Novice‎ > ‎

Greste z nami na festival Inti Raymi v Peru? ZADNJA 3 prosta mesta

objavljeno: 12. apr. 2012 11:40 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 18. apr. 2012 07:25 ]
Največji festival Inti Raymi posvečen Bogu sonca
Inti Raymi – praznovanje sonca! 
  
Inti Raymi je drugi največji in najpomembnejši praznik v J Ameriki – takoj za karnevalom v Riu De Janeiru. Po inkovski mitilogiji je Inti inkovski bog sonca. V Inkovskem jeziku pa Inti pomeni sonce, Raymi pa praznovanje, od tu tudi ime  - praznovanje sonca. 
Pachatutec – prvi Inka, je ustvaril Inti Raymi z namenom praznovanja zimskega solisticija oz. enakonočja, ki je zaznamoval prvi dan novega leta v Inkovskem koledarju. Enakonočje se sicer zgodi 21. junija, vendar po Inkovskem verovanju sonce ostane na istem mestu do 24. junija, ko se končno dvigne. Zato vsako leto 24. junija v mestu Cusco – nekdanji prestolnici Inkovskega imperija, priredijo veliko slavje in praznovanje namenjeno soncu. 
Sonce je bilo za Inke verjetno najbolj pomemben vir življenja, saj je zagotavljalo svetlobo in toploto. Intija so častili kot “darovalca življenj”, predvsem kmetje, ki so se soncu zahvaljevali za dobre letine. Festival Inti Raymi vsako leto v Cusco privabi na tisoče popotnikov, ki želijo biti del te neverjetne zgodbe o soncu. 
 
Za potovanje v Peru z ogledom festivala Inti Raymi imamo le še 5 prostih mest
Spodaj imate več informacij o potovanju.

Peru - po sledeh Inkov
Termin: 13. - 30.6.2012 (18 dni) oz. 13. - 26.6.2012 (14 dni)
Za potovanje potrebuješ: 18 dni (oz. 14 dni)
Skupina: min 12 - max 19 popotnikov 
Cena: 1.550 EUR (18 dni) + let. karta ca 900 EUR
Info: Uroš Ravbar  
Gsm: 031-684 651 
E-mailuros.ravbar@gmail.com 
Web: www.ravbar.org
 
Peru je ena naših najljubših sveta sveta in brez konkurence v Južni Ameriki po kulturno zgodovinskih znamenitostih. V Peruju smo bili že večkrat in ga resnično dobro poznamo.
 
Program bomo izvedli v času, ko se tam odvija poseben festival Boga Sonca Inti Raymi - gre za enega najslikovitejših festivalov na svetu, kjer se boste dobesedno prestavili v čas Inkov. Dodali smo največjo znamenitost Južne Amerike - Machu Picchu, ki ga boste resnično začutili na 4 dnevnem trekingu. Čakajo vas tudi lepa mesta (Arequipa, Cusco), kondorji, peščene sipine in oaza, linije v Nasci, otočje Balesteras (za vse ljubitelje živali) in enkratno jezero Titicaca s pristnim stikom z domačini.
 
Peru je država, ki očara tudi najbolj zahtevnega popotnika. 

Program:

Potovanje začnemo v Limi, glavnem mestu od koder se s privatnim avtobusom odpravimo proti jugu do otokov Ballestas (mali Galapagos), kjer boste uživali vsi ljubitelji živali (morski levi, pingvini, ptice ...). Sledi spanje sredi peščenih sipin v oazi Huacachina, kjer se bomo predali adrenalinskim užitkom (vožnja z buggiji, deskanje po sipinah) in ogledu vinarne. Sledi možnost preleta skrivnostnih črt različnih podob in geometrijskih oblik v Nazci in ogled pokopališča mumij. Preko Sechura puščave se bomo prebili do najlepšega mesta dežele Arequipe, ki navdušuje s svojimi belimi kolonialnimi stavbami, znamenitostmi (mumija Juanita, samostan Santa Catalina), vulkanom Misti in odlično hrano. Sledila bo panoramska vožnja mimo slikovitih andskih vasic do kanjona Colca (ki slovi kot najglobji kanjon na svetu), še bolj znan pa je po tem, da boste lahko na točki Cruz del Condor opazovali veličastne kondorje v letu. Sledi vožnja preko tipične andske pokrajine (vikunje, alpake ...) vse do Puna, ki leži ob krasnem jezeru Titicaca. Dva dni bomo živeli pri domačinih, najprej na tradicionalnem otoku Taquile, kjer se bomo seznanili z njihovim življenjem (zanimivo je, da  moški tkejo tekstil) in običaji (petje, ples). Posebna pa bo tudi izkušnja, ko se boste družili z Uros indijanci na plavajočih otočkih iz trsja (kjer bo nešteto fotografskih motivov) in kjer boste prespali v njihovem tipičnem bivališču iz trsja. Sledi panoramska vožnja po visoki andski planoti (preko 4000 m visoko) vse do nekdanje prestolnice Inkovskega imperija, mesta Cusca. Mesto že samo po sebi očara s svojimi znamenitostmi, mi pa Cusco obiščemo v času, ko se tam dogaja največji festival v deželi - Inti Raymi (praznovanje boga sonca), ki je dogodek, ki ga ne smete zamuditi. Čaka vas kar 2000 nastopajočih oblečenih v inkovska oblačila, ki bodo v posebnem ambientu, nekdanje inkovske trdnjave Sacsayhuaman, prikazali vse starodavne običaje. Občutek bo, kot bi se prestavili nazaj v čas slovitega inkovskega imperija. Poseben bo 3-4 dnevni treking do mističnega Machu Picchuja, ki je po novem eno od čudes sveta. Hodili boste čez gorske prelaze s čudovitimi pogledi, mimo ruševin Inkovskih mest in s tem prisustvovali stoletja staremu obredu, duhovnemu potovanju Inkovske aristokracije, ki je romala k najbolj svetim krajem Inkovskega imperija, kamor je spadal tudi Machu Picchu. Le ta je največja znamenitost Južne Amerike in kraj s posebno energijo, ki jo resnično začutiš, ko po treh dneh hoje prideš do starodavnega mesta. Sledi še kopanje v termalnih vrelcih in vožnja z vlakom nazaj do Cusca, nakup zadnjih spomnikov in let proti domu. 
Peru vas bo v vsakem primeru navdušil je pa program namenjen ljudem, ki si želijo na popotniški način odkrivati svet! 

Cena:
1.550 EUR pri 14 osebah (18 dni) + let. karta ca 900 EUR 
40 eur popusta če ste že potovali z nami!
Doplačilo za manjšo skupino 100 EUR/osebo.

Lahko vam organiziramo 4 dni krajše potovanje brez trekinga do Machu Picchuja, kar potovanje precej poceni. 
 
Cena vključuje:
 • namestitve v prijetnih popotniških hotelih 2* - 3* z vključenim zajtrkom, 1x nočitev na otoku Taquile v preprosti dvoposteljni sobi, 1x nočitev na plavajočih otokih v tipični hiški iz trsja, na Inca trailu pa 3-4x spite v šotorih na podlogah (vso opremo razen spalnih vreč nam priskrbijo),
 • na jezeru Titicaca imate 2x vključen polni penzion, vsa hrana na trekingu Inca trail je vključena (3-4x polni penzion), vse preostale dni imate vključen zajtrk,
 • prevoze in oglede s privatnim klimatiziranim avtobusom (večinoma), 1x nočni avtobus spalnik, 
 • vse vožnje s čolni, ladjami in vlakom po programu,
 • notranji let Cusco – Lima z vsemi taksami,
 • lokalnega vodnika, 
 • vstopnine po programu (Ballestas, oaza Huacachina, vožnja z buggijem, deskanje po sipinah, obisk vinarne, pokopališča mumij, muzej Ice Maiden z mumijo, samostan Santa Catalina, topli vrelci Chivay, kanon Colca, vstopnine v Cuscu razen Inti Raymi, kopanje v Aguas Calientes),  
 • 3-4 dnevni treking do Machu Picchuja (z vso opremo, prehrano, vstopninami in dovoljenji),
 • 2 dnevni izlet na jezero Titicaca z vsemi vstopninami in programom (Taquile, plavajoči otoki Uros),
 • organizacijo in slovenskega vodnika.
Na vas čakajo kondorji!Cena ne vključuje: eventuelni prevoz do/iz letališča, izstopne takse v Peruju, stroške hrane (zajtrki so v ceni, na Titicaci dva dni in trekingu Inca trail štiri dni je vsa hrana vključena), pijače in osebnih izdatkov, vstopnine za Inti Raymi in opcijskega leta Nazca lines, napitnin, zavarovanja Coris.
 
200 EUR akontacije se vplača ob rezervaciji na prvem srečanju ali pa se nakaže na račun agencije. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača 30% aranžmaja, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom na račun agencije. Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.


Fotogalerija:

  VIDEO (kliknite nanj):

Predviden vodnik na turi:

Tomaž Podgoršek, gsm: 031-684 651, email: uros.ravbar@gmail.com
Tomaž ima od vseh naših vodnikov največ izkušenj z vodenji in ste na potovanju resnično v pravih rokah. 

Zanimam se za potovanje:

Vsi potencialni interesenti nam pošljite email na uros.ravbar@gmail.com, da vam pošljemo program po dnevih s ceno. V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.

Peru je pravi biser Južne AmerikeSPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? S privatnim avtobusom (večino časa), vmes 1x z nočnim spalnikom (cama avtobus), z vlakom, s čolni (Islas Ballestas) oz. barko (Titicaca), letali.   
 • NASTANITEV: spi v prijetnih popotniških hotelih 2* - 3* z vključenim zajtrkom,  nočitev na otoku Taquile je v preprosti dvoposteljni sobi (z vključenim kosilom, večerjo in zajtrkom), na plavajočih otokih je v tipični hiški iz trsja (z vključenim kosilom, večerjo in zajtrkom), na Inca trailu pa 3-4 spite v šotorih na podlogah (vso opremo razen spalnih vreč nam priskrbijo) – vsak hrana na trekingu je vključena (3-4x polni penzion).
 • HRANA: Poskusili bomo vse lokalne dobrote. Specifika potovanja je to, da se bomo prehranjevali v preverjenih lokalnih restavracijah, kjer bo vsak prišel na svoj račun. Cene obrokov so od 3-8 EUR. Na jezeru Titicaca bomo dva dni jedli pri domačinih (2x polni penzion), na trekingu Inca trail nam bo lokalna agencija zagotovila polni penzion (3-4x so vsi obroki vključeni).    
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, kateri ne komplicirajo (npr. pri daljših vožnjah) oz. imajo vsaj osnovno fizično kondicijo s katero bodo uspeli prehoditi Inca trail do Machu Picchuja. 
 • ŠTEVILO OSEB: min 12 – max 19 
 • VREME: Junij je zelo primeren čas za obisk Peruja. Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). Noči znajo biti hladne, zato svetujemo kvalitetno spalno vrečo.     
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti. Pozor – za vstop v državo je obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici. Več na www.zdravinapot.net  
 • Na nas čakajo adrenalinska doživetja
  VARNOST:
   Peru slovi kot zelo varna država, domačini pa so izredno gostoljubni.  
 • SPOMINKI: Peru je raj za nakupovanje, saj imajo lepih spominkov ogromno (sploh izdelki iz alpake ...). 
 • VIZUM: Ni potreben.  
 • VODENJE: Poleg profesionalnega slovenskega vodnika vas čaka še lokalni perujski vodnik, kar bo še dodatno obogatilo potovanje. 
 • INFO O TURI: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.comwww.ravbar.org
 • Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencije in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org
Za vas smo resnično izbrali najboljše kar Peru ponuja, vključno z festivalom Inti Raymi.
Vabljeni, da se nam pridružite!

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami