Novice‎ > ‎

Antarktika v novembru 2013 - vsi termini in cene NOVO

objavljeno: 23. okt. 2012 03:45 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 23. okt. 2012 03:47 ]

čarobna pokrajina
Antarktika - ekspedicija v deželo ledenih sanj 

 Si upate z nami na polarno ekspedicijo, katero ne boste nikoli pozabili? Gre za naše najbolj ocenjeno potovanje!
Pozor: zaradi velikega povpraševanje se lahko kabine zasedejo več kot eno leto pred začetkom potovanja! 

17 dnevno potovanje z vrhuncem 12 dnevno ekspedicijo z ladjo na Antarktiko - Eden najbolj izoliranih predelov sveta - Plutje skozi Drakov preliv - Opazovanje mogočnih ledenikov – Navdihujoča pokrajina in edinstveno živalstvo – Kolonije pingvinov, tjulnov, možnost opazovanja kitov – Dvakrat na dan s posebnimi čolni odkrivamo Antarktiko – Predvidenih je 12 izletov na celino (krajši trekingi) – Za Antarktiko imamo dva dodatna dni - Preleti albatrosov in plutje mimo Shetlandovih otokov – Edinstvena ekspedicija na drug konec sveta
so trenutki ko ostaneš brez besed

Za vas smo izbrali posebno ekspedicijsko ladjo z odlično posadko. S to ladjo smo že potovali po Antarktiki in smo bili nad njo in njenim osebjem navdušeni. Predavatelji in ekspedicijska ekipa so odlični, tudi predavanja so izredno zanimiva. Poskrbeli smo tudi za kvalitetno slovensko vodenje Petra Eržena. Ladja je bila popolnoma prenovljena leta 2009 in lahko sprejme le 132 potnikov, kar zagotavlja pristno doživljanje na križarjenju. Na njej boste imeli pisano druščino popotnikov iz vseh koncev sveta. 

Možnost izvedbe križarjenja za individualne potnike (angleško vodenje) je v naslednjih terminih:
26.11. – 10.12.2013 (10 dni križarjenja, od 3.599 eur/osebo + ocenjeni stroški ca 1.700 eur) 
18.12.2013 – 4.1.2014 (13 dni, od 6.299 eur/osebo + ocenjeni stroški ca 1.700 eur)
30.12.2013 – 13.1.2014 (10 dni, od 4.549 eur/osebo + ocenjeni stroški ca 1.700 eur)
27.1. – 10.2.2014 (10 dni, od 4.549 eur/osebo + ocenjeni stroški ca 1.700 eur)
5.2. – 19.2.2014 (10 dni, od 4.549 eur/osebo + ocenjeni stroški ca 1.700 eur)
14.2. – 28.2.2014 (10 dni, od 4.549 eur/osebo + ocenjeni stroški ca 1.700 eur)
23.2. – 12.3.2014 (13 dni, od 4.949 eur/osebo + ocenjeni stroški ca 1.700 eur)
7.3. – 24.3.2014 (13 dni, od 4.199 eur/osebo + ocenjeni stroški ca 1.700 eur)

VODENO POTOVANJE S SLOVENSKIM VODNIKOM JE V TERMINU: 15.11. – 1.12.2013 
Cena: 3.799 eur/osebo za križarjenje (gre za 12 dnevno ekspedicijo, 4 osebe v kabini) + ocenjeni stroški 1.900 eur 

Cena velja pri minimalno 12 udeležencih potovanja. Pri manjšem številu se potovanje lahko vseeno izpelje ob doplačilu. Možnost podaljšanja ture po v Patagonijo, slapov Iguasu oz. glede na vaše želje. 

ležanje na Antarktiki
Cena križarjenja vključuje:
 • 11x spanje na ladji v štiriposteljnih kabinah, na ladji imamo vključene vse obroke – polni penzion),
 • 1x spanje v Ushuai v hotelu **** (nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi),
 • na ladji neomejeno pitje vode, kave in čaja,
 • predvidenih je 12 izletov s čolni zodiaki (možnost krajših trekingov po Antarktiki),
 • predavanja in izobraževalne programe na ladji v angleškem jeziku (slovenski vodnik bo poskrbel za povzetke predavanj),
 • najem škornjev za hojo po Antarktiki.
Prištejte še ocenjene stroške (1.900 eur):
 • ca 1000 eur povratna let. karta z vsemi taksami Ljubljana (oz. bližnja letališča) - Buenos Aires,
 • ca 300 eur stroški povratnega leta z vsemi taksami Buenos Aires - Ushuaia,
 • 450 eur stroški vodenja profesionalnega slovenskega vodnika in organizacije,
 • ca 150 eur stroški nastanitve v Buenos Airesu - hotel *** z zajtrkom (2x) v dvoposteljni sobi, vsi transferji z/na letališča (Buenos Aires in Ushuaia), voden ogled Buenos Airesa.
Cena ne vključuje: dodatnih pijač na ladji pri obrokih (voda je pri obrokih vključena), nekaj obrokov v Buenos Airesu in Ushuai, opcijskega izleta v Ushuai in predstave tanga v Buenos Airesu, spominkov, zavarovanja, napitnin, eventuelnega prevoza na letališče.

Doplačilo za dvoposteljno kabino na ladji je 1.400 eur/osebo. 
Doplačilo za kampiranje na Antarktiki je 59 eur/osebo (vse šotore, podloge in spalne vreče vam bodo v tem primeru zagotovili, enkrat boste tako lahko prespali na celini).

S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih zagotovimo odhod. Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Ravno tako je cena letalske karte le okvirna in se spreminja glede na letališke pristojbine. Svetujemo, da se prijavite čimprej, saj vam bomo le tako lahko zagotovili ustrezne kabine po objavljenih cenah. 

SPLOŠNI POGOJI: Ker za potovanje po Antarktiki veljajo drugačni pogoji kot za ostala naša potovanja, se plača ob prijavi 500 eur, ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, celoten znesek pa najkasneje tri mesece pred potovanjem, ko je tudi zadnji rok za prijave. Zaradi nepredvidljivosti potovanja je obvezno doplačilo za riziko odpovedi, ki znaša 3,6% vrednosti aranžmaja. Cene garantiramo do zasedbe kabin (zaradi izredno kratke sezone se kabine lahko zasedejo tudi eno leto vnaprej).  

Okviren program po dnevih:

Zaradi nepredvidljivosti potovanja po Antarktiki se lahko program spremeni oz. prilagodi vremenskim razmeram!


1. dan: Ljubljana – Buenos Aires (obroki na letalu)
Zbor na letališču Jožeta Pučnika (oz. bližnjih letališč) in polet proti Buenos Airesu.
 
2. dan: Buenos Aires, hotel *** z zajtrkom (dvoposteljne sobe)
Pristanek v Buenos Airesu. Transfer v mesto in ogled vseh glavnih znamenitosti argentinskega glavnega mesta, ki ga imenujejo tudi »Pariz Južne Amerike«. Na vodenem ogledu si boste pogledali vse glavne znamenitosti mesta: Obelisk, predel La Boca z najlepšim delom Caminito (slikovita četrt umetnikov in plesalcev tanga), zanimivo pokopališče Recoleta, kjer počiva Evita, predel San Telmo, glavni trg (z znamenito Casa Rosado in katedralo). 
 
3. dan: Buenos Aires – Ushuaia, hotel **** z zajtrkom (dvoposteljne sobe), 
Dopoldan prosto za samostojno odkrivanje Buenos Airesa, popoldan daljši let na skrajni jug Južne Amerike, zanimivega mesta Ushuaia. Najverjetneje se boste počutili kot, da ste prišli na konec sveta.
 
4. dan: Ushuaia – vkrcanje na ladjo (zajtrk, večerja)
Dopoldan prosto za odkrivanje mesta Ushuaia z okolico. Svetujemo poldnevni izlet v narodni park Tierra del Fuego in vožnjo z zgodovinskim vlakom El Tren del Fin de Mundo, ki je včasih prevažal kaznjence. Zanimiv je tudi ogled muzeja Maritimo & Museo del Presidio (kjer je bil nekoč zloglasni zapor). Pozno popoldan se bomo vkrcali na posebno ekspedicijsko ladjo. Sledi plutje skozi Beaglov kanal. Prvo opazovanje sončnega zahoda na ladji (dnevi bodo izredno dolgi).      

5.-6. dan: Plutje skozi Drakeov preliv (2x polni penzion)
Naša avantura se začne s ca 700 km dolgim prečenjem preliva, ki se imenuje po angleškem raziskovalcu Sir Francis Draku iz 16. stoletja. Vsakodnevno boste imeli predavanja vaših ekspedicijskih ekspertov za živalstvo. Počasi bo vedno več pogledov usmerjenih proti morju in morda uzremo prvi ledenik, kite ali albatrose.
 
7.-12. dan: Antarktični polotok in Južni Šetlandski otoki (6x polni penzion) 
V naslednjih šestih dneh boste priča eni najbolj spektakularnih pokrajin sveta in uživali boste v opazovanju unikatnega živalstva. 
Vsak dopoldan in popoldan (2x dnevno, odvisno od vremenskih razmer) se boste s posebnim čolnom zodiakom zapeljali na celino, kjer boste lahko hodili po edinstvenih predelih (krajši trekingi). Čakajo vas različne vrste pingvinov, tjulni in morski levi. Ne bo manjkalo samostojnega odkrivanja, kjer vas bo čakalo nešteto fotografskih motivov (čudovite ledene gore, ledeniki in divja pokrajina). Antarktika je tudi idealen kraj za opazovanje kitov. Namesto klasičnih štirih dni imamo kar šest dni za odkrivanje Antarktike.    

13.-14. dan: Drakeov preliv (2x polni penzion)
Začne se naša pot proti severu in pristanišču Ushuaia. Čas bo za gledanje enkratnih posnetkov iz Antarktike in strokovnjaki za živalstvo nam bodo odgovarjali na vsa vprašanja. Lahko bomo ugledali tudi kakšnega kita iz opazovalne ploščadi.
 
15. dan: prihod v Ushuaio (zajtrk), let v Buenos Aires, hotel *** z zajtrkom (dvoposteljne sobe)   
Zjutraj bo ladja pristala v Ushuai, sledi izkrcanje, prevoz do letališča in let proti Buenos Airesu. Transfer do mesta. Zvečer vam lahko opcijsko uredimo argentinsko pojedino z najboljšimi zrezki in predstavo tanga. 

16. dan: Buenos Aires – let domov 
Dopoldan prosto za odkrivanje Buenos Airesa, nakupovanje zadnjih spominkov. Popoldan polet proti domu. 

17. dan: prihod domov.
.
Pomembno opozorilo:
Program je okviren in se lahko spremeni. Vožnja je odvisna od vremenskih pogojev in samega ledu. Ravno tako ne moremo garantirati, da boste videli vse omenjene živali, saj gre za nepredvidljivo okolje. Fleksibilnost je ključ do uspeha ekspedicije. Program je okviren, ker se zaradi premikajočih se ledenih plošč in spremenljivega vremena nikoli ne ve točno, kje bo potovala ladja. Antarktiko bomo odkrivali v poletnem času, ko je vreme najbolj stabilno. Sezona na Antarktiki je izredno kratka (november – marec).  Decembra in januarja so dnevi najdaljši (tudi do 20 ur sonca), temperature pa najvišje. Na našem zadnjem organiziranem potovanju je bila najnižja izmerjena temperatura 2 stopinje Celzija. 

Fotogalerija iz naše ture po Antarktiki (avtor Uroš Ravbar):

Antarktika Ravbar Potovanja


Dodatne informacije:
1. Vsi udeleženci morajo izpolniti medicinski vprašalnik pred potovanjem. 
2. Na ladji je maksimalno 132 potnikov. 
3. Vsa hrana na ladji je vključena v ceno. Hrana je pripravljena po mednarodnih okusih, vsak dan bo na voljo veliko različnih jedi. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. 
4. V ceni je neomejeno pitje vode, kave in čaja.
5. Na ladji je potrebno imeti 200$ za rezervo kot poseben »emergency« fond. 
6. Priporočljiva napitnina na ladji (za osebje na ladji in vse predavatelje) je od 120 - 180$, ki se pobere na koncu potovanja. Napitnina ni obvezna ampak priporočljiva.
7. Svetujemo da imate s seboj raje $ kot EUR.

Predviden vodnik na turi:

Peter Eržen, gsm: 031-684 651 (Uroš), email: uros.ravbar@gmail.com 

Vodič Lonely Planet pravi: »Noben prostor na zemlji se ne more primerjati z ogromno belo divjino sestavljeno iz snega, ledu, vode in skale. Antarktika te naravnost očara s svojo lepoto.« 

Antarktika je kontinent superlativov. Je najhladnejši, najbolj vetroven, najbolj suh, najbolj leden in najvišji od vseh kontinentov sveta (povprečno je visok prek 2250 metrov). Je celina z najdaljšimi dnevi in hkrati najdaljšimi nočmi. Je dom največje koncentracije živali v naravnem okolju in je ena zadnjih pravih divjin, katero so odkrili prvi raziskovalci in lovci na kite pred manj kot dvesto leti. 

raj za fotografe

Antarktika - zakaj z nami na pot:
 • izbrali smo posebno ekspedicijsko ladjo, na kateri bodo predavatelji in strokovnjaki za Antarktiko, ki vam bodo odgovorili na vsa vprašanja,
 • počutili se boste kot prvi raziskovalci, ki odkrivajo nov, neodkrit kontinent,
 • ker ponujamo resnično najboljšo kombinacijo med ceno in kvaliteto, 
 • ker gremo namesto klasičnega 10 dnevnega ogleda na 12 dnevno turo (dva dni dodatnega odkrivanja Antarktike),
 • ker si boste lahko dodatno pogledali najlepše mesto Južne Amerike, Buenos Aires,
 • čakajo vas najboljši argentinski zrezki (najboljše meso na svetu) in sproščeno vzdušje,
 • odkrivali boste zanimivo Ushuaio, ki resnično leži na koncu sveta,  
 • ker se bomo maksimalno potrudili, da boste z nami preživeli čudovit dopust.

Zanimam se za potovanje

Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com 
V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.  

vsak dan smo imeli dva ogledaSplošne info:

 • Kako potujemo? Argentina – prevozi iz letališč z lokalnimi prevoznimi sredstvi, Antarktika – s posebnimi čolni zodiaki in ekspedicijsko ladjo.   
 • Nastanitev: 11x se spi na ladji (4 osebe v kabini; možnost dvoposteljne kabine ob doplačilu), 2x v Buenos Airesu hotel *** z zajtrkom v dvoposteljni sobi, 1x v Ushuai hotel **** z zajtrkom v dvoposteljni sobi.
 • Hrana: Argentina slovi po izredno kvalitetni hrani, sploh njihovo meso šteje za najboljše na svetu. Na ladji imamo po tri obroke na dan (večinoma je buffet z pestro izbiro hrane). Hrana je prilagojena tudi za vegetarijance.
 • Zahtevnost poti: Tura je primerna za kogarkoli.
 • Število oseb: min 12 – max 24 oz. min 2 osebi v ostalih terminih.
 • Vreme: Na obali so običajne temperature med 0°C do 6°C v njihovih poletnih mesecih (v katerih bomo mi potovali). Notranjost celine je precej hladnejša.   
 • Zdravje: Previdni moramo biti, da nas ne opeče sonce. S seboj moramo imeti kvalitetna sončna očala. Ravno tako je potrebno veliko piti, da ne pride do dehidracije. Obstaja nevarnost morske bolezni, zato so priporočljive tablete proti slabosti. Izpolniti bo potrebno tudi poseben zdravniški formular.  
 • Varnost: Argentina je med najvarnejšimi državami Južne Amerike. Na turi z ladjo so nevarne ledene gore, vendar je naša ladja narejena prav za najbolj ekstremne pogoje. 
 • Spominki: Argentina ima kar nekaj lepih spominkov. Antarktika pa ima omejene spominke, vendar se jih tudi da dobiti (npr. nakup v angleški bazi Port Locroy).  
 • Vizum: Slovenci za obisk Antarktike in Argentine ne potrebujemo vize.  
 • Oblačila: So podobna kot pri hoji v gorah pozimi (goreteks spodnji, zgornji del in windstoper, za bolj občutljive eventuelno puhovka). Posebne gumijaste škornje za hojo po Antarktiki boste dobili na ladji. Seznam vseh oblačil boste dobili pred potovanjem.
 • Elektrika: 220 V z evropskimi vhodi. 
 • Pranje: Na ladji je možno ob doplačilu urediti pranje. 
 • Plačevanje na ladji: Je možno s kreditnimi karticami in gotovino. 
 • Telefon in internet: Ob doplačilu se boste lahko po telefonu javili domačim iz ladje, ravno tako je možna uporaba interneta (počasna povezava, doplačilo).

Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org

Nekaj vtisov potnikov iz našega potovanja po Antarktiki:

Ocena potovanja: 10 – vrhunsko potovanje
Zelo zadovoljen z vodnikom.
Najboljša je bila neokrnjena Antarktika, odlična posadka na ladji.
Boštjan
 
Ocena potovanja: 10 -odlično organizirano potovanje
Zelo zadovoljni z vodnikom. Najlepša je bila čarobna zasnežena pokrajina.
Marijana
 
Ocena potovanja: 10 – izvrstno potovanje – res nekaj posebnega
Čudovita narava in živalstvo na Antarktiki
Janez
 
Ocena potovanja: 10+  
V spominu mi je ostalo hoja po ledu (zmrznjeno morje), izkrcanje na celino, kiti + tjulnji, modrozelene ledene gore, ledeniki, preživeti Drake brez bruhanja, sterilno antarktično okolje (zrak, voda, tla), privilegij in čast biti tam...
Ocena potovanja: 10, vse je klapalo; maksimalno so se potrudili, da smo čim več videli in doživeli; osebje je bilo prijazno. Z vodnikom sem zadovoljen. Dobili smo dovolj informacij. Potovanje je bilo dobro organizirano.  
Najlepša je bila neokrnjena narava, živali, vožnja z zodiaki;   
Mirko
 
Ocena potovanja: 10 - brez pripomb. 
Z vodnikom zelo zadovoljen. Najlepše je bilo: touchdown na celino, hoja po letu, čudovite barve ledu ...
 
Ocena potovanja: 9-10
Eno mojih najlepših in izpolnjenih potovanj doslej
Profesionalno vodenje
Doživljanje neokrnjene narave in srečanja z ljudmi celega sveta
Tomaž

Ocena potovanja: 10
Potovanje je bilo v dveh delih: popotovanje po Buenos Airesu in Ognjeni zemlji in ekspedicija do in po Antarktiki. Oboje zelo zanimivo in izvrstno organizirano, slovenska skupina simpatična in komunikativna, mednarodna skupnost na ladji enkratna. Vodnik je zelo dobro opravil svoje delo. Izvrstna je bila izbira kanadske agencije za ekspedicijo, dobro so bila izbrana prenočišča na celini. 
Zelo sem bila zadovoljna z njegovim načinom vodenja in posredovanja podatkov, ter ažurnostjo in posluhom pri urejanju sprotnih zadev ter neprestano dobro voljo.
 
Antarktika: razsežnosti ledenikov, ledeno morje, živali, izvrstna organizacija na ladji, nepozabne vožnje z zodiaki, zanimiva in izredno kvalitetno izpeljana predavanja na ladji, brezčasno uživanje v družbi pingvinov in prelepa divjina neokrnjene narave.
Ognjena zemlja – narava, občutek, da si na koncu sveta, veliko časa za samostojna raziskovanja
Buenos Aires: lepo in zanimivo mesto, kjer se tudi sam dobro počutiš, tango je pa itak zakon 
Alenka
 
Greste z nami na čudovito Antarktiko v letu 2013?
 
Kdo si enkrat v življenju ne želi iti na Antarktiko (ledeniki, kiti, pingvini ...) na ekspedicijo na drug konec sveta?
Vabljeni da se nam pridružite na tej nepozabni pustolovščini.
 
Ravbar Potovanja - Odkrivajte svet z nami