Novice‎ > ‎

Potovanje v Etiopijo je potrjeno!

objavljeno: 21. avg. 2012 00:35 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 21. avg. 2012 00:40 ]

Pred slapovi Nila
Etiopija – zadnja afriška divjina

 


Potovanje je potrjeno, zato vas vabimo, da se čimprej prijavite.
Na voljo je še nekaj prostih mest!

Potovanje po Etiopiji je naše najbolj ocenjeno potovanje v zadnjem letu!
Gre za našo uspešnico z odlično lokalno agencijo in kvalitetnim vodenjem. Takih plemen ne boste videli nikjer drugje na svetu.
 
“Etiopija je tako drugačna od preostale Afrike, da jo enkrat v življenju morate obiskati, saj se je tukaj pisala zgodovina človeštva!”
Se imate za prave popotnike? Potem pohitite z obiskom, ker se bo tudi Etiopija čez nekaj let spremenila.

Zakaj z nami v Etiopijo:

 • odkrivali boste deželo izrednih kontrastov in neverjetnih ljudi
 • je zibelka človeštva in krščanstva (so potomci kraljice Sabe, tukaj se nahaja Mojzesova skrinja zaveze)
 • raziskali boste izklesane cerkve v Lalibeli (osmo čudo sveta, Unesco) in gradove v Gondarju
 • čaka nas zelo raznolika narava in treking z dželadami po Simienu (eden najlepših parkov v Afriki)
 • doživeli boste stik s prvinsko Afriko in neverjetnimi plemeni (odkrivanje juga dežele s terenci kjer živijo nepozabna plemena Mursi, Banna, Karo in Hamer), zadnja afriška divjina, kjer se prestavimo za 1000 let v preteklost
 • ker se ne boste le slikali ampak tudi družili s plemeni, plesali z njimi in spali v njihovih vaseh (pristno doživetje!)
 • ker imamo v državi organizirane svoje avte, šoferje, vso kamping opremo (spanje pri plemenih), kuharja, vodiče ... kjer ne kampiramo pa spimo v izredno prijetnih popotniških hotelih
 • ker smo izbrali zares najlepše stvari, ki jih dežela ponuja
 • lahko boste nakupili krasne afriške spominke (poceni), se družili s podobnimi ljudmi kot ste sami in doživeli pravo avanturo
 • ker se bomo marsikdaj ustavili v naključnih vaseh, kjer boste lahko eni prvih popotnikov
 • ker bo to potovanje za vas nekaj posebnega in najverjetneje vam bo Etiopija zlezla pod kožo
Potovanje po Etiopiji je bilo nepozabno. Ruža
 
DODATNO: trudimo se čimveč koristiti lokalnemu prebivalstvu, zato pripravljamo projekt DIREKTNA POMOČ, kjer bodo sredstva pristala direktno pri ljudeh potrebnih pomoči.

Program:

PRVI DEL POTOVANJA (14 dni): Potovanje bomo začeli v Addis Abebi, kjer si pogledamo etnografski muzej in eno največjih tržnic v Afriki. Sledi najem terencev in avantura z njimi na jug dežele, mimo Tiye (Unesco) do Arba Mincha, ki nam bo služil kot izhodišče za ogled jezera Chamo (krokodili, povodni konji ...) in obiska vasi plemena Dorsi, kjer nas čaka tradicionalna tržnica, spoznavanje lokalnih običajev, ples domačinov in spanje v posebnih hišah v obliki čebelnjakov. Sledi obisk vasi plemena Konso, kjer spoznamo pristno vas, lep kanjon in kjer nas čaka obisk pri poglavarju vasi. Obiskali bomo tudi lokalno šolo in se ustavili na tržnici plemen Banna in Ari. Sledil bo spust v narodni park Mago, kjer živi pleme Mursi (ženske s skodelami v ustih). V teh krajih bomo zares doživeli pravo Afriko oz. zadnjo afriško divjino kot pravijo dolini Omo. Prestavili se bomo za tisoč let nazaj, kjer bo že samo potovanje po teh krajih posebna zgodba. Težke razmere (slabe ceste, kampiranje ...) so pravi izziv za trpežne popotnike, ki bodo nagrajeni s posebnimi izkušnjami (in tudi s kakšnim plesom ob tabornem ognju pod nešteto zvezdami). Potem nas čaka pleme Karo, ki živi na krasni lokaciji nad reko Omo, pa številni termitnjaki in prečenje s kanuji do plemena Dasanech. V Turmiju oz. Dimeki bomo obiskali tradicionalno tržnico enega najbolj fotogeničnih plemen v Afriki, plemena Hamer. Družili se bomo tudi z plemenoma Erbore in Borana, kjer bo možno marsikje dobili krasne in poceni lokalne spominke. Sledi vožnja mimo vasi Shashemene (središča Rastafarijancev) do Adis Abebe. 
DRUGI DEL POTOVANJA (dodatnih 7 dni): V drugem delu potovanja bomo odleteli z letalom v Bahir Dar, kjer nas čaka jezero Tana s svojimi starodavnimi samostani, bližnji slapovi Nila in panoramsko vožnjo do Gondar, ki je izhodišče za tridnevni treking po narodnem parku Simien (treking bo prilagojen vašim sposobnostim). Simien, ki spada pod svetovno dediščino je nastal z nešteto erupcijami pred 40 milijoni leti in med hojo nas čakajo krasni pogledi na posebno vulkansko pokrajino, kjer se bomo družili z opicami - dželadami (gelada pomeni lev v etiopščini), odkrivali številne kanjone, kjer prebivajo kozorogi in posebne desetmetrske lobelije. Sledi ogled Gondarja, Afriškega Camelota (s posebnim kompleksom gradov, Unesco) in najlepšo cerkvo Debre Berham (z etiopsko Mono liso). Za konec pa še ogled Lalibele (Unesco, osmo čudo sveta), s svojimi cerkvami vklesanimi v živo skalo. Spoznali bomo Afriško Petro, kjer so le 23 let delali 11 cerkva vklesanih v skalo (ponoči so jih delali ljudje, ponoči pa angeli) in najbolj znamenito cerkev Bet Giyorgis v obliki grškega križa. In ko boste na koncu ture v Lalibeli občudovali razgled iz našega hotela s hladnim pivom v roki boste razumeli zakaj je Etiopija tako posebna. Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta.
 
