Novice‎ > ‎

Novoletno potovanje na Filipine je potrjeno!

objavljeno: 1. okt. 2012 06:54 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 1. okt. 2012 06:55 ]
Odkrivanje rajskega Boracaya
Najlepše plaže FILIPINOV (novo leto) z idiličnim Palawanom in sanjskim Boracayem
 


Filipini so raj za Slovence. Imajo čudovito pokrajino, prekrasne domačine in predvsem so res poceni destinacija, kjer si lahko privoščiš tudi najdražje jedi na meniju.  

Za vas smo pripravili sproščen dopust s poudarkom na morju. 

Na Filipine smo peljali že tri skupine in na podlagi teh izkušenj smo vam pripravili 14 dnevno potovanje, kjer vas čakajo pravi biseri: odkrivanje vseh znamenitosti Manile, čudoviti in neturistični Palawan (najlepši filipinski arhipelag otokov s čudoviti plažami, enkratno kraško pokrajino in zanimivim podvodnim svetom), silvestrovanje v prijetnem El Nidu kar na peščeni plaži, panoramska vožnja z ladjico vse do Corona in za konec dopust na eni najlepših plaž sveta na rajskem Boracayu. Prijetni, nasmejani  domačini, odlična morska hrana in poceni pijača. 

Pohitite, preden ta raj odkrijejo drugi. Prepustite se naši uspešnici!

Program: 
Po ogledu vseh največjih znamenitosti glavnega mesta Manile (stari del mesta Intramuros, utrdba Santiago, park Rizal ...), se podamo v pravi skriti biser, otočje Palawan, s svojo enkratno okolico. Odkrivali bomo peščene plaže, džunglo in se zapeljali s čolnom v posebno jamo parka Subterranean river (Unesco). Poseben del Palawana pa je arhipelag Bacuit, ki velja za enega najlepših na svetu in kjer bomo dva dneva s privatno ladjico raziskovali samotne peščene plaže, odročne zalive in lagune, špičaste otoke in kraške jame. Prva dva dneva se bomo vračali v El Nido, kjer bomo silvestrovali kar na peščeni plaži, sledi pa panoramska vožnja z ladjico od El Nida do Corona. V okolici Corona nas čaka krasen celodnevni izlet (snorklanje, jezero Kayangan, Twin lagoon in kakšna peščena plaža za romantične duše). Zvečer pa mogoče riba mari mari in koktejl? Sledi let preko Manile do Boracaya, ki se že vrsto let ponaša z eno izmed deset najlepših plaž na svetu (White beach). Gre za majhen otoček ujet v turkizno morje s paleto modro-zelenkastih barv, kjer vas čaka nešteto aktivnosti: od surfanja, snorklanja, potapljanja, kajaka, kitinga, jadranja … Lahko boste obiskali park ptic in metuljev, igrali golf ali pa le poležavali na peščeni plaži in uživali v sončnih zahodih. Ponudba aktivnosti je resnično bogata in kar težko bo iti domov. 

Možnost podaljšanja potovanja (treking med riževimi terasami oz. snorklanja s kitovci oz. podaljšanje potovanja na Boracayu). 

Cena: 1.245 EUR + let. karta (ca 950 eur, maj 2012). 
Cena velja pri najmanj 14 potnikih. V primeru manjše skupine (10 – 13 oseb) doplačilo 100 eur. 
40 eur popusta, če ste že potovali z nami! 

Cena vključuje:
 • vse namestitve (simpatični popotniški hoteli – spanje v dvoposteljnih sobah, ponekod z vključenim zajtrkom), 
 • 2 dnevno odkrivanje arhipelaga Bacuit z privatno ladjico in vključenim piknik kosilom,
 • panoramsko vožnjo z ladjico El Nido Coron, 
 • celodnevni izlet v okolici Corona z vključenim piknik kosilom,
 • 4 notranje lete po Filipinih,
 • vstopnine v Manili (Intramuros, Fort Santiago, San Avgustin),
 • vse prevoze po programu,
 • organizacijo in slovensko vodenje. 
Z ladjico bomo odkrivali arhipelag otokov Bacuit
Cena ne vključuje: napitnin in letaliških taks na Filipinih (ocenjeni stroški so ca 35 eur na osebo, ki se bodo plačevali na licu mesta), pijače in hrane (ki je izredno poceni; kar nekaj obrokov je že vključenih), Coris zavarovanja, spominkov, eventuelni prevoz do letališča, opcijskih aktivnosti (Boracay).

Letalsko karto bomo uredili takoj, ko bo potovanje potrjeno. Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive. Ob prijavi se vplača 200 EUR akontacije in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena se plača 30% aranžmaja, razliko do polne cene se plača najkasneje en mesec pred odhodom.


Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Fotogalerija (avtorji Uroš, Senad in naši potniki):

Filipini - najlepše plaže ‎(novo leto)‎ Ravbar Potovanja


Vodnik na turi:

Senad Osmanaj oz. Peter Eržen, gsm: 031-684 651 (Uroš), email: uros.ravbar@gmail.com

Zanimam se za potovanje (pošljite mi več informacij):

Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com 
V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.

Raj na zemljiSPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Z lokalnimi prevoznimi sredstvi (avtobusi oz. kombiji), ki so le za našo skupino, notranji leti Manila – Puerto Princesa, Coron – Manila, Manila – Boracay, Boracay – Manila, s posebno ladjico med otoki ...
 • NASTANITEV: Spi se v kvalitetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah (ponekod je vključen zajtrk)
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano, zelo dobra je morska hrana (in zelo poceni). Privoščili si boste lahko ribe na tisoč in en način. Tudi pijača je zelo poceni. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli.
 • ŠTEVILO OSEB: min 10 – max 19 
 • VREME: V obdobju ko boste potovali je na Filipinih suho obdobje. Morje bo prijetno toplo. 
 • ZDRAVJE: Priporočljivo je cepljenje proti hepatitisu A in jemanje antimalarikov (sami jih ne jemljemo vendar je ta odločitev v vaših rokah). Več na www.zdravinapot.net 
 • VARNOST: Filipini so varna država, domačini pa štejejo med pet najbolj srečnih narodov sveta. Kriminala je malo, saj domačini slovijo kot eni najgostoljubnejših na svetu. 100% varnosti vam ne moremo garantirati, se bomo pa gibali po varnih področjih. Edina nevarnost je, da ne boste hoteli več domov. 
 • SPOMINKI: Filipini imajo precej lepih spominkov (lesene figure, starodavna glasbila, maske ...). 
 • VIZUM: Slovenci za obisk Filipinov do treh tednov ne potrebujemo vize. 
 • VODNIK NA TURI: Senad Osmanaj oz. Peter Eržen
 • INFO IN PRIJAVE: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com, www.ravbar.org 

Nekaj komentarjev naših potnikov iz prejšnjih potovanj po Filipinih:

Potovanje po Filipinih ocenjujem s čisto desetko, saj je preseglo moja pričakovanja. Navdušila me je preprostost domačinov in tamkajšnjega življenja, čisto morje in nebeške plaže, pisan podvodni svet, neokrnjena narava in zanimivo rastje, dobra kulinarika, sanjske riževe terase, spanje pri domačinih in pod milim nebom, utripanje kresničk med nočno plovbo, večeri polni smeha, čofotanje med planktonom, opazovanje veselih delfinov. Veliko je bilo tudi presenečenj izven programa.
Potovanje je bilo zame nekaj posebnega in bo vedno ostalo v lepem spominu.
Vodnik je bil res super. Ves čas nam je bil na uslugo, prisluhnil je željam skupine, nas zabaval. Tudi na dan vrnitve, ko smo imeli probleme z letalskimi kartami, je ohranjal mirno kri in nas postavil na prvo mesto. Veliko nam je povedal o kulturi, zgodovini te dežele in nas poučil o marsičem, kar nas je zanimalo. Moram priznati, da se je res potrudil, da je vse “štimalo” kot mora:)
Težko bi izbrala eno najlepšo stvar na potovanju... Uživala sem namreč v vsakem dnevu posebej. Čudovite riževe terase, prijazni domačini, divje plaže, mavričen podvodni svet, lagune, jame, rajski otočki, dobra hrana, čofotanje med planktonom, opazovanje kresničk med utripanjem, čudovite jame in še in še:)
Teja

Ocena potovanja: 9+; preprosto nepozabno in vredno vsakega evrčka
Kako ste zadovoljni z vodnikom: Super! Senad je vedno poskrbel da je vse potekalo brez zapletov, kljub 18 zelo različnim karakterjem. Andreja

Ocena potovanja: 10, enkratna narava, razgledi, rastlinje, živali, morje, sončni zahodi, sončni vzhodi... nepozabno poročno potovanje (hvala za VSE)
Kako ste zadovoljni z vodnikom: 10, Senad je enkraten, miren tudi ko bi drugi noreli, z nasmehom ob pravem času.
Sandra

Ocena potovanja: 9 (devet)
Kako ste zadovoljni z vodnikom: 10 (najboljši)
Bruno

Ocena potovanja: 10, krasna destinacija, turkizno čisto morje, namestitve ok, vse ok in super skupina. Senad je krasen vodič, prijazen, vsakemu pripravljen pomagati, vse je bilo organizirano ok in je teklo kot po maslu. Najlepše mi je bilo na riževih poljih in križarjenje med otočki s prekrasnim morjem... 
Nepozabno potovanje
Petra

Samo še vi manjkateOcena potovanja: 9 (kakšno malenkost bi spremenila). Z vodičem sem bila zelo zadovoljna. Najlepši mi je bil El Nido - vožnja po sanjskih otočkih in plažah, spanje na otoku (na plaži).
Barbara
 
Ocena – 10. Narava in kulinarika je enkratna, tudi program je dobro narejen. Nimaš kej za rečt, vodič Senad je legenda, kar kol smo rabili, še preden smo rekli, je bilo že narejeno... 
Iztok

Ocena potovanja: 10 
-doživeto (veliko stika z naravo, domačini),
-veliko presenečenj izven programa...
-veliko narave, morja (obiskali smo kraje kjer ni preveč turistov kar je bilo super),
-prepotovali smo veliko razdalje - km in tako videli mnogo...
-potovanje deluje antistresno, sproščujoče, pozabiš na vse vsakdanje težave... 
Z vodičem sem zelo zadovoljna: ocena 10. Že na nekaj potovanj sem bila toda doslej najboljši vodič. 
Vida

Prepustite se eni naših najljubših dežel sveta. FILIPINI so pravi raj za ljubitelje narave in ena najcenejših destinacij za potovanje. Dežela ki te prevzame in ti zleze pod kožo. Za avtorja programa: »Destinacija kamor bi šel na poročno potovanje hkrati pa dežela, kjer že vnaprej veš, da se boš v njo nekoč vrnil.« 

Ravbar Potovanja - Odkrivajte svet z nami