Novice‎ > ‎

Naš nov program 15 dnevno odkrivanje VRHUNCEV MEHIKE

objavljeno: 18. feb. 2015 04:18 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 18. feb. 2015 04:18 ]

Chitzen Itza - ena od novih čudes sveta
Vrhunci Mehike

 • Termina: 19.4. – 3.5.2015 (prvi maj) in 25.10. – 8.11.2015 (ob povpraševanju možnost dodatnih terminov) 
 • Trajanje potovanja: 15 dni
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 1.392 eur pri številu 14 oseb + let. karta 750 eur (februar 2015) 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja
Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru.

Za vas smo pripravili odkrivanje najlepših predelov Mehike: s čudesi sveta Chitzen Itzo, unikatnim Palenqujem, čarovniškim Uxmalom, mogočnim Teotihuacanom in zapoteškim Monte Albanom, pa odkrivanje džungle v Yaxchilanu in Bonampaku, fotogenični Hierve el Aqua, slikoviti Agua Azul, indijanci v San Cristobalu, kanjon Sumidero, kopanje v Tulumu na peščeni plaži in plavanje z delfini.

Na vas čaka sproščeno vzdušje, odlična hrane in družba. Prištejte še vrhunski program in našega kvalitetnega vodnika, ki se v Mehiki počuti kot doma. Z nami Mehike ne boste samo videli ampak jo tudi doživeli.
V prvomajskem terminu potrebujete le 8 dni dopusta. 

PROGRAM: Začeli boste z odkrivanjem glavnega mesta Mehike, Mexico Cityja, kjer vas čaka fascinanten glavni trg, Unescov Xochimilcho, glasbeniki mariačiji, svetovno znan antropološki muzej ter ogled romarskega Guadalupeja in dih jemajočega Teotihuacana z mogočno piramido Sonca. Sledi vožnja preko zanimive Pueble in odkrivanje kolonialne Oaxace. V okolici mesta boste uživali v odkrivanju centra Zapotekov Monte Albana pa fotografskega bisera Hierve el Agua, največje ciprese na svetu in seveda v degustaciji lokalnega mezcala. Sledi indijanski San Cristobal de Las Casas, ki je eden najbolj tradicionalnih predelov Mehike in kjer boste odkrivali tržnice in spoznavali življenje domačinov v bližnji okolici (poseben kraj San Juan Chamula in Zinacantan z avtohtonim prebivalstvom in zanimivimi običaji). Sledi odkrivanje kanjona Sumidero s čolnom, kjer na vas čakajo zanimive geološke formacije in ogled slapov turkizne barve Agua Azul, kjer si boste privoščili sproščujočo kopel. Navdušil vas bo unikaten Palenque, kjer vas sredi džungle čakajo impresivne piramide in svetišča. Potem pa greste v stilu Indiane Jonesa na dvodnevno odkrivanje neturističnih majevskih najdišč Yaxchilan in Bonampak, ki ležita sredi džungle in kjer boste imeli pristen stik z lokalnimi prebivalci. Blizu Meride si boste pogledali tudi sveta majevska kraja Uxmal in Kabah. Čarovniški Uxmal je eno najpomembnejših najdbišč Latinske Amerike (UNESCO) in slovi po svoji veličini (impozantna Čarovnikova piramida in Guvernerjeva palača). Arheološko majevsko najdišče Kabah pa vas bo navdušilo s palačo Codz Poop. Sledi odkrivanje kolonialne Meride, ki slovi po sproščenem vzdušju in posebna Chitzen Itza (največja mehiška znamenitost in eno od novih 7 čudes sveta). Spoznali boste tudi zanimivo podzemno jamo (cenote Dzitnup) in se za konec prepustili uživanju na lepi peščeni plaži in toplem karibskem morju v Tulumu. V okolici vas čaka plavanje z delfini ali pa greste v adrenalinski park. Polni lepih vtisov boste prišli domov. 
Potovanje je namenjeno ljudem, ki imajo v sebi vsaj malo popotniškega duha.   

Poseben Hierve al agua
Cena:  
1.392 eur pri številu 14 oseb + let. karta 750 eur (februar 2015)
40 € popusta, če ste že potovali z nami. Doplačilo za manjšo skupino 10 – 13 oseb 125 €. Letalske karte bomo rezervirali takoj, ko bo potovanje potrjeno. 

Cena vključuje:
 • namestitve z zajtrkom v prijetnih hotelih 3 zvezdic v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom), 1x spanje v preprosti nastanitvi pri domačinih, 2x kvaliteten nočni avtobus,
 • na 2 dnevni turi Yaxchilan in Bonampak je vključen polni penzion (5 obrokov) in vsi ogledi (zagotovljen pristen stik z domačini),
 • vse prevoze po programu (ves čas z privatnim vozilom, le 2x reden prevoz ...), 
 • vstopnine in ture po programu (majevsko mesto Uxmal, Kabah, najdišči Yaxchilan in Bonampak, Monte Alban, Hierve al Agua, ogled proizvodnje in degustacija metzala, tura San Juan Chamula in Zinacantan),
 • lokalne vodnike (na arheoloških najdiščih),
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.
Cena ne vključuje le: ostalih vstopnin in lokalnih vodnikov na najdiščih (ca 80 eur), dodatne hrane in osebnih izdatkov, opcijske aktivnosti v Tulumu, Coris zavarovanja, eventuelnega prevoza na/iz letališča, izhodnih taks in napitnin (skupaj ca 50 eur).

200 € akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja …) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencije in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.

Fotogalerija - avtorji Uroš Ravbar, Damjan Makuc, internet: 

Vrhunci Mehike


Predviden vodnik:

Damjan Glinšek oz. Dejan Merentič oz. Fernandez oz. Staša Kraljič, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com
Vsi omenjeni vodniki Mehiko odlično poznajo in se tam počutiko kot doma. Z njimi boste ne samo videli ampak resnično doživeli Mehiko. 

Zanimam se za potovanje:
Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com 
V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.

PROGRAM PO DNEVIH, 15 dni 
H – spanje v prijetnih hotelih 3 zvezdic v dvoposteljnih sobah
D – 1x spanje v preprosti nastanitvi 
Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

1. dan - let proti Mehiki in večerni prihod v glavno mesto, če boste imeli voljo boste že prvo noč lahko uživali v posebnem nočnem vzdušju Mexico cityja; spanje Mexico City, H (obroki na letalu)

2. dan – najprej si boste pogledali osrednji trg Zocalo, mestno katedralo (ena največjih na svetu) in Nacionalno palačo, kjer boste občudovali freske mehiške zgodovine umetnika Diega Rivere. Sledi ogled ostankov azteškega templja in fascinantnen antropološki muzej s svojo zbirko predkolumbovskih kultur. Popoldan pa se zapeljete do Unescovega Xochimilca, kjer boste uživali v vožnji z barvitimi ladjicami in poslušanju glasbenikov, mariačijev. Zvečer pa se lahko gre ven, kjer se bo v mestu sigurno kaj dogajalo. Spanje Mexico City, H (Z)  

3. dan – boste začeli z Guadalupejem, v glavnem romarskem centru Latinske Amerike, ki ima za domačine še prav poseben pomen. Sledi ogled mogočnega Teotihuacana (največje mesto predkolumbovske Amerike), ki vas bo navdušil s svojima piramidama Sonca (druga največja na svetu) in Meseca ter svojimi svetiščiSte za meditacijo na vrhu piramide? V okolici pa boste lahko spoznali kako izdelujejo replike arheoloških najdb iz obsidiana in poskusili nekaj tipičnih lokalnih pijač (npr. pulque ''mehiško viagro'). Sledi vožnja do Pueble s svojim zanimivim kolonialnim starim delom mesta (krajši sprehod glavnem trgu), spanje Puebla, H (Z)

Center Zapotekov Monte Alban
4. dan
 – dopoldan se boste vozili po zanimivi pokrajini vse do Oaxace, v čigar neposredni bližini na vrhu hriba leži najpomembnejši center Zapotekov, Monte Alban (ogled). Popoldan pa vas čaka ogled enega najbolj prijetnih mest Mehike, kolonialne Oaxace (od glavnega trga, indijanske tržnice, muzeja z zlatom, posebnih kolonialnih stavb, katedrale ...). Poskusili boste lahko tudi slastno oaxaško čokolado (Calle Mina), spanje Oaxaca, H (Z)

5. dan – danes si greste pogledat skriti biser Mehike, fotogenični Hierve el Agua (raj za fotografe), občudovali boste lahko ogromno kar 2000 let staro drevo v Tuli (pravijo da gre za največjo in najstarejšo cipresa na svetu). Potem pa vam bodo razložili vse o pridelavi tradicionalne pijače mezcal (ki jo kuhajo iz agave), katero boste seveda tudi poskusili. Sledi vrnitev v Oaxaco in kvaliteten nočni avtobus proti San Cristobalu, centru Chiapasa

6. dan - jutranji prihod v indijansko mesto, San Cristobal de las Casas. Dopoldan boste odkrivali tradicionalni vasici San Juan Chamula (pristen stik z domačini - indijanci) in Zinacantan (s svojo tržnico in katedralo). Spoznali boste lokalne običaje in poskušali lokalno hrano. Popoldan pa bo počitek oz. čas za samostojno odkrivanje izredno zanimivega mesta, spanje San Cristobal de Las Casas, H (Z) 

7. dan – dopoldan bo namenjen za ogled kanjona El Sumidero. V dve urni vožnji z večjim čolnom boste uživali ob pogledih na globok kanjon, zanimive geološke formacije, bogato rastlinstvo in tudi kakega krokodila. Popoldan pa si boste pogledali kolonialni San Cristobal de Las Casas (sprehod po indijanski tržnici, glavni trg s cerkvijo, zanimivi domačini ...), spanje San Cristobal de Las Casas, H (Z) 
8. dan – ta dan bo precej slikovite vožnje vse do slapov azurne barve, Agua Azul, kjer si boste privoščili sproščujoče kopanje, sledi ogled slapu Misul Ha (kjer so snemali film Predator), popoldan pa vas čaka ogled fascinantnega majevskega mesta Palenqueja, ki leži v čudovitem okolju sredi džungle (eno najpomembnejših najdišč), spanje Palenque H (Z)

Odkrivanje majevskih templjev9. dan - naslednja dva dni pa boste odkrivali neturistične predele, ki so namenjeni popotnikom po duši (eden izmed vrhuncev potovanja). Podali se boste proti meji z Gvatemalo, kjer se boste v džungli ob odkrivanju impresivnih Yaxchilan in Bonampak arheoloških najdišč lahko počutili kot Indiana Jones. Najdišči sta izolirani in dosegljivi edino po vožnji s čolnom. Obe odmaknjeni in mistični najdbišči slovita po svoji posebni arhitekturi, zgodovini, gravurah in freskah. V okolici boste obiskali lokalno skupnost in se spoznali z življenjem Majev (njihovo tradicijo in običaji). Noč boste preživeli v preprostih nastanitvah skupnosti Lacanja (pristen stik); D (Z, K, V)

10. dan - zjutraj vas čaka hoja po pravi džungli in kopanje v osvežilnem potoku, potem pa sledi povratek v Palenque in nočna vožnja z avtobusom do Meride; vključeno (Z, K) 

11. dan – dopoldan si boste pogledali dva bisera Uxmal in Kabah. Ker nista na glavni turistični poti sta zato bolj pristna in mogoče celo začutite posebno energijo teh svetih majevskih krajevUxmal je eno najpomemnejših najdbišč Latinske Amerike (UNESCO) in slovi po svoji veličini (sploh impozantna Čarovnikova piramida in Guvernerjeva palača). Arheološko majevsko najdišče Kabah pa vas bo navdušilo s palačo Codz Poop. Sledi vrnitev v Merido in prost popoldan oz. bo čas za samostojno odkrivanje mesta oz. ga boste po želji odkrivali z našim vodnikom. Mesto slovi po pestrem večernem vzdušju, tako da vam ne bo dolgčas. Spanje Merida, H (Z)

12. dan – dopoldan si boste pogledali najslavnejše majevske ruševine Chitzen Itze (Unesco), eno od novih čudes sveta, kjer vas bo navdušila piramida El Castillo. Sledi postanek za kopanje v zanimivi kraški jami (cenote Dzitnup) in vožnja do karibskega obalnega mesta Tuluma, kjer vas čaka krasna peščena plaža in toplo morje, spanje Tulum, H (Z) 
Na koncu spite v pristnem (in dražjem) Tulumu, kjer boste res lahko uživali na plaži (npr. v sosednjem “turističnem” mestu Playa del Carmen je na plaži bistveno preveč ljudi). 

13. dan – prosto za uživanje na peščeni plaži oz. možnost opcijskih aktivnosti. Ste za plavanje z delfini oz. obisk adrenalinskega parka? V okolici so tudi lepe Tulum ruins (majevske ruševine, ki ležijo ob lepi peščeni plaži). Potapljači pa se boste lahko potapljali v podzemni jami. Spanje Tulum, H (Z). 

14. dan – prosto vse do krajšega transferja do letališča Cancun in let proti domu (Z, obroki na letalu)

15. dan – prihod domov

V stilu Indiana Jonesa odkrivanje skrivnostnega Yaxchilana
Zanimivost: Na našem potovanju bo možno plavati z delfini (potrebna je predhodna rezervacija in plačilo preko spleta). Delfini vam bodo "podali roko", vas poljubili in vas vzeli medse, da boste lebdeli nad vodo. Gre za posebno izkušnjo, ki se izvaja v okolici Tuluma. 

DODATNO: Če bi želeli podaljšati potovanje vam to lahko z veseljem uredimo. 

SPLOŠNE INFORMACIJE:
 • Kako potujemo? Večinoma se potuje s privatnim vozilom (privat avtobus …), samo 2x je reden prevoz.
 • Nastanitev: Spi se v prijetnih hotelih 3 zvezdic v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom) in 1x preprosta nastanitev pri domačinih (pristen stik).
 • Hrana: Vključeni so vsi zajtrki oz. na 2 dnevni turi Yaxchilan in Bonampak je polni penzion (5 obrokov). Jedli boste v preizkušenih lokalnih restavracijah. Okušanje lokalne hrane je tukaj posebno doživetje (mehiška hrana je odlična). Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. 
 • Zahtevnost poti: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniškega duha.
 • Število oseb: min 10 – maks 20
 • Vreme: Marec/april/prvi maj in oktober/november so izredno primerni meseci za obisk Mehike. Morje v Tulumu bo prijetno toplo za kopanje.  
 • Zdravje: Ni potrebno nobeno obvezno cepljenje. Več na www.zdravinapot.net
 • Varnost: Po predelih kjer boste potovali je kriminala malo. Kot povsod morate paziti na svojo lastnino (sploh v večjih mestih npr. Mexico city).
 • Spominki: Mehika ima ogromno lepih in poceni spominkov (indijanski motivi, maske, leseni spominki, obsidian, srebro, tekstil, glineni izdelki ...).
 • Vizum: Slovenci za obisk Mehike ne potrebujemo vize.

Nekaj vtisov popotnikov iz našega zadnjega potovanja:

Za konec pa Tulum s svojimi peščenimi plažami
Ocena potovanja: 9. Najlepše so mi bile majevske ruševine, plavanje z delfini... in družba. 
Zelo sem zadovoljna z vodičko. Predana delu, profesionalna, enciklopedija znanja, zelooo potrpežljiva, zabavna in simpatična.
Ksenja

Ocena potovanja: 8 
Najlepše mi je bilo spoznavanje majevske kulture ter njih spomenikov, odprtost in prijaznost ljudi in uživanju v vodi na soncu ob vedenju, da je v domovini pretežno mrzlo in oblačno.
Vodički dajem oceno 10. Sem ji v celoti zaupala in se ob njej počutila varno. 
Marjeta

Najbolj všeč mi je bilo plavanje z delfini v Tulumu. Zelo so me impresionirale majevske ruševine v Uxmalu in Palenque ...
Staša – si zasluži oceno 10. Vedno se je trudila ustreči vsaki naši želji in je vedno ohranjala nasmejan obraz in raznašala dobro voljo. 
Alenka

Najbolj so se mi vtisnile v spomin stvari kot: prvo kopanje v cenotesu, prvo druženje v hotelu v Chitzen Itzi, koncert v Meridi, Uxmal (meni osebno najlepši), Agua Azul, San Cristobal de las casas, nakupovanje v supermarketu (Tekila), praznovanje rojstnih dni), v Tulumu pa seveda plavanje z delfini (še danes imam nasmešek na ustih ko se spomnim na to), adrenalinski park, dan na plaži. Vse to in verjetno sem še kaj spustila mi je ostalo v prijetnem spominu in bo še naprej, kajti ostalo hitro zbledi. Vendar pa vse to verjetno ne bi bilo tako odlično brez vaše družbe dragi sopotniki in Staše. 
Urša

Vabljeni, da se nam pridružite na posebnem potovanju po Mehiki. 

INFO in PRIJAVE: gsm 031-684 651 (Uroš), e-mail uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica za potovanje se nahaja spodaj (kliknite na puščico). 
Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se jo poskenira in pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 
 
RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami
ĉ
Ravbar org,
18. feb. 2015 04:18
Comments