Novice‎ > ‎

Novoletno uživanje na plažah Filipinov - vabljeni, da se nam pridružite

objavljeno: 26. apr. 2016 01:50 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 26. apr. 2016 01:51 ]
Ki samo čakajo da jih odkrijemoNovoletni FILIPINI s Palawanom 
Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za skupine oz. individualne potnike. 
Na vas čaka odkrivanje glavnih znamenitosti prestolnice Manile, druženje s simpatičnimi domačini (štejejo med najbolj srečne narode sveta), do uživanja na čudovitih plažah, snorkljanja po koralnih grebenih, raziskovanja eksotičnih in odmaknjenih plaž Palawana, križarjenja z ladjico po arhipelagu kraških otočkov s skritimi lagunami, peščenimi plažami in jamami (pravi raj za vse raziskovalce po duši). 

OPOZORILO: Ker je potrebno na Filipinih plačati vnaprej nepovratni depozit za rezervacijo nastanitev v novoletnem terminu je potrebno zagotoviti potovanje vsaj 3 mesece pred potovanjem.
 
Cena: 1.494 eur + letalska karta od 790 eur naprej z letom iz Zagreba (cena na dan 26.4.) 
Cena velja v primeru 14 potnikov in več, za manjšo skupino (10 – 13 oseb) je doplačilo 110 eur/osebo. 
Vsi, ki ste že potovali z nami, imate 40 eur popusta. 

Cena vključuje:
 • namestitve v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom (2 x spanje v hotelu 3* v Manili, v Puerto Princesi in El Nidu 4 x spanje v preizkušenih popotniških hotelih, na koncu v Sabangu 3 x spanje v resortu 4* Daluyon Beach resort ali Sheridan Beach Resort),
 • hrano (vse zajtrke ter 2 x kosilo),
 • 2 notranja leta po Filipinih (Manila – Puerto Princesa in Puerto Princesa – Manila),
 • izlet z ladjico v „Underground river NP“ (Unesco in novo sedmo čudo sveta),
 • 2-dnevno križarjenje s privatno ladjico (El Nido – arhipelag Bacuit – El Nido),
 • križarjenje z privatno ladjico v okolici Tay Taya,
 • križarjenje z privatno ladjico po zalivu Honda (Honda bay), 
 • vse glavne prevoze po programu (privatni transferji samo za našo skupino),
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 
Cena ne vključuje: napitnin, vstopnin v Manili in jeepneya oz. metroja, krajših transferjev Puerto Princesa, letaliških in izstopnih taks (vsi ti ocenjeni stroški znašajo ca 50 eur), dodatnih kosil in večerij, osebnih izdatkov, Coris zavarovanja, eventuelnega prevoza do/z letališča.

Lahko vam organiziramo podaljšanje potovanja glede na vaše želje. 

Ob prijavi se vplača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo oziroma se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena, se plača letalska karta, preostanek pa en mesec pred odhodom. Kalkulacija je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,91 eur (marec 2016). V primeru spremembe cene letalskih kart, cene storitev in valutnega razmerja si pridržujemo pravico do spremembe cene. Program se uradno izvaja preko agencije Manager, d. o. o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Filipini so raj za Slovence. Imajo čudovito pokrajino, prekrasne domačine in so destinacija, kjer si lahko privoščiš.

Novoletni Filipini - program potovanja po dnevih 

Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja
H – popotniški hotel z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe)
H* – hotel 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe)
R -   resort kvalitete 4* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe) Daluyon Beach resort ali Sheridan Beach Resort and Spa


Park Rizal
1. dan: dan odhoda iz LJ – oziroma bližnjega letališča
Let proti Filipinom (letalo, obroki na letalu).

2. dan: letališki transfer – Manila (obroki na letalu)
V popoldanskih urah pristanemo v Manili. Sledi transfer do hotela, ki leži na dobri lokaciji v centru mesta. Kdor bo želel, lahko že to noč odkriva bogato nočno življenje (odprti bari, karaoke, glasba v živo). Spanje v H* v Manili (obroki na letalu).

3. dan: Manila
Mesto kontrastov začnemo raziskovati z metrojem, ko se zapeljemo v srce mesta, kjer na filipinskem glavnem trgu stoji najbolj sveta cerkev države s kipcem črnega Jezusa. Neposredno ob njej se nahaja velika mestna tržnica. Raziščemo islamsko, kitajsko in nazadnje še špansko mestno četrt Intramuros z njenim obzidjem. Časovni stroj zavrtimo nekaj stoletij nazaj v čas, ko so mestu vladali Španci. Pogledamo si staromeščansko hišo z antikvitetnim pohištvom, cerkvene relikvije ... Ste za paello v tipičnem španskem mestnem dvorišču – patiu? Vrnemo se v 21. stoletje v znameniti mestni park, kjer se igra šah, spuščajo zmaji, dogajajo koncerti, zbirajo in rekreirajo meščani. Tukaj odkrijemo posmrtne postanke filipinskega heroja, nato pa se odpravimo v super moderni „Ocean park“. Privoščimo si ribjo terapijo in pričakamo sončni zahod. Napolnjeni s sončno energijo se pripravimo na ponovno izkušnjo iz nočnega življenja. Svetujemo večerjo v restavraciji, kjer imajo kulturni glasbeno plesno program ter dobro morsko hrano. Nato morda odprti bari, karaoke, glasba v živo … Spanje v hotelu H* v Manili (Z).

4. dan: Manila - Puerto Princesa - Honda bay
Po zajtrku vas čaka krajši transfer do letališča in let do Puerto Princese. Danes vstopamo v otoško skupino Palawan, za mnoge najlepšo. Palawan je dom rajskih in odmaknjenih plaž s slabo razvito turistično infrastrukturo in prvinskostjo, kar sleherni popotnik danes mrzlično išče. Otočje so odkrili pri „National Geographic“ in ga označili za eno od desetih destinacij, ki jih mora človek za časa življenja obiskati. Prepuščeni njihovemu nasvetu poletimo do Puerto Princese. Sledi odkrivanje s tipičnim čolnom zaliva Honda (Honda bay) kjer se boste nakopali in snorklali. Popoldan pa sledi še odkrivanje izredno zanimive tržnice in večerja v tradicionalni restavraciji. Spanje v Puerto princesi (H, Z).

5. dan: Puerto princesa – otočni izlet v arhipelag TayTay – El Nido
Zjutraj nas čaka (približno 4 urna) vožnja do Tay Taya, kjer bomo z ladjico odkrivali otočke na vzhodni strani Palawana. Vrhunec tokratnega otočnega raziskovanja je skrita laguna na Slonjem otoku. Obiskali bomo še druge otočke in občudovali zaščiten podvodni svet. Sledi transfer do popotniškega bisera El Nida, kamor prispemo v večernih urah. Spanje v El Nidu (H, Z).

Kjer se bo ustavil čas
6. dan: El Nido – izlet z ladjico v Bacuit arhipelag
Stojimo pred vhodom v raj – arhipelag 45 kraških otočkov. Vkrcamo se na ladjico, sliši se samo še čp čp čp ... Potem se naenkrat znajdemo pred vhodom v veliko smaragdno zeleno in modro-belo laguno obdano z visokimi apnenčastimi klifi ostrih linij. Ni naključje, da se na začasno narejenih lesenih splavih ljudje poročajo ali da so tukaj snemali „Surviver“ TV serijo preživetja v naravi. Podvodni svet in koralne grebene občasno obiščejo manjši planktonojedi morski psi in mante. Potem odkrivamo malo laguno in kraško jamo na pol potopljeno v laguno. Na otočkih so plaže prvinske, uživamo eno od njih, privoščimo si kosilo in počitek. Popoldne obiščemo še Skrito laguno, preden se izpod razklanih apnenčastih sten ne vrnemo nazaj v El Nido, kjer si boste lahko dali duška ljubitelji morske hrane. Spanje v El Nidu (B oziroma H, Z, K). 

7. dan: El Nido – izlet z ladjico v Bacuit arhipelago
Danes se bolj osredotočimo na plaže in podvodno življenje. Domačini nam pripravijo kosilo. Ko odkrivamo odročne zalivčke in lepe skrivnostne plaže, se nam čas ustavi. Še en poseben dan brez mobitela in vseh skrbi. Spanje v El Nidu (H, Z, K). 

Sproščen dopust na arhipelagu Bacuit
8. dan: El Nido – Sabang
Po zajtrku sledi vožnja do Sabanga (približno 5 ur) s postanki na poti. Mogoče obiščemo kako lokalno šolo ali plantažo kokosa. Popoldan pa boste lahko uživali na lepi peščeni plaži Sabanga. Spanje v Sabangu v resortu (R, Z) 

Opozorilo: V Sabangu sta le dve kvalitetni nastanitvi Daluyon Beach resort in Sheridan Beach Resort, kjer boste spali (v eni izmed teh dveh) - vendar je potrebna čimprejšnja prijava, da zagotovimo skupino in potrdimo rezervacijo, saj se nastanitve hitro zasedejo. 

9. dan: Sabang
Dopoldne nas čaka ogled bližnjega
Peščena plaža v Sabangu
10. dan: Sabang
Cel dan uživanje na lepi peščeni plaži, kjer ponavadi blag vetrič lenobno upogiba visoke kokosove palme oz. uživanje v vašem resortu. Ste za masažo? Za bolj aktivne možnost odkrivanja okoliške džungle. Spanje v Sabangu v resortu (R, Z) 

11. dan: Sabang – Puerto Princesa – Manila – večerni let proti Evropi 
Prosto za uživanje na plaži in zadnji skok v toplo morje. Sledi vožnja do Puerto Princese in lokalni let do Manile. Zvečer poletimo polni novih doživetij proti domu. (Z, notranji let, let proti domu, obroki na letalu)

12. dan: Prihod domov

Predviden vodnik:
Peter Eržen,vodnik z licenco GZS, ki Filipine zelo dobro pozna in smo prepričani, da boste z vodenjem zadovoljni.     

Fotogalerija (avtorji Uroš Ravbar, Senad Osmanaj, Peter Eržen in naši potniki):  

Novoletni Filipini


SPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Z lokalnimi prevoznimi sredstvi (kombiji, s posebno privatno ladjico med otoki ...). Prevozi so le za našo skupino. V ceni sta notranja leta Manila – Puerto Princesa in Puerto Princesa – Manila. 
 • NASTANITEV: Spi se v preizkušenih popotniških hotelih, v hotelu 3* in resortu 4* (povsod dvoposteljne sobe).  
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah in hotelih. Poskusili bomo različno tipično hrano, dobra in poceni je morska hrana. Privoščili si boste različne ribje oziroma morske specialitete in eksotično hrano.  
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniškega duha.
 • ŠTEVILO OSEB: Najmanj 10, največ 20. 
 • VREME: Od začetka decembra do konca marca je glavna sezona za obisk Filipinov. Morje bo prijetno toplo. Do konca novembra se ponavadi zaključijo monsuni in tropski viharji. Palawan je najbolj oddaljen od vremenskih neprilik, tako da računamo na stabilno vreme. 
 • ZDRAVJE: Ne zahtevajo nobenih obveznih cepljenj. Priporočljivo je cepljenje proti hepatitisu A. Več na www.zdravinapot.net 
 • VARNOST: Filipini so varna država, domačini pa štejejo med ene najbolj srečnih narodov sveta. Kriminala je malo, saj domačini slovijo kot eni najgostoljubnejših na svetu. 100 % varnosti vam ne moremo zagotoviti, se bomo pa gibali po varnih območjih. Edina nevarnost je, da ne boste hoteli več domov. 
 • SPOMINKI: Filipini imajo precej lepih spominkov (lesene figure, maske ...). 
 • VIZUM: Slovenci za obisk Filipinov do treh tednov ne potrebujemo vize. 
 • INFO IN PRIJAVE: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com 

Nekaj komentarjev naših potnikov:

Potovanje po Filipinih ocenjujem s čisto desetko, saj je preseglo moja pričakovanja. Navdušila me je preprostost domačinov in tamkajšnjega življenja, čisto morje in nebeške plaže, pisan podvodni svet, neokrnjena narava in zanimivo rastje, dobra kulinarika... Potovanje je bilo zame nekaj posebnega in bo vedno ostalo v lepem spominu. 
Teja

Snorklanje v morju turkizne barve
Potovanje ocenjujeva z oceno 10. Organizacija je bila že od samega začetka (uvodni sestanek, jasna navodila in napotki po e- pošti pred potovanjem) zelo dobra. Vodič je znal povezati skupino. 
Potovanje je bila čudovita izkušnja srečanja z zanimivimi ljudmi, z vrednotami spoštovanja, skromnosti, ter doživetja lepot narave.
Andreja in Janko 

Ocena potovanja: 10+
Kot vedno, se je vodnik Peter odlično izkazal in nimam pripomb. Samo pohvale.
Janez 

Ocena potovanja:  10, nimam niti kančka pripomb, zame je to prvo tako potovanje in mi je življenjsko potovanje, ki se ga bom spominjala vedno. Vse, čisto vse mi je bilo novo in bila sem kot radoveden vesel triletni otrok.
Peter je bil čudovit vodnik, ki je poskrbel za vse. Bil je vodnik in istočasno član popotniške skupine.
Z njim bom še potovala.
Agata

K oceni 10 za potovanje je največ  pripomogel vodnik Peter. Bila sva že na kar nekaj potovanjih, vendar takšnega vodnika pa še nikoli nisva imela. Fascinantno je bilo, kako se  je pripravil  na potovanje, je prava enciklopedija znanja, zelo topla oseba, vedno pripravljena ustreči vsakomur, pa ne samo kar se tiče njegovega profesionalnega dela, ampak tudi naprimer fotografije, pripovedovanja  izkušen s potovanj.... 
Matej in Bojana

Vse naj, naj za Petra in vašo organizacijo.
Marija

Prepustite se eni naših najljubših dežel sveta.

FILIPINI so pravi raj za ljubitelje narave. Dežela ki te prevzame in ti zleze pod kožo. 

Za avtorja programa: »Destinacija kamor bi šel na poročno potovanje hkrati pa dežela, kjer že vnaprej veš, da se boš v njo nekoč vrnil.«

Vabljeni, da se nam pridružite!

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami