Novice‎ > ‎

Novost - potovanje na Japonsko med 23.10. - 4.11.2015 - popust za prve prijave

objavljeno: 5. maj 2015 03:02 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 5. maj 2015 03:02 ]
Ginkaku-ji Temple in Kyoto
Vrhunci JAPONSKE
 • Termin:  23.10. - 4.11.2015
 • Trajanje potovanja: 13 dni
 • Cena: 2.190 €
 • Število oseb: 8 - 20
 • Vodja ture: Damjan Končnik 
 • Gsm: 040 246 833
 • E-mail: damjankoncnik@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org 
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

POPUST ZA PRVE PRIJAVE.

Ob besedi Japonska se nam začne odvijati film fotografij, ki se začnejo ob svetiščih, obdanih s pravljičnimi gozdovi, zasneženi gori Mt. Fuji in utrinki sramežljivih in okretnih gejš, tradicionalnih lesenih hiš, prekritih s slamnato streho, ultra-modernih nebotičnikov ob morju, osvetljeni z neonsko svetlobo. Japonska je fascinantna, kjer se stari in novi svet staplja neopazno v kulturno očarljivost kot v najbolj sanjski pravljici. Japonska je dežela, ki vpija čute, ki kar prekipeva od čarov starega sveta in tudi nas bo ta svet povsem očaral. 
  
Ponujamo vam najboljše, kar ima Japonska ponuditi v dvanajstih dneh, od vrveža v Tokiu, do tišine vrtov v Kamakuri, od najvišjih vrhov japonskih Alp in intimnosti starodavnega Kyota, vse skupaj povezano z ljudmi, pogovori in trenutki, kot da so ustvarjeni samo za nas.

Angleška pisateljica, raziskovalka, fotografinja in naravoslovka Isabella Bird je nekoč zapisala, da Japonska nudi toliko novosti, kot potovanje na kakšen drug planet. Pridružite se nam na potovanju skozi posebno Japonsko. 

Program potovanja:
1. dan: Transfer na letališče iz Maribora, Celja in Ljubljane v Benetke in polet s prestopanjem v Tokio. 

Closeup japanese sushi
2. 3. in 4. dan. Tokio
Pozno popoldne ali zvečer bomo srečali našega lokalnega vodnika Kevina in se vkrca v ekspresni vlak Keisei ter se zapeljali v Asakuso v središče Tokia. Nastanjeni bomo v hostlu, ki je blizu znamenitega templja Sensoji z osupljivim vhodom Kaminari, blizu živahnih nakupovalnih ulic Nakamise in Kappabashi, zabaviščne četrti Rokku. Na drugi strani reke Sumida se nahaja Tokyo Sky Tree s svojimi razglednimi ploščadmi 450 metrov nad ulicami v mestu. Ueno park je tudi v bližini za miren sprehod v središču Tokia.
Poleg tega bomo preživeli dva polna dneva za raziskovanje najboljšega kar ponuja Tokio. Za tiste, ki bodo pri volji, bomo doživeli hektiko največje ribje tržnice na svetu, Tsukiji. Spremljanje dražbe bo posebno doživetje, vstali pa bomo že okoli 3. ure ponoči. Ta izlet je opcijski, seveda ga lahko prespite. Kasneje se bomo sprehodili skozi zgodovinsko tokijsko železniško postajo in si ogledali cesarjevo palačo. Nadaljevali bomo z ogledom in nakupovanjem v ultra moderni nakupovalni ulici Shinjuku in se okrepčali v prehranjevalni četrti. Čaka nas še četrt mladostnikov Harajuku, veličastni tempelj Meiji in živahna prehranjevalna četrt Yurakucho, kjer bomo uživali v dobrotah japonske kuhinje. 

5. in 6. dan. Vlak Tokio - Yokohama - Kamakura 
Zapustili bomo največje mesto na svetu in se odpravili v Kamakuro, ki je bila v času šogunata dejansko prestolnica Japonske. Obiskali bomo najbolj zanimive templje ter znamenito Budo iz 13. stoletja. Kamakura leži ob obali in če bo vreme sodelovalo, bomo ujeli naš prvi pogled na goro Mt. Fuji. V večernih urah bomo morda ujeli tudi čudovit sončni zahod nad vodno gladino zaspanega otoka Enoshima.

Amazing beautiful mountain and lake on autumn, japan
7. dan Kamakura-Matsumoto
Odpravili se bomo na potovanje v osrčju japonskih Alp do mesta Matsumoto, ki se ponaša z izjemnim gradom. Na poti bomo spet na preži za pogledom na goro Fuji. V Matsumoto bomo obiskali enega od preostalih izvirnih gradov Japonske in nato preživeti večer v majhnem in živahnem gorskem mestu. 
  
8. in 9. dan: Matsumoto – Kamikochi- Takayama
Odpravili se bomo v Japonske Alpe, v izjemno dolino Kamikochi, kjer nas čakajo pogledi na gorsko pokrajino. Zapeljali se bomo z avtobusom, potem pa bomo za nekaj ur tudi peš absorbirali izjemno lepoto po nežnem območju, prepredenem s peš potmi. Ko se bomo naužili lepot gorske kulise gremo v staro in lepo ohranjeno trgovsko mesto Takayama. Tukaj bomo začutili, kako je izgledala Japonska v času samurajev. Odpravili se bomo še na poldnevni izlet v vas Shirakawa, ki je na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine. Slikovita vasica z lesenimi hišami, prekritimi s slamnato streho je znana po starodavnem japonskem tradicionalnem kmetovanju. V večernih urah ne bomo zamudili priložnosti, da se sprostimo v Takayami v tradicionalni japonski kopeli »Onsen«.

10. 11. in 12. dan: Takayama - Kyoto
Potovanje po Japonski bomo zaokrožili s spoznavanjem znamenitosti starodavnega Kjota. Spoznali bomo zlati 'Kinkaku-ji' paviljon, ki je ena največjih znamenitosti Japonske. Prav tako nas bodo navdušili kamniti vrtovi templja Ryoan-ji. Sprehodili se bomo po četrti Gion, kjer bomo morda odkrili kakšno gejšo. Prav tako bomo odkrivali lepote na zahodnem obrobju Kjota v Arashiyami, kjer nas bodo navdušile jesenske barve. Polni lepih vtisov se bomo vrnili domov.

13. dan: Z vlakom se bomo odpravili na letališče v Osaki, sledi prijava na let in polet z vmesnim prestopanjem do Benetk. Sledi še transfer do Ljubljane, Celja in Maribora.
 

Japonska


Cena potovanja na osebo: 2.190 € pri 14 potnikih

Foliage in Nikko
V ceno je vključeno:
 • Transfer na letališče in nazaj;
 • Povratno letalsko karto na relaciji Benetke – Tokio, Osaka – Benetke s taksami;
 • Vse nastanitve v hostlih;
 • Vsi transferji po Japonski z vlaki in avtobusi;
 • Vse vstopnine skladno s programom;
 • Poldnevni izlet v vas Shirakawa;
 • lokalnega vodnika;
 • 1 X onsen kopel;
 • Slovenskega vodnika, organizacija izleta in DDV.
Pri 8 – 13 potnikih je cena višja za 100 € na osebo. Največje število potnikov je 20.

Cena ne vključuje: prehrane, stroškov osebne narave.

Možna doplačila:
 • Zavarovanje rizika odpovedi v vrednosti 5,55 % aranžmaja;
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini; 22,08 €
 • dvoposteljna soba v hotelu, ali njihovih penzionih z zajtrkom, 249 € na osebo
 • enoposteljna soba na vprašanje 
Rok za prijavo je 2. avgust 2015

Program se uradno izvaja preko agencije Eko potovanja Damjan Končnik s.p. Cena je preračunana na dan 24. december 2014. 
 
Ravbar Potovanja - Odkrivajte svet z nami