Novice‎ > ‎

Prenovljen program Best of Mehika, Gvatemala in Belize

objavljeno: 1. avg. 2014 01:01 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 17. avg. 2014 23:45 ]

Best of Mehika, Gvatemala in Belize

 • Termina: 29.11. - 16.12.2014 in 20.12.2014 - 6.1.2015 (novo leto) 
 • Trajanje potovanja: 18 dni (oz. 12 dni skrajšan program)
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 1.730 eur + let. karta (ca 990 eur decembra oz. ca 1100 eur v novoletnem terminu)
 • Info: Uroš Ravbar Fajmut
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja
Za vas smo pripravili odkrivanje najlepših predelov Mehike (s čudesi sveta piramido Chitzen Itza, unikatnim Palenqujem, Uxmalom in Teotihuacanom, indijanci v San Cristobalu, kanjonom Sumidero s številnimi živalmi, kopanjem na peščenih plažah in plavanjem z delfini), v Gvatemali vas čakajo mistični Tikal, pa prekrasno kolonialno jezero Atitlan z vulkanom, indijanske tržnice in tradicionalni domačini, v Belizeju pa boste snorklali (oz. se potapljali) v lepem Barrier reefu. 

Potovanje je idealna kombinacija aktivnega potovanja in na koncu uživanja na peščeni plaži. 

DODATEN POPUST 40 EUR za prvih 6 prijavljenih!

PROGRAM: Na začetku bomo raziskovali posebne mehiške podzemne jame (cenotes) in se prepustili majevskim piramidam Chitzen Itze (največji mehiški znamenitosti in eni od novih 7 čudes sveta). Merida nas bo navdušila s svojo kolonialno arhitekturo in sproščenem vzdušju. V okolici leži še eno fascinantno majevsko mesto Uxmal (UNESCO) – skriti biser Jukatana in majevsko najdišče Kabah. Premaknemo se v Palenque, kjer nas sredi džungle čakajo impresivne piramide in svetišča. Sledi ogled slapov turkizne barve Agua Azul, kjer si bomo privoščili sproščujočo kopel. Po panoramski cesti se pripeljemo v indijanski San Cristobal de Las Casas, ki je eden najbolj tradicionalnih predelov Mehike in kjer bomo odkrivali tržnice in življenje domačinov v bližnji okolici (poseben kraj San Juan Chamula z majevskim prebivalstvom). 
Sledi odkrivanje lepega kanjona Sumidero (krokodili, ptiči, opice …) in vožnja do sosednje Gvatemale, kjer boste odkrivali najlepše predele države. Najprej se zapeljemo do jezera Atitlan, ki nas prevzame s svojimi krasnimi vulkani in umirjenim življenjem. Imeli boste lahko precej stikov z domačini (spanje pri njih doma). Obiskali bomo tudi Chichicastenango (s svojo posebno tržnico) in lepo kolonialno mesto, Antigua (ki ga imajo za najlepše mesto Srednje Amerike, UNESCO). 
Antigua nam bo služila kot baza za nezahteven vzpon na aktiven vulkan. Največja znamenitost Gvatemale pa je Tikal, kjer se boste resnično lahko počutili kot prvi raziskovalci (majevski templji ležijo sredi džungle). V sosednjem Belizeju se bomo s hitrim čolnom prestavili na otok Ambergris Caye, kjer se bomo prepustili vsem užitkom karibskega morja (raj za vse ljubitelje snorklanja in potapljanja). Tukaj bomo pozabili na stres in se prepustili odkrivanju podvodnega sveta (z enim najlepših grebenov na svetu - Barrier reef, kjer na nas čakajo ribe, korale, skati in celo nenevarni morski psi s katerimi se bomo lahko igrali). Očaralo nas bo tudi sproščeno vzdušje in dobra morska hrana. Sledi premik v Mehiko in ogled Tulum ruins (majevsko mesto, ki leži tik ob morju). Za zaključek pa bomo uživali na lepi peščeni plaži v Tulumu. V okolici nas čaka tudi plavanje z delfini ali pa se bomo lahko prepustili adrenalinskim dogodivščinam v adrenalinskem parku. Dovolj bo časa tudi za uživanje v radostih karibskega morja. Zadnji dan se ustavimo še za ogled glavnih znamenitosti Mexico cityja in ogled fascinantnega Teotihuacana s piramido Sonca. 

Na vas čaka sproščeno vzdušje, veliko plesa, dobre hrane in družbe. Prištejte še izredno bogat program, kvalitetne nastanitve, prevoze in našega kvalitetnega vodnika, ki zelo dobro pozna te države. Če ste vsaj malo popotnika po duši vam to potovanje toplo priporočamo.  

POSEBNOST POTOVANJA: potovanje se lahko zaključi po 12 dneh potovanja (v tem primeru si pogledate Mehiko in del Gvatemale)

Cena: 1.730 €/pri številu 14 oseb + letalska karta (ca 990 eur za december oz. ca 1100 eur v novoletnem terminu)
40 € popusta, če ste že potovali z nami. Doplačilo za manjšo skupino 10 – 13 oseb 125 €.
Letalske karte bomo rezervirali takoj, ko bo potovanje potrjeno. 

Cena vključuje:
 • 15x namestitve z zajtrkom v prijetnih hotelih 3 zvezdic v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom), 1x pri domačinih v Gvatemali (po dva v sobi),
 • vse prevoze po programu (z privatnim vozilom npr. 19 sedežni Sprinter bus, ladjice ...),
 • prevoze s čolnom do otoka Amergris Caye (Belize) in naprej do Mehike, 
 • vse vstopnine in ture po programu (piramide Chitzen Itza, cenote Dzitnup, majevsko mesto Uxmal, Kabah, piramide Palenque, Agua Azul, Misul Ha, tura s čolnom v kanjon Sumidero in vstopnina, Tikal v Gvatemali, tura na vulkan Pacaya, celodnevni izlet po jezeru Atitlan, Tulum ruins, ogled Teotihuacana),
 • večerjo s glasbo pri lokalni družini (Gvatemala), 
 • lokalnega vodnika (večino potovanja),
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.
Cena ne vključuje: dodatne hrane in pijače, opcijske aktivnosti (Ambergris Caye in Tulum), Coris zavarovanja, eventuelnega prevoza na/iz letališče, izhodnih taks in napitnin (skupaj ca 60 eur) in osebnih izdatkov.

200 € akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja …) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencije in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.

Fotogalerija - avtor fotografij Damjan Makuc: 

Mehika, Gvatemala, Belize Ravbar Potovanja ‎(slike Damjan Makuc)‎

Predviden vodnik:

Alex Fernandez oz. Staša Kraljič oz. Damjan Glinšek, gsm 031-684 651, e-mail uros.ravbar@gmail.com
Če želite resnično doživeti Srednjo Ameriko so naši vodniki pravi za vas (sproščeno vzdušje in kvalitetno vodenje je zagotovljeno). 

Zanimam se za potovanje:
Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com 
V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program. 

Zanimivost: Na našem potovanju bo možno plavati z delfini (potrebna je predhodna rezervacija). Delfini vam bodo "podali roko", vas poljubili in vas vzeli medse, da boste lebdeli nad vodo (speed ride). Na koncu pa vas bodo dvignili nad vodo, da boste imeli občutek kot da letite. Gre za posebno izkušnjo, ki se izvaja v okolici Tuluma. 

Splošne info:

 • Kako potujemo? Potuje se s privatnim vozilom (avtobus …), v Belizeju s hitrim čolnom.
 • Nastanitev: Spi se v prijetnih hotelih 3 zvezdic v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom) in 1x pri domačinih doma.
 • Hrana: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano. Okušanje lokalne hrane je posebno doživetje (mehiška hrana je odlična, na Belizeju je povdarek na morski hrani). Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. 
 • Zahtevnost poti: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniškega duha.
 • Število oseb: min 10 – maks 20
 • Vreme: December in januar je eden najboljših terminov za obisk Mehike, Gvatemale in Belizeja. 
 • Zdravje: Več na www.zdravinapot.net
 • Varnost: Varnost je visoka. Kriminala je zanemarljivo malo (sploh po predelih, kjer bomo potovali). Kot povsod morate paziti na svojo lastnino (sploh v večjih mestih npr. Mexico city).
 • Spominki: Vse tri države imajo ogromno lepih in poceni spominkov (indijanski motivi, maske, leseni spominki, tekstil, glineni izdelki ...).
 • Vizum: Slovenci za obisk držav ne potrebujemo viz.
Best of Mehika, Gvatemala, Belize, program po dnevih, 18 dni 
Cancun – Chitzen Itza – Merida – Palenque – San Cristobal de las Casas – Panajachel – Chichicastenango – Antigua – Tikal – Caye Ambergris – Tulum – Mexico city 
H – spanje v prijetnih hotelih 3 zvezdic v dvoposteljnih sobah (1x spanje pri domačinih – posebna izkušnja) 
Z – zajtrk

1. dan - let proti Mehiki in prihod v Cancun, spanje H (Z)
2. dan – ogled zanimive kraške jame (cenote Dzitnup) in eden od vrhuncev ogled najslavnejših majevskih ruševin Chitzen Itze (eno od novih čudes sveta), sledi vožnja do kolonialne Meride, ki slovi po pestrem večernem vzdušju, spanje Merida, H (Z)
3. dan – dopoldan si pogledamo impresivne piramide v Uxmalu (UNESCO) in arheološko najdišče Kabah, spanje v mestu Campeche oz. Champoton, H (Z)
4. dan – vožnja s postanki do Palenqueja, spanje Palenque, H (Z)
5. dan – jutranji ogled majevskega mesta Palenqueja, ki leži v čudovitem okolju sredi džungle, sledi ogled slapov Agua Azul, kjer si bomo privoščili sproščujoče kopanje in slapu Misul Ha (kjer so snemali film Predator), spanje San Cristobal de las Casas, H (Z)
6. dan -  dopoldan bomo odkrivali zelo lep in zanimiv kanjon Sumidero (tura s čolnom), kjer na nas čaka lepa narava in številne živali (krokodili, ptice, opice ...). Popoldan pa bomo obiskali tradicionalno vasico San Juan Chamula ter uživali v večernem odkrivanju indijanskega San Cristobal de las Casas (zelo zanimivo mesto), H (Z) 
7. dan – vožnja v Gvatemalo, vse do Panajachela, ki leži na čudoviti lokaciji ob jezeru Atitlan, spanje Panajachel H (Z)
8. dan – celodnevno odkrivanje krasnega jezera Atitlan (tura z ladjico), ki ga obkrožajo številni vulkani; sledi vožnja do vasi San Jorge, kjer bomo spali pri domačinih (pristen stik z domačini). Postregli nam bodo z večerjo in glasbenim programom, spanje v tipičnih hišah domačinov po 2 v sobi, (Z, V)
9. dan – obisk Chichicastenanga, ki se 2x na teden spremeni v največjo majevsko tržnico Gvatemale, odkrivanje Chichija (idealen kraj za nakup spominkov) in vožnja do kolonialne Antigue (UNESCO), H (Z)
10. dan – dopoldan se povzpnemo na delujoč vulkan Pacaya (mogoče celo vidimo aktivno lavo), popoldan bomo odkrivali eno najlepših mest Srednje Amerike, simpatično mestece Antiguo, H (Z)
11. dan – vožnja preko centralnega dela Gvatemale do lepega otoka Flores (postanek) in vse do Tikala (spanje v hotelu ali lokalnem penzionu), H (Z)
12. dan – navsezgodaj zjutraj bomo med prvimi odkrivali mistični Tikal, kjer kraljujejo majevske piramide v čudovitem okolju sredi narave (počutili se bomo kot prvi raziskovalci), odkrivanje majevskega mesta in prevoz v Belize, s hitrim čolnom se prestavimo do karibskega otoka Caye Ambergris, H (Z)
13. dan – na nas čaka toplo karibsko morje ob katerim poteka veliki koralni greben (drugi največji na svetu), ki je raj za vse ki uživajo v odkrivanju podvodnega sveta . Opcijska možnost snorklanja (lahko boste plavali z nenevarnimi morskimi psi, skati, z nešteto ribami ...), idealen kraj za sprostitev (pozabite na stres in mobilne telefone), potapljači se boste lahko potapljali na Barrier reefu (vrhunski potopi); na nas čakajo morske specialitete in sproščeno vzdušje; spanje Caye Ambergris, H (Z)
14. dan – jutranji transfer s hitrim čolnom do Mehike, kjer se naložimo na privatni avtobus, sledi ogled zelo lepih Tulum ruins (majevske ruševine, ki ležijo ob lepi peščeni plaži) in prihod v Tulum, ki se ponaša z zelo lepo peščeno plažo, spanje Tulum, H (Z)
15. dan – za konec smo si zaslužili sproščujoč počitek na lepi peščeni plaži oz. bo čas za opcijske aktivnosti (plavanje z delfini oz. obisk adrenalinskega parka); Potapljači se boste lahko potapljali v podzemni jami. Ste za večerjo z morskimi dobrotami? Mogoče koktejle? Ples v latino vzdušju?, spanje Tulum, H (Z),       
16. dan – dopoldan nas čaka še zadnje kopanje na peščeni plaži, sledi krajši transfer do Cancuna in let do glavnega mesta, Mexico cityja, kjer si popoldan pogledamo poseben Teotihuacan (največje mesto predkolumbovske Amerike), kjer vas bo navdušil pogled iz piramide Sonca. Sledi odkrivanje večernega vzdušja Mexica cityja, kjer se več čas kaj dogaja oz. nakup zadnjih spominkov; spanje Mexico city H(Z)  
17. dan – dopoldan ogled glavnega mesta Mehike (glavni trg, katedrala ...) in vožnja na letališče in polet proti domu,
18. dan – prihod domov. 

Zakaj z nami v Mehiko, Gvatemalo in Belize:

 • program je izredno bogat, 
 • Chitzen Itza je bila izbrana za eno od novih sedmih čudes sveta,
 • odkrivali bomo skrite bisere, posebne podzemne jame - cenotes,
 • uživali boste v sproščenem vzdušju, latino glasbi in plesu, 
 • navdušilo vas bo starodavno majevsko mesto Palenque, ki leži v lepem okolju, 
 • doživeli boste pristen stik z tradicionalnimi indijanci v San Cristobal de Casas in okolici (San Juan Chamula),
 • ker smo v program dodali ogled zanimivega kanjona Sumidero s številnimi živalmi (krokodili, ptiči, opice …),
 • v Gvatemali bomo uživali ob odkrivanju jezera Atitlan, obkroženega s številnimi vulkani in simpatičnimi domačini (spanje pri njih doma – pristen stik z večerjo in glasbenim programom),
 • ker boste resnično doživeli Gvatemalo, ki jo imamo popotniki za najljubšo deželo Srednje Amerike (raj za fotografiranje in najbolj pristni domačini),
 • ker boste lahko hodili po vulkanu (in če bo možno opazovali tekočo lavo),
 • ker boste raziskovali najlepše kolonialno mesto Srednje Amerike, Antiguo, 
 • ker bomo vriskali ob jutranjem odkrivanju majevskih piramid v mističnem Tikalu,
 • v Belizeju vas čaka odkrivanje karibskega morja in možnost snorklanja (potapljanja) v Barrier reefu, kjer vas čaka veliko rib in koral (snorklanje z nenevarnimi morskimi psi in skati),
 • Belize vas bo navdušil s sproščenim vzdušjem in njihovimi slogani: "Take it easy" ali "No shirt, no shoes, no problem",
 • sproščen dopust vas čaka v Tulumu s svojo lepo peščeno plažo, kjer boste lahko plavali z delfini ali pa obiskali adrenalinski park v naravnem okolju, kjer se boste počutili kot Indiana Jones,
 • za konec pa ogled zanimivega Mexico cityja in fascinantnega Teotihuacana s piramido Sonca,
 • odlična mehiška hrana in poceni pijača, dobra družba in zelo kvaliteten program so zagotovilo za krasen dopust.    

Nekaj vtisov popotnikov iz naših potovanj po Srednji Ameriki:

Ocena potovanja: 9. Najlepše so mi bile majevske ruševine, snorklanje na Caye Caulkerju, božični večer pri gvatemalski družini, plavanje z delfini... in družba. 
Zelo sem zadovoljna z vodičko. Predana delu, profesionalna, enciklopedija znanja, zelooo potrpežljiva, zabavna in simpatična.
Ksenja

Ocena potovanja: 8 
Najlepše mi je bilo spoznavanje majevske kulture ter njih spomenikov, odprtost in prijaznost ljudi in uživanju v vodi na soncu ob vedenju, da je v domovini pretežno mrzlo in oblačno.
Vodički dajem oceno 10, ker je izjemno dobra vodička (razgledana, dobro pripravljena in opremljena z vsemi možnimi informacijami, fleksibilna, profesionalna) in po človeški plati z izjemnim potencialom občutljivosti za drugega, vedno pripravljena priti nasproti in vzdržljiva za spoprijemanjem s še tako zahtevnimi nalogami. Sem ji v celoti zaupala in se ob njej počutila varno. 
Marjeta

Najbolj všeč mi je bilo plavanje z delfini v Tolumu in snorkljanje med skati in morskimi psi v Belizeju. Zelo me je impresionirala mehiško-gvatemalska meja, ter majevske ruševine v Uxmalu in Palenque ...
Staša – si zasluži oceno 10. Vedno se je trudila ustreči vsaki naši želji in je vedno ohranjala nasmejan obraz in raznašala dobro voljo. 
Alenka

Najbolj so se mi vtisnile v spomin stvari kot: prvo kopanje v cenotesu, prvo druženje v hotelu v Chitzen Itzi, koncert v Meridi, Uxmal (meni osebno najlepši), prvo kopanje v morju, Agua Azul, San Cristobal de las casas, nakupovanje v supermarketu (Tekila), jezero Atitlan, vožnja z ladjo, vožnja s tuk tuki, praznovanje rojstnih dni, božični večer, Julio Cesar, Antigua, pohod na vulkan, večer v San Ignaciu, dan na morju (snorklanje in vožnja z ladjico) na Caye Calkerju, večerno kopanje po snorklanju, sprehod v dežju na Caye Calkerju, praznovanje slovenskega novega leta, v Tulum pa seveda plavanje z delfini (še danes imam nasmešek na ustih ko se spomnim na to), adrenalinski park, dan na plaži. Vse to in verjetno sem še kaj spustila mi je ostalo v prijetnem spominu in bo še naprej, kajti ostalo hitro zbledi. Vendar pa vse to verjetno ne bi bilo tako odlično brez vaše družbe dragi sopotniki in Staše. 
Urša

Vabljeni da se nam pridružite na posebnem potovanju po Srednji Ameriki.  
 
RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami