Novice‎ > ‎

Potopisni večer TRANSIBIRSKA, ISLANDIJA, ŠKOTSKA, IRSKA, 3.4. v Ljubljani

objavljeno: 3. apr. 2012 02:41 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 3. apr. 2012 02:42 ]
Vabimo vas na predstavitev naših potovanj s krajšimi potopisnimi predavanji Damjana Končnika.
LOKACIJA: svetovna kavarna Sputnik (Tržaška cesta 128) v Ljubljani
Kako najti: http://www.sputnik.si/slo/koordinate/
Kdaj: v sredo, 4. aprila 2012 

ob 18:00 uri: POTOVANJE S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO
Kar nekaj posameznikov nas je poklicalo in izrazilo željo, da pripravimo potovanje za manjšo skupino od Moskve do Irkutska ali Vladivostoka. Predstavili vam bomo opcije in programe, ki smo jih organizirali lani za posameznike in manjše skupine. Skušali vas bomo združiti, da boste imeli na potovanju prijetno družbo. Septembra 2012 pa imamo potovanje z vodnikom. 

ob 19:00 uri: ISLANDIJA MED VULKANI IN LEDENIKI
Za vas smo pripravili aktivno potovanje po najlepših predelih Islandije, ki je s svojo unikatno naravo ena najbolj posebnih dežel Evrope. Na potovanju boste spoznali veličastne slapove, slikovite gore, mogočne ledenike, tople vrelce… 

ob 19:40 uri: ENKRATNA ŠKOTSKA 
Na potovanju vam bo predstavil najlepše predele Škotske s poudarkom na izjemni pokrajini Hebridov, Višavja in otočja Orkney. Odpravili se bomo na morje, da izsledimo tjulnje in delfine ter spoznamo način življenja ribičev. Na potovanju bomo spoznali najpomembnejša arheološka mesta Škotske Za konec potovanja smo prihranili še Škotsko prestolnico -Edinburg. 

Ob 20:20 uri: SMARAGDNA IRSKA 
Predstavili vam bomo doživljajsko potovanje skozi prekrasno irsko pokrajino na katerem bomo spoznali živahna mesta, nacionalne parke, Aranske otoke, visoke čeri, izjemne bazaltne formacije ter Belfast in Dublin. Vse skupaj bo prepleteno z miti in legendami, ki še danes zaznamujejo življenje Irske. V pubih bomo spoznali živahen temperament Ircev, plesi in glasba so sestavni del njihovega življenja. 

Predavanja so namenjena tako osebam, ki bi potovali v te države, kot individualnim popotnikom, pa tudi vsem ostalim, ki vas zanimajo potovanja. Damjan bo na voljo za vsa vprašanja. Vabimo vas, da si vzamete čas za sproščen popotniški večer. 

Poleti vas vabimo da se nam pridružite na naslednjih potovanjih:
- Peru - po sledeh Inkov (13. - 30.6.2012) - tura je potrjena - še 8 mest (zelo ugodne let. karte)
- Venezuela (7. - 20.7.2012) - kmalu potrjeno (popust) 
- Best of Kanada in Yellowstone (7. - 27.7.2012) - tura je potrjena - še 6 mest (ravno plačujemo let. karte)
- ZDA parki ( 1. – 19.8.2012) – tura je potrjena - še 6 oseb 
- Mongolija (28.7. - 18.8.2012) - tura je potrjena - še 7 mest

Ali ste vedeli: 
Mongolija je najbolj redko naseljena država na zemlji, na enem kvadratnem kilometru živi le 1,4 človeka, skupaj pa okoli 3 milijone. 
Najstarejši narodni park na svetu je Yellowstone, ustanovljen leta 1872. 
Venezuela je edina celinska država kjer je pristal Kolumb. Slap Angel s 979 metri je najvišji slap na svetu.
Inti  Raymi je drugi največji in najpomembnejši praznik v J. Ameriki – takoj za karnevalom v Riu De Janeiru. Po inkovski mitilogiji je Inti inkovski bog sonca. V inkovskem jeziku pa Inti pomeni sonce, Raymi pa praznovanje, od tu tudi ime  - praznovanje sonca. 

Lepo vabljeni,

Ekipa Ravbar potovanja