Novice‎ > ‎

Izboljšan novoletni program po Srednji Ameriki (Mehika, Gvatemala, Belize)

objavljeno: 9. sep. 2013 04:04 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 23. nov. 2013 04:21 ]

Mehika, Gvatemala, Belize

Best of Mehika, Gvatemala in Belize
POTOVANJE BO KMALU POTRJENO!

Za novo leto smo vam pripravili odkrivanje najlepših predelov Mehike (s čudesi sveta piramido Chitzen Itza, unikatnim Palenqujem, Uxmalom in Teotihuacanom, indijanci v San Cristobalu, kopanjem na peščenih plažah in plavanjem z delfini), v Gvatemali vas čakajo mistični Tikal, pa prekrasno jezero Atitlan, indijanske tržnice in tradicionalni domačini, v Belizeju pa boste snorklali (oz. se potapljali) v lepem Barrier reefu. 

Potovanje je idealna kombinacija aktivnega potovanja (za popotnike) in na koncu uživanja na peščeni plaži. 

PROGRAM: Na začetku bomo raziskovali mehiške podzemne jame (cenotes) in se prepustili majevskim piramidam Chitzen Itze (največji mehiški znamenitosti in eni od novih 7 čudes sveta). Merida nas bo navdušila s svojo kolonialno arhitekturo in sproščenem vzdušju. V okolici leži še eno majevsko mesto Uxmal (UNESCO). Premaknemo se v Palenque, kjer vas sredi džungle čakajo impresivne piramide in svetišča. Sledi ogled slapov turkizne barve Agua Azul, kjer si bomo privoščili sproščujočo kopel. Po panoramski cesti se pripeljemo v indijanski San Cristobal de Las Casas, ki je eden najbolj tradicionalnih predelov Mehike in kjer bomo odkrivali tržnice in življenje domačinov v bližnji okolici (poseben kraj San Juan Chamula z majevskim prebivalstvom). Sledi odkrivanje najlepših predelov Gvatemale. Najprej se zapeljemo do jezera Atitlan, ki nas prevzame s svojimi krasnimi vulkani in umirjenim življenjem. Imeli boste lahko precej stikov z domačini (spanje pri njih doma). Obiskali bomo tudi Chichicastenango in lepo kolonialno mesto, Antigua (ki ga imajo za najlepše mesto Srednje Amerike, UNESCO). Antigua nam bo služila kot baza za vzpon na aktiven vulkan
Največja znamenitost Gvatemale pa je Tikal, kjer se boste resnično lahko počutili kot prvi raziskovalci (majevski templji ležijo sredi džungle). V sosednjem Belizeju se bomo s hitrim čolnom prestavili na otok Ambergris Caye, kjer se bomo prepustili vsem užitkom karibskega morja (raj za vse ljubitelje potapljanja in snorklanja). Tukaj boste pozabili na stres in se prepustili odkrivanju podvodnega sveta (z enim najlepših grebenov na svetu - Barrier reef, kjer na vas čakajo ribe, korale, skati in celo nenevarni morski psi s katerimi se boste lahko igrali). Očaralo vas bo tudi sproščeno vzdušje in dobra morska hrana. Sledi premik v Mehiko in ogled Tulum ruins (majevsko mesto, ki leži tik ob morju). Za zaključek pa boste uživali na lepi peščeni plaži v Tulumu. V okolici vas čaka tudi plavanje z delfini ali pa se boste lahko prepustili adrenalinskim dogodivščinam v adrenalinskem parku. Dovolj bo časa tudi za uživanje v radostih karibskega morja. Zadnji dan se ustavimo še za ogled Mexico cityja in ogled fascinantnega Teotihuacana s piramido Sonca
Potovanje priporočamo vsem, ki želijo na popotniški način odkrivati svet.  
POTAPLJAČI: Potovanje je idealno tudi za potapljače saj se boste lahko dva dni potapljali v Barrier reefu (čakajo vas eni najlepših potopov na svetu, odkrivanje Turneffe Reefa z znamenitim Blue Hole) ter možnost potapljanja v mehiških podzemnih jamah (npr. potop Dream gate …).

Cena: 1.740 €/pri številu 14 oseb + letalska karta (990 eur, april 2013)
40 € popusta, če ste že potovali z nami. Doplačilo za manjšo skupino 10 – 13 oseb 125 €.
Letalske karte bomo rezervirali takoj, ko bo potovanje potrjeno. 

Cena vključuje:
 • 17x namestitve z zajtrkom v kvalitetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom), 1x pri domačinih v Gvatemali (po dva v sobi),
 • vse prevoze po programu (z privatnim vozilom, hitri čoln, ladjice ...),
 • vstopnine in ture po programu (piramide Chitzen Itza, cenote Dzitnup, majevsko mesto Uxmal, piramide Palenque, Agua Azul, Misul Ha, Tikal v Gvatemali, tura na vulkan Pacaya, celodnevni izlet po jezeru Atitlan, izlet Rio Dulce, Tulum ruins, ogled Teotihuacana),
 • lokalnega vodnika,
 • kvalitetnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo in vodenje.
Cena ne vključuje: hrane in pijače (razen zajtrkov), dodatnih aktivnosti (Ambergris Caye, Tulum), Coris zavarovanja, eventuelnega prevoza na letališče, izhodnih taks in napitnin (ca 65 eur) in spominkov.

200 € akontacije se vplača ob rezervaciji na prvem srečanju ali pa se nakaže na račun agencije. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja …) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.

Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.

Fotogalerija - avtor fotografij Damjan Makuc: 

Mehika, Gvatemala, Belize Ravbar Potovanja ‎(slike Damjan Makuc)‎

Vodnik na turi:

Staša Kraljič oz. Alex Fernandez oz. Damjan Glinšek, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com

Zanimam se za potovanje:

Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com 
V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.

Zanimivost: Na našem potovanju bo možno plavati z delfini (potrebna je predhodna rezervacija). Delfini vam bodo "podali roko", vas poljubili in vas vzeli medse, da boste lebdeli nad vodo (speed ride). Na koncu pa vas bodo dvignili nad vodo, da boste imeli občutek kot da letite. Gre za posebno izkušnjo, ki se izvaja v okolici Tuluma. 

Adrenalinski park v stilu Indiane Jonesa je naslednja izkušnja - čaka vas vožnja s posebnim vozilom Indiana Jones buggy, potem pa canopy (zipline), spuščanje po vrvi (rapeling) v posebno podzemno jamo (cenote), ki je zelo znana zaradi pojavljanja v Imax filmu in National Geographicu - Journey into Amazing caves. Sledi snorklanje po jami in adrenalinska vožnja imenovana Avatar, na koncu boste s posebnim ležečim kolesom odkrivali džunglo iz zraka. Obe aktivnosti bo možno izvesti na koncu potovanja (potrebna je predhodna rezervacija in plačilo preko spleta).  

Splošne info:

 • Kako potujemo? Potuje se s privatnim vozilom (avtobus …), v Belizeju s hitrim čolnom.
 • Nastanitev: Spi se v prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom) in 1x pri domačinih doma.
 • Hrana: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano. Okušanje lokalne hrane je posebno doživetje (mehiška hrana je odlična, na Belizeju je povdarek na morski hrani). Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. 
 • Zahtevnost poti: Tura je primerna za kogarkoli.
 • Število oseb: min 10 – max 19
 • Vreme: December in januar je eden najboljših terminov za obisk Mehike, Gvatemale in Belizeja. 
 • Zdravje: Več na www.zdravinapot.net
 • Varnost: Varnost je visoka. Kriminala je zanemarljivo malo (sploh po predelih, kjer bomo potovali). Kot povsod morate paziti na svojo lastnino (sploh v večjih mestih npr. Mexico city).
 • Spominki: Vse tri države imajo ogromno lepih in poceni spominkov (indijanski motivi, maske, leseni spominki, tekstil, glineni izdelki ...).
 •  Slovenci za obisk držav ne potrebujemo viz.

Zakaj z nami v Mehiko, Gvatemalo in Belize:

 • program je izredno bogat in smo ga še izboljšali glede na našo zadnje izvedeno potovanje, 
 • Chitzen Itza je bila izbrana za eno od novih sedmih čudes sveta,
 • odkrivali bomo skrite bisere, posebne podzemne jame - cenotes,
 • uživali boste v sproščenem vzdušju, latino glasbi in plesu, 
 • navdušilo vas starodavno majevsko mesto Palenque, ki leži v lepem okolju, 
 • doživeli boste pristen stik z tradicionalnimi indijanci v San Cristobal de Casas in okolici (San Juan Chamula),
 • v Gvatemali bomo uživali ob odkrivanju jezera Atitlan, obkroženega s številnimi vulkani in simpatičnimi domačini (spanje pri njih doma – pristen stik),
 • ker boste resnično doživeli Gvatemalo, ki jo imamo popotniki za najljubšo deželo Srednje Amerike (raj za fotografiranje in najbolj pristni domačini),
 • ker boste lahko hodili po vulkanu,
 • ker boste raziskovali najlepše kolonialno mesto Srednje Amerike, Antiguo, 
 • ker bomo vriskali ob jutranjem odkrivanju majevskih piramid v mističnem Tikalu,
 • v Belizeju vas čaka odkrivanje karibskega morja in možnost snorklanja (potapljanja) v Barrier reefu, kjer vas čaka veliko rib in koral (možnost snorklanja z nenevarnimi morskimi psi in skati),
 • Belize vas bo navdušil s sproščenim vzdušjem in njihovimi slogani: "Take it easy" ali "No shirt, no shoes, no problem",
 • sproščen dopust vas čaka v Tulumu s svojo lepo peščeno plažo, kjer boste lahko plavali z delfini ali pa obiskali adrenalinski park v naravnem okolju, kjer se boste počutili kot Indiana Jones,
 • za konec pa ogled zanimivega Mexico cityja in fascinantnega Teotihuacana s piramido Sonca,
 • odlična mehiška hrana in poceni pijača, dobra družba, izredno kvalitetno vodenje ter bogat program so zagotovilo za krasen dopust.    

Nekaj vtisov popotnikov iz našega potovanja po Srednji Ameriki – vodnica Staša Kraljič:

Ocena potovanja: 9. Najlepše so mi bile majevske ruševine, snorklanje na Caye Caulkerju, božični večer pri gvatemalski družini, plavanje z delfini... in družba. 
Zelo sem zadovoljna z vodičko. Predana delu, profesionalna, enciklopedija znanja, zelooo potrpežljiva, zabavna in simpatična.
Ksenja

Ocena potovanja: 8 
Najlepše mi je bilo spoznavanje majevske kulture ter njih spomenikov, odprtost in prijaznost ljudi in uživanju v vodi na soncu ob vedenju, da je v domovini pretežno mrzlo in oblačno.
Vodički dajem oceno 10, ker je izjemno dobra vodička (razgledana, dobro pripravljena in opremljena z vsemi možnimi informacijami, fleksibilna, profesionalna) in po človeški plati z izjemnim potencialom občutljivosti za drugega, vedno pripravljena priti nasproti in vzdržljiva za spoprijemanjem s še tako zahtevnimi nalogami. Sem ji v celoti zaupala in se ob njej počutila varno. 
Marjeta

Najbolj všeč mi je bilo plavanje z delfini v Tolumu in snorkljanje med skati in morskimi psi v Belizeju. Zelo me je impresionirala mehiško-gvatemalska meja, ter majevske ruševine v Uxmalu in Palenque ...
Staša – si zasluži oceno 10. Vedno se je trudila ustreči vsaki naši želji in je vedno ohranjala nasmejan obraz in raznašala dobro voljo. 
Alenka

Najbolj so se mi vtisnile v spomin stvari kot: prvo kopanje v cenotesu, prvo druženje v hotelu v Chitzen Itzi, koncert v Meridi, Uxmal (meni osebno najlepši), prvo kopanje v morju, Agua Azul, San Cristobal de las casas, nakupovanje v supermarketu (Tekila), jezero Atitlan, vožnja z ladjo, vožnja s tuk tuki, praznovanje rojstnih dni, božični večer, Julio Cesar, Antigua, pohod na vulkan, večer v San Ignaciu, dan na morju (snorklanje in vožnja z ladjico) na Caye Calkerju, večerno kopanje po snorklanju, sprehod v dežju na Caye Calkerju, praznovanje slovenskega novega leta, v Tulum pa seveda plavanje z delfini (še danes imam nasmešek na ustih ko se spomnim na to), adrenalinski park, dan na plaži. Vse to in verjetno sem še kaj spustila mi je ostalo v prijetnem spominu in bo še naprej, kajti ostalo hitro zbledi. Vendar pa vse to verjetno ne bi bilo tako odlično brez vaše družbe dragi sopotniki in Staše. 
Urša

Program smo v letu 2013 izboljšali glede na izkušnje naših potnikov. 

Vabljeni da sem da pridružite na posebnem potovanju po Srednji Ameriki.  
 
Ravbar Potovanja - Odkrivajte svet z nami