Novice‎ > ‎

Potovanje v Novo Zelandijo in Fidži - prenovljen program

objavljeno: 6. sep. 2013 01:11 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 6. sep. 2013 01:13 ]

Magična Nova Zelandija z avti  


Najeli bomo večje avtomobile in aktivno odkrivali vse glavne znamenitosti čudovite Nove Zelandije, ki jo štejejo za eno najlepših držav sveta. V Novi Zelandiji smo bili že petkrat in za vas smo izbrali resnično najlepše stvari, ki jih dežela ponuja. Avtor programa pravi: "Če bi kje živel izven Slovenije bi v Novi Zelandiji!"

Minilo je že kar nekaj dni, vendar misli še vedno uhajajo na prečudovito potovanje po Novi Zelandiji. Z možem se nikakor ne moreva spraviti, da bi počela kaj konkretnega, saj sva še vedno malce omotična od vseh lepot. Razvila sem slike iz potovanja, katere so prečudovite in jih imam kar na mizi, da jih lahko večkrat pogledam. Moja ocena je skratka super in od vseh dosedanjih potovanjih je bilo to eno najlepših.
Tončka

PROGRAM: 
Začnemo z ogledom Aucklanda (mesta jadrnic), največjega mesta Nove Zelandije z zanimivim muzejem in razgledom iz najvišjega stolpa na južni polobli. Sledi obisk jame Waitomo, kjer živijo posebni svetleči črvi in raziskovanje maorske kulture v Rotorui (njihovi plesi in običaji). V Rotorui bomo odkrivali tudi geotermalne vrelce in gejzire, vsak pa bo prišel na svoj račun pri številnih opcijskih aktivnostih (kolesarjenje, rafting ...). Sledi obisk narodnega parka Tongariro z najlepšim enodnevnim trekingom v deželi po predelih, kjer so snemali Gospodarja prstanov. V Wellingtonu, glavnem mestu, si pogledamo botanični vrt in se zapeljemo z ladjo preko zanimivega Cookovega preliva na Južni otok. Najprej degustiramo odlična novozelandska vina, v Kaikuri izsledimo tjulne in kite, potem pa se prestavimo na farmo, kjer spoznamo kako živijo domačini. Sledi vožnja po panoramskih cestah s pogledi na jezeri Tekapo in Pukaki vse do najvišje gore Nove Zelandije, Mt. Cook, kjer nas čaka lažji treking. Sledila bo tura do znamenitega zaliva Milford Sound (za njih eno od osmih čudes sveta), ki ga odkrivamo z ladjo in mesto Queenstown, ki slovi kot adrenalinska prestolnica sveta (bungee jumping, vožnja s posebnim gliserjem po reki Shotover,...). Sledi panoramska vožnja mimo Cadrone in simpatične Wanake (ogled hiše iluzij), preko prelaza Haast z deževnim gozdom do zahodne obale, kjer se pobližje spoznamo z ledenikoma Fox in Franc Jožef. Za konec pa še vožnja po zanimivi pokrajini kjer poteka znamenita železniška proga TranzAlpine vse do Christchurcha, od koder letimo domov (oz. možnost podaljšanja na Fidži). 
Program priporočamo tistim, ki si želijo popotniškega načina odkrivanja sveta. 

CENA: 2.060 EUR + letalska karta (september 2013 – 1220 EUR)
Cena je narejena pri 14 osebah, doplačilo za manjšo skupino (11 – 13 oseb) 140 EUR/osebo.
40 EUR popusta za vse, ki ste že potovali z nami.

V ceno je vključeno:
 • vse namestitve v hotelih oz. motelih v dvoposteljnih sobah (1x se spi na farmi kjer imamo polpenzion, 2x v parku Tongariro - 4 osebe v enem apartmaju), 
 • rent a car (večji enoprostorni avto npr. Toyota Previa),
 • zavarovanje za rent a car,
 • prevoz avtov in potnikov z ladjo iz Severnega na Južni otok (Wellington – Picton),
 • vstopnine v Sky tower (stolp), Auckland muzej, Waitomo jame, Te Puia maorski center z ogledom termalno vulkanske doline,Wai o tapu – geotermalnega področja, vožnja z tramom, degustacija vin Blenheim, ogled filma Shadowland, hiša iluzij v Wanaki in tura z ladjico po Milford Soundu, 
 • strokovno vodenje s slovenskih vodnikom,
 • organizacijo potovanja,
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov s prezentacijo.
V ceno ni vključeno: eventuelni prevoz na letališče, zavarovanje Coris, osebni stroški, pijača in hrana (razen na farmi), gorivo, opcijske aktivnosti (maorski večer Mitai, ogled kitov, Shotover jet, Rotorua ...), izstopna taksa (če bo potrebna).  

S plačano akontacijo 200 EUR si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa se plača najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (namestitev, prevozov, menjalni tečaji) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. 
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.

Za minimalno 2 osebi kadarkoli organiziramo potovanje v Novo Zelandijo, kjer imamo kvalitetnega lokalnega partnerja.
Namestitve in program v tem primeru prilagodimo vašim željam. V tem primeru vam pripravimo potovalni načrt, naredimo vse rezervacije in vas ob prihodu v Novo Zelandijo pričaka predstavnik naše partnerske agencije z vsemi vaucherji oz. potrebnimi dokumenti in navodili za potovanje.

Fotogalerija iz ture po Novi Zelandiji:  

NOVA ZELANDIJA by Ravbar Potovanja

Zanimam se za potovanje:

Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com da vam pošljemo podroben program, s planom po dnevih in javimo kdaj bo predstavitev potovanja.

Splošne info:

 • Kako potujemo? Nova Zelandijo bomo raziskovali z večjimi najetimi avtomobili.
 • Nastanitev:  spanje v hotelih oz. motelih v dvoposteljnih sobah, 1x na farmi z vključenim pol penzionom, 2x spanje v apartmaju 
 • Hrana: Poskusili bomo številno lokalno hrano.
 • Zahtevnost poti: Tura ni zahtevna in je primerna za kogarkoli. Trekinge bomo prilagodili vašim zmožnostim.
 • Število oseb: min 11 – max 19 
 • Vreme: Februarja in marca je v Novi Zelandiji konec poletja. Lahko bomo imeli krasno vreme, hkrati pa Nova Zelandija preko celega leta slovi po svoji nepredvidljivosti. Pričakujemo temperature od 15 do 28 stopinj.
 • Zdravje: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti.  
 • Varnost: Nova Zelandija je varna država. Kriminala je zanemarljivo malo, domačini so nadvse gostoljubni in prijazni. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • Spominki: Nova Zelandija ima krasne spominke iz lesa (maorske rezbarije) in zelenega žada. Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa).
 • Vizum: Slovenci za obisk države ne potrebujemo vize.
Specifika potovanja je, da sami vozimo rentane avtomobile (prevozimo ca 3800 km). Vodnik vsak dan sproti razloži, kako bo pot potekala, vsak avto pa bomo opremili z ustrezno navigacijo (mape, walkie talkie ...). Enkrat se spi na farmi, kjer se bomo razdelili, tako da bomo spali na različnih farmah v manjših skupinah (garantiramo pristen stik z domačini!). 

Možnost 8 dnevnega podaljšanja na Fidži (tropski raj) – trajanje se lahko prilagodi vašim željam 

V tropskem paradižu boste lahko preživeli zadnji del potovanja. Med snorklanjem v Pacifiku in kopanjem na lepih plažah boste prestavili na »Fidži time« in ob družbi gostoljubnih domačinov pozabili na vse probleme. Spoznali boste tradicionalno življenje, sodelovali v številnim aktivnostim na plaži in pozabili na mobitele in ure. Aktivno boste lahko odkrivali otočja Mamamucas (z jadrnico) kjer so snemali film Brodolomec (Tom Hanks) in Yasawas kjer so snemali film Modra laguna (Brooke Shields). 

Doplačilo (8 dni podaljšanja): 870 eur/osebo pri 5-8 potnikih oz. 945 eur/osebo pri 2-4 potnikih

Cena vključuje:
- spanje v dvoposteljnih sobah v hotelu (2x v Smugglers Cove) oz. tipičnih hiškah/bungalovih – po 2 osebi v hiški (2x Beachcomber, 3x Nacula), 
- vso hrano (polni penzion), razen 2 kosil in ene večerje,
- vse transferje in prevoze (od/na letališče, v pristanišče, z ladjo ...),
- dobrodošlico ob prihodu na Fidži,
- zaključno večerjo a la carte v Bounty restavraciji v Nadiju,
- številne aktivnosti (ki jih nudijo resorti kjer boste spali; npr snorklanje, večerni program, odbojko ...).
 
Cena ne vključuje: opcijski izlet Mamamucas z jadrnico (98 eur), najem čolna za izlete po Yasawas (Modra laguna, obisk vasi ...), 2x kosilo in 1x večerja, pijače, eventuelnega dodatnega stroška glede let. povezav Nova Zelandija - Fidži, dodatnih aktivnosti. 

Rajski Fidži, okvirni program po dnevih 
Nadi – Beachcomber – Nacula (Yasawas) – Nadi

Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja
1 dan let iz Christchurcha do Nadija, tradicionalni sprejem na Fidžiju in transfer do Smugglers Cove resorta,
2 dan prevoz do marine Denarau in ladja do otoka Beachcomber, prost dan za uživanje na otoku, Z, K, V
3 dan opcijska tura z jadrnico do otočja Mamamucas (do plaže iz Brodolomca) z obiskom lokalne vasi in snorklanjem ali pa boste uživali na otoku Beachcomber - številne aktivnosti na otoku, kjer se ves čas kaj dogaja (snorklanje, vodne aktivnosti, peščena plaža, večerni program), Z, K, V
4 dan vožnja z ladjo do otoka Nacula (Yasavas) kjer boste imeli zase eno najlepših plaž Fidžiju; preklopili boste na »FIJI TIME« in uživali v pravem raju, Z, V 
5 dan opcijski izlet s čolnom do plaže kjer so snemali film Plava laguna z Brooke Shields oz. uživanje na plaži, Z, K, V
6 dan »Life is a beach«, možnost obiska tipične vasi kjer se boste družili z domačini, uživanje na peščeni plaži in dodatnih aktivnostih resorta, Z, K, V
7 dan dopoldan še zadnje kopanje, opoldan vožnja s čolnom do ladje in transfer s panoramsko vožnjo med otoki Yasawas vse do marine Denarau, prevoz do Smugglers cove resorta v Nadiju, zvečer prevoz na večerjo in a la carte zaključna večerja, Z, V
8 dan prevoz na letališče in let proti Sloveniji, 
9 dan prihod domov

SPLOŠNE INFO
KAKO POTUJEMO? Fidži boste odkrivali z lokalnimi prevozi in ladjami (jadrnico). 
NASTANITEV:  spanje v tipičnih hiškah/bungalovih v dvoposteljnih sobah, v Nadiju v popotniškem hotelu (v dvoposteljnih sobah).   
VREME: Fidži pa nas bo pričakal s tropsko klimo in visokimi temperaturami (in toplim morjem). 
ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti.  
VIZUM: Slovenci za obisk Fidžija ne potrebujemo vize.

Fotogalerija - Fidži by Uroš Ravbar 

Potovanje FIDŽI Ravbar Potovanja

 

Tura po Novi Zelandiji in Fidžiju - komentarji potnikov:

Minilo je že kar nekaj dni, vendar misli še vedno uhajajo na prečudovito potovanje. Z možem se nikakor ne moreva spraviti, da bi počela kaj konkretnega, saj sva še vedno malce omotična od vseh lepot. Razvila sem slike iz potovanja, katere so prečudovite in jih imam kar na mizi, da jih lahko večkrat pogledam. Moja ocena je skratka super in od vseh dosedanjih potovanjih je bilo to eno najlepših. Tončka 

Slike pa take, da te sigurno prepričajo, da smo bili čisti uživači. Seveda ko smo po nekaj dneh ugotovili, da imamo blazno srečo z vremenom in nam je dež prizanašal skoraj do konca, je bila ta pot kot jesenska iluzija. Barvita, topla, mirna skoraj neokrnjena narava, ki nam je prinašala notranji mir in hkrati nemir, saj smo se nekako zavedali da bo tega čudovitega popotovanja enkrat konec. Pa vendar telo in duša sta užila vsak trenutek tako Nove Zelandije kot Fiji - ja. Skratka da zaključim, super tura, krasno vreme, krasna družba, hudičevo dober vodič in še grem s tabo.Lep dan. Se kmalu vidimo. Janez 

Moram priznat, da me je "Fiji time" držal še cel teden po prihodu domov. Komentar ture! Ekipa večinoma v redu, vodič pa nad pričakovanji. Dobra organiziranost, vodenje, motiviranje skupine (zlasti pri odbojki), spontane ideje (bowling..), pa še kaj bi se našlo. Program je bil dobro zamišljen, saj smo dejansko videli vse, kar se je videti dalo. Severni otok me je precej navdušil, vendar me je južni še bolj. Čudovita pokrajina, ki mi je pisana na kožo (jezera, gore, ledeniki , fjordi..) je popolnoma žarela v svojih jesenskih barvah. Med samimi premiki z avtomobili bi se lahko še sto krat več ustavili, ker enostavno vsak delček pokrajine si je zaslužil precej pozornosti. Za moj okus bi pri trekingih v NZ dodal malo več avanture (daljši in malo bolj zahtevnejši trekingi ), seveda pa je to v veliki meri precej odvisno od vremena in skupine. Za Fidži bi komentiral le z eno besedo: Fantastično! Tle ni kaj dodat. Če lahko turo ocenim med 1 in 10, bi ocenil z 9. Bilo je dobro, vendar nikoli ni tako dobro, da ne bi moglo biti še boljše. Mitja

Greste z nami v Novo Zelandijo oz. Fidži?

RAVBAR potovanja - Odkrivajte svet z nami 
Comments