Novice‎ > ‎

Argentina, Urugvaj, Brazilija in POPOLN SONČNI MRK (30.6. - 11.7.2019) - samo v letu 2019

objavljeno: 9. okt. 2018 07:00 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 10. okt. 2018 07:40 ]
ARGENTINA, URUGVAJ, BRAZILIJA in sončni mrk 

Termin: 30.6. – 11.7.2019 (12 dni)  
Trajanje potovanja: 12 dni
Skupina: min. 10 - maks. 20 popotnikov 
Cena: 1.680 eur/os pri 14 osebah + let karta z vključenimi dvema notranjima letoma ca 850 eur/os     
Info: Uroš Ravbar 
Gsm: 031-684 651 
E-mailuros.ravbar@gmail.com 
Web: www.ravbar.org
 


To potovanje se bo izvajalo samo v letu 2019 zaradi popolnega sončnega mrka v Južni Ameriki, ki ga bomo lahko opazovali v Argentini.Obisk kar treh zanimivih držav Južne Amerike z opazovanjem popolnega sončnega mrka.
 
Argentini nas bo navdušil še Buenos Aires (Pariz Južne Amerike), spoznavanje argentinskega podeželja na rančunajmogočnejši slapovi na svetu - Iguazu v tropskem okolju in s številnimi posebnimi živalmi. Skočili bomo tudi v Urugvaj ter si pogledali Unescovo mesto Colonio z lepo arhitekturo. V Braziliji si bomo pogledali slapove Iguazu še z njihove strani, za konec pa nas čaka odkrivanje enega najlepših mest sveta - Rio de Janeira.

PROGRAM POTOVANJA:
H - Spanje bo v preverjenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah (povsod je vključen zajtrk)
Vključeno: Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja 

1. dan, 30.6.2019: Prevoz do letališča in let proti Buenos Airesu (obroki na letalu)

2. dan, 1.7.2019: Predviden je jutranji pristanek v Buenos Airesu, prestolnici Argentine, ki ga imenujejo tudi »Pariz Južne Amerike«. Sledi ogled glavnih znamenitosti: vožnja po najširši ulici sveta - Aveniji 9. Julija z obeliskom, predel La Boca z najlepšim delom Caminito (slikovita četrt umetnikov in plesalcev tanga), zanimivo pokopališče Recoleta, kjer počiva Evita, barviti predel San Telmopredsedniška Casa Rosada ... Spanje hotel Buenos Aires. H

3. dan, 2.7.2019: Zapeljali se bomo do ranča (posesti) in se družili z lokalnimi »gauči«, ki vam bodo lahko pokazali svoje spretnosti na konju ter razkazali posest. Spoznali boste življenje argentinskega podeželja, kjer boste lahko poskusili jahanje ali pa le vožnjo z vprego, se družili z domačimi živalmi in uživali v argentinskem žaru (BBQ). Pozno popoldan pa boste lahko opazovali popolni sončni mrk, veličastni nebesni pojav. Sledi vrnitev v Buenos Aires. Spanje Buenos Aires H (Z)

4. dan, 3.7.2019: Odpravili se bomo z hitro ladjo do mesta Colonia, ki leži v sosednjem Urugvaju. Kolonialno mesto Colonia je pod Unescovo zaščito in je polno tradicije, kjer se boste spoznali s šarmom mesta, lepo arhitekturo in se spoznali z lokalnimi prebivalci - Urugvajci, ki so kot vsi narodi Južne Amerike nori na nogomet. Sledi vrnitev v Buenos Aires z ladjo. Spanje Buenos Aires. H (Z). 

5. dan, 4.7.2019: Bomo imeli čas za dodatno odkrivanje Buenos Airesa. Imeli bomo čas za kavo v tipični lokalni kavarni, obiskali bomo park Plaza del Congreso, se sprehodili po prijetnem predelu Puerto Maderoob reki, kjer vlada sproščeno vzdušje s številnimi restavracijami in bari. Čas bo tudi za samostojno odkrivanje tega lepega mesta. Opcijsko vam lahko uredimo večerjo z predstavo tangaSpanje Buenos Aires H (Z, K). 

6. dan, 5.7.2019: Odhod na letališče in notranji let do mesta Puerto Iguazu, ki leži na severo-vzhodni strani Argentine ob znamenitih slapovih Iguazu. Popoldan boste obiskali lokalno skupnost Guarani indijancev v Yriapu Selvi, kjer se boste spoznali z njihovo kulturo in načinom življenja oz. bo čas za počitek v tropski pokrajini. Spanje Puerto Iguazu. H (Z)

7. dan, 6.7.2019:
 Na vas čaka eno od največjih čudes sveta – najmogočnejši slapovi Iguazu, ki spadajo pod Unescovo zaščito. Raztezajo se v dolžini več kot treh kilometrov in padajo 80 metrov globoko. Ta dan si boste slapove pogledali iz argentinske strani. Sprehodili se boste lahko do Hudičevega grla (Garganta del Diablo) in uživali v sprehodih po čudoviti naravi. Spanje Puerto Iguazu. H (Z)

8. dan, 7.7.2019: Danes si veličastne slapove pogledate še iz brazilske strani, od koder je zelo lep pogled na celotne slapove. Uživali boste v bujnem zelenju in bučanju slapov. Če pa bi radi doživeli adrenalin – imajo tudi adrenalinsko vožnjo s čolnom pod same slapove, popoldan pa obiščemo še Parque das Aves (ptičji parks ca 150 različnimi vrstami ptic), kjer boste lahko preživeli čas v družbi tukanov, raznobarvnih papig, flamingov, kolibrijev in ostalih eksotičnih ptičjih vrst. Videli boste lahko tudi pitona in aligatorje. Spanje Puerto Iguazu. H (Z)

9. dan, 8.7.2019: Prevoz do letališča Foz do Iguacu in dopoldanski notranji let do Ria de Janeira – čudovitega mesta (Cidade maravilhosa), kot mu rečejo domačini. Popoldan je namenjen odkrivanju najbolj znanih plažah v Riu - Copacabane in Ipaneme, kjer se boste lahko prepustili kopanju (voda ca 22 stopinj), sprehodu po peščeni plaži, opazovanju domačinov pri igranju nogometa in odbojke na mivki …. Svetujemo tudi odkrivanje nočnega Ria (ples, samba …). Spanje Rio de Janeiro. H (Z)

10. dan, 9.7.2019: 
Na vas čaka ogled glavnih znamenitosti enega najlepših mest sveta - Ria de Janeira. Povzpeli se boste na goro Corcovado, kjer vas čaka eno od sedmih čudes sveta, kip Kristusa Odrešenika. Sledi ogled centra mesta in vzpon na najbolj markantno točko, grič Sladkorni stožec (Pao de Acucar), z kabinsko železnico od koder boste uživali v lepem razgledu. Popoldan si boste ogledali botanični vrt, ki se ponaša z več kot 6.000 različnimi vrstami avtohtonih rastlin in je največji v Južni Ameriki. Zatem pa še ogled največjega stadiona na svetu, znamenite Maracane. Zvečer je po želji možen obisk šole sambe (kjer boste lahko zaplesali) ali pa samo sprehod po ulicah Lape - bohemskemu predelu Ria, kjer samba odmeva na vsakem koraku. Spanje Rio de Janeiro. H (Z)

11. dan, 10.7.2019: Zjutraj se zapeljemo še do tropskega parka Floresta da Tijuca (kjer imajo na ogromni površini skoraj 3.000 vrst rastlin in več sto vrst ptičev). Po ogledu si zapeljemo še mimo favele vse do letališča. Popoldan pa polni novih vtisov poletimo proti domu. (Z, obroki na letalu) 

12. dan, 11.7.2019: Prihod domov. 

Cena: 1.680 eur/os pri 14 osebah + let karta z vključenimi dvema notranjima letoma ca 800 eur/os    
Doplačilo za manjšo skupino (10 – 14 oseb) 130 eur/osebo. Popust 40 eur/os, če ste z nami že potovali. 

Cena vključuje: 
 • namestitve so v preverjenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah, 
 • hrana – vključeni so vsi zajtrki ter kosilo na ranču,
 • v sklopu mednarodne let. karte boste imeli dva notranja leta Buenos Aires – Puerto Iguazu in Foz do Iguacu – Rio de Janeiro, 
 • prevoze z avtobusom (kombi v primeru manjše skupine) po programu (privaten prevoz), 
 • ogled Buenos Airesa po programu (z lokalnim vodnikom), 
 • izlet v Urugvaj – Colonia  (hitra ladja, voden ogled Colonie...), 
 • izlet in vse aktivnosti na ranču (vključeno kosilo BBQ),
 • ogled slapov Iguazu iz argentinske strani z vključeno vstopnino, 
 • ogled slapov Iguazu z brazilske strani z vključeno vstopnino,
 • ogled parka ptičev Parque das Aves, 
 • vstopnine in aktivnosti po programu – Buenos Aires,
 • vstopnine in aktivnosti po programu Rio de Janeiro (Corcovado, Pao de Acucar ...), 
 • lokalni vodnik bo prisoten, kjer so vodeni ogledi, 
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.
Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča (bo organiziran), opcijskih aktivnosti (večerja s tangom ...), ostale hrane in osebnih izdatkov, napitnin (ca 35 eur). 

Dodatno vam lahko uredimo zavarovanje rizika odpovedi in asistenco Coris. 

Ob prijavi se izpolni prijavnico in plača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$ = 0,90 eur. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

SPLOŠNE INFO 
 • KAKO POTUJEMO? Z avtobusom (privatni prevozi samo za našo skupino; v primeru manjše skupine kombi).   
 • NASTANITEV: namestitve so v preverjenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah. 
 • HRANA: Poskusili bomo številne lokalne dobrote v lokalnih restavracijah. Ta del sveta slovi po odlični pripravi mesa na žaru. V ceni so vsi zajtrki ter 1x kosilo na ranču (BBQ). Voda se kupuje. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši. Potovanje ni fizično zahtevno in ga zmore praktično vsak.    
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20. 
 • VREME: Julij je primeren čas za obisk tega dela Argentine, Urugvaja in Brazilije. Pričakovane temperature so od 16 – 30 stopinj Celzija. V predelih ob slapu Iguazu je precej vlage. Temperatura morja v Riu je julija v povprečju 22 stopinj Celzija.  
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti za predele, kjer boste potovali. Več informacij na www.zdravinapot.si 
 • VARNOST: Argentina, Urugvaj in Brazilija (predeli kjer boste potovali) so turistične destinacije in varne za potovanje, kot povsod pa morate biti pazljivi na lastne stvari (sploh ob večerih).  
 • SPOMINKI: Vse tri države imajo precej možnosti za nakupovanje, saj imajo lepih spominkov veliko.  
 • VIZUM: Ni potreben (tako za Argentino, kot tudi Urugvaj in Brazilijo). 
Vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potovanju.

Info in prijave: gsm 031-684 651 (Uroš Ravbar), e-mail uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami