Novice‎ > ‎

Greste z nami na rajske Filipini?

objavljeno: 6. nov. 2014 14:11 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 6. nov. 2014 14:12 ]
Ki samo čakajo da jih odkrijemo
BEST OF FILIPINI – najlepše lepote Filipinov
 • Termina: 10.2. – 1.3. oz. 3.3. – 22.3.2015, 20 dni Če se izpusti Palawan zadnjih 5 dni (15 dni) 10.2. – 24.2. oz. 3.3. – 17.3.2015
 • Trajanje potovanja: 15 oz. 20 dni  
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 1.615 eur (20 dni) + let. karta ca 800 eur (okt 2014) oz. 1265 eur (15 dni) + let. karta  
 • Info: Uroš Ravbar Fajmut  
 • Gsm: 031-684 651, 
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja
Naša dolgoletna uspešnica!

Za vas smo pripravili ogled najlepših lepot dežele po vseh velikih otočnih skupinah (best of).  Program, ki je pred vami, je plod dolgoletnega raziskovanja dežele, upošteva želje sopotnikov in je pisan na kožo vsem ljubiteljem raja na zemlji.

Gre za prave bisere: od odkrivanja krasnih riževih teras in druženja s simpatičnimi domačini (štejejo med najbolj srečne narode sveta), do uživanja na čudovitih plažah, snorklanja po koralnih grebenih, iskanja delfinov oz. kitovcev in tarzijev, vzpona na vulkan, razgleda na čokoladne hribčke in raftinga po Mindanau do raziskovanja eksotičnih in odmaknjenih plaž Palawana, križarjenja z ladjico po arhipelagu kraških otočkov s skritimi lagunami, peščenimi plažami in jamami (pravi raj za vse raziskovalce po duši).

Pohitite preden ta skriti raj odkrijejo drugi. Smo edini, ki peljemo na vse štiri glavne otoške skupine.

Ocena potovanja: 10, krasna destinacija, turkizno čisto morje, vse je bilo organizirano ok in je teklo kot po maslu. Najlepše mi je bilo na riževih poljih in križarjenje med otočki s prekrasnim morjem... Nepozabno potovanje
Petra
 
Cena: 1.615 eur/osebo za 20 dnevno potovanje + let. karta ca 800 eur (okt 2014) 
1.265 eur/osebo za 15 dnevno potovanje + let. karta ca 800 eur (okt 2014)
Cena velja v primeru 14 potnikov in več, za manjšo skupino (10 – 13 oseb) je doplačilo 125 eur/osebo. 
Vsi, ki ste že potovali z nami imate 40 eur popusta. 

Cena vključuje (pri 20 dnevnem programu):
 • namestitve v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom razen 2x ko ni možno (12x spanje v simpatičnih popotniških hotelih oz. bungalovih, v Manili 2x hotel 3*, 2x se spi pri domačinih v preprostih nastanitvah),
 • hrano (15x zajtrk, 5x kosilo, 2x večerjo ter obroke na letalu),
 • 4 notranje lete po Filipinih (Manila - Bohol, Cagayan de oro - Manila, Manila - Puerto princesa, Puerto Princesa - Manila),
 • 3 dnevno turo med riževe terase (Unesco), spanje pri domačinih in dodatno lokalno vodenje (vsa hrana je vključena),
 • izlet z ladjico v „Underground river NP“ (Unesco in novo sedmo čudo sveta),
 • 2 dnevno križarjenje s privatno ladjico (El Nido – arhipelag Bacuit – El Nido),
 • križarjenje s privatno ladjico po okolici Tay Taya,
 • glavne prevoze po programu (lokalni avtobus Manila – Banaue, Banaue - Manila, vse prevoze na 3 dnevni uri med terasami, trajekt oz. hitra ladja Bohol – Mindanao, trajekt na/iz Camiguina),
 • vodenje slovenskega vodnika,
 • organizacijo. 
Cena ne vključuje: napitnin, drugih vstopnin oz. manjših transferjev glede na program, letaliških in izstopnih taks (notranji leti in mednarodni let), pristaniških taks, izletov (izlet na delfine in na Bohol oz. kitovce, izlet na otok Mantigue in White island, rezervat Calm shells, Manila Ocean park, San Augustin, Fort Santiago, metro …), nočni vrelci, rafting, dvodnevni najem motorja Camiguin z bencinom, eko taks …(vsi ti realno ocenjeni stroški znašajo ca 170 eur in se plačujejo sproti na licu mesta), hrane in pijače (dodatna kosila in večerje), osebni izdatki,  Coris zavarovanje, eventuelni prevoz do/iz letališča.

Lahko vam organiziramo podaljšanje potovanja glede na vaše želje. 

VAŽNO: Iz skupne blagajne se plačujejo izključno tisti stroški, pri katerih ste vsi kot skupina udeleženi. V primeru, da kdo ne želi prejeti določene storitve, se mu denar v višini ocenjene storitve povrne. Iz skupne blagajne se ne kupuje alkohol.  

DODATNO: Lahko vam organiziramo podaljšanje potovanja glede na vaše želje (potapljanje med ladijskimi razbitinami, počitnice na Boracayu …).

V kolikor si kdo ne bi želel ogledati severnega dela (riževe terase) je možnost, da izpusti prvih 5 dni potovanja in se nam kasneje priključi (15 dni) 15.2. - 1.3. oz. 8.3. – 22.3.2015 (cena paketa je v tem primeru 1465 eur + let. karta)

Ob prijavi se vplača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. Z plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta, preostanek pa en mesec pred odhodom. Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive.
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencije in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.

Filipini so raj za Slovence. Imajo čudovito pokrajino, prekrasne domačine in predvsem so poceni destinacija, kjer si lahko privoščiš.

Vrhunci Filipinov - program potovanja po dnevih (15 oz. 20 dni)
Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja
H – popotniški hotel z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe)
H*- hotel 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe)
B – bungalovi (dve osebi na bungalov)

1. dan LJ – oz. bližnje letališče
Let proti Filipinom (letalo, obroki na letalu)

2. dan letališki transfer – Manila (obroki na letalu)
V popoldanskih urah pristanemo v Manili. Vlaga in vročina nam zaželita dobrodošlico. Po spoznavni uri in vrču fermentirane ječmenove kaše se spoznamo še s filipinsko gastronomijo. Potem se začne zares. Manila zaživi šele zvečer. Svetujemo večerjo v bližnji restavraciji, kjer imajo brezplačni kulturni program južne pokrajine Zamboanga (plesi, petje). Kdor bo želel lahko že to noč odkriva bogato nočno življenje (odprti bari, karaoke, glasba v živo). Spanje v H* v Manili (obroki na letalu)

3. dan Manila
Mesto kontrastov začnemo raziskovati z metrojem, ko se zapeljemo v srce mesta, kjer na filipinskem glavnem trgu „Times New Square“ stoji najbolj sveta cerkev države s kipcem črnega Jezusa. Neposredno do nje se nahaja velika mestna tržnica. Raziščemo islamsko, kitajsko in nazadnje še špansko mestno četrt Intramuros z njenim obzidjem. Časovni stroj zavrtimo nekaj stoletij nazaj v čas, ko so mestu vladali Španci. Pogledamo si staromeščansko hišo z antikvitetnim pohištvom, cerkvene relikvije... Ste za paello v tipičnem španskem mestnem dvorišču - patiu? Vrnemo se v 21. st. v znameniti mestni park, kjer se igra šah, kjer se spuščajo zmaji, dogajajo koncerti, zbirajo in rekreirajo meščani. Tukaj odkrijemo posmrtne postanke filipinskega heroja nato pa se odpravimo v super moderni „Ocean park“. Privoščimo si ribjo terapijo in pričakamo sončni zahod. Napolnjeni s sončno energijo se pripravimo na ponovno izkušnjo iz nočnega življenja. Odprti bari, karaoke, glasba v živo … Spanje v hotelu H* v Manili (Z)

4. dan Manila – Banaue
Po jutranjem zajtrku sledi celodnevni transfer z javnim lokalnim avtobusom visoko v planine. Priložnost, da poskusimo lokalno filipinsko specialiteto „balut“ in kokosove gastronomske poslastice. Po mestnem vrvežu se nam svež zrak in mirno življenje potomcev nekdanjih bojevitih plemen in lovcev na glave več kot prileže. Pred nami zaživi pričakovanje pred prvim vrhuncem našega potovanja, to so svetovno znane in od UNESCA  zaščitene riževe terase. Spanje Banaue (H, Z)

5. dan Banaue – Hapao
Za začetek se spoznamo z življenjem nekdanjih lovcev na glave, potem se s filipinskim unikatnim prevoznim sredstvom „jeppney“ prerinemo do izhodiščne točke našega trekinga. Šum mogočne reke in petje ptic napolni uho, panoramski pogled na zelene terase oko in treking čez terase dušo in srce. Najslajši mango razdraži brbončice, preostalo sadje napolni želodec. Enkrat popoldne prispemo v odmaknjeno vasico, sredi razigranih živo zelenih polj napojenih z vodo in svežimi sadikami, našemu gostitelju. Morda nam postreže z riževim vinom, morda zaigra kitaro? (Z, sadno kosilo, V, Hapao - lokalna namestitev pri domačinih)

Treking po riževih terasah ni naporen in je primeren za vsakogar (prilagojen je najšibkejšemu sopotniku). V primeru da je takih več se razdelimo na dve skupini. Za treking potrebujete lažje pohodniške čevlje, lahko tudi dobre oprijete sandale, pohodne palice po želji, kratko majico, pokrivalo za glavo, manjši oprijeti nahrbtnik. Treking so uspešno prestali ljudje z vsajenimi novimi kolki, težavami s koleni … Za nagrado pa boste občutili pristen stik z domačini in čudovito naravo daleč stran od turističnih poti.

6. dan Hapao
Še en lep dan je pred nami. Poleg zelenih teras lahko danes spoznamo unikatne orhideje, rastoče iz tal, in rastline mesojedke. Le kako so pred več kot 2.000 leti zgradili tako mogočne terase iz kamenja, se sprašujemo in čudimo njihovi volji. Potem se kar naenkrat znajdemo v izvirih vroče vode. Čop in že smo v vrelcih. Na poti nazaj proti domu naberemo školjke in oluščimo riž za organsko večerjo. Morda najdemo še kakšno dovolj veliko kačo, morda kuščarja. Vsaka filipinska vas ima svoje košarkarsko igrišče, tudi tukaj ni izjeme. Sestavimo ekipo in vržemo žogo. Poražena ekipa plača rundo. Večer namenimo tradicionalni ceremoniji podeljevanja „Ifugao“ imena ali ceremoniji dobrodošlice v kolikor bo duhovnik v vasi. A bi kdo probal betelov orešček ... hm? (Z, sadno kosilo, V, Hapao - lokalna namestitev pri domačinih)

Skrajšano potovanje po Filipinih, se prične 6. dan potovanja z  letom iz Evrope do Manile (kamor se pride 7. dan potovanja). Čas po prihodu izkoristite za samostojno ogledovanje Manile. Naslednje jutro (8.dan) se na letališču srečate s preostalo skupino in vodnikom in skupaj nadaljujete potovanje. Za ta del potovanja vam lahko vnaprej naredimo vse rezervacije in transferje, v kolikor menite da je to potrebno. 

7. dan Hapao – Batad - Banaue – nočni bus za Manilo
Danes se z „jeepneyi“ premaknemo na drugo, turistično stran riževih teras. Kar naenkrat pred nami zaživi majhna vasica na dnu stotine padajočih teras. To je posnetek za dušo! Zvečer se vrnemo do izhodiščne točke in vkrcamo na nočni avtobus za Manilo! Zaspimo brez težav na večjem turističnem avtobusu  (Z, sadno kosilo, nočni avtobus)

8. dan Manila – Bohol - Panglao
Zgodaj zjutraj, takoj po prihodu v Manilo, se odpravimo na letališče. Zapustimo prvo veliko otočno skupino Luzon in poletimo na otočno skupino Visayas, na otok Bohol, od koder se takoj premaknemo na majhen sosednji otoček Panglao, znan med potapljači in po dolgi beli peščeni plaži. Prvi stik z morjem in turkiznimi barvami, prvi stik s peščeno plažo, prvi stik s koralami, z masažo... Privoščimo si zaslužen počitek za morske radosti. Spanje Panglao  (notranji let, H oz. B)
Plavanje z nenevarnimi kitovci

9. dan Panglao – Izlet na delfine in celodnevni izlet na Bohol (tarziji in čokoladni hribčki) oz. izlet na kitovce
Na današnji dan nudimo potniku možnost, da sam ustvari svojo potovalno izkušnjo. Pripravili smo dva možna izleta, ki ju izberete na kraju samem. Prvi izlet je izlet na delfine in otok Bohol, drugi izlet je plavanje z kitovci (ki so občasno zadržujejo v teh vodah). Spanje Panglao (H oz. B)

Prvi izlet: zgodaj zjutraj je največja možnost videti delfine, ki se brezskrbno poigravajo v večjih skupinah. Zato ne tratimo časa z jutranjim poležavanjem, pričakamo sončni vzhod in poiščemo razigrane delfine. Včasih nam čisto približajo. Sledi kratek postanek na otoku kitolovcev, kjer so še nedavno lovili velike morske sesalce. Po krajšem odmoru in kopanju v vodo zaščitenem območju se opravimo odkrivat otok Bohol, kjer se postavljajo z najmanjšimi primati na svetu Tarsius-i (opica v velikosti dlani) in čokoladnimi hribčki (naravna posebnost). Sledi križarjenje po smaragdni reki in iskanje pitona ter vrnitev na plažo. (K)

Drugi izlet: zgodaj zjutraj se vkrcamo na ladjico, ki nas zapelje v bližino obale otoka Cebu. Ko zagledamo prvega kitovca se poženemo v sinje modre globine tropskega morja med največje morske ribe, ki so v zadnjih letih začele zahajati na omenjeno obalo. Plavanje z največjim morskim psom na svetu je posebna izkušnja.
 
Odkrivanje rajskega Camiguina
10. dan Panglao – Camiguin
Jutranji počitek za poležavanje na plaži in vsrkavanja spokojnosti preden se opoldne s hitro potniško ladjo prestavimo na majhen vulkanski otoček, zgrajen iz šestih vulkanov. S prihodom na Camiguin vstopamo v naslednjo veliko otočno skupino Mindanao. Tukaj nas pričakajo črne plaže in visoka zaraščena gorata notranjost. Mnogi ga imenuje rajski otok, turizem ga še ni odkril in njegovi čari so dobro znani lokalnemu prebivalstvu in peščici popotnikov. Ali ste pripravljeni na naslednjo posebno izkušnjo, snorkanje ponoči? Spanje Camiguin (H oz. B, Z)

11. dan Camiguin – izlet na Mantique island naravni park
Z najetimi vespami (za dve osebi) se odpravimo v lokalne vrelce in obiščemo 76 m visoki in slikoviti slap. Osvežitev pod mogočnim slapom je več kot dobrodošla. Sledi obisk vulkanskega observatorija, kjer se seznanimo z vulkanskimi aktivnostmi. Potem se zapeljemo do izhodiščne točke na zaščiten otoček Mantique z belimi plažami, na katerem živi ribiška komuna. Podvodno življenje je tukaj zelo bogato. Pri domačinih naročimo morsko pojedino (na žaru). A bi kdo morsko iglo in zelene alge kot dodatek? Spanje Camiguin (H oz. B, Z)

Opcijsko za bolj pripravljene 
Leta 1951 se je zgodila mogočna eksplozija Hibok Hibok vulkana in pod žgočo lavo so izginile številne vasi in njeni prebivalci. Zaradi te eksplozije so na Filipinih začeli meriti vulkansko aktivnost in prva merilna naprava je bila inštalirana prav tukaj. Nudimo vam možnost opcijskega trekinga na vrh vulkana (treking je zahteven in traja 3 do 5 ur zato se lahko na njega odpravijo samo tisti, ki so fizično dovolj dobro pripravljeni in imajo primerno pohodniško obutev. Vzpon je ob spremljavi lokalnega vodnika in se začne že pred sončnim vzhodom. Po spustu se lahko priključite skupini pri nadaljnih aktivnostih po programu na ta dan.  

Čudovite bele plaže
12. dan Camiguin - izlet po otoku
Ta dan se z ladjico odpravimo uživat na beli peščeni nasip sredi morja, ki se kot tujek odslikava na površini vode in deluje kot močna protiutež črnim otoškim plažam. Ravno po tem naravnem nasipu je Camiguin najbolj poznan. Nato se z vespami lotimo raziskovanja preostalih otoških skrivnosti. Za začetek gremo pogledat kako neverjetno velike so lahko školjke („Clam shells“). Tukaj najdemo 6 od 9 vrst školjk, ki obstajajo, v nekaj tisoče primerkih. Največje merijo čez 1 m v dolžino in tehtajo čez 200 kg. Ali ste vedeli da imajo te školjke sposobnost menjavanja spola na vsakih nekaj let? Kosilo si privoščimo v laguni, sledi obisk obisk potopljenega pokopališča, ki ga je v morje potisnila eksplozija starega vulkana, konec 19. stoletja. Snorklanje med grobovi je prav posebna misteriozna poslastica. Kdo gre prvi? Današnji večer namenimo namakanju v termalnih vrelcih, pohodnikom bo še kako teknilo! Spanje Camiguin (H oz. B, Z)

13. dan Camiguin – izlet na rafting - Cagayan de oro
S trajektom se premaknemo na otok Mindanao, od koder sledi transfer do izhodiščne točke za rafting. Pravijo da je tukaj najboljši rafting v deželi in izhodišče za hitro in mokro adrenalinsko izkušnjo (če kdo ne želi na rafting ima prost dan za počitek oz. samostojno odkrivanje). Po zaključenem raftingu se odpravimo na zaslužen počitek v Cagayan de oro. (H, Z)

14. dan Cagayan – Puerto Princesa
Danes vstopamo še v zadnjo veliko otoško skupino Palawan, za mnoge najlepšo. Palawan je dom rajskih in odmaknjenih plaž s slabo razvito turistično infrastrukturo in prvinskostjo, kar sleherni popotnik danes mrzlično išče. Otočje so odkrili pri „National Geographic“ in ga označili za eno izmed desetih destinacij, ki jih mora človek za časa življenja obiskati. Prepuščeni njihovemu nasvetu poletimo iz Cagayan de oro proti Puerto Princesi (preko Manile). Popoldanski prihod v Puerto princeso. Sledi transfer do hotela in prosto za počitek oz. samostojno odkrivanje mesta. Spanje Puerto princesa (H, Z)

Tisti, ki potujete v skrajšani 15. dnevni verziji potujete s skupino iz Cagayan de oro do Manile, od koder še isti dan zvečer poletite nazaj proti domu. V Slovenijo prispete naslednji dan, na 15. dan potovanja. 

Odkrivanje rajskega arhipelaga Bacuit
15. dan Puerto princesa - otočni izlet v arhipelag TayTay – El Nido
Zjutraj nas čaka nekaj urna (cca. 4 ure) vožnja do Tay Taya, kjer bomo z ladjico odkrivali otočke na vzhodni strani Palawana. Vrhunec tokratnega otočnega raziskovanja je skrita laguna na Slonjem otoku. Obiskali bomo še druge otočke in občudovali zaščiten podvodni svet. V kolikor bo sreča na naši strani bomo lahko  videli zaščitene morske krave in redko vrsto delfinov. Sledi transfer do popotniškega bisera El Nida, kamor prispemo v večernih urah. Spanje El Nido (H oz. B, Z)

16. dan El Nido – izlet z ladjico v Bacuit arhipelago
Stojimo pred vhodom v raj – arhipelag 45 kraških otočkov. Vrcamo se na ladjico, sliši se samo še čp čp čp... Potem se naenkrat znajdemo pred vhodom v veliko smaragdno zeleno in modro-belo laguno obdano z visokimi apnenčastimi klifi ostrih linij. Ni naključje, da se na začasno narejenih lesenih splavih ljudje poročajo ali da so tukaj snemali „Surviver“ TV serijo preživetja v naravi. Podvodni svet in koralne grebene občasno obiščejo manjši planktonojedi morski psi in mante. Potem odkrivamo malo laguno in kraško jamo na pol potopljeno v laguno. Na otočkih so plaže prvinske, napademo eno izmed njih, privoščimo si kosilo in počitek. Popoldne obiščemo še Skrito laguno, preden se izpod razklanih apnenčastih sten ne vrnemo nazaj v El Nido, kjer si boste lahko dali duška ljubitelji morske hrane. Spanje El Nido (H oz. B, Z, K) 

Sproščen dopust na arhipelagu Bacuit
17. dan El Nido - izlet z ladjico v Bacuit arhipelago
Danes se fokusiramo bolj na plaže in podvodno življenje. Domačini nam pripravijo kosilo. Ko odkrivamo odročne zalivčke in lepe skrivnostne plaže se nam ustavi čas. Še en poseben dan brez mobitela in vseh skrbi. Spanje El Nido (H oz. B, Z, K) 

18. dan El Nido - Sabang
Po zajtrku sledi vožnja do Sabanga (ca 5 ur), ki se ponaša z lepo peščeno plažo, kjer ponavadi blag vetrič lenobno upogiba visoke kokosove palme. Popoldan nas čaka ogled bližnjega narodnega parka „St. Paul Underground River“, ki je poznan po podzemni reki, ki se tukaj izliva v morje skozi nekaj km dolgo jamo z velikimi jamskimi sobanami in naravno izklesanimi podobami. Zaradi tega je bil izbran za novo sedmo čudo sveta. Dobrodošli v čarih naravne lepote! Sledi še ena zanimiva izkušnja, spuščanje po jeklenici  "zipline" preko zaliva (opcijsko). Ste za „shake“, ribjo pojedino ... s pogledom na razigrano morje? Spanje Sabang (H oz. B, Z) 
Opozorilo: V Sabangu je omejena možnost turističnih namestitev. V primeru pozne potrditve skupine in posledično polnih nastanitvenih kapacitet v hotelih sledi prenočevanje v preprostih lokalnih namestitvah (bambusove hiške tik ob plaži) kot edina alternativa. 

19. dan Sabang - Puerto Princesa – Manila – večerni let proti Evropi 
Dopoldan prosto za uživanje na lepi peščeni plaži. Sledi vožnja do Puerto princese in lokalni let do Manile. Zvečer poletimo polni novih doživetij proti domu. (Z, notranji let, let proti domu, obroki na letalu)

20. dan Prihod domov

Predviden vodnik na turi:
Senad Osmanaj oz. Alex Shantari, oba Filipine odlično poznata in sta že vodila naše skupine na to destinacijo. Info: 031-684 651 (Uroš), email: uros.ravbar@gmail.com

Fotogalerija (avtorji Uroš Ravbar F., Senad Osmanaj, naši potniki):  

Vrhunci Filipinov Ravbar Potovanja


»Ta plac je nekaj posebnega. Kar ostala bi tukaj. Tako je sproščujoče. Usedlo se mi je v srce. Tako umirjeno je vse skupaj. Veseli ljudje ko smo jih slikali. Sproščeni. Prijazni. Pogled na prelivajoče terase. Posrkalo me je. Lahko bi sedela sto let pa se sploh ne bi premaknila in opazovala spremembe. Čisto drug svet. Po svetu potujem zaradi takih občutkov. Ne samo da vidim, ampak da občutim. Nek kraj. Da se usedem in črpam energijo tistega kraja. To me napolni.«
Ana 

SPLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Z lokalnimi prevoznimi sredstvi (avtobus, jeepney, trajekt, hitra ladja, kombiji, najeti motorji, s posebno privatno ladjico med otoki ...). Večinoma so prevozi le za našo skupino. V ceni so notranji leti Manila – Bohol, Cagayan de oro – Manila, Manila - Puerto Princesa in Puerto Princesa – Manila. 
 • NASTANITEV: Spi se v simpatičnih popotniških hotelih in bungalovih, med riževimi terasami v vasi pri domačinih (preprosta bivališča, spanje na modrocih), v Manili v hotelu 3*. 
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano, zelo dobra in poceni je morska hrana. Privoščili si boste različne ribje oz. morske specialitete in eksotično hrano.  
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ni zahteven in je prilagodljiv.
 • ŠTEVILO OSEB: min 10 – maks 20. 
 • VREME: Februarja in marca je na Filipinih sušno obdobje in zato najboljši čas za obisk dežele. Morje je takrat prijetno toplo in umirjeno. 
 • ZDRAVJE: Ne zahtevajo nobenih obveznih cepljenj. Priporočljivo je cepljenje proti hepatitisu A. Več na www.zdravinapot.net 
 • VARNOST: Filipini so varna država, domačini pa štejejo med najbolj srečne narode sveta. Kriminala je malo, saj domačini slovijo kot eni najgostoljubnejših na svetu. 100% varnosti vam ne moremo garantirati, se bomo pa gibali po varnih področjih. Edina nevarnost je, da ne boste hoteli več domov. 
 • SPOMINKI: Filipini imajo precej lepih spominkov (lesene figure, starodavna glasbila, maske ...). 
 • VIZUM: Slovenci za obisk Filipinov do treh tednov ne potrebujemo vize. 
 • INFO IN PRIJAVE: Uroš Ravbar Fajmut, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com, www.ravbar.org 

Nekaj komentarjev naših potnikov:

Ocena potovanja: 10, enkratna narava, razgledi, rastlinje, živali, morje, sončni zahodi, sončni vzhodi... nepozabno poročno potovanje (hvala za VSE)
Sandra

Potovanje po Filipinih ocenjujem s čisto desetko, saj je preseglo moja pričakovanja. Navdušila me je preprostost domačinov in tamkajšnjega življenja, čisto morje in nebeške plaže, pisan podvodni svet, neokrnjena narava in zanimivo rastje, dobra kulinarika, sanjske riževe terase, spanje pri domačinih in pod milim nebom, utripanje kresničk med nočno plovbo, večeri polni smeha, čofotanje med planktonom, opazovanje veselih delfinov. Veliko je bilo tudi presenečenj izven programa. Želela sem si tudi plavanja s kitovci, vendar nam je vedno “ušel”, pa kljub temu nisem bila razočarana.Potovanje je bilo zame nekaj posebnega in bo vedno ostalo v lepem spominu. Vodnik je bil res super. Ves čas nam je bil na uslugo, prisluhnil je željam skupine, nas zabaval. Tudi na dan vrnitve, ko smo imeli probleme z letalskimi kartami, je ohranjal mirno kri in nas postavil na prvo mesto. Veliko nam je povedal o kulturi, zgodovini te dežele in nas poučil o marsičem, kar nas je zanimalo. Moram priznati, da se je res potrudil, da je vse “štimalo” kot mora:) Težko bi izbrala eno najlepšo stvar na potovanju... Uživala sem namreč v vsakem dnevu posebej. Čudovite riževe terase, prijazni domačini, divje plaže, mavričen podvodni svet, lagune, jame, rajski otočki, dobra hrana, čofotanje med planktonom, opazovanje kresničk med utripanjem, čudovite jame in še in še:)
Teja

Ocena potovanja: 10, krasna destinacija, turkizno čisto morje, namestitve ok, vse ok in super skupina. Senad je krasen vodič, prijazen, vsakemu pripravljen pomagati, vse je bilo organizirano ok in je teklo kot po maslu. Najlepše mi je bilo na riževih poljih in križarjenje med otočki s prekrasnim morjem... 
Nepozabno potovanje
Petra

Snorklanje v morju turkizne barve
Ocena potovanja: 9+ (preprosto nepozabno in vredno vsakega evrčka)
Senad je vedno poskrbel da je vse potekalo brez zapletov, kljub 18 zelo različnim karakterjem. 
Andreja

Ocena potovanja: 9
Najlepše je bilo križarjenje z barko.
Andreja 

Ocena – 10. Narava in kulinarika je enkratna, tudi program je dobro narejen. Nimaš kej za rečt, vodič Senad je legenda, kar kol smo rabili, še preden smo rekli, je bilo že narejeno... 
Iztok

Ocena potovanja: 10 
-doživeto (veliko stika z naravo, domačini),
-veliko presenečenj izven programa...
-veliko narave, morja (obiskali smo kraje kjer ni preveč turistov kar je bilo super),
-prepotovali smo veliko razdalje - km in tako videli mnogo...
-potovanje deluje antistresno, sproščujoče, pozabiš na vse vsakdanje težave... 
Z vodičem sem zelo zadovoljna: ocena 10. Že na nekaj potovanj sem bila toda doslej najboljši vodič. 
Zaenkrat še ne morem reči kaj je bilo najlepše, ker se je zgodilo preveč lepih stvari v 3 tednih: treking, obisk šole, plavanje s kitovci, lepe plaže in morje, spanje na otoku, križarjenje, skupne večerje, dobra skupina, vodič in seveda program.
Vida
 
Prepustite se eni naših najljubših dežel sveta.

FILIPINI so pravi raj za ljubitelje narave. Dežela ki te prevzame in ti zleze pod kožo. 

Za avtorja programa: »Destinacija kamor bi šel na poročno potovanje hkrati pa dežela, kjer že vnaprej veš, da se boš v njo nekoč vrnil.«

Vabljeni, da se nam pridružite!

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami 

Comments