Novice‎ > ‎

Prenovljen je program Venezuela - 40 eur popusta za prvih 6 prijavljenih

objavljeno: 27. feb. 2012 04:08 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 27. feb. 2012 04:12 ]
Rajske plaže čakajo na vas
Avanturistična VENEZUELA
 • Termin: 7. - 20.7.2012 in 15. oz. 23.12. - 6.1.2013, novo leto
 • Trajanje potovanja: 14 dni (julij, novo leto) oz. 21 dni (novo leto s trekingom Roraima)
 • Skupina: min. 10 – maks. 19 oseb,
 • Cena: 1.660 EUR + let. karta (ca 990 EUR)
 • Vodnik na turi: Staša Kraljič oz. Miha Pirher
 • Gsm: 031-684 651,
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com,
 • Web: www.ravbar.org,
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja
 
 
Glede naravnih lepot uvrščamo Venezuelo med najlepše tri države sveta in za vas smo pripravili poseben 14 (21) dnevni program. Potovanje je idealna kombinacija aktivnega dopusta z oddihom na rajskih plažah Karibov.
Venezuela je sanjska država za vse prave popotnike in ljubitelje morja. Domačini pravijo, da imajo nekaj kar nima nihče drug: Gran Sabano s svojimi unikatnimi tepuji - mizastimi gorami (iz vrha enega tepuja pada najvišji slap sveta - slap Angel) in arhipelag karibskih otokov s svojimi čudovitimi peščenimi plažami in turkiznim morjem Los Roques (raj za kopanje, snorklanje in potapljanje). Dodajte še fascinantno delto reke Orinoka, kjer boste doživeli stik z Warao indijanci in številnimi živalmi (piranhe, opice, sladkovodni delfini ...).
Jutranji žarki so obsijali slap Angel
PROGRAM:
Po prihodu v glavno mesto Caracas nas čaka let do kolonialnega mesta Ciudad Bolivar, kjer si bomo glavne znamenitosti mesta (muzej posvečen Simonu Bolivarju, letalo s katerim je Jimmy Angel odkril slap Angel ...). Potem imamo panoramski let nad Amazonijo do Canaime, kjer nas čakajo Pemon indijanci in odkrivanje lagune s številnimi slapovi (možnost hoje izza slapu, kopanje na peščeni plaži ...). Sledi vožnja z drevakom po mistični pokrajini, kjer kraljujejo tepuji (posebne gore mizastih oblik, ki so edinstvene v Venezueli), vse do 979 metrskega slapu Angel (najvišji na svetu), katerega si pogledamo na krajšem trekingu. Sledi vrnitev v Ciudad Bolivar in naslednji dan vožnja do delte reke Orinoko, ki je najpomembnejša reka v Venezueli (dolga prek 2000 km se na koncu razširi v ogromno kanalov, ki so raj za vse ljubitelje živali). Družili se boste z Warao indijanci, lovili piranhe, iskali opice, sladkovodne delfine in občudovali številne ptice. Pri hoji po džungli boste odkrivali eksotične rastline in živali ter ob koncu dneva uživali v sončnem zahodu. Sledi vrnitev do Puerto Ordaza in let preko Caracasa do karibskega arhipelaga Los Roques, kjer nas čakajo čudovite peščene plaže (drobna mivka), turkizna barva morja in krasno snorklanje oz. potapljanje. Vsak dan bomo delali izlete na različne otoke, kjer se bo ustavil čas. Če bi kdo hotel ostati še dlje v tem raju vam lahko uredimo tudi podaljšanje potovanja. Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta in uživanja na lepih peščenih plažah.
POSEBNOST POTOVANJA: Potovanje vam lahko organiziramo kadarkoli (min 2 osebe).
V kolikor bi kdorkoli želel podaljšati potovanje in ostati dlje časa na Los Roquesu to lahko uredimo oz. lahko prilagodimo potovanje glede na vaše dodatne želje.
Potapljači: imate lahko 3 dni potapljanja na Los Roquesu.
Cena: 1.660 EUR/pri številu 14 oseb + letalska karta (ca 990 eur, januar 2012)
Vsi ki ste že potovali z nami imate 40 EUR popusta. Doplačilo 90 eur za manjšo skupino (10 – 13 potnikov).
Doplačilo 350 EUR/osebo (pri min 10 osebah) za 7 dni podaljšanja, ki vključuje 6 dnevni treking na Roraimo.
Prvih 6 prijavljenih ima 40 EUR popusta!

Cena vključuje skoraj vse stroške:

 • vseh 6 notranjih letov Caracas – Ciudad Bolivar (Puerto Ordaz), Ciudad Bolivar – Canaima (povratna), Puerto Ordaz – Caracas, Caracas – Los Roques (povratna)
 • tridnevno turo do slapu Angel z polnim penzionom in vsemi aktivnostmi (spanje v dvoposteljnih sobah),
 • tridnevno turo po delti reke Orinoko z polnim penzionom in vsemi aktivnostmi (spanje v dvoposteljnih sobah),
 • 3x spanje z zajtrkom v posadi (popotniški hotel) v dvoposteljnih sobah v Ciudad Bolivarju, 1x spanje v hotelu Caracas (letališče),
 • 4x namestitev v posadi (popotniški hotel) v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona na Los Roquesu,
 • 4 izlete s čolnom po programu na Los Roquesu (vsak dan izlet na različne otoke),
 • ogled kolonialnega Ciudad Bolivarja (muzej Simona Bolivarja ...),
 • lokalne vodnike na vseh turah,
 • profesionalnega slovenskega vodnika/co,
 • organizacijo potovanja.
Cena ne vključuje: le nekaj lokalnih obrokov, pijače, Coris zavarovanja, spominkov, napitnin lokalnih vodičev, eventuelnega prevoza na letališče, vstopnin in taks, ki se plačujejo na licu mesta (ca 55 eur).
V primeru 6 dnevnega trekinga na RORAIMO se le ta izvede na začetku potovanja:
1. dan - polet proti Caracasu, popoldanski prihod v Caracas in notranji let do Puerto Ordaz, spanje Puerto Ordaz, H (obroki na letalu)
2. dan – z najetim prevozom se bomo vozili po panoramski cesti Puerto Ordaz – Santa Elena, po predelu Gran Sabane, kjer bo veliko lepih fotografskih motivov (gre za predel Venezuele namenjen pravim raziskovalcem), spanje Santa Elena, H (Z)
3.,4.,5.,6.,7.,8. dan – 6 dnevni treking na Roraimo, ki šteje med najlepše trekinge sveta (treking je namenjen vsem, ki se v hribih počutijo domače). V ceni imate vso hrano in pijačo (polni penzion) in vso opremo (njihove šotore in podloge). Potrebujete le svoje spalne vreče. Treking ni turističen in je namenjen ljudem, ki uživajo v avanturi in svobodi. spanje v improviziranih kampih (v njihovih šotorih), sledi nočna vožnja z avtobusom do Simon Bolivarja; K (Z, K, V)
9. dan – se priključite skupini, ki potuje 14 dni po Venezueli
Doplačilo 350 EUR/ pri min. 10 potnikih (za 7 dni podaljšanja s 6 dnevnim trekingom na Roraimo z vso hrano, pijačo in spanjem, panoramsko vožnjo Puerto Ordaz – Santa Elena in 1x spanjem z vključenim zajtrkom v Santa Eleni).
Če ste po duši raziskovalec in ljubitelj narave tega ne smete zamuditi!
Letalsko karto bomo uredili takoj, ko bo potrjeno potovanje. Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive.
Ob prijavi se vplača 200 EUR in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena se plača 30% aranžmaja, razliko do polne cene se plača najkasneje en mesec pred odhodom.

Fotogalerija iz Venezuele - slike Uroš Ravbar:

Venezuela - RAVBAR POTOVANJA

Fotografije iz 6 dnevnega trekinga na Roraimo:

Roraima 6 dnevni treking - RAVBAR POTOVANJA

VODNIK NA TURI:
Zanimam se za potovanje (pošljite mi več informacij):
Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com
V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.
SPLOŠNE INFO
 • Poskusili bomo ujeti čimveč piranh (in jih kasneje pojesti za večerjo)KAKO POTUJEMO? Venezuelo raziskujemo z vsemi možnimi prevoznimi sredstvi: avti, čolni, letala. V ceni je že 6 notranjih letov Caracas – Ciudad Bolivar (Puerto Ordaz), Ciudad Bolivar – Canaima (povratna), Puerto Ordaz – Caracas, Caracas – Los Roques (povratna), ter vožnje z lesenim čolnom do slapu Angel in po delti reke Orinoka.
 • NASTANITEV: Spi se v popotniških hotelih brez lokalne kategorizacije, 1x na viseči mreži v kampu pod slapom Angel, 5x kampira (v primeru trekinga na Roraimo).
 • HRANA: Jedli bomo lokalno hrano, ki nam jo bodo pripravljali domačini na vseh naših turah (Angel slap, delta Orinoca, Los Roques ...). Poskusili bomo različno tipično hrano, zelo dobra je morska hrana na Los Roquesu. Imajo veliko najrazličnejšega sadja (poskrbljeno bo tudi za vegetarijance).
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli.
 • ŠTEVILO OSEB: min 10 – max 19
 • VREME: Julija je v predelu slapu Angel deževno obdobje, zato pričakujemo kakšne plohe (ampak za dežjem vedno posije sonce). Decembra pa je suho obdobje (nasploh pa Venezuela slovi po nepredvidljivem vremenu). Pričakujemo visoke temperature in kar veliko vlage. Karibski arhipelag Los Roques pa ima čisto svojo klimo (toplo in precej bolj suho) s konstantnimi visokimi temperaturami. Karibsko morje bo zelo toplo za kopanje.
 • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Venezuela je nekoč slovela kot nevarna dežela zaradi ropov (sploh Caracas je še danes na slabem glasu). Glede na to, da si megalomanskega Caracasu ne bomo posebej ogledovali in bomo večino časa preživali v naravi je nevarnost minimalna oz. taka kot v kateri koli drugi turistični destinaciji. Na našem odkrivanju Venezuele je ravno pozitiven občutek varnosti (glede na negativne predsodke) naredil na avtorja programa največji vtis.
 • SPOMINKI: Venezuela ima kar nekaj lepih spominkov (leseni izdelki, obeski, majice), sploh v Canaimi in Los Roquesu.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Venezuele ne potrebujemo vize.
 • VODNIK NA TURI: Staša Kraljič oz. Miha Pirher, gsm: 031–684 651 (Uroš), email: uros.ravbar@gmail.com
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.

Komentarji naših potnikov iz potovanja po Venezueli (julij 2011):

Zdravo!
Same pohvale na organizaciji in izvedbi, res top:) Bilo je nepozabno:)
Ocena potovanja: 10 (brez komentarja - super je bilo - res nepozabno...)
Zadovoljstvo z vodičem Mihatom: Zelo. Brez živčnosti in slabe volje tudi ko je šlo kaj narobe, res super!
Najlepše je bila hoja izza slapu in seveda Los Roques pa celotno doživetje.
Lep sončen dan,
Andreja
Ocena potovanja: 10, dobil več kot sem pričakoval
Kako ste zadovoljni z vodičem? Zelo zadovoljen, njegova umirjenost in strokovnost, pripravljenost pomagat in uredit zadeve za 10-ko
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Hoja pod slapom, vožnja po reki, peščene plaže Roquesa
Tomislav
Ocena potovanja: 9.
Zelo dobro potovanje, slabši vtis ima Los Lanos.
Vodič je bil zelo korekten, znal je prisluhniti željam nas popotnikov. Zelo profesionalno je uredil glede zapletov na letališčih. Najlepše na potovanju je bilo: Canaima in Los Roques.
Renata
Ojla!
Pa smo se vrnili iz čudovite Venezuele. Skupina je bila zelo fajn taboljša dosedaj, pa tudi vodiču Mihu vsaka čast, tako dobrega, umirjenega in potrpežljivega vodiča pa še nisem imela na nobeni skupinski turi.
Ocena potovanja: ČISTA 10-SUPER NASTAVLJENO POTOVANJE, UROŠ VSAKA TI ČAST
Ocena vodiča: SUPER, MEGA SKRATKA NI BESED, MOJ TABOLJŠI VODIČ DO ZDAJ. MIHA JE RES ROJEN ZA VODIČA SAJ SE ZNAJDE V VSAKI SITUACIJI IN MU NI VSEENO ZA LJUDI. TAKIH VODIČEV JE PA MALO, VSAJ JAZ JIH ŠE NISEM SREČALA.
Skratka še bom potovala z vami. Moja želja je Kolumbija, sam karibskega morja bi moglo bit kaj saj to obožujem.
Lep pozdrav
Danijela
Glede na izvedeno potovanje v letu 2011 smo za leto 2012 izboljšali program!

Uroš (avtor programa) pravi: “Po skoraj 100 prepotovanih državah sveta je zame Venezuela med prvimi tremi po naravnih lepotah. Če ste občudovali filme o Indiani Jonesu boste očarani nad Venezuelo, ki navduši vsakega pravega popotnika.“
Greste z nami v Venezuelo?
RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami