Novice‎ > ‎

NOVOST - vabljeni na potovanje v Venezuelo (23.7. - 6.8.2011)

objavljeno: 10. mar. 2011 00:06 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 19. apr. 2011 02:19 ]
Ravnokar smo se vrnili iz Venezuele, ki nas je čisto očarala.
Glede naravnih lepot jo uvrščamo med najlepše tri države sveta. Po skoraj mesec in pol dolgem odkrivanju vseh skritih biserov Venezuele smo za vas pripravili poseben 15 dnevni program. 
 
Avanturistična VENEZUELA 
Potovanje bo kmalu potrjeno (le še nekaj oseb)!
 
Venezuela je sanjska država za vse prave avanturistične popotnike. Domačini pravijo, da ima nekaj kar nima nihče drug: Gran Sabano s svojimi unikatnimi tepuji (posebne mizaste gore; iz vrha enega tepuja pada najvišji slap sveta - slap Angel) in arhipelag karibskih otokov s svojimi čudovitimi peščenimi plažami in turkiznim morjem Los Roques (raj za kopanje, snorklanje in potapljanje). Dodajte še Los Llanos – odprto savano, ki je eden najboljših predelov na svetu za opazovanje živali in ga imenujejo kar »Serengeti« Južne Amerike.
 
PROGRAM:
Po prihodu v glavno mesto Caracas nas čaka transfer do Barinasa in spanje na idilični haciendi. Tam bomo imeli dovolj časa za številne adrenalinske aktivnosti od najlepšega raftinga v deželi, canopyja (spuščanja po posebnem kablu), rapelinga (spuščanja v reko), plezanja po umetni steni ali pa le uživanja s kopanjem v čisti reki. Sledi premik v Los Llanos (raj za opazovanje živali), kjer bomo odkrivali prostrano savano z jeepi in lesenimi čolni, lovili bomo anakonde – največje kače na svetu, kajmane in piranhe – katere bomo pomalicali za večerjo. Lahko bomo videli posebne sladkovodne delfine, največje glodavce na svetu kapibare, mravljinčarje in številne ptice (v parku je kar 360 različnih vrst). Poskusili boste jahanje (možnost galopiranja) in se vozili po pravi "off road" cesti. Sledi let v kolonialni Ciudad Bolivar, kjer si bomo pogledali muzej posvečen Simonu Bolivarju in letalo s katerim je Jimmy Angel odkril slap Angel. Potem nas čaka panoramski let do Canaime, kjer nas čakajo Pemon indijanci in odkrivanje lagune s številnimi slapovi (možnost hoje izza slapu, kopanje na peščeni plaži ...). Sledi vožnja z drevakom po mistični pokrajini, kjer kraljujejo tepuji (posebne gore mizastih oblik, ki so edinstvene v Venezueli), vse do 979 metrskega slapu Angel (najvišji na svetu), katerega si pogledamo na krajšem trekingu. Sledi vrnitev v Ciudad Bolivar in let preko Caracasa do karibskega arhipelaga Los Roques, kjer nas čakajo čudovite peščene plaže (drobna mivka), turkizna barva morja in krasno snorklanje oz. potapljanje. Vsak dan bomo delali izlete na različne otoke in peščene nasipe (nekatere bomo lahko imeli kar zase). Za marsikoga se bo ustavil čas in pozabili bomo lahko na vse težave. Najtežje bo iti spet domov, zato vam lahko uredimo tudi podaljšanje potovanja. Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta.
 
POSEBNOST POTOVANJA:
Potovanje vam lahko organiziramo kadarkoli (min 2 osebe).
V kolikor bi kdorkoli želel podaljšati potovanje in ostati dlje časa na Los Roquesu mu to lahko uredimo oz. lahko prilagodimo potovanje glede na vaše dodatne želje. Možno je tudi opcijsko podaljšanje za 6 – 7 dnevni treking na Roraimo.
Potapljači: imate lahko cele 3 dni potapljanja na Los Roquesu.
 
Cena: 2.450 EUR/pri številu 14 oseb (vsi ki ste že potovali z Urošem Ravbarjem imate 40 EUR popusta). Doplačilo za manjšo skupino 90 eur/osebo. Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. Cena vključuje praktično vse stroške.
 
Pri 15 dnevni turi so 1.420 eur stroški let. kart z pristojbinami z letom iz Ljubljane ter organizacija in spremstvo, 1.030 eur so ocenjeni stroški. Naše potovanje je drugačno saj se del stroškov plačuje na licu mesta, del pa pred potovanjem, ko je znano dokončno število udeležencev. Ravno tako se pred odhodom poravna stroške letalskega poleta oz. transferja na letališče, organizacije in spremstva ter zavarovanje Coris.
Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive, zato 100% zagotavljamo le ceno, ki jo plačate za organizacijo in spremstvo (360 eur). Vsi ki ste že potovali z nami imate 40 eur popusta. 
 
Ocenjeni stroški na in pred potovanjem = 1.030 eur in vključujejo: privatni transport Caracas – Barinas, spanje na haciendi z vso hrano in aktivnostmi (rafting, canopy, rapeling, plezalna stena ...), turo Los Llanos z vsemi aktivnostmi in polnim penzionom, vsi notranji leti Barinas – Ciudad Bolivar (preko Caracasa), Ciudad Bolivar – Canaima (povratna), Ciudad Bolivar – Caracas, Caracas – Los Roques (povratna), spanje z zajtrkom v Ciudad Bolivarju, tura slap Angel z polnim penzionom in vsemi aktivnostmi, namestitvijo na letališču Caracas, namesitev na bazi polpenziona na Los Roquesu, vse izlete po programu na Los Roquesu, stroške lokalnih vodičev po programu.
 
Cena ne vključuje: nekaj lokalnih obrokov, pijače, Coris zavarovanja, spominkov, napitnin lokalnih vodičev.
 
200 EUR akontacije se vplača ob rezervaciji na prvem srečanju ali pa se nakaže na račun agencije. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Dokončno ceno boste izvedeli najkasneje dva meseca pred turo. 
 
VODJA TURE: Uroš Ravbar, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com
www.ravbar.org
www.facebook.com/ravbarpotovanja
 

Fotogalerija (avtor Uroš Ravbar):

 
Zanimam se za potovanje (pošljite mi več informacij):
Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com
V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.
 
SPLOŠNE INFO
  • KAKO POTUJEMO? Venezuelo raziskujemo z privatnim avtobusom Caracas – Barinas, z privatnimi jeepi, notranjimi leti Barinas – Ciudad Bolivar (preko Caracasa), Ciudad Bolivar – Canaima (povratna), Ciudad Bolivar – Caracas, Caracas – Los Roques (povratna) ter vožnje z lesenim čolnom do slapu Angel
  • NASTANITEV: Spi se v preprostih popotniških hotelih brez lokalne kategorizacije, 1x na viseči mreži v kampu pod slapom Angel
  • HRANA: Jedli bomo lokalno hrano, ki nam jo bodo pripravljali domačini na vseh naših turah (rafting kamp, Los Llanos, Angel slap, Los Roques ...). Poskusili bomo različno tipično hrano, zelo dobra je morska hrana na Los Roquesu (ribe, jastogi ...). Imajo veliko najrazličnejšega sadja (poskrbljeno bo tudi za vegetarijance). 
  • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo avanturističnega duha.
  • ŠTEVILO OSEB: min 10 – max 19
  • VREME: Julija in avgusta je v Venezueli deževno obdobje, zato pričakujemo kakšne plohe. Le v tem obdobju je sploh možen obisk slapu Angel po reki. Pričakujemo visoke temperature in precej vlage. Karibski arhipelag Los Roques pa ima čisto svojo klimo (toplo in precej bolj suho) z konstantnimi temperaturami (kjer bomo v kratkih oblačilih). Karibsko morje bo zelo toplo za kopanje.   
  • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
  • VARNOST: Venezuela je nekoč slovela kot nevarna dežela zaradi ropov (sploh Caracas je še dandanes na slabem glasu). Glede na to, da si megalomanskega Caracasu ne bomo posebej ogledovali in bomo večino časa preživali v naravi je nevarnost minimalna oz. taka kot v kateri koli drugi turistični destinaciji. Na našem odkrivanju Venezuele je ravno pozitiven občutek varnosti (glede na negativne predsodke) naredil na avtorja programa največji vtis.
  • SPOMINKI: Venezuela ima kar nekaj lepih spominkov (lesene figure, obeski, majice), sploh v Canaimi in Los Roquesu.
  • VIZUM: Slovenci za obisk Venezuele ne potrebujemo vize.
VODIČ NA TURI:
Miha Pirher oz. Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com
Uroš (avtor programa) pravi: “Po skoraj 100 prepotovanih državah sveta je zame Venezuela med prvimi tremi po naravnih lepotah. Če ste občudovali filme o Indiani Jonesu boste očarani nad Venezuelo, ki navduši vsakega pravega popotnika.“
 
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.
 
Ravbar Potovanja - Odkrivajte svet z nami