Novice‎ > ‎

Avgustovsko potovanje ŠKOTSKA je potrjeno!

objavljeno: 16. maj 2014 07:03 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 16. maj 2014 07:10 ]
Potovanje po škotskih otokih 
 
 POTOVANJE JE POTRJENO!  
Avgusta čaka na vas edinburški festival.

9 dnevno potovanje po skrivnostnih škotskih otokih je sijajna avantura, če želite to deželo resnično spoznati in doživeti. Odpravili se bomo v najlepše predele Škotske, z Niellom se bomo odpravili na morje, kjer bomo poskusili izslediti tjulnje in delfine. Očaral nas bo otok Skye, z divjo lepoto pa nas bosta prevzela otoka Harris in Lewis. Sprehodili se bomo po neverjetni peščeni plaži. Na otoku Lewis si bomo ogledali najpomembnejše arheološke spomenike, med njimi stoječe kamne v Callanishu in utrdbo v Carlowayu. V naših pogledih bodo osamljene plaže, tiha jezera in dominantne gore. Ustavili se bomo ob jezeru Loch Ness, kjer bomo imeli možnost, da zagledamo pošast Nessie. Očarali nas bodo vrtovi gradu Blair, St. Andrews, konzolni most in kapela Rosslyn. Za konec smo prihranili še eno od najživahnejših mest v Evropi – Edinburg. 

Program:

1. dan: 
Prevoz iz Ljubljane na letališče in polet na Škotsko. Transfer do hostla v Edinburgu in nočitev. 

2. dan
Dopoldne bomo namenili raziskovanju Edinburga, ki je eno najbolj atraktivnih mest Evrope. Sprehodili se bomo po ulicah Princess street in Royal Mile, si ogledali katedralo Sv. Gilles, grad…Če bo možno, si bomo ogledali tudi škotski parlament. Pozno popoldne bomo zapustili škotsko prestolnico in se z vlakom odpeljali po prekrasni škotski pokrajini v Fort William, ki je škotska meka pohodništva pod obronki najvišje gore britanskega otoka Ben Nevis. 

3. dan: 
Najprej bomo zavili ob kaledonski kanal, ki so ga zgradili sredi 19. stoletja in povezali vzhodno in zahodno obalo Škotske. Danes služi predvsem jadralcem in popotnikom, da si skrajšajo pot okoli razčlenjene škotske obale. Naslednji vrhunec bo ogled gradu Eliean Donan. Potem se bomo odpravili do Loch Carrona, kjer se bomo z lokalnim ribičem Niellijem zapeljali s čolnom po čudoviti morski ožini in spoznali življenje lokalnih ribičev. Po želji lahko imamo na čolnu tudi večerjo. Dan bomo zaključili na otoku Skye. 

4. dan: 
Odkrivali bomo lepote »Meglenega« otoka. Bazalni stolp Old Man of Storr nam bo odličen orientir. Bazaltne stebre bomo občudovali ob padajočem slapu. Sprehodili se bomo do trhlih ruševin gradu Duntulm. Po želji se bomo ustavili tudi v muzeju na prostem, kjer je predstavljeno življenje na otoku v 18. in 19. stoletju. Ujeli bomo trajekt za otok Harris, potem pa se bomo zapeljali še do našega prenočišča na tem otoku. 

5. dan: 
Zapeljali se bomo na jug otoka in si ogledali cerkev v Rodelu. Na zahodni obali se bomo sprehodili po najlepši peščeni plaži Škotske. Ogledali si bomo 4000 let stare stoječe kamne v Callanishu in spoznali kakšne utrdbe so gradili pred okoli 2000 letu v Dun Carlowayu. Dan bomo zaključili na otoku Lewis. 

6. dan: 
Odpravili se bomo do glavnega mesta otoka Lewis – Stornowaya, kjer se bomo sprehodili po mestu in pristanišču. S trajektom se bomo odpravili nazaj na celino v Ullapool. Pot bomo nadaljevali proti najbolj skrivnostnemu jezeru Loch Ness. 

7. dan: 
Odpravili se bomo do Fort Augustusa in se sprehodili po prijetnem mestecu ob kaledonskem kanalu. Obiskali bomo distilerijo viskija, da se seznanimo s proizvodnjo »vode življenja«, kot Škoti poimenujejo to pijačo. Pozno popoldne si bomo ogledali še grad Blair s čudovitim parkom, krasnim gozdom in oboro jelenov. 

8. dan: 
Dopoldne si bomo ogledali St Andrews, mesto z najstarejšo škotsko univerzo, in rojstni kraj golfa. Navdušili nas bodo ostanki največje katedrale na Škotskem. Ustavili se bomo pri najbolj znamenitem železniškem mostu na Škotskem - Forth Rail Bridge, ki je bil zgrajen leta 1890 in je bil do nedavnega najdaljši konzolni most. Za konec škotske avanture bomo obiskali kapelo Rosslyn, od nekdaj zavito v tančico skrivnosti, mitov in legend, po vsem svetu pa je postala znana predvsem po zaslugi knjige Da Vincijeva šifra pisatelja Dana Browna. Popoldne bomo prispeli v Edinburg. 

9. dan: 
Sledil bo še prevoz na letališče in let proti domu in nato še prevoz v Ljubljano, kjer bomo zaključili pravo škotsko avanturo. 

POMEMBNO: Če bo skupina hitro potrjena, bomo imeli pozno popoldanski let (ob 18:00), kar pomeni, da smo še lep del dneva v Edinburgu. 

Cena potovanja na osebo: 1190 € (prvi maj) oz. 1290 € v avgustu
Najmanjše število prijavljenih je 12 oseb, največje pa 16 oseb. V primeru manjše skupine, 8 – 11 potnikov, je doplačilo 100 € na osebo. 

V ceno je vključeno: 
 • Prevoz na letališče iz Ljubljane in nazaj; 
 • letalski prevoz iz bližnje okolice (Gradec, Benetke, Dunaj…) na Škotsko in nazaj;
 • Vse prevoze po programu na Škotskem; 
 • vse trajekte in izlet s čolni do tjulnjev;
 • Nastanitve v mladinskih hotelih v več posteljnih sobah, skoraj povsod bo možno dobiti proti doplačilu 100 € na osebo dvoposteljne sobe; 
 • Vodenje in organizacijo potovanja. 
V ceno ni vključeno: prehrana in vstopnine. 

Prosimo upoštevajte: Izlet s čolni bomo izvedli po Loch Caronnu ali v okolici otoka Skye. V primeru slabega vremena bo izlet odpadel. Na dosedanjih 8 potovanjih se nam je to zgodilo enkrat. 

Pridružujemo si pravico do spremenjenega reda ogledov in krajev prenočišč. 

Info: Damjan Končnik, GSM: 040-246-833 (Damjan), email:damjankoncnik@gmail.com 

Splošne informacije
 • KAKO POTUJEMO? Potovali bomo z minibusom, kar si samo s takšnim vozilom lahko ogledamo in doživimo najbolj odmaknjene dele Albe, kakor se Škotska imenuje v keltskem jeziku.  
  NASTANITEV: mladinski hoteli, proti doplačilu so skoraj povod možne nastanitve na osnovi zajtrka s prenočiščem.
  HRANA: V mestih lokalne restavracije ali mladinski hotel, na potovanju po Škotski si zajtrke in večerje kuhamo skupaj 
  ZAHTEVNOST POTI: Nekaj ur na dan bomo občasno tudi hodili. Priporočljivi so dobri, nepremočljivi čevlji. 
  ŠTEVILO OSEB: min 8 - max 15 
  VREME: Vreme na Škotskem se hitro spreminja. Temperature dosegajo konec maja čez dan okoli 10 – 15 stopinj. Veter je zelo pogost. 
  ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti. 
  VARNOST: Škotska je varna dežela. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino. 
  SPOMINKI: Na splošno so dragi. Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa) ter Maestro BA kartico za dvigovanje na ATM (bančnih) avtomatih. 
  VIZUM: Slovenci za potovanje na Škotsko ne potrebujemo vize.

Komentarji iz našega potovanja:

Ocena potovanja: čista 10-ka. Najlepši mi je bil izbor potovanja, to se pravi spoznavanje Škotske na poseben način oz. kar ti druge agencije ne nudijo. 
Tomi
 
Ocena potovanja: 9
Vodič Damjan je bil potrpežljiv, miren, podal nam je veliko informacij o deželi, skozi katero smo potovali. Najlepši so mi bili pohodi v naravi, fotografiranje in nova poznanstva. 
Tanja
 
Sem še čisto zasanjana in z mislimi še na Škotskem :-)
Ocena potovanja: 10 - težko bi dala nižjo oceno, ker ko zdaj razmišljam, ni bilo stvari, ki bi me na potovanju spravila v slabo voljo in je bilo eno lepših potovanj. Če kaj ne gre po načrtu, si pač rečem, se vsaj nekaj dogaja, sicer je itak preveč dolgočasno. Potovanje je bilo v resnici lepše, kot sem pričakovala. Dobra družba, lepa narava, vreme in prijazni domačini, vse to je pripomoglo k temu, da je bilo potovanje res nepozabno.
Kako ste zadovoljni z vodičem: Hm, Damjan je prijazen, preprost, ustrežljiv, vedno stremi za tem, da ustreže vsem. 
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Hm, ok, ja ne morem drugač, kot da napišem, da je bil to šofer Danny, ki me je pa res spravljal v smeh, kar je meni zeloooooooo važno :-) Ja, ne morem pomagat, res je simpatičen. No, saj so še druge stvari tudi, zelo lepa romantična narava, zaradi katere sem tudi šla na to potovanje, prijazni domačini, nekateri res prijetni hostli (črne hiše in železniški vagoni ...), pa lepo vreme ...
Erna
 
Program se uradno izvaja preko agencije Eko potovanja Damjan Končnik s.p. Za to potovanje veljajo splošni pogoji te agencije in pogoji, opredeljeni na internetni strani www.ravbar.org.
 
Ravbar Potovanja - Odkrivajte svet z nami