Novice‎ > ‎

Potovanje v INDIJO je potrjeno - le še nekaj prostih mest

objavljeno: 13. dec. 2012 01:44 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 13. dec. 2012 01:45 ]
Doživeta Indija
 


Pripravili smo posebno potovanje po pisani Indiji. Začeli bomo v glavnem mestu Indije in nadaljevali do opevanega Tadž Mahala in svetega Varanasija. Potovali bomo tudi do pisanega Radžastana. Potovanje smo dodatno začinili s kameljim safarijem v puščavi Thar, uživanjem v ašramu pri zeliščarjih ter spanjem pri domačinih v puščavi. Privoščili si bomo zelo doživeto in popolnoma drugačno Indijo, ko se bomo izgubili v barvitem in popolnoma drugačnem svetu od našega. To bo nepozabno doživetje Indije!

Vaša vodnica Ksenija Čermelj je v Indiji praktično doma in jo resnično odlično pozna. Vodi potovanja po vsem svetu – največ v Azijo, saj je tam preživela velik del svojega življenja od tega tudi tri leta v Indiji. Po Indiji je vodila že več kot 20 skupin. Zagotovimo vam lahko, da boste v njeni družbi resnično “doživeli” Indijo.

Cena: 1.910 EUR/osebo pri polni skupini (20 potnikov). Doplačilo za manjšo skupino.

Cena vključuje PRAKTIČNO VSE: 
 • mednarodni letalski prevoz z vsemi letališkimi taksami,
 • prevoze in oglede s privatnim klimatiziranim prevozom (avtobusom), vožnjo s čolnom v Varanasiju in vlaki po programu,
 • stroške indijskega vizuma,
 • mednarodno zdravstveno zavarovanje Coris (dvojno kritje), 
 • vse namestitve po programu: v hotelih 3* in 4* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 3x nočitev na skupnih ležiščih,  4x nočitev na vlaku (skupna ležišča na vagonu s klimo),
 • vse večerje po programu ter 4 zajtrke po nočni vožnji z vlakom (skupaj 16 obrokov),
 • vse izlete po programu,
 • vse vstopnine po programu, 
 • kamelji safari,
 • tečaj kuhanja v Manwaru,
 • vožnja z rikšami Varanasiju,
 • vodenje lokalnih vodnikov,
 • slovensko vodenje,
 • organizacijo potovanja.
Cena ne vključuje le: pijače in osebnih izdatkov, napitnin za lokalne vodnike, prevoz do letališča Benetke. 

Doplačila:
za enoposteljno sobo: 215 eur.
Za riziko odpovedi potovanja 3.6% vrednosti aranžmaja.

Plačilo: 30% se nakaže na račun agencije Manager ob prijavi. Preostanek plačila se plača najkasneje en mesec pred odhodom. 
Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.

INFO: Uroš Ravbar, gsm 031-684 651, e-mail: uros.ravbar@gmail.com
www.ravbar.org
www.facebook.com/ravbarpotovanja
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

INDIJA– nepozabna doživeta Indija, program po dnevih, 17 dni   

1. DAN (25.1.) POLET DO INDIJE: Predviden let iz Benetk (možen let iz Ljubljane). 

2. DAN (26.1.) DELHI: Po pristanku se namestimo v hotelu in si po počitku ogledamo glavne znamenitosti glavnega mesta Indije. Vstop v Indijo je za vsakogar kulturni šok kateremu se ne da izogniti in katerega doživi prav vsak, ki prvič vstopi v to deželo. Takoj se  srečamo s pravo Indijo in njeno gnečo, kaosom, hrupom ...  Nočitev v Delhiju v hotelu.

3.DAN (27.1) DELHI – AGRA: Prosto za oglede. Po kosilu se odpeljemo preko Sikendre proti Agri. Nočitev v hotelu v Agri.  

4.DAN (28.1) AGRA – VARANASI: Ogled veličastnega Tadž Mahala, trdnjave in ostalih znamenitosti v mestu. Zvečer se vkrcamo na vlak proti Varanasiju. Nočitev na vlaku.

5. DAN (29.1.) VARANASI: Jutranji prihod v Varanasi, ki velja za enega izmed sedmih najsvetejših hindujskih krajev, kamor hodijo hindujci molit, meditirat in umirat. Po počitku se z rikšami zapeljemo do mesta, kjer se bomo zgubljali in se sprehodili po kopalnih ploščadih. Vsekakor vreden ogleda bo večerni obred posvečen reki Ganges. Nočitev v hotelu v Varanasiju.

6. DAN (30.1.) VARANASI – nočni vlak v DELHI: Ob jutranjem svitu se z ladjico popeljemo po reki Ganges in opazujemo vsakdanje življenje in jutranjo molitev, duhovnike, pralce perila, svete može, berače, romarje, svete krave, itd. Popoldne pa se zapeljemo do bližnjega Sarnatha, kjer je Buda prvič spregovoril svojim petim učencem in kjer se danes nahaja stupa in budistični templji. Zvečer se ponovno vkrcamo na vlak proti Delhiju. Nočitev na nočnem vlaku.

7.DAN (31.1) DELHI – JAIPUR: Po prihodu sledi transfer do Jaipura, glavnega mesta Radžastana. V vožnji preko puščavske pokrajine bomo uživali, ko bodo slike in vtisi, kar bežali mimo nas. Nočitev v hotelu v Jaipurju.


8. DAN (1.2.) JAIPUR – nočni vlak v UDAIPUR: V Jaipurju si ogledamo palačo vetrov, astronomski observatorij, nekdanjo rezidenco Amber, številne bazarje z lokalno obrtjo. Zvečer pa se še enkrat vkrcamo na vlak, ki nas bo popeljal proti Udaipurju. Nočitev na nočnem vlaku. 

9. DAN (2.2.) UDAIPUR: Udaipur, mesto na vodi, je včasih poimenovan kot »indijske Benetke«. Mesto dodobra raziščemo, se zapeljemo z ladjico po jezeru, občudujemo najlepše templje in se seznanimo z umetnostjo risanja miniatur ter si pogledamo tradicionalne radžastanske folklorne plese. Nočitev v hotelu v Udaipurju. 

10. DAN (3.2.) UDAIPUR – GUNI RASHTRIYA:  Danes se zapeljemo nedaleč stran od Udaipurja, do misijona Guni Rashriya, kjer nas bodo seznanili s tradicionalnim in živečim znanjem in modrostjo zeliščarstva, ki so ga poznale še naše prababice. Nočitev v misijonu na skupnih ležiščih.   

11. DAN (4.2.) GUNI – JODHPUR - MANWAR: Zapustimo ašramsko življenje in se napotimo do »modrega mesta« - Jodhpurja, kjer si ogledamo glavne znamenitosti mesta- trdnjavo z obzidjem, se sprehodimo po t.i. »modrem« mestu in se izgubljamo v vrvežu po bazarjih v mestu.  Pot nadaljujemo do puščavskega Manwara. Nočitev v šotorih ali lokalnih hišah na skupnih ležiščih.

12.DAN (5.2) MANWAR – JAISALMER: Vožnja proti pravljični puščavski pokrajini, kjer se nahaja prefinjeno puščavsko mesto Jaisalmer. Nočitev v hotelu v Jaisalmerju.

13. DAN (6.2.) JAISALMER: Puščavsko t.i. »zlato« mesto Jaisalmer s svojimi prepletenimi ulicami, dvojnim obzidjem in peščeno trdnjavo spominja na čase iz Tisoč in ene noči. Zapeljemo se lahko na puščavske sipine, ne daleč stran od pakistanske meje in opazujemo zaton sonca in uživamo v puščavi. Nočitev v hotelu v Jaisalmerju.

14. DAN (7.2.) JAISALMER – RADŽASTANSKA VAS: Vožnja iz puščavskega mesta Jaisalmer do pravljične puščavske pokrajine, kjer se nahajajo vasice. Namestimo se v vasi pri domačinih in uživamo v indijski kulturi, glasbi in hrani. Nočitev v šotorih ali lokalnih hišah na skupnih ležiščih.

15. DAN (8.2.) KAMELJI SAFARI – BIKANER – nočni vlak v DELHI: Eden od vrhuncev potovanja bo kamelji safari z ogledom majhnih puščavskih vasic, srečevanjem domačinov in piknikom na poti. V pozno popoldanskih urah se odpeljemo do Bikanerja, kjer se vkrcamo na vlak proti Delhiju. Nočitev na vlaku. 

16. DAN (9.2.) DELHI: Prosto. Nočitev v Delhiju v hotelu.

17. DAN (10.2) DELHI – SLOVENIJA. Zgodaj zjutraj odhod iz hotela ter polet proti Sloveniji. 

Fotogalerija slik iz Indije (Uroš Ravbar):

Doživeta IndijaPrepustite se Indiji z našo odlično vodnico Ksenijo, ki vam bo resnično pričarala vrhunce Indije.

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami