Novice‎ > ‎

Potrjeno prvomajsko potovanje NAMIBIJA, BOCVANA in VIKT. SLAPOVI

objavljeno: 7. mar. 2014 02:35 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 7. mar. 2014 02:36 ]
Na vas čakajo številni lepi motivi
Potovanje je potrjeno. Na voljo je le še nekaj prostih mest.
Sprejemamo zadnje prijave do 20.3.

Namibija, Bocvana, Zambija z Viktorijini slapovi
 
 
Potovanje je namenjeno vsem ljubiteljem narave (živali) in fotografije, saj bo lepih motivov resnično ogromno. Namibija je država, ki očara še tako zahtevnega popotnika s svojimi prostranstvi, peščeno puščavo Namib, čudovitim narodnim parkom Etosha (levi, sloni, žirafe, nosorogi ...), fotogeničnim plemenom Himbami in s svojo urejenostjo.
 
Bocvana navduši z delto reke Okavango, puščavo Kalahari in tradicionalnim plemenom San (Bušmani), eden od vrhuncev pa bodo sigurno najmogočnejši slapovi v Afriki, Viktorijini slapovi (iz lepše zambijske strani), kjer se boste lahko prepustili številnim adrenalinskim užitkom (hoja z levi, rafting po reki Zambezi ...).
 
Najlepše pa je, da ne boste le videli, ampak resnično doživeli pravo Afriko.  
 
Dve antilopi sredi puščave Namib
Program:
 Začeli bomo z Windhoekom, glavnim mestom Namibije, ki vas bo navdušil s kombinacijo afriškega in evropskega (nemškega) stila, potem pa se začne naše odkrivanje Afrike z najetim prirejenim tovornjakom, ki bo na voljo le za našo skupino. Kar naenkrat bo civilizacija izginila, narava pa se bo začela spreminjati vse do Sesriema, kjer bomo odkrivali eno najbolj fotogeničnih puščav sveta Namib. Čaka vas lažji treking po sipinah in odkrivanje najlepših predelov Soussosvlei in Dead Vlei, ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Po vrnitvi v kamp z bazenom si bomo ogledati še bližnji Sesriem kanjon, svetujemo pa tudi opcijski let nad peščeno puščavo. Ob večerih boste uživali ob tabornem ognju in pogledu na nešteto zvezd. Sledi panoramska vožnja do Atlantskega oceana pri Walvis bayu, in prihod v prijetno mesto Swakopmund, kjer boste prišli na svoj račun vsi adrenalinski navdušenci (možnost vožnje s štirikolesniki po neskončnih sipinah in boardanja po sipinah. Sledi vožnja proti severu po »Skeleton coast«, kjer boste opazovali neskončno število morskih levov, potem pa zavijemo v notranjost, do fotogeničnih oblik skal Spitzkoppe (raj za fotografe in raziskovalce), kjer bomo kampirali v divjini. Ste za petje ob tabornem ognju sredi afriške divjine? Malo naprej v Damaralandu nas čakajo  skalne slikarije Bušmanov pri Twyfelfontainu, ki so med najbolj znanimi v vsej južni Afriki in živi muzej plemena Damara. Na poti proti severu pa se bomo ustavili tudi pri Himbah (enim najbolj zanimivih in fotogeničnih plemen v Afriki). Naslednji dan pa boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji živali. Najprej se bomo družili z gepardi – najhitrejšimi kopenskimi živalmi (lahko se boste tudi slikali z gepardom), potem pa se bomo zapeljali do narodnega parka Etosha, ki ga imajo za enega najlepših narodnih parkov Afrike, kjer se boste počutili kot v dokumentarnem filmu. Na foto safariju boste lahko uživali ob pogledih na slone, žirafe, leve, gnuje, zebre, gazele, antilope, nosoroge (mogoče celo leoparda) ... in številne ostale živali, ki 
Najmogočnejši slapovi Afrike
živijo v narodnem parku. Sledi vožnja proti zahodnem Capriviju, prečenje meje v Bocvano, preko narodnega parka Chobe (znan po slonih) vse do Kasaneja, kjer boste lahko uživali v vožnji z ladjico po reki Chobe (sunset cruise), ko bo možno videti največ živali. Sledi prečenje meje in eden izmed vrhuncev, ogled fascinantnih Viktorijinih slapov iz lepše, zambijske strani. Slapove je lokalno pleme Kololo poimenovalo Mosi – oa – tunya (Dim, ki grmi). Tukaj bo vsak prišel na svoj račun saj je nešteto opcijskih aktivnosti: od posebnega raftinga po reki Zambezihoje z levi, bunge jumpinga, panoramskega preleta slapov ... Polni novih doživetij se vrnemo nazaj v Bocvano, kjer bo zanimivo odkrivanje delte reke Okavango. Lahko jo boste odkrivali na izletu z tradicionalnimi drevaki – mokoro oz. v panoramskem preletu. Za konce pa vas čaka puščava Kalahari in druženje z izredno tradicionalnim plemenom San (Bušmani), pri katerih vas bodo ženske popeljale nabirat puščavske plodove, z moškimi pa boste lovili na tradicionalen način z lokom in puščicami. Ker bomo kampirali pri Bušmanih boste lahko okusili tisto pravo Afriko. Sledi le še prečenje meje Bocvana – Namibija in vožnja do Windhoeka, kjer boste lahko nakupili zadnje spominke. In polni novih vtisov in doživetij boste prišli domov.  
Program je namenjen ljudem, ki si želijo na popotniški način odkrivati svet! 
 
