Novice‎ > ‎

Potovanje v Tanzanijo in Zanzibar je potrjeno

objavljeno: 25. sep. 2012 01:06 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 25. sep. 2012 01:06 ]

Novo leto na peščeni plaži - greste z nami na pot?
Tanzanija in rajski Zanzibar
Novoletno potovanje v Tanzanijo in Zanzibar je potrjeno! Na voljo je še nekaj prostih mest. 
Lepo vabljeni na to posebno potovanje v Afriko. 

Za Novo leto smo vam pripravili posebno potovanje v Afriko. Videli in doživeli boste tisto pravo Afriko iz dokumentarnih filmov. V narodnih parkih Serengeti in Ngorogoro kraterju je največja koncentracija živali na svetu. Če hočete videti velikih 5 (leva, slona, bivola, leoparda in nosoroga) je največja verjetnost prav tukaj. Čakajo vas safariji v narodne parke Manyara, Ngorogoro krater in Serengeti. Vmes bo še lov z Bushmani ob jezeru Eyasi in druženje z Masaji. Videli boste lahko najvišjo afriško goro Kilimanjaro, najslavnejše parke, pradavna plemena, največje afriško jezero ter na koncu še rajske plaže Zanzibarja.
 
Potovanje je idealna kombinacija aktivnega potovanja (za popotnike) in na koncu uživanja na najlepših plažah in s kopanjem v turkizno modrem morju.
 
PROGRAM:
1. dan:
Mednarodni let v Nairobi s prihodom v nočnih oziroma jutranjih urah.
 
2. dan (polni penzion):
Jutranji privatni transfer iz letališča v Nairobiju do kenijsko-tanzanijske meje. Nato se odpravimo na zajtrk do pisane masajske vasice Longido. Po zajtrku peš safari do masajskih domovanj poznanih kot bome. Na poti bo masajski vodnik pokazal na kakšne načine uporabljajo izdelke narave v vsakodnevne zdravilne, prehrambene, obredne namene ter opisal njihove najpomembnejše življenjske običaje. Seveda bo možen pogled v njihovo domovanje in če bo slučajno na ta dan kakšno praznovanje, vas bodo z veseljem povabili medse. Po kosilu vožnja preko Arushe do jezera Manyara (možen postanek na lokalni kačji farmi). Večerja in prenočevanje v osnovnih dvoposteljnih šotorih v osnovnem kampu s sanitarijami/tuši s skupno uporabo. Možnost uporabe bazena.
 
3. dan (polni penzion):
Po zajtrku ogled narodnega parka Manyara s piknik kosilom. Ta bujen park se nahaja med alkanim jezerom Manyara in zahodnim zidom vzhodnega dela Velikega Tektonskega Jarka. Najbolj nenavaden prizor v parku so "po-drevesih-plezajoči-levi", ki jih je občasno možno videti na vejah akacij šest do sedem metrov nad tlemi! V tem parku je tudi največja koncentracija slonov v Tanzaniji! Srečali pa boste lahko med drugim tudi bivole, žirafe, leoparde, impale, nilske konje ter več kot 400 vrst ptic! Popoldan vožnja po “bušmanski” cesti do največjega tanzanijskega alkalnega jezera Eyasi. Večerja in prenočevanje v osnovnih dvoposteljnih šotorih v osnovnem kampu s sanitarijami/tuši s skupno uporabo.
 
4. dan (polni penzion):
Po zgodnjem zajtrku vožnja do mesta, kjer domuje pleme Haadzabe, poznano tudi kot “lokalni Bushmani” in kjer se jim boste pridružili na jutranjem lovu za hrano! Se vedno živijo enako kot v pradavnini, lovijo le z lokom in sulicami in za vsak plen takoj zakurijo ogenj – brez vžigalic – ga spečejo in gostoljubno ponudijo! Usatvili se bomo tudi pri plemenu Daatoga, ki so se med prvimi ukvarjali s kovaštvom! Po kosilu vožnja do Ngorongora. Večerja in prenočevanje v osnovnih dvoposteljnih sotorih v osnovnem kampu s sanitarijami/tuši s skupno uporabo.
 
5. dan (polni penzion):
Po zgodnjem zajtrku spust v Ngorongoro krater, naravni svetovni čudež. Neverjetni "Ngorongoro krater", je bil proglašen za mesto svetovnega nasledstva s strani Združenih Narodov in njegova zaščita raznovrstnosti je bila povezana z Noetovo barko! Pred tremi milijoni let je bil Ngorongoro krater aktivni vulkan, ampak njegov vrh se je sesedel in nastala je kaldera; danes predstavlja največjo nepretrgano kaldero na svetu s premerom 20km. Krater je eno redkih mest, kjer se v enem dnevu lahko vidi "veličastnih pet": slona, bivola, leva, leoparda ter nosoroga! Po piknik kosilu vožnja v slavni Serengeti narodni park z ogledom parka na poti v prenočišče. Večerja in prenočevanje v osnovnih dvoposteljnih šotorih v osnovnem kampu s sanitarijami/tuši s skupno uporabo.
 
6. dan (zajtrk, kosilo):
Po zgodnjem zajtrku odkrivanja parka Serengeti, ki je dobil ime iz Masajske besede "Siringet", kar pomeni "neskončna planota". Njegov ekosistem podpira največjo koncentracijo pašnih živali v Afriki, vključujoč več kot tri milijone sesalcev; ter predstavlja zavetišče več kot 4 milijonom različnim živalim ter pticam! Vsako leto pa se v Serengetiju dogodi pravi fenomen živalskega sveta - "velika migracija" oz "tek za preživetje"! Po kosilu vožnja do mesta Mwanza na obali največjega afriškega jezera, jezero Viktorija. Prenočevanje v Mwanzi v dvoposteljnih sobah. Nočitev z zajtrkom v Malaika Beach Resort, ki se nahaja na obali Viktorijenega jezera (ima tudi bazen).
 
7. dan (zajtrk): 
Po zajtrku dopoldanski počitek oz. samostojno odkrivanje okolice. Opoldanski transfer na letališče in ob 13.25 let preko Dar es Salaama na Zanzibar s predvidenim prihodom ob 17.30 uri. Privatni transfer v Stone Town (ki navdušuje s svojimi ozkimi ulicami); Prenočevanje v hotelu Abuso Inn v dvoposteljnih sobah z zajtrkom. Zvečer priporočljiv obisk Forodani vrtov in njihovih stojnic s svežo zanzibarsko hrano – vse kar izberete takoj pripravijo/spečejo pred vašimi očmi!
 
8. dan (zajtrk, kosilo):
Po zajtrku ogled plantaž začimbeksotičnega sadja in zelenjave na poti na obalo z vegetarijanskim kosilom, kjer boste vse tudi okusili. Prenočevanje Sunset Bungalows Kendwa v bungalovih v dvoposteljnih sobah.
 
9. in 10. dan (zajtrk):
Čaka nas uživanje na sanjskem Zanzibarju. Prosto za poležavanje na plaži, ogromno opcijskih aktivnosti (plavanje z delfinisnorkljanje, uživanje v sončnih zahodih). Ste za masažo na plaži? Ali za koktejle ob sončnem zahodu?; Ker je Zanzibar koralni otok in ga obkroža koralni greben je pravi raj za vse potapljače. Prenočevanje Sunset Bungalows Kendwa v bungalovih v dvoposteljnih sobah.
 
11. dan (zajtrk):
Privatni transfer na zanzibarsko letališče in večerni (ob 19.20) polet v Dar es Salaam (predviden prihod 19.50), kjer se priključi na mednarodni polet.
 
12. dan
Let domov.
 
Cena: 1.590 €/pri številu 15 oseb + let. karta z vsemi taksami 760 eur (januar 2012)
40 € popusta, če ste že potovali z nami, doplačilo za manjšo skupino 10 – 14 oseb 120 €.
 
Cena vključuje:
 • privatni transfer iz Nairobi letališča do meje s Tanzanijo; 
 • 5 dnevni osnovni kamping safari po programu, 
 • na safariju vstopnine v parke (Manyara, Serengeti), rezervate (Ngorongoro), vaške pristojbine (Longido, Eyasi), 1x vstopnina v krater, 
 • prenočevanje v osnovnih dvoposteljnih šotorih v osnovnih kampih s sanitarijami/tuši s skupno uporabo, 
 • polni penzion na safariju (začetek z zajtrkom in konec s kosilom), 
 • opremo za kampiranje (šotor, podlogo in blazina za spanje, spalna vreča), 
 • 4x4 vozila (vsi gostje razen vodnika imajo sedež ob oknu), 
 • angleško govorečega vodnika - voznika, kuharja,
 • transferje po programu vključujoč iz kenijsko-tanzanijske meje prvi dan ter po safariju transfer vozil/osebja/opreme iz Mwanze nazaj v Arusho, 
 • pristojbine za vozila in osebje, 
 • neomejen ogled parkov v času uradnih ur (in veljavnosti dovolilnic),
 • prenočevanje v Mwanzi v dvoposteljnih sobah, nočitev z zajtrkom v Malaika Beach Resort,
 • opoldanski letališki transfer v Mwanzi,
 • poleta Mwanza-Zanzibