Novice‎ > ‎

NOVOST - novoletno potovanje v VIETNAM in KAMBODŽO

objavljeno: 6. sep. 2013 03:03 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 6. sep. 2013 03:03 ]
Vrhunci Vietnama in Kambodže
 • Termin: 21.12.2013 - 9.1.2014, novo leto   
 • Trajanje potovanja: 20 dni (s Kambodžo) oz. 13 dni (samo Vietnam med 21.12.2013 - 2.1.2014)
 • Skupina: min. 10 – maks. 19 oseb
 • Cena: 1.640 eur + let. karta (ca 1.100 eur, sep 2013) za 20 dnevno potovanje oz. 1.180 eur + let. karta ca 1.050 eur za 13. dnevno (samo Vietnam)
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja
Ko smo marca organizirali potovanje v Vietnam za zaključeno skupino slovenskih popotnikov smo se odločili, da se v ta lep konec sveta enostavno moramo spet vrniti. Vrhuncem Vietnama smo dodali še najlepše kar ponuja Kambodža in komaj čakamo, da vam razkažemo ta prijeten delček sveta. 

VIETNAM očara popotnike zaradi edinstvenega prepleta starega in novega, eksotičnega in urbanega, tradicionalnega in modernega. Ponaša se s prekrasno naravo, ki jo prebivalci pridno obdelujejo – deželo imenujejo tudi dežela riževih polj! Na goratem severu plemena živijo svoje tradicionalno življenje, dolg nižinski obalni pas Južnokitajskega morja krasijo cesarska mesta, pozabiti pa ne smemo tudi na pravljični zaliv Halong in zanimivo delto reke Mekong... 

V KAMBODŽI pa vas čakajo slovite ruševine Angkor, prestolnica Phnom Penh s svojo edinstveno lokacijo in mešanico različnih arhitektur, nepozabne vasice... peščena plaža in morski užitki in največje bogastvo dežele – njeni ljudje. Kljub težki preteklosti in revščini so zahvaljujoč njihovi močni volji in neumornemu optimizmu ohranili nepozabne nasmeške na obrazih, ki popotnika spremljajo na vsakem koraku. Kambodža ni med najbolj obiskanimi državami sveta, je pa vsak obisk prav gotovo bogato poplačan!

Program: Potovanje začnemo v Hanoju, glavnem mestu Vietnama, kjer si ogledamo vse glavne znamenitosti. Z vlakom se popeljete do severa, v hribe, med tradicionalna plemena Hmong in na krajši treking. Sledi dvodnevno križarjenje po prekrasnem zalivu Halong na posebni »džunki«, čas za kopanje, raziskovanje številnih otočkov in uživanje v enih najlepših pogledih na svetu... Nato letimo proti jugu, v osrednji del Vietnama, ogledamo si simpatično mestece Hue, slavno mestece Hoi an, ki vas bo navdušilo s svojo arhitekturo. Sledi velemestna džungla največjega mesta Saigona in raziskovanje delte Mekonga.....vkrcamo se na hitri čoln in že smo v prestolnici Kambodže Phnom Penhu, ki leži na sotočju treh pomembnih rek. Ogledamo si glavne znamenitosti prestolnice. Z letalom nadaljujemo do Siem Repa in cel dan namenimo ogledu slavnih ruševin Angkor. V bližini si naslednji dan ogledamo tudi farmo svile in plavajoče vasice... Sledi polet v Sihanoukville, kjer se za zaključek prepustimo obmorskim užitkom na lepi peščeni plaži. 
Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta. 

Cena: 1.640 eur/pri številu 14 oseb + letalska karta ca 1.100 eur z vsemi taksami (september 2013)

MOŽNOST LE 13. DNEVNEGA POTOVANJA PO VIETNAMUcena je le 1.180 eur + let. karta ca 1.050 eur (sep 2013)  

Doplačilo 110 eur za manjšo skupino (10 – 13 potnikov). 
Popust za stalne potnike 40 eur. 

Cena vključuje skoraj vse stroške: 
 • namestitve v hotelih 3 * z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na posebni »džunki« v zalivu Halong (dvoposteljne kabine), 2x nočitev na vlaku (štiriposteljna kabina s klimo), 2x v popotniškem hotelu (dvoposteljne sobe), 
 • vse zajtrke, 14 kosil in 4 večerje,
 • prevoze in oglede s privatnim klimatiziranim prevozom (avtobusom oz. kombijem), vse vožnje s čolni, ladjami in vlakom po programu,
 • hitri čoln Chau Doc – Phnom Penh,
 • 4 notranji leti Hanoi – Hue, Danang – Ho Chi Minh, Phnom Penh – Siem Reap, Siem Reap - Sihanoukville z vsemi taksami,
 • vse izlete po programu (po reki Huong - Hue, po Mekongu, jezero Tonle Sap, vožnja po reki Chay …),
 • vse vstopnine po programu, 
 • vodenje lokalnih vodnikov, 
 • vodenje slovenskega vodnika,
 • organizacijo potovanja.
Cena ne vključuje le: eventuelnega prevoza do/iz letališča, vietnamske in kamboške vize (skupaj 85$), stroške hrane, ki ni opisana v programu (je zelo poceni), pijače in osebnih izdatkov, napitnin za lokalne vodnike, zavarovanja Coris.

Doplačilo za enoposteljno sobo: 350 eur.

Plačila: 200 EUR akontacije se vplača ob rezervaciji na račun agencije Manager. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.

VIETNAM in KAMBODŽA, okvirni program po dnevih
20 dni   
H – namestitve so v hotelih 3* z zajtrkom (v dvoposteljnih sobah), 2x nočitev v popotniškem hotelu (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na luksuzni džunki (v dvoposteljni kabini), 2x nočitev na vlaku (spalniki, po 4 v kabini)
Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

PRI POTOVANJU SAMO PO VIETNAMU JE PRVIH 12 DNI POTOVANJA ENAKIH – sledi vrnitev domov

Plan po dnevih

1. dan – let proti Vietnamu, nočitev in obroki na letalu.

2. dan – prihod v Hanoj, vožnja do hotela in nočitev Hanoju, H.

3. dan – bo namenjen ogledu Hanoja, ki je politični in upravni center dežele. Mesto s svoji jezerci, pagodami, ljubko staro četrtjo in vplivom francoskega kolonialnega duha  deluje prav posebno. Ogledate si vse glavne znamenitosti - Trg Ba Dinh, kjer je nekdanji predsednik Ho Shi Minh razglasil neodvisnost Vietnama 2. septembra 1945, monumentalni Ho Shi Minhov mavzolej in edinstveno pagodo enega stebra iz 11. st., ki simbolizira lotusov cvet in sijajni Tempelj literature, največji tempeljski kompleks v Hanoju. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldne si ogledate kompleks okoli Jezera vrnjenega meča, ki je središče javnega življenja, nato pa z rikšo (kolesom) raziščete staro četrt s 36. ulicami... Večerja v lokalni restavraciji (ni v ceni) in vožnja do železniške postaje. Zvečer nočni vlak (spanje v spalniku) na severozahod države med hribovska plemena. (Z,K)

Pleme Hmong
4. dan – jutranji prihod (okoli 6. ure) na sever dežele v Lao Cai, spoznavanje enega najlepših predelov Indokine med plemeni Hmong, Dao… Čakajo vas riževe terase, treking, zanimivi domačini... Sledi vožnja s čolnom in obisk vasice plemena Tay. Še vožnja do kitajske meje (fotografiranje) in nato nadaljujete do turistične prestolnice severa – mesteca Sape. Nočitev v hotelu. (Z,K,V)

5. dan – treking po dolini Muong Hoa med temnopolto pleme H'mong, spoznali boste navade in kulturo lokalnih plemen, preizkusili tradicionalno hrano. Hodite ca. 3-4 ure, približno 4-5km, po ozkih potkah in med riževimi polji (da se prilagoditi vašim zmožnostim). Popoldanski transfer do Lao Cai-ja in vkrcanje na nočni vlak za Hanoj (ob 21.30). (Z,K,V)

6. dan – jutranji prihod v Hanoju (okoli 5.30) izkoristite za ogled jutranje telovadbe oz. Tai chija domačinov v parku okoli jezera Hoan Kiem. Če bo čas dopuščal obiščemo še jutranjo tržnico cvetja. Vožnja do slikovitega zaliva Halong in vkrcanje na tradicionalno džunko, ladjico, ki vas bo gostila dva dni. Zapeljete se po magičnem zalivu, ki je od leta 1994 upravičeno uvrščen na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Več kot tri tisoč apnenčastih otočkov, čeri in skal se dviga iz smaragdno zelene vode in ustvarja enega najlepših pogledov na svetu. Z ladjico se vozite med lepimi otoki, koralnimi grebeni, čaka vas kopanje, odkrivanje otoka, jame… Spanje na džunki. (Z,K,V)

7. dan – nadaljujete z vožnjo in raziskovanjem Zmajevega zaliva, po kosilu na ladji se počasi odpravite proti obali in dalje proti Hanoju. Na poti obiščete vas, kjer izdelujejo keramiko in lončarske izdelke. Prihod pozno popoldan v Hanoj in prosto do večernega obiska tradicionalnega in zelo posebnega vietnamskega gledališča vodnih lutk. Nočitev v hotelu v Hanoju. (Z,K)

8. dan – prosto do prevoza na letališča in let v Hue. Sledi raziskovanje mesta Hue, ki je bil 150 let glavno cesarsko mesto dinastije Nguyen, ki je vladala Vietnamu vse do leta 1945. Mesto leži ob Dišeči reki in slovi po svojem prepovedanem mestu in palači, ki je nastala kot replika slovite pekinške cesarske palače. Obiščemo prepovedano mesto in kraljevo palačo, Stolp zastave (Flag Tower), Noon Gate, Nine Dynasty Urns (grobnica), Devet svetih topov (Nine Holy cannons)... Nočitev v hotelu v Hue. (Z, K)

9. dan -
 po zajtrku sledi se s čolnom zapeljemo po reki in obiščemo simbol mesta Hue - mogočno svetišče sedemnadstropne pagode Thien Mu in monumentalni cesarski mavzolej Ming Manga. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldne vožnja proti mestu Hoi An. Prečili boste prelaz Hai Van, kjer se odpirajo lepi pogledi na Južnokitajsko morje vožnja.  Na poti boste obiskali fascinantni muzej Chamov, ki so vladali temu predelu pred 1000 leti in ogled Marble mountains (kjer imajo čudovite spominke – kristali, marmor …). Prihod v Hoi An in nastanitev. (Z,K)

10.  dan – ogled simpatičnega mesteca Hoi An (Unesco), ki je bil nekoč poznan kot Faifo zahodnim trgovcem in pomorščakom, ki so od tod v Evropo vozili svilo, papir, porcelan in druge izdelke. V mestu se je do danes ohranil poseben duh starega sveta - staro mestno jedro krasi množica različnih arhitekturnih stilov, ki kažejo na bogato in pestro zgodovino mesta. Peš si ogledamo glavne znamenitosti -  japonski most s streho, pagode, templji... po kosilu sledi transfer do letališča v Danangu ter let v Saigon. Prevoz do hotela in nočitev. (Z,K)

11. dan – Saigon je največje mesto v državi in od leta 1975 uradno imenovan Ho Shi Minh City. Gospodarski center dežele leži ob bregovih reke Sajgon in tukaj je bilo pomembno trgovsko središče že za časa vladavine Kmerov. Dandanes je Saigon urbana džungla, kjer živi več kot 9 milijonov prebivalcev in velja za mesto velikih nasprotij, kjer ob orjaških poslovnih stolpnicah na ulici še vedno srečate stojnice s poceni hrano, poulične tržnice in rikše. Po zajtrku sledi dveurna vožnja do podzemnega labirinta tunelov CuChi, enega najpomembnejših pomnikov moderne vietnamske zgodovine: sistem preko 250 km podzemnih rovov je nastal v času bojev proti ameriški vojski in je omogočal hitre ter neopazne premike gverilcev. Sledi kosilo v lokalni restavraciji in povratek v Ho Shi Minh. Popoldne si ogledamo opero, palačo Neodvisnosti in neoromansko katedralo Nôtre Dame.Nastanitev Ho Shi Minh. (Z,K)

12. dan – izlet do delte reke Mekong. Največja atrakcija južnega Vietnama je delta reke Mekong, ki se po 4.500 km dolgem toku končno sreča z morjem ter tu z rečnimi nanosi ustvarja najplodnejši del dežele. Bogata delta v izobilju ponuja riž, domačini jo imenujejo kar skleda riža, saj prehranjuje ogromno število domačinov. Tu uspevajo tudi kokosovi orehi, sladkorni trs, sadje, ribe... Po zajtrku sledi dveurni transfer do delte Mekong. Tam boste imele najprej ogled Cai Be plavajoče tržnice, ki je ena največjih atrakcij Mekonga. Opazovali boste kako domačini trgujejo na malih čolnih. Po krajši vožnji s čolni boste izstopili na kopno, kjer se boste družili z domačini in spoznali skrivnosti bonsaja in degustirali lokalne produkte. Sledi tradicionalno kosilo pri domačinih. Nadaljujemo z vožnjo do mesta Chau Doc, ki leži blizu meje s Kambodžo. Nočitev v hotelu v Chau Doc. (Z,K) Ta dan je možnost predčasnega odhoda nazaj v Slovenijo (prihod domov je 13. dan potovanja).

13. dan – po zajtrku se vkrcate na hitri čoln, ki vas pripelje do Phnom Penha. Phnom Penh je glavno mesto Kambodže, je atraktivno mesto, kjer se mešajo vplivi kmerske, francoske in kitajske arhitekture. Njegova edinstvena lokacija – na sotočju treh rek – Mekonga, Tonle Sap in reke Bassac, prispeva k nenehni rasti mesta. Prihod v Phnom Penh, vožnja do hotela in namestitev. Sledi kosilo v lokalni restavraciji, popoldne pa si že pogledate prvi del mestnih znamenitosti. Začnete s Kraljevo palačo (obišče se okolico Srebrne pagode), nadaljujete z Narodnim muzejem khmerske umetnosti in arheologije, ki velja za najpomembnejši muzej klasične kamboške umetnosti.  Obiščemo tudi Wat Phnom in Muzej kamboške kulture, za konec dneva pa še velikansko tržnico, ki se ponaša s peto največjo kupolo na svetu in vsebuje štiri dvorane različnih domačih in uvoženih produktov. Nastanitev v hotelu v Phnom Penhu. (Z, K)

14. dan – zajtrk v hotelu in nadaljujete z ogledi mesta. Ogledate si bivši zapor, današnji muzej Toul Sleng in t.i. Killing fields of Choeung Ek – temačni opomnik krvave preteklosti. V času režima Pol Pot-a je v letih med 1975-79 življenje namreč izgubilo kar 1,7 milijona prebivalcev. In zato ta dva ogleda predstavljata pomemben košček mozaika države. Nato si ogledate t.i. Rusko tržnico (Psar Toul Tom Pong), ki je idealen kraj za nakup spominkov. Dan zaključite z vožnjo po reki Mekong. Nastanitev v hotelu v Phnom Penhu. (Z, K)

15. dan – po zajtrku prevoz na letališče in polet do Siem Repa. Cel dan namenimo raziskovanju ruševin območja Angkor. Ogledate si mogočna Južna vrata, impresivni tempelj Bayon, Phimeanakas, Slonjo teraso,... ter največji in najbolj ohranjeni tempelj Angkor Wata. To arhitekturno mojstrovino so zgradili v 12. stoletju in pokriva območje kar 210 hektarjev. Če nam bo čas dovoljeval, se povzpnemo tudi na grič Phnom Bakheng, od kjer se odpre čudoviti sončni zahod s pogledom na čarobne spomenike. Nastanitev v hotelu v Siem Repu. (Z, K)

Vabljeni, da se nam pridružite
16. dan – vožnja do območja Pouk, 15km zahodno od Siem Repa, kjer si ogledate farmo svile – pokažejo vam celoten proces nastajanja svile, v kompleksu delavnice je tudi trgovina s svilenimi izdelki. Na poti nazaj se ustavimo ob Zahodnem jezu, ki preskrbuje z vodo območja intenzivnega poljedelstva okoli Angkorja. Popoldne obiščete plavajoče vasice Chong Khneas, 13km južno od mesta. S tradicionalnim čolnom se popeljete po velikem jezeru Tonle Sap, kjer lahko vidite šole, bolnice, restavracije... in še marsikaj prav na jezeru. Večerja s plesno predstavo Apsara. Nastanitev v hotelu v Siem Repu. (Z, K, V)

17. dan – po zajtrku prosto do odhoda na letališče. Popoldan polet v Sihanoukville. Prevoz do hotela in nastanitev v popotniškem hotelu v Sihanoukville. (Z)

18. dan – prosto za obmorske užitke na peščeni plaži, nastanitev v popotniškem hotelu v Sihanoukville. (Z)

19. dan – vožnja do Phom Penha in polet proti Evropi. (Z, obroki na letalu)

20. dan – prihod domov (obroki na letalu)

Fotogalerija Vietnam in Kambodža (slike Ana Fajmut, internet)

Vietnam in Kambodža by Ravbar Potovanja


Halong baySPLOŠNE INFO 
 • KAKO POTUJEMO? S privatnim klimatiziranim avtobusom oz. kombijem, 2x z nočnim vlakom, s čolni, letali.
 • NASTANITEV: spi se v hotelih 3* z vključenim zajtrkom, 2x nočitev na vlaku je v štiriposteljnih klimatiziranih kupejih, 1x nočitev na luksuzni džunki (dvoposteljne kabine), 2x nočitev v popotniškem hotelu (dvoposteljne sobe).
 • HRANA: Poskusili bomo številne lokalne dobrote. Specifika potovanja je to, da se boste prehranjevali v preverjenih lokalnih restavracijah, kjer bo vsak prišel na svoj račun, večina kosil je že vključenih v ceno potovanja, prav tako nekaj večerij! Hrana je zelo poceni. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli.
 • ŠTEVILO OSEB: min 10 – max 19 oseb.
 • VREME: Vietnam in Kambodža imata več podnebnih področij (odvisno od tega kje se nahajamo). Temperature bodo visoke (razen v hribovskih predelih bodo nižje).  
 • CEPLJENJE: Ga ne zahtevajo.
 • VARNOST: Vietnam in Kambodža slovita kot zelo varni državi, domačini pa so izredno gostoljubni.  
 • SPOMINKI: Obe deželi sta pravi raj za nakupovanje spominkov!
 • VIZUM: Vizum za Vietnam in Kambodžo sta potrebna. Vizum za Vietnam boste pridobili na letališču ob prihodu v Vietnam (cena 65$). Za izdelavo vizuma boste potrebovali potni list in 2 fotografiji (formata za dokumente). Vizum za Kambodžo boste pridobili na meji pred vstopom (cena 20$).
 • ELEKTRIČNA NAPETOST: 220 – 240 V; drugačne vtičnice (potrebujete adapterje).
 • ČAS: + 6 ur zimski čas
 • VODENJE: V Vietnamu vas bodo spremljali različni lokalni vodniki, vsak specialist za svojo regijo, kar bo gotovo še dodatno obogatilo potovanje. Na potovanju boste imeli tudi kvalitetnega slovenskega vodnika. 
 • INFO O TURI: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com, www.ravbar.org
RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami

Comments