Novice‎ > ‎

Potopisna predavanja Irska, Škotska in zadnje prijave za Namibijo, Bocvano, Vikt. slapove

objavljeno: 8. mar. 2012 04:04 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 8. mar. 2012 04:04 ]

Pozdravljeni,
1. Vljudno vas vabimo na potopisna predavanja Damjana Končnika o Irski in Škotski.

IRSKA je deželi piva in glasbe, pa tudi neokrnjene narave, mirnih jezer, neskončnih pašnikov in travnikov. Poleg narave vam bo predstavil tudi njeno zgodovino, ki je bila velikokrat pravo nasprotje zelene umirjenosti. Predstavil vam bo tudi njene prastare korenine, kakšno legendo ter manj in bolj znane Irce.

ŠKOTSKA je za mnoge dežela gradov, pa tudi spektakularne narave, ki jo poznajo le redki. Na potovanju vam bo predstavil Notranje in Zunanje Hebride, spektakularne plaže, čeri s pticami, neolitske spomenike... Za konec se bomo sprehodili še po najbolj živahni prestolnici Evrope v avgustu - Edinburgu.

12. marca ob 19.30 uri potopisno predavanje o Irski v Hostlu Celica, Zavod Šouhostel, Metelkova 8 v Ljubljani;
14. marca ob 19. uri, potopisno predavanje o Irski in Škotski v klubu Branibor, Stanetova 27 v Celju;
15. marca ob 20. uri, potopisno predavanje o Irski v Mladinskem Centru v Medvodah – Klub Jedro, Cesta ob Sori 15 v Medvodah;
16. marca ob 19. uri, potopisno predavanje o Irski in Škotski v Čajarni, Glavni trg 17 v Novem mestu.
Predavanja so namenjena tako osebam, ki bi potovali v te države, kot individualnim popotnikom, pa tudi vsem ostalim, ki vas zanimajo potovanja. 
 
2. Za prvomajsko potovanje vas vabimo v Namibijo, Bocvano in Viktorijine slapove – potovanje je potrjeno in na voljo je še 6 prostih mest – prijave sprejemamo le še do 17.3.2012 (sprejemamo zadnje prijave).
• Termin: 18.4. – 7.5.2012
• Za potovanje potrebuješ: 20 dni
• Info: Uroš Ravbar, Gsm: 031-684 651, E-mail: uros.ravbar@gmail.com
Potovanje je namenjeno vsem ljubiteljem narave (živali) in fotografije, saj bo lepih motivov resnično ogromno. Namibija je država, ki očara še tako zahtevnega popotnika s svojimi prostranstvi, peščeno puščavo Namib, čudovitim narodnim parkom Etosha (levi, sloni, žirafe, nosorogi ...), fotogeničnim plemenom Himbami in s svojo urejenostjo. Bocvana navduši z delto reke Okavango, puščavo Kalahari in tradicionalnim plemenom San (Bušmani), eden od vrhuncev pa bodo sigurno najmogočnejši slapovi v Afriki, Viktorijini slapovi (iz lepše zambijske strani), kjer se boste lahko prepustili številnim adrenalinskim užitkom (hoja z levi, rafting po reki Zambezi ...).
Najlepše pa je, da ne boste le videli, ampak resnično doživeli pravo Afriko.

Srečno!

Comments