Novice‎ > ‎

Jadranje v Grčiji

objavljeno: 18. apr. 2012 07:29 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 18. apr. 2012 07:32 ]
Regatno vzdušje med barkami
JADRANJE V GRČIJI

Do sedaj smo organizirali jadranja po hrvaški obali zdaj pa vas vabimo na posebno jadranje z jadrnico SHIMSHAL v Ionskem morju

Ionsko morje je na zahodu Grčije in se razteza v dolžini 150 navtičnih milj, čez otoke Krf, Paxos, Levkas, Kefalonija, Itaka in Zakintos. Poleti 2012 bomo objadrali čisto vse , prepustili se bomo vetru, sidranju in poležavanju v samotnih zalivih, ter raziskovanju starih grških mestec in vasic, tudi sirtaki zabave ne bodo manjkale.

SHIMSHAL se imenuje jadrnica znane francoske tovarne Gilbert Marine in je standardna izvedba potovalne jadrnice z oznako GIB SEA 442. Sodi v skupino večjih jadrnic, saj je dolga skoraj 14 metrov in tehta 13 ton, jambor pa je visok 20 metrov. Teoretično ima v štirih kabinah in v salonu na razpolago kar 14 ležišč, v resnici pa je najbolj primerna za 7 do 10 oseb. Temu primerni so tudi rezervoarji za pitno vodo, ki držijo kar 600 litrov.  Jadrnica premore dva WC in dodatno kopalnico.

Seveda ima kuhinjo s popolno opremo in dvema hladilnikoma, zato bomo za hrano in pijačo poskrbeli sami, glede na vaše želje in navade, občasno pa si bomo privoščili tudi kaj iz bogatega izbora grške kulinarike v slikovitih domačih lokalnih tavernah.

Vreme v Ionskem morju je poleti zelo stabilno. Veter, primeren za jadranje, je zagotovljen vsako popoldne, za razliko od Jadranskega morja, kjer so posebej v poletnem času pogosta brezvetrja ali pa večerne nevihte.

Razmerje med počitniško sprostitvijo in adrenalinom bomo prilagodili skupnim željam posadke.

Lahko se boste samo prepustili lagodnemu uživanju jadranja, kdor pa bo želel se bo lahko aktivno vključil v spoznavanje osnovnih navtičnih veščin. V enem tednu bomo tako opravili celoten tečaj jadranja za začetnike. Skupaj bomo jadrali, krmarili, uravnavali jadra in izvajali vse manevre sidranja in pristajanja, seveda pod budnim očesom izkušenega skipperja (več kot 20 let jadralnih izkušenj). Kdor si bo želel še malo več adrenalina se bo lahko naučil wake-boardanja, za tiste malo lažje (do 65 kg) pa tudi smučanja na vodi. 

Cena na teden znaša 345 EUR/osebo (minimalno 5 oseb na jadrnici) in vključuje:

- najem jadrnice

- skipperja za ves čas najema

- vsi stroški privezov in goriva

- vso hrano na jadrnici (eventualne večerje v restavracijah niso vštete v ceno)

Poleti v Grčijo ni težko priti. Praktično vsak dan vozi trajekt iz Benetk na Krf ali v Igoumenitso. Cene se gibljejo okoli 120 EUR na osebo za palubnega potnika, odvisno od sezone. Čarterski poleti iz Ljubljane na Krf ali Levkas so enkrat ali dvakrat na teden. Cene bodo verjetno okoli 200 EUR na osebo. Odvisno od prevoza, ki ga boste izbrali, vas bomo pričakali v pristanišču ali na letališču in vas odpeljali v luko, kjer nas bo čakala jadrnica. Če si bomo že nestrpno želeli jadranja bomo lahko že isto popoldne izpluli dogodivščinam naproti.

Kontaktna številka je 041/610-587 (Mišo) oz. elektronska pošta: miso@goriup.com