Novice‎ > ‎

Še 3 osebe in potrdimo potovanje Južna Afrika, Svazi, Vikt. slapovi (Zimbabve) in Bocvana med 13. - 28.11.2016

objavljeno: 22. mar. 2016 02:36 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 22. mar. 2016 02:37 ]
Polni lepih vtisov boste šli domov
Južna Afrika
 • Termin: 13. - 28.11.2016 
 • Za potovanje potrebujete: 16 dni z Viktorijini slapovi (oz. 13 dni brez)
 • Skupina: min 10 – maks 19 popotnikov
 • Cena: 2.240 eur/osebo (16 dni) + let. karta ca 1000 eur (z Vikt. slapovi)   
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
  www.facebook.com/ravbarpotovanja
Za zaključene skupine lahko kadarkoli organiziramo. Potovanje je primerno tudi za družine.


Pred vami je program Best of Južna Afrika, Svazi, Zimbabve (ter Zambija) in Bocvanakjer boste obiskali kar 5 držav, boste pa tudi ob meji z Namibijo in Mozambikom. Te predele zelo dobro poznamo in smo v ta del sveta že peljali naše potnike. 
Program je zelo skrbno pripravljen in smo prepričani, da je najboljši možen kar je v 16 dneh (oz. 13 ih) možno videti na tem prelepem delu sveta. 

PROGRAM POTOVANJA:
Z-zajtrk, K- kosilo, V - večerja

1. dan, let proti Afriki (obroki na letalu)

2. dan, Capetown 
Prihod v Capetown in ogled znamenitosti enega najlepših mest sveta. Občudovali boste botanične vrtove z rastlinami iz vsega sveta Kirstenbosch National Botanical Gardens (z preko 1400 rastlinskih vrst), se sprehodili po najstarejšem delu Bo Kaap in zaključili na najlepšem delu mesta Victoria & Alfred Waterfront. V primeru lepega vremena že 2. dan ogled Table mountain (drugače naslednji dan). Spanje Capetown

Znameniti Cape horn
3. dan, Table mountain in rt Dobrega upanja  
Zjutraj nas čaka vzpon z vzpenjačo na Table mountain (mizasto goro) od koder je fascinanten pogled na Capetown in okolico. Sledi vožnja po lepih zalivih Camps Bay in Hout Bay (znan po kolonijah tjulnov), do mesta Simon's town (kjer nas čakajo pingvini). Vrhunec pa bo ogled rta Dobrega upanja, ki ga je prvi dosegel pomorec Bartholomeo Diaz, deset let kasneje pa ga je na prvi poti v Indijo obplul Vasco de Gama. Danes je rt zaščiten naravni rezervat, kjer je lep sprehod do točke Cape Point. Spanje Capetown  (Z)

4. dan, Vinska pokrajina in čudovita obalna cesta
Vožnja do Stellenbosha, ki leži sredi vinorodnega okoliša (degustacija vin) in vožnja po lepi obalni panoramski cesti z ogledom kolonije pingvinov in naprej do Hermanusa, kjer je verjetnost, da se izsledi kite (od julija do decembra). Sledi vožnja do Agulhasa, kjer je stičišče Indijskega in Atlantskega oceana in kjer boste stali na najbolj južni točki Afrike. Nočitev Agulhas (Z, V)

Boste poskusili jahanje noja?
5. dan, Oudtshoorn 
Vožnja po zanimivi panoramski cesti (postanki za fotografiranje)  do farme z noji pri Oudtshoornu, kjer boste spoznali te zanimive ptice z velikimi jajci (če ste lahki možnost jahanja nojev). Spanje Oudtshoorn (Z)

6. dan, Garden route in stik z divjimi mačkami 
Vožnja po znameniti cesti Garden route mimo Knysne vse do zavetišča za divje mačke Tenikwa (kjer na vas čakajo leopardi, levi, gepardi ... s katerimi se boste lahko pobližje spoznali). Sledi vožnja mimo narodnega parka Tsitsikama vse do Port Elizabeth. Spanje Port Elizabeth (Z)

7. dan, Durban - St Lucia z ladjico med nilske konje in krokodile
Jutranji let Port Elizabeth – Durban, kjer boste izvedeli več o Gandhiju. Sledi vožnja do St Lucije in izlet z ladjico po jezeru St Lucija (park Greater St Lucia Wetlends) kjer na vas čakajo nilski konji, krokodili, številne ptice in lepa narava. Spanje St Lucia (Z)

8. dan, Celodnevni safari v narodni park Hluhluwe – Umfolozi
Celodnevni safari v enega najlepših parkov Južne Afrike – Hluhluwe Umfolozi, kjer boste lahko v naravi videli živali (kot v dokumentarnem filmu). Park se ponaša s številno populacijo nosorogov. Sledi povratek v St. Lucijo. (Z)

9. dan, Vas plemena Zulu in država Svazi 
Dopoldan ogled tradicionalne vasi plemena Zulu (Dumazulu je največja kulturna vas v Južni Afriki), kjer se boste pobližje spoznali z njihovo posebno kulturo (krasni fotografski motivi). Sledi vožnja do kraljevine Svazi in prečenje meje. Fotografski postanki in vožnja po zanimivi pokrajini do parka Mlilwane Wildlife sanctuary. Če bo možno si opcijsko pogledamo tradicionalno vasico (in se spoznamo z njihovi plesi in petjem). (Z)

10. dan, Vožnja čez Svazi in odkrivanje narodnega parka Kruger
Panoramska vožnja po zanimivi kraljevini Svazi vse do meje z Južno Afriko. Sledi popoldanski safari in odkrivanje enega najlepših narodnih parkov na svetu - znamenitega Krugerjevega parka, kjer na vas (če bo le sreča) čaka velikih pet: leopard, lev, slon, bivol in nosorog. Spanje sredi parka. (Z)

Kot v dokumentarnem filmu
11. dan, Safari Krugerjev narodni park 
Celodnevno odkrivanje Krugerjevega parka (s prizori kot iz dokumentarnega filma). Poseben dan za vse ljubitelje živali. Spanje v okolici parka. (Z)

12. dan Kanyon reke Blyde – Pretoria - Johannesburg
Dopoldne odkrivanje kanjona reke Blyde (zelo lepa pokrajina) in vožnja do glavnega mesta Pretorije (krajši ogled glavnih zanimivosti mesta – Union buildings ...), sledi vožnja do Johannesburga (krajši ogled iz kombija), spanje Johannesburg (Z)

13. dan Johannesburg – Victorijini slapovi (Zimbabve)
Vožnja na letališče in let do Viktorijinih slapov.  Sledi ogled Viktorijinih slapov (široki so 1,7 km in visoki 108 metrov), ki jih je pleme Kololo poimenovalo Mosi – oa – tunya (Dim, ki grmi). Sprehod po lepi pešpoti in skozi deževni gozd. Voden ogled iz zimbabvejske strani kot tudi opcijsko možnost prečenja meje v Zambijo in ogled še iz zambijske strani. Spanje Victoria falls (Z)

Ogled narodnega parka Chobe (Bocvana)14. dan Izlet v Bocvano z ogledom narodnega parka Chobe - safari 
Celodnevni izlet v narodni park Chobe (Bocvana), ki je zelo bogat z živalmi (v njem živi ena največjih populacij slonov v Afriki). Poleg ture z ladjico po parku vas čaka še jeep safari po Chobeju in pozno vrnitev v Victoria falls. Če kdo ne bi šel na safari so možne tudi druge aktivnosti npr. rafting po reki Zambezi in hoja z levi. Spanje Victoria falls (Z, K)

15. dan Viktorijini slapovi – Johannesburg in let proti domu
Prosto do odhoda na letališče. Sledi let do Johannesburga in nadaljevanje proti domu.

16. dan Prihod domov

Cena: 2.240 eur/osebo pri 14 osebah + let. karta ca 1000 eur (z Vikt. slapovi)
Trenutna cena let. karte je 720 eur/os z letom iz Ljubljane (s Turkish Airlines) + notranja leta Johannesburg – Vict. slapovi – Johannesburg sta ca dodatnih 300 eur 
V primeru manjše skupine 10 – 13 oseb doplačilo 140 eur/os. 40 eur popusta, če ste že potovali z nami.

Cena vključuje:
 • vse namestitve v prijetnih popotniških hotelih (z vključenim zajtrkom) v dvoposteljnih sobah, 1x v kampu Kruger v hiškah (skupne kopalnice),
 • notranji let Port Elizabeth – Durban, 
 • večerjo v Cape Agulhas, 
 • najem 15 sedežnega Mercedes Sprinterja oz. podobnega za celotno potovanje, 
 • vse stroške goriva in šoferja,
 • vse vstopnine po programu (Kirstenbosch, Tale mountain, Cape Agulhas, Tsitsikamma conservation fee, tradicionalna vas Dumazulu, Mlilwane Svazi conservation fee, Blyde river canyon ...),
 • tura Cape point z vsemi vstopninami in vključenimi taksami (Boulder Beach conservation fee),
 • degustacijo vin Stellenbosch, 
 • vodeno turo na farmi nojev, 
 • turo Tenikwa Wild cat experience (druženje z divjimi mačkami: leopardi, levi, gepardi ...), 
 • izlet z ladjico po jezeru St Lucija (park Greater St Lucia Wetlends) z nilski konji in krokodili,
 • celodnevni safari v parki Hluhluwe – Umfolozi z vsemi vstopninami in conservation fee,
 • safari v Krugerjevem narodnem parku (prvi dan popoldan, ter en cel dan) z vsemi vstopninami in conservation fee,
 • profesionalnega lokalnega vodnika,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS, 
 • organizacijo. 
Cena vključuje tudi podaljšanje Viktorijini slapovi
 • 2x nastanitev v resortu Bayete oz. podobnim v dvoposteljni sobi z vključenim zajtrkom,
 • povraten transfer letališče – resort, resort – letališče, 
 • vodeno turo Viktorijini slapovi z vključeno vstopnino za Viktorijine slapove (Zimbabve),
 • celodnevni safari v Bocvano v narodni park Chobe z vključenim jeep safarijem in turo z ladjico ter vključenim kosilom.
Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča (če bo potreben), dodatne hrane in pijače, osebnih izdatkov (spominki), viz in stroškov povezanih s tem, napitnin oz. opcijske aktivnosti (oz. če je še kaj kar ni pod cena vključuje).

Dodatno lahko uredimo zavarovanje rizika odpovedi in zavarovanje Coris. 

Ko je potovanje potrjeno se uredi letalske karte in plača 500 eur akontacije na račun agencije Manager. Preostanek plačila se plača najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru spremembe menjalnega tečaja in cene goriva in s tem povezanih dodatnih stroškov od podpisa pogodbe (izpolnjene prijavnice) do odhoda si pridržujemo pravico do spremembe cene. Ponudba je narejena pri tečaju 1 eur = 17 rand (marec 2016). V ponudbi je strošek notranjega leta Port Elizabeth – Durban 140 eur/os. V kolikor se cena spremeni si pridržujemo pravice do spremembe cene. Organizator potovanja je agencija Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Fotogalerija (fotografije skoraj vse Uroš Ravbar, nekaj Janez Jež in internet)

JUŽNA AFRIKA by Ravbar Potovanja


Predviden vodnik na turi: 
Dejan Marentič oz. Peter Eržen oz. Damjan Glinšek, vsi omenjeni vodniki so z licenco GZS.

INFO in PRIJAVE: Uroš Ravbar, gsm 031-684 651, e-mail: uros.ravbar@gmail.com
www.ravbar.org
www.facebook.com/ravbarpotovanja

SPLOŠNE INFO 
 • KAKO POTUJEMO?  Z Mercedes Sprinterjem oz. podobnim vozilom le za naš skupino.   
 • NASTANITEV: Vse namestitve v prijetnih popotniških hotelih (z vključenim zajtrkom) v dvoposteljnih sobah, 1x v kampu Kruger v hiškah (skupne kopalnice),
 • HRANA: Jedlo se bo v preizkušenih lokalnih restavracij oz. hotelskih restavracijah. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, ki želijo videti in doživeti Afriko. 
 • VREME: V novembru je začetek poletja v Južni Afriki kar pomeni , da so dnevi dolgi in je temperatura zelo primerna za potovanje. Hkrati je to najboljši čas za safari saj je konec sušnega obdobja, ko se vidi več živali kot drugače in začetek poletja, ko se temperature dvignejo. Pričakujemo dnevne temperature med 25 – 35 stopinj Celzija, ponoči pa običajno ni pod 15 stopinj. Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). 
 • ZDRAVJE: Tako da za vstop ni potrebno nobeno cepljenje. Več na www.zdravinapot.net  
 • VARNOST: Gibali se bomo samo po varnih turističnih predelih.  
 • SPOMINKI: Ta del Afrike ima veliko lepih spominkov (sploh izdelkov iz lesa). 
 • VIZUM: Je potreben za Južno Afriko in se uredi na Dunaju (potreben je osebni obisk ambasade). Bomo organizirali za celo skupino (dodaten strošek pridobivanja). Za Svazi ni potreben. Za Zimbabve in Bocvano se dobi na meji.     
Vabljeni, da se nam pridružite!

RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami