Novice‎ > ‎

Posebna cena za potovanje Ekvador z Galapagosom (prvi maj)

objavljeno: 15. feb. 2011 11:49 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 15. feb. 2011 11:56 ]
Potovanje smo bistveno pocenili glede na predhodno objavljeno ceno. Zakaj? V zadnjem mesecu smo že tretjič odkrivali Ekvador in smo se dogovorili direktno z vsemi ponudniki turističnih storitev (brez posredovanja lokalne agencije). Največ pa smo prišparali pri ogledih Galapaškega otočja, kjer bomo delali enodnevne izlete, ki precej pocenijo potovanje.
 
Cena za potovanje je izredno ugodna in letalske karte so že plačane.  Se pravi, da gremo 100%!
 
Dežela nas je spet čisto prevzela in aprila vas vabimo na potovanje, ki je pravi biser za vse ljubitelje narave (od Andov, prave amazonske džungle do morskega dela z Galapagosom). Ekvador je popotniška destinacija, ki zadovolji še tako zahtevnega popotnika. 
 
 
Aktivni
Ekvador z enkratnim Galapagosem
 • Termin: 13.4. - 3.5.2011 (prvomajski prazniki)
 • Trajanje potovanja: 21 dni 
 • Skupina: min. 10 – maks. 19 oseb
 • Cena: le 2.560 EUR pri številu 15 oseb (in vključuje Galapagos)
 • Vodja ture: Uroš Ravbar oz. Miha Pirher
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
Zakaj z nami v Ekvador in Galapagos:
 • Ekvador šteje med deset najbolj raznolikih držav sveta
 • v Otavalu bomo nakupovali na eni najboljših indijanskih tržnic Južne Amerike in imeli stik z Quichua indijanci
 • čaka nas odkrivanje Andov (panoramska vožnja po Aveniji vulkanov in krajši treking po najvišje delujočem vulkana na svetu Cotopaxi 5.897 m), 
 • obiskali bomo pristen (neturističen) del Amazonije (narodni park Cuyabeno, stik z indijanci, šamanom, lovljenje piranh, iskanje anakond, kajmanov in opic, veslanje z drevakom, trekingi po džungli, bogato živalstvo)
 • aktivno bomo odkrivali eno od čudes sveta vulkansko Galapaško otočje (z posebno floro in favno)
 • kopali se bomo na peščeni plaži, obiskali raziskovalno postajo Charlesa Darwina in od blizu opazovali orjaške želve, legvane, pingvine, morske leve in živali, ki jih ni nikjer drugje
 • čaka vas odkrivanje skritega bisera predela Mindo s stotinami vrst različnih metuljev in ptičev (kolibriji) 
 • vriskali bomo ob adrenalinskih aktivnostih: spuščanje canopy zip lining, kolesarjenje v Banosu, treking do Hudičevega slapu ...
 • vozili se bomo po odmaknjenih indijanskih vasicah, kjer bomo zares lahko občutili stik z državo 
 • čaka nas ogled jezera Quilotoa, ki leži v kraterju vulkana
 • spoznali bomo zanimivo ekvadorsko kulturo in poskusili vse njihove lokalne dobrote
 • je pravi raj za fotografiranje
 • je pristna popotniška destinacija, ki zadovolji še tako zahtevnega popotnika
 • Ekvador odlično poznamo in smo za vas pripravili vrhunce dežele (imamo izredno bogat program)
Program:
Najprej si bomo pogledali ekvator (Mitad del Mundo) po katerem je država dobila tudi ime in kjer boste lahko stali hkrati na severni in južni polobli. Sledi vožnja do skritega bisera dežele Minda, kjer bomo v pristnem »oblačnem« gozdu spoznavali na stotine različnih vrst ptičev (kolibriji) in metuljev in se kot Tarzani spuščali nad gozdom (canopy – zip lining). Sledi odkrivanje najbolj pisane tržnice v Ekvadorju v Otavalu, kjer nas čaka stik z indijanci in njihovimi čudovitimi spominki (raj za nakupe). Potem se premaknemo v najlepši del Amazonije, kjer bomo odkrivali čudoviti park Cuyabeno. Čaka nas lovljenje piranh, iskanje anakond, kajmanov, rečnih delfinov, tapirjev, različnih vrst opic in ptičev tukanov. Z lesenimi čolni se bomo vozili po idilični laguni, z lokalnim vodičem trekali po pravi džungli, imeli stik z indijanci plemena Siona in poskušali najti pravega šamana. Spali bomo v preprostih kolibah v prvobitnem stiku z naravo. Sledi vrnitev v Quito in odkrivanje živahne prestolnice s starim kolonialnim mestnim jedrom (UNESCO). Pogledali si bomo vse glavne znamenitosti mesta, ki leži na 2800 metrih in je obdano z andskimi gorami in ognjeniki. Sledi vožnja po panoramski cesti »Aveniji vulkanov«, kjer nas čakajo pogledi na Ande. Spoznali bomo tipično andsko pokrajino, s preprostimi indijanskimi vasicami in laguno Quilotoa, ki leži v vulkanskem kraterju. Raziskovali bomo tudi narodni park Cotopaxi, kjer kraljuje najvišji aktivni vulkan na svetu (5.897 m) in kjer bomo lahko dosegli najvišjo točko potovanja 4.600 m. Na naslednji postaji v Banosu, nad katerim kraljuje aktivni vulkan Tungurahua, se bomo namakali v termalnih vrelcih in aktivno odkrivali zanimivo okolico s številnimi lepimi slapovi (kolesarjenje ...). Sledi čudovita vožnja preko Andov (mimo najvišje gore Ekvadorja, Chimboraza) vse do Guayaquila, od koder bomo poleteli 1000 km daleč na Galapaško otočje, ki je resnično nekaj posebnega, zaradi svoje izoliranosti. Naslednje dni se bomo lahko družili z orjaškimi želvami (po katerih se otočje imenuje), morskimi levi, galapaškimi pingvini, kopenskimi in morskimi legvanami, številnimi pticami, rakovicami, delfini in drugimi živalskimi vrstami, ki jih ne boste videli nikjer drugje na svetu. Na izletih z ladjo boste lahko občudovali ognjenike, pokrajino oblikovano iz lave ter lepe plaže. Ker je april eden najtoplejših mesecev je primeren za kopanje in snorklanje. Program priporočamo vsem, ki si želijo na popotniški način odkrivati svet.       
 
Cena: 2.560 /pri številu 15 oseb (40  popusta, če ste že potovali z nami), doplačilo za manjšo skupino 10 – 14 oseb 120 €.
 
Pri 21 dnevni turi so 1.060 € stroški let. karte z pristojbinami ter 390 € organizacija in spremstvo, 1.110 € so ocenjeni stroški. Naše potovanje je drugačno saj vse stroške plačujemo na licu mesta. Pred odhodom se poravna stroške letalskega poleta oz. transferja na letališče, organizacije in spremstva ter zavarovanje Coris.
Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive, zato 100% zagotavljamo le ceno, ki jo plačate za organizacijo in spremstvo.
 
Ocenjeni stroški na in pred potovanjem = 1.110 eur, od tega nočitve 200 eur (popotniški hoteli brez lokalne kategorizacije), povratna let. karta Galapagos z vsemi taksami 320 eur, vsi transferji (z privatnimi avtobusi, rednimi avtobusi, taksiji) 80 eur, tura Cuyabeno 155 eur, najem lokalnega vodiča 30 eur, izhodna taksa iz države 30 eur, vstopnine po programu ter vstop v narodne parke Cotopaxi, Cuyabeno in Galapagos 95 eur, ture po Galapagosu 200 eur.
  
Cena ne vključuje: hrane in pijače (ker je zelo poceni, ocenjujemo, da boste za vse skupaj porabili le 170 eur, na izletih je hrana marsikje že vključena), Coris zavarovanja, prevoza na letališče (ca 60 eur), spominkov.
 
200 € akontacije se vplača ob rezervaciji na prvem srečanju ali pa se nakaže na račun agencije. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Preostanek plačila potovanja se plača najkasneje en mesec pred odhodom na račun agencije. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. 

Fotogalerija (v kratkem bom objavil slike oz letošnjega potovanja):

Vodič na turi:

Uroš Ravbar oz. Miha Pirher, gsm: 031-684 651, email: uros.ravbar@gmail.com
 
Zakaj ZDAJ z nami v Ekvador?
Po napovedih naravovarstvenikov naj bi bilo galapaško otočje čez nekaj let zaprto zaradi ohranjanja naravnega ravnotežja. Tudi če se to ne bo zgodilo pa bodo zagotovo omejili prihod turistov, kar bo privedlo do zviševanja cen.
Potovanje po Ekvadorju se vam bo vtisnilo globoko v spomin. Prijetni domačini, čudovita narava, bogat program, entuziastični vodič in družba popotnikov so zagotovilo za lep dopust.

Zanimam se za potovanje:

Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com
V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program. 

Splošne info:

 • Kako potujemo? Ekvador raziskujemo z avtobusom in vsemi drugimi prevoznimi sredstvi (ladja, lesena piroga, kolesa ...). Dodatno koristimo povratni let Guayaquil - Galapagos - Quito.  
 • Nastanitev: Spi se v popotniških hotelih brez lokalne kategorizacije in preprostih kolibah v parku Cuyabeno (3x).
 • Hrana: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano.  
 • Zahtevnost poti: Tura je primerna za kogarkoli.
 • Število oseb: min 10 – max 19
 • Vreme: V Ekvadorju se vreme spreminja glede na območje v katerem se nahajaš in je zelo nestabilno. April je eden najboljših mesecev za obisk Ekvadorja.       
 • Zdravje: Več na www.zdravinapot.net 
 • Varnost: Varnost je visoka. Kriminala je zanemarljivo malo. Kot povsod morate paziti na svojo lastnino.
 • Spominki: Ekvador ima ogromno lepih in poceni spominkov.  
 • Vizum: Slovenci za obisk države ne potrebujemo vize.
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.
 
Zanimivost:
Galapaško otočje sestavlja preko 50 vulkanskih otokov na površini 4.500 kv. km. Na otočju je biolog Charles Darwin na odpravi z ladjo Beagle leta 1835 preučeval nenavadno in edinstveno živalstvo in svoja spoznanja vključil v evolucijsko teorijo v knjigi Nastanek vrst.

 

Izsek iz knjige Potujmo skupaj okoli sveta, Uroša Ravbarja, ko govori o ekvadorskem parku Cuyabeno:

“Jairo je bil prava enciklopedija. Ves čas, ko sva bila z njim, je šlo za prave učne ure preživetja v naravi. Svet se mi je odprl v vsej lepoti. Spala sva sredi džungle, kamor zaidejo le redki popotniki. Zato pa je bilo v okolici toliko živali. In ni lepšega od tega, da te zjutraj zbudi ptičje petje, da gledaš odseve dreves v vodi in romantične zahode. Da se v leseni pirogi voziš po laguni in gledaš, kako se kajmanu v luninem svitu svetijo oči. Ko si v krajih, kjer ni elektrike ne interneta. Kjer se živi kot pred sto in več leti. Kjer ni stresov in hitenja, avtomobilov in smoga. Kjer je sožitje z naravo. Še so taki kraji na svetu za ljudi, ki hočejo več od življenja.”
 
Ravbar Potovanja - Odkrivajte svet z nami
Comments