Novice‎ > ‎

Potovanje v INDIJO JE POTRJENO! Sprejemamo zadnje prijave - pohitite

objavljeno: 29. dec. 2013 03:05 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 29. dec. 2013 03:06 ]
Vrhunci INDIJE (Best of)
 • Termin:  27.1. - 10.2.2014 (15 dni)  oz. do 16.2.2014 (21 dni) 
 • Trajanje potovanja: 15 oz. 21 dni  
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 1.125 eur (15 dnevno potovanje) + let. karta (677 eur, dec 2013). Doplačilo za podaljšek na jugu 650 eur (21 dnevno potovanje).
POTOVANJE v terminu 27.1. - 16.2.2014 JE POTRJENO!

SPREJEMAMO ZADNJE PRIJAVE ZA POTOVANJE - pohitite s prijavo
Indija kar buhti od religije, kulture, zgodovine in pisanega življenja. Je mešanica različnih etničnih skupin, kjer vsaka s svojim jezikom, življenjskim slogom, religijo in miti pripomore h celovitosti indijske kulture. Težko si je predstavljati bolj neverjetno, raznoliko in mamljivo deželo, kot je Indija. To je edina dežela na planetu, kjer se vse, kar se je kdaj zgodilo v zgodovini, dogaja vsak dan pred vašimi očmi. Ta enormna podcelina, ta vrelec neukrotljivega iskanja in odkrivanja, je za vsakega radovednega popotnika enostavno nepogrešljiva izkušnja… 

Program je zelo bogat, tako da boste videli in tudi doživeli najlepše stvari Indije: od glavnega mesta Delhija, do pisanega Radžastana (mesta kot iz Tisoč in ene noči, kamelji safari v puščavi Thar, spanje pri domačinih …), fascinantnega Tadž Mahala, svetega Varanasija in Kalkute, do trekinga skozi zelene čajne plantaže, vožnjo z ladjico po kanalih Kerale in uživanja na morju na peščeni plaži pod kokosovimi palmami. 

Vaša vodnica Ksenija Čermelj je v Indiji praktično doma in jo odlično pozna. Vodi potovanja po vsem svetu – največ v Azijo, saj je tam preživela velik del svojega življenja od tega tudi tri leta v Indiji. Po Indiji je vodila že več kot 20 skupin. Zagotovimo vam lahko, da boste v njeni družbi resnično “doživeli” Indijo.

Cena: 1.125 EUR/pri številu 14 oseb (15 dnevno potovanje) + let. karta (677 eur, dec 2013)
Doplačilo za podaljšek na jugu: 650 EUR/pri številu min 10 oseb (21 dnevno potovanje).
Vsi, ki ste že potovali z nami imate 40 EUR popusta. 

Doplačilo 120 eur za manjšo skupino (10 – 13 potnikov) – pri 15 dnevnem potovanju

Sveto mesto Varanasi
Cena vključuje:
 • 9x spanje v hotelih v dvoposteljnih sobah, 4x nočitev na vlaku (na ležalniku), 1x nočitev v šotoru na kameljem safariju, v drugem delu potovanja pa se 3x spi v hotelu (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na ladjici (dvoposteljne sobe) in 2x v bungalovu (dvoposteljne sobe).
 • vse nočitve z zajtrkom, 
 • polni penzion na kameljem safariju in na ladjici v Kerali, 
 • prevoze po programu z najetim privatnim klimatiziranim vozilom (avtobus/kombi), vse prevoze z vlaki,
 • notranji let Kalkuta - Madurai z vsemi taksami (v drugem delu),
 • vse oglede in vstopnine po programu,
 • lokalnega angleško govorečega vodnika,
 • slovenskega vodnika/co z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.  
Cena ne vključuje: dodatne hrane in pijače (zajtrki so v ceni in tudi polni penzion na safariju in na ladjici v Kerali), napitnin, osebnih izdatkov (spominki), Coris zavarovanja, indijskega vizuma (lahko si ga uredite sami ali pa vam ga ob doplačilu 60 eur uredimo mi), prevoza na/iz letališča (če ne bo let iz Ljubljane).

Ob prijavi se vplača 200 eur akontacije in izpolni prijavnico in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije Manager najkasneje en mesec pred odhodom. Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive. 

Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org

VRHUNCI INDIJE, program po dnevih
15 ali 21 dni  
Delhi – Jaisalmer – Kamelji safari – Jodhpur – Ranakpur – Udaipur – Jaipur - Agra – Varanasi – Kalkuta – Munnar – Kochin – Backwaters – Keralske plaže
Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja  

1. DAN: LET proti DELHIJU (obroki na letalu) 

2. DAN: DELHI – nočni vlak v JAISALMER: Zjutraj prihod v Delhi in ogled glavnih znamenitosti prestolnice Indije (največji minaret sveta Qutab Minar, India gate, parlament …). V starem delu Delhija si privoščimo vožnjo z rikšo in srečamo se s pravo Indijo ... Zvečer se vkrcamo na indijski vlak, ki nas popelje do puščavskega Jaisalmerja. Potovanje z indijski vlaki je svojevrstno in za marsikoga nepozabno doživetje. Nočitev na nočnem vlaku.

3. DAN JAISALMER: Dopoldanski prihod v puščavsko t.i. »zlato« mesto Jaisalmer. S svojimi prepletenimi ulicami, dvojnim obzidjem in peščeno trdnjavo, nas spominja na čase iz Tisoč in ene noči. Obisk lokalnega marketa. Nočitev v hotelu v Jaisalmerju.

4. DAN JAISALMER – KAMELJI SAFARI: Vožnja iz puščavskega mesta Jaisalmer do pravljične puščavske pokrajine, kjer se nahajajo vasice. Eden od vrhuncev potovanja bo kamelji safari z ogledom majhnih puščavskih vasic, srečevanjem domačinov in piknikom na poti. Namestimo se v vasi pri domačinih in uživamo v indijski kulturi, glasbi in hrani. Nočitev v šotorih. (Z, K, V)

5. DAN PUŠČAVA – JODHPUR: Zjutraj si privoščimo še jutranji kamelji safari, nato pa zapustimo puščavo in vasice za seboj ter se zapeljemo do Jodhpurja. Obiščemo trdnjavo z obzidjem, se sprehodimo po t.i. »modrem« mestu in se izgubljamo v vrvežu na bazarjih v mestu. Nočitev v hotelu v Jodhpurju. (Z)

6. DAN JODHPUR – RANAKPUR: Zapustimo »modro mesto«. Na poti se ustavimo v odmaknjenih in tradicionalnih vasicah različnih kast in etničnih skupin s pisanimi oblačili. Ogledamo si prefinjen džainistični tempelj, ki predstavlja biser indijske arhitekture. Nočitev v hotelu v Ranakpurju. (Z)

7. dan RANAKPUR – UDAIPUR: Le nekaj ur nas loči od Udaipurja, mesta na vodi, ki je včasih poimenovan kot »indijske Benetke«. Proti večeru se zapeljemo z ladjico po jezeru in se seznanimo z umetnostjo risanja miniatur ter si ogledamo radžastanske plese. Nočitev v hotelu v Udaipurju.(Z)

Čudoviti Jaipur - s palačo vetrov
8. DAN: UDAIPUR - nočni valk v JAIPUR: Mesto dodobra raziščemo, občudujemo najlepše templje ter si ogledamo najbolje ohranjeno palačo. Prosto popoldne lahko izkoristimo za nakupe. Zvečer pa se še zadnjič vkrcamo na vlak, ki nas popelje do Jaipurja. Nočitev na nočnem vlaku. (Z)

9. DAN: JAIPUR – NACIONALNI PARK BHARATPUR: V Jaipurju si ogledamo palačo vetrov, astronomski observatorij, nekdanjo rezidenco Amber in številne bazarje z lokalno obrtjo. Popoldne pa se se zapeljemo do nacionalnega parka Bharatpur, kjer prenočimo. Nočitev v hotelu oz. bungalovih v nacionalnem parku 

10. DAN: NACIONALNI PARK - AGRA: V nacionalnem parku Keoladeo opazujemo ptice in ostale živalske vrste. Popoldan se zapeljemo do Fatehpur Sikrija (ogled) nekdanje prestolnice Mogulske dinastije. Naš cilj pa je Agra, krasi ga krasi sedmo čudo sveta – Tadž Mahal. Nočitev v hotelu v Agri. (Z)

Tadž Mahal - eno od čudes sveta
11. DAN: ARGA - nočni vlak v VARANASI: Privoščimo si ogled veličastnega Tadž Mahala, zelo zanimive trdnjave Agra Fort in ostalih znamenitosti v Agri. Zvečer se vkrcamo na indijski vlak, ki nas popelje do svetega Varanasija. Nočitev na nočnem vlaku. (Z)

12. DAN: VARANASI: Jutranji prihod v Varanasi, ki velja za enega izmed sedmih najsvetejših hindujskih krajev, kamor hodijo hindujci molit, meditirat in umirat. Po počitku se z rikšami zapeljemo do mesta, kjer se bomo sprehodili po kopalnih ploščadih. Vsekakor nekaj posebnega bo večerni obred posvečen reki Ganges. Nočitev v hotelu v Varanasiju 

13. DAN:  VARANASI – nočni vlak v KALKUTO: Ob jutranjem svitu se z ladjico popeljemo po reki Ganges in opazujemo vsakdanje življenje in jutranjo molitev, duhovnike, pralce perila, svete može, berače, romarje, svete krave … Popoldne se zapeljemo do bližnjega Sarnatha, kjer je Buda prvič spregovoril svojim petim učencem in kjer se danes nahaja stupa in budistični templji.  Zvečer se ponovno vkrcamo na vlak, tokrat nas popelje proti Kalkuti. Nočitev na nočnem vlaku (Z)

14. DAN: KALKUTA: Po prihodu se namestimo v hotelu. Nato si pa ogledamo glavne znamenitosti mesta: Kalijev tempelj, dom Matere Tereze, most/reko Hoogley s tržnico rož ter britansko zapuščino... Nekaj časa bo ostalo še za nakupe in zadnjo skupno večerno druženje. Nočitev v Kalkuti 
Čudovite plantaže čaja
15.DAN: KALKUTA–MADURAI-MUNNAR: 
Transfer na letališče in polet proti Sloveniji za potnike, ki zaključijo potovanje. 
Za ostale pa jutranji polet do južno indijskega mesta Madurai, ki je znan po svojih barvitih templjih značilnih za južno Indijo. Po ogledu se iz Maduraja zapeljemo preko čudovite in zelene pokrajine čajnih nasadov, nasadov banan, kardamona,  kokosovih palm … vse dokler ne prispemo v Munnar v večernih urah. Nočitev v hotelu v Munnarju.(Z)

16. DAN: MUNNAR: Današnji dan bo namenjen raziskovanju okolice, ki je znana po indijskem čaju. Privoščili si bomo več urni sprehod med plantažami čaja ter uživali po mamljivi okolici, ki kar jemlje dih. Vsekakor se bodo cimet, kardamom, sandalovina in čaji znašli v našem kovčku. Nočitev v hotelu v Munnarju. (Z)   
Odkrivanje Backwaters rečnih kanalov z ladjico

17. DAN: MUNNAR – KOCHIN: Kerala je znana kot zelena dežela kokosovih palm, rodovitnih polj in številnih cerkvic. Zapeljemo se do Kochina, ki še danes velja za eno od najbolj medkulturnih mest v Indiji, kjer najdemo pripadnike kristjanov, muslimanov, judov, sikhov, džainistov, hindujcev ... Izgubljamo se po mestnem starem jedru, si ogledamo cerkve, sinagoge in uživamo na čudoviti začimbni tržnici v židovski četrti. Po želji si lahko privoščimo tudi ayurvedsko masažo. Zvečer si ogledamo ples kathakali, ki je eden od najzanimivejših južnoindijskih plesov in temelji na epih Ramajane in Mahabharate ter tempeljskih ritualov. Nočitev v hotelu v Kochinu.(Z) 

18. DAN: KOCHIN – BACKWATERS: Današnji dan je namenjen odkrivanju in spoznavanju ene največjih znamenitosti južne Indije, rečnih kanalov, bolj znanih pod imenom Backwaters. Gre za svetovno znamenitost, kjer se v dolžini več kot 900 kilometrov spletajo rečni kanali, ki so ponekod široki le nekaj metrov, spet drugje pa tudi preko sto metrov. Vkrcamo se na lokalno keralsko ladjo in plujemo po pajčevini rečnih kanalov in se prepuščamo idili tradicionalnega življenja in okoliškega dogajanja. Izgubljamo se v različnih odtenkih zelenja, keralske cerkvice bežijo mimo nas. Kar mrgoli malih trajektov, ribiških čolnov in vodnih taksijev. Nočitev na ladjici.(Z, K, V)

Greste z nami v Indijo?
19. DAN: BACKWATERS - PLAŽA:  Zapeljemo se do Kovalama, ene najlepših peščenih plaž južne Indije, ki jih krasijo kokosove palme in prijetno morje. Uživanje na plaži. Spanje v bungalovu oz. hotelu (Z)

20. DAN: PLAŽA: Prost dan za kopanje na peščeni plaži, ajurvedsko masažo, sprehode ... Spanje v bungalovu oz. hotelu (Z)

21. DAN: PLAŽA – TRIVANDRUM - let proti domu: Jutranji transfer na letališče v Trivandrum od koder poletimo proti domu. 


Fotogalerija slik iz Indije (Uroš Ravbar, Ksenija in internet):

Vrhunci Indije ‎(BEST OF)‎ Ravbar Potovanja


VODNIK NA TURI: Ksenija Čermelj, gsm 031-684 651 (Uroš), e-mail uros.ravbar@gmail.com
Vodnica Ksenija Indijo odlično pozna (poleg tega da je tam živela je več kot 20x že vodila potnike v Indijo) in vam bo z veseljem odkrila številne skrivnosti dežele.

SPLOŠNE INFORMACIJE
 • KAKO POTUJEMO? Po Indiji bomo potovali z privatnim klimatiziranim avtobusom (kombijem), nekajkrat z vlaki, po Kerali bomo pluli s posebno ladjico med rečnim kanali. 
 • NASTANITEV: 9x spanje v hotelih v dvoposteljnih sobah, 4x nočitev na vlaku (na ležalniku), 1x nočitev v šotoru na kameljem safariju, v drugem delu potovanja pa se 3x spi v hotelu (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na ladjici (dvoposteljne sobe) in 2x v bungalovu (dvoposteljne sobe).
 • HRANA: Je dobra in pestra ter pekoča. Ogromno je riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti piščanca, kozje meso in jagnjetino. Sadje se priporoča predvsem tisto, ki se da olupiti (banane, pomaranče ipd). Hrana je svojevrstno doživetje dežele!  
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice.
 • ŠTEVILO OSEB: min 10 – maks 20
 • VREME: Konec januarja je zelo primeren čas za obisk Indije. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah. 
 • VARNOST: Indija je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča. Seveda pa moramo upoštevati navodila in pravila pri oblačenju in obnašanju, ki so nekoliko drugačna od naših.
 • SPOMINKI: Indija ima precej lepih spominkov.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Indije potrebujemo vizum. Uredite si ga lahko sami na Indijski ambasadi v Ljubljani (http://www.indianembassy.si/si/) ali pa vam ga za doplačilo 60 eur uredimo mi. V tem primeru nam javite in poslali vam bomo vsa potrebna navodila in obrazce, ki jih morate izpolniti za oddajo vloge za pridobitev vizuma.

Nekaj komentarjev naših potnikov iz prejšnjega potovanja po Indiji (vodila je Ksenija, ki bo vodnica tudi na vašem potovanju):

Ocena potovanja: 9. 
Bilo je super. Program je bil v okviru mojih pričakovanj. Če bi hotela drugačno potovanje, ne bi izbrala programa doživeta Indija. Bivanje v hotelih 5 * me ne zanima. Res smo lahko videli kaj je življenje v Indiji. Lahko bi imeli bolj udoben avtobus. 
Meni je bila Ksenija super. Zelo veliko je vedela povedati o Indiji, o kulturi, zgodovini, življenju. Znašla se je tudi v indijskem okolju. Vsa čas, da nas je znala v vsej tej množici obvladovati in nas obdržati skupaj. Tudi lokalni vodič je lepo skrbel za nas.
Všeč mi je bilo, da smo se družili z domačini, da smo obiskovali domačine v vasih in da smo spoznali kaj je dejanska Indija. Za določene zadeve sploh nisem vedela, da so še možne v realnem življenju.
Andreja 

Ocena potovanja: 9 
Potovanje mi je bilo pisano na kožo. Moj stil!
Kako ste zadovoljni z vodnico? 10
Najlepše je bila dinamika, slikovitost, drugačnost ....
Jože

Ocena potovanja: 9
Bilo je lepo in doživeto vendar tudi naporno.
Ksenja je pokazala, da res pozna Indijo in nam je prenesla svoje izkušnje in znanje. Bil sem zelo zadovoljen z vodnico.
Branko 

Ksenija hvala za vse. Tvoje izkušnje in znanje so nam vsem razširili obzorje in dojemanje Indije take kot je.

Sama sem bila s potovanjem v celoti zadovoljna; vsak dan se odpirajo novi trenutki spominov in vedno lepši so. 
Metka

Na podlagi našega prejšnjega potovanja po Indiji smo izboljšali program.
Vabljeni, da se nam pridružite pri odkrivanju vrhuncev Indije.

INFO in PRIJAVE: Uroš Ravbar, gsm 031-684 651, e-mail: uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami