Novice‎ > ‎

Gremo na Antarktiko – le še 2 prosti mesti!

objavljeno: 4. mar. 2011 08:06 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 4. mar. 2011 08:10 ]
Po več dneh iskanja prostih kabin za našo turo na Antarktiko so nam komaj uspeli zagotovili 5 kabin v najcenejši category 1 (za 15 oseb), 1 kabino (category 2 za 2 osebi) in 1 kabino (category 3 za dve osebi) na ladji M/S Expediton. Zaradi izjemnega povpraševanja (sploh po najcenejših kabinah) nam bodo kabine držali na razpolago do ponedeljka, 7.3.2011.
 
Prijavljenih je že 14 oseb in prostora je le še za 2 osebi v category 1.
 
Naša tura se imenuje Antarctica in Depth in je daleč najboljša kombinacija med kvaliteto, dolžino in ceno.
Tudi termin je krasen saj je december optimalen čas za obisk Antarktike.
Na naslednji povezavi vas čaka slideshow (fotografije naše ladje) http://www.expeditiontrips.com/antarctica_overview.pdf
 
Potrjen termin potovanja je tako od 26.11. – 13.12.2011.
Na sami turi po Antarktiki z ladjo bomo od 30.11. – 11.12.
 
CENA v category 1 (tri samostojna ležišča) je 4.699$ (ca 3398 eur/osebo)
CENA v category 2 (dva samostojna ležišča) je 6.099$ (ca 4412 eur/osebo)
CENA v category 3 (dva samostojna ležišča boljša kabina) je 7299$ (ca 5280 eur/osebo)
V tej ceni je: vsa hrana na ladji (polni penzion), voda, kava in čaj, kratki izleti in ekskurzije s čolnom zodiakom, posebna predavanja in izobraževalni programi, eno noč namestitev z zajtrkom v Ushuai, najem posebnih čevljev, transfer iz letališča Ushuaia.
 
Prištejte še:
ca 950 eur – stroški povratnega leta z vsemi taksami Ljubljana – Buenos Aires
ca 300 eur – stroški povratnega leta z vsemi taksami Buenos Aires – Ushuaia
500 eur stroški vodenja, organizacije in fotografskega tečaja 
ca 150 eur stroški nastanitve v Buenosa Airesu (2x), Ushuai (1x), vsi transferiji z/na letališča, ogled Buenos Airesa
Skupni ocenjeni stroški: 1900 eur
V category 1 vas tako pride aranžma 5.298 eur/osebo, v category 2 pa 6.312 eur/osebo
Upoštevajte še nekaj dodatnih stroškov: nekaj obrokov v Buenos Airesu in Ushuai, opcijskega izleta v Ushuai, spominkov, Coris zavarovanja, napitnin
 
Ladja Expedition, ki sprejme le 126 oseb je bila popolnoma prenovljena leta 2009 in je idealna za ekspedicije na Antarktiko.
 
Kdo si enkrat v življenju ne želi iti na Antarktiko (ledeniki, kiti, pingvini ...) na ekspedicijo na drug konec sveta?Vabljeni da se nam pridružite na tej nepozabni pustolovščini.
 
Če imate kakršnokoli vprašanje sem dosegljiv na gsm 031 684 651.
Lepo pozdravljeni,
Uroš Ravbar
 
Antarktika - ekspedicija v deželo ledenih sanj 
Ekspedicijo bo vodila mednarodna ekipa profesionalnih predavateljev, biologov in poznavalcev Antarktike ter slovenski vodnik Uroš Ravbar. Vsi udeleženci potovanja dobite GRATIS fotografski tečaj. 
 
Imamo le še 2 prosti mesti na voljo do ponedeljka, 7.3.2011.
 
Si upate z nami na polarno ekspedicijo, katero ne boste nikoli pozabili?

18 dnevno potovanje z vrhuncem 12 dnevno ekspedicijo z ladjo na Antarktiko - Eden najbolj izoliranih predelov  sveta - Plutje skozi Drakov preliv - Opazovanje mogočnih ledenikov – Navdihujoča pokrajina in edinstveno živalstvo – Kolonije pingvinov, tjulnov, možnost opazovanja kitov – Dvakrat na dan s posebnimi čolni odkrivamo obalo Antarktike – Predvidenih je 12 izletov na celino (krajši trekingi) - Za Antarktiko imamo dva dodatna dni - Preleti albatrosov in plutje mimo Shetlandovih otokov – Edinstvena ekspedicija na drug konec sveta.
Antarktika je kontinent superlativov. Je najhladnejši, najbolj vetroven, najbolj suh, najbolj leden in najvišji od vseh kontinentov sveta (povprečno je visok prek 2250 metrov). Je celina z najdaljšimi dnevi in hkrati najdaljšimi nočmi. Je dom največje koncentracije živali v naravnem okolju in je ena zadnjih pravih divjin, katero so odkrili prvi raziskovalci in lovci na kite pred manj kot dvesto leti. Najnižja kdajkoli izmerjena temperatura je bila -89 stopinj Celzija (Vostok).

Antarktika - zakaj z nami na pot:

 • izbrali smo posebno ekspedicijsko ladjo, na kateri bodo predavatelji in strokovnjaki za Antarktiko, ki vam bodo odgovorili na vsa vprašanja,
 • počutili se boste kot prvi raziskovalci, ki odkrivajo nov, neodkrit kontinent,
 • ker ponujamo resnično najboljšo kombinacijo med ceno in kvaliteto, 
 • ker gremo namesto klasičnega 10 dnevnega ogleda na 12 dnevno turo (dvi dni dodatnega odkrivanja Antarktike),
 • ker si boste lahko dodatno pogledali najlepše mesto Južne Amerike, Buenos Aires,
 • čakajo vas najboljši argentinski zrezki (najboljše meso na svetu) in sproščeno decembrsko vzdušje,
 • odkrivali boste zanimivo Ushuaio, ki resnično leži na koncu sveta,  
 • ker se bomo maksimalno potrudili, da bi z nami preživeli čudovit dopust.
Lahko vam uredimo možnost podaljšanja potovanja v Patagonijo (ca 10 dodatnih dni) ali do slapov Iguasu (3 - 4 dodatne dni)!

Okviren program po dnevih:

Zaradi nepredvidljivosti potovanja po Antarktiki se lahko program spremeni oz. prilagodi vremenskim razmeram!

1. dan: Ljubljana – Buenos Aires (obroki na letalu)
Zbor na letališču Jožeta Pučnika in polet proti Buenos Airesu.
 
2. dan: Buenos Aires, hotel *** z zajtrkom (dvoposteljne sobe)
Pristanek v Buenos Airesu. Transfer v mesto in ogled vseh glavnih znamenitosti argentinskega glavnega mesta, ki ga imenujejo tudi »Pariz Južne Amerike«. Spoznali boste predel La Boca z najlepšim delom Caminito (slikovita četrt umetnikov) in pokopališče, kjer počiva Evita. Seveda ne bo manjkalo plesanja tanga v četrti San Telmo, ogleda znamenite Casa Rosade in glavnega trga. Mesto slovi po nočnem življenju, katerega nam bodo lahko pomagali odkrivati Slovenci živeči v Buenos Airesu.
 
3. dan: Buenos Aires – Ushuaia, hotel *** z zajtrkom (dvoposteljne sobe)
Polet z letalom iz Buenosa Airesa do skrajnega juga Južne Amerike, zanimivega mesta Ushuaia. Najverjetneje se boste počutili kot, da ste prišli na konec sveta.
 
4. dan: Ushuaia, hotel *** z zajtrkom (dvoposteljne sobe)
Prosto za odkrivanje mesta Ushuaia z okolico. Neskončne možnosti izletov po okolici, kjer bo vsak prišel na svoj račun. Ste za treking po narodnem parku Tierra del Fuego? Lahko odkrivate ledenik Marshall ali pa obiščete Museo del Fin del Mundo (muzej na koncu sveta).
 
5. dan: Ushuaia – vkrcanje na ladjo (zajtrk, večerja)
Dopoldan prosto, popoldan pa se bomo vkrcali na posebno ekspedicijsko ladjo. Sledi plutje skozi Beaglov kanal. Prvo opazovanje sončnega zahoda na ladji (dnevi bodo izredno dolgi).   
   
6.-7. dan: Plutje skozi Drakeov preliv (2x polni penzion)
Naša avantura se začne s ca 700 km dolgim prečenjem preliva, ki se imenuje po angleškem raziskovalcu Sir Francis Draku iz 16. stoletja. Vsakodnevno boste imeli predavanja vaših ekspedicijskih ekspertov za živalstvo. Deležni boste tudi krajšega fotografskega tečaja fotografa za Lonely Planet. Počasi bo vedno več pogledov usmerjenih proti morju in morda uzremo prvi ledenik, kite ali albatrose.
 
8.-13. dan: Antarktični polotok in Južni Šetlandski otoki (6x polni penzion)
V naslednjih šestih dneh boste priča eni najbolj spektakularnih pokrajin sveta in uživali boste v opazovanju unikatnega živalstva. Vsak dopoldan in popoldan (2x dnevno, odvisno od vremenskih razmer) se boste s posebnim čolnom zodiakom zapeljali na celino, kjer boste lahko hodili po edinstvenih predelih (krajši trekingi). Čakajo vas različne vrste pingvinov, tjulni in morski levi. Ne bo manjkalo samostojnega odkrivanja, kjer vas bo čakalo nešteto fotografskih motivov (čudovite ledene gore, ledeniki in divja pokrajina). Antarktika je tudi idealen kraj za opazovanje kitov in če nam bo sreča mila lahko opazimo celo orke. Namesto klasičnih štirih dni imamo kar šest dni za odkrivanje Antarktike.   
 
14.-15. dan: Drakeov preliv (2x polni penzion)
Začne se naša pot proti severu in pristanišču Ushuaia. Čas bo za gledanje enkratnih posnetkov iz Antarktike in strokovnjaki za živalstvo nam bodo odgovarjali na vsa vprašanja. Lahko bomo ugledali tudi kakšnega kita iz opazovalne ploščadi.
 
16.dan: prihod v Ushuaio (zajtrk), let v Buenos Aires, hotel *** z zajtrkom (dvoposteljne sobe)  
Zjutraj bo ladja pristala v Ushuai, sledi izkrcanje, prevoz do letališča in let proti Buenos Airesu. Transfer do mesta. Ste za pravo argentinsko pojedino z najboljšimi zrezki?
 
17.dan: Buenos Aires – let domov
Prosto za odkrivanje Buenos Airesa, nakupovanje zadnjih spominkov. Polet proti domu. 
 
18. dan: prihod v Ljubljano
 

Cena: cena križarjenja 3.398 EUR + ocenjeni stroški 1900 EUR/osebo 

Cena križarjenja je 3.398 EUR/osebo (category 1)

Cena vključuje:

 • 11x spanje na ladji v triposteljnih kabinah, na ladji imamo vključene vse obroke),
 • na ladji pitje vode, kave in čaja,
 • predvidenih je 12 izletov s čolni zodiaki (možnost krajših trekingov po Antarktiki),
 • predavanja in izobraževalne programe na ladji v angleškem jeziku (na vsakih deset oseb je en tuj predavatelj), slovenski vodič bo poskrbel za povzetke predavanj,
Prištejte še ocenjene stroške (1900 eur):
 • ca 950 eur povratna let. karta z vsemi taksami Ljubljana - Buenos Aires
 • ca 300 eur stropki povratnega leta z vsemi taksami Buenos Aires - Ushuaia
 • 500 eur stroški vodenja, organizacije in fotografskega tečaja
 • ca 150 eur stroški nastanitve v Buenos Airesu (2x), Ushuai (1x), vsi transferji z/na letališča, ogled Buenos Airesa
Cena ne vključuje:
 • dodatnih pijač na ladji, nekaj obrokov v Buenos Airesu in Ushuai, opcijskega izleta v Ushuai, spominkov, Coris zavarovanja, napitnin.
Splošni pogoji: Ker za potovanje po Antarktiki veljajo drugačni pogoji kot za ostala potovanja, se plača ob prijavi 1000 eur, ko potrdimo turo preostalih 30% od vrednosti aranžmaja, celoten znesek pa najkasneje tri mesece pred potovanjem, ko je tudi zadnji rok za prijave. Zaradi nepredvidljivosti potovanja je obvezno doplačilo za riziko odpovedi, ki znaša 3,4% potovanja.  
Cene zagotavljamo do zasedbe kabin.
Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (namestitev, prevozov) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Ravno tako je cena letalske karte le okvirna in se spreminja glede na letališke pristojbine.  

Termin potovanja:

26.11. - 13.12.12.2011 (vodič Uroš Ravbar). V tem terminu boste deležni GRATIS fotografske delavnice in v naslednjem trenutku boste lahko svoje dodatno znanje že uporabili pri slikanju ledenikov, pingvinov, kitov in drugega živalstva. 
 • V kolikor si želite samostojno potovati na Antarktiko vam lahko uredimo celotno potovanje v kateremkoli terminu.
Pomembno opozorilo:
Ta program je okviren in se lahko spremeni. Vožnja je odvisna od vremenskih pogojev in samega ledu. Ravno tako ne moremo garantirati, da boste videli vse omenjene živali, saj gre za nepredvidljivo okolje. Fleksibilnost je ključ do uspeha ekspedicije. Program je okviren, ker se zaradi premikajočih se ledenih plošč in spremenljivega vremena nikoli ne ve točno, kje bo potovala ladja. Antarktiko bomo odkrivali v poletnem času, ko je vreme najbolj stabilno. Sezona na Antarktiki je izredno kratka (november – marec). Najboljša meseca za odkrivanje sta december in januar, ko je možno videti največ živali, dnevi so najdaljši (tudi do 20 ur sonca), temperature pa najvišje.  

Fotogalerija

 
Dodatne informacije:
1. Na notranjih letih v Argentini je dovoljeno le 15 – 23 kg prtljage na osebo.
2. Vsi udeleženci morajo izpolniti medicinski vprašalnik pred potovanjem.
3. Na ladji je maksimalno 126 potnikov.
4. Vsa hrana na ladji je vključena v ceno. Hrana je pripravljena po mednarodnih okusih, vsak dan bo na voljo veliko različnih jedi. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance.
5. V ceni je neomejeno pitje vode, kave in čaja.
6. Na ladji je potrebno imeti 200$ za rezervo kot poseben »emergency« fond.
7. Priporočljiva napitnina na ladji (za osebje na ladji in vse predavatelje) je od 120 - 180$, ki se pobere na koncu potovanja. Napitnina ni obvezna ampak priporočljiva.
8. Svetujemo da imate s seboj raje $ kot EUR.  

Vodič na turi:

Uroš Ravbar, gsm: 031-684 651, email: uros.ravbar@gmail.com 

Vodič Lonely Planet pravi: »Noben prostor na zemlji se ne more primerjati z ogromno belo divjino sestavljeno iz snega, ledu, vode in skale. Antarktika te naravnost očara s svojo lepoto.« 

Zanimam se za potovanje

Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com
V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.  

Splošne info:

 • Kako potujemo? Argentina – prevozi iz letališč z lokalnimi prevoznimi sredstvi, Antarktika – s posebnimi čolni zodiaki in ekspedicijsko ladjo.   
 • Nastanitev: 11x se spi na ladji (v ceni so triposteljne kabine; možnost dvoposteljne kabine ob doplačilu), 2x v Buenos Airesu hotel/hostel z zajtrkom, 2x v Ushuai hotel/hostel z zajtrkom.
 • Hrana: Argentina slovi po izredno kvalitetni hrani, sploh njihovo meso šteje za najboljše na svetu. Na ladji imamo po tri obroke na dan.   
 • Zahtevnost poti: Tura je primerna za kogarkoli.
 • Število oseb: min 9 – max 20
 • Vreme: Antarktika je sinonim za hladno vreme. Na obali so običajne temperature med 5°C do -5°C v njihovih poletnih mesecih (v katerih bomo mi potovali), v zimskih pa tudi od -15°C do -32°C. Notranjost je še precej hladnejša.   
 • Zdravje: Previdni moramo biti, da nas ne opeče sonce. S seboj moramo imeti kvalitetna sončna očala. Ravno tako je potrebno veliko piti, da ne pride do dehidracije. Obstaja nevarnost morske bolezni, zato so priporočljive tablete proti slabosti. Več na www.zdravinapot.net 
 • Varnost: Argentina je med najvarnejšimi državami Južne Amerike. Na turi z ladjo so nevarne ledene gore, vendar je naša ladja narejena prav za najbolj ekstremne pogoje. 
 • Spominki: Argentina ima kar nekaj lepih spominkov. Antarktika pa ima omejene spominke, vendar se jih tudi da dobiti.  
 • Vizum: Slovenci za obisk Antarktike in Argentine ne potrebujemo vize.  
 • Oblačila: So podobna kot pri hoji v gorah pozimi (goreteks spodnji in zgornji del, puhovka, kvalitetna obutev). Parko – posebno oblačilo si je ob doplačilu možno izposoditi tudi v Ushuai, vendar je bolje imeti že vse s seboj. Seznam vseh oblačil boste dobili dovolj časa pred potovanjem. Na ladji bodo imeli posebno obutev, katero boste lahko uporabljali pri odkrivanju Antarktike. 
 • Elektrika: 220 V z evropskimi vhodi. 
 • Pranje: Na ladji je možno ob doplačilu urediti pranje. 
 • Plačevanje na ladji: Je možno s kreditnimi karticami in gotovino.
Vabljeni da se nam pridružite na tej nepozabni pustolovščini. 
 
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.
 
Kdo si enkrat v življenju ne želi iti na Antarktiko (ledeniki, kiti, pingvini ...) na ekspedicijo na drug konec sveta?
Vabljeni da se nam pridružite na tej nepozabni pustolovščini.
 
Ravbar Potovanja - Odkrivajte svet z nami
Zaupajte nam organizacijo vašega dopusta. 
Comments