Novice‎ > ‎

Novost - program Best of Peru in Bolivija - julij 2013

objavljeno: 5. dec. 2012 03:48 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 5. dec. 2012 03:49 ]
Raj za fotografe
Aktivni Peru in Bolivija za popotnike
 
Termin: 1.- 18.7.2013 (18 dni) oz. 1. - 25.7.2013 (25 dni)
Za potovanje potrebuješ: 18 oz. 25 dni  
Skupina: min 10 - max 19 popotnikov 
Cena: 1.670 EUR (25 dni) + let. karta ca 1.050 eur   
Info: Uroš Ravbar  
Gsm: 031-684 651 
E-mailuros.ravbar@gmail.com 
Web: www.ravbar.org
 


Za vas smo pripravili vrhunce obeh držav (best of). Program je zelo aktiven in je namenjen pravim popotnikom po duši.
Popust za prvih 6 prijavljenih 40 eur/osebo.  
Adrenalinski užitki
Potovanje je namenjeno popotnikom, ki želijo doživeti najlepša čudesa Peruja in Bolivije. Od pacifiške obale do andskih vršacev, preko puščav do džungel in surrealistične (nezemeljske) pokrajine Salar Uyunija je to potovanje presežkov. Čakajo vas tudi lepa mesta (Arequipa, Cusco), kondorji, peščene sipine in oaza, linije v Nasci, otočje Balesteras (za vse ljubitelje živali), Machu Picchu, ki ga boste resnično začutili na tridnevnem trekingu, jezero Titicaca s pristnim stikom z domačini, odkrivanje najlepših delov Bolivije (džungla Corioco), posebni Potosi s svojim rudnikom, najvišje glavno mesto La Paz in unikatni Salar Uyuni, kjer se boste lahko prestavili na drug planet poln posebnih prizorov (laguna s flamingi, gejziri, kaktusi in neskončna bela kulisa). 


Program: Potovanje začnemo v Limi, glavnem mestu Peruja od koder se odpravimo proti jugu do otokov Ballestas (mali Galapagos), kjer boste uživali vsi ljubitelji živali (morski levi, pingvini, ptice ...). Sledi spanje sredi peščenih sipin v oazi Huacachina, kjer se bomo predali adrenalinskim užitkom (vožnja z buggiji, deskanje po sipinah). Sledi možnost preleta skrivnostnih črt različnih podob in geometrijskih oblik v Nazci in ogled pokopališča mumij. Preko Sechura puščave se bomo prebili do najlepšega mesta dežele - Arequipe, ki navdušuje s svojimi belimi kolonialnimi stavbami in znamenitostmi (mumija Juanita, samostan Santa Catalina). Sledila bo panoramska vožnja mimo slikovitih andskih vasic do kanjona Colca (treking v kanjon do oaze) in opazovanje veličastnih kondorjev v letu. 
Opazovanje kondorjev
Sledi vožnja do nekdanje prestolnice Inkovskega imperija, mesta Cusca, kjer si bomo pogledali vse glavne znamenitosti (nekdanji sončni tempelj Inkov, katedralo, San Blas  …). Posebno bo tudi odkrivanje Svete doline (Valle Sagrado), ki vas zagotovo ne bo pustila ravnodušnega. Odkrivali boste indijanske vasice, obiskali indijansko tržnico v Pisacu, inkovske terase v Morayu in soline v Marasu. Sledi bo 3 dnevni Cuzco oz. Inca jungle treking proti Machu Picchuju s kombinacijo številnih aktivnosti (treking, spust s kolesi, hoja po džungli, opcijski rafting …). Na vas čaka spanje pri lokalni družini, okušanje  lokalnih dobrot (sadje) in kopanje v toplih vrelcih. Na trekingu boste prisostvovali stoletja staremu obredu, duhovnemu potovanju inkovske aristokracije, ki je romala k najbolj svetim krajem inkovskega imperija, kamor je spadal tudi Machu Picchu. Sledi ogled mističnega Machu Picchuja, ki je po novem eno od čudes sveta. Le ta je največja znamenitost Južne Amerike in kraj s posebno energijo, ki jo resnično začutiš, ko po treh dneh hoje prideš do starodavnega mesta. Sledi vožnja z vlakom nazaj do Cusca in panoramska vožnja preko Atitlana (tipične andske pokrajine) do Puna, ki leži ob krasnem jezeru Titicaca. Najprej se boste družili z Uros indijanci na plavajočih otočkih iz trsja (kjer bo veliko fotografskih motivov), spali pa boste na tradicionalnem otoku Taquile, kjer boste bivali pri domačinih in se seznanili z njihovim življenjem in običaji (petje, ples). Sledi prečenje meje z Bolivijo, kjer se preko Copacabane pride do glavnega mesta La Paz (po ogledu mesta možnost leta domov – skrajšan program) preostali pa pot nadaljujem do bolivijske džungle (opcijsko s kolesi po Cesti smrti). Zanimivi bodo prehodi od Andov do džungle in nazaj ter vožnja proti jugu države do znamenitega Salar Uyunija. Prestavili se bomo v jeepe in tri dni odkrivali najlepši del Bolivije. Občutek bo kot bi se prestavili na drug planet (surrealistična pokrajina je raj za vse fotografe). Prekrasne kulise z večmetrskimi kaktusi, največja tržnica soli na svetu, vožnja po soli, karavana lam s soljo, opazovanje posebnih formacij skal, laguna Colorada s flamingi, gejzirji in laguna Verde, ki leži ob vznožju vulkana Licancabur na meji z Čilom. Po odkrivanju ene najlepših pokrajin sveta se prestavimo v Potosi, kjer si pogledamo znameniti rudnik srebra. Za konec pa še La Paz in nakup zadnjih spominkov pred potjo domov. Potovanje je namenjeno ljudem, ki si želijo na popotniški način odkrivati svet! 
 
Cena: 1.670 eur pri 14 osebah (25 dni) + let. karta ca 1.050 eur (december 2012) 
Doplačilo za manjšo skupino (10 – 13 oseb) 120 EUR/osebo.
Ker je potovanje prvič nimamo popusta za stalne potnike je pa zato popust za prvih 6 prijavljenih 40 eur/osebo!
Lahko vam organiziramo 7 dni krajše potovanje (brez Salar Uyunija, Potosija in džungle) kar potovanje poceni.  

Cena vključuje: 
 • namestitve v prijetnih popotniških hotelih (po 4-6 oseb v sobi samo za nas, možnost dvoposteljnih sob), 1x spanje pri lokalni družini na trekingu, 1x nočitev na otoku Taquile v preprosti sobi (polni penzion),  
 • hrano po programu na 3 dnevnem trekingu Cuzco Inca jungle, na otoku Titicaca in na 3 dnevni turi Salar Uyuni, 
 • prevoz s privatnim avtobusom Lima - Nazca, ostali prevozi z lokalnimi avtobusi po programu,  
 • vse vožnje s čolni, ladjami, vlakom, jeepi in avtobusi po programu,
 • vstopnine po programu (Ballestas, oaza Huacachina, obisk vinarne, vožnja z buggijem, deskanje po sipinah, pokopališče mumij, muzej Ice Maiden z mumijo, samostan Santa Catalina, topli vrelci Chivay, kanjon Colca s kondorji, vstopnine v Cuscu po programu, ogled rudnika srebra Potosi),  
 • celodnevno turo v Sveto dolino (obisk Pisaca, Moraya in Marasa),
 • 3 dnevni treking Cuzco oz. Inca jungle treking ter ogled Machu Picchuja (z vstopninami, dovoljenji, prevozi in hrano po programu),
 • Eno in poldnevni izlet na jezero Titicaca z vsemi vstopninami, programom, hrano in spanjem (Taquile, plavajoči otoki Uros),
 • 3 dnevno turo z jeepi po Salar Uyuniju z vsemi vstopninami in obroki po programu,
 • lokalnega vodnika, 
 • vodenje slovenskega vodnika,
 • organizacijo.
Cena ne vključuje: eventuelni prevoz do/iz letališča, opcijske aktivnosti oz. dodatne oglede (rafting, zip line, let Nazca lines, kolesarjenje po »Cesti smrti«, Sacsayhuaman …), hrano, ki je zelo poceni (na Titicaci en dan, na trekingu Cusco tri dni in na turi Salar Uyuni tri dni je hrana vključena), pijače in osebnih izdatkov, napitnin za lokalne vodnike (priporočamo ca 70 eur), zavarovanja Coris.

Doplačilo 150 eur/osebo za dvoposteljno sobo.

200 EUR akontacije se vplača ob rezervaciji na prvem srečanju ali pa se nakaže na račun agencije. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencije in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.

Fotogalerija (slike Uroš Ravbar in Damjan Sinigoj):

Best of Peru in Bolivija


Vodnik na turi:
 
Zanimam se za potovanje: 
Vsi potencialni interesenti nam pošljite email na uros.ravbar@gmail.com, da vam naknadno pošljemo podrobnejši program po dnevih in da vas obvestimo o terminu predstavitve potovanja. 
 
Stik z Uros indijanciSPLOŠNE INFO 
 • KAKO POTUJEMO? Z privatnim avtobusom in lokalnimi avtobusi, z vlakom (Machu Picchu), s čolni (Islas Ballestas) oz. barko (Titicaca), jeepi (Salar Uyuni), s kolesi … 
 • NASTANITEV: spi v prijetnih popotniških hostlih (po 4-6 oseb v sobi samo za nas, možnost v dvoposteljnih sobah), 1x spanje pri lokalni družini na trekingu, 1x nočitev na otoku Taquile v preprosti sobi (polni penzion).
 • HRANA: Poskusili bomo številne lokalne dobrote. Hrana je poceni (sploh v Boliviji). Na jezeru Titicaca bomo jedli pri domačinih (polni penzion), na trekingu Cuzco in na 3 dnevni turi po Salar Uyuniju nam bo hrano zagotovila lokalna agencija. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, ki imajo vsaj osnovno fizično kondicijo s katero bodo uspeli prehoditi treking Cuzco (Inca jungle treking). Ker so razdalje velike bo precej vožnje na avtobusih, ki so v Peruju zelo kvalitetni, v Boliviji pa zastareli.  
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 19. 
 • VREME: Julij je zelo primeren čas za obisk Peruja in Bolivije. Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). Noči znajo biti hladne, zato svetujemo kvalitetno spalno vrečo.     
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti. Za vstop v Peru je obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici. Več na www.zdravinapot.si  
 • VARNOST: Peru in Bolivija sta varni državi za potovanje, kot povsod pa morate biti pazljivi na lastne stvari.  
 • SPOMINKI: Obe državi sta krasni za nakupovanje, saj imajo lepih spominkov ogromno (sploh izdelki iz alpake ...). 
 • VIZUM: Ni potreben.   
 • VODENJE: Poleg slovenskega vodnika vas čaka še lokalni vodnik, kar bo še dodatno obogatilo potovanje. 
 • INFO O TURI: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com, www.ravbar.org 
laguna ColoradaNekaj vtisov naših potnikov iz našega potovanja po Peruju:

Ocena potovanja: čista 10
Potovanje je bilo zelo pestro, videla in doživela sem veliko naravnih lepot in prijaznih utrinkov z domačini.
Vodnika Tomaža bi ocenila z 11 (enajst) od 10 možnih točk, prijazen, uslužen, iznajdljiv, potrpežljiv, srčen, skratka perfekten. Za najlepše na potovanju bi izbrala jezero Titicaca, otok Taquile, pristne domačine in njih naravo.
Jelka

Ocena potovanja: 9, zelo domišljen program
Vodnik je tehnično zelo dobro speljal potovanje. 
Romana

Ocena potovanja : 9
Vse je potekalo tekoče, intenzivno, žal nas je nekajkrat prehitela tema.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Tomaž je super!
Celotno potovanje je bilo fantastično.
Bojana

Ocena potovanja: 9, imeli smo precej sreče z vremenom na trekingu.
Katarina


Ocena potovanja: 9
Tomaž in Ivan sta enkratna, nisem se srečal tako zavzete vodnike.
Najlepše je bilo na otoku Taquile (ima posebno energijo), seveda treking in Machu Picchu.
Darko

Ocena potovanja: 8 (v splošnem zelo dober program)
Ocena vodnika: 9+ Tomaž je dober vodnik, ima bogato znanje o državi in njeni zgodovini
Damjan 

Ocena potovanja: 9
Zelo dobro pripravljeno, veliko smo videli, spoznali, doživeli...
Zelo zadovoljna z vodnikoma (z obema Tomažem in Ivanom)
Najlepše je bilo mesto Chivas (dobra hrana), obisk kanjona Colca in ogled kondorjev, otok Taquile na Titikaki, mesti Arequipa in Cusco in seveda Machu Picchu.
Milena

Za vas smo izbrali najboljše kar Peru in Bolivija ponujata. Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijave: Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651, email: uros.ravbar@gmail.com 

Ravbar Potovanja - Odkrivajte svet z nami