CENA: 1.790 EUR + let. karta (ca 660 eur), pri številu vsaj 15 oseb
Vsi ki ste že potovali z nami imate 40 EUR popusta. Doplačilo za manjšo skupino 9 – 14 oseb 120 EUR.
Opcija: krajša 14 dnevna tura le za 1.290 EUR + let. karta, s povdarkom na plemenih juga Etiopije
 
V ceno je vključeno:
- trije notranji leti (Addis Abeba – Bahir Dar, Gondar – Lalibela, Lalibela – Addis Abeba),
- vse namestitve (10x spanje v popotniških hotelih brez lokalne kategorizacije v dvoposteljnih sobah, 6x kampiranje, 2x spanje na skupnih ležiščih),
- najem terencev z vsemi potrebnimi zavarovanji in lokalnimi šoferji (ki govorijo angleško) ter strošek goriva, 
- vsa hrana na turi in brezalkoholne pijače (ves čas imamo na razpolago pitno vodo),
- vstopnine v vse vasi, narodne parke (Simien ...), vsi ogledi, 
- lokalni vodič in kuhar (celotno turo), 
- vse prevoze po programu (z jeepi, avtobusom, ladjo na jezero Chamo ...),
- strokovno vodenje in organizacija potovanja,
- predstavitev potovanja in srečanje potnikov s prezentacijo.
 
V ceni ni vključeno: 
povratna letalska karta do Addis Abebe z letom iz Ljubljane z vsemi pristojbinami (januar 2012 – cena ca 660 EUR), stroški osebne narave, napitnine za lokalne vodiče, Coris zavarovanje, vizum.

200 EUR akontacije se vplača ob rezervaciji na prvem srečanju ali pa se nakaže na račun agencije. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Preostanek plačila potovanja se plača najkasneje en mesec pred odhodom na račun agencije. V primeru sprememb cen (namestitev, prevozov) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. 
 
Predviden vodnik na turi: Peter Eržen oz. Tomaž Podgoršek 
 
Vse informacije: Uroš Ravbar, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com 

Vtisi iz naših dosedanjih potovanj po Etiopiji

Fotogalerija iz potovanja po Etiopiji - fotografije Peter Eržen:

ETIOPIJA Ravbar Potovanja ‎(slike Peter Eržen)‎


Fotogalerija iz potovanja po Etiopiji - fotografije Uroš Ravbar:  

ETIOPIJA by Ravbar Potovanja


Zanimam se za potovanje:

Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com 
V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.

Splošne info:

