Novice‎ > ‎

Prenovljen program Best of Peru, Bolivija in Čile - popust za prve prijave

objavljeno: 20. jan. 2014 11:51 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 20. jan. 2014 11:51 ]
Jupiiii
Best of Peru, Bolivija in Čile za popotnike
 
Termini: junij, julij in avgust 2014
Za potovanje potrebuješ: 15 oz. 19 oz. 24(25) dni
Skupina: min 10 - maks 20 popotnikov 
Info: Uroš Ravbar  
Gsm: 031-684 651 
E-mailuros.ravbar@gmail.com 
Web: www.ravbar.org
 


DODATEN POPUST 50 EUR ZA PRVIH 5 PRIJAVLJENIH.

Potovanje je namenjeno popotnikom, ki želijo doživeti najlepša čudesa Peruja, Bolivije in Čila. 
Možnost potovanja samo po Peruju (15 dni) oz. Peru z Bolivijo (19 dni) oz. Peru Bolivija Čile (24 dni) 

15 dnevno potovanje po Peruju (prvi del potovanja)
19 dnevno potovanje Peru in Bolivija (prvi in drugi del potovanja)
24 dnevno potovanje Peru, Bolivija in Čile (celotno potovanje)

Cena: 
1.340 eur pri 14 osebah (15 dni Peru) + let karta ca 1.100 eur + notranji let Cusco Lima ca 80 eur (ob zgodnji prijavi)
1.540 eur pri 14 osebah (19 dni Peru in Bolivija) + let. karta ca 1.100 eur
1.850 eur pri 14 osebah (24 dni Peru, Bolivija in Čile) + let. karta ca 1.100 eur (december 2013) 


raj za fotografeTERMINI V LETU 2014 
 • 11.– 26.6.2014 (16 dni, Peru) oz. do 30.6.2014 (20 dni, Peru in Bolivija) oz. do 5.7.2014 (25 dni, Peru, Bolivija in Čile) – en dan daljši program zaradi glavnega festivala v Peruju – INTI RAYMI (inkovski festival)
 • 28.6. -12.7.2014 (15 dni, Peru) oz. do 16.7.2014 (19 dni, Peru in Bolivija) oz. do 21.7.2014 (24 dni, Peru, Bolivija in Čile) 
 • 26.7. – 9.8.2014 (15 dni Peru) oz. do 13.8.2014 (19 dni, Peru in Bolivija) oz. do 18.8.2014 (24 dni, Peru, Bolivija in Čile)
Od pacifiške obale do andskih vršacev, preko puščav do džungle in surrealistične (nezemeljske) pokrajine Salar Uyunija je to potovanje presežkov. 
V Peruju vas čakajo tudi otočje Balesteras (za vse ljubitelje živali(, linije v Nazci, peščene sipine in oaza, lepa Arequipa, kanjon Colca s kondorji, Cusco s "Sveto dolino" in festivalom Inti raymi, največja znamenitost J. Amerike Machu Picchu, ki ga boste resnično začutili, jezero Titicaca s pristnim stikom z domačini, plavajočimi otoki in otokom Taquile. Sledi odkrivanje najlepših delov Bolivije: najvišje glavno mesto La Paz, spust v džunglo, vzpon na 5.421 m visoko goro Chacaltayo, ogled skrivnostnega Tiwanakuja in odkrivanje unikatnega Salar Uyunija, kjer se boste lahko prestavili na drug planet poln posebnih prizorov (laguna s flamingi, gejziri, kaktusi in neskončna bela kulisa), za konec pa še severni Čile s puščavo Atakamo in fascinantno Lunino dolino ter San Pedro de Atacama.
Potovanje je namenjeno ljudem, ki si želijo na popotniški način odkrivati svet! 

V juniju je potovanje 1 dan daljše saj obiščemo glavni festival v Peruju -  festival Boga Sonca Inti Raymi, kjer se boste lahko prestavili v čas Inkov.

Best of PERU, BOLIVIJA in ČILE, program po dnevih
15 oz. 19 oz. 25 dni   
Lima (Peru)– Ballestas – Nazca – Huacachina – Arequipa – kanjon Colca – Arequipa – Cusco - Sveta dolina – Cusco  Inca Jungle trek - Machu Picchu - Puno – jezero Titicaca – Copacabana (Bolivija) – La Paz – Senta Vedre – Chacaltayo - Tiwanaku - Uyuni – laguna Colorada – laguna Verde – Atacama (Čile) - San Pedro de Atacama – Calama - Santiago 

H – namestitve so v kvalitetnih popotniških hostlih (v sobah po 6 oseb samo za nas) in 3x v preprosti sobi (Titicaca, Uyuni).
Ob doplačilu 150 eur je možno imeti dvoposteljno sobo (razen 4x ko ni možno ter ko koristimo nočni avtobus)

Vključena hrana:
 • Z – zajtrk (vsi zajtrki so vključeni, razen 3x)
 • Na trekingu Cusco Inca jungle 3 dni je polni penzion vključen
 • Na jezeru Titicaca je vključen polni penzion + dodatno kosilo
 • Dodatno je vključena piknik večerja na haciendi v okolici Puna
 • Na turi Uyuni je vključen 2x polni penzion (do prihoda v Čile)
Plan po dnevih

1. dan - let do Lime, prestolnice Peruja in največjega mesta v državi. Vožnja do hostla v modernem predelu mesta Miraflores in odkrivanje večernega vzdušja Lime in prvo okušanje perujske hrane, spanje v hostlu H (Z, obroki na letalu)

2. dan - zgodaj zjutraj z avtobusom odrinemo proti jugu, proti otokom Ballestas, ki jih imenujejo tudi mali Galapagos. Na svoj račun boste prišli vsi ljubitelji živali. Skalnati otoki so mala oaza, znani po številnih obokih in jamah, kjer boste na turi s čolnom lahko občudovali morske leve, posebne vrste ptičev (kormorani, Inca tern ...) in celo pingvine. Sledi vožnja vožnja proti jugu vse do prave puščave. Spali boste v pravi oazi sredi sipin Huacachina, H (Z)

3. dan – uživanje v peščeni oazi oz. vzpon na vrh sipin, sledi obisk vinarne, kjer boste lahko poskusili perujski alkohol pisco, ki ga naredijo iz grozdja, popoldan pa bo namenjen adrenalinski vožnji z buggyji po peščeni puščavi (posebno doživetje) in deskanju po sipinah, sledi vožnja z privatnim avtobusom do Nazce, H (Z)

4. dan – imeli boste možnost videti slavne črte iz Nazce (opcijski izlet z letalom). Tej nenavadni geoglifi so glavna atrakcija obalne regije. Črte naj bi ustvarile 3 različne predinkovske kulture, ljudstvo Paracas (900-200 pr.n.št.), civilizacija Nazca (200 pr.n.št. – 600 n.š.) in Huari (630 n.š.). Te velikanske podobe, živalskih, človeških in geometrijskih oblik se nahajajo na območju velikem več kot 320 km2 med Nazco in reko Ingenio. Skrivnostne slike še danes burijo duhove, kdo jih je v resnici ustvaril. Sledi ogled zanimivega pokopališča mumij Chauchilla in popoldan prosto za odkrivanje Nazce. Zvečer se vkrcamo na luksuzni avtobus (cama bus kar zagotavlja udoben sedež in dober spanec) in se vozimo preko puščave proti Arequipi. (Z)

5. dan – jutranji prihod v Arequipo, ki leži pod vulkanom Misti. Arequipa velja za najlepše mesto v deželi s svojimi belimi kolonialnimi stavbami iz lokalnega vulkanskega kamna. Občudovali boste tudi bele baročne cerkve, samostane in lep glavni trg Plaza de Armas. Obiskali boste muzej “Ice Maiden”, kjer boste videli 600 let staro inkovsko mumijo, ki je še odlično ohranjena (oz. lahko da jo bodo v letu 2014 prestavili v kraj Cabana Conde in jo vidite po programu naslednji dan), nato pa si boste ogledali poseben samostan Santa Catalina (Sveta Katarina), da boste videli, kako so v španskih časih živele nune v Peruju. Mesto slovi tudi po dobri hrani katero boste z veseljem poskusili. Spanje v hostlu, H 

Opazovanje kondorjev
6. dan – zjutraj vas čaka vožnja z avtobusom do kanjona Colca. Čakajo vas lepi pogledi na rodovitne doline in obrise vulkanovšarmantne andske vasice, kjer prebivalci živijo kot nekoč. Kanjon Colca, za katerega pravijo, da je dvakrat globji kot Veliki kanjon (Grand Canyon) nudi dih jemajoče poglede, nas pa čaka ca 3 urni treking v kanjon vse do prave oaze Sangalle, kjer nas čaka hostel z bazenom, H (Z)

7. dan – po vzponu nazaj gremo do točke Cruz del Condor, kjer je najboljši kraj za opazovanje veličastnih kondorjev (upoštevajte, da nimajo urnika). Sledi vožnja mimo slikovitih vasic do Chivaya in vrnitev v Arequipo ter nočni luksuzni bus do Cusca (cama bus kar zagotavlja udoben sedež in dober spanec) (Z)

8. dan – transfer do hostla in ogled glavnih znamenitosti Cusca (UNESCO); Cusco je nekdanje središče velikanskega Inkovskega imperija in čudovito mesto je višek vsakega potovanja po Peruju. Mesto, ki so ga nekateri imenujejo tudi »popek vetra« ima bogato duhovno in zgodovinsko dediščino. Pogledali si boste glavne znamenitosti: San Blas, tempelj Koricancho (nekdanji sončni tempelj Inkov), katedralo, tržnico ... Opcijsko je možen ogled inkovske trdnjave Sacsayhuaman, ki leži nad mestom,  spanje Cusco H

9. dan – vas čaka odkrivanje Svete doline (Valle Sagrado), ki vas zagotovo ne bo pustila ravnodušnega. Odkrivali boste indijanske vasice, obiskali inkovsko tržnico, inkovske terase v Morayu in soline v Marasu, spanje Cusco (v hostlu bomo pustili vso prtljago, ki je ne bomo potrebovali naslednje tri dni), H (Z)   

posebno adrenalinsko prečenje
10. dan 
– ker je za klasični Inca trail potrebno je vplačati rezervacijo ca pol leta pred potovanjem vam predstavljamo našo alternativo - 3 dnevni Cuzco oz. Inca jungle treking proti Machu Picchuju s kombinacijo številnih aktivnosti (hoja, kolo, rafting, zip line, kopanje v toplih vrelcih …). Ta dan vas čaka zgodnji štart na Inca Jungle treking (pogled na vrhove Vilconata), sledi prihod v Malago (4.316 m visoko) in spust s kolesi do Huammarke (manj izkušeni se lahko spustijo s postanka 500 – 1000 m nižje), kjer bomo kolesa zamenjali za avtobus, ki nas bo popeljal do vasice Santa Maria, ki leži v džungli 1200 metrov visoko. Tu nas čaka kosilo in prosto popoldne za samostojno odkrivanje. Spanje v hostlu oz. pri lokalni družini, H; zajtrk, kosilo in večerja so vključeni 

11. dan – po zajtrku je možnost opcijskega raftinga in naprej odkrivanje agrokulturnega dela Peruja (kjer imajo plantaže kave in nasadi sadja od manga, ananasa do papaje). Ob reki Urumbamba se bomo podali naprej na treking po starodavni inkovski poti do Quellomaya, kjer bomo imeli kosilo in naprej skozi džunglo (kjer živi veliko živali, opice …), po inkovskih stezah do žičnice, nato pa še nekaj minut do toplih vrelcev, kjer se bomo okopali in s sebe sprali popotni prah. V večernih urah se bomo odpeljali v 10 minut oddaljeno Santa Tereso, kjer spimo v lokalnem hostlu, H; zajtrk, kosilo in večerja so vključeni

12. dan
 – po zajtrku sledi hoja po vlažnih predelih (ca 4 ure hoje) po makadamski cesti do mogočnega umetnega slapu. Namesto hoje se lahko odločite za opcijsko možnost adrenalinskega zip lina (gre za zaporedje 4 jeklenic dolžin od 400 do 1500 metrov napetih preko doline), kjer boste vpeti na jeklenice poleteli proti dolini. Po kosilu se bomo ob reki skozi džunglo sprehodili v 2-3 ure oddaljeni Aguas Calientes (Vroči vrelci), ki služi za izhodišče za obisk Macchu Picchuja. Spanje v hostlu, H; zajtrk, kosilo in večerja so vključeni

13. dan – sledi zelo zgodnje vstajanje in krajši treking do mističnega Machu Picchuja, ki so ga odkrili šele leta 1911. Skrivnostni Machu Picchu imenujejo tudi Izgubljeno mesto Inkov, kjer so odlično ohranjene predkolumbovske inkovske razvaline na višini 2.350 m, hkrati pa je kraj, kjer resnično začutiš posebno energijo. Gre za najveličastnejši kraj J. Amerikeki ga bomo resnično doživeli. Dan bomo preživljali na ruševinah inkovskega mesta, tisti z več energije in drznosti se boste lahko opcijsko vzpeli tudi na goro Huayna Picchu (potrebna je predhodna rezervacija), od koder je lep pogled na Machu Picchu. Vrnitev v Aguas Calientes in vožnja z vlakom nazaj do Cusca, namestitev v hostlu, H; zajtrk je vključen    

14. dan – MOŽNOST SKRAJŠANEGA ODHODA DOMOV (s prihodom domov naslednji dan); za ostale, ki podaljšajo pa sledi panoramska vožnja z lokalnim avtobusom po Atitlanu (visoki andski planoti) do Puna, folklorne prestolnice Peruja, sledi ogled katedrale in lokalne tržnice; spanje v hostlu Puno, H (Z)

15. dan
 – sledi odkrivanje krasnega, s 3.800 m najvišjega plovnega jezera na svetu (vsaj tako trdijo domačini), Titicace, ki je izredno pomembno v andski mitologiji, saj sta se iz teh sijočih modrih globin jezera rodila prva dva otroka Sonca: Manco Capac in Mama Ocllo, ustanovitelja mogočnega Tihuantinsuyo imperija. Tudi inkovska legenda pravi, da so prvi Inki prišli iz jezera. Ta dan boste resnično uživali v stiku z domačini, spoznavali njihovo kulturo in se prepustili njihovemu načinu življenja; Najprej si bomo ogledali plavajoče otoke, kjer živijo Uros indijanci, ki nam bodo predstavili svojo kulturo. Domačini živijo kar na otočkih zgrajenih iz trsja, ki raste v plitvinah jezera. Potem pa se prestavimo na idilični otok Taquile, kjer nas bo medse sprejela pristna Kečua skupnost, ki še dandanes nosi zanimiva tradicionalna oblačila. Na otoku boste videvali moške kako tkejo tekstil, predstavili vam bodo svoje običaje, čas pa bo tudi za sprehod po otoku in uživanje v sončnem zahodu. Zvečer boste uživali v glasbi in plesu z domačini. To so posebni trenutki namenjeni pravim popotnikom. spanje pri domačinih (preprosta soba), zajtrk, kosilo in večerja so vključeni

16. dan – po zajtrku bo še čas za odkrivanje tega posebnega otoka (sprehod do glavnega mesta otoka, do šole, trga in cerkve … oz. možnost samostojnega odkrivanja), sledi vožnja do plavajočih otočkov (kosilo) in naprej do Puna. Ta dan boste imeli piknik večerjo na haciendi v okolici Puna, spanje Puno H, zajtrk, kosilo in večerja so vključeni 

17. dan
 – čaka vas vožnja z lokalnim avtobusom proti La Pazu, sledi prečenje meje Peru – Bolivija in postanek v Copacabani, ki leži ob jezeru Titicaca, in ki je znana po svoji katedrali in krščevanju svojih avtov in avtobusov za srečno vožnjo. Prihod v La Paz, glavno mesto Bolivije, ki je najvišja prestolnica sveta (leži med 3.500 – 4.000 metri). Namestitev in ogled mesta (ogled »čarovniške« tržnice, kjer se lahko kupi posebne uroke, frančiškanske cerkve, katedrale in predsedniške palače), spanje La Paz, H (Z)

18. dan – vožnja po panoramski cesti pogledi na andske gore vse do džungle, opcijsko se je možno spustiti s kolesi po znameniti »Cesti smrti« (priporočamo vsem ljubiteljem avanture). Dan bo poln ekstremom od pogledov na andske vršace do spanja v džungli, končni točki kolesarskega spusta. Popoldan prosto za odkrivanje okolice (možnost kopanja v reki, živalski vrt, sprehod med opicami … ), spanje Senda Verde oz. okolica, hostel, H (Z)

19. dan – po zajtrku sledi nov vrhunec - z avtobusom se boste zapeljali v Ande skoraj na vrh gore Chacaltayo – kar do višine ca 4900 - 5000 metrov. Sledi tehnično nezahteven vzpon na vrh gore 5.421 metrov visoko (kdor bo želel in če bodo razmere dovoljevale, lani smo šli na vrh v nizkih treking čevljih ) oz. hoja le do zavetišča pod vrhom. Ta dan boste podirali višinske rekorde. Sledi vožnja do skrivnostnega Tiwanakuja in ogled ene izmed glavnih znamenitosti Bolivije. Tiwanaku je bil prestolnica predinkovske civilizacije med leti 500 – 900 (ohranili so se ostanki templja, skrivnostne gravure, Sončna vrata …). Inki so imeli Tiwanaku kot mesto ustvarjenja njihovega boga Virakoče. Sledi vožnja do La Paza, kjer bomo uredili možnost tuširanja pred nočnim avtobusom do Uyunija.

laguna Verde in vulkan Licancabur20. dan – MOŽNOST SKRAJŠANEGA ODHODA DOMOV iz La Paza (s prihodom domov naslednji dan); za ostale, ki podaljšajo pa jutranji prihod v Uyuni, kjer se naložite v jeepe. Sledi postanek pri hotelu iz soli in vožnja do Isla Incahuasi, ki je poseben otok sredi 10.000 kv. kilometrov bele solikot bi se prestavili na drug planet in odkrivanje okolice, ki ima poseben ekosistem (občudovali boste večmetrske kaktuse). Povzpeli se bomo na otok in uživali v prekrasnem razgledu na belo kuliso v daljavi, spanje H; kosilo in večerja je vključena

21. dan 
– ta dan bodo na svoj račun bodo prišli vsi ljubitelji fotografije; odhod iz otoka in vožnja preko puščave Siloli. Med vožnjo bomo lahko opazovali posebne formacije skal in prihod v laguno Colorada. Gre za posebno slano jezero rdečkaste barve, zaradi vsebnosti mineralov in alg. Ob jezeru boste lahko občudovali številne flaminge, ki skupaj z laguno kreirajo posebno kuliso. H; zajtrk, kosilo in večerja so vključeni

pokrajina v okolici San Pedra22. dan – pogledali si bomo gejzirje in laguno Verde. Zelena laguna je čudovito slano jezero zelene barve, ki leži na meji med Bolivijo in Čilom ob vznožju vulkana Licancabur (višina 4.300 m), sledi prečenje meje z Čilom in odkrivanje enega najlepših delov puščave Atacama (najbolj suh predel na svetu). Ogled fotogenične Valle de Luna s svojimi posebnimi formacijami skal in prihod v simpatično mesto San Pedro de Atacama, spanje v hostlu San Pedro de Atacama in zaključna fešta, H; zajtrk je vključen

23. dan – vožnja do letališča Calama in let do Santiaga in naprej proti domu kamor se pride 25. dan potovanja; v kolikor ne bi bilo možno dobiti let. kart iz Calame je možnost daljšega avtobusnega prevoza do Santiaga ter ogled glavnega mesta Čila in od tam let domov (v tem primeru se potovanje podaljša in malenkost podraži). Dodatno je možno podaljšati potovanje v San Pedru de Atacama.  Z (obroki na letalu) 

24. dan - prihod domov. 

Cena: 
1.340 eur pri 14 osebah (15 dni Peru) + let karta ca 1.100 eur + notranji let Cusco Lima ca 110 eur
1.540 eur pri 14 osebah (19 dni Peru in Bolivija) + let. karta ca 1.100 eur
1.850 eur pri 14 osebah (25 dni Peru, Bolivija in Čile) + let. karta ca 1.100 eur (december 2013) 

Doplačilo za manjšo skupino (10 – 13 oseb) 120 EUR/osebo.
Popust za vse, ki ste z nami že potovali 40 eur.
DODATEN POPUST 50 EUR ZA PRVIH 5 PRIJAVLJENIH!

Cena vključuje skoraj vse stroške: 
 • namestitve v kvalitetnih popotniških hotelih (po 6 oseb v sobi samo za nas, ob doplačilu možnost dvoposteljnih sob), 3x nočitev v preprosti sobi (Taquile, Uyuni),  
 • hrana (vsi zajtrki razen 3x so vključeni, na trekingu Inca jungle je vključen 3x polni penzion, na jezeru Titicaca je vključen polni penzion in dodatno kosilo, dodatno je vključena piknik večerja na haciendi, na turi Uyuni je vključen 2x polni penzion),
 • vse prevoze z avtobusom (v primeru manjše skupine s kombijem) po programu (privatni prevozi in nekaj rednih),  
 • vse prevoze s čolni, ladjami, vlakom in jeepi po programu,
 • 4 dnevno turo Inca jungle trek z ogledom Machu Picchuja (najem vse potrebne opreme razen spalnih vreč, prevozi, dovoljenja, vstopnina in ogled Machu Picchu, vlak do Cusca, namestitve, 3x polni penzion),
 • vse vključeno na enoinpoldnevnem izletu na jezeru Titicaca – Taquile in plavajoči otoki Uros (prevozi, ogledi in vstopnine, kulturni program, namestitev, 1x polni penzion, dodatno kosilo),
 • vse vključeno na tridnevni turi Salar Uyuni (jeepi, vstopnine, ogledi, namestitve, 2x polni penzion), 
 • celodnevno turo v Sveto dolino (obisk Pisaca, Moraya in Marasa),
 • turo na goro Chacaltaya 5.421 m in ogled predinkovskega Tiwanakuja, 
 • vstopnine po programu (Ballestas, oaza Huacachina, obisk vinarne, vožnja z buggijem, deskanje po sipinah, pokopališče mumij, muzej Ice Maiden z mumijo, samostan Santa Catalina, kanjon Colca s kondorji, vstopnine v Cuscu po programu, ogled Tiwanakuja, Valle de Luna v Čilu),  
 • lokalnega vodnika, kar bo dodatno obogatilo potovanje, 
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.
Cena ne vključuje le: eventuelni prevoz do/iz letališča, nekaj opcijskih aktivnosti (rafting, zip line, let Nazca lines, kolesarjenje po »Cesti smrti« …), nekaj hrane in osebnih izdatkov, napitnine za lokalno osebje (priporočamo ca 90 eur za celotno pot), eventuelno izhodno takso (če bo), zavarovanja Coris.

Doplačilo 150 eur/osebo za dvoposteljno sobo (dvoposteljne sobe ni mogoče zagotoviti 3x nočni bus, na trekingu Inca treking 2x in na Uyuniju 2x). 

ste za kopanje v bazenu?
V kolikor se ne leti iz Ljubljane bomo uredili skupinski prevoz do letališča. 
Ob prijavi se izpolne prijavnico in plača 200 EUR akontacije na račun agencije Manager. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencije in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.

Fotogalerija (slike Uroš Ravbar, Damjan Sinigoj in drugi):

Best of Peru, Bolivija in Čile by RAVBAR POTOVANJA


Predviden vodnik na turi:
  
Stik z Uros indijanciSPLOŠNE INFO 
 • KAKO POTUJEMO? Z avtobusi, z vlakom (Machu Picchu), s čolni (Islas Ballestas) oz. barko (Titicaca), jeepi (Salar Uyuni), s kolesi …   
 • NASTANITEV: spi v kvalitetnih popotniških hostlih (po 6 oseb v sobi samo za nas), ob doplačilu možnost v dvoposteljnih sobah), 3x nočitev v preprosti sobi (Taquile, Uyuni), 3x nočni bus.
 • HRANA: Poskusili bomo številne lokalne dobrote. Hrana ni draga (sploh v Boliviji). Na jezeru Titicaca bomo jedli pri domačinih (polni penzion), na trekingu Inca jungle in na 3 dnevni turi po Salar Uyuniju nam bo hrano zagotovila lokalna agencija. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, ki imajo vsaj osnovno fizično kondicijo. Ker so razdalje velike bo precej vožnje na avtobusih, ki so v Peruju zelo kvalitetni, v Boliviji pa zastareli. Zaradi višine potovanje ni primerno za osebe, ki imajo težave s srcem.   
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20. 
 • VREME: Junij, julij in avgust je primeren čas za obisk Peruja, Bolivije in Čila. Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). Noči znajo biti hladne (sploh v Uyuniju), zato svetujemo kvalitetno spalno vrečo.     
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti. Za vstop v Peru je obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici. Več na www.zdravinapot.si  
 • VARNOST: Peru, Bolivija in Čile so varne države za potovanje, kot povsod pa morate biti pazljivi na lastne stvari.  
 • SPOMINKI: Vse tri države imajo dobre možnosti za nakupovanje, saj imajo lepih spominkov zelo veliko (sploh izdelki iz volne ...). 
 • VIZUM: Ni potreben.   
 • VODENJE: Poleg slovenskega vodnika vas čaka še lokalni vodnik, kar bo še dodatno obogatilo potovanje. 
 • INFO O TURI in PRIJAVE: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com, www.ravbar.org 
Čudoviti zahodi na jezeru Titicaca
Nekaj vtisov naših potnikov iz naših prejšnjih potovanj po tem delu:

Ocena potovanja: čista 10
Potovanje je bilo zelo pestro, videla in doživela sem veliko naravnih lepot in prijaznih utrinkov z domačini.
Vodnika Tomaža bi ocenila z 11 (enajst) od 10 možnih točk, prijazen, uslužen, iznajdljiv, potrpežljiv, srčen, skratka perfekten. 
J.

Ocena potovanja: 9
Odlično potovanje. Zanimiv, poln, atraktiven program. Veliko smo videli, doživeli, bili aktivni in še fajn smo se imeli.
Tomaž: super odlično. Je enkraten vodnik. Dober organizator, veliko ve, strokoven, zelo sposoben. Uresniči tudi želje, ki niso v programu, tako, da smo bili s potovanjem lahko še bolj zadovoljni. Vse pohvale!
Poleg izbora The best of Peru in Bolivija (ne bi nič izpustila) tudi dobro vzdušje v skupini. Potovanje je bilo enkratno.
A.

Predinkovsko arheološko najdišče
Ocena potovanja:  9. 
Bilo je super, zelo premišljeno pripravljen program. Videli smo največ, kot je mogoče v 26 dneh. 
Vodnika Tomaža bi ocenila z +10, bil je zelo zavzet, ustregel je vsaki želji in bil vedno dobre volje. Vidi se, da ima veliko znanja in da se je na potovanje pripravil. Ivan je bil super, obvlada svoje delo, potrudi se za vsakogar, bi ga priporočala vsakomur, ki gre v Peru. 
M.

Ocena potovanja: 9+ 
Zelo dobro pripravljeno potovanje. Odlična lokalna agencija. Smiselno razporejen program, morda malenkostno predolg (kljub strukturiranemu in napornemu programu bi lahko še vedno tu in tam ‘ukradli’ kakšno manj izkoriščeno polovičko dneva in tako pridobili 2-3 dni).
Tomaž je odličen vodnik. Na potovanje je prišel zgledno pripravljen. Vseskozi zelo pozoren, vsem individualnim muham je brez izjeme vedno ustregel, če je bilo le v njegovi moči. Človek ki ne komplicira, dober motivator, iznajdljiv. Njegovo dobro znanje španščine nam je mnogokrat prišlo zelo prav.
M.

Ocena potovanja: Potovanje dobro organizirano 9
Vodnik Tomaž odličen 10
Veliko je lepot , ki bi jih težko izpostavil, vse se lahko zloži v odlično celoto
E.

Ocena potovanja: Desetka......pričakovanja so bila velika in  dobila sem res veliko...
Tomaž, je več kot super 
Težko bi se odločila za eno stvar,saj je bilo vse zelo zanimivo in vredno ogleda in doživeti določene stvari.
I.

Za vas smo izbrali najboljše kar Peru, Bolivija in Čile ponujajo.
Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijave: Uroš Ravbar Fajmut, gsm: 031 684 651, email: uros.ravbar@gmail.com 

Ravbar Potovanja - Odkrivajte svet z nami