Novice‎ > ‎

Novoletno potovanje - Best of Mehika, Gvatemala in Belize

objavljeno: 30. jun. 2011 12:46 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 30. jun. 2011 12:49 ]
Best of Mehika, Gvatemala in Belize
 
 
 
Za letošnje Novo leto smo vam pripravili odkrivanje najlepših predelov Mehike (s čudesi sveta piramido Chitzen Itza, unikatnim Palenqujem, indijanci v San Cristobalu, kopanjem na peščenih plažah in celo plavanjem z delfini), v Gvatemali vas čakajo mistični Tikal, pa prekrasno jezero Atitlan, indijanske tržnice in tradicionalni domačini, v Belizeju pa bomo odkrivali najlepše karibske plaže in snorklali v čudovitem Barrier reefu.
Potovanje je idealna kombinacija aktivnega potovanja (za popotnike) in na koncu uživanja na najlepših plažah.

Zakaj z nami v Mehiko, Gvatemalo in Belize:

 • program je izredno bogat in bo zadovoljil še tako zahtevnega popotnika,
 • Chitzen Itza je bila izbrana za eno od novih sedmih čudes sveta,
 • odkrivali bomo skrite bisere, posebne podzemne jame - cenotes,
 • Merida slovi po svojem sproščenem vzdušju in kolonialno arhitekturo (ter krasnimi spominki),
 • navdušilo vas starodavno majevsko mesto Palenque, ki leži v čudovitem okolju,
 • kopali se boste v turkiznih vodah Agua Azul in ob slapu, kjer so snemali film Predator,
 • doživeli boste pristen stik z tradicionalnimi indijanci v San Cristobal de Casas in okolici (San Juan Chamula),
 • v Gvatemali bomo uživali ob odkrivanju jezera Atitlan, obkroženega s številnimi vulkani in simpatičnimi domačini,
 • ker boste resnično doživeli Gvatemalo, ki jo imamo popotniki za najljubšo deželo Srednje Amerike (raj za fotografiranje in najbolj pristni domačini),
 • ker boste lahko hodili po vulkanu in se praktično dotikali lave,
 • ker boste raziskovali najlepše kolonialno mesto Srednje Amerike, Antiguo,
 • ker bomo vriskali ob jutranjem odkrivanju majevskih piramid v mističnem Tikalu (za avtorja programa je to najlepša izkušnja Srednje Amerike),
 • v sosednjem Belizeju pa se prestavimo v San Ignacio, ki je adrenalinska prestolnica Belizeja (v okolici je krasna narava; lahko boste jahali, odkrivali podzemne jame, slapove in džunglo, obiskali farmo metuljev ...),
 • vrhunec Belizeja pa bo otok Caye Caulker, kjer vas čaka odkrivanje turkiznega karibskega morja in možnost snorklanja v čudovitem Barrier reefu, kjer vas čaka nešteto rib in koral (možnost snorklanja z nenevarnimi morskimi psi in skati),
 • Belize vas bo navdušil s sproščenim vzdušjem in njihovimi slogani: "Take it easy" ali "No shirt, no shoes, no problem",
 • za konec pa se prestavimo v Tulum s peščenimi plažami, kjer boste lahko plavali z delfini (enkratna izkušnja) ali pa obiskali adrenalinski park v naravnem okolju, kjer se boste počutili kot Indiana Jones,
 • sončni zahodi, odlična mehiška hrana in poceni pijača, dobra družba, kvalitetno vodenje s slovenskim in večji del poti tudi z lokalnim vodičem ter izredno bogat program so zagotovilo za krasen dopust.

Program:

Na začetku bomo raziskovali mehiške podzemne jame (cenotes) in se prepustili majevskim piramidam Chitzen Itze (največji mehiški znamenitosti in eni od novih 7 čudes sveta). Merida nas bo navdušila s svojo kolonialno arhitekturo in sproščenem vzdušju (vsak večer se kaj dogaja). V okolici leži še eno majevsko mesto Uxmal (UNESCO). Premaknemo se v Palenque, kjer vas sredi džungle čakajo impresivne piramide in svetišča (zjutraj bomo med prvimi obiskovalci resnično lahko začutili ta poseben kraj). Sledi kopanje pri slapu, kjer so snemali Predatorja in še lepši slapovi turkizne barve Agua Azul, kjer si bomo privoščili sproščujočo kopel. Po panoramski cesti se pripeljemo v indijanski San Cristobal de Las Casas, ki je eden najbolj tradicionalnih predelov Mehike in kjer bomo odkrivali tržnice in življenje domačinov v bližnji okolici (poseben kraj San Juan Chamula z majevskim prebivalstvom). Sledi odkrivanje najlepših predelov Gvatemale, najprej se zapeljemo do jezera Atitlan, ki nas prevzame s svojimi krasnimi vulkani in umirjenim življenjem. Imeli boste lahko precej stikov z domačini. Obiskali bomo tudi Chichicastenango (ki se 2x tedensko spremeni v ogromno tržnico) in fascinantno kolonialno mesto, Antigua (ki ga imajo za najlepše mesto Srednje Amerike, UNESCO). Antigua nam bo služila kot baza za vzpon na poseben aktiven vulkan, kjer boste od blizu lahko opazovali lavo. Največja znamenitost Gvatemale pa je Tikal, kjer se boste resnično lahko počutili kot prvi raziskovalci (majevski templji ležijo sredi džungle in navdušijo vsakega). V sosednjem Belizeju bomo najprej odkrivali predele z najlepšo naravo v okolici San Igancia (kjer boste lahko jahali, odkrivali jame, slapove, farmo metuljev ...), potem pa se bomo s hitrim čolnom prestavili na otok Caye Caulker, kjer se bomo prepustili vsem užitkom karibskega morja. Tukaj boste pozabili na stres in se prepustili kopanju na peščenih plažah, odkrivanju podvodnega sveta (z enim najlepših grebenov na svetu - Barrier reef, kjer na vas čakajo ribe, korale, celo nenevarni morski psi s katerimi se boste igrali in skati). Očaralo vas bo tudi sproščeno vzdušje in dobra morska hrana. Na koncu potovanja boste uživali na peščenih plažah polotoka Jukatan v Tulumu. V okolici Tuluma vas čaka tudi plavanje z delfini ali pa se boste lahko prepustili adrenalinskim dogodivščinam v posebnem parku. Dovolj bo časa tudi za odkrivanje Tulum ruins (majevsko mesto, ki leži tik ob morju) in za uživanje v radostih karibskega morja. Potovanje priporočamo vsem, ki želijo na popotniški način odkrivati svet.
Cena: 1.540 /pri številu 15 oseb + let. karta (980 eur, junij 2011)
40 popusta, če ste že potovali z nami. Doplačilo za manjšo skupino 10 – 14 oseb 120 €.
Letalske karte bomo rezervirali takoj ko bo potovanje potrjeno.
Cena vključuje:
 • 18x namestitve v popotniških hotelih (v dvoposteljnih sobah, nočitev z zajtrkom),
 • vse prevoze po programu (večinoma z privatnim avtobusom, ladje, redni prevozi ...),
 • vse vstopnine in ture po programu (piramide Chitzen Itza, cenote Dzitnup, majevsko mesto Uxmal, piramide Palenque, Agua Azul, Misul ha, Tikal v Gvatemali, tura na vulkan v Pacayi, celodnevni izlet po jezeru Atitlan, Tulum ruins),
 • lokalnega vodiča,
 • slovenskega vodiča,
 • organizacijo in vodenje.
Cena ne vključuje: hrane in pijače (razen, kjer je v programu drugače navedeno), dodatnih aktivnosti (San Ignacio, Caye Caulker, Tulum), Coris zavarovanja, eventuelnega prevoza na letališče, napitnin in spominkov.
200 € akontacije se vplača ob rezervaciji na prvem srečanju ali pa se nakaže na račun agencije. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača 30% aranžmaja, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.

Fotogalerija:

Vodnik na turi:

Zanimam se za potovanje:

Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com
V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.

Splošne info:

 • Kako potujemo? Skoraj ves čas se potuje s privatnim avtobusom, v Belizeju s hitrim čolnem (lahko tudi s posebno jadrnico), koristili bomo tudi redni prevoz.
 • Nastanitev: Spi se v prijetnih popotniških hotelih (brez lokalne kategorizacije) v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom).
 • Hrana: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano, ki je poceni. Okušanje lokalne hrane je posebno doživetje (mehiška hrana je odlična, na Belizeju je povdarek na morski hrani). Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance.
 • Zahtevnost poti: Tura je primerna za kogarkoli.
 • Število oseb: min 10 – max 19
 • Vreme: December in januar je eden najboljših terminov za obisk Mehike, Gvatemale in Belizeja.
 • Zdravje: Več na www.zdravinapot.net
 • Varnost: Varnost je visoka. Kriminala je zanemarljivo malo (sploh po predelih, kjer bomo potovali). Kot povsod morate paziti na svojo lastnino.
 • Spominki: Vse tri države imajo ogromno lepih in poceni spominkov (indijanski motivi, maske, leseni spominki, tekstil, glineni izdelki ...).
 • Vizum: Slovenci za obisk držav ne potrebujemo viz.
Zanimivost:
Na našem potovanju bo možno plavati z delfini (potrebna je predhodna rezervacija - vsaj 24 ur). Za marsikoga se s tem uresničijo dolgoletne sanje. Gre za poseben program, kjer vam bodo delfini "podali roko", vas poljubili in vas vzeli medse, da boste dobesedno lebdeli nad vodo (speed ride). Na koncu pa vas bodo dvignili nad vodo, da boste imeli občutek kot da letite. Gre za posebno izkušnjo, ki se izvaja v okolici Tuluma.
Adrenalinski park v stilu Indiane Jonesa je naslednja posebna izkušnja - čaka vas vožnja s posebnim vozilom Indiana Jones buggy, potem pa canopy (zipline), spuščanje po vrvi (rapeling) v posebno podzemno jamo (cenote), ki je najbolj znan na svetu (zaradi pojavljanja v Imax filmu in National Geographicu - Journey into Amazing caves). Sledi snorklanje po jami in adrenalinska vožnja imenovana Avatar, na koncu boste s posebnim ležečim kolesom odkrivali džunglo iz zraka.
Obe aktivnosti bo možno izvesti na koncu potovanja v Tulumu (potrebna je le predhodna rezervacija).
POTAPLJAČI:
Potovanje je idealno tudi za potapljače saj se boste lahko dva dni potapljali v Barrier reefu (čakajo vas resnično eni najlepših potopov na svetu, odkrivanje Turneffe Reefa z znamenitim Blue Hole ter možnost potapljanja v mehiških podzemnih jamah; Dream gate je potop, ki ga imajo za unikatnega na svetu).
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.
Ravbar Potovanja - Odkrivajte svet z nami