Novice‎ > ‎

Potovanje Japonska v času cvetenja češenj je potrjeno - zadnja 4 prosta mesta

objavljeno: 8. jan. 2016 09:54 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 8. jan. 2016 09:56 ]
Ginkaku-ji Temple in Kyoto
Vrhunci JAPONSKE
 • Termina:  30.3. - 12.4. in 21.10. - 3.11.2016
 • Trajanje potovanja: 14 dni 
 • Cena: 2.390 € pri 13 dnevnem potovanju 
 • Število oseb: 8 - 20
 • Vodja ture: Damjan Končnik 
 • Gsm: 040 246 833
 • E-mail: damjankoncnik@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org 
 • www.facebook.com/ravbarpotovanjaV terminu 30. marec - 12. april 2016 je potovanje potrjeno (v času cvetenja češenj) - na voljo so zadnja 4 prosta mesta (popust 150 eur/osebo)

Sicer se nam ob besedi Japonska začne odvijati film fotografij, ki se začnejo ob svetiščih, obdanih s pravljičnimi gozdovi, zasneženi gori Mt. Fuji in utrinki sramežljivih in okretnih gejš, tradicionalnih lesenih hiš, prekritih s slamnato streho, ultra-modernih nebotičnikov ob morju, osvetljenih z neonsko svetlobo. Japonska je fascinantna, kjer se stari in novi svet staplja neopazno v kulturno očarljivost kot v najbolj sanjski pravljici. Japonska je dežela, ki vpija čute, ki kar prekipeva od čarov starega sveta in tudi nas bo ta svet povsem očaral. 

Kaj pa prehrana? Z našim lokalnim vodnikom bomo po želji obiskali tudi zelo posebne restavracije, ki vam bodo še dolgo ostale v lepem spominu po kulinaričnih dobrotah japonske kuhinje. 
  
Program potovanja:

1. dan: začetek potovanja na Japonsko
Transfer na letališče iz Maribora, Celja in Ljubljane v Benetke in polet s prestopanjem na Japonsko, natančneje v Osako. 

2. dan. Osaka – prvo spoznavanje življenja na Japonskem
Pozno popoldne ali zvečer bomo srečali našega lokalnega vodnika Kevina in se vkrcali v hitri vlak in se zapeljali v center Osake. Po nastanitvi se bomo odpravili v mesto na večerjo. 

3. dan: Najlepši grad Japonske - HIMEJI
Odpravili se bomo na izlet v mesto Himeji, kjer stoji najlepši in najveličastnejši grad Japonske, v tem času pa pričakujemo, da bodo aleje češenj pred gradom že cvetele (marca). Grad so obnavljali 5 let in je zopet odprt za obiskovalce. Grad je za Japonce »nacionalni zaklad«, prav tako pa je na seznamu UNESCO-ve svetovne dediščine. Sprehodili se bomo še po vrtovih Kokoen, preden se bomo vrnili v Osako. 
4. dan: NARA – najstarejša prestolnica Japonske
Po zajtrku se bomo odpravili v prvo stalno prestolnico Japonske - v Naro. Navdušila nas bo največja lesena zgradba na svetu, tempelj Todaiji, ki skriva v sebi enega največjih kipov Bude na Japonskem. Tempelj je iz leta 1692, prvotno pa je bil še za tretjino večji. Uživali bomo v sprehodu po parku cvetočih češenj, po njem pa se prosto pase še čreda jelenov. Po želji lahko obiščemo še najbolj slavno svetišče Nare - Kasuga Taisha. Ustanovljeno je bilo v istem času kot prestolnica in je posvečeno božanstvu, ki ščiti mesto. Kasuga Taisha je bilo tudi pomembno svetišče najmočnejšega klana Japonske Fujiwara od konca 8. do konca 12. stoletja. Prosto popoldne v čudovitem mestu Nari. 
  
5. dan. Kyoto – izjemna svetišča in gejše
Potovanje po Japonski bomo nadaljevali v Kyoto. Za začetek si bomo ogledali svetišče Fushimi Inari, ki nas bo navdušil z več stotimi oranžnimi toriji. Svetišče je najpomembnejši kraj čaščenja šintoistične boginje riža Inari. Nadaljevali bomo z ogledom enega izmed najbolj poznanih templjev na Japonskem Kiyomizudera. Leta 1994 je bil tempelj dodan na seznam UNESCO-ve dediščine svetovne. Za popolno doživetje dodajte še barve cvetočih češenj (marca). Tempelj Kiyomizudera je najbolj znan po svojem lesenem odru, ki je visok 13 metrov. Popoldne se bomo sprehodili še po četrti Higashiyama, ki je ena izmed najbolje ohranjenih zgodovinskih četrti Kyota. Z nekaj sreče nam lahko prekriža pot tudi kakšna geiša. Zvečer se lahko opcijsko odpravimo v še na predstavo z gejšami. 

6. dan: Kjoto – zlati tempelj, cesarska palača…
Najprej se bomo odpravili za zahodno obrobje Kjota, v prijetno četrt Arashiyama. Območje je priljubljena destinacija že vsaj od konca 8. stoletja, ko so plemiči uživali v njegovem naravnem okolju. Arashiyama je še posebej priljubljena v času cvetenja češnjev, kot tudi v sezoni jesenskih barv. Nadaljevali bomo z ogledom templja Ryoanji, kjer se nahaja najbolj znan kamniti vrt na Japonskem. Najbolj nas bo navdušil ogled zlatega paviljona Kinkakuji. Zgornji dve nadstropji sta v celoti obdani z zlatimi lističi. Za konec si bomo ogledali še kjotsko cesarsko palačo, ki je bila nekoč rezidenca japonske cesarske družine do leta 1868, ko se je cesar preselil iz Kjota v Tokio. Po želji se lahko odpravimo še po posebni železniški postaji Kjota

7. dan: Takayama 
Po zajtrku se bomo odpravili v Takayamo. Mesto je zaslovelo in si pridobilo bogastvo po visoko kvalitetnem lesu v okolici in po izjemno sposobnih tesarskih mojstrih. Mesto je znano po zelo lepo ohranjenem mestnem jedru. Ogledali si bomo staro trgovsko hišo, tempelj Kokubunji in stari del mesta. Zvečer se ponuja opcijsko še onsen – obisk japonskih term.  

Closeup japanese sushi8. dan: Shirakawa-go
Dopoldne bomo obiskali jutranjo tržnico Takayame, ki nas bo sigurno navdušila. Potem pa bomo doživeli še nekaj zelo tradicionalne Japonske. Odpravili se bomo v dolino reke Shogawa in so ogledali slikovito vasico Shirakawago, ki je na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine. Pot tja in nazaj bomo opravili z redno avtobusno linijo, da bomo lahko ostali dlje časa v vasi. Vas je značilna po izjemno lepih kmetijah, od katerih so nekatere stare več kot 250 let. Eno izmed mogočnejših hiš bomo tudi obiskali. Arhitekturni slog se je razvil skozi več generacij in je zasnovan tako, da zdrži streha tudi velike količine snega, ki pade v regiji v zimskem času. Značilna strma streha se imenujejo Gassho-zukuri, kar pomeni »zgrajen kot sklenjene roke pri molitvi«, spominja na skupaj stisnjeni roki budističnih menihov pri molitvi. 
  
9. dan: Pohod od Magomeja do Tsumagoja – doživetje japonskega podeželja
Zapustili bomo Takayamo in se odpravili v Magome. Obe mesti, Magome in Tsumago, nas bosta navdušili z zajemno lepo ohranjeno arhitekturo. Prehodili bomo delček poti Nakasendo, ki poteka vzdolž doline Kiso in je nekoč povezovala Kjoto in Tokio. Spoznali bomo pravo podeželje Japonske, pohod je dolg 8 kilometrov in nam bo vzel dobri dve uri in pol. Popoldne bomo ujeli vlak v Matsumoto, kjer bomo prespali dvakrat. Zvečer se bomo sprehodili do mogočnega gradu.

10. dan: Matsumoto – grad in stare nakupovalne ulice
Dopoldne si bomo ogledali enega najlepših  gradov Japonske Matsumotojō. Za razliko od grada Himeji, stoji grad v Matsumotu na ravnici in ne na hribu. Poleg glavnega grajskega stolpa ima prizidan še sekundarni stolp. Po končanih spopadih leta 1635 so zgradili še stolp za opazovanje lune. Tudi notranjost gradu je avtentična in je brez železobetona. Sprehodili se bomo po nekaj strmih stopnicah in občudovali odprtine za metanje kamnov na sovražnika ter odprtine za strelce in lokostrelce. Iz 6. nadstropja se ponuja lep razgled nad mestom in okolico. Popoldne se bomo sprehodili po čudovitih ulicah Nawatedori in Nakamachi, ki vodijo do glavnega svetišča v centru mesta. Popoldne bo prosto za nakupe in lastna raziskovanja mesta. 

11. dan: Tokio – Shinjuku, Harajuku, svetišče Meiji, Asakusa
Odpravili se bomo v Tokio, ki je najbolj poseljena metropola sveta. Do leta 1868 je bil Tokio znan pod imenom Edo. V 16. stoletju je bil Tokio majhno mesto z gradom. Šogun Tokugawa Ieyasu je ustanovil svojo fevdalno vlado v Tokiu in v nekaj desetletjih je postal Edo najbolj poseljeno mesto Japonske. Mesto ponuja neizmerno izbiro nakupovanja, zabave, kulture in kulinarike. Prispeli bomo na najprometnejšo železniško postajo na svetu Shinjuku, kjer vstopi ali izstopi več kot 2 milijona ljudi na dan. Tukaj bomo deponirali prtljago. Zahodno od postaje Shinjuku so številni visoki nebotičniki. Odpravili se bomo do »mestne hiše« in se z dvigalom povzpeli na razgledno ploščad. Potem se bomo odpravili v najstniško četrt Harajuku in svetišče Meiji. Prenočili bomo v četrti Asakusa.
  
12. dan: Asakusa, železniška postaja, cesarska palača…
Zgodovino mesta bomo začeli odkrivati v okrožju Asakusa in si za začetek ogledali budistični tempelj Sensoji, poznan tudi kot Asakusa Kannon tempelj, ki je eden najbolj pisanih in najbolj priljubljenih templjev Tokia. Po legendi sta leta 628 dva brata v bližnji reki Sumida ulovila kip boginje Kannon – boginje usmiljenja. Čeprav sta vrnila kip reki, se jima je le ta vedno vračala. Zato sta zgradila za boginjo Kannon ta tempelj, ki je bil zgrajen leta 645 in je danes najstarejši tempelj v Tokiu. Potem se bomo odpravili na centralno železniško postajo od tod pa se bomo sprehodili do ruin starega gradu in mimo cesarske palače. 

13. dan: Ribja tržnica, Kamakura, Sky Tree, zaključna večerja
Dan bomo začeli z spoznavanjem največje grosistične ribje tržnice na Japonskem – Tsukiji. Ogledali si bomo hale, kjer poteka prodaja na debelo, kjer se dnevno proda 2000 ton morskih produktov. Navdušil nas bo pogled na številne vrste svežih rib in ostalih morskih sadežev, vzdušje na tržnici, skuterji in majhni tovornjaki, ter prodajalci in kupci. Odpravili se bomo v Kamakuro in si ogledali v obalnem mestu zelo pomembno svetišče Tsurugaoka Hachimangu. Potem si bomo ogledali še veliko Budo v Kamakuri, ki je drugi najvišji kip Bude na Japonskem. Potovanje po Japonski pa bomo zaključili na prav poseben način, odpravili se bomo na nov televizijski stolp Skytree, ki je z višino 634 metrov najvišja stavba na Japonskem in druga najvišja zgradba na svetu, v času zaključka gradnje. Nočen pogled nad mestom nas bo navdušil. V sebi skriva velik nakupovalni kompleks in tudi akvarij. Sledila bo še zaključna večerja. 

14. dan: Konec posebnega potovanja po Japonski
Z vlakom se bomo odpravili na letališče v Tokiju, sledi prijava na let z vmesnim prestopanjem do Benetk. Sledi še transfer do Ljubljane, Celja in Maribora.

Cena potovanja na osebo: 2.390 € pri 14 potnikih 
Pri 8 – 13 potnikih je cena višja za 120 € na osebo. Največje število potnikov je 20.

Foliage in NikkoV ceno je vključeno:
 • Transfer na letališče in nazaj;
 • Povratno letalsko karto na relaciji Benetke – Osaka, Tokio – Benetke s taksami;
 • Vse nastanitve v hostlih;
 • Vsi transferji po Japonski z vlaki in avtobusi, ves mestni promet;
 • vstopnine skladno s programom; grad Himeji z vrtovi, tempelj Todaiji, vsa svetišča in templji v Kyotu, skladno s programom, ogled ene tradicionalne bogate kmečke hiše v Shirakawago-ju, ogled stare mestne in trgovske hiše v Takayami, prevoz prtljage Magome – Tsumago, grad v Matsumotu, templji v Tokiu in Kamakuri;
 • lokalnega vodnika;
 • Slovenskega vodnika, 
 • organizacijo izleta.
Cena ne vključuje:
 • prehrane, ogled svetišče Kasuga Taisha v Nari, predstava gejš, informativno 18 €, onsen v Takayami, informativno od 5 – 10 €, nekajkrat bomo deponirali prtljago na železniški ali avtobusni postaji (300 – 600 ¥), Sky tree, informativno 16 €). Večina hostlov in hotelov je blizu železniških postaj, kamor prispemo. Za doplačilo je možen transfer do hostla ali hotela, če so 3 ali 4 osebe v taksiju je informativna cena transferja 3 – 5 € na osebo. 
 • Stroški osebne narave in vse kar ni navedeno pod vključeno
Možna doplačila:
• Zavarovanje rizika odpovedi v vrednosti 4% - 5,55 % aranžmaja;
• zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini; 22,48 €
• dvoposteljna soba v hotelu, ali njihovih penzionih in gostiščih 10 X z zajtrkom, 250 € na osebo

Japonska


Rok za prijavo je 2. februar 2016. 

Potovanje se uradno organizira preko agencije EKO POTOVANJA Damjan Končnik s.p.
Cena je preračunana na dan 20. november 2015.

Pomembno: Termin potovanja je izbran tako, da bomo imeli najboljše možnosti, da bomo opazovali cvetenje češenj v polnem razcvetu (marca). To je deloma tudi igra narave, včasih cvetijo češnje kakšen teden prej, drugje kakšen teden kasneje. Spremenimo lahko tudi vrstni red ogledov, zelo redko se lahko zgodi, da je kakšno svetišče zaprto zaradi obnove. 

Če bi radi doživeli dražbo tun na ribji tržnici Tsukiji nas predhodno obvestite. Na recepciji hostla ali hotela si boste naročili taksi, ki vas bo pripeljal pred vrata čakalnice. Priporočamo odhod iz hotela ali hostla ob 2:30 zjutraj. Ogled je omogočen samo 120 osebam, ki so razdeljeni v dve skupini. Prvih 60 ima ogled ob 5:25 – 5:50 in druga skupina od 5:50 – 6:15. Rezervacije niso možne.  
 
Ravbar Potovanja - Odkrivajte svet z nami