Novice‎ > ‎

Potovanje po vzhodu ZDA z New Yorkom in Niagaro (prvi maj 2016)

objavljeno: 11. avg. 2015 08:34 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 11. avg. 2015 08:34 ]

New York
Vzhod ZDA z New Yorkom in Niagaro (Kanada)

Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru.


Na vas čakajo vrhunci vzhodnega dela ZDA: od zgodovinske Philadelphije, kjer je bila razglašena neodvisnost ZDA do zanimivih Amišev, ki še zdaj živijo tradicionalno življenje, glavnega mesta Washingtona z Belo hišo in številnimi znamenitostmi, do čudeža narave Niagarskih slapov in zanimivega Toronta (Kanada). Vrhunec pa bo 3 dnevno odkrivanje New Yorka (od kipa svobode do stolpnic Manhattna, Times Squara, 5 avenije, Empire state buildinga, Sohoja, Central parka …). Program je zelo bogat, tako da boste videli in doživeli vse glavne stvari tega dela ZDA.

Za potovanje potrebujete le 5 dni dopusta. 

»Idealno potovanje za prvo pot izven Evrope!«  

Philadelphia
Program

1. dan, let iz Ljubljane oz. bližnjega letališča do New Yorka oz. Philadelphije (prihod pozno popoldan), dvig večjih in prostornih avtov in vožnja do Philadelphije (ca 2 ure), spanje Philadelphia

2. dan, celodnevni ogled Philadelphije, kjer je bila 4. julija 1776 razglašena neodvisnost trinajstih ameriških držav. Pogledali si boste staro mestno jedro z ogledom Liberty Bella (zvon Svobode) in Independence Halla (dvorane Neodvisnosti). Sledi ogled Betsy Ross House (ženska, ki je sešila prvo zastavo ZDA). Sprehodili se boste tudi po Elfreth’s Alley (najstarejša non stop naseljena ulica v ZDA), mimo mestne hiše do muzeja umetnosti, kjer so znamenite stopnice po katerih je tekel Silvester Stallone v filmu Rocky. V bližini je tudi kip Rockyju Balboi. Dodatno je možen ogled kovnice ameriškega denarja (US MINT). Spanje Philadelphia
  
3. dan, vožnja do Lancastra (ca 1,5 h), kjer boste obiskali Amish Farm & House. Gre za muzej na prostem, kjer boste spoznali življenje tradicionalnih Amišev. Sledi vožnja do Washingtona, glavnega mesta ZDA (ca 3 h), kjer se boste zapeljali do znamenitega pokopališča Arlington, kjer je Kennedyjev grob  (z vrha pokopališča se vidi Pentagon - sedež obrambnega ministrstva). Spanje Washington 

Washington d.c.
4. dan
, dopoldan si boste pogledali glavne znamenitosti mesta: od Bele hišeCapitol Hill, Lincoln Memorial, spomenik G. Washingtonu, memoriali različnim vojnam … Popoldan pa si boste pogledali izredno zanimiv muzej Aero and Space museum. Gre za letalski in vesoljski muzej, kjer vas čaka na ogled največja zbirka letal in vesoljskih naprav na svetu (od letala bratov Wright, do Lindberghovega, ki je prvo preletelo Atlantic do vesoljskih plovil in modula Apolla …). Sledi še krajši ogled American History Museuma (zgodovinski muzej) oz. boste lahko  imeli čas za samostojno odkrivanje mesta. Zvečer pa svetujemo večerjo v zanimivem Georgetownu. Spanje Washington

5. dan, vožnja do Niagara falls (ca 7 h) in prečenje meje v Kanado saj je lepše spati na kanadski strani slapov, sledi vožnja z ladjico do čudovitih slapov Niagara falls – eno od čudes sveta (v primeru prepoznega prihoda se lahko gre z ladjico naslednji dan zjutraj), spanje Niagara falls (kanadska stran)
 
6. dan, vožnja do Toronta (ca 1,5 h vožnje) in ogled tega zanimivega mesta: CN Tower, od zunaj Casa Loma (privat dvorec v mestu), ulica Younge, ki velja za najdaljšo v Kanadi (na tej ulici je najverjetneje najstarejši Hard Rock Café na svetu). Ogled Starega Toronta: npr. Kensington Market, Little Italy … (odvisno od časa). Sledi vrnitev do Niagara falls (kanadska stran) 

7. dan, vožnja do New Yorka (ca 7 ur), na poti se bomo ustavili na svetovno znani vojaški akademiji West Point. Potem pa v mesto New York, kjer se bomo nastanili na lokaciji, ki je blizu vsega dogajanja. Hkrati se bo ta dan vrnilo avte saj si je lažje ogledovati New York z javnimi prevoznimi sredstvi. 

Sunset over manhattan
8., 9. in 10. dan
3 dnevno ogledovanje vseh glavnih znamenitosti New Yorka (vodnik bo z vami skrbel, da boste mesto  maksimalno videli in doživeli)
Koristilo se bo metroje in hop on hop off avtobus (kjer imate možnost videti ogromno različnih postaj in se na njih zadržati kolikor dolgo bi si želeli). S trajektom boste šli okoli obeh otočkov tako Ellis Islanda kot Liberty Islanda, kjer je kip svobode ter imeli pogled na spodnji Manhattan in nebotičnike. V samem mestu boste šli na Empire State Building (super razgled iz najvišje stavbe v ZDA), potem vas čaka odkrivanje 5th Avenue (trgovine – raj za nakupovanje). Pa ogled Wall Streeta in NYC Stock Exchange (borze), pa nekdanji Ground Zero (kjer sta stala dvojčka), to je vse v spodnjem delu Manhattna. Sprehodili se boste tudi po Central Parku in Strawberry Fields, kjer so ubili Johna Lennona. Seveda ne bo manjkal ogled znamenitega Times squara. Z avtobusom pa se boste lahko zapeljali tudi v predele umetniškega Sohoja, Little Italy, China Town, Greenwich village, Brooklyn most … Predviden je večerni let proti domu 10. dan potovanja.

11. dan, prihod domov   

Spanje (uredili smo tako, da boste spali le na 4 različnih lokacijah kar pomeni manj selitev in bolj udobno potovanje: Philadelphia 2x, Washington 2x, Niagara falls 2x in New York 3x.

CENA:
 1.327 eur/pri številu 14 oseb + letalska karta z vsemi taksami ca 600 eur (avg 2015)
Doplačilo za manjšo skupino (10 – 13 oseb) 90 eur/os.
40 eur popusta, če ste že potovali z nami 

V ceno je vključeno:
 • vse namestitve v dvoposteljnih sobah (9x spanje v preizkušenih hotelih oz. motelih v dvoposteljnih sobah – kjer bo možno boste imeli v ceni zajtrk), 
 • vse lokalne takse, 
 • najem prostornih in udobnih vozil Dodge Caravan oz. podobnih z vključenimi vsemi zavarovanji – njihov kasko,
 • ogled muzejev v Washingtonu (ni vstopnine), 
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,  
 • organizacija potovanja,
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov s prezentacijo.
V ceni ni vključeno: gorivo, parkirnine, cestnine (plačevanje na licu mesta ca 50 eur), hrana (ponekod bo zajtrk že vključen), ca 150 eur za stroške, ki se plačujejo na licu mesta (za ostale vstopnine, oglede, ladjico Niagara, prevoze npr. New York), prevoz na/iz letališče (če ne bo let iz Ljubljane), stroški prijave ESTA (14$), Coris zavarovanje, osebni izdatki.

Plačilo: 200 eur akontacije se nakaže na račun agencije Manager ob prijavi. S plačano akontaciji in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav se akontacijo vrne. Takoj ko se zbere 10 prijav je potovanje potrjeno in takrat se plača letalska vozovnica. Preostanek plačila se plača najkasneje en mesec pred odhodom.  V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$ = 0,91 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o. iz Velenja.

INFO in PRIJAVE: gsm 031-684 651 (Uroš), e-mail uros.ravbar@gmail.com

Dodatno: Možnost podaljšanja potovanja na Florido oz. ostanete dlje v ZDA.

ZDA vzhodni delSPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJETE: Z večjimi in udobnimi avti (npr. Dodge Caravan). Predvideno je 4-5 oseb v avtu (maks 6). Vožnja po ZDA je enostavna in nestresna  (več šoferjev). Za najem avtov je potrebna ena kreditna kartica udeleženca na vsak najet avto. Pred potovanjem (ca 1 mesec prej) se na srečanju vseh udeležencev dogovorimo o vseh podrobnostih.    
 • NASTANITEV: V preizkušenih hotelih oz. motelih v dvoposteljnih sobah, tako da je potovanje primerno za kogarkoli. 
 • HRANA: V mestih lokalne restavracije, v nekaterih hotelih bo lahko zajtrk vključen (kjer pa ne bomo vedno našli v bližini možnost prehranjevanja). 
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje po ZDA je enostavno in brez stresa.   
 • ŠTEVILO OSEB: min 10 – maks. 20 potnikov.
 • VREME: Klima je podobna kot pri nas.
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti. 
 • VARNOST: ZDA je relativno varna država, kot povsod pa morate biti pozorni na osebno lastnino.
 • SPOMINKI: ZDA imajo precej lepih spominkov. Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa) ter Maestro BA/Cirrus kartico za dvigovanje na ATM (bančnih) avtomatih.
 • VIZUM: Slovenci za ZDA ne potrebujemo vize, se pa moramo najaviti preko elektronske prijave vsaj 72 ur pred prihodom (ESTA), strošek je 14$.
Niagara falls
Pri odhodu boste dodatno od nas dobili zloženko, kjer bodo vse informacije o ZDA (od zgodovine, gospodarstva, prebivalstva, zanimivosti …).
Približno en mesec pred potovanjem bo srečanje vseh udeležencev potovanja, ko se bomo pogovorili o vseh podrobnostih.

KOMENTARJI IZ PREJŠNJIH POTOVANJ PO ZDA:
Spomini tega potovanja bodo ostali za vedno. Toliko enkratnih stvari, norih občutkov in nepozabnih trenutkov, ki se jih enostavno ne da opisat. Resnično sem uživala. HVALA za vse!
Mojca

Ocena potovanja: 10! Top potovanje! Tako da če je le možnost, mora vsak to vsaj enkrat doživeti!
Anže

Smo specialisti za potovanja po ZDA in smo samo v letu 2015 organizirali sem 4 večje skupine in še nekaj manjših (družine, posamezniki). Potovanje po ZDA je bilo tudi naše prvo potovanje katerega smo organizirali. 

Greste z nami odkrivat vzhodni del ZDA?
Vabljeni, da se nam pridružite!

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami