Novice‎ > ‎

Potovanje Namibija, Bocvana, Viktorijini slapovi je potrjeno

objavljeno: 25. jan. 2012 08:19 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 25. jan. 2012 08:20 ]
Potovanje je potrjeno! Na voljo je le še 8 mest. Pohitite s prijavo.
 
Namibija, Bocvana, Viktorijini slapovi
Potovanje je namenjeno vsem ljubiteljem narave (živali) in fotografije, saj bo lepih motivov resnično ogromno. Namibija je država, ki očara še tako zahtevnega popotnika s svojimi prostranstvi, peščeno puščavo Namib, čudovitim narodnim parkom Etosha (levi, sloni, žirafe, nosorogi ...), fotogeničnim plemenom Himbami in s svojo urejenostjo.
Bocvana navduši z delto reke Okavango, puščavo Kalahari in tradicionalnim plemenom San (Bušmani), eden od vrhuncev pa bodo sigurno najmogočnejši slapovi v Afriki, Viktorijini slapovi (iz lepše zambijske strani), kjer se boste lahko prepustili številnim adrenalinskim užitkom (hoja z levi, rafting po reki Zambezi ...).
Najlepše pa je, da ne boste le videli, ampak resnično doživeli pravo Afriko.
Dve antilopi sredi puščave Namib
Program:
Začeli bomo z Windhoekom, glavnim mestom Namibije, ki vas bo navdušil s kombinacijo afriškega in evropskega (nemškega) stila, potem pa se začne naše odkrivanje Afrike z najetim prirejenim tovornjakom, ki bo na voljo le za našo skupino. Kar naenkrat bo civilizacija izginila, narava pa se bo začela spreminjati vse do Sesriema, kjer bomo odkrivali eno najbolj fotogeničnih puščav sveta Namib. Čaka vas lažji treking po sipinah in odkrivanje najlepših predelov Soussosvlei in Dead Vlei, ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Po vrnitvi v kamp z bazenom si bomo ogledati še bližnji Sesriem kanjon, svetujemo pa tudi opcijski let nad peščeno puščavo. Ob večerih boste uživali ob tabornem ognju in pogledu na nešteto zvezd. Sledi panoramska vožnja do Atlantskega oceana pri Walvis bayu, kjer si pogledamo zaščiteno laguno Ramsar (za vse ljubitelji ptičev: flamingoti, pelikani …) in prihod v prijetno mesto Swakopmund, kjer boste prišli na svoj račun vsi adrenalinski navdušenci (možnost vožnje s štirikolesniki po neskončnih sipinah in boardanja po sipinah. Sledi vožnja proti severu po »Skeleton coast«, kjer boste opazovali neskončno število morskih levov, potem pa zavijemo v notranjost, do fotogeničnih oblik skal Spitzkoppe (raj za fotografe in raziskovalce), kjer bomo kampirali v divjini. Ste za petje ob tabornem ognju sredi afriške divjine? Na poti proti severu se bomo ustavili tudi pri Himbah (enim najbolj zanimivih in fotogeničnih plemen v Afriki). Naslednji dan pa boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji živali. Najprej se bomo družili z gepardi – najhitrejšimi kopenskimi živalmi (lahko se boste tudi slikali z gepardom), potem pa se bomo zapeljali do narodnega parka Etosha, ki ga imajo za enega najlepših narodnih parkov Afrike, kjer se boste počutili kot v dokumentarnem filmu. Na foto safariju boste lahko uživali ob pogledih na slone, žirafe, leve, gnuje, zebre, gazele, antilope, nosoroge (mogoče celo leoparda) ... in številne ostale živali, ki
Najmogočnejši slapovi Afrike
živijo v narodnem parku. Sledi vožnja proti zahodnem Capriviju, prečenje meje v Bocvano, vse do Kasaneja, kjer boste lahko uživali v vožnji z ladjico po reki Chobe (sunset cruise), ko bo možno videti največ živali. Sledi prečenje meje in eden izmed vrhuncev, ogled fascinantnih Viktorijinih slapov iz lepše, zambijske strani. Slapove je lokalno pleme Kololo poimenovalo Mosi – oa – tunya (Dim, ki grmi). Tukaj bo vsak prišel na svoj račun saj je nešteto opcijskih aktivnosti: od posebnega raftinga po reki Zambezi, hoje z levi, bunge jumpinga, panoramskega preleta slapov ... Polni novih doživetij se vrnemo nazaj v Bocvano, kjer bo zanimivo odkrivanje delte reke Okavango. Lahko jo boste odkrivali na izletu z tradicionalnimi drevaki – mokoro oz. v panoramskem preletu. Za konce pa vas čaka puščava Kalahari in druženje z izredno tradicionalnim plemenom San (Bušmani), pri katerih vas bodo ženske popeljale nabirat puščavske plodove, z moškimi pa boste lovili na tradicionalen način z lokom in puščicami. Ker bomo kampirali pri Bušmanih boste lahko okusili tisto pravo pristno Afriko. Sledi le še prečenje meje Bocvana – Namibija in vožnja do Windhoeka, kjer boste lahko nakupili zadnje spominke in si privoščili za večerjo najboljšo divjačino na žaru. In polni novih vtisov in doživetij boste prišli domov.
Program je namenjen ljudem, ki si želijo na popotniški način odkrivati svet!

POTOVANJE Z NAJETIM PRIREJENIM TOVORNJAKOM (min 14 – maks 17 potnikov + slovenski vodnik)
Cena: 2.165 EUR pri 17 osebah + let. karta 860 EUR (januar 2012)
Doplačilo za manjšo skupino 100 eur.
Na foto safariju vas čaka najverjetneje tudi kralj živaliCena vključuje:
 • namestitve predvidoma 6x v prijetnih popotniških guesthousih (hostlih) v dvoposteljnih sobah oz. 12x v kampih v njihovih šotorih (večinoma v kampih z bazenom),
 • najem prirejenega tovornjaka (maksimalno število udeležencev je 17 + slovenski vodnik),
 • gorivo,
 • najem vse potrebne opreme za kampiranje od šotorov do podlog (potrebujete le spalno vrečo),
 • najem vse opreme za kuhanje/stole/mize/pribor,
 • kamping takse in vstopnine glede na program,
 • skoraj vso hrano (ni vključeno edino nekaj obrokov v mestih in pri Viktorijinih slapovih),
 • profesionalnega lokalnega vodnika,
 • lokalnega asistenta (pomaga pri šotorih, pripravi hrane …),
 • vse stroške za prečenje meje za tovornjak,
 • organizacijo in vodenje slovenskega vodnika.
Cena ne vključuje: eventuelni prevoz do/iz letališča, nekaj obrokov hrane v mestih, pijače, osebnih izdatkov, opcijskih aktivnosti, stroškov pridobivanja viz, napitnin oz. eventuelnih vstopnin v vasi (Himbe, Bušmani), zavarovanja Coris.
Po deželi potujemo s prirejenim tovornjakomZakaj potovati s tovornjakom?
Ker je tukaj vse organizirano, šofer je specialist za vse (tudi vodnik), vsa možna hrana je že v ceni, on kuha (to je daleč največja prednost), s seboj ima posebnega pomočnika, ki pomaga, ostali le malo pomagate (minimalno) + pomijete za sabo; vso opremo imajo na tovornjaku, šotore, kamping opremo, ni treba nič vozit – le uživaš ko gledaš ven, v ceni skoraj vsa hrana, gorivo in tudi vstopnine v narodne parke po programu, dovoljenja za prečenje meja.
Vse skupaj je bistveno manj naporno in je primerno za kogarkoli, ki si želi potovati na popotniški način.
Število oseb max 17 + slovenski vodnik + lokalni vodnik/šofer + njegov pomočnik
Vsi obroki na tovornjaku so vključeni, razen: Windhoek prvi dan (zajtrk, kosilo, večerja), Swakopmund (prva dan večerja, drug dan kosilo in večerja), Viktoria falls (kosilo, večerja, drug dan zajtrk, kosilo), Windoek (zaključna večerja).

Fotogalerija:

Nambija, Bocvana, Viktorijini slapovi by Ravbar Potovanja

Gre za eno najbolj fotogeničnih plemen AfrikeVodnik na turi:

Zanimam se za potovanje

Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com (da vam pošljemo program in plan po dnevih). V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.
SPLOŠNE INFO
 • Vrnitev v Bocvano in ogled delte OkavangoKAKO POTUJEMO? Z prirejenim tovornjakom (sedeži kot v avtobusu). Prevozili bomo ca 4.500 km (večinoma makadama).
 • NASTANITEV: spi v predvidoma 6x prijetnih popotniških hotelih (guesthouse/hostli) oz. 12x v kampih (večinoma z bazeni).
 • HRANA: Kuhal nam bo lokalni vodnik oz. v mestih bo možnost prehranjevanja v preizkušenih lokalnih restavracijah. Preizkusili boste vse možne lokalne jedi. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, kateri ne komplicirajo (dolgotrajne vožnje ...).
 • ŠTEVILO OSEB: min 14 – max 17
 • VREME: Konec aprila oz. začetek maja je zelo primerno obdobje za obisk tega dela Afrike. Pričakujemo dnevne temperature med 20 – 30 stopinj Celzija, noči pa znajo biti hladne (svetujemo kvalitetno spalno vrečo). Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja).
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti. Za nobeno od teh držav ni obvezno cepljenje. Več na www.zdravinapot.net
 • VARNOST: Namibija in Bocvana slovita kot varni državi, Viktorijini slapovi (Zambija) pa so turistični in tudi varni.
 • SPOMINKI: Ta del Afrike je raj za nakupovanje, saj imajo veliko lepih spominkov (sploh izdelkov iz lesa).
 • VIZUM: Je potreben za Namibijo (uredimo na Dunaju ob doplačilu) in Zambijo (dobimo na meji).
 • VODENJE: Poleg slovenskega vodnika vas čaka še lokalni vodnik, kar bo še dodatno obogatilo potovanje.
 • INFO O TURI: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com, www.ravbar.org
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.
Vabljeni, da se nam pridružite!
RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami