Novice‎ > ‎

Potopisno predavanje JEMEN s SOKOTRO in ZDA parki Petra Eržena v Ljubljani

objavljeno: 20. mar. 2013 01:54 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 20. mar. 2013 01:56 ]
Vabimo vas na potopisni predavanji o JEMNU S SOKOTRO in AMERIŠKIH NARODNIH PARKIH Petra Eržena 

Termin: sreda, 27.3.2013, ob 19. uri naprej v gostilni pri Micki (Novo naselje 1) v Ljubljani.

Kako do gostilne pri Micki? Obvoznico zapustite na JV delu mesta na izvozu Bizovik & Sostro in peljete ca 300 metrov po Litijski cesti v smeri ven iz mesta (smer Sostro). Gostilna pri Micki je na levi strani cesti.

http://www.sloveniaholidays.com/gostilna-pri-micki?ID= (zemljevid, kako do gostilne Micka)

ob 19.00 uri Ameriški narodni parki (1. - 18.6.2013 in 31.7. - 18.8.2013) – predstavitev najlepših parkov sveta (s trekingi in večeri ob tabornem ognju), idealno potovanje za prvo pot izven Evrope     

ob 19.40 uri Pravljični Jemen s Sokotro (26.10. - 9.11.2013)
Jemen je svojevrstna eksotika, Arabija, kot je nekoč bila. Gre za deželo, ki v zahodnem svetu buri duhove s svojim načinom življenja. Kjer vsi moški nosijo za pasom zakrivljene nože jambije, zakrite ženske zunaj hiše morda pokažejo le svoje oči, dnevni ritem pa se vrti okoli kata. Pestra pokrajina, edinstvena arhitektura utrjenih gorskih vasic, obdanih s strmimi terasami. Za konec pa še skok na Sokotro, otok sredi Arabskega morja, ki zaradi odmaknjenosti nenavadnega rastja velja za arabski Galapagos. Raj za sprehode, fotografe in popotovalne sladokusce. 
Po številnih obiskih dežele je Petrov moto še vedno: »Jemen je izjemen!«

Peter Eržen je popotnik po duši, ki najbolj uživa, ko opravlja svoj poklic, vodi skupine po različnih predelih sveta. 
Vodil bo tudi letošnji potovanji po ZDA parkih (avgust) in Jemnu (oktober/november). 

Ker so Petrova predavanja zelo zanimiva vam ta potopisni večer toplo priporočamo.  

PRVOMAJSKA POTOVANJA

V kolikor pa se še niste odločili kje bi preživeli prvomajske praznike vas vabimo na potovanje v skrivnostni Iran (24.4. - 4.5. oz. 9.5.2013) - od čudovitega Esfahana, Persepolisa, Yazda in Shiraza do odkrivanja puščave, prekrasnih panoram in skrivnosti gradu Alamuta. Na vas čaka eden najbolj gostoljubnih narodov sveta

Iran je resnično pravi popotniški biser. Dežela vzbuja številne predsodke, saj je znana po svoji konzervativni islamski politični ureditvi, v resnici pa je to dežela izjemno gostoljubnih in prijaznih ljudi. Iran se ponaša tudi z neverjetno pestro in pomembno zgodovino ter s številnimi kulturnozgodovinskimi mojstrovinami in tudi s prekrasno in raznoliko naravo... Potovanje bo vodila kvalitetna vodnica Ksenijo Čermelj, ki Iran odlično pozna. 

Pošljite nam email na uros.ravbar@gamil.com, da vam pošljemo program z vsemi informacijami. 

Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo. Lepo pozdravljeni,

Ekipa Ravbar Potovanja