Novice‎ > ‎

Potovanje VRHUNCI INDONEZIJE s kar 5 otoki za prvomajske praznike 2016

objavljeno: 22. nov. 2015 10:31 avtor: Ravbar org
Druženje z orangutani
Vrhunci Indonezije 
z otoki Sumatra, Java, Bali, Flores, Rinca/Komodo 
Za zaključene skupine oz. individualne potnike lahko kadarkoli organiziramo. 
 
Indonezija je nekaj posebnega. Z več kot 17000 otoki posejanimi na dolžini več 5000 kilometrov, s svojo bogato kulturo, več kot 300 različnimi narodi in prekrasno naravo. Malo je držav, kjer še dandanes živijo ljudje z nasmehom na obrazu in se z veseljem pustijo slikati. Indonezija je država v katero se boste z lahkoto zaljubili in vaš prvi obisk najverjetneje ne bo zadnji. 


Na vašem potovanju boste videli in doživeli ogromno:
 od neturistične Sumatre (kjer se boste družili z orangutani in trekali po džungli v narodnem parku Leuser), do Jave (kjer na vas čakajo Unescovi biseri hindujski Prambanan in budistični Borobudur, pa nepozabna vulkana Bromo in neturistični Ijen), Balija (s svojimi delfini v Lovini, Unescovimi riževimi terasami in čudovitimi templji ter svojo posebno kulturo), pa neturistični Flores (s svojimi jezeri Kelimutu, tradicionalnimi bivališči in plemeni), ter otok Rinca z narodnim parkom Komodo (kjer boste uživali ob krasnem snorklanju in pogledi na miniatarne dinozavre – skoraj 3 metrske komodoške varane).

Indonezija je polna energije in življenja in smo prepričani, da se vas bo globoko dotaknila. Na našem programu pa vidite resnično »Best of« kar je možno videti v 19 dneh potovanja. Potovanje je namenjeno popotnikom po duši.  

PROGRAM PO DNEVIH:
H – od preizkušenih popotniških hotelov do hotelov 3 zvezdic v dvoposteljnih sobah
Z – zajtrk, K- kosilo, V – večerja

1. dan:  LET PROTI INDONEZIJI iz Ljubljane oz. bližnjih letališč (v tem primeru bo prevoz urejen); obroki na letalu 

2. dan: predviden je večerni prihod na SUMATRO (Medan), ki je eden redkih krajev na svetu, kjer se lahko vidi orangutane, transfer do hotela, spanje Medan (H)

3. dan: MEDAN - TREKING V NARODNEM PARKU LEUSER (Z, K, V)
Zgodaj zjutraj vožnja do Bukit Lawanga in začetek trekinga. Vmes boste prečili reko s tradicionalnim kanujem in hodili po džungli dokler ne boste prišli do orangutanov (v času njihovega hranjenja). Sledi nepozabno druženje z orangutani in treking po narodnem parku Leiser, kjer boste odkrivali raznoliko floro in favno, uživali v poslušanju ptic in lahko videli tudi zanimive gibone (Siamang black gibbon). Spali boste v naravi v šotoru ali zavetišču. Za vse obroke (in potrebno opremo za spanje razen spalne vreče) bo poskrbelo lokalno osebje.   

Fascinanten tempeljski kompleks Prambanan
4. dan: NARODNI PARK LEUSER - BUKIT LAWANG - MEDAN (Z, K)
Po zajtrku vas čaka še nekaj hoje po parku in uživanje v lepi naravi ter raziskovanje deževnega tropskega gozda in vseh živali, ki živijo v tem naravnem okolju. Sredi dneva se vrnemo v Bukit Lawang, kjer nas pričaka kosilo in popoldan naprej do Medana. Spanje Medan (H) 

5. dan: MEDAN – YOGYAKARTA (JAVA) (Z)
Jutranji let na otok Javo do kulturne prestolnice države, Yogyakarte. Najprej si pogledamo eno največjih znamenitosti države - fascinanten hindujski tempelj Prambanan (Unesco). Gre za največji skupek hindujskih templjev v Indoneziji posvečenim Brahmi, Višnuju in Šivi. Največji tempelj je visok kar 47 metrov (po templjih so vklesane številne podobe iz Ramayame). Po ogledu sledi vožnja do centra Yogyakarte in ogled Kratona, sultanove palače (sultan ima še danes izredno velik vpliv). Videli boste bogato sprejemnico, muzej in razstavljene inštrumente, ki služijo za igranje orkestra gamelan (Kraton je odprt le do 14.00 ure). Malo naprej si boste pogledali še Taman Sari – vodni grad, ki je služil kot vrt za zabavo za prvega sultana. Tam prodajajo tudi batik (posebne slike in tekstil po čemer slovi Java) po nižjih cenah saj na ozemlju sultana, zaradi njegove pomembne vloge v zgodovini ni potrebno plačati davkov. Sledi ca 1,5 urna vožnja do Borobudurja. Na poti se ustavimo še pri Candi Mendut templju, ki spada pod tempelj Borobudur samo da je ta del še starejši (tempelj je zelo slikovit zaradi ogromnega drevesa, ki leži tik ob njem). Tik ob templju je tudi budistični samostan. Sledi spanje v Borobudurju (H)

6. dan: VZHOD z ogledom BOROBUDURJA, TURA PO OKOLICI IN VRNITEV V YOGYAKARTO (Z)
Najprej nas čaka ogled največje znamenitost Indonezije - Unescov Borobudur, ki je največji budistični tempelj na svetu (iz 9. stoletja) zgrajen v obliki mandale. Vsebuje 6 nadstropij in je dekoriran z 2672 reliefi in 504 kipi Bud. Zgornji del je najbolj fotogeničen s 72 stupami v katerih se nahaja Budin kip. Dan bomo začeli zgodaj saj se bo šlo čakat sončni vzhod na vrh Borobudurja, ki šteje po National Geographicu med stvari katere morate videti v času vašega življenja. Po ogledu vas čaka zajtrk in odkrivanje zelo lepe okolice. Najprej si pogledamo vas, kjer izdelujejo tofu, sledi ogled vasi, kjer cela vas izdeluje keramične posode (lahko boste tudi sami poskusili), obe pa ležita med polji, kjer gojijo od riža, čilija, jajčevca, papaje do tobaka. Sledi postanek pri templju Candi Pawon, kjer boste poskusili posebno kavo Luwak, ki je nadražja na svetu (zakaj boste zvedeli na licu mesta). Sledi vožnja do Yogyakarte. Spanje Yogyakarta (H) 
Opcijsko se lahko gre zvečer gledat predstavo Ramayana, kjer nastopa skoraj 200 plesalcev (v primeru lepega vremena se odvija zunaj in zadaj je za kuliso osvetljen mogočni tempelj Prambanan, drugače pa zraven v dvorani). 

7. dan: YOGYAKARTA – MOJOKERTO/SURABAYA - BROMO (Z)
Po zajtrku sledi prevoz do železniške postaje, kjer vas čaka vlak do Surabaye (4,5 h). Zanimivo bo opazovati Indonezijo še iz vlaka (zanimivi motivi na poti). Od Surabaye vas čaka privaten prevoz proti vulkanu Bromo s postankom pri slapu Madakaripura. Spanje v vasi Cemara Lawang, ki je tik pred vulkanom Bromom. Čas za fotografiranje ob sončnem zahodu. H 

Poseben vulkan Bromo
8. dan: BROMO z VZHODOM – IJEN (Z) 
Ob 3.30 zjutraj vas bodo z jeepi odpeljali na najvišjo razgledno točko, svetovno znan razgled Mt. Pananjakan, ki leži 2.770 metrov visoko, kjer vas čakajo (v primeru normalnega vremena) nepozabni pogledi na vulkane (Mt. Bromo, Mt. Semeru ...). Sledi spust z jeepi (ca 40 minut) in vzpon na Mt. Bromo (ca 40 minut peš). Lepi motivi. Sledi zajtrk in panoramska vožnja proti Ijen platoju preko Banyuwabgija vse do vasi Lichin (prosto za samostojno odkrivanje oz. počitek). H  

9. dan: TREKING IJEN – transfer do LOVINE (BALI) (Z)
Navsezgodaj zjutraj vas čaka transfer do Paltudinga in hoja na vrh vulkana Ijen (3 km). Kawah Ijen je izredno barvito in najbolj kislo jezero na svetu. Vzpon traja od 1-2 ur odvisno od vas. Številni fotografski motivi. Na vrhu vulkana vas poleg krasnih motivov čakajo še domačini, ki iz jezera na vrhu vulkana vsak dan nosijo žveplo v dolino. Sledi spust v dolino.  
Za tiste ki ste pripravljeni vstati zgodaj za poseben fotografski motiv se gre lahko opcijsko na vulkan že ob polnoči, da lahko doživite Blue flame (poseben pojav zaradi žvepla, ki pa se ga ne da 100% garantirati vsak dan).
Po vrnitvi je možno preživeti še nekaj časa v okolici za ogled tovarne žvepla ali obisk plantaže kave... potem pa se gre s trajektom na bližnji otok Bali in naprej ca 2 uri vožnje do obmorskega kraja Lovina, ki slovi po delfinih. Spanje Lovina (H)
 
10. dan: LOVINA (Delfini) – jezero BERATAN – riževe terase (Unesco) - UBUD (Z)
Okoli sončnega vzhoda vas že čaka prevoz z lokalnimi čolni na morje, kjer skoraj 100% garantirajo, da boste videli delfine, ki se vsakodnevno zadržujejo v teh vodah (v skupinah je med 30 – 50 delfinov). Po druženju z delfini sledi zajtrk in vožnja do jezera Beratan, kjer stoji Ulun Dalu - eden najbolj pomembnih templjev na Baliju, kamor hodijo domačini na romanje, da bi imeli dovolj vode za njihove riževe terase. Sledi vožnja čez botanični vrt, kjer boste videli eno najbolj fascinantnih dreves in se sprehodili po bambusovem gozdu. Sledi vožnja proti Ubudu in postanek pri riževih terasah, ki so na Baliju pod Unescovo zaščito (predvidoma v predelu Tegallalang). Ubud je eno najbolj fascinantnih območij v Aziji. Sprehodili se boste po posebnem Sacred Monkey Forestu Sanctuary, kjer domujejo opice, izredno mogočna drevesa, v njem pa je tudi glavni tempelj in Holy Spring tempelj z zmajevim mostom. Spanje Ubud H

Čudovite riževe terase (Unesco)
11. dan: UBUD (Z)
Prost dan za samostojno odkrivanje Ubuda in okolice oz. za uživanje v bazenu oz. poceni masažah; 
Vodnik vam bo lahko opcijsko uredil dodatne oglede npr. ogled templja Taman Uyun (Unesco) kar pomeni čudovit vrt. Lahko se gre pogledat tudi tempelj Tanan Lot, ki leži na posebni lokaciji na skali tik ob obali in je dostopen le ob oseki (predstavlja pomemben del balineškega spiritualizma in mitologije). Če imate radi živali imajo v bližini Elephant safari park (za ljubitelje slonov) oz. Bali Safari and Marine park (če imate radi živali). V Ubudu so številni spaji in masažni centri, duhovne delavnice in tečaji joge, muzeji in galerije, templji in lepa okolica. Hkrati pa je Ubud idealen kraj, da nakupite spominke, se sprehodite po marketu ali si pogledate kakšno večerno predstavo (vsak večer so na voljo številni plesi po okoliških vaseh ali v palači - od posebnega Kecak plesa do Barong plesa). Spanje Ubud (H)

12. dan: UBUD – let na FLORES (Ende) – transfer do ENDEja (Z)
Trasfer do letališče in let na otok Flores in naprej transfer do Monija, ki je izhodišče za odkrivanje posebnih jezer Kelimutu. Če bo čas dovoljeval (odvisno od poleta) obiščemo vas Wologai s plemenom Lio. Spanje Moni (H)

Možnost skrajšanega potovanja, da ta dan letite domov in se pride domov 13. dan potovanja. 

In posebna plemena
13. dan: MONI – KELIMUTU – BAJAWA (Z)
Zgodaj zjutraj vožnja do treh jezer Kelimutu, ki so znana po tem, da spreminjajo svojo barvo. Sledi vožnja do Endeja in naprej proti Bajawi vse do plaže Penggajawa, kjer ljudje nabirajo modre kamne, da preživijo. Sledi ogled Wogota – vasi z tipičnimi tradicionalnimi hišami in druženje z domačini. Spanje Bajawa (H)

14. dan: BAJAWA – RUTENG (Z)
Bajawa je locirana v središču Ngadha etnične civilizacije, ki slovi po svoji megalitski kulturi. V okolici so tradicionalne vasice obkrožene s kamnitimi spomeniki, svetišči - kjer častijo prednike in Adat hišami. Zaselki so umeščeni v hribovski vulkanski pokrajini z najlepšima vasicama Bena in Gurusina kateri se obišče. Čaka vas pristen stik z plemeni, ki živijo v tej regiji. Sledi panoramska vožnja do Rutenga mimo številnih vasi in deževnega gozda. Sledi postanek pri jezeru Ranamese in krajša hoja po oblačnem gozdu. Spanje Ruteng (H)

15. dan: RUTENG - LABUAN BAJO – RINCA ISLAND (KOMODO NATIONAL PARK) (Z, K, V)
Ruteng leži blizu parka kjer živi endemična Ngkiong - pojoča ptica. Zato park obiščemo zgodaj zjutraj, da lahko uživamo v naravnem koncertu ptic (v primeru da ne bo dežja oz. močnega vetra). Ravno tako se je v parku na novo formiral vulkan. Na poti proti Labuan Baju se ustavimo v predelu Cancar kjer imajo svetovno posebnost – Lingko, to so riževe terase v obliki pajkove mreže (predvidevajo, da so edine take na svetu). Ob prihodu v Labuan Bajo transfer do pristanišča kjer se vkrcate na ladjo, kjer vas pričakajo s kosilom in potem zaplujete do otoka Rinca. Vmes boste imeli čas za snorklanje oz. kopanje na lepi lokaciji oz. uživanje v lepih panoramah. Spanje na ladji

16. dan: otok RINCA in NARODNI PARK KOMODO – KOMODOŠKI KUŠČAR - LABUAN BAJO (Z, K)
Po zajtrku se bo poskusilo izslediti znamenite komodoške varane (gre za največje kuščarje na svetu, ki spominjajo na dinozavre in zrastejo tudi do dolžine treh metrov). Odkrivanje otoka z lokalnim rangerjem, hoja skozi tipični gozd, kjer živijo številne tropske ptice in druge živali (npr. divji bivoli, srnjad in divji prašič) ter seveda ogromni varani. Sledi vrnitev na ladjo, kjer imate kosilo in potem vrnitev v Labuan Bajo. Spanje Labuan Bajo

17. dan: LABUAN BAJO – let v DENPASAR (Bali) – NUSA DUA (Z)
Jutranji let do Balija in transfer do bližnjega hotela v predelu Nusa Dua. Prosto za uživanje na plaži. Spanje Nusa Dua (H)

18. dan: PLAŽA – LET BALI – JAKARTA IN NAPREJ PROTI DOMU (Z, obroki na letalu)
Dopoldan uživanje na plaži. Popoldan pa sledi transfer do letališča Denpasar v Baliju ter let proti domu (predvidoma preko Jakarte). 

19. dan: PRIHOD DOMOV.  

Cena: 2.288 eur/osebo pri min 14 potnikih + mednarodna let. karta ca 700 eur/osebo z vključenimi taksami (nov 2015), 
Pri manjši skupino 10 – 13 potnikov doplačio 130 eur/osebo.
40 eur popusta za vse, ki ste že potovali z nami. 

Tempelj na jezeru Beratan
Cena vključuje (ogledi kar 5 otokov: Sumatra, Java, Bali, Flores, Rinca/Komodo):
 • pet notranjih letov Jakarta – Medan, Medan - Yogyakarta, Bali (Denpasar) – Ende (Flores) in Labuan Bajo (Flores) - Bali in Denpasar (Bali) – Jakarta, 
 • vse privatne transferje po programu preko celega potovanja in stroške goriva ter voznika,
 • vožnja z vlakom Yogyakarta – Mojokerto,
 • 15x namestitev: od preizkušenih popotniških hotelov do hotelov 3 zvezdic v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom (1x spanje v šotoru/zavetišču z vso vključeno opremo razen spalno vrečo z vključenim zajtrkom),
 • 16x zajtrkov, 4x kosila in 2x večerje (22 obrokov),
 • vse vstopnine po programu (tempelj Pranbanan, Kraton, Taman Sari vodni grad, Candi Mendut tempelj, Borobudur z doplačilom za sunrise tour, ogled vasi, kjer delajo tofu in keramiko, Candi Peron tempelj, degustacija kave luwak, slap Madakaripura, vstopnini za vulkan Bromo in vulkan Ijen, Ulan Dalu tempelj – Beratan, riževe terase Tegallang, Sacred Monkey forest sanctuary - Ubud, Kelimutu jezera, pristojbine na Floresu – Wogo, Bena, Gurusina ...),
 • tura delfini,
 • tura orangutani (s spanjem sredi parka Leuser in vso hrano) + 2x spanje v Medanu + 2x transfer do/iz letališča Medan,
 • 2 dni tura z lesenim čolnom Rinca otok/Komodo park (spanje v kabini brez A/C) z vključeno opremo za snorklanje in vsemi potrebnimi vstopninami,
 • dodatne stroške rangerja narodnega parka Komodo,
 • lokalne vodnike,
 •  profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja in stroške agencije.  
Cena ne vključuje le: izhodne takse in takse pri notranjih letih (ca 25 eur), vize (ca 25 eur), dodatnih obrokov, napitnin, osebnih stroškov, povratnega prevoza do/iz letališča (če bo potrebno).

Opcijska doplačila: Coris zavarovanje, zavarovanje rizika odpovedi

Opozorilo: program po Floresu je okviren in se lahko na licu mesta malenkost spremeni v kolikor bi bilo možno izboljšati program glede na predlog lokalnega vodnika (predvsem v hribovskih predelih kjer živijo plemena). Nastanitve na Floresu so bolj preproste kot na preostalih otokih, ki jih boste obiskali. V primeru, da pride do kakršnekoli višje sile na katero kot organizatorji nimamo vpliva (npr. izbruh vulkanov, zamude letal …) dodatne stroške, ki bi nastali zaradi tega pokrijejo udeleženci sami. 

DODATNO: Če bi kdo želel mu lahko uredimo tudi podaljšanje oz. je možno da se gre prej domov (npr. po Baliju – v tem primeru imate 13 dnevno potovanje).

200 EUR akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je potovanje potrjeno se uredi letalske karte. Preostanek plačila se plača najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri tečaju 1$=0,93 eur (nov 2015). Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Fotogalerija (slike Uroš Ravbar in nekaj internet): 

Indonezija Ravbar Potovanja


Predviden vodnik na turi: Peter Eržen oz. Damjan Glinšek, oba sta vodnika z licenco GZS. 
Info: gsm: 031-684 651 (Uroš), email: uros.ravbar@gmail.com


Dopust na koncu potovanja. Vabljeni da se nam pridružite.
SPLOŠNE INFORMACIJE
 • SPANJE: Spali boste v preizkušenih popotniških hotelih (nekateri brez lokalne kategorizacije drugi ranga 3 zvezdic) v dvoposteljnih sobah.
 • PREVOZI: Poleg 5 notranjih letov boste imeli ves čas po programu na voljo privatne transferje (avtobus/min van, ladja, čolni …)
 • HRANA: Jedli boste v hotelskih in lokalnih restavracijah. Hrana je zelo raznovrstna in primerna za kogarkoli. V ceni imate že 22 obrokov (16x zajtrkov, 4x kosila in 2x večerij).
 • VREME: Konec aprila je že suho obdobje v osrednjem delu kjer boste potovali. Ker pa so številni predeli zelo vlažni lahko kadarkoli dežuje (vendar pričakujemo bolj kake plohe). Temperature bodo visoke (ne pa spet previsoke). Na vulkanih bo čisto druga klima in je potrebno imeti s seboj vetrovko ter flis. 
 • ZDRAVJE: Več na www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo (oz. niso zahtevana) nobenega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah. 
 • VARNOST: Indonezija je varna država za potovanje (sploh predeli kjer vi potujete) in ne bi smeli imeti nobenih težav. Če se bo situacija spremenila vas bomo obvestili. 
 • SPOMINKI: Na voljo bo ogromno spominkov od batika, tekstila, slik, lesenih izdelkov do Budovih podobic in mask. 
 • VIZUM: Slovenci za obisk Indonezije potrebujemo vizo, ki se dobi na letališču ob prihodu in trenutno stane ca 25 eur. 
Vtis naših potnikov iz potovanja po Indoneziji (september 2015):

Pozdravljen!
Potovanje po Indoneziji je uspešno zaključeno. V glavnem je potekalo še bolje od pričakovanj, program smo izpolnili, ga celo razširili. Več pozneje, morda na kakem srečanju, če je mogoče. Lep pozdrav
Marja, Borut

Vabljeni, da se nam pridružite na posebnem potovanju po Indoneziji. 

Prijavnica se nahaja spodaj (kliknite na puščico). 
Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se jo pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 

RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami
ĉ
Ravbar org,
22. nov. 2015 10:31
Comments