Novice‎ > ‎

Potovanje po ZDA parkih v avgustu je potrjeno!

objavljeno: 15. mar. 2012 05:01 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 15. mar. 2012 05:11 ]

Pokrajina kjer so snemali westerne
Ameriški narodni parki z avti

 Pozdravljeni,

tudi letos si gremo pogledat najlepše narodne parke ZDA. Termin 1. - 19.8.2012 je že potrjen, na voljo je še 8 prostih mest. V terminu 7. - 25.6.2012 pa potrebujemo le še dve osebi in potrdimo potovanje.

Naše udarno in po mnenju naših potnikov najboljše potovanje! 
Do sedaj smo imeli še vse skupine polne, zato si čimprej zagotovite mesto na potovanju!
 
Dobitna kombinacija naravnih lepot (najlepši ameriški narodni parki), dveh fascinantnih mest (San Francisco in Las Vegas), adrenalinskih aktivnosti (rafting po Coloradu, vožnja s hummerjem ...) ter odličnega vodnika Petra Eržena.
 
Upoštevajte, da smo parke raziskovali kar štiri mesece in odpeljali že sedem skupin, tako da poznamo vse skrite kotičke. Dodajte zelo ugodno ceno in super družbo z večeri ob tabornem ognju. In to je to. Amerika čaka na vas!  
 
Moram reči, da je bil to moj najboljši dopust do sedaj in da se tako dobro, kot sem se zabavala z vami v Ameriki, nisem že nekaj let ali pa nikoli. Blo je res fenomenalno. Alenka

Zakaj z nami odkrivati ameriške narodne parke:

 • ker gre za pravi raj za ljubitelje narave in trekingov (park Yosemite, Sequoia, Zion ...)
 • uživali boste v filmski pokrajini v Monument Valleyu in druženju z indijanci (odlični nakupi spominkov)
 • objemali boste največjo drevo na svetu (sekvoja - 11 metrov v premeru) in se peljali pod sekvojo z avtom
 • ogledali si bomo vse glavne znamenitosti San Francisca in igralniškega Las Vegasa (s pravim ameriški šovom in limuzino ...)
 • čakajo nas adrenalinske aktivnosti (rafting po Koloradu, vožnje s hammerjem, helikopterski polet ...)
 • enkraten treking v veličastni Grand Canyon, eno od čudes sveta 
 • ogled fotogeničnega Antilopjega Canyona (raj za fotografe)
 • odkrivanje parka Arches (z največ naravnimi okni na svetu) in znamenitim Delicate Archom 
 • čakajo vas posebne formacije skal v Bryce Canyonu 
 • vožnja po znameniti Route 66 in Hoover dam
 • daleč najlepše pa je kampiranje v narodnih parkih, odlične večerje (katere sami pripravljamo), kalifornijska vina in taborni ogenj (ko se resnično povežemo med seboj in z naravo)
 • ker je vse odlično organizirano in ste resnično na dopustu
 • ker slovimo po tem, da ustvarimo vrhunsko vzdušje v skupini kakršnega sami na potovanju nikoli ne bi mogli doživeti
Smo specialisti za posebna potovanja, kjer kampiramo in spimo v narodnih parkih (ZDA parki, KanadaAljaska). Le tako res lahko začutite neko deželo.
 
"Idealno potovanje za prvo pot izven Evrope, namenjeno ljubiteljem narave (trekingi, večeri ob tabornem ognju)!"

TOP 3 po izboru avtorja programa:

 1. adrenalinski rafting na reki Kolorado
 2. treking v Zionu 
 3. spust v Grand Canyon

TOP 3 po izboru potnikov:

 1. kampiranje in druženje ob tabornem ognju
 2. park Yosemite (El Capitano ter treking Vernal in Nevada falls)
 3. vožnja z največjo limuzino po Las Vegasu

Program:

Potovanje po ameriških narodnih parkih je namenjeno ljubiteljem narave, saj tamkajšnji parki veljajo za najlepše na svetu. Tudi če ste prej prepotovali dobršen del sveta, vas bodo presenetili s svojo raznolikostjo. Najprej si bomo pogledali lepo mesto San   Francisco z vsemi glavnimi znamenitostmi (Golden Gate, Fishermans Wharf ...). Sledi park Yosemite, ki slovi po svojih slapovih ter granitnih skalah (raj za plezalce: El Capitan in Half Dome). Naredili bomo nekaj krajših tur in uživali v naravi. Potem bomo odkrivali največja drevesa na svetu, ogromne sekvoje (tudi do 11 metrov v premeru). Sledil bo prehod iz zelenja v puščavo in odkrivanje Doline smrti, ki slovi po svojih ekstremnih temperaturah. Spustili se bomo do najgloblje točke zahodne poloble (-86 metrov) ter odkrivali zanimive barve skal. Nadaljujemo s narodnim parkom Zion s svojim kanjonom (krasen treking) in Bryce canyon s posebnimi oblikami skal. Narava je tukaj naredila pravi mali čudež. Premik po panoramski cesti v mesto Moab bo postregel z obiskom parka Arches, kjer je največje število naravnih obokov na svetu (treking do znamenitega Delicate archa) in nekaj adrenalinskimi izleti (rafting po Koloradu in vožnje s hummerjem po skalah). Sledilo bo odkrivanje Monument valleya, kjer so posneli ogromno western filmov (spanje na indijanskem ozemlju). Nedaleč stran leži skrivnostni Antilopji canyon (raj za fotografe), saj se podobe ves čas menjajo. Potem si bomo pogledali največji kanjon na svetu Grand canyon in se vanj tudi spustili. Po zgodovinski cesti 66 se bomo zapeljali v Las Vegas, kjer bomo zaključili potovanje s pravim ameriškim šovom (od igralnic do nočnega življenja). Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta.

Cena: 1.260 /pri številu vsaj 14 oseb + letalska karta (900 - 1000 €)
40  popusta, če ste že potovali z nami, doplačilo 100 € za manjšo skupino (10 - 13 oseb)
Takoj ko bo potovanje potrjeno bomo rezervirali letalske karte.
 
V ceno je vključeno:
 • povratna letalska karta do San Francisca (nazaj iz Las Vegasa) oz. obratno z vsemi letališkimi  pristojbinami in taksami,
 • vse namestitve (9x kampiranje, 8x spanje v motelih oz. hotelih 3 zvezdic),
 • rent a car, najem vozil z vsemi potrebnimi zavarovanji,
 • vstopnine v vse narodne parke,
 • vstopnine za Monument valley, Antilopji canyon ter IMAX film,
 • strokovno vodenje,
 • organizacija potovanja,
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov s prezentacijo.
 
V ceni ni vključeno: gorivo (plačevanje sproti), hrana in pijača (v nekaterih hotelih je zajtrk vključen), dodatne aktivnosti (hummer, rafting, helikopterski polet ...), Coris zavarovanje, prevoz na letališče, stroški prijave ESTA, spominki.

200  akontacije se vplača ob rezervaciji na prvem srečanju ali pa se nakaže na račun agencije. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je potovanje potrjeno se plača 30% vrednosti aranžmaja, preostanek plačila pa se plača najkasneje en mesec pred odhodom na račun agencije. Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.

Vtis iz potovanja:

Zame najlepše točke in trenutki potovanja: veverice, ki sem jih lahko pobožala, El Capitan, Zion park, kampiranje in druženje, skupne večerje, kitara, ogenj, polna luna in zvezdnato nebo, camp Monument Valley, Grand Canyon-trek, zahod in ogled filma (fantazija), zadnji žur na ulici v Las Vegasu. Zelo dobro organizirano: dežurne ekipe, povezava med avti, program, ki si ga sproti spremenil in prilagajal če je bilo potrebno, fleksibilnost, da smo se sami lahko odločili ali gremo na trek, žur, šoping, itd ali ne, organizacija programa v celoti, vse kar se tiče denarja, skupna blagajna, nabava hrane, pijače. Spomini tega potovanja bodo ostali za vedno. Toliko enkratnih stvari, norih občutkov in nepozabnih trenutkov, ki se jih enostavno ne da opisat. Resnično sem uživala. S tem potovanjem sem zaživela delček svojih sanj. In sanjala bom še naprej... in še naprej... JA, RES JE ŽIVLJENJE LEPO, KOT PRAVIŠ! fantazija! :-) HVALA za vse!
Mojca 

Komentarji popotnikov iz prejšnjih tur (prepričajte se kako izgleda potovanje z nami)

Fotografije iz naše zadnje ture julij 2011 (avtor vodnik Peter Eržen):

ZDA parki julij 2011

Fotogalerija ZDA parki (avtor fotografij Uroš Ravbar):

Fotogalerija iz ture (2010)

Fotogalerija iz ture San Francisco - Las Vegas (2009)

Fotogalerija iz ture Las Vegas - San Francisco (2009)

Vodnik na turi:

Peter Eržen, gsm: 031-684 651, email: uros.ravbar@gmail.com
Tura po ZDA je naše udarno potovanje. Do sedaj smo po ameriških narodnih parkih peljali že sedem zadovoljnih skupin in prepričani smo, da boste s potovanjem zadovoljni.

 

Zanimam se za potovanje

 
Čimprej nam pošljite mail, saj se po dosedanjih izkušnjah naša tura izredno hitro zapolni. 
Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com (da vam pošljemo program)
V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.

Splošne informacije:

 • Kako potujemo? Rentamo večje avtomobile, prevozimo ca 4000 km.
 • Nastanitev Polovico časa kampiramo, polovico spimo v motelih oz. hotelih ** ali ***
 • Hrana V mestih lokalne restavracije, ko kampiramo dežurne ekipe pripravljajo zajtrk in večerjo, ključno je teamsko vzdušje pri pripravi obrokov (v dveh loncih ustvarjamo čudeže ...)
 • Zahtevnost poti vožnja po ZDA je enostavna (brez stresa), poseben čar je postavljanje šotorov in spanje na napihljivi blazini, večeri v kampih in skupne večerje povežejo celotno skupino
 • Število oseb: min 10 - max 20
 • Vreme: Meseci junij, julij in avgust so najbolj primerni za potovanje po ZDA. Klima je podobna kot pri nas, le da se bomo gibali v bolj puščavskih predelih (višje temperature in manj padavin). Noči znajo biti hladne saj nekajkrat kampiramo na višini preko 2.000 metrov (topla spalna vreča ne bo odveč!)
 • Zdravje: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti.
 • Varnost: ZDA je relativno varna država, sploh narodni parki kjer bomo preživeli večino časa. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • Spominki: ZDA ima kar nekaj lepih spominkov (sploh z indijanskimi motivi). Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa) ter Maestro BA kartico za dvigovanje na ATM (bančnih) avtomatih.
 • Vizum: Slovenci za ZDA ne potrebujemo vize, se pa moramo najaviti preko elektronske prijave vsaj 72 ur pred prihodom. Stroški prijave ESTA so 14$.
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.
Cena je izračunana na dan 16.9.2011.
 
Komentarji z našega zadnjega potovanja po ZDA (julij 2011) - vodnik Peter Eržen:
 
Ocena potovanja: 10! Top potovanje! Občutili smo neverjetno naravo, parke in kanjone...sočasno tudi prelepo mesto San Francisco ter blišč Las Vegasa...doživeli adrenalinski rafting, vožnjo s hummerji, ter trekinge...bilo je prisotne veliko skupinske zabave v campih, večernih ognjih, užitkov v vožnji...in še še in še bi lahko našteval....tako da če je le možnost, mora vsak to vsaj enkrat doživeti!!!
Kako ste zadovoljni z vodičem: Ah, Peter...vsa čast! =) Veliko povedal, se zabaval, fotografiral, delil z nami bogate izkušnje...skratka odličen je! Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Vse!!! Mogoče me je pa res po lepoti najbolj presenetil Bryce Canyon...pa seveda hummerji...pa...San Francisco...patry v limuzini v Vegasu...preveč je vsega za napisat=)
Anže
 
Ocena potovanja: 10
Zelo zadovoljna z vodičem
Najlepše je bilo San Francisco, Bryce Canyon, Death Valley in Las Vegas
Nina
 
Ocena potovanja: 9,9 (komot bi bila tudi 10+ ampak potem ni možen noben komentar)
Vodič Peter se je na potovanju maksimalno potrudil in profesionalno izpeljal turo, zna dobro oceniti kaj posamezni potniki v določenem trenutku potrebujejo, da potovanje poteka nemoteno. Je izjemno družaben  in z neskončno idejami kako potovanje še dodatno popestriti. Ja s Petrom bi z veseljem še potovala. Kaj vam je bilo najlepše: 
- vsekakor narava in še enkrat narava in če pomislim nazaj me je neizmerno fasciniral Antilopji Canyon, pa Monument Valley, pa Bryce Canyon, vse ob praven trenutku dneva, ja pa Yosemite s prekrasnimi slapovi
- vsekakor je tudi San Francisco pravi biser
- adrenalinska vožnja s hamerji in rafting po Coloradu - nepozabno
- vožnja z limuzino po nočnem Las Vegasu z “vsemi dodatki”  je nepozabna, še toliko bolj ker se je noč končala s poroko naših dveh sopotnikov
- skupni večeri ob tabornem ognju
- sopotniki in vodič  pa so vsa doživetja še polepšali
Tatjana
 
Ocena potovanja: povsem po pravici: 10 
Vodič je bil super, Petru vse pohvale, da je tako lepo uspel manevrirati 20 zelo različnih oseb.
Spomini bodo ostali za vse življenje, potovanje pa eno najboljših ever.
Toplo priporočava vsem, ki ste morda v dvomih.
Darja in Tomaž
 
Ocena potovanja: 9
Najlepša je bila kombinacija “taborjenja” in hotelov, premišljeno izbrani trekingi in program v Moabu... Pa saj je bilo vse krasno, težko se je odločiti samo za nekaj stvari.
Metka
 
Ko sem se vrnila nazaj, so me seveda vsi spraševali, kako je bilo.... na kratko lahko opišem fascinantno, nepozabno, vredno tega denarja, ki sem ga dala, čeprav se vsi občutki in doživetja sploh ne dajo meriti z denarjem.... ampak ljudje, ki nikoli ne potujejo, ki se zadržujejo le v varnem zavetju svojega doma in kraja, tega ne bodo nikoli razumeli. Težko jim z besedami opišem, kaj je tisto, kar me vedno znova vleče v neznano, daleč stran od doma, prijateljev, preverjenih in utečenih poti....
Takšna potovanja mi enostavno dajo tisto energijo, tisto nekaj, kar me žene naprej in me notranje napolni z doživetji, ki mi jih nihče ne more vzeti..... spoznavati ta prelepi planet, ljudi, ki so drugačni od nas, je tisto, kar želim početi celo življenje.
Potovanje po narodnih parkih je odlično zastavljeno in težko bi našla kakšno stvar, ki bi jo spremenila. Seveda pa ima na takšnih poteh pomembno vlogo tudi vodič. Peter je znal poskrbeti za vsakega posebej, trudil se je, da bi bili vsi zadovoljni, znal je prisluhniti, kadar je nastala kakšna manjša težavica in seveda vse skupaj zelo elegantno rešil. 
Že na tej poti sem delala kalkulacije, kdaj bo naslednja priložnost, da spet spakiram in grem...in seveda sem že takrat vedela....ja, za novo leto. Najlepša hvala za vse, pa se kmalu spet slišimo....
Romana
 
Ocena potovanja: 8
Vodnik Peter se ne bi mogel bolje odrezati. 
Najlepše mi je bilo druženje, super ekipa. Od lokacij pa Angels Landing.
Mitja
Ocena potovanja: Vsekakor 10+. 
Dokler bom fizično sposoben želim vsako leto doživljat takšne dopuste
Mogoče bi najbolje opisal takole: Očitno sem nor, saj ko zaprem oči, zaživim v spominih z našega potepanja po parkih ZDA. 
Ubogi revež pa tisti ki me sreča in vpraša »Kako si se kaj imel?«…Revež potem vsaj pol ure ne pride do besede.  
Poleg naravnih lepot, ki so se nam kazale v takšnem tempu, da nismo imeli časa razmišljati o težavah doma. Pravzaprav sploh pomislili nismo, da obstaja kaj izven našega časa in prostora ...
Janko 
Ocena potovanja: Čista 10. 
Vse je bilo tako kot so že prejšnji popotniki opisovali, res enkratno potovanje!
Priznam, Petra prej nismo poznali in smo se kar malce bali kako bo. A je presegel vsa naša pričakovanja. V naši skupini sta bila tudi dva mlajša popotnika, tudi njima, zahvaljujoč Petru ni bilo nikoli dolgčas. Uroš res imaš nos za vodiče.
Najlepše nam je bilo to, da smo doživeli čisto nekaj drugega kar smo pričakovali od Amerike. Spoznali in doživeli smo to kar že vas čas omenjaš. Ljudje so odprti, prijazni, pokrajina je nepozabna, vse je Veliko, res imaš kaj videti in doživeti.
Bor
 
Vas še zdaj nismo prepričali? Vodnik Peter Eržen, ki bo vodil obe skupini v letu 2012 komaj čaka vrne nazaj v ameriške narodne parke.
Prijave in infouros.ravbar@gmail.com (Uroš, gsm: 031 684 651)
 
Ker smo imeli do sedaj še vse skupine polne pohitite s prijavo.