Novice‎ > ‎

Potrdili smo potovanje po ZDA PARKIH med 30.7. - 17.8.2014

objavljeno: 27. maj 2014 07:43 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 27. maj 2014 07:48 ]

Druženje z indijanci
Ameriški narodni parki z avti
V terminu 30.7. - 17.8.2014 smo potrdili potovanje. Lepo vabljeni, da se nam pridružiti pri odkrivanju fascinantnih narodnih parkov. 

To je naša dolgoletna uspešnica in največkrat izvajano potovanje. Smo specialisti za odkrivanje ameriških narodnih parkov, ki veljajo za najlepše na svetu. Pokrajina se bo vsak dan spreminjala in vas navduševala. 

Zaradi šibkega tečaja dolarja je letos pravi čas za potovanje v ZDA. 

Moram reči, da je bil to moj najboljši dopust do sedaj in da se tako dobro, kot sem se zabavala z vami v Ameriki, nisem že nekaj let ali pa nikoli. Bilo je res fenomenalno. Alenka

Gre za dobitno kombinacijo naravnih lepot ameriških parkov, dveh fascinantnih mest (San Francisco in Las Vegas), adrenalinskih aktivnosti (rafting po Coloradu, vožnja s hummerjem ...) in sproščenih večerov ob tabornem ognju.

Zakaj z nami odkrivati ameriške narodne parke:

 • ker gre za pravi raj za ljubitelje narave in trekingov (park Yosemite, Sequoia, Zion ...)
 • uživali boste v filmski pokrajini v Monument Valleyu in druženju z indijanci (odlični nakupi spominkov)
 • objemali boste največja drevesa na sveta (sekvoja general Sherman ima kar 11 metrov v premeru in je visoka preko 80 metrov)  
 • ogledali si bomo glavne znamenitosti San Francisca in igralniškega Las Vegasa (s pravim ameriški šovom in limuzino ...)
 • čakajo nas adrenalinske aktivnosti (rafting po Koloradu, vožnje s hammerjem, helikopterski polet ...)
 • enkraten treking v veličastni Grand Canyon, eno od čudes sveta 
 • ogled fotogeničnega Antilopjega Canyona (raj za fotografe)
 • odkrivanje parka Arches (z največ naravnimi okni na svetu) in znamenitim Delicate Archom 
 • čakajo vas posebne formacije skal v Bryce Canyonu 
 • vožnja po znameniti Route 66 in Hoover jez 
 • daleč najlepše pa je kampiranje v narodnih parkih, odlične večerje (katere sami pripravljamo), kalifornijska vina in taborni ogenj (ko se resnično povežemo med seboj in z naravo)
 • ker je vse organizirano in ste resnično na dopustu
 • ker slovimo po tem, da ustvarimo prijetno vzdušje v skupini kakršnega sami na potovanju ne bi mogli doživeti
Smo specialisti za posebna potovanja, kjer kampiramo in spimo v narodnih parkih (ZDA parki, KanadaAljaska). Tako res lahko začutite neko deželo.
 
Julija (12. – 29.7.2014) potujemo 18 dni v smeri SAN FRANCISCO – LAS VEGAS 
Avgusta (30.7. – 17.8.2014) potujemo 19 dni v smeri LAS VEGAS – SAN FRANCISCO

PROGRAM za pot San Francisco – Las Vegas (ko se potuje v obratni smeri se vidi iste stvari samo v drugačnem vrstnem redu):

1. dan - let do San Francisca (Kalifornija), enega najlepših mesta sveta, predviden je večerni prihod, prevzem vozil in vožnja do centra mesta, spanje hotel/motel San Francisco

2. dan – celodnevno odkrivanje San Francisca (s tramvajem do Union square, sprehod po kitajski in italijanski četrti, obisk Coit towra z lepim pogledom na mesto, Whishermans wharf, kjer je središče vsega dogajanja v San Fransciscu, popoldan pa si pogledamo znameniti most Golden Gate, Alamo Square – najlepši pogled na mesto z viktorijansko četrtjo in Lombard street – kjer se boste peljali po najbolj zaviti ulici), spanje hotel/motel San Franscisco
Največ dogajanja bo v predelu Whishermans wharf (na Pieru 39), kjer boste imeli čas za samostojno odkrivanje (nakup spominkov), na bližnjem Ghirardeli square pa boste lahko pokušali čokolado oz. degustirali kalifornijska vina.  

3. dan – nakup hrane in vožnja do narodnega parka Yosemite, prvo kampiranje in skupna priprava hrane, dovolj bo časa, da si uredimo stvari in se naučimo postavljati šotor, spanje – kamping v parku Yosemite (oz. v neposredni bližini parka) 

4. dan – celodnevno odkrivanje parka Yosemite, spanje – kampiranje (v parku oz. neposredni bližini parka)
Na vas čakajo lepi pogledi na granitne stene (znameniti steni El Capitano in Half Dome), krajši sprehod do Yosemitskega slapu (eden najvišjih slapov sveta s svojimi 739 metri višine), slap Nevestine tančice. Predviden je tudi treking do dveh lepih slapov (treking bomo prilagodili zmožnostim skupine). Narodni park Yosemite štejejo za enega najlepših parkov v ZDA.

5. dan - zjutraj vožnja čez park Yosemite, kjer se zapeljemo na najlepše razgledne točke Glacier point od koder je razgled na ledeniško dolino, Half Dome in številne slapove. Sledi vožnja do narodnega parka Sequoia, kjer boste občudovali najmogočnejša drevesa na svetu, spanje v kampu v parku Sequoia (kamping)     

narodni park Sequoia6. dan – bo namenjen odkrivanju narodnega parka Sequoia, ki je pravi skriti biser Kalifornije, spanje v v kampu v parku Sequoia (kamping)
Na krajših sprehodih boste občudovali najmogočnejša drevesa sveta (največje drevo - general Sherman ima premera več kot 11 metrov in je visok preko 80 metrov ter star več kot 2000 let). Videli boste sekvojo pod katero se lahko zapelješ, sekvojo na kateri so včasih parkirali vozila, če boste imeli srečo pa tudi medveda v naravnem okolju. V parku je posebna energija in zato bo dovolj časa za samostojno popoldansko odkrivanje (npr. dodaten sprehod do slapov). Zvečer pa taborni ogenj in gledanje zvezd. 

7. dan – ta dan bo precej zanimive vožnje saj boste opazovali, kako se bo spreminjala pokrajina od hribovske Sierra Nevade, kjer leži narodni park Sequoia do puščavskih predelov Doline smrti, spanje hotel/motel v Dolini smrti oz. Beatty
Vozili se boste po razgibani (neturistični) pokrajini. Na enem delu bo postanek pri številnih kaktusih (Joshua tree). Kar nekaj motivov pa vas čaka ob prihodu v izredno zanimiv park Dolino smrti.  

8. dan – dopoldanski ogled posebnega narodnega parka Death Valley (Doline smrti), kjer so snemali številne filme (sipine, vožnja do najnižje točke zahodne poloble, postanek na Devils golf course, vožnja po Artist drive, Zabriskie point ...), sledi vožnja do narodnega parka Zion, spanje v okolici parka Zion (kamping) 
V Dolini smrti imajo na voljo zanimive spominke in nasploh je park znan po svojih ekstemih. Stali boste na najnižji točku zahodne poloble - 86 metrov pod gladino morja. 

9. dan – dopoldan se odkriva narodni park Zion (vožnja z avtobusom narodnega parka v kanjon, kjer se gre za treking od koder je najlepši pogled na park oz. so možni le krajši sprehodi na panoramskih točkah), popoldan pa se po panoramski cesti zapelje vse do narodnega parka Bryce Canyon, kjer je narava ustvarila nešteto posebnih formacij skal (ogled najlepšega dela parka - Bryce amphiteather), spanje Bryce Canyon (kamping)
Bryce canyon uvrščajo med najlepše parke sveta, kjer je narava (zmrzal, veter, erozija) ustvarila nešteto podob in občutek je kot bi se prestavili v praljični svet.

10. dan - jutranji sprehod po najlepšem delu parka Bryce Canyon (ca 1 uro in pol), potem vožnja po panoramski cesti do narodnega parka Capitol reef (ogled indijanskih petroglifov), sledi ogled Goblin valley parka (zanimive formacij skal v obliki gob) in vožnja do simpatičnega malega mesta Moaba, spanje hotel/motel Moab
Vstali bomo zgodaj in šli najprej pogledat sončni vzhod na točko Bryce Point, ki šteje med 10 najlepših vzhodov na svetu (Lonely Planet), potem pa sledi dodatno odkrivanje najlepšega dela parka.  

11. dan - dopoldan je prost oz. priporočamo opcijsko turo s posebnim terenskim vozilom hummerjem, popoldan pa se gre v zanimivi park Arches, ki ima največje število naravnih oken na svetu in ogromno zanimivih formacij skal, spanje hotel/motel Moab
Ta dan bo v parku Arches veliko lepih fotografskih motivov (dodatno si boste na informacijskem centru pogledali zanimiv film o parku Arches in Canyonlands). Po narodnem parku Arches se bo delalo krajše sprehode oz. dodatno vas čaka ca 45 minut hoje do znamenitega oboka Delicate Archa, simbola države Utah. Dan bomo zaključili s piknikom v parku, sledi vožnja do Moaba.

12. dan  - prosto za odkrivanje okolice Moaba.  Svetujemo opcijski rafting po reki Colorado oz. se bo šlo odkrivat dva parka, ki ležita v okolici (Death Horse point in narodni park Canyonlands), spanje hotel/motel Moab
Rafting na tem delu Coloradu je po izboru National Geographic najlepši enodnevni rafting v ZDA. Moab ima zelo pestro ponudbo dodatnih aktivnosti (kolesarjenje, najem ATV štirikolesnikov ...) ter lepe narave (parka Death Horse point in narodni park Canyonlands).    

13. dan - vožnja do Monument valleya (lepa pokrajina iz western filmov in druženje z indijanci), popoldanska vožnja po najlepših predelov Monument valleya, spanje Monument valley (kamping)
Monument valley z Navajo indijanci predstavljo fascinantno kuliso, ko se boste vrnili v čase kavbojskih filmom. Z avti se boste zapeljali med fotogeničnimi peščenimi osamelci in se prestavili stoletja nazaj. V Monument Valleyju si boste pogledali tudi zanimiv muzej, kjer so predstavljeni filmi, ki so jih snemali na tem območju ter se spoznali z življenjem Navajo indijancem. 
  
14. dan – vožnja do fotogeničnega Antilopjega kanjona in ogled (raj za fotografe), postanek v Cameron trading post (velika izbira indijanskih spominkov) in ogled enega od čudes sveta Grand Canyona na panoramskih točkah vzhodnega dela parka, spanje Grand Canyon (kamping)
Fotogenični Antilopji kanjon, ki leži na ozemlju Navajo indijancev je nekaj posebnega za vse ljubitelje fotografije (v njem so snemali številne filme). Grand Canyon je najlepši v sončnem zahodu, ko boste na panoramskih točkah opazovali eno od čudes sveta.

15. dan  - treking Grand Canyon (hoja do točke kjer se vidi reka Colorado), kjer boste občutili veličino kanjona, popoldan se gre pogledat zanimiv IMAXov film o Grand Canyonu (čas je tudi za opcijski helikopterski prelet kanjona), spanje Grand Canyon (kamping)
Na trekingu se boste spustili v sam Grand Canyon in ga zares začutili. Treking je prilagojen vašim zmožnostim (tisti z več kondicije boste lahko šli dlje in globje). Če pa kdo ne bi želel iti na treking je možnost panoramskih ogledov z avtobusom narodnega parka. 

Za konec pa ameriški šov v Las Vegasu
16. dan – vožnja po najbolj ohranjenem delu zgodovinske ceste 66 (Route 66)
, krajši postanek pri Hoover jezu in popoldanski prihod v Las Vegas iz ogled tega fascinantnega mesta. Vožnja po znameniti ulici Strip in ogled brezplačnih predstav: Treasure island (gusarska bitka), izbruh vulkana (casino Mirage), predstava s fontanami ob glasbi pred casinojem Bellagio ter obisk casinoja. Opcijsko svetujemo najem limuzine za večerno vožnjo po Las Vegasu, spanje hotel Las Vegas

17. dan – jutranji let proti domu (obroki na letalu)

18. dan – prihod domov. 

Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta. 

Dodatno: Možnost podaljšanja potovanja do Los Angelesa oz. naprej na Havaje (z dopustom na Havajih).

CENA: 1.420 €/pri številu vsaj 14 oseb + letalska karta z vsemi taksami (ca 1.050 €)
Doplačilo 70 € za manjšo skupino (10 - 13 oseb).
40 € popusta, če ste že potovali z nami.

Dodaten popust 50 eur za prvih 5 prijav!

V ceno paketa je vključeno:
 • vse namestitve (9x kampiranje in 7x oz. 8x spanje v motelih oz. hotelih, kjer bo v ceni nastanitve že vključen zajtrk ga boste imeli, drugje pa vam ga bomo uredili ob doplačilu),
 • najem vozil (gre za prostorna in udobna vozila Dodge Caravan oz. podobna) z vsemi potrebnimi zavarovanji,
 • vstopnine v vse narodne parke (Grand Canyon, Arches, Capitol Reef, Death Valley, Bryce Canyon, Zion, Yosemite, Sequoia, Canyonlands), 
 • vstopnine v državna parka (Death horse park, Goblin valley) in Monument valley (indijansko ozemlje), 
 • vstopnina v Antilopji canyon, muzej Monument Valley ter IMAX film o Grand Canyonu,
 • vstopnine v San Fransciscu za Coit tower ter vožnjo s tramvajem, 
 • strokovno vodenje,
 • organizacija potovanja,
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov s prezentacijo.
Antilopji kanjon
V ceni ni vključeno: gorivo in eventuelne parkirnine oz. cestnine (plačevanje sproti ca 60 eur/osebo), hrana in pijača (ponekod bo zajtrk že vključen), opcijske ture (rafting, vožnja s hummerjem in limuzino …), prevoz na/iz letališča, stroški vstopne prijave ESTA (14$), Coris zavarovanje, spominki, napitnine.

200 EUR akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.

Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.
Cena je izračunana na dan 1.12.2013.

Komentarji popotnikov iz prejšnjih tur (prepričajte se kako izgleda potovanje z nami)

Fotogalerija (avtor fotografij Peter Eržen in Uroš Ravbar Fajmut):

Ameriški narodni parki ‎(slike Peter Eržen)‎

Potovanje ZDA parki

Zanimam se za potovanje oz. bi se prijavil:

Čimprej nam pošljite mail, saj se po dosedanjih izkušnjah naše potovanje po ZDA parkih hitro zapolni. 
Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com oz. nas kontaktirajte na gsm: 031 684 651 (Uroš)

Splošne informacije:

 • KAKO POTUJEMO: Z večjimi in udobnimi avti (npr. Dodge Caravan). Predvideno je 4 – 5 oseb v avtu. Vožnja po ZDA je zelo enostavna in nestresna  (šoferji se lahko menjajo). Za najem avtov je potrebna ena kreditna kartica udeleženca na vsak najet avto. Pred potovanjem (ca 1 mesec prej) se na srečanju vseh udeležencev dogovorimo o vseh podrobnostih.    
 • NASTANITEV: 7x oz 8.x v hotelih in motelih v dvoposteljnih sobah, 9x pa se kampira v šotorih (glede šotorov se bomo pogovorili na srečanju pred potovanjem). 
 • HRANA: V mestih lokalne restavracije, v nekaterih hotelih bo zajtrk vključen (kjer pa ne bo bomo vedno našli v bližini možnost prehranjevanja). Ko kampiramo dežurne ekipe pripravljajo zajtrk in večerjo, ključno je teamsko vzdušje pri pripravi obrokov (v dveh loncih ustvarjamo čudeže ...).
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje po ZDA je enostavno in brez stresa. Vsi krajši trekingi oz. sprehodi po parkih bodo prilagojeni vašim zmožnostim, tako da se potovanja lahko udeleži kdorkoli, ki ima vsaj malo občutka za popotniški način potovanja.    
 • ŠTEVILO OSEB: min 10 – maks. 20 potnikov.
 • VREME: Meseca julija in avgusta je glavna sezona v ZDA in primeren čas za ogled parkov. Klima je podobna kot pri nas, le da se boste gibali v bolj puščavskih predelih (višje temperature in manj padavin). Kljub vsemu pa znajo biti dnevi in noči zelo hladne saj so nekateri parki na višinah preko 2000 metrov.
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti. 
 • VARNOST: ZDA je relativno varna država, sploh narodni parki kjer boste preživeli večino časa. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • SPOMINKI: ZDA imajo precej lepih spominkov (sploh z indijanskimi motivi, ki pa niso poceni). Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa) ter Maestro BA/Cirrus kartico za dvigovanje na ATM (bančnih) avtomatih.
 • VIZUM: Slovenci za ZDA ne potrebujemo vize, se pa moramo najaviti preko elektronske prijave vsaj 72 ur pred prihodom (ESTA), strošek je 14$.
Pri odhodu boste dobili zloženko kjer bodo vse informacije o ZDA (od zgodovine, gospodarstva, prebivalstva, zanimivosti …), elektronske printe letalskih kart in Coris zavarovanje za vse, ki ga boste naročili. Približno en mesec pred potovanjem bo srečanje vseh udeležencev potovanja, ko se bomo pogovorili o vseh podrobnostih.

»Idealno potovanje za prvo pot izven Evrope, namenjeno ljubiteljem narave (trekingi, večeri ob tabornem ognju)!« 
 
Nekaj komentarjev potnikov iz prejšnjih tur po ZDA parkih:
 
Spomini tega potovanja bodo ostali za vedno. Toliko enkratnih stvari, norih občutkov in nepozabnih trenutkov, ki se jih enostavno ne da opisat. Resnično sem uživala. HVALA za vse!
Mojca

Ocena potovanja: 10! Top potovanje! Občutili smo neverjetno naravo, parke in kanjone... sočasno tudi prelepo mesto San Francisco ter blišč Las Vegasa. Tako da če je le možnost, mora vsak to vsaj enkrat doživeti!
Anže

Pravljičen vzhod v Bryce canyonuOcena potovanja (1-10) : Čista 10-ka!
Potovanje je potekalo tekoče, videli smo še veliko več kot je pisalo na programu. Nepozabno doživetje. Bilo je toliko lepih trenutkov, da je zelo težko najti najlepšega.
Marjeta in Franc

Ocena potovanja: 10!
Odlično sestavljen program, izbor pravih lokacij, pravi tempo in odlično vodenje izleta.
Sandi

Ocena potovanja: 10 – bilo je nepozabno, veliko videli in doživeli, se družili, sklepali nova prijateljstva....
Od vseh parkov mi je ostal v nepozabnem spominu Bryce, to so lepote, ki se jih ne da opisati, ampak moraš to doživeti. Tudi večerna druženja mi bodo ostala v spominu .
Bernarda

Ocena potovanja: Čista 10. 
Vse je bilo tako kot so že prejšnji popotniki opisovali, res enkratno potovanje!
Najlepše nam je bilo to, da smo doživeli čisto nekaj drugega kar smo pričakovali od Amerike. Spoznali in doživeli smo to kar že vas čas omenjaš. Ljudje so odprti, prijazni, pokrajina je nepozabna, vse je Veliko, res imaš kaj videti in doživeti.
Bor

Ocena potovanja: 9,9 (komot bi bila tudi 10+ ampak potem ni možen noben komentar)
Najlepša mi je bila narava in še enkrat narava in če pomislim nazaj me je neizmerno fasciniral Antilopji Canyon, pa Monument Valley, pa Bryce Canyon, vse ob praven trenutku dneva, 
- pa Yosemite s prekrasnimi slapovi
- vsekakor je tudi San Francisco pravi biser
- adrenalinska vožnja s hamerji in rafting po Coloradu - nepozabno
- vožnja z limuzino po nočnem Las Vegasu z “vsemi dodatki” je nepozabna, še toliko bolj ker se je noč končala s poroko naših dveh sopotnikov
- skupni večeri ob tabornem ognju
- sopotniki in vodič pa so vsa doživetja še polepšali
Tatjana
Ocena potovanja: povsem po pravici: 10 
Spomini bodo ostali za vse življenje, potovanje pa eno najboljših ever.
Toplo priporočava vsem, ki ste morda v dvomih.
Darja in Tomaž

Ocena potovanja: Vsekakor 10+. 
Dokler bom fizično sposoben želim vsako leto doživljat takšne dopuste
Mogoče bi najbolje opisal takole: Očitno sem nor, saj ko zaprem oči, zaživim v spominih z našega potepanja po parkih ZDA. 
Ubogi revež pa tisti ki me sreča in vpraša »Kako si se kaj imel?« Revež potem vsaj pol ure ne pride do besede. 
Poleg naravnih lepot, ki so se nam kazale v takšnem tempu, da nismo imeli časa razmišljati o težavah doma. Pravzaprav sploh pomislili nismo, da obstaja kaj izven našega časa in prostora ... 
Janko 

Greste z nami odkrivat najlepše parke ZDA?
Vabljeni, da se nam pridružite!

Prijavnica se nahaja spodaj (kliknite na puščico). 
Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se jo poskenira in pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami