Novice‎ > ‎

Potrjeno potovanje Kanada in Yellowstone 5. - 22.7.

objavljeno: 7. apr. 2015 11:43 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 7. apr. 2015 11:45 ]

Poslastica za ljubitelje narave 

Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru s tem, da prilagodimo program vašim željam. 
 
Če hočete resnično doživeti stik s pravo neokrnjeno naravo in uživate v trekingih, kampiranju, večerih ob ognju pod nešteto zvezdami, je to potovanje idealno za vas.
Smo specialisti za posebna potovanja, kjer se kampira in spi v samih narodnih parkih. Gre za potovanja, kjer imate občutek, da ste svobodni, hkrati pa je vse organizirano in vodeno.   

Ocena potovanja: 10; Pokrajina, živali, rastlinstvo, ljudje ter njihovi običaji, trekingi in družba so potovanje naredili nepozabno. 

Janez

 
Zakaj z nami odkrivati narodne parke ZDA in Kanade?
 • ker je Yellowstone brez konkurence najlepši narodni park na svetu (bizoni, medvedi in losi v naravnem okolju, slapovi, delujoči gejziri, nora vulkanska pokrajina, turkizni vrelci ...), 
 • ker si bomo pogledali največji festival v Kanadi - Calgary Stampede – za njih je »Greatest outdoor show on earth«, 
 • ker bomo rentali prostorne avte (kar nam omogoča svobodo in raziskovanje skritih odročnih predelov) in večinoma kampirali na idiličnih lokacijah (skupne priprave hrane in taborni ogenj ob večerih nas bodo povezovali), 
 • v Wyomingu in Montani nas čaka divja Amerika in indijanski festival Northern American Indian days, 
 • ker se boste vozili po panoramski cesti »Going to the sun road« v parku Glacier, ki šteje za dragulj Severne Amerike,
 • med Banfom in Jasperjem (Kanada) pa nas čaka navdihujoča pokrajina (ledeniki, slapovi, trekingi, medvedi) - ta pot je med 10 najlepšimi cestnimi odseki na svetu, 
 • čakajo nas odkrivanje najlepših predelov kanadskega Skalnega gorovja v narodnih parkih Banff, Jasper in Yoho, 
 • odkrivali bomo eno najlepših mest sveta, olimpijski Vancouver (Stanley park s totemi, akvarij z delfini) in zanimivi Seattle, 
 • gre za idealno turo za vse ljubitelje narave in fotografiranja.

Program:

Občudovali boste njihove tipične pleseNaše potovanje začnemo v Utahu (Salt Lake City), kjer si pogledamo glavne znamenitosti mormonskega mesta, sledi premik v pristen Wyoming, kjer leži »kavbojski« Jackson Hole. Od tu naprej pa se začne pokrajina, ki nas bo navduševala do konca poti. Najprej park Grand Teton z ledeniškimi jezeri, potem pa najstarejši in najveličastnejši park sveta Yellowstone (raj za fotografe). Uživali bomo ob pogledih na delujoče gejzire, vulkansko pokrajino, slapove, blatni vulkan, enkratne apnenčaste terase in izredno bogato živalstvo. Tukaj v naravnem okolju živijo ogromne črede bizonov, medvedi (črni in grizliji), losi, hkrati pa lahko v parku najdete kar tisoč vrst rastlin. Sledi vožnja po idilični Montani vse do Browninga, kjer bomo obiskali indijanski festival »Northern American Indian days« in se družili z indijanci. Eden od vrhuncev bo tudi panoramska vožnja po narodnem parku Glacier (Going to the Sun road) – gre za skriti biser Severne Amerike, na kanadski strani pa nas čaka Waterton park (Unesco), ki z Glacier parkom predstavlja prvi mednarodni park na svetu. V Calgaryju obiščemo največji festival v Kanadi – Calgary Stampede (Greatest outdoor show on earth) z dirkami s kočijami, indijansko vasjo, koncerti in pristnim kanadskim žurom. Potem pa spet v naravo in vožnja do parka Banff, kjer bomo hodili med čudovitimi gorami Skalnega gorovja (Rocky Mountains). V okolici Lake Louise nas čaka najlepše jezero v Kanadi, smaragdni Lake Moraine in odkrivanje narodnega parka Yoho, ki ga je National Geographic uvrstil na 2. mesto na svetu glede naravnih lepot (občudovali boste najvišji slap v Kanadi, 254 m visok Takakkaw slap in jezero Emerald). Od Lake Louisa do Jasperja pa nas bo navduševala panoramska cesta Icefield Parkway, ki šteje med najlepše ceste sveta (hoja do razglednih točk, pogledi na gore Skalnega gorovja, ledeniška jezera, medvede, kanjone, ledenik Athabasca, slapova Tangle in Athabasca ...). V okolici Jasperja bo na svoj račun prišel vsak pravi ljubitelj narave. Mimo gore Mt. Robson (najvišja gora kanadskih Rocky Mountains) se zapeljemo do ranča in naprej po panoramski cesti mimo Whistlerja do Vancouvra, prizorišča zimskih olimpijskih iger, kjer si pogledamo glavne znamenitosti (Stanley park s totemi, otok Granville ...). Na koncu pa nas čaka še odkrivanje zanimivega Seattla s svojim Space Needlom, kjer nakupimo še zadnje spominke. Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta.
 
POSEBNOST POTOVANJA: V primeru bolj ugodnih let. kart se lahko potovanje začne v Jackson hole (namesto da se začne v Salt Lake Citiju). Razen prvega dneva ostaja v tem primeru program nespremenjen.  
Dodatno se nam lahko priključite v Calgaryju in potujete samo po Kanadi (oz. vam lahko pripravimo program za samostojno potovanje). 

Cena: 1.490 eur/osebo pri številu 14 oseb + letalska karta (1.100 eur, avgust 2014)
Doplačilo za manjšo skupino 10 – 14 oseb 140 €. 
40 € popusta, če ste že potovali z nami. 

Spali boste v tipičnih indijanskih bivališčih - tipijih
V ceno je vključeno:
 •  vse namestitve (12x kampiranje, 1x hotel/motel v dvoposteljni sobi, 2x hostel v dvoposteljnih sobah, 1x hostel v štiriposteljni sobi),
 • najem večjega prostornega vozila - rent a car z vsemi potrebnimi zavarovanji,
 • vstopnine v vse narodne parke v ZDA (Yellowstone, Grand Teton, Glacier…),
 • vstopnine v vse narodne parke v Kanadi (Banff, Yoho, Jasper, Waterton …), 
 • vstopnine za Calgary Stampede, Buffalo Head in smashed muzej, tople vrelce Chico,
 • slovensko vodenje, 
 • organizacija potovanja,
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov s prezentacijo.
V ceni ni vključeno: gorivo in parkingi (plačevanje sproti ca 125 eur), ocenjujemo, da boste za hrano in brezalkoholno pijačo zapravili ca 230 eur (večinoma hrano pripravljamo sami), opcijske aktivnosti (Stampede večerna predstava, Vancouver akvarij, Banff hot spring ...), eventuelni prevoz na/iz letališča, stroški vstopne prijave ESTA, Coris zavarovanje, spominki.
 
200 EUR akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije Manager. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je potovanje potrjeno se plača letalske karte, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.  

Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencije in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org

Fotogalerija iz našega potovanja, avtor Uroš Ravbar Fajmut:

Best of Kanada in Yellowstone Ravbar Potovanja

Po naši uspešnici turi po AMERIŠKIH NARODNIH PARKIH je to potovanje nadaljevanje najlepših lepot Severne Amerike in je namenjeno vsem ljubiteljem živali in narave. 

Če ne moremo izvažati naravnih lepot, bomo uvažali turiste!
William C. Van Horne, nekdanji kanadski minister
 
Yellowstone vas ne bo pustil ravnodušnega
SPLOŠNE INFO:
 • KAKO POTUJEMO? ZDA in Kanado bomo raziskovali z večjimi najetimi avtomobili (po dosedanjih izkušnjam smo še vedno imeli več šoferjev v vsakem avtu). V vsakem avtu je potrebno imeti vsaj enega potnika, ki ima kreditno kartico. Vse v zvezi s specifiko potovanja se bomo pogovorili na srečanju pred potovanjem. 
 • NASTANITEV: Povdarek je na kampiranju v lepi naravi (12x), ostalo so hostli (3x) oz. hotel (1x).     
 • HRANA: Poskusili bomo lokalno hrano. Hkrati si bomo večino časa, ko kampiramo, sami pripravljali obroke.    
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura ni zahtevna in je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniškega duha (hojo po parkih bomo prilagodili vašim sposobnostim, bolj vzdržljivi bodo imeli možnost podaljšanja tur). Posebnost je, da je precej kampiranja in skupna priprava hrane.   
 • ŠTEVILO OSEB: min 10 – maks 20
 • VREME: Julija je na severu ZDA in v Kanadi suho in toplo obdobje. Gre za glavno sezono, ko je vreme najbolj stabilno in primerno za trekinge. Pričakujemo dnevne temperature od 10 do 30 stopinj. Ponoči se znajo temperature precej spustiti, zato je nujno potrebna kvalitetna spalna vreča in dobra podloga za spanje.  
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti.  
 • VARNOST: ZDA in Kanada sta varni državi. Kriminala je zanemarljivo malo, domačini so nadvse gostoljubni in prijazni. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • SPOMINKI: ZDA in Kanada imata lepe spominke (sploh indijanske). Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa).
 • VIZUM: Slovenci za obisk države ne potrebujemo vize, se pa moramo pred potovanjem elektronsko najaviti (ESTA). 

Best of Kanada in Yellowstone z avti, program po dnevih (18 dni)

Salt Lake City – Jakson Hole – Grand Teton – Yellowstone – Browning – Glacier park – Waterton park – Calgary – Banff – Lake Louise – Yoho – Jasper – Mt. Robson – Whistler - Vancouver – Seattle
H – spanje v hotelu oz. motelu v dvoposteljnih sobah
H* - spanje v hostlu (v dvoposteljnih sobah)
H**- spanje v hostlu (v štiriposteljnih sobah) 
K – kampiranje v lastnih šotorih 

Program po dnevih: 
1. dan, let Ljubljana (oz. bližnja letališča) – Salt Lake City (Utah), večerni prihod v Salt Lake City, spanje H
2. dan, krajši ogled glavnega mesta Utaha (mormonski center), nakup stvari za kampiranje in vožnja proti severu, naše prvo kampiranje, K
3. dan, ogled kavbojskega mesta Jakson Hole (Wyoming), glavni trg in lokal Million Dollar Cowboy bar. Sledi odkrivanje narodnega parka Grand Teton z lepimi gorami in ledeniškimi jezeri in vožnja do narodnega parka Yellowstona (najstarejši park na svetu). V tem čudovitem parku boste opazovali gejzir Old Faithfull, se sprehajali med fotogeničnimi termalnimi vrelci, bazeni in gejzirji vse do čudovitega Morning Glory poola, K 
4. dan, celodnevno odkrivanje fascinantega parka Yellowstone – raj za fotografe (na nas čakajo bizoni v naravnem okolju, grizliji in črni medvedi, vulkanska pokrajina s slapom Yellowstone, bruhajoči gejziri, turkizni vrelci, čudoviti Grand Prismatic spring, blatni vulkan ...), poseben dan za vse prave ljubitelje narave, K
5. dan, jutranje odkrivanje parka Yellowstone (Bruhajoča gora, čudovite bele terase Mamoth Hot springs, številne živali ...), prihod v Montano, vožnja do zanimivega kraja Augusta in kampiranje sredi idilične narave, K
6. dan, dopoldan možnost jahanja oz. počitek, sledi vožnja do Bynuma, kjer si pogledamo muzej posvečen dinozavrom, vožnja do Browninga, kjer se bomo družili z različnimi indijanskimi plemeni na njihovem festivalu Northern American Indian days (plesi in petje), možnost nakupa indijanskih spominkov, spanje je predvideno v njihovih tipijih (če bi bili slučajno zasedeni bomo kampirali), K
7. dan, panoramska vožnja »Going to the Sun road«, po skritem biseru Severne Amerike, narodnem parku Glacier, če bo cesta prevozna (drugače odkrivamo vzhodni del narodnega parka Glacier). Na nas čakajo divja pokrajina in ledeniška jezera. Sledi prehod meje v Kanado in spanje v kampu ob jezeru Waterton, K
8. dan, odkrivanje parka Waterton (postanek ob lepem jezeru Cameron in sprehod po »Rdečem« kanjonu), sledi ogled muzeja posvečenega indijancem in bizonom – Head smashed in buffalo jump  (Unesco) ter vožnja do Calgaryja, kamor pridemo popoldan direktno na največji festival v Kanadi – Calgary Stampede (Greatest outdoor show on earth), kjer na vas čakajo dirke s kočijami, indijanska vas, koncerti (rock in country glasba), zabaviščni park in pristni kanadski žur, spanje v hostlu v Calgaryju, H*  
9. dan, po ogledu olimpijskega centra sledi krajša vožnja do narodnega parka Banffa. Malo simpatično mesto Banff bo izhodišče za odkrivanje lepe okolice narodnega parka Banff. Prost popoldan v Banffu bo na voljo za sprehod po mestecu, počitek v kampu, krajše sprehode oz. opcijske aktivnosti (vožnja z gondolo na vrh Sulphur Mountain, rentanje kanuja na reki Bow), spanje Banff, K 
10. dan, vožnja do mesteca Lake Louise, ki ga imenujejo »Dragulj Skalnega gorovja«, ogled najlepšega jezera v Kanadi - Lake Moraine in krajši treking do Consolidation lakes, kasneje nas čaka poseben treking s pogledi na različna ledeniška jezera, ledenike in mogočne gore; treking bomo prilagodili vašim zmožnostim, sledi vrnitev v Banff, kjer priporočamo kopanje v toplih vrelcih, spanje Banff, K 
11. dan, panoramska vožnja, mogoče izsledimo črne medvede ali jelene, hoja po kanjonu Johnson, odkrivanje parka Yoho – National Geographic ga je uvrstil na 2. mesto na svetu glede naravnih lepot (občudovali boste najvišji slap v Kanadi, 254 m visok Takakkaw slap in jezero Emerald), sledi vrnitev v Banff, K
12. dan, celodnevno odkrivanje panoramske ceste Icefield Parkway, ki šteje med najlepše ceste sveta (krajši trekingi do razglednih točk, pogledi na gore Skalnega gorovja, ledeniška jezera, kanjone, ledenik Athabasca, slapova Tangle in Athabasca), spanje v Jasperju, K
13. dan, odkrivanje okolice Jasperja (dopoldan prosto oz. se lahko gre hodit pod goro Mt Cavell ali pa do 5 jezer - Valley of the 5 lakes oz. se gre lahko na rafting), popoldan pa bomo odkrivali kanjon Maligne in se ustavili pri jezeru Medicine, kjer bomo poskušali izslediti lose; pogledamo si še jezero Maligne, spanje Jasper, K
14. dan, iz Alberte se zapljemo v Britansko Kolumbijo in občudujemo najmogočnejšo in najvišjo goro kanadskega Skalnega gorovja Mt. Robson (3.954 m), sledi vožnja do Hat Creek ranča oz. Pembertona (v primeru da bi bil takrat tam glasbeni festival), K  
15. dan, vožnja po panoramski cesti mimo Whistlerja (najboljše smučišče Kanade), vse do Vancouvra (prizorišča zadnjih zimskih olimpijskih iger). Vancouver imajo za eno najlepših mest in najprej se boste sprehodili po parku Stanley z ogledom totemom, opcijski ogled zanimivega akvarija (s predstavo delfinov). Sledi sprehod po centru mesta Gastown, spanje v hostlu H**
16. dan, dopoldan si pogledamo še dušo Vancuvra (otok Granville), preden se zapeljemo nazaj v ZDA vse do Seattla, kjer si pogledamo glavno znamenitosti mesta: Space Needle ter končamo z Pike Place marketom, spanje Seattle, H* 
17. dan, let domov
18. dan, prihod domov

Nekaj vtisov potnikov iz ture po Kanadi:

Ocena potovanja: Čista 10. Prelepo potovanje.  
Super destinacija. Čudovita narava, ki ti na trenutke jemlje sapo. Pester in zanimiv program. Veliko lepih trenutkov, ki smo jih skupaj doživeli. 
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Odlično vodenje. Oba sta bila super. Profesionalna, hkrati pa sproščena in zabavna. Miha in Peter, čestitke!
Najlepša mi je bila Kanada. Čeprav sem vedela, da bo lepo, sta pokrajina in prečudovita narava presegli moja pričakovanja. Sem se že odločila, da se bom tja še kdaj vrnila.
Zabaven je bil tudi Calgary Stampede … žur!   
Zelo lepo je bilo tudi samo kampiranje, saj smo bili tako mnogo bolj v stiku z naravo. Zares nadležni pa so bili kanadski komarji…
Lydia

Črede bizonov v naravnem okoljuOcena potovanja: preprosto 10. 
Že destinacija sama z vso veličastnostjo narave in pestrostjo programskega dogajanja poskrbi za nepozabno zgodbo, če pa njen potek vodita še super vodnika... sem res vesela da sem del te zgodbe. Oba vodnika sta bila super. Najlepši mi je bil popotniški utrip, ko si vsak dan v pričakovanju kaj ti bo naslednji dan prinesel.
Maša

Potovanje je bilo v glavnem prečudovito brez kakršnekoli pripombe in res pohvalno. Tako da bi ga lahko ocenila skoraj kar z desetko.
Z vodičem Mihom sva bila  z možem zelo zadovoljna. Povedal nam je ravno toliko kot smo potrebovali in tudi če smo ga kaj vprašali nam je bil vedno pripravljen odgovoriti ali pomagati, če je bilo to potrebno. Je res fant na mestu, umirjen in zelo potrpežljiv. Povsod na cesti, v mestu, v naravi ali v kampu se je znašel, kot da bi bil tam že neštetokrat. Potekalo je vse brezhibno do ure natančno.
Na potovanju mi je bilo skoraj vse lepo. Ker sem ljubiteljica narave me je to potovanje še najbolj prevzelo. Vsak dan je bilo nekaj novega, tako da so fotoaparati kar škljocali. V Kanado bi se še enkrat vrnila tako je lepa. Ogromna jezera, njihova prečudovita barva, hribi, prostranost, nikjer nisi omejen, kultura, čistoča, prijaznost ljudi in še in še. Lepo je bilo kampirat, no ja, razen nadležnih komarjev, ki pa so tudi del narave in da smo sami kuhali, saj smo s tem  tudi dosti prihranili.
Lep pozdrav od obeh in delaj tako vestno še naprej.
Tončka in Branko

Ocena potovanja: 10
Pokrajina, živali, rastlinstvo, ljudje ter njihovi običaji, trekingi in družba so potovanje naredili nepozabno. 
Kako ste zadovoljni z vodičem: Odlična predpriprava in vrhunska improvizacija ter izvedba. 
Janez 
 
Narodni park Yelowstone šteje za najlepši park svetu - uživajte v videu: 

YouTube Video


Vabljeni da se nam pridružite. 

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami