Novice‎ > ‎

Potrjeno je potovanje v Namibijo (23.10. - 6.11.) ter v Namibijo, Bocvano in Vikt slapove (23.10. - 15.11.)

objavljeno: 13. mar. 2015 03:55 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 13. mar. 2015 03:56 ]
Namibija, Bocvana, Zambija z Viktorijini slapovi
 
 Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru.
 
POTOVANJE JE ZAGOTOVLJENO! 

PRED VAMI JE PRENOVLJEN PROGRAM SAD NAŠIH VEČLETNIH ODKRIVANJ TEGA ČUDOVITEGA DELA AFRIKE.

Potovanje je namenjeno vsem ljubiteljem narave (živali) in fotografije, saj bo lepih motivov resnično ogromno. Namibija je država, ki očara še tako zahtevnega popotnika s svojimi prostranstvi, peščeno puščavo Namib, čudovitim narodnim parkom Etosha (levi, sloni, žirafe, nosorogi ...), fotogeničnim plemenom Himbami in tradicionalnimi Bušmani in s svojo urejenostjo. Bocvana navduši z delto reke Okavango, puščavo Kalahari in čudovito pokrajino Tsodillo hills z kar 4500 poslikavami. Eden od vrhuncev pa bodo sigurno najmogočnejši slapovi v Afriki, Viktorijini slapovi, kjer se boste lahko prepustili številnim adrenalinskim užitkom (hoja z levi, rafting po reki Zambezi ...). Najlepše pa je, da ne boste le videli, ampak resnično doživeli pravo Afriko.  

Dve antilopi sredi puščave NamibProgram: Začeli bomo z Windhoekom, glavnim mestom Namibije, ki vas bo navdušil s kombinacijo afriškega in evropskega (nemškega) stila, potem pa se začne naše odkrivanje Afrike z najetim prirejenim safari tovornjakom, ki bo na voljo le za našo skupino. Kar naenkrat bo civilizacija izginila, narava pa se bo začela spreminjati vse do Sesriema, kjer bomo odkrivali eno najbolj fotogeničnih puščav sveta Namib. Čaka vas hoja po sipinah in odkrivanje najlepših predelov Soussosvlei in Dead Vlei, ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Ob večerih pa boste uživali ob tabornem ognju in pogledu na nešteto zvezd. Sledipanoramska vožnja do Atlantskega oceana (laguna Ramsar sflamingi in posebna welwitchija) in prijetno mesto Swakopmund, kjer se boste lahko vozili štirikolesniki po neskončnih sipinah ali pa uživali na panoramskem poletu. Sledi vožnja proti severu po»Skeleton coast«, kjer boste opazovali neskončno število tjulnov, potem pa zavijemo v notranjost, do fotogeničnih oblik skal Spitzkoppe (raj za fotografe in raziskovalce). Ste za petje ob tabornem ognju sredi afriške divjine? Malo naprej v Damaralandu nas čaka »živi muzej« plemena Damarabao babi, puščavski sloni in še bolj znano pleme Himbe (enim najbolj zanimivih in fotogeničnih plemen v Afriki). Naslednje dni pa boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji živali. Najprej se bomo družili z gepardi – najhitrejšimi kopenskimi živalmi, potem pa se bomo zapeljali do narodnega parka Etosha, ki ga imajo za enega najlepših narodnih parkov Afrike, kjer se boste počutili kot v dokumentarnem filmu. 
Najmogočnejši slapovi Afrike
Na foto safariju boste lahko uživali ob pogledih na slone, žirafe, leve, gnuje, zebre, gazele, antilope, nosoroge (mogoče celo leoparda) ... in številne ostale živali, ki živijo v narodnem parku. Videli boste največjimeteorit pri Hobi, se družili z Bušmani (pleme San) kjer boste spoznali kako preživijo sredi puščave Kalahari (kako lovijo, se prehranjujejo …). Pravo Afriko boste okusili ko boste aktivno odkrivalidelto Okavanga na izlet s tradicionalnimi drevaki in spanjem sredi delte v čudoviti naravi in tudi  pri odkrivanju skritega bisera Afrike – Tsodillo hills, kjer so pod Unescom zaščitene poslikave Bušmanov. Pokrajina tukaj kar kliče po raziskovanju in za Bušmane ima posebenspiritualni pomen. Sledi odkrivanje vzhodnega Caprivija preko parkov Mudumu in Chobe, kjer boste na turi z ladjico po reki Chobe opazovali številne živali (v parku je največja koncentracija slonov). Sledi prečenje meje v Zimbabve in eden izmed vrhuncev, ogled fascinantnihViktorijinih slapov. Slapove je lokalno pleme Kololo poimenovalo Mosi – oa – tunya (Dim, ki grmi). Tukaj bo vsak prišel na svoj račun saj je nešteto opcijskih aktivnosti: od posebnega raftinga po reki Zambezi, hoje z levi, bunge jumpinga, panoramskega preleta slapov ... In polni novih vtisov in doživetij boste prišli domov. Program je namenjen ljudem, ki si želijo na popotniški način odkrivati svet! 
 
POTOVANJE Z NAJETIM PRIREJENIM TOVORNJAKOM (maks 19 potnikov + slovenski vodnik + lokalni vodnik/šofer in spremljevalec)

CENA: 2.530 eur/osebo pri vsaj 14 potnikih + let. karta ca 1.100 eur z vsemi taksami (okt 2014)
Pri 12 osebah je cena 2.678 eur/osebo + let. karta ca 1.100 eur
Pri 10 osebah je cena 2.885 eur/osebo + let. karta ca 1.100 eur
40 eur popusta, če ste že potovali z nami.

Na foto safariju vas čaka najverjetneje tudi kralj živali
Cena vključuje:
 • namestitve 5x v prijetnih popotniških guesthousih (hostlih) v dvoposteljnih sobah oz. 15x v kampih v njihovih šotorih (veliko je kampov z bazenom, 1x čisto preprost kamp), 1x spanje sredi Okavanga (bush camping),
 • najem prirejenega safari tovornjaka (maksimalno število udeležencev je 19 + slovenski vodnik),
 • gorivo,
 • najem vse potrebne opreme za kampiranje od šotorov do podlog (potrebujete le spalno vrečo),
 • najem vse opreme za kuhanje/stole/mize/pribor,
 • kamping takse in vstopnine glede na program,
 • praktično vso hrano (ni vključeno edino 7 obrokov),
 • vstopnine (Namib Naukluft park, shuttle do Sossusvlei, Deat Vlei, Sesriem canyon, Cape Cross, poslikave Twyfelfontein, “living” muzej plemena Damara, obisk vasi Himb, ogled farme z gepardi, Etosha narodni park, druženje in aktivnosti pri Bušmanih, Tsodilo hills, Viktorijini slapovi),
 • dvodnevno turo z mokorom po delti Okavango,
 • popoldansko turo z ladjico po reki Chobe,
 • profesionalnega lokalnega vodnika,
 • lokalnega asistenta (pomaga pri pripravi hrane …),
 • vse stroške za prečenje meje za tovornjak,
 • vodenje slovenskega vodnika,
 • organizacijo. 
Cena ne vključuje le: eventuelni prevoz do/iz letališča, 7 obrokov hrane, pijače, osebnih izdatkov, nekaj opcijskih aktivnosti, stroškov pridobivanja viz , napitnin, zavarovanja Coris. 

200 EUR akontacije se vplača na agencijo Manager ob prijavi. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.

Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.

Po deželi potujemo s prirejenim tovornjakom
Zakaj potovati s tovornjakom?
 • Ker je tukaj vse organizirano, šofer je specialist za vse (tudi vodnik), 
 • vsa možna hrana je že v ceni (razen 6 obrokov),
 • vodnik kuha (to je daleč največja prednost), s seboj ima posebnega pomočnika, ki pomaga, ostali le malo pomagate,
 • vso opremo imajo na tovornjaku, šotore, kamping opremo (razen spalnih vreč), 
 • ni treba nič vozit – le uživaš ko gledaš ven skozi panoramska okna, 
 • v ceni je vse gorivo in tudi vstopnine po programu ter dovoljenja za prečenje meja,
 • Vse skupaj je bistveno manj naporno in je primerno za kogarkoli, ki si želi potovati na popotniški način.
 • Število oseb max 19 + slovenski vodnik + lokalni vodnik/šofer + njegov pomočnik

Fotogalerija: 

Nambija, Bocvana, Viktorijini slapovi Ravbar Potovanja


Predviden vodnik na turi:

Dejan Marentič oz. Tomaž Podgoršek oz. Peter Eržen oz. Damjan Glinšek, vsi omenjeni vodniki so z licenco GZS in Namibijo, Bocvano in Vikt. slapove odlično poznajo. Info: gsm: 031-684 651 (Uroš), email: uros.ravbar@gmail.com

Zanimam se za potovanje

Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com (da vam pošljemo program in plan po dnevih). V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.  

Vrnitev v Bocvano in ogled delte Okavango
SPLOŠNE INFO 
 • KAKO POTUJEMO?  Z prirejenim safari tovornjakom (sedeži kot v avtobusu, panoramska okna). Prevozili bomo ca 4.000 km (večinoma makadama). 
 • NASTANITEV: spi se 5x v prijetnih popotniških hotelih (guesthouse/hostli) v dvoposteljnih sobah 15x v kampih v njihovih šotorih (veliko je kampov z bazenom, 1x čisto preprost kamp), 1x spanje sredi Okavanga (bush camping).
 • HRANA: Kuhal nam bo lokalni vodnik oz. v hostlih bo vključen zajtrk. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. Praktično vsi obroki so vključeni razen 7x.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, ki resnično želijo doživeti Afriko.  
 • ŠTEVILO OSEB: min 10 – maks 19 
 • VREME: Konec aprila oz. začetek maja oz. konec oktobra je zelo primerno obdobje za obisk tega dela Afrike. Pričakujemo dnevne temperature med 20 – 30 stopinj Celzija, noči pa znajo biti hladne (svetujemo kvalitetno spalno vrečo). Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). 
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti. Za nobeno od teh držav ni obvezno cepljenje. Več na www.zdravinapot.net
 • VARNOST: Namibija in Bocvana slovita kot varni državi, Viktorijini slapovi (Zimbabve) pa so turistični in tudi varni.
 • SPOMINKI: Ta del Afrike ima veliko lepih spominkov (sploh izdelkov iz lesa). 
 • VIZUM: Je potreben za Namibijo (uredimo na Dunaju ob doplačilu) in Zimbabve (dobimo na meji). Če bo let preko Johanesburga je potreben tranzitni vizum za Južno Afriko.  
 • VODENJE: Poleg slovenskega vodnika vas čaka še lokalni vodnik, kar bo še dodatno obogatilo potovanje. 
 • INFO O TURI in PRIJAVE: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com, www.ravbar.org 

NAMIBIJA, BOCVANA, ZIMBABVE Z VIKTORIJINI SLAPOVI, program po dnevih, 24 dni

H - namestitve so v guesthousih (hostlih) v dvoposteljnih sobah
C – namestitev je v kampih (veliko jih ima bazen, nekateri pa so preprosti)
VSI OBROKI SO VKLJUČENI razen: Windhoek (1x), Swakopmund (1x), Viktoria falls (4x).
Z – zajtrk, K- kosilo, V - večerja

Plan po dnevih
1. dan – let do Windhoeka, glavnega mesta Namibije (obroki na letalu),

2. dan - popoldan prihod v Windhoek in ogled mesta. Odkrivanje glavnih znamenitosti mesta (Cristuskirche z bližnjim muzejem neodvisnosti, parlament Tintenpalast …), kjer vas bo navdušila kombinacija afriškega in evropskega (nemškega) stila, spanje v guesthouse (dvoposteljne sobe) z bazenom, H 

3. dan – po ogledu trdnjave Alte Feste (od zunaj) sledi vožnja proti narodnemu parku Namib Naukluft. Kar naenkrat bo civilizacija izginila, narava pa se bo začela spreminjati vse do Sesriema, ki je izhodišče za odkrivanje ene najbolj fotogeničnih puščav sveta Namib, spanje v kampu z bazenom, ca 390 km, C (Z, K, V)

4. dan – navsezgodaj se bomo odpravili v sipine (Soussosvlei), se povzpeli na eno izmed njih in potem odkrivali področje imenovan Dead Vlei, ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Popoldan si bomo pogledali bližnji kanjon Sesriem, zvečer pa  boste lahko uživali ob tabornem ognju in pogledu na nešteto zvezd, kampiranje v kampu z bazenom, ca 160 km, C (Z, K, V)

5. dan – vožnja po neskončnih prostranstvih Namibije, prihod do Atlantskega morja pri Walvis bayu, kjer se ustavimo obzaščiteni laguni Ramsar (flamingi …) in si pogledamo znamenito rastlino welwitchijo, ki ima povezavo s Slovenijo. Sledi prihod v prijetno mesto Swakopmund in čas za opcijsko aktivnost: npr. vožnjo s štirikolesniki (quad biking) po neskončnih sipinah oz. sandboarding (boardanje po sipinah) ali panoramski polet nad puščavo Namib; ca 420 km, spanje v guesthouse (hostel dvoposteljne sobe), H (Z)

6. dan – jutranji ogled mesta in vožnja proti severu po »Skeleton coast«, kjer boste opazovali neskončno število tjulnov,potem pa zavijemo v notranjost, do fotogeničnih oblik skal Spitzkoppe (raj za fotografe in raziskovalce), kjer bomo kampirali sredi lepe narave, ste za petje ob tabornem ognju sredi afriške divjine?, ca 190 km, C (Z, K, V)

7. dan – v Damaralandu si pogledamo poslikave po skalah v Twyfelfontain ter obiščemo »živi muzej« plemena Damara enega najbolj pristnih plemen tega dela Afrike (v repliki njihove vasi predstavijo zdravilne rastline in njihovo življenje in na koncu zapojejo in zaplešejo), spanje Aba Huab camp C (Z, K, V).

8. dan - vožnja po panoramski cesti proti severu (v družbi dreves bao babov in če bo sreča puščavskih slonov). Popoldanski prihod v Opuwo in druženje s Himbami v okoliški vasi (enim najbolj zanimivih in fotogeničnih plemen v Afriki), spanje v hotelu v Opuwo H (Z, K) 

9. dan – počitek oz. prosto za odkrivanje Opuwa (v primeru, da prejšnji dan ne bi bilo dovolj časa za obisk Himb jih obiščemo zjutraj), sledi vožnja do farme Otjitotongwe, kjer živijo gepardi. Sledi popoldanski ogled farme in druženje z gepardi – najhitrejšimi kopenskimi živalmi sveta, C (Z, K, V) 

10. dan –boste na svoj račun prišli ljubitelji živali, saj se preko Outja (obnovitev zalog) zapeljemo vse do narodnega parka Etosha, ki ga imajo enega najlepših narodnih parkov Afrike, kjer vas bodo kot v dokumentarnem filmu čakale številne živali (popoldanski safari), spanje v kampu Okaukejo, kamp z bazenom (park Etosha), ca 290 km, C (Z, K, V)

11. dan – cel dan imamo na voljo za odkrivanje parka Etosha (safari), ki ga imenujejo tudi »Kraj čudežev«, vas pa bodo lahko navdušili pogledi na slone, žirafe, leve, gnuje, zebre, gazele, antilope, nosoroge (mogoče celo leoparda) ... in številne ostale živali, ki živijo v narodnem parku; Ne pozabit na daljnogled in tele objektiv za foto safari, spanje v parku Namutoni (park Etosha), C (Z, K, V)

12. dan – jutranji safari, sledi ogled največjega meteorita pri Hobi in vožnja do Roys campa C (Z, K, V)

13. dan – bo namenjen spoznavanju plemena Bušmanov (z njimi boste preživeli ca 5 ur in v tem času dodobra spoznali njihovo življenje, kako se prehranjujejo, kako lovijo, običaji …). Sledi vrnitev v Roys camp ali pa spanje v kampu pri Bušmanih, C (Z, K, V)

14. dan čaka nas zanimiva vožnja vse do kampa Ngepi oz. Nunda River lodge oz. se spi v Runduju (Nkwazi lodge), kjer kampiramo, spanje v kampu, C (Z, K, V) 

15. dan skozi Mahango narodni park se zapeljemo v Bocvano vse do znamenite delte Okavango. Spanje v kampu C (Z, K, V)

16. dan – naslednja dva dni bosta namenjena odkrivanju delte Okavanga, naprej nas bodo odpeljali z motornim čolnom potem pa se boste vozili s tipičnim prevoznim sredstvom lesenim mokorom, vse do kampa sredi otoka na delti. Tam boste šli peš na game walk (safari) in kjer boste spoznali poseben ekosistem delte. Sledi prenočevanje sredi narave sredi delte, kjer ni nobene infrastrukture, kjer vam bodo družbo delalo milijon zvezd, dobra družba in taborni ogenj - poseben dan za popotnike po duši, (Z, K, V)

17. dan – boste dodatno odkrivali okolico na sprehodu in uživali v sproščenem ozračju brez mobitelov in stresa, popoldan sledi vrnitev v kamp, kjer boste spet prišli do vsega luksuza, kampiranje blizu reke C (Z, K, V),

18. dan – bo namenjen odkrivanju skritega bisera Bocvane – Tsodillo hills, ki spada pod Unescovo zaščito, zaradi svojegaunikatnega religioznega in spiritualnega pomena. V čudoviti pokrajini Kalaharija boste prišli na svoj račun raziskovalci po duši boste hodili in odkrivali skalne slikarije Bušmanov. Na ozemlju velikem 10 km² je kar 4500 poslikav. Spanje v kampu (Z, K, V)   

19. dan sledi vrnitev v Namibijo in vožnja po vzhodnem Capriviju vse do campa, ki leži ob reki Kwando s pogledom na Bocvano. Možnost opcijskega popoldanskega ogleda narodnega parka Mudumu (safari) ali obisk lokalne vasi ali pa boste lahko samo uživali ob pogledu na reko na tem lepem kraju. 

20. dan spet smo v Bocvani in preko narodnega parka Chobe se zapeljemo vse do Kasanega. Popoldan pa vas čaka tura z ladjico po Chobeju, kjer boste lahko videli številne živali. Kampiranje v Chobe Safari Lodgu C (Z, K, V)   

21. dan – premik v Zimbabve do Viktorijinih slapov, ki jih je raziskovalec Livingstone poimenoval po angleški kraljici, popoldan občudovanje slapov, ki jih je pleme Kololo poimenovalo Mosi – oa – tunya (Dim, ki grmi), ogled fascinantnih slapov (široki so 1,7 km in visoki 108 metrov), spanje v hostlu (dvoposteljne sobe), ca 80 km, H (Z)

22. dan – je namenjen različnim opcijskim aktivnostim: svetujemo vam rafting po reki Zambezi in hojo z levi (lahko pa se boste poskusili tudi v bungeju, gorge swingu ...) oz. se boste odločili za panoramski prelet slapov oz. boste lahko obiskali še slapove iz zambijske strani (doplačilo za vizo), spanje v hostlu (dvoposteljne sobe), H 

23. dan – prosto do odhoda letala in let proti domu, (Z, obroki na letalu)  

24. dan – prihod domov   

Nekaj vtisov potnikov iz naše ture Namibija, Bocvana in Viktorijini slapovi:

Optimalna kombinacija potovanja za ta del sveta. Najet tovornjak z lokalnim vodnikom in voznikom, ki sta istočasna tudi odlična kuharja, popotnika razbremeni obveznosti, tako da se lahko popolnoma posveti potovanju. Skupina je bila odlična, ves čas skupaj.
Oba vodnika lokalni (Andreu, kot izjemen poznavalec lokalnih razmer) in Tomaž sta pripomogla , da je potovanje potekalo v zadovoljstvo večine udeležencev. Težko se je odločiti kaj me je najbolj prevzelo -  vsekakor pa puščava, magična svetloba, pastelne barve, množica živali in vseskozi nasmeh na ljudeh, ki smo jih srečevali.
Janez

Zelo zadovoljna predvsem z lokalnim vodnikom. Najlepša mi je bila narava (Spitzkoppe), Zambija.
Karmen

Gre za eno najbolj fotogeničnih plemen Afrike
Ocena potovanja: Odlično! Čista desetka!
Polno doživetij, čudovita narava, udoben prevoz, skratka, takoj grem še enkrat!
Ni bilo niti enega neprijetnega doživetja, niti ene zoprnije. Je pa še posebej bila lepa narava, živali, pa tudi Himbe in Sani so bili doživetje zase. Pa ta naša skupina, res ne vem, od kod so se vzeli ti ljudje, bili so čudoviti, prijazni,  idealni sopotniki skratka.Z njimi kamorkoli, in to čimprej!
Julija

Vabljeni, da se nam pridružite!

RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami