Novice‎ > ‎

Potovanje po AVSTRALIJI je zagotovljeno!

objavljeno: 21. feb. 2014 05:41 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 21. feb. 2014 05:41 ]

Tole je pravi dopust
Skriti zakladi Avstralije

 
Potovanje je zagotovljeno - na voljo je še nekaj prostih mest.

Nepozabna tura. 
Vilma (iz naše ankete)

Gre že za naše peto potovanje v Avstralijo, avtor programa Uroš jo je odkrival ca 7 mesecev na štirih potovanjih. Za vas je izbral resnično vrhunce Avstralije (vidite vse glavne znamenitosti Sydney, Ayers rock z aborigini in eno od čudes sveta Great barrier reef; ko drugi potujejo domov pa se za nas potovanje šele začne z odkrivanjem najlepših predelov Kimberleya in Zahodne Avstralije - gre za prave skrite bisere - čaka vas prava ekspedicija v prirejenem tovornjaku).
 
Po besedah številnih popotnikov, ki so z nami prepotovali Avstralijo je bilo to njihovo najboljše potovanje doslej! 

Zakaj z nami v Avstralijo:

 • potovanje je pravi biser za vse prave popotnike in raziskovalce sveta
 • pogledamo eno najlepših mest sveta Sydney
 • se družimo z aborigini in odkrivamo njihove svete kraje Ayers Rock (Uluru) in Kata Tjuta
 • snorklamo oz. se potapljamo v Great Barrier reefu (enem od čudežov sveta)
 • raziskujemo odmaknjene predele Kimberleya (trekingi med kanjoni, kopanje v skritih tolmunih)
 • vidimo enega najlepših parkov sveta Karijini, gre za pravi skriti biser
 • kopamo se v kristalno čistem oceanu s kilometri peščenih plaž (Zahodna Avstralija)
 • opazujemo kite in snorklamo v Ningaloo reefu z mantami in morskimi psi
 • ker je to eden redkih krajev na svetu kjer lahko doživite stik z delfini (Monkey Mia)
 • ker boste navdušeni nad nenavadnimi peščenimi formacijami parka Pinnacles
 • ker nas ob večerih čaka odlična hrana, degustiranje vrhunskih avstralskih vin in opazovanje nešteto zvezd
 • ker je program tako bogat, da se boste težko odločili kje vam je bilo najboljše
 • ker imajo resnično vrhunsko izbiro najrazličnejših spominkov
 • ker so vse možne aktivnosti že v ceni
 • ker so za nami že tri uspešno izpeljana potovanja
 • ker je Avstralija država ki vam bo zlezla pod kožo, Avstralci pa že itak slovijo po svoji sproščenosti.

»Tura za raziskovalce po duši!«

Top 3 po izboru avtorja programa:
 1. treking po narodnem parku Karijini (kjer se počutiš kot prvi raziskovalec) 
 2. snorklanje v najlepšem akvariju na svetu (Great Barrier reef) 
 3. srečanje z aborigini (Ayers rock, igranje didgeriduja) 
Top 3 po izboru potnikov:
 1. taborni ogenj, večerje pod nešteto zvezdami in nazdravljanje z avstralskim vinom
 2. od mest Sydney, od narave pa Zahodna Avstralija (kopanje v čistem oceanu z lepimi plažami in opazovanje kitov)
 3. Trekingi v pravi divjini Kimberleya

Program:

Na začetku si bomo pogledali čudovito mesto Sydney, z vsemi glavnimi znamenitostmi (opera, Harbour bridge, Sydneyski zaliv, Darling Harbour...). Sledi let v center Avstralije, ogled gorovja Kata Tjuta (Olga's) s krajšim trekingom in sončni zahod s pogledom na znameniti Ayers rock (Uluru), sveti kraj Aboriginov. Premik do Cairnsa, kjer se seznanimo z aboriginsko kulturo (preizkusimo se v metu bumeranga ...). Potem se z večjo jadrnico zapeljemo na odkrivanje enega od čudes sveta Great Barrier reef, kjer se potopimo v neverjetni podvodni svet. Sledi premik na skrajni sever Avstralije, do mesta Darwin, ki slovi po svojem sproščenem življenju. Od tam naprej nas čaka vožnja s prirejenim tovornjakom vse do Pertha, glavnega mesta Zahodne Avstralije. Najprej spoznavamo tolmunčke in termitnjake narodnega parka Litchfield, potem pa odkrivamo skrivnostni Kimberley s svojimi skritimi biseri (El Questro, Zebedee hot springs). Eden od vrhuncev bo obisk narodnega parka Bungle Bungle (Purnululu), ki preseneča s svojimi nenavadnimi oblikami skal. Med vožnjo bomo občudovali orjaška drevesa baobabe in neskončna avstralska prostranstva vse do mesta Broome, kjer nas čaka peščena plaža Cable beach. Odkrivali bomo skrivnostni park Karijini (treking po odmaknjenih kanjonih, kopanje v prelepih naravnih tolmunih), kjer se bo v nas prebudil raziskovalni duh. V okolici Exmoutha nas čaka kristalno čisti ocean s kilometri peščenih plaž, kopanje in snorklanje v Ningaloo reefu (številne korale in ribe), v Coral bayu gremo na turo z ladjico iskat kite, mante, želve in morske pse, v Monkey Miji pa nas bodo pričakali delfini (v naravnem okolju). Za konec avstralske avanture obiščemo še posebne peščene formacije parka Pinnacles (puščava Nanbung) in stestiramo odlična avstralska vina. Čakajo nas zelo dolge vožnje, trekingi in težavni pogoji (vročina, muhe, prah, kampiranje, samostojno pripravljanje hrane). Za nagrado bomo odkrivali odmaknjene predele Avstralije in se počutili kot pravi raziskovalci. Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta.
 
Cena potovanja pri 27 dnevni turi: ca 5.270 eur pri 19 potnikih (vključuje praktično VSE stroške). Možno je organizirati tudi potovanje z 15 - 18 udeleženci (v tem primeru se cena podraži). Vsi, ki ste že potovali z nami imate 40 eur popusta. 

Cena vključuje:
 • povratno letalsko karto do Avstralije (Ljubljana – Sydney, Perth-Ljubljana) + trije notranji leti Sydney – Ayers Rock, Ayers Rock, Cairns – Darwin ca 1760 eur (dodatki za gorivo se ves čas spreminjajo in točna cena bo znana ko bomo skupina potrjena), 
 • stroški organizacije in slovenskega vodenja 500 eur (zaradi dolžine ture in velikih stroškov vodnika; gre za naše organizacijsko najtežje potovanje). Vsi ki ste že potovali z nami imate 40 eur popusta. 
 • ostali predvideni stroški so 3.010 eur in vključujejo:
 1. vse vstopnine (Sydney: ogled akvarija, Wildlife park z živalmi, monorail, Sydney tower - stolp, vožnja z ladjico po zalivu, ogled opere, Harbour bridge; Ayers rock: vstopnina za ogled; Cairns: tura Aboriginski center Tjapukai, celodnevni izlet z jadrnico na Great barrier reef; Coral bay: celodnevni izlet Ningaloo reef, snorklanje na reefu, kiti in plavanje z mantami; ogled delfinov v Monkey Mia, vstopnine v vse narodne parke, degustacija vin Perth...);
 2. vse namestitve (15x spanje v hostlih večinoma v sobah po 2-4 osebe le za nas, v odročnih predelih lahko tudi po 8, 8x kampiramo);
 3. najem luksuznega 27 sedežnega tovornjaka z panoramskimi okni in vso opremo za kampiranje (šotori, podloge, posode, mize, stoli …);
 4. avstralski voznik, ki je tudi vodnik
 5. gorivo;
 6. najem vozil rent a car Ayers rock z vsemi zavarovanji;
 7. hrana in pijača, ki se bo krila na licu mesta iz skupne blagajne;
 8. vsi transferji po programu; 
Cena ne vključuje le: Coris zavarovanja, nekaj obrokov v mestih (ko ne kuhamo), osebni izdatki (spominki), vize (20 eur, lahko si jo brezplačno uredite sami). 

PLAČILNI POGOJI: 500 EUR akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Pri tem potovanju se del stroškov plačuje na samem potovanju (iz tako imenovane skupne blagajne; denar pobiramo sproti), del pa pred potovanjem (predvidoma en mesec pred turo, ko je znano dokončno število udeležencev in vsi stroški depozitov katere moramo plačati za rezervacije namestitev in transportov). V primeru vaše odpovedi zaradi višje sile lahko akontacijo 500 eur vrnemo, vendar le ob pogoju, da niso že nastali kakršnikoli stroški povezani s potovanjem. Ko je potovanje potrjeno se plača letalksa karta. Ravno tako se pred odhodom poravna: stroške organizacije in vodenja 500 eur/osebo ter strošek zavarovanja Coris. 

Cene letalskih kart, storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse objavljene cene potovanja okvirne in spremenljive. 100% zagotavljamo le ceno, ki jo plačate za organizacijo in spremstvo. Letalsko karto bomo uredili takoj, ko bo potrjeno potovanje. Dokončna cena bo znana en mesec pred potovanjem, ko bo znano tudi končno število udeležencev. 

Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.

Fotogalerija iz naših potovanj po Avstraliji - avtor Uroš Ravbar Fajmut:

Avstralija by RAVBAR POTOVANJA

Predviden vodnik na turi:Miha Pirher, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com 

SPLOŠNE INFORMACIJE:

 • Kako potujemo? Letalo (trije daljši notranji leti Sydney – Ayers Rock, Ayers Rock – Cairns, Cairns - Darwin), od Darwina do Pertha se vozimo v prirejenem tovornjaku (ca 6500 km), kjer z nami potuje tudi lokalni šofer (ki je hkrati vodič). Z ladjo se vozimo v Sydneyu (po zalivu) in Ningaloo reefu, z jadrnico odkrivamo Great Barrier reef. Z rentanimi avti spoznavamo okolico Ayers rocka.
 • Nastanitev: 15x se spi v hostlih (večinoma v sobi 2-4 osebe, v odročnih predelih lahko tudi po 8), 8x pa se kampira (vso opremo razen spalne vreče nam zagotovijo od šotorov do podlog za spanje).
 • Hrana:  Prve dni bomo koristili lokalne restavracije (ali na ulici), ko bomo kampirali bodo dežurne ekipe pripravljale zajtrk, malico in večerjo. V prirejenem tovornjaku imamo vso opremo za kampiranje in kuhanje. Hrano in pijačo bomo sproti nabavljamo v  supermarketih.
 • Zahtevnost poti Čakajo nas dolge vožnje, vročina in trekingi, tura je primerna za utrjene popotnike. 
 • Število oseb: min 15 – maks. 22. 
 • Vreme: September oz. oktober je idealni čas za potovanje od Darwina do Pertha. Ta del Avstralije ima čisto drugačno klimo kot preostali del (mi potujemo v suhem obdobju). V Sydneyu in Perthu na južni strani pa nas čakajo pomladanske temperature.   
 • Zdravje: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti (razen kač in pajkov, vendar so piki le teh izredno redki). 
 • Varnost: Avstralija je varna država. Kriminala je zanemarljivo malo, domačini so nadvse gostoljubni in prijazni. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • Spominki: Avstralija ima krasne spominke (bumerangi, majice, glasbilo didjeridoo, aboriginske poslikave, plišaste koale in kenguruje). Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa ...) saj boste za spominke najverjetneje zapravili več kot računate.
 • Vizumi: Slovenci za Avstralijo potrebujemo vizo. Lahko se uredi elektronsko preko interneta (lahko jo uredite sami ali pa vam jo mi uredimo ob doplačilu 20 EUR).

Skriti zakladi Avstralije, program po dnevih, 27 ali 21 dni    

Sydney – Ayers rock (Uluru) – Cairns – Great Barrier reef - Darwin – Kimberley - Perth 

Sydney raziskujemo peš (in z ladjo na turi), v Ayers rocku najamemo več avtov oz. kombijev, od Darwina do Pertha pa potujemo v luksuznem prirejenem tovornjaku (sedeži so kot na avtobusu). 
Spi se v kampih oz. v youth hostlih (hotelih brez lokalne kategorizacije, ponavadi po 2 - 4 v sobi, v odročnih predelih lahko tudi po 8 v sobi), ki večinoma ne vključujejo zajtrkov. 
H – spanje v youth hostlu (z vključenim zajtrkom)
H* - spanje v youth hostlu (brez zajtrka) 
K – spanje v kampu (v šotoru) 

Program po dnevih: 
1. let do Sydneya, 
2. let do Sydneya, 
3. jutranji prihod v mestu in ogled mesta (Darling Harbour z akvarijem in Wildlife parkom, monorailom, Sydney tower, odkrivanje vzdušja tega lepega mesta ...), H*
4. celodnevni ogled Sydneya (opera, Harbour bridge, z ladjo po Sydneyskem zalivu ...), H*
5. let Sydney – Uluru, ogled gorovja Kata Tjuta (Olga's) ter Ayers rocka (Uluru), svetega kraja Aboriginov, krajši treking, H*
6. sončni vzhod s pogledom na Uluru, obisk aboriginskega muzeja, let do Cairnsa, H*
7. odkrivanje enega od čudes sveta Great barrier reefa (snorklanje), tura z jadrnico, H* 
8. obisk aboriginskega centra (met bumeranga, aboriginski običaji, igranje didgeriduja, plesi ...), večerni let v Darwin, H*  
9. prost dan v Darwinu, (krajši program: let iz Evrope v Darwin, kamor prispeš 9. dan), H* 
10. začetek ture s prirejenim tovornjakom, ogled narodnega parka Litchfield (termitnjaki, kopanje) vožnja do Edith falls (kampiranje), K
11. vožnja do Kununurre v Zahodni Avstraliji (mimo jezera Argyle), K 
12. odkrivanje Kimberleya: vožnja do kampa El Questro in treking po skritem kanjonu – točka x , K
13. kopanje v Zebedee Hot springs, vožnja do narodnega parka Bungle Bungle, odkrivanje čudovitega predela Echidna Chasm (kampiranje), K
14. odkrivanje narodnega parka Bungle Bungle, treking med zanimivimi skalami in kanjoni (Cathedral Gorge), vožnja do Fitzroy Crossing, (kampiranje), K
15. opcijsko možnost ture z ladjico po Geiki Gorge, sledi vožnja do mesta Broome, H
16. prost dan, kopanje na plaži Cable beach, spanje Broome, H
17. vožnja do posestva Indee station (kampiranje), K
18. stik z domačini na posestvu, vožnja in popoldansko odkrivanje narodnega parka Karijini (kampiranje), K
19. odkrivanje parka, trekingi po skrivnostnih kanjonih, kopanje v lepih naravnih tolmunih (odkrivanje točk x), kampiranje, K
20. vožnja mimo mesta Tom Price vse do zahodne obale, spanje v Exmouthu, H*
21. kopanje oz. snorklanje v kristalno čistem oceanu z lepimi plažami – točka x, spanje v Exmouthu, H*
22. krajša vožnja do majhnega kraja Coral bay (v bližini je 260 km dolg Ningaloo reef s številnimi koralami in ribami), tam gremo na daljšo turo z ladjico iskat kite, mante, želve ..., H* 
23. ogled stromatolitov (najstarejših organizmov na zemlji) in plaže majhnih školjk, spanje v Denhamu, H*
24. zjutraj obiščemo Monkey mio, kjer bomo pričakali delfine, vožnja do farme, kjer prespimo,  H*
25. ogled zanimivih peščenih formacij (Pinnacles) narodnega parka Nambung, vožnja do Pertha, prestolnice Zahodne Avstralije in možnost degustacije vin, H*
26. dopoldanski ogled Pertha, popoldan let domov,
27. prihod domov

Alternativa:
program brez Sydneya, Uluruja, Cairnsa, z začetkom programa 9. dan, ko se prileti v Darwin (skupaj traja potovanje 21 dni)

Nekaj anket potnikov iz naše ture po Avstraliji:

Potovanje po deželi “down under” si zasluži čisto 10.
Vesela, da sem lahko izpolnila svojo veliko željo - potovanje po Avstraliji in zadovoljna, da sem šla z vašo agencijo, ki mi je približala pravo, naravno Avstralijo, kot sem si jo želela spoznati. 
Brez odličnega vodiča Mihe, avstralskega šoferja in kuharja Steva ter seveda nas – popotnikov pa to potovanje ne bilo takšno kot je bilo –  čudovito in nepozabno.  Bili smo  “fajn” družba.
Prav tako pa s tako pestrim programom in načinom potovanja ne bi mogli bolje doživeti ta pravo,  naravno Avstralijo.  
Miha je pravi vodič za takšna potovanja.  Kot izkušen popotnik je znal z dobro organizacijo,  sproščenostjo, navdušenjem predstavit naravne lepote Avstralije in približat Avstralijo takšno kot je – naravno, raznoliko in razsežno. Skupaj s Stevom pa sta bila res odlična kombinacija, da je bilo naše potovanje še bolj doživeto. Na tem potovanju je težko našteti kaj mi je bilo najlepše. Toliko stvari je bilo, da bi lahko  kar naštevala in naštevala ... potapljanje v prečudovitem koralnem grebenu, 
trekingi v narodnih parkih in kopanje v tolmunih, skritih v kanjonih, ogled Ulura in Katja Tjuta,
opazovanje kitov in delfinke v naravnem okolju, plavanje z mantami, spanje pod zvezdami južne poloble  in prečudoviti sončni zahodi ...
Alenka

Ocena potovanja: 9 - Potovanje je dobro zasnovano in pripravljeno. 
Zelo zadovoljna z vodnikom. Ves čas je imel primerno kontrolo nad dogajanjem in dajal občutek varnosti oz. da je vse v zvezi s potovanjem v najboljšem redu. Potniki smo  lahko imeli resnično ‘možgane na paši’. Izredno pohvalno je tudi, da ima pravo mero za količino povedanih informacij.  
Na splošno pa je bilo veliko lepih stvari in dogodkov, po katerih bo potovanje skoraj zagotovo vsakemu iz skupine pustilo trajno dobre spomine. 
Andreja

Ocena potovanja: 10. 
Zelo zanimivo, pestro in avanturistično potovanje. 
Oba vodiča sta bila odlična.
Miha je opravil svoje delo zelo profesionalno in samozavestno. Podajanje informacij je bilo za moje pojme ravno pravšnje. Ni bil vsiljiv, tako da smo imeli čas zase, kar je meni pri tako dolgih potovanjih zelo pomembno.
Primož

Ocena potovanja: 10
Miha je super vodnik, umirjen, ampak zabaven, z živci iz titana. Vse je bilo organizirano brezhibno, s Stevom pa sta se zelo dobro dopolnjevala. 
Najlepše mi je bilo: ogled sydneyske opere z vajo sydneyskega orkestra, Uluru in Olgas, vožnja po drugi strani ceste, potapljanje na Velikem koralnem grebenu, Tunnel Creek (kamor smo šlo, ker nismo mogli v Bungle Bungle), kopanje v Zebedee Springs, lunin vzhod z mini tržnico in opazovanje sončnega zahoda v Broomu, trekingi v Karijiniju, kampiranje v Karijiniju, kjer nam je Steve spekel kruh, opazovanje kitov, ogled stromatolitov, Perth …
Super je bila tura s prirejenim tovornjakom, prav tako je bil super Steve, ki nam je res približal outback. Predvsem pa mi je všeč, da smo imeli priložnost spoznati ogromno avtohtonih rastlin in živali. 
Alenka 

V letu 2014 spet organiziramo potovanje v Avstralijo in komaj čakamo, da vas popeljemo v to čudovito državo.
Vabljeni, da se nam pridružite!

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami  
Comments