 • KAKO POTUJEMO? Jug dežele z rentanimi terenci, sever z privatnim avtobusom. Dodatno koristimo tri notranje lete (Addis Abeba – Bahir Dar, Gondar – Lalibela, Lalibela – Addis Abeba).
 • NASTANITEV: Večinoma spimo v kvalitetnih popotniških hotelih (10x), 6x kampiramo (šotore in podloge nam zagotovijo na licu mesta), 2x pa spimo na skupnih ležiščih v parku Simien.
 • HRANA IN PIJAČA: v lokalnih restavracijah oz. na sami turi imamo s seboj lokalnega kuharja, ki nam pripravlja tipično etiopsko hrano. Na voljo so vse pijače (čez dan bomo imeli ves čas na voljo vodo).
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je namenjeno trpežnim popotnikom. 
 • ŠTEVILO OSEB: min 10 – max 19
 • VREME: Med oktobrom in aprilom je v Etiopiji suho obdobje (lahko pa nas vreme preseneti). Pričakujemo temperature od 20 do 35 stopinj. Noči znajo biti hladne.
 • ZDRAVJE: Za predele v dolini Omo je priporočljivo jemanje antimalarikov. Predlagamo obisk www.zdravinapot.net (za dodatne informacije).
 • VARNOST: Etiopija je varna država. Kriminala je zanemarljivo malo, kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • SPOMINKI: S seboj je potrebno imeti gotovino. Bančnih avtomatov ni, kreditne kartice ne morete koristiti skoraj nikjer izven Addis Abebe. Za spominke je Etiopija pravi raj! Že zaradi tega so bile na naši zadnji turi ženske presrečne.
 • VIZUM: Slovenci za Etiopijo potrebujemo vizo, katero vam bomo uredili.

Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.
Cena je okvirna saj je izračunana na dan 1.2.2012. 

Vtisi potnikov iz potovanja po Etiopiji:

Ocena potovanja: 10
Kako ste zadovoljni z vodičem: 10 +
Peter je bil super vodič, nič mu ni bilo problem urediti, ves čas je bil dobre volje in vedno poln idej kako si popestriti čas. Skratka, popolna desetka.
Najlepše na potovanju je bil obisk plemena Karo, kampiranje pri kralju Kalla, dželade, nenačrtovan obisk preskakovanja bikov ter še posebej obisk plesov, ki so se odvijali naslednji večer. 
Tanja

Ocena potovanja: 10. Komentar ni potreben, ker je bilo super...
Vodnik strokoven in še preveč skrben za moje mnenje.
Najlepši je bil južni del...plemena....avantura v nevihti...Simien in njegovi razgledi
Hvala za nepozabno potovanje.
Tina

Pred slapovi Nila
Ocena potovanja: 10 - super, super super, posebej južni del Etiopije
Peter je bil fantastičen, razložil vse, skrbel, da vse gre kot mora it... mogoče še preveč skrben. Res dober vodič.
Najlepši je bil južni del Etiopije – plemena, beznica pri Dorsih, šola v Jinki, ne vem kaj bi posebej izpostavila.
Tjaša

Ocena potovanja:10 - odlično
Vodnik Peter odličen, vajen tovrstnih potovanj. 
Tanja

Ocena potovanja: 10 - Odličen in razgiban program, za bonus pa smo bili deležni še nepozabnih afriških dogodivščin. 

Ocena vodnika: 10 - Peter - izkušen in odgovoren. Obvlada organizacijo in znanje, ki ga v pravi meri podaja popotnikom.
Najlepše mi je bilo: orto plemena, otroci, pomankanje vode in elektrike, off road, pokrajina, Simien... pravzaprav vse!
Viki

Moje ocene so 10++++.
Organizacija vrhunska, vodič Peter najboljši, lokalna ekipa v Etiopiji več kot odlična, kuhar vrhunski, vse top. Sem brez pripomb, le vse čestitke odlični organizaciji, ki ima posluh za skupino, ki potuje z njo. Če bi šla še enkrat nazaj v Etiopijo, bi vse isto ponovila, isti aranžma, iste dogodivščine, vse, vse. 
Etiopija ter ljudje, ki še vedno živijo plemensko življenje ti dajo ogromno duhovnih daril, drobnih pozornosti, iskrene nasmehe, dajo ti vse kar šteje, vse kar je resnično in prvinsko.., predvsem se te pa zelo dotaknejo. Tudi tebi Uroš čestitke, na sestanku si nam super, slikovito vse predstavil, dobili smo več kot smo pričakovali, mnogo več.
Moje navdušenje nad Etiopijo, nad vašo organizacijo delim z ostalimi in upam, da bomo še potovali skupaj.
Veliko uspehov ter vse lepo
Barbara

Ocena potovanja: 9
Kako ste zadovoljni z vodičem? 10
Jože

Ocena potovanja: 10
Kako ste zadovoljni z vodičem? 10
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Celo potovanje, skupina, vodič, samo popotovanje
Aleša

Ocena potovanja: 10
Kako ste zadovoljni z vodičem? Po vseh dosedanjih potovanjih, je bil Peter Eržen najboljši, oziroma odličen vodnik.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Potepanje po jugu Etiopije med plemeni.
Kaj se da še izboljšat? Nimam idej, kaj bi še izboljšali. Bilo je super.
Stanka

Potovanje po Etiopiji je naše najbolj ocenjeno potovanje v zadnjem letu!
Vabljeni da se nam pridružite (vse info na uros.ravbar@gmail.com).
 
RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami