Novice‎ > ‎

Irska in Severna Irska za le 990 eur (prvi maj in avgust)

objavljeno: 14. jan. 2015 07:23 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 14. jan. 2015 13:37 ]
Cliffs of Moher
IRSKA in SEVERNA IRSKA  
 
 • Termina: 25.4. - 2. (oz. 3.) 5 (prvi maj) in 6. - 14.(15.) avgust 2015
 • Za potovanje potrebujete: 10 dni
 • Skupina: min 10 - maks. 22 potnikov
 • Cena:  990 € pri 20 osebah, 1.090 € pri 15 – 19 osebah in 1.190 € pri 10 – 14 osebah
 • Vodja ture: Damjan Končnik
 • Gsm: 040 246 833
 • E-mail: damjankoncnik@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
  www.facebook.com/ravbarpotovanjaNa 9 dnevnem potovanju po Irski bomo doživljali lepote smaragdnega otoka. V pubih bomo spoznali njihovo nočno življenje, plesi in glasba so sestavni del njihovega življenja. Vabimo vas na doživljajsko potovanje skozi prekrasno irsko pokrajino, na katerem bomo spoznali živahna mesta, nacionalne parke, Aranske otoke, visoke čeri, izjemne bazaltne formacije ter Belfast in Dublin. V Belfastu si bomo lahko ogledali muzej, posvečen Titaniku. To je Irska za mlade in mlade po srcu v majhni skupini. Program je nenatrpan, mi žal ne uživamo v vožnji na avtobusu, ampak ko stopimo iz njega in smo resnično na Irskem!

Želite doživeti irske plese in pesmi ali riverdance? Podaljšajte potovanje za en dan in za 99 € dobite ob prijavi 3 mesece pred odhodom:

 • Irski večer z glasbo in plesi ter večerjo s tremi hodi v očarljivem irskem vzdušju ali predstavo Riverdance v teatru Gaiety v središču Dublina (avgustovski termin);
 • Nočitev;
 • Zajtrk;
 • Transfer na letališče

Program potovanja:

1. dan: Na Irsko

Odpravili se bomo na smaragdni otok – Irsko. Transfer iz Maribora, Celja in Ljubljane na bližnje letališče, od koder bomo poleteli v Dublin. Predviden je pozen pristanek na letališču v Dublinu. Nastanjeni bomo v centru mesta na odlični lokaciji in v odličnem mladinskem hotelu. 

2. dan: Dublin

Po zajtrku bomo spoznali glavne znamenitosti irske prestolnice Dublina. Najprej si bomo ogledali najstarejšo irsko univerzo svete Trojice »Trinity College«. V knjižnici hranijo najstarejše srednjeveške rokopise neprecenljive vrednosti. Sprehod skozi glavno mestno ulico - O’Connel Street, daje mestu z uličnimi umetniki poseben čar. Sprehodili se bomo po mestnem parku St Stephen's Green. Spoznali bomo največjo cerkev Irske, katedralo sv. Patricka. Potovanje po Irski ne bi bilo popolno, če ne bi obiskali njihovo najbolj znano pivovarno, kjer proizvajajo znamenito temno pivo Guiness. Po želji se boste lahko po mestu zapeljali še s kočijo. Za perfekten uvod v irsko avanturo bomo zvečer zavili v kakšen pub, da spoznamo njihovo nočno življenje z glasbo in plesi. 

Cashel

3. dan: Dublin - Rock of Cashel – Killarney

Odpravili se bomo v Cashel, kjer bomo občudovali čarobno srednjeveško trdnjavo, kjer so nekoč bivali kralji in škofi. Gre za spektakularno skupino srednjeveških zgradb na apnenčasti vzpetini. Kompleks obsega okrogel stolp iz 12. stoletja, visok keltski križ, romansko kapelo, gotsko katedralo iz 13. stoletja, škofovo plačo in župnišče. Popoldne se bomo sprehodili po čudovitem parku posestva Muckross. Obiskali bomo še ostanke gradu Ross, ki se nahaja ob obali jezera Lough Leane v narodnem parku Killarney. Namestili se bomo v živahnem mestu Killarney, zvečer pa bomo zavili v kakšen pub, da začutimo nočni utrip enega najbolj živahnih irskih mest.  

4. dan: Killarney - Ring of Kerry – Killarney

Po zajtrku se bomo odpravili na panoramsko vožnjo po znameniti pokrajinski cesti, imenovani Ring of Kerry. Tukaj bomo začutili divjo irsko pokrajino, občudovali bomo peščene plaže, majne vasice, strme obale… Za konec krožne poti nas čakajo še enkratni pogledi na najvišje irske vrhove z razgledne točke Molls Gap, najlepši razgled na narodni park Killarney pa bomo imeli s točke Ladies view. Za konec se bomo sprehodili do kaskadastega slapu Torc. Zvečer bo prosto za zabavo v živahnem mestecu Killarney. 

5. dan: Killarney - Adare - Moherski klifi – Galway 

Najprej bomo obiskali Adare, ki je prijetna vasica, glavno ulico pa sestavljajo hiške iz 19. stoletja, skoraj vse so prekrite s slamnato streho. Okli poldneva se bomo sprehodili ob strmih Moherskih rečeh. Najvišji presegajo 200 metrov, od tod pa lepo se vidijo  tudi Aranski otoki. Na kraški planoti Burren bomo obiskali kakšno neolitsko grobnico – dolmen. Pozno popoldne bomo prispeli v Galway, ki se je iz majhnega ribiškega mesta razvil v hitro rastoče industrijsko mesto. Svoj čar dodajo mestu številni turisti in pubi z glasbo. Mesto je v 15. stoletju obiskal tudi Krištof Kolumb, preden se je podal na pot čez Atlantik. V srednjem veku so irski trgovci na veliko trgovali s Španci. Sprehodili se bomo do španskih arkad in ob reki eni od najkrajših evropskih rek Corrib. Zvečer bomo zavili v kakšen irski pub z živo glasbo. 

Adare vas

6. dan: Aranski otoki

Dan bo namenjen odkrivanju in doživljanju največjega otoka Aranskega otoka Inishmohe. Otok bomo prevozili s kolesom, lahko pa se odločite tudi za bolj udobno varianto z majhnim avtobusom. Na čereh bomo skušali izslediti tjulnje, ogledali si bomo ostanke starih mogočnih krščanskih cerkva. Povzpeli se bomo na največjo čer in občudovali več kot 2000 let staro utrdbo Dun Aengus. Tukaj se nahajajo tudi najbolj impresivne čeri otoka. Otok je mpremežen s kamnitimi zidovi, ki jih je več kot 1500 km. Za konec se lahko še povzpnemo do najmanjše cerkve na svetu, ki meri okoli 6 m2. Aranski otoki so znani tudi po pleteninah, Irščina pa je tukaj še vedno živ jezik. V Galway se bomo vrnili zvečer.

7. dan: Connemara – Donegal

Spoznali bomo Connemaro, ki je polna mirnih jezer, gorskih livad in divjih gora. Sredi te pokrajine si bomo ogledali čudovit samostan Kylemore. Nune Benediktinke so ga v začetku 20. stoletja preuredile v dekliško šolo z internatom, pa je bil pomemben dvorec. Šolo so zaprle leta 2010. V kapeli, pravi pomanjšani katedrali, bomo lahko občudovali znamenit zelen marmor, ki je značilen za Connemaro. Čudovit je tudi viktorijanski ograjen vrt z lepo obnovljenimi hišami. Čaka nas še nekoliko daljša pot do najsevernejše Irske grofije Donegal, kjer bomo prenočili. 

Kylemore

 8. dan:  Severna Irska - Giant’s Causeway - Belfast

Odpravili se bomo na Severno Irsko, kjer si bomo najprej ogledali ruine nekdaj mogočnega gradu Dunluce. Ob razčlenjeni atlantski obali a se bomo sprehodili po Velikanovi cesti - Giant’s Causeway. Navdušili nas bodo bazaltni stebri, ki že dolgo časa burijo človeško domišljijo. Naslednja naravna znamenitost ob severnoirski obali, ki si jo bomo ogledali je otok Carrick-a-Rede, kjer je viseči most, ki povezuje celino z otokom. V zelo lepem vremenu se vidi vse do Škotske. Popoldne bomo prispeli v prestolnico Severne Irske – Belfast.

9. dan: Belfast – Dublin

Po zajtrku si bomo ogledali Belfast Titanic, ki je posvečen Titaniku. Pred okoli 100 leti je tukaj nastajala do takrat največja potniška ladja na svetu. Na poti do Dublina bomo obiskali še središče neolitskih kulturah v bližini Newgrangea. Okoli 5000 let staro megalitsko grobnico si bomo ogledali od zunaj, če bo možno pa tudi od znotraj. Popoldne se vrnemo v Dublin, kjer bomo zaključili sijajno keltsko avanturo. Sledi še prijava na let in polet proti bližnjemu letališču in nato še transfer do Ljubljane, Celja in Maribora. Za tiste, ki se bodo odločili za dodaten dan sledi irski večer z večerjo ali riverdance. Nočitev. 

10. dodaten dan: 

Po zajtrku prosto do odhoda. Sledi prevoz na dublinsko letališče in let proti bližnjemu letališču in nato še transfer v Ljubljano, Celje in Maribor.

Cena potovanja na osebo: 990 € pri 20 osebah, 1090 € pri 15 – 19 osebah in 1190 € pri 10 – 14 osebah

Giants Causeway

V ceno je vključeno: 

 • Prevoz na letališče iz Ljubljane in nazaj; 
 • letalski prevoz iz bližnje okolice (Gradec, Trst, Benetke...) preko enega od vmesnih letališča na Irsko in nazaj, letimo z nizkocenovnimi prevozniki;
 • Vse prevoze po programu na Irskem z avtobusom in trajektom, na Aranskih otokih transfer ni vključen, lahko si najamete konjsko vprego, kolo ali se z avtobusom odpeljete po otoku;
 • Nastanitve v večposteljnih sobah v mladinskih hotelih, doplačilo za dvoposteljno sobo znaša 100 € na osebo, zagotovimo vam jo lahko pri dovolj zgodnji prijavi;
 • Kontinentalni zajtrk;
 • Vstopnine: Pivovarna Guinness, Katedrala sv. Patrika, Rock of Cashel, samostan Kylemore, Belfast Titanic, hodniška grobnica Newgrange;
 • Vodenje in organizacijo potovanja;

Možna doplačila: V ceno ni vključeno: prehrana in prevoz po Aranskih otokih s kolesom ali avtobusom bo organiziran glede na želje potnikov in vreme. 

 • Zavarovanje rizika odpovedi v vrednosti 5,24 % aranžmaja;
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini;
 • doplačilo za dvoposteljno sobo 100 € na osebo
 • dodaten dan 99 € (vključeno irski večer z večerjo ali riverdance, nočitev, zajtrk, transfer na letališče)

Riverdance se odvija v teatru Gaiety v središču Dublina v juliju in avgustu. Če bo na voljo riverdance ima prednost pred irskim večerom! 

Rok za prijavo: 3 mesece pred odhodom. 

Fotogalerija:

Irska in Severna Irska

 
Giants Causeway
Splošne informacije
 • KAKO POTUJEMO? Potovali bomo z majhnim avtobusom, 
 • NASTANITEV: mladinski hoteli, ob zgodnjih prijavah so možne nastanitve v dvoposteljnih sobah, doplačilo znaša 100 € na osebo
 • HRANA: V mestih lokalne restavracije ali mladinski hotel, 
 • ZAHTEVNOST POTI: Fizično nezahtevno potovanje.
 • ŠTEVILO OSEB: najmanj 10 - največ 22 
 • VREME: Vreme na Irskem se hitro spreminja. Temperature dosegajo poleti čez dan okoli 20 stopinj. 
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti. Za natančne informacije preglejte spletne strani www.zdravinapot.net. Prav tako se posvetujte glede morebitnih cepljen z vašim osebnim zdravnikom.
 • VARNOST: Irska je varna dežela. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino. 
 • VIZUM: Slovenci za potovanje na Irsko ne potrebujemo vize.
Pridružujemo si pravico do spremenjenega reda ogledov in krajev prenočišč. Potovanje se izvaja preko agencije EKO POTOVANJA DAMJAN KONČNIK. Cena je preračunana na dan 9. oktober 2014.

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

Comments