Novice‎ > ‎

Potovanji po ZDA parkih junija in avgusta STA POTRJENI!

objavljeno: 23. apr. 2013 01:42 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 23. apr. 2013 01:45 ]

Ameriški narodni parki z avti

 • Termina: 31.5. - 18.6. in 31.7. - 18.8.2013
 • Za potovanje potrebuješ: 18 oz. 19 dni
 • Skupina: min 10 - max 20 popotnikov
 • Cena: 1.290 € + letalska karta ca 1.100 € (za avgust, v juniju je precej cenejša cena let. karte)
 • Info: Uroš Ravbar
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

 

 

Potovanje po ZDA parkih v terminu 31.5. - 18.6.2013 kot tudi v terminu 31.7. - 18.8.2013 JE ZAGOTOVLJENO!

Gre za naše udarno in največkrat izpeljano potovanje! 

Dobitna kombinacija naravnih lepot (najlepši ameriški narodni parki), dveh fascinantnih mest (San Francisco in Las Vegas), adrenalinskih aktivnosti (rafting po Coloradu, vožnja s hummerjem ...) in odličnega vodenja. 
 
Upoštevajte, da smo parke raziskovali kar štiri mesece in odpeljali že deset skupin, tako da poznamo vse skrite kotičke. Dodajte zelo ugodno ceno in super družbo z večeri ob tabornem ognju. In to je to. Amerika čaka na vas!  
 
Moram reči, da je bil to moj najboljši dopust do sedaj in da se tako dobro, kot sem se zabavala z vami v Ameriki, nisem že nekaj let ali pa nikoli. Blo je res fenomenalno. Alenka

Zakaj z nami odkrivati ameriške narodne parke:

 • ker gre za pravi raj za ljubitelje narave in trekingov (park Yosemite, Sequoia, Zion ...)
 • uživali boste v filmski pokrajini v Monument Valleyu in druženju z indijanci (odlični nakupi spominkov)
 • objemali boste največjo drevo na svetu (sekvoja - 11 metrov v premeru) in se peljali pod sekvojo z avtom
 • ogledali si bomo glavne znamenitosti San Francisca in igralniškega Las Vegasa (s pravim ameriški šovom in limuzino ...)
 • čakajo nas adrenalinske aktivnosti (rafting po Koloradu, vožnje s hammerjem, helikopterski polet ...)
 • enkraten treking v veličastni Grand Canyon, eno od čudes sveta 
 • ogled fotogeničnega Antilopjega Canyona (raj za fotografe)
 • odkrivanje parka Arches (z največ naravnimi okni na svetu) in znamenitim Delicate Archom 
 • čakajo vas posebne formacije skal v Bryce Canyonu 
 • vožnja po znameniti Route 66 in Hoover dam
 • daleč najlepše pa je kampiranje v narodnih parkih, odlične večerje (katere sami pripravljamo), kalifornijska vina in taborni ogenj (ko se resnično povežemo med seboj in z naravo)
 • ker je vse odlično organizirano in ste resnično na dopustu
 • ker slovimo po tem, da ustvarimo prijetno vzdušje v skupini kakršnega sami na potovanju ne bi mogli doživeti
Smo specialisti za posebna potovanja, kjer kampiramo in spimo v narodnih parkih (ZDA parki, KanadaAljaska). Le tako res lahko začutite neko deželo.
 

"Idealno potovanje za prvo pot izven Evrope, namenjeno ljubiteljem narave (trekingi, večeri ob tabornem ognju)!"

Program:

Potovanje po ameriških narodnih parkih je namenjeno ljubiteljem narave, saj tamkajšnji parki veljajo za najlepše na svetu. Tudi če ste prej prepotovali dobršen del sveta, vas bodo presenetili s svojo raznolikostjo. Najprej si bomo pogledali lepo mesto San   Francisco z vsemi glavnimi znamenitostmi (Golden Gate, Fishermans Wharf ...). Sledi park Yosemite, ki slovi po svojih slapovih ter granitnih skalah (raj za plezalce: El Capitan in Half Dome). Naredili bomo nekaj krajših tur in uživali v naravi. Potem bomo odkrivali največja drevesa na svetu, ogromne sekvoje (tudi do 11 metrov v premeru). Sledil bo prehod iz zelenja v puščavo in odkrivanje Doline smrti, ki slovi po svojih ekstremnih temperaturah. Spustili se bomo do najgloblje točke zahodne poloble (-86 metrov) ter odkrivali zanimive barve skal. Nadaljujemo s narodnim parkom Zion s svojim kanjonom (krasen treking) in Bryce canyon s posebnimi oblikami skal. Narava je tukaj naredila pravi mali čudež. Premik po panoramski cesti v mesto Moab bo postregel z obiskom parka Arches, kjer je največje število naravnih obokov na svetu (treking do znamenitega Delicate archa) in nekaj adrenalinskimi izleti (rafting po Koloradu in vožnje s hummerjem po skalah). Sledilo bo odkrivanje Monument valleya, kjer so posneli ogromno western filmov (spanje na indijanskem ozemlju). Nedaleč stran leži skrivnostni Antilopji canyon (raj za fotografe), saj se podobe ves čas menjajo. Potem si bomo pogledali največji kanjon na svetu Grand canyon in se vanj tudi spustili. Po zgodovinski cesti 66 se bomo zapeljali v Las Vegas, kjer bomo zaključili potovanje s pravim ameriškim šovom (od igralnic do nočnega življenja). Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta.

Cena: 1.290 /pri številu vsaj 14 oseb + letalska karta ca 1.100 € (april 2012)
40  popusta, če ste že potovali z nami, doplačilo 100 € za manjšo skupino (10 - 13 oseb). 
 
V ceno je vključeno:
 • povratna letalska karta do San Francisca (nazaj iz Las Vegasa) oz. obratno z vsemi letališkimi  pristojbinami in taksami,
 • vse namestitve (9x kampiranje, 8x spanje v motelih oz. hotelih 3 zvezdic),
 • rent a car, najem vozil z vsemi potrebnimi zavarovanji,
 • vstopnine v vse narodne parke,
 • vstopnine za Monument valley, Antilopji canyon ter IMAX film,
 • strokovno vodenje,
 • organizacija potovanja,
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov s prezentacijo. 
V ceni ni vključeno: gorivo (plačevanje sproti ca 55$), hrana in pijača (v nekaterih hotelih je zajtrk vključen), dodatne aktivnosti (hummer, rafting ...), Coris zavarovanje, prevoz na letališče, stroški prijave ESTA, spominki.

200  akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa se plača najkasneje en mesec pred odhodom na račun agencije. Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega razmerja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.

Vtis iz potovanja:

Zame najlepše točke in trenutki potovanja: veverice, ki sem jih lahko pobožala, El Capitan, Zion park, kampiranje in druženje, skupne večerje, kitara, ogenj, polna luna in zvezdnato nebo, camp Monument Valley, Grand Canyon-trek, zahod in ogled filma (fantazija), zadnji žur na ulici v Las Vegasu. Zelo dobro organizirano: dežurne ekipe, povezava med avti, program, ki si ga sproti spremenil in prilagajal če je bilo potrebno, fleksibilnost, da smo se sami lahko odločili ali gremo na trek, žur, šoping, itd ali ne, organizacija programa v celoti, vse kar se tiče denarja, skupna blagajna, nabava hrane, pijače. Spomini tega potovanja bodo ostali za vedno. Toliko enkratnih stvari, norih občutkov in nepozabnih trenutkov, ki se jih enostavno ne da opisat. Resnično sem uživala. S tem potovanjem sem zaživela delček svojih sanj. In sanjala bom še naprej... in še naprej... JA, RES JE ŽIVLJENJE LEPO, KOT PRAVIŠ! fantazija! :-) HVALA za vse!
Mojca 

Komentarji popotnikov iz prejšnjih tur (prepričajte se kako izgleda potovanje z nami)

Fotogalerija (avtor fotografij Peter Eržen):

Ameriški narodni parki ‎(slike Peter Eržen)‎


Vodnik na turi:

Peter Eržen oz. Miha Pirher, gsm: 031-684 651 (Uroš), email: uros.ravbar@gmail.com
Tura po ZDA je naše udarno potovanje. Do sedaj smo po ameriških narodnih parkih peljali že deset zadovoljnih skupin in prepričani smo, da boste s potovanjem zadovoljni. 

 

Zanimam se za potovanje

 
Čimprej nam pošljite mail, saj se po dosedanjih izkušnjah naša tura izredno hitro zapolni. 
Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com (da vam pošljemo program)
V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.

Splošne informacije:

 • Kako potujemo? Rentamo večje avtomobile (nosilec avta potrebuje kreditno kartico), sami prevozimo ca 4000 km. 
 • Nastanitev: Polovico časa kampiramo, polovico spimo v motelih oz. hotelih. 
 • Hrana: V mestih lokalne restavracije, ko kampiramo dežurne ekipe pripravljajo zajtrk in večerjo, ključno je teamsko vzdušje pri pripravi obrokov (v dveh loncih ustvarjamo čudeže ...)
 • Zahtevnost poti: vožnja po ZDA je enostavna (brez stresa), poseben čar je postavljanje šotorov in spanje na napihljivi blazini, večeri v kampih in skupne večerje povežejo celotno skupino
 • Število oseb: min 10 - max 20
 • Vreme: Meseci junij, julij in avgust so najbolj primerni za potovanje po ZDA. Klima je podobna kot pri nas, le da se bomo gibali v bolj puščavskih predelih (višje temperature in manj padavin). Noči znajo biti hladne saj nekajkrat kampiramo na višini preko 2.000 metrov (topla spalna vreča ne bo odveč!)
 • Zdravje: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti.
 • Varnost: ZDA je relativno varna država, sploh narodni parki kjer bomo preživeli večino časa. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • Spominki: ZDA ima kar nekaj lepih spominkov (sploh z indijanskimi motivi). Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa) ter Maestro BA kartico za dvigovanje na ATM (bančnih) avtomatih.
 • Vizum: Slovenci za ZDA ne potrebujemo vize, se pa moramo najaviti preko elektronske prijave vsaj 72 ur pred prihodom. Stroški prijave ESTA so 14$.
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.
Cena je izračunana na dan 1.9.2012.
 
Nekaj komentarjev potnikov iz ture po ZDA parkih:
 
Ocena potovanja: 10! Top potovanje! Občutili smo neverjetno naravo, parke in kanjone...sočasno tudi prelepo mesto San Francisco ter blišč Las Vegasa...doživeli adrenalinski rafting, vožnjo s hummerji, ter trekinge...bilo je prisotne veliko skupinske zabave v campih, večernih ognjih, užitkov v vožnji...in še še in še bi lahko našteval....tako da če je le možnost, mora vsak to vsaj enkrat doživeti!!!
Kako ste zadovoljni z vodičem: Ah, Peter...vsa čast! =) Veliko povedal, se zabaval, fotografiral, delil z nami bogate izkušnje...skratka odličen je! Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Vse!!! Mogoče me je pa res po lepoti najbolj presenetil Bryce Canyon...pa seveda hummerji...pa...San Francisco...patry v limuzini v Vegasu...preveč je vsega za napisat=)
Anže

Ocena potovanja (1-10) : Čista 10-ka!
Potovanje je potekalo tekoče, videli smo še veliko več kot je pisalo na programu. Nepozabno doživetje. Bilo je toliko lepih trenutkov, da je zelo težko najti najlepšega. 
Kot vodnik je Peter Eržen zgodba zase! Težko najdeš človeka, ki bi tako strokovno, rutinirano in z takšnim žarom opravljal svoje delo! Bravo!
Marjeta in Franc

Ocena potovanja: 10!
Odlično sestavljen program, izbor pravih lokacij, pravi tempo in odlično vodenje izleta.
Vodnik: Odlično. Peter Eržen je pravi profesionalni vodnik s posluhom za vsakogar, znanjem vodenja raznolike skupine, idejami za dober žur in rešitvijo za vsak problem. Je prava referenca za naslednji izlet...
Sandi

Ocena potovanja: 10 – bilo je nepozabno, veliko videli in doživeli, se družili, sklepali nova prijateljstva....
Ogromno zaslug za to, da je vse potekalo gladko ima Peter, ki je res odličen organizator, prijazen, komunikativen, odprt do vseh udeležencev. Hvala ti Peter za nepozabno doživetje. 
Od vseh parkov mi je ostal v nepozabnem spominu Bryce, to so lepote, ki se jih ne da opisati, ampak moraš to doživeti. Tudi večerna druženja mi bodo ostala v spominu .
Bernarda
 
Ocena potovanja: 9,9 (komot bi bila tudi 10+ ampak potem ni možen noben komentar)
Vodič Peter se je na potovanju maksimalno potrudil in profesionalno izpeljal turo, zna dobro oceniti kaj posamezni potniki v določenem trenutku potrebujejo, da potovanje poteka nemoteno. Je izjemno družaben  in z neskončno idejami kako potovanje še dodatno popestriti. Ja s Petrom bi z veseljem še potovala. 
Kaj vam je bilo najlepše: 
- vsekakor narava in še enkrat narava in če pomislim nazaj me je neizmerno fasciniral Antilopji Canyon, pa Monument Valley, pa Bryce Canyon, vse ob praven trenutku dneva, ja pa Yosemite s prekrasnimi slapovi
- vsekakor je tudi San Francisco pravi biser
- adrenalinska vožnja s hamerji in rafting po Coloradu - nepozabno
- vožnja z limuzino po nočnem Las Vegasu z “vsemi dodatki”  je nepozabna, še toliko bolj ker se je noč končala s poroko naših dveh sopotnikov
- skupni večeri ob tabornem ognju
- sopotniki in vodič  pa so vsa doživetja še polepšali
Tatjana
 
Ocena potovanja: povsem po pravici: 10 
Vodič je bil super, Petru vse pohvale, da je tako lepo uspel manevrirati 20 zelo različnih oseb.
Spomini bodo ostali za vse življenje, potovanje pa eno najboljših ever.
Toplo priporočava vsem, ki ste morda v dvomih.
Darja in Tomaž
 
Ko sem se vrnila nazaj, so me seveda vsi spraševali, kako je bilo.... na kratko lahko opišem fascinantno, nepozabno, vredno tega denarja, ki sem ga dala, čeprav se vsi občutki in doživetja sploh ne dajo meriti z denarjem.... ampak ljudje, ki nikoli ne potujejo, ki se zadržujejo le v varnem zavetju svojega doma in kraja, tega ne bodo nikoli razumeli. Težko jim z besedami opišem, kaj je tisto, kar me vedno znova vleče v neznano, daleč stran od doma, prijateljev, preverjenih in utečenih poti....
Takšna potovanja mi enostavno dajo tisto energijo, tisto nekaj, kar me žene naprej in me notranje napolni z doživetji, ki mi jih nihče ne more vzeti..... spoznavati ta prelepi planet, ljudi, ki so drugačni od nas, je tisto, kar želim početi celo življenje.
Potovanje po narodnih parkih je odlično zastavljeno in težko bi našla kakšno stvar, ki bi jo spremenila. Seveda pa ima na takšnih poteh pomembno vlogo tudi vodič. Peter je znal poskrbeti za vsakega posebej, trudil se je, da bi bili vsi zadovoljni, znal je prisluhniti, kadar je nastala kakšna manjša težavica in seveda vse skupaj zelo elegantno rešil. 
Že na tej poti sem delala kalkulacije, kdaj bo naslednja priložnost, da spet spakiram in grem...in seveda sem že takrat vedela....ja, za novo leto. Najlepša hvala za vse, pa se kmalu spet slišimo....
Romana
 
Ocena potovanja: Vsekakor 10+. 
Dokler bom fizično sposoben želim vsako leto doživljat takšne dopuste
Mogoče bi najbolje opisal takole: Očitno sem nor, saj ko zaprem oči, zaživim v spominih z našega potepanja po parkih ZDA. 
Ubogi revež pa tisti ki me sreča in vpraša »Kako si se kaj imel?«…Revež potem vsaj pol ure ne pride do besede. Poleg naravnih lepot, ki so se nam kazale v takšnem tempu, da nismo imeli časa razmišljati o težavah doma. Pravzaprav sploh pomislili nismo, da obstaja kaj izven našega časa in prostora ...
Janko 

Ocena potovanja: Čista 10. 
Vse je bilo tako kot so že prejšnji popotniki opisovali, res enkratno potovanje! Priznam, Petra prej nismo poznali in smo se kar malce bali kako bo. A je presegel vsa naša pričakovanja. V naši skupini sta bila tudi dva mlajša popotnika, tudi njima, zahvaljujoč Petru ni bilo nikoli dolgčas. Uroš res imaš nos za vodiče.
Najlepše nam je bilo to, da smo doživeli čisto nekaj drugega kar smo pričakovali od Amerike. Spoznali in doživeli smo to kar že vas čas omenjaš. Ljudje so odprti, prijazni, pokrajina je nepozabna, vse je Veliko, res imaš kaj videti in doživeti.
Bor
 

Greste z nami v Ameriko?
Prijave in dodatne infouros.ravbar@gmail.com (Uroš, gsm: 031 684 651)