POTOVANJE Z NAJETIM PRIREJENIM TOVORNJAKOM (min 6 - maks 13 potnikov + slovenski vodnik)
Cena: 2.538 eur pri 9 osebah + let. karta 970 eur (marec 2014) 
Popust 40 eur za vse, ki ste že potovali z nami.
 
Na foto safariju vas čaka najverjetneje tudi kralj živaliCena vključuje:
 • namestitve 5x v prijetnih popotniških guesthousih (hostlih) v dvoposteljnih sobah oz. 13x v kampih v njihovih šotorih (večinoma v kampih z bazenom),
 • najem prirejenega tovornjaka (maksimalno število udeležencev je 13 + slovenski vodnik),
 • gorivo,
 • najem vse potrebne opreme za kampiranje od šotorov do podlog (potrebujete le spalno vrečo),
 • najem vse opreme za kuhanje/stole/mize/pribor,
 • kamping takse in vstopnine glede na program,
 • skoraj vso hrano (ni vključeno edino nekaj obrokov v mestih in pri Viktorijinih slapovih),
 • vstopnine (Namib Naukluft park, shuttle do Sossusvlei, Deat Vlei, Sesriem canyon, Cape Cross, bušmanske poslikave, “living” muzej plemena Damara, obisk vasi Himb, hranjenje gepardov, Etosha narodni park, Chobe narodni park, aktivnosti pri bušmanih od lova do plesov) profesionalnega lokalnega vodnika,
 • lokalnega asistenta (pomaga pri pripravi hrane …),
 • vse stroške za prečenje meje za tovornjak,
 • organizacijo in vodenje slovenskega vodnika.
Cena ne vključuje: eventuelni prevoz do/iz letališča, nekaj obrokov hrane v mestih, pijače, osebnih izdatkov, opcijskih aktivnosti, stroškov pridobivanja viz, napitnin, zavarovanja Coris.

200 EUR akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.

Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.
 
Po deželi potujemo s prirejenim tovornjakomZakaj potovati s tovornjakom?
 • Ker je tukaj vse organizirano, šofer je specialist za vse (tudi vodnik), 
 • vsa možna hrana je že v ceni, 
 • vodnik kuha (to je daleč največja prednost), s seboj ima posebnega pomočnika, ki pomaga, ostali le malo pomagate + pomijete za sabo; 
 • vso opremo imajo na tovornjaku, šotore, kamping opremo, 
 • ni treba nič vozit – le uživaš ko gledaš ven, 
 • v ceni je skoraj vsa hrana, gorivo in tudi vstopnine v narodne parke po programu, dovoljenja za prečenje meja.
 • Vse skupaj je bistveno manj naporno in je primerno za kogarkoli, ki si želi potovati na popotniški način.
 • Število oseb max 13 + slovenski vodnik + lokalni vodnik/šofer + njegov pomočnik
 
Vsi obroki na tovornjaku so vključeni, razen: Windhoek (4x), Swakopmund (2x), Viktoria falls (6x). 

Fotogalerija: 

Nambija, Bocvana, Viktorijini slapovi Ravbar Potovanja

 

Gre za eno najbolj fotogeničnih plemen AfrikePredviden vodnik na turi:

Tomaž Podgoršek oz. Peter Eržen, gsm: 031-684 651 (Uroš), email: uros.ravbar@gmail.com 


Zanimam se za potovanje

Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com (da vam pošljemo program in plan po dnevih). V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program. 
 
 
SPLOŠNE INFO 
 • Vrnitev v Bocvano in ogled delte OkavangoKAKO POTUJEMO? Z prirejenim tovornjakom (sedeži kot v avtobusu). Prevozili bomo ca 4.500 km (večinoma makadama). 
 • NASTANITEV: spi se 5x prijetnih popotniških hotelih (guesthouse/hostli) v dvoposteljnih sobah oz. 13x v kampih (večinoma z bazeni). 
 • HRANA: Kuhal nam bo lokalni vodnik oz. v mestih bo možnost prehranjevanja v preizkušenih lokalnih restavracijah. Preizkusili boste vse možne lokalne jedi. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, kateri ne komplicirajo (dolgotrajne vožnje ...). 
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 13 
 • VREME: Konec aprila oz. začetek maja oz. konec oktobra je zelo primerno obdobje za obisk tega dela Afrike. Pričakujemo dnevne temperature med 20 – 30 stopinj Celzija, noči pa znajo biti hladne (svetujemo kvalitetno spalno vrečo). Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). 
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti. Za nobeno od teh držav ni obvezno cepljenje. Več na www.zdravinapot.net  
 • VARNOST: Namibija in Bocvana slovita kot varni državi, Viktorijini slapovi (Zambija) pa so turistični in tudi varni.
 • SPOMINKI: Ta del Afrike je raj za nakupovanje, saj imajo veliko lepih spominkov (sploh izdelkov iz lesa). 
 • VIZUM: Je potreben za Namibijo (uredimo na Dunaju ob doplačilu) in Zambijo (dobimo na meji). Če bo let preko Johanesburga se dodatno uredi tranzitna viza za Južno Afriko.
 • VODENJE: Poleg slovenskega vodnika vas čaka še lokalni vodnik, kar bo še dodatno obogatilo potovanje. 
 • INFO O TURI in PRIJAVE: Uroš Ravbar Fajmut, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.comwww.ravbar.org

NAMIBIJA, BOCVANA, ZAMBIJA Z VIKTORIJINI SLAPOVI, program po dnevih, 21 dni   

H - namestitve so v guesthousih (hostlih) v dvoposteljnih sobah
C – namestitev je v kampih (večinoma so kampi z bazenom)

OBROKI SO VKLJUČENI razen: Windhoek (4x), Swakopmund (2x), Viktoria falls (6x).
Z – zajtrk
K- kosilo
V - večerja

Plan po dnevih

1. dan, 16.4. – let do Windhoeka, glavnega mesta Namibije (obroki na letalu),
2. dan, 17.4. popoldan  prihod v Windhoek, odkrivanje številnih lepot mesta kjer vas bo navdušila kombinacija afriškega in evropskega (nemškega) stila, spanje v guesthouse (dvoposteljne sobe) z bazenom, H 
3. dan, 18.4. – vožnja proti narodnemu parku Namib Naukluft, kar naenkrat bo civilizacija izginila, narava pa se bo začela spreminjati vse do Sesriema, ki je izhodišče za odkrivanje ene najbolj fotogeničnih puščav sveta Namib, spanje v kampu z bazenom, ca 390 km, C (Z, K, V)
4. dan, 19.4. – navsezgodaj se bomo odpravili v sipine (Soussosvlei), se povzpeli na eno izmed njih in potem odkrivali področje imenovan Dead Vlei, ki je raj za vse ljubitelje fotografije, po vrnitvi v kamp si bo mogoče ogledati bližnji kanjon, popoldan svetujemo opcijski let nad peščeno puščavo, zvečer boste lahko uživali ob tabornem ognju in pogledu na nešteto zvezd, kampiranje v kampu z bazenom, ca 160 km, C (Z, K, V)
5. dan, 20.4. – vožnja po neskončnih prostranstvih Namibije, prihod do Atlantskega morja pri Walvis bayu in vožnja do izredno prijetnega mesta Swakopmund; popoldan prosto za odkrivanje mesta, svetujemo opcijske aktivnosti: vožnjo s štirikolesniki (quad biking) po neskončnih sipinah in sandboarding (boardanje po sipinah); ca 420 km, spanje v guesthouse (hostel dvoposteljne sobe), H (Z)
6. dan, 21.4. – vožnja proti severu po »Skeleton coast«, kjer boste opazili neskončno število morskih levov, potem pa zavijemo v notranjost, do fotogeničnih oblik skal Spitzkoppe (raj za fotografe in raziskovalce), kjer bomo kampirali v divjini, ste za petje ob tabornem ognju sredi afriške divjine?, ca 190 km, C (Z, K, V)
7. dan, 22.4. nas čaka v Damaralandu skalne slikarije Bušmanov pri Twyfelfontain, ki so med najbolj znanimi v vsej južni Afriki ter obisk živega muzeja plemena Damara, spanje Aba Huab camp C (Z, K, V).
8. dan, 23.4. dolgotrajna vožnja po makadamskih cestah proti severu in druženje s Himbami (enim najbolj zanimivih in fotogeničnih plemen v Afriki), sledi vožnja do Otjitotongwe Cheetah Farm, kjer kampiramo, ca 325 km, C (Z, K, V)
9. dan, 24.4. – boste prišli na svoj račun vsi ljubitelji živali, najprej se bomo družili z gepardi – najhitrejšimi kopenskimi živalmi, potem pa se preko Outja (obnovitev zalog) zapeljemo vse do narodnega parka Etosha, ki ga imajo enega najlepših narodnih parkov Afrike, kjer vas bodo kot v dokumentarnem filmu čakale številne živali, spanje v kampu Okaukejo, kamp z bazenom (park Etosha), ca 290 km, C (Z, K, V)
10. dan, 25.4. – cel dan imamo na voljo za odkrivanje parka Etosha, ki ga imenujejo tudi »Kraj čudežev«, vas pa bodo lahko navdušili pogledi na slone, žirafe, leve, gnuje, zebre, gazele, antilope, nosoroge (mogoče celo leoparda) ... in številne ostale živali, ki živijo v narodnem parku, ne pozabit na daljnogled in tele objektiv za foto safari, spanje v parku Namutoni (park Etosha), ca 220 km, C (Z, K, V)
11. dan, 26.4. – čaka nas vožnja vse do kampa Ngepi oz. Nunda River lodge, ki leži v zahodnem Capriviju ob reki Okavango, spanje v kampu, ca 630 km, C (Z, K, V) 
12. dan, 27.4. – prečenje meje v Bocvano in vožnja čez narodni park Chobe (znan po slonih) do Kasaneju. Opcijsko možnost vožnje z ladjico (sunset cruise) po reki Chobe, spanje v Kasaneju v Chobe Safari lodgu (kampiranje), ca 450 km, C (Z, K, V)
13. dan, 28.4. – premik v Zambijo do Viktorijinih slapov, ki jih je raziskovalec Livingstone poimenoval po angleški kraljici, popoldan občudovanje slapov (iz lepše zambijske strani), ki jih je pleme Kololo poimenovalo Mosi – oa – tunya (Dim, ki grmi), ogled fascinantnih slapov (široki so 1,7 km in visoki 108 metrov), spanje v hostlu (dvoposteljne sobe), ca 80 km, H (Z)
14. dan, 29.4. – je namenjen različnim opcijskim aktivnostim: svetujemo vam rafting po reki Zambezi in hojo z levi (lahko pa se boste poskusili tudi v bungeju, gorge swingu ...) ali pa se boste odločili za panoramski prelet slapov, spanje v hostlu (dvoposteljne sobe), H 
15. dan, 30.4. – se vrnemo v Kasane (nazaj v Bocvano) in se premaknemo po asfaltni cesti vse do okolice Nate, ki je znana po svojih drevesih baobabih, kjer spimo v zanimivem kampu z bazenom (možnost opcijskih aktivnosti npr. odkrivanje slanega jezera z štirikolesniki), ca 395 km, C (K, V)
16. dan, 1.5. – vožnja do Mauna, ki je izhodišče za odkrivanje delte reke Okavango (opcijski polet na delto), spimo v kampu z bazenom, ca 300 km, C (Z, K, V)
17. dan, 2.5. – več opcijskih aktivnosti, kjer bo vsak prišel na svoj račun (lahko boste šli na izlet z drevaki – mokoro, izlet v narodni park Moremi, uživali v panoramskem preletu ali pa si enostavno vzeli dan počitka in uživali ob bazenu, spimo v kampu z bazenom, C (Z, K, V)
18. dan, 3.5. – vožnja do okolice Ghanzija (puščava Kalahari), kjer se bomo družili z tradicionalnim plemenom San (Bušmani), pri katerih vas bodo ženske popeljale nabirat puščavske plodove, z moškimi pa boste lovili na tradicionalen način z lokom in puščicami, kampiramo pri Bušmanih (kjer boste lahko okusili pravo Afriko), ca 340 km, C (Z, K, V)
19. dan, 4.5.  – čaka nas prečenje meje Bocvana – Namibija in vožnja do Windhoeka, kjer boste lahko nakupili zadnje spominke, spanje guesthouse (dvoposteljne sobe) Windhoek, H (Z)
20. dan, 5.5. – prosto do odhoda letala in let proti domu, (Z, obroki na letalu)  
21. dan, 6.5. – prihod domov   

Nekaj vtisov potnikov iz naše ture Namibija, Bocvana in Viktorijini slapovi (Zambija):

Optimalna kombinacija potovanja za ta del sveta. Najet tovornjak z lokalnim vodnikom in voznikom, ki sta istočasna tudi odlična kuharja, popotnika razbremeni obveznosti, tako da se lahko popolnoma posveti potovanju. Skupina je bila odlična, ves čas skupaj.
Oba vodnika lokalni (Andreu, kot izjemen poznavalec lokalnih razmer) in Tomaž sta pripomogla , da je potovanje potekalo v zadovoljstvo večine udeležencev. Težko se je odločiti kaj me je najbolj prevzelo -  vsekakor pa puščava, magična svetloba, pastelne barve, množica živali in vseskozi nasmeh na ljudeh, ki smo jih srečevali.
Janez

Zelo zadovoljna predvsem z lokalnim vodnikom. Najlepša mi je bila narava (Spitzkoppe), Zambija.
Karmen

Ocena potovanja: Odlično! Čista desetka!
Polno doživetij, čudovita narava, udoben prevoz, skratka, takoj grem še enkrat!
Ni bilo niti enega neprijetnega doživetja, niti ene zoprnije. Je pa še posebej bila lepa narava, živali, pa tudi Himbe in Sani so bili doživetje zase. Pa ta naša skupina, res ne vem, od kod so se vzeli ti ljudje, bili so čudoviti, prijazni,  idealni sopotniki skratka.Z njimi kamorkoli, in to čimprej!
Julija

Vabljeni, da se nam pridružite!

Prijavnica se nahaja spodaj (kliknite na puščico). 
Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se jo poskenira in pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 

RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami