Novice‎ > ‎

Še 6 prostih mest na potrjenem potovanju GRUZIJA in ARMENIJA (28.7. - 7.8.)

objavljeno: 26. jan. 2017 12:38 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 27. feb. 2017 06:46 ]
Čudovita pokrajina GruzijeKAVKAZ 

Za potovanje potrebujete le 7 dni dopusta. 

Potovanje je potrjeno! Zadnjih 6 prostih mest.

Potovanje vodi v deželi pod Kavkazom, ki ponujajo poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. V Gruziji bomo odkrivali lepote Tbilisija, visokogorje čudovitega Kavkaza ter gruzinsko »Kapadokijo«. V Armeniji bomo opazovali biblični Ararat in se izgubljali v mitih in številnih starodavnih cerkvah in templjih. Seveda ne bo manjkala degustacija vina in konjaka. Prelepi in bogati Kavkaz bo zagotovo navdušil vsakega med nami.

KAVKAZ, program po dnevih
Spanje je predvideno v majhnih družinskih hotelih z zajtrkom v dvoposteljnih sobah
Zajtrki so vključeni.

PROGRAM PO DNEVIH:
1. dan: Let iz Ljubljane oz. bližnjega letališča in polet v TBILISI (GRUZIJA). Spanje v hotelu.  

2. dan: POT PROTI KAVKAZU: Iz Tbilisija se po nekdanji vojaški cesti odpeljemo proti goratemu severu, proti Kazbegiju. Na poti se ustavimo v obokani cerkvi Ananuri. Ob prihodu v Kazbegi se naložimo v jeepe (del se lahko tudi prehodi), ki nas odpeljejo do ene glavnih znamenitosti Gruzije - cerkve Stepan Tsminda na 2.170 m od koder bomo lahko imeli krasen razgled na goro Kazbegi (5.047 m). Nočitev v Gudauri.

3. dan: GORI in NACIONALNI PARK BORJOMI: Zapeljemo se nazaj proti jugu, do Gorija, ki je bilo rojstno mesto Stalina. Ogledamo si Stalinovo rojstno hišo in muzej. Sledi odkrivanje Uplistsikhe jamskega mesta (the lords fortress). Naš cilj bo nacionalni park Borjomi, ki je znan po svoji mineralni vodi in smučiščih. Lahko si privoščimo krajše raziskovanje okolice nacionalnega parka. 
Uplistsikhe (nastarejše naselje v Gruziji)
4. da: GRUZINSKA »KAPADOKIJA«: Iz Borjomija nas bo pot vodila do manjšega mesta Akhaltsike, kjer si ogledamo trdnjavo, ki kraljuje nad mestom nato pa obiščemo mini gruzinsko "Kapadokijo" in podzemno mesto kraljice Tamar v Varziji. 

5. dan: POT DO EREVANA (ARMENIJA): Danes nas čaka prečkanje meje in vožnja do armenske prestolnice. Na poti do tja se ustavimo v Grumiju, mestu ki je zgrajen iz vulkanskega kamna ter se zapeljemo do Etčmiadzina, ki velja za "armenski Vatikan". Ob prihodu v Erevan se lahko sprehodimo po elitnih ulicah armenske prestolnice. 

6. dan: EREVAN z okolico: Po zajtrku si ogledamo mesto Erevan in okolico. Najprej si ogledamo Erevan, ki velja za eno najstarejših mest na svetu. Sledi obisk antičnega slikovitega templja Garni iz helenističnega obdobja. Od tu se bomo zapeljali po soteski Azatriver do v goro vklesanega samostana Gerhard. Spanje Erevan

Khor Virap in gora Ararat, kjer naj bi pristala Noetova barka
7. dan: VZHOD ARMENIJE: Danes se odpravimo proti vzhodu Armenije, do mesta Goris. Najprej se ustavimo v samostanu Khor Virap, ki se nahaja ob vznožju biblijske gore Ararat, kjer naj bi pristala Noetova barka. Na poti proti Gorisu se ustavimo še v vinorodnem okolišu (poskusili boste lahko tudi domači konjak po katerem slovi Armenija) in v vasici Tatav, ki leži nad kanjonom preko katerega se zapeljemo z najdaljšo žičnico na svetu. Spanje v Gorisu (zanimiva okolica).

8. dan: OBSERVATORIJ, HAČKARJI IN JEZERO SEVAN: Današnja slikovita vožnja nas popelje od armenskega »Stonehenga« (observatorija) do simpatičnega gorskega mesteca Dilidžan. Sprva prečkamo prelaz Selim (2.410 m), kjer si lahko ogledamo karavansaraj, ki se nahaja na nekdanji svileni poti. Nato si v Noravanku ogledamo armenske hačkarje (kamnite obeliske) ter se sprehodimo ob obali največjega armenskega jezera Sevan dokler ne prispemo v Dilidžan.

9.dan, DILIDŽAN, HAGAPAT in pot do Gruzije (Tbilisi): Dopoldan si ogledamo srednjeveški samostan Haghpat, ki velja za pravo armensko mojstrovino. Popoldan pa se zapeljemo do Gruzije. Prečkamo armensko–gruzijsko mejo. Zvečer uživanje v prestolnici Gruzije. 

10. dan: TBILISI: V gruzinski prestolnici, Tbilisiju, si ogledamo glavne znamenitosti: staro mestno jedro s cerkvijo Metehki, sinagogo in trdnjavo Narikala od koder je lep panoramski razgled na mesto. Iz trdnjave se spustimo po ulicah starega mestnega jedra in si ogledamo še mošejo in nekdanje toplice, kjer sta se med drugimi okopala tudi Puškin in Tolstoj. Popoldan pa vas čaka degustacija gruzijskih vin, kjer se boste spoznali z njihovimi vini oz. prosto za nakupe. Spanje Tbilisi 

11. dan: POLET: Zelo zgodaj odhod na letališče in let proti domu. 

Cena: 1.270 eur/os (pri 10 osebah) + letalska karta (ca. 300 eur/os). 

Samostan Tatev leži na čudoviti lokaciji
CENA VKLJUČUJE praktično vse: 
 • nastanitev v prijetnih manjših hotelih (družinski tip hotelov) v dvoposteljnih sobah z vključenimi zajtrki,
 • vse stroške s prevozi, voznikom in gorivom (na voljo boste imeli kvaliteten in udoben Mercedes sprinter), 
 • jeepe v Kazbegiju,
 • vse vstopnine po programu, degustacijo vin,
 • vsa potrebna dovoljenja, 
 • lokalnega vodnika,
 • profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS, 
 • organizacijo.
V ceno ni vključeno le: dodatni obroki, napitnina, osebni izdatki, asistenca Coris, viza. 

Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive. Ob prijavi se vplača 200 eur. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$ = 0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

SPLOŠNE INFORMACIJE
 • KAKO POTUJEMO? Kavkaz bomo prepotovali z najetim Mercedes sprinterjem (samo za nas) in najetimi terenci (Kazgebi).
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Kavkaška hrana ni ravno raznolika, je pa zelo okusna. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, ribe, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli. 
 • ŠTEVILO OSEB: min 10 – maks 20
 • VREME: Poleti je v deželah Kavkaza vreme podobno kot pri nas (npr. predel Bovca). Temperature se gibljejo od ca 15 – 26 stopinj, na severu (Kavkaz) zna biti bolj hladno. 
 • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Armenija in Gruzija sta varni državi. Potrebna je kot povsod previdnost tam, kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Gruzije ne potrebujemo vizo. Armensko vizo uredimo na meji
Greste z nami v prelepi Kavkaz?

INFO in PRIJAVE: Uroš Ravbar, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami