Novice‎ > ‎

POTRJENO novoletno potovanje NAJLEPŠE PLAŽE FILIPINOV

objavljeno: 18. sep. 2014 05:42 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 24. sep. 2014 23:30 ]
Vabljeni da se nam pridružite na potovanju na Filipine
Najlepše plaže FILIPINOV (novo leto)  
 

Potovanje je potrjeno!
Pohitite s prijavo, da si zagotovite prosto mesto.

Vsako letos se 1-2x vračamo s skupinami na Filipine, katere zelo dobro poznamo. Do zdaj so bila še vsa naša razpisana novoletna potovanja na Filipine polna tako da računamo, da bomo zelo kmalu potrdili turo.

Vabljeni, da se nam priključite pri tej posebni destinaciji. 

Za vas smo pripravili sproščen dopust s poudarkom na morju. Na Filipine smo peljali že več skupin, v zadnjih nekaj letih in na podlagi izkušenj pripravili 14 dnevno potovanje, kjer vas čakajo pravi biseri: odkrivanje glavnih znamenitosti Manile, vulkana Taal, posebnega Bohola s svojimi znamenitimi čokoladnimi hribčki, najmanjšimi primati (Tarsiusi), sosednji otok Panglao s čudovito peščeno plažo in delfini, za konec pa neturistični, a rajski Palawan (najlepši filipinski arhipelag otokov s čudoviti plažami, enkratno kraško pokrajino, odročnimi zalivi, lagunami in zanimivim podvodnim svetom). Na vas čakajo prijetni in nasmejani domačini, kakovostna sveža morska hrana in čudovite, slikovite plaže. 

PROGRAM PO DNEVIH:
H – hotel, B - bungalovi
Z-zajtrk, K-kosilo, V-večerja

1 dan, 25.12., popoldanski let proti Manili 

Izlet do vulkana in kratek vzpon nanj
2 dan, 26.12., Manila
Predviden je popoldanski prihod v Manilo, glavno mesto Filipinov, s krajšim sproščujočim sprehodom do večerje. Zvečer svetujemo večerjo z brezplačnim kulturnim programom južne pokrajine Zamboanga (plesi, petje). Sledi večerni pohod in spontana zabava v nočnih lokalih Manile. Karaoke, glasba v živo ... preden si privoščimo zaslužen počitek, H (obroki na letalu)

3 dan, 27.12., celodnevni izlet na vulkan Taal – ogled Manile
Okoli prestolnice je kar nekaj aktivnih vulkanov in eden izmed njih se nahaja južno od prestolnice. Pogled iz zraka na vulkan Taal je fascinanten, še posebej na veliko kratersko jezero. Posebnost kraterja je, da se znotraj nahaja veliko jezero z velikim otokom in na tem otoku še eno jezero s še enim vulkanskim otočkom, najmanjšim na svetu. Rob kraterja je posejan z manjšimi naselji, katerih vaščane je sem pritegnila z minerali bogata prst. Najprej se z ladjico popeljemo do prvega otoka, nato še peš ali s konji (opcija) na njegov vrh od koder se razprostira panoramski razgled na še eno jezerce in najmanjši kraterski otoček. Kosilo si privoščimo na terasi vulkanskega kraterja s panoramskim razgledom na ogromen krater. Popoldne se vrnemo nazaj v Manilo, kjer si ogledamo glavne mestne znamenitostistari del mesta Intramuros, cerkev San Augustin, park Rizal, kitajsko pokopališče …. Nočno življenje Manile je poglavje zase, je pestro in polno dogajanj, zato se prepustimo vrvežu noči..., spanje Manila, H (Z, K)

Potem pa najprej plaža otoka Panglao
4 dan, 28.12., Manila – Bohol - Panglao
Zjutraj poletimo na osrednjo otočno skupino Visayas, kjer nas čaka dolga bela peščena plaža, posejana s kokosovimi palmami na otoku Panglao. Prosto za uživanje na plaži. Ste za masažo na plaži? Večerjali boste lahko kar na peščeni plaži ob siju bakel pod zvezdnatim nebom, ob šumu valov in petju morja (in si izbrali ribo po vašem okusu), spanje Panglao, H ali B (Z) 

5 dan, 29.12., izlet na delfine – izlet na Bohol
Zgodaj zjutraj je največja možnost videti delfine, ki se brezskrbno poigravajo v večjih skupinah. Zato ne tratimo časa z jutranjim poležavanjem, pričakamo sončni vzhod in poiščemo razigrane delfine. Včasih se nam približajo na meter do čolna. Po zajtrku se odpravimo na odkrivanje sosednjega otoka Bohol. Obiščemo najmanjše primate na svetu Tarsiuse („opica“ v velikosti dlani), čokoladne hribčke (naravna posebnost in osmo čudo sveta),  križarimo po smaragdni reki in iščemo nekaj metrov dolgega pitona. Popoldanska vrnitev v Panglao in možnost ponovnega skoka v morje. Zvečer boste spet uživali na večerji ob plaži in se prepustili nočnemu življenju. Spanje Panglao, H ali B (Z, K)
ki so redni gosti v okolici

6 dan, 30.12., Panglao – Puerto Princesa
Sledi prevoz na letališče in let do Manile ter naprej do Puerto Princese kamor pridemo popoldan. Sledi prevoz do hotela v Puerti Princesi in prosto oz. možnost sprehoda po mestu, spanje Puerto Princesa, H (Z)

7 dan, 31.12., Puerto Princesa – Sabang (novo 7. čudo sveta) – Port Barton
Jutranji prevoz do Sabanga, kjer si ogledamo „St. Paul Underground River“ narodni park, ki se ponaša z bogato in predvsem raznoliko floro in fauno. Še bolj je poznan po podzemni reki, ki se tukaj izliva v morje skozi nekaj km dolgo jamo z velikimi jamskimi sobanami in naravno izklesanimi podobami. Zaradi tega je bil leta 2012 izbran za novo sedmo čudo sveta. Opcijsko je možen zip lining (spuščanje po jeklenici čez dolgi zaliv). Sledi prevoz z ladjico do sosednjega Port Bartona z dolgo peščeno plažo, kjer bomo silvestrovali. Vse najboljše, cmok, cmok, cmok! Spanje v Port Barton, H ali B (Z)

8 dan, 1.1., celodnevni otočni izlet v arhipelag Port Bartona
Pred Port Bartonom se razkazuje manjši arhipelag z nekaj otočki, katere bomo po poznem zajtrku naskakovali opremljeni s kopalkami in opremo za snorkanje. Z privatno ladjico bomo odkrivali skupino otočkov in bogati podvodni svet. Nazadnje smo tukaj srečali veliko manto. Skozi leta vodenj po teh predelih smo odkrili še otoček, potopljen v vse možne odtenke zelene barve, ki se ponaša z eno najlepših plaž našega potovanja. Tukaj kosimo, ribo kaj pa drugega. Po celodnevnem „island hoppingu“ se vrnemo nazaj na obalo. Po končani večerji svetujemo, da poskusite še „Graham mango cake“…, spanje Port Barton, H ali B (Z, K)

9 dan, 2.1., Port Barton - otočni izlet v arhipelag TayTay – El Nido
Zjutraj nas čaka nekaj urna (cca. 4 ure) vožnja do Tay Taya, kjer bomo z ladjico odkrivali še otočke na drugi, to je vzhodni strani Palawana. Vrhunec tokratnega otočnega raziskovanja je skrita laguna na Slonjem otoku. Obiskali bomo še nekaj drugih otočkov, njih plaže in odkrivali podvodni svet. V kolikor bo sreča na naši strani bomo v vodah na tej strani otoka lahko srečali redke zaščitene morske krave in še redkejšo vrsto delfinov »irrawaddy«, ki so malo podobni orki. Sledi transfer do El Nida, kjer nočimo dlje časa, B (Z)      

10 dan, 3.1.,  celodnevni otočni izlet v arhipelag Bacuit
Stojimo pred vhodom v raj! Arhipelag Bacuit se ponaša s 45 kraškimi otočki, strmimi in grobimi klifi in apnenčastimi stenami z izrazito kraško pokrajino, ki se strmo dviguje iznad gladine morja. Vkrcamo se na ladjico in vsrkavamo lepote bližnje okolice. Potem se kar naenkrat znajdemo pred vhodom v veliko smaragdno zeleno in modro-belo laguno obdano z visokimi apnenčastimi klifi. Ni naključje, da se na začasno narejenih lesenih splavih ljudje poročajo ali da je več držav tukaj snemalo „Surviver“ - TV serijo preživetja v naravi. Podvodni svet in koralne grebene občasno obiščejo manjši planktonojedi morski psi in mante. Potem odkrivamo malo laguno in na pol potopljeno kraško jamo. Na otočkih so plaže prvinske, napademo eno izmed njih, privoščimo si kosilo in počitek. Popoldne obiščemo še Skrito laguno, preden se izpod razklanih apnenčastih sten ne vrnemo nazaj v El Nido, kjer si boste lahko dali duška ob degustaciji lokalnih specialitet. Spanje in nočna popotniška zabava v El Nido, B (Z, K)

kjer se bo ustavil čas11 dan, 4.1., celodnevni otočni izlet v arhipelag Bacuit
Danes se fokusiramo bolj na plaže in podvodno življenje. Domačini nam pripravijo kosilo. Ko odkrivamo odročne zalivčke in lepe skrivnostne plaže se nam ustavi čas. Spanje El Nido, B (Z, K)

12 dan, 5.1., El Nido – Puerto Princesa
Privatni transfer z kombiji od El Nida do Puerto Princese. Vmes morda obiščemo
 plantažo kokosa ali pa se vrnemo nazaj v šolske klopi. Po ca. 6 urni vožnji se v Puerto Princesi ustavimo še na zanimivi tržnici in nakupimo še zadnje spominke. Sledi zaključna večerja z lokalnimi dobrotami (mogoče postrežejo krokodiljo pojedino za napolnit želodec). V sosednjem uličnem baru nazdravimo zadnjemu večeru na našem potovanju. Spanje Puerto Princesa, H (Z) 

13 dan, 6.1., Puerto Princesa – Manila – proti domu
Po zajtrku sledi prevoz do letališča v Puerto Princesi in let do Manile, kjer se priključimo na mednarodni let proti domu. (obroki na letalu na mednarodnem letu)

14 dan, 7.1., prihod domov
Polni lepih vtisov na filipinske plaže boste prišli domov. 

Pomagamo vam tudi pri organizaciji podaljšanja potovanja (treking med riževimi terasami – Banaue, oz. podaljšanje na otoku Boracay oz. potapljanje med ladijskimi razbitinami iz 2. svetovne vojne ali zgolj med velikimi ribami bogatega podvodnega sveta na izbranih lokacijah …). Vi izberete, mi organiziramo, potujete samostojno!

Cena: 1.395 eur/osebo pri 14 potnikih + let. karta (ca 1.050 eur, odvisno od prijave).
Doplačilo za majhno skupino 10-13 potnikov 130 eur/osebo.
Popust 40 eur za vse, ki ste že potovali z nami.

Cena vključuje skoraj vse stroške:
 • vse namestitve (hoteli oz. bungalovi – spanje v dvoposteljnih sobah) z vključenim zajtrkom, 
 • vse notranje lete po Filipinih z vsemi taksami (Manila - Bohol, Bohol - Puerto Princesa (preko Manile) in Puerto Princesa – Manila),
 • 2 dnevno odkrivanje arhipelaga Bacuit z privatno ladjico in vključenim piknik kosilom (2x),
 • „island hoping“ odkrivanje otokov z privatno ladjico Port Barton z vključenim piknik kosilom,
 • „island hoping“ odkrivanje otokov z privatno ladjico TayTay,
 • izlet na vulkan Taal (z vključenim prevozom, vstopninami in kosilom),
 • izlet na otok Bohol (čokoladni hribčki, križarjenje po reki z vključenim kosilom …),
 • izlet k delfinom na otoku Panglao,
 • dovoljenje in vstopnino za St. Paul Underground River (Sabang),
 • vse privatne prevoze po programu,
 • vse aktivnosti po programu,
 • vstopnine v Manili (Intramuros, San Augustin, kitajsko pokopališče),
 • letališke takse za vse notranje lete,
 • izhodno takso pri izhodu iz države,
 • organizacijo,
 • slovensko vodenje vodnika z licenco GZS. 
Cena ne vključuje le: napitnin, preostale hrane, osebnih izdatkov, prevoz do letališča če ne bo let iz Lj (vedno uredimo za celotno skupino), Coris zavarovanja. 

200 EUR akontacije se vplača ob rezervaciji na račun agencije. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Fotogalerija (avtorji Uroš, Senad in naši potniki):

Filipini najlepše plaže


Predviden vodnik na turi: Senad Osmanaj oz. Alex Shantari oz. Rožle Verhovc Vsi so vodniki z licenco GZS in zelo dobro poznajo Filipine (saj so že vodili naše skupine po Filipinih). 

Zanimam se za potovanje (pošljite mi več informacij): pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com 
V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.

SPLOŠNE INFO
 • SPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Z privatnimi lokalnimi prevoznimi sredstvi (avtobus oz. kombiji), ki so le za našo skupino, notranji leti Manila - Bohol, Bohol - Puerto Princesa (preko Manile) in Puerto Princesa - Manila, s posebnimi ladjicami med otoki ... 
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih oz. bungalovih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom.
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano, zelo dobra je morska hrana (in poceni). Privoščili si boste lahko ribe na tisoč in en način. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli.
 • ŠTEVILO OSEB: min 10 – max 20 
 • VREME: V obdobju, ko boste potovali je na Filipinih suho obdobje. Morje bo prijetno toplo. 
 • ZDRAVJE: Ni kakšnh posebnosti. Več na www.zdravinapot.net 
 • VARNOST: Filipini so varna država, domačini pa štejejo med pet najbolj srečnih narodov sveta. Kriminala je malo, saj domačini slovijo kot eni najgostoljubnejših na svetu. Edina nevarnost je, da ne boste hoteli več domov. 
 • SPOMINKI: Filipini imajo precej lepih spominkov. 
 • VIZUM: Slovenci za obisk Filipinov do treh tednov ne potrebujemo vize. 
 • INFO IN PRIJAVE: Uroš Ravbar Fajmut, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com 
Nekaj komentarjev naših potnikov iz prejšnjih potovanj po Filipinih:

Potovanje po Filipinih ocenjujem s čisto desetko, saj je preseglo moja pričakovanja. Navdušila me je preprostost domačinov in tamkajšnjega življenja, čisto morje in nebeške plaže, pisan podvodni svet, neokrnjena narava in zanimivo rastje, dobra kulinarika, večeri polni smeha, čofotanje med planktonom. 
Teja

Ocena potovanja: 9+; preprosto nepozabno in vredno vsakega evrčka
Andreja

Ocena potovanja: 10, enkratna narava, razgledi, rastlinje, živali, morje, sončni zahodi, sončni vzhodi... nepozabno poročno potovanje (hvala za VSE)
Sandra

Prepustite se eni naših najljubših dežel sveta. FILIPINI so pravi raj za ljubitelje narave. Dežela ki te prevzame in ti zleze pod kožo. Za avtorja programa: »Destinacija kamor bi šel na poročno potovanje hkrati pa dežela, kjer že vnaprej veš, da se boš v njo nekoč vrnil.« 

Vabljeni, da se nam pridružite! Greste z nami na Filipine?

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami