Novice‎ > ‎

Prenovljen program Vrhunci INDIJE (Best of) v terminu 30.1. - 12.2. (14 dni) oz. do 18.2.2016 (20 dni)

objavljeno: 8. sep. 2015 04:50 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 8. sep. 2015 04:51 ]

Vrhunci INDIJE (Best of)
 • Termin:  30.1. - 12.2. (14 dni) oz. do 18.2.2016 (20 dni)  
 • Trajanje potovanja: 14 oz. 20 dni  
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 1.265 eur (14 dnevno potovanje) + let. karta (ca 600 eur). Doplačilo za podaljšek na jugu 731 eur (20 dnevno potovanje).
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651, 
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja
Za zaključene skupine oz. individualne potnike lahko to potovanje kadarkoli organiziramo.

Indija kar buhti od religije, kulture, zgodovine in pisanega življenja. Je mešanica različnih etničnih skupin, kjer vsaka s svojim jezikom, življenjskim slogom, religijo in miti pripomore h celovitosti indijske kulture. Težko si je predstavljati bolj neverjetno, raznoliko in mamljivo deželo, kot je Indija. To je edina dežela na planetu, kjer se vse, kar se je kdaj zgodilo v zgodovini, dogaja vsak dan pred vašimi očmi. Ta enormna podcelina, ta vrelec neukrotljivega iskanja in odkrivanja, je za vsakega radovednega popotnika enostavno nepogrešljiva izkušnja… 

PROGRAM JE PRENOVLJEN!

Program je zelo bogat, tako da boste ne samo videli ampak tudi doživeli najlepše stvari Indije: od glavnega mesta Delhija, do puščavskega Jaisalmerja (mesto iz Tisoč in ene noči, kamelji safari po sipinah), lepega »modrega« mesta Jodhpurja, indijske Benetke Udaipur, sveti Pushkarjem (s posebno energijo), do prestolnice Radžastana, Jaipur (s fotogenično Palačo vetrov in trdnjavo Amber s sloni), pa narodni park Keoladeo s ptiči, fascinanten Tadž Mahal v Agri in posebno romarsko središče Varanasi s svetim Gangesom in bližnjim Sarnathom (Buda). Tisti ki boste pa potovanje podaljšali za 6 dni vas čaka še Madurai (barviti templji), čudovita pokrajina okoli Munnarja (čajne plantaže in plantaže začimb) ter vrhunec odkrivanje Kerale z vožnjo z ladjo po rečnih kanalih Backwatersa (posebna narava) in na koncu uživanje na morju na peščeni plaži pod kokosovimi palmami. Vmes pa bo nešteto fotografskih motivov. Vsak, ki ima rad življenju se bo zaljubil v Indijo. Vabimo vas, da z nami odkrivate eno od najbolj fascinantnih držav svet. 

VRHUNCI INDIJE, program po dnevih
14 ali 20 dni  
Delhi – Jaisalmer – Kamelji safari – Jodhpur – Ranakpur – Udaipur – Pushkar - Jaipur – Bharatpur – Fatehpur Sikri - Agra – Varanasi – Delhi (14 dni) in podaljšanje Delhi – Munnar – Kochin – Backwaters – Keralske plaže
Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja  

1. DAN: LETALO: Transfer do letališča in polet proti Indiji (obroki na letalu). V primeru nočnega prihoda v Delhi je v ceni vključen hotel z zajtrkom. (Z)

2. DAN: DELHI – nočni vlak v JAISALMER:  Ogled glavnih znamenitosti prestolnice Indije (kar 75 metrov visok minaret Qutab Minar, India gate, predsedniška palača in parlament …). Pogledali si bomo tudi Bahai Temple (Lotusov tempelj) – ki je namenjen vsem, ki iščejo notranji mir. Popoldan pa nas čaka ogled starega dela Delhija (obzidje Shanjahanbad, postanek pri Rdeči trdnjavi in ogled Jama Masjid – največje mošeje v državi, ki sprejme kar 25.000 ljudi, za konec pa še obisk marketa Chandni Chowk, kjer se bomo zapeljali z rikšami in se srečali s pravo Indijo ...). Zvečer se vkrcamo na indijski vlak, ki nas popelje do puščavskega Jaisalmerja. Potovanje z indijski vlaki je svojevrstno in za marsikoga nepozabno doživetje. Nočitev na nočnem vlaku (spalnik). (Z)

3. DAN JAISALMER: Dopoldanski prihod v puščavsko t.i. »zlato« mesto Jaisalmer. S svojimi prepletenimi ulicami, dvojnim obzidjem in peščeno trdnjavo, nas spominja na čase iz Tisoč in ene noči. Obisk lokalnega marketa. Nočitev v hotelu v Jaisalmerju. 

4. DAN JAISALMER – KAMELJI SAFARI: Vožnja iz puščavskega mesta Jaisalmer do posebne puščavske pokrajine. Eden od vrhuncev potovanja bo kamelji safari in odkrivanje pristne narave. Obiskali boste tudi tradicionalne nomadske vasice in prisustvovali njihovemu plesu oz. petju. Ste za sončen zahod sredi sipin in večerjo ob tabornem ognju? Trenutki, ko se povežemo z naravo in se naužijemo pogleda na nešteto zvezd v dobri družbi. Nočitev v šotorih - za vso potrebno opremo bo poskrbljeno. (Z, K, V)

5. DAN PUŠČAVA – JODHPUR: Zjutraj si privoščimo še jutranji kamelji safari z ogledom majhnih puščavskih vasic, kjer se družimo z domačini in spoznamo njihovo življenje, nato pa zapustimo puščavo in vasice za seboj ter se zapeljemo do Jodhpurja, kjer si pogledamo fascinantno trdnjavo Mehrangarh, ki leži na klifu obsega območje 5kv. km. In je znana po svojih palačah in dekoriranih muzejih ter Jaswant Thado – kraljevi spomenik. Sledi sprehod in odkrivanje t.i. »modrega« mesta z znamenitim Clock towrom (stolp) in zelo barvita tržnica Sadar Market, kjer prodajajo vse od tekstila, antičnih stvari do srebra in številnih ročnih izdelkov. V primeru kasnejšega prihoda v mesto si kakšno stvar pogledamo tudi naslednji dan dopoldan. Nočitev v hotelu v Jodhpurju. (Z)

6. DAN JODHPUR – RANAKPUR - UDAIPUR: Na poti se bomo vozili mimo tradicionalnih vasic različnih kast in etničnih skupin s pisanimi oblačili vse do Ranakpurja, kjer si pogledamo čudovit džainistični tempelj, ki predstavlja biser indijske arhitekture. Sledi vožnja do Udaipurja, mesta na vodi, ki je včasih poimenovan kot »indijske Benetke«. Proti večeru se zapeljemo z ladjico po zanimivem jezeru Pichola, ki je obkroženo s hribi, palačami in templji. Na jezeru pa sta na otočku tudi 2 čudoviti palači Jag Mandir in Jagat Niwas. Če bo čas dopuščal se bomo seznanili tudi z umetnostjo risanja miniatur ter si pogledali radžastanske plese. Nočitev v hotelu v Udaipurju.(Z)

7. DAN: UDAIPUR – PUSHKAR:
 Dopoldan bomo raziskovali Udaipur, občudujemo najlepše templje ter si ogledamo najbolje ohranjeno palačo – City Palace, ki se ponaša s čudovitimi dekoracijami, paviljoni, terasami in vrtovi (je nekdanji dom Udaipurskega maharadže). Sledi vožnja do posebnega Pushkarja, ki ima eno najbolj svetih jezer v Indiji in je zato center hindujskih romarjev. Mesto ima posebno energijo in je eno najbolj fotogeničnih mest za slikanje domačinov. Pogledali si bomo edini tempelj na svetu, ki je posvečen lordu Brahmanu. Potem pa bomo uživali ob svetem jezeru, ki ima 52 ghatov, kjer romarji opravljajo ritualno kopanje. Nočitev v hotelu v Pushkarju. (Z)

8. DAN: PUSHKAR – JAIPUR: Že navsezgodaj bomo šli do jezera da se naužijemo posebne energije, potem pa nas čaka raziskovanje zanimivih ozkih ulic in bazarja (marketa). Sledi vožnja do čudovitega Jaipurja, prestolnice Radžastana, ki slovi po svoji rožnati barvi, ki se povezuje z gostoljubnostjo v njihovi kulturi. Zvečer obiščemo tempelj Birla, kjer bomo prisustvovali ceremoniji Aarti (prayer ceremony) in se ustavili še pri dvorani Albert za foto postanek. Nočitev v hotelu v Jaipurju. (Z)  

Čudoviti Jaipur - s palačo vetrov
9. DAN: JAIPUR: Celodnevno odkrivanje vseh glavnih znamenitosti tega čudovitega mesta. Najprej se bomo ustavili pri fotogeničnem Hawa Mahalu oz. Palači vetrov (ki slovi po posebni arhitekturi) – poseben fotografski motiv.  Potem pa si bomo pogledali čudovito trdnjavo Amber, nekdanjo kraljevo prestolnico, ki leži na vrhu hriba. Tam boste lahko jahali slone vse do notranjosti trdnjave, kjer vas bodo lahko navdušili templji in posebne dvorane (Temple of Victory, Hall of Mirrors, Hall of Public Audience …). Sledi vrnitev v mesto, kjer si pogledamo kompleks palače – City palace, ki slovi po svoji mugalski arhitekturi. Muzej v palači ima izredno zbirko od ornamentov, starodavnega orožja, kraljevih oblačil, preprog, dekorativnih izdelkov in tradicionalne radžastanske in mugalske arhitekture. Blizu palače si bomo pogledali tudi Jantar Mantar (Unesco), največji astronomski observatorij, ki ga je dal zgraditi Sawai Jai Singh –I, prvi vladar Jaipurja.  Potem pa bo čas za odkrivanje barvitega bazarja oz. samostojno odkrivanje (nakupe). Nočitev v hotelu v Jaipurju. (Z) 

10. DAN: JAIPUR – BHARATPUR – FATEHPUR SIKRI – AGRA: Najprej se zapeljemo do nacionalnega parka Keoladeo, ki je bil prej poznan kot Bharatour Bird Sanctuary, kjer opazujemo ptice in ostale živalske vrste. V parku je več kot 230 različnih vrst ptic in spada pod World Heritage Site. Sledi ogled fascinantnega Fatehpur Sikri-ja, nekdanje prestolnice, ki je bila zgrajena pod vladarjem Akbarjem. Naš končni cilj tega dneva pa je Agra, ki ga krasi sedmo čudo sveta – Tadž Mahal. Nočitev v hotelu v Agri. (Z)

11. DAN: ARGA - nočni vlak v VARANASI:
 Privoščimo si ogled veličastnega Tadž Mahala (spomenika ljubezni), ki ga je gradilo 20.000 delavcev s 1000 sloni 22 let z umetniki od Italije, centralne Azije in Irana. Sledi ogled zanimive trdnjave Agra Fort (World Heritage Site), ki ima kar 2,5 km dolgo obzidje in je polna palač. Sledi ogled ostalih znamenitosti v Agri (npr. grobnici Itman Ud Daulah tomb oz. tomb of Mirza Ghiyas Beg). Zvečer se odpeljemo do 40 km oddaljene Tundale, kjer se vkrcamo na indijski vlak, ki nas popelje do svetega Varanasija. Nočitev na nočnem vlaku – v spalniku. (Z)

12. DAN: VARANASI: Jutranji prihod v Varanasi, ki velja za enega izmed sedmih najsvetejših hindujskih krajev, kamor hodijo hindujci molit, meditirat in umirat. Pogledali si bomo vse glavne znamenitosti tega posebnega mesta od templjev Kashi Vishwanatah, Durga Temple, Bharat Mata Temple … Potem pa se bomo z rikšami zapeljali do mesta, kjer se bomo sprehodili po kopalnih ploščadih. Vsekakor nekaj posebnega bo večerni obred posvečen reki Ganges. Nočitev v hotelu v Varanasiju.
 
Sveto mesto Varanasi
13. DAN:  VARANASI – polet do DELHIJA: Ob jutranjem svitu se z ladjico popeljemo po reki Ganges in opazujemo vsakdanje življenje in jutranjo molitev, duhovnike, pralce perila, svete može, berače, številne romarje ki se obredno kopajo v sveti reki  … Medtem ko mladi prihajajo sem iskat blaginjo in zaščito pred negativnimi vplivi, pridejo starejši sem očistit svoje duše v odpuščajoči reki Ganges. Peš odkrivamo še ozke ulice mesta s številnimi oltarji in trgovinami s spominki. Sledi izlet do bližnjega budističnega mesta - Sarnatha, ki je eno najbolj svetih budističnih mest na svetu. Tukaj je Buda prvič spregovoril svojim petim učencem in kjer se danes nahaja stupa in ostanki budističnega templja. V muzeju, ki se ponaša z izredno kolekcijo budistične umetnosti, ki so jih našli na tem območju se seznanimo še z budistično kulturo. Pozno popoldan nas čaka let do Delhija in transfer do hotela blizu letališča. (Z)
Za tiste, ki boste potovali na 14. dnevnem potovanju imate let proti domu ali pozno zvečer (13. dan) ali pa prespite v hotelu in bo let domov 14. dan potovanju in prihod domov istega dne. 

Barviti templji Maduraja
14. DAN: DELHI – CHENNAI - MADURAI: Za ostale, ki nadaljujete potovanje sledi jutranji polet preko Chennaija do južno indijskega mesta Madurai, ki je znan po svojih barvitih templjih značilnih za južno Indijo. Pogledali si bomo Meenakshi tempelj, ki je posvečen boginji Parvati in Shivi. Star je skoraj 2000 let in predstavlja čudovit primer dravidske arhitekture. Iz Maduraja se zapeljemo preko čudovite in zelene pokrajine čajnih nasadov, nasadov banan, kardamona, kokosovih palm … vse dokler ne prispemo v Munnar v večernih urah. Nočitev v hotelu v Munnarju.(Z)

15. DAN: MUNNAR: Današnji dan bo namenjen raziskovanju okolice, ki je znana po indijskem čaju. Privoščili si bomo izlet med 
plantažami čaja ter uživali v mamljivi okolici, ki kar jemlje dih. Vsekakor se bodo cimet, kardamom, sandalovina in čaji znašli v našem kovčku. V planu je obisk Devikulama, ki slovi po svoji lepoti in ki je znan po svojem kristalnem jezeru Sita Devi – po legendi iz Ramayame se je tukaj kopala Sita Devi in je jezero znano po svojih zdraviteljskih močeh. Posebna panoramska točka je tudi Pothamedu s pogledom na plantaže čaja, kave in začimb. V Nyayamakadu nas čaka lep slap, ustavili pa se bomo tudi v idiličnem mestecu Chithirapuram, ki je povezan z preteklostjo, ko so tukaj vladali Angleži (angleški stil arhitekture). Nočitev v hotelu v Munnarju. (Z)   

Čudovite plantaže čaja
16. DAN: MUNNAR – KOCHIN: Kerala je znana kot zelena dežela kokosovih palm, rodovitnih polj in številnih cerkvic in jo je National Geographic označil kot eno od destinacij sveta, ki jo morate obiskati. Zapeljemo se do Kochina, ki še danes velja za eno od najbolj medkulturnih mest v Indiji, kjer najdemo pripadnike kristjanov, muslimanov, judov, sikhov, džainistov, hindujcev ... Izgubljamo se po mestnem starem jedru, si ogledamo cerkve (npr. St. Francis church – ki je najstarejša evropska cerkev v Indiji, kjer je bil pokopan Vasco de Gama), potem posebno oblikovane kitajske mreže za lovljenje rib, ki so ena znamenitosti regije, pogledamo si judovsko sinagogo in palačo 
Mattancherry, ki je krasen primer portugalske arhitekture. Lahko boste uživali na začimbni tržnici ali pa si privoščili ayurvedsko masažo. Zvečer si pogledamo ples kathakali (story play), ki je eden od najzanimivejših južnoindijskih plesov in temelji na epih Ramajane in Mahabharate ter tempeljskih ritualov. Nočitev v hotelu v Kochinu. (Z) 

Odkrivanje Backwaters rečnih kanalov z ladjico
17. DAN: KOCHIN – BACKWATERS: Današnji dan je namenjen odkrivanju in spoznavanju ene največjih znamenitosti južne Indije, rečnih kanalov, bolj znanih pod imenom Backwaters. Gre za svetovno znamenitost, kjer se v dolžini več kot 900 kilometrov spletajo rečni kanali, ki so ponekod široki le nekaj metrov, spet drugje pa tudi preko sto metrov. Vkrcamo se na posebno keralsko ladjo in plujemo po pajčevini rečnih kanalov in se prepuščamo idili tradicionalnega življenja in okoliškega dogajanja. Med vožnjo opazujemo lokalne vasice, keralske cerkvice, kokosove palme in polja. Ko se čas ustavi in ste res lahko v trenutku zdaj. Uživanje v sončnem zahodu. Lahko pa se boste tudi izkrcali se sprehodili ob vodi oz. imeli stik z lokalnim prebivalstvom. Nočitev na ladjici. (Z, K, V)

Greste z nami v Indijo?
18. DAN: BACKWATERS – KOVALAM (PLAŽA): Po zajtrku se izkrcamo iz ladjice in se zapeljemo po panoramski poti do Kovalama, ki se ponaša z najlepšimi peščenimi plažami južne Indije, ki jih krasijo kokosove palme in prijetno morje. Uživanje na plaži. Spanje v hotelu oz. homestay (Z)

19. DAN: KOVALAM (PLAŽA): Prost dan za kopanje na peščeni plažiajurvedsko masažo, sprehode ... Spanje v hotelu oz. homestay (Z)

20. DAN: KOVALAM – TRIVANDRUM – polet proti domu: Transfer na letališče v Trivandrum od koder poletimo proti domu (obroki na letalu). 

Cena: 1.265 eur/pri številu 14 oseb (14 dnevno potovanje) + let. karta ca 600 eur (sep 2015)
Vsi, ki ste že potovali z nami imate 40 eur popusta. Doplačilo 120 eur za manjšo skupino (10 – 13 potnikov).

Indija je čudovita!
Cena vključuje (14 dnevno potovanje):
 • 9x oz. 10x spanje v preizkušenih hotelih v dvoposteljnih sobah 2 ali 3*, 2x nočitev na vlaku (spalniki), 1x nočitev v posebnem šotoru na kameljem safariju (za vso opremo bo poskrbljeno), 
 • vse nočitve z zajtrkom (razen ko ste 2x na vlaku), 
 • polni penzion na kameljem safariju z vključenim indijskim vinom pri večerji in lokalno hrano, 
 • vse prevoze po programu z najetim privatnim klimatiziranim vozilom (avtobus/kombi), z vključenim gorivom in šoferjem,
 • vse prevoze z vlaki (Delhi – Jaisalmer in Agra/Tundla – Varanasi),
 • notranji let Varanasi – Delhi z vsemi taksami, 
 • vse oglede in vstopnine po programu,
 • jahanje slonov v trdnjavi Amber (Jaipur),
 • vožnjo z ladjico po jezeru Pichola – Udaipuer, 
 • vožnjo z čolnom po Gangesu v mestu Varanasi, 
 • vožnja z rikšo po Delhiju, Varanasiju ...
 • 1 plastenko vode na osebo/dan, 
 • lokalnega angleško govorečega vodnika,
 • profesionalnega slovenskega vodnika/co z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.  
Cena ne vključuje le: dodatne hrane, napitnin, osebnih izdatkov, Coris zavarovanja, indijskega vizuma (lahko si ga uredite sami ali pa vam ga ob doplačilu 60 eur uredimo mi), prevoza na/iz letališča (če ne bo let iz Ljubljane).

Doplačilo za 6 dnevni podaljšek po jugu Indije: 731 eur/osebo pri številu min 14 oseb (20 dnevno potovanje).
V tem primeru je skupna cena 20 dnevnega potovanja: 1.996 eur + let. karta ca 600 eur (sep 2015)

Posebna Kerala
6 dnevno podaljšanje dodatno vključuje:
 • notranja leta Delhi - Chennai in Chennai - Madurai z vsemi taksami,
 • 5x spanje v preizkušenih hotelih 2 oz. 3* oz. homestay (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na ladjici (dvoposteljne sobe),
 • vse nočitve z zajtrkom, 
 • polni penzion na ladjici v Kerali (ac deluxe house boat),
 • vse prevoze po programu z najetim privatnim klimatiziranim vozilom (avtobus/kombi), z vključenim gorivom in šoferjem,
 • vse oglede in vstopnine po programu,
 • v Munnarju izlet čajne plantaže in plantaže začimb,
 • Kathakali ples v Kochinu, 
 • lokalnega angleško govorečega vodnika,
 • profesionalnega slovenskega vodnika/co z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.  
Ob prijavi se izpolni prijavnico. Ko je prijavljenih vsaj 10 potnikov je skupina potrjena in takrat se plača letalsko karto ter akontacijo 200 eur/osebo, preostanek pa se nakaže na račun agencije Manager najkasneje en mesec pred odhodom. Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene lahko spremenijo v primeru omenjenih sprememb. Kalkulacija je narejena pri tečaju 1 eur = 74,4 Rs (september 2015). Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Fotogalerija slik iz Indije (Uroš Ravbar, Ksenija Čermelj in internet):

Vrhunci Indije ‎(BEST OF)‎ Ravbar Potovanja


Zanimivi domačini
SPLOŠNE INFORMACIJE
 • KAKO POTUJEMO? Po Indiji bomo potovali z privatnim klimatiziranim avtobusom (kombijem), 2x z vlaki (spalnik), po Kerali bomo pluli s posebno ladjico med rečnim kanali (ac deluxe boat). 
 • NASTANITEV: V prvem delu (14 dni) 9x spanje v preizkušenih hotelih v dvoposteljnih sobah, 2x nočitev na vlaku (spalniki), 1x nočitev v posebnem šotoru na kameljem safariju, v drugem delu (20 dni) 5x spanje v preizkušenih hotelih oz. homestay (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na ladjici (dvoposteljne sobe).
 • HRANA: Je dobra in pestra ter pekoča. Ogromno je riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti piščanca, kozje meso in jagnjetino. Sadje se priporoča predvsem tisto, ki se da olupiti (banane, pomaranče ipd). Hrana je svojevrstno doživetje dežele.  
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice.
 • ŠTEVILO OSEB: min 10 – maks 20
 • VREME: Konec januarja in februar je zelo primeren čas za obisk Indije. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah. 
 • VARNOST: Indija je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča. Seveda pa moramo upoštevati navodila in pravila pri oblačenju in obnašanju, ki so nekoliko drugačna od naših.
 • SPOMINKI: Indija ima precej lepih spominkov.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Indije potrebujemo vizum. Uredite si ga lahko sami na Indijski ambasadi v Ljubljani (http://www.indianembassy.si/si/) ali pa vam ga za doplačilo 60 eur uredimo mi. V tem primeru nam javite in poslali vam bomo vsa potrebna navodila in obrazce, ki jih morate izpolniti za oddajo vloge za pridobitev vizuma.
 • INFO in PRIJAVE: Uroš Ravbar, gsm 031-684 651, e-mail: uros.ravbar@gmail.com

Nekaj komentarjev naših potnikov iz potovanja po Indiji:

Ocena potovanja: 9. 
Bilo je super. Program je bil v okviru mojih pričakovanj. Če bi hotela drugačno potovanje, ne bi izbrala programa doživeta Indija. Bivanje v hotelih 5 * me ne zanima. Res smo lahko videli kaj je življenje v Indiji. Lahko bi imeli bolj udoben avtobus. 
Meni je bila Ksenija super. Zelo veliko je vedela povedati o Indiji, o kulturi, zgodovini, življenju. Znašla se je tudi v indijskem okolju. Vsa čas, da nas je znala v vsej tej množici obvladovati in nas obdržati skupaj. Tudi lokalni vodič je lepo skrbel za nas.
Všeč mi je bilo, da smo se družili z domačini, da smo obiskovali domačine v vasih in da smo spoznali kaj je dejanska Indija. Za določene zadeve sploh nisem vedela, da so še možne v realnem življenju.
Andreja 

Greste z nami v Indijo?
Ocena potovanja: 9  Potovanje mi je bilo pisano na kožo. Moj stil!
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10
Najlepše je bila dinamika, slikovitost, drugačnost ....
Jože

Ocena potovanja: 9 - Vredno je bilo videti Indijo, dobra organizacija
Ocena vodnika: 10 – Dobro pozna Indijo in to zna posredovati sopotnikom 
Jožef

Ocena potovanja: 9
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Ksenija je v Indiji kot doma, zato je bilo tudi vodenje temu primerno. Nimam nobenih pripomb :) Najlepši mi je bil Munar in okolica z nasadi čaja. Kakšen dan ali dva več bi bila dobrodošla. Pa Varanasi z vsem svojim "kaosom" in mirom hkrati, kar pa mi je tudi drugače najbolj ostalo v spominu, ko pomislim na Indijo. 
Tina

Sama sem bila s potovanjem v celoti zadovoljna; vsak dan se odpirajo novi trenutki spominov in vedno lepši so. 
Metka

Vabljeni, da se nam pridružite pri odkrivanju vrhuncev Indije.

Prijavnica se nahaja spodaj (kliknite na puščico). 
Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se jo poskenira in pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami
ĉ
Ravbar org,
8. sep. 2015 04:50