrajina je prava paša za oči z visokimi kraškimi stožci. S čolni se boste na krožni panoramski vožnji zapeljali med stožci in ponekod lahko celo zaveslali v manjše kraške jame. Sledi kosilo v lokalni restavraciji in dodatno odkrivanje okolice. Sledi vrnitev v Hanoj. Možnost odkrivanja živahnega nočnega življenja v starem Hanoju. (Z, K)

5. dan,  – vožnja do slikovitega zaliva Halong in vkrcanje na posebno ladjico. Zapeljemo se po zalivu, ki je od leta 1994 uvrščen na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Več kot tri tisoč apnenčastih otočkov, čeri in skal se dviga iz smaragdno zelene vode in ustvarja enega najlepših pogledov. Z ladjico se vozimo med lepimi otoki in odkrivamo zanimivo okolico (možnost veslanja v kanuju ...). Spanje na ladjici. (Z, K, V)

6. dan,  – po zajtrku boste obiskali največjo jamo v zalivu Sung Sot. Sledi občudovanje otokov Dinh Houng, Cho Da in Ga Choi in vrnitev v pristanišče. Vožnja proti Hanoiju in večerni let v Hue. Nočitev v hotelu v Hue. (brunch - skupaj zajtrk in kosilo)

7. dan, – celodnevno raziskovanje mesta Hue, ki je bil 150 let glavno cesarsko mesto dinastije Nguyen, ki je vladala Vietnamu vse do leta 1945. Mesto leži ob Dišeči reki ter slovi po svojem prepovedanem mestu in palači, ki je nastala kot replika pekinške cesarske palače. S čolnom se zapeljemo po reki in obiščemo simbol mesta Hue, mogočno svetišče sedem nadstropne pagode Thien Mu in monumentalni cesarski mavzolej Ming Manga. Po kosilu v lokalni restavraciji pa vas čaka še popoldansko odkrivanje kraljevega mesta, Stolpa zastave (Flag Tower), Noon Gate, Devet svetih topov (Nine Holy cannons) … Na koncu obiščemo še Dong Ba tržnico. Nočitev v hotelu v Hue. (Z, K)

8. dan, - zjutraj nas čaka vožnja proti mestu Hoi An. Prečkali bomo prelaz Hai Van, kjer se odpirajo lepi pogledi na Južno kitajsko morje. Na poti bomo obiskali fascinantni muzej Chamov, ki so vladali temu predelu pred 1000 leti, in ogled Marble mountains (kjer imajo lepe spominke – kristali, marmor …). Prihod v Hoi An in ogled simpatičnega mesteca Hoi An (Unesco), nekoč poznanega kot Faifo zahodnim trgovcem in pomorščakom, ki so od tod v Evropo vozili svilo, papir, porcelan in druge izdelke. V mestu se je do danes ohranil poseben duh starega sveta – staro mestno jedro krasi množica različnih arhitekturnih stilov, ki kažejo na bogato in pestro zgodovino mesta. Peš si ogledamo glavne znamenitosti – japonski most s streho, pagode, templje … Spanje v mestu Hoi An. (Z, K)

9. dan,  – dopoldan prosto za samostojno odkrivanje tega posebnega mesta ali pa kopanje na bližnji peščeni plaži. Popoldan pa vas čaka transfer do letališča v Danangu ter let v Saigon. Prevoz do hotela. Nočitev Ho Shi Minh. (Z, K)

10. dan, izlet do delte reke Mekong. Največja atrakcija južnega Vietnama je delta reke Mekong, ki se po 4.500 km dolgem toku končno sreča z morjem ter tu z rečnimi nanosi ustvarja najplodnejši del dežele. Bogata delta v izobilju ponuja riž, domačini jo imenujejo kar skleda riža, saj prehranjuje ogromno število domačinov. Tu uspevajo tudi kokosovi orehi, sladkorni trs, sadje, ribe … Po zajtrku sledi transfer do Vinh Longa, kjer si pogledamo zanimivo tržnico. Potem pa se boste s čolnom zapeljali do lokalnih delavnic, kjer vam bodo pokazali, kako izdelujejo papir iz riža, sladico iz kokosa, pop corn ... Sprehodili se boste po sadovnjaku in poslušali tradicionalno glasbo. Sledi odkrivanje kanalov Mekonga, kjer gojijo ribe. V naslednji vasi pa nam bodo pokazali, kako izdelujejo bambusove košare, riževe rezance ... Sledi vrnitev v Ho Shi Minh. H (Z, K)

11. dan, po zajtrku sledi dve urna vožnja do podzemnega labirinta tunelov Cu Chi, enega najpomembnejših pomnikov moderne vietnamske zgodovine: sistem preko 250 km podzemnih rovov je nastal v času bojev proti ameriški vojski in je omogočal hitre ter neopazne premike gverilcev. Sledi kosilo v lokalni restavraciji in povratek v Ho Shi Minh, ki je največje mesto v državi in gospodarski center dežele. Popoldne sledi ogled glavnih znamenitosti mesta, kjer bomo od zunaj videli opero,  neoromansko katedralo Nôtre Dame, nekdanjo predsedniško palačo … Sledi vožnja do letališča in večerni let do Nha Tranga. Spanje Nha Trang, H* (Z, K)

12. dan,
 celodnevno uživanje na peščeni plaži Nha Tranga. Spanje Nha Trang, H* (Z)

13. dan, celodnevno uživanje na peščeni plaži Nha Tranga. Spanje Nha Trang, H* (Z)

14. dan, dopoldan uživanje na peščeni plaži do odhoda na letališče in notranji polet do Ho Shi Minha in potem naprej proti domu. (Z)

15. dan, prihod domov. 

Cena: 1.860 eur/os pri številu 14 oseb + letalska karta 885 eur/os   
V primeru majhne skupine 8 – 13 oseb je doplačilo 120 eur/osebo.  
Popust za stalne potnike: 40 eur/os oz. skupinski popust 40 eur/os.

Cena vključuje SKORAJ VSE stroške: 
 • namestitve v preizkušenih hotelih 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na posebni ladjici v zalivu Halong (dvoposteljne kabine, kvaliteta hotela 3*), 3x spanje v hotelu 4* v Nha Trangu z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 
 • vse zajtrke, kar 9 kosil in 1 večerjo,
 • 4 notranje lete Hanoi – Hue, Danang – Ho Chi Minh, Ho Chi Minh – Nha Trang, Nha Trang – Ho Chi Minh z vsemi taksami,
 • prevoze in oglede s privatnim klimatiziranim prevozom (avtobusom oz. kombijem), vse vožnje s čolni in ladjami po programu,
 • 2 dnevno križarjenje po zalivu Halong z vso vključeno hrano in ogledi na posebni ladjici,
 • vse izlete po programu (Hoa Lu, po Mekongu, Cu Chi …),
 • vse vstopnine po programu, 
 • vodenje lokalnih vodnikov, 
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.
Cena ne vključuje le: eventuelnega prevoza do/iz letališča (bo organiziran), vize (ca 40$ kar vključuje garantno pismo), stroške ostale hrane in osebnih izdatkov, napitnin.

Plačila: 200 eur akontacije se vplača ob rezervaciji na račun agencije Manager. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Cena potovanja je informativnega značaja, saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (goriva, menjalnega tečaja …), na katere nimamo vpliva, se lahko cena spremeni. Kalkulacija je narejena pri menjalnem tečaju 1$ = 0,88 eur. Program se izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Vodnik na turi: Damjan Glinšek, zelo kvaliteten slovenski vodnik z licenco GZS, ki je vodil tudi naše lansko novoletno potovanje. V Vietnamu vas bodo spremljali različni lokalni vodniki, vsak specialist za svojo regijo, kar bo gotovo še dodatno obogatilo potovanje.

SPLOŠNE INFORMACIJE
 • KAKO POTUJEMO? S privatnim klimatiziranim avtobusom, posebno ladjico, s čolni, letali. 
 • NASTANITEV: spi se v preizkušenih hotelih 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na ladjici – kvaliteta hotela 3* (dvoposteljne kabine), 3x nočitev v hotelu 4* v Nha Trangu z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe).
 • HRANA: Poskusili bomo številne lokalne dobrote. Specifika potovanja je, da se boste prehranjevali v preverjenih lokalnih restavracijah, kjer bo vsak prišel na svoj račun. V ceni so že vsi zajtrki, 9x kosil in 1x večerja.  
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki je vsaj malo popotnika po duši.
 • ŠTEVILO OSEB: min 10, maks. 20 oseb.
 • VREME: Vietnam ima več podnebnih področij (odvisno od tega, kje se nahajamo). Temperature bodo podobne kot pri nas sredi poletja.
 • CEPLJENJE: Ga ne zahtevajo. Več na www.zdravinapot.si 
 • VARNOST: Vietnam slovi kot varna država, domačini so zelo gostoljubni.
 • SPOMINKI: Je pravi raj za nakupovanje spominkov.
 • VIZUM: Vizum je potreben in ga boste pridobili na letališču ob prihodu v Vietnam (cena je 40$, ki vključuje garantno pismo lokalne agencije). Za vizum boste potrebovali 2 fotografiji (formata za dokumente). 
Komentarji potnikov iz našega potovanja:

Ocena potovanja:  +10
Moj komentar: še nikoli v lajfu se nisem imela na kakšnem organiziranem/skupinskem potovanju tako fantastično. Ko sem prišla domov, sem se kar zjokala, ker je bilo tako lepo in sem bila lahko del takšnega veličastja
Nemogoče izluščit "NAJLEPŠE"...Vietnam je cel navdihujoč. Je bil pa res, da kaj tako kičasto lepega kot Ha Long Bay še nisem videla. In tako odlične potovalne družine tudi se nisem doživela.
Neskončno sem uživala v vsakem trenutku tega čudovitega potovanja.
Kristina

Ocena potovanja: 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? V redu, se je potrudil
Težko bi izpostavila karkoli, vtisi se še zbirajo.... vendar vsa pohvala vam, res odličen program, nastanitve, prevozi, oskrba z vodo in še sto drugih stvari, ki so naredile potovanje res odlično ...
Resnično HVALA, za to lepo potovanje!
Valerija

Pozdravljen Uroš,
Spodaj sem zapisala moje mnenje o potovanju. Bilo je prijetno in vse skrbno organizirano. Hvala.
Ocena potovanja (1-10): 10
S potovanjem sva bila zelo zadovoljna. Program potovanja je zelo dobro pripravljen. Z veseljem izražam prijetne občutke s potovanja. Vodnik Damjan je poskrbel za vse potrebno. Brez pripomb.
Martina

Imeli smo se lepo, videli veliko. Oceno, bi dal med 9 in 10. Ogromno dela je bilo vloženega, da je bilo potovanje pripravljeno na ta način, kot smo ga doživeli, vse priznanje. Logistika je pri tako raznolikem potovanju lahko problem, a je bilo na našem potovanju vse tako, kot smo upali, da bo. Hoteli, avtobusi, tudi lokalni vodniki, vsak zase poseben, zanimiv. Z vodnikom Damjanom smo se hitro ujeli, skrbel je za vse tiste nevidne zadeve, da je potovanje potekalo po planu, imel sem občutek, da če bi šlo karkoli narobe, bi on to zaznal že malo prej in z takojšnjo reakcijo vsaj omilil zadevo, če ne v celoti uredil, da mi popotniki tega sploh ne bi opazili.
Potovanje je bilo zelo raznoliko, težko bi navedel, kje je bilo najlepše, ker je bilo mnogo lepih trenutkov, narava, ljudje, znamenitosti. Se enkrat hvala za vso organizacijo, res lepe spomine.
Irena & Sašo

Vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potovanju. 

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami

1-10 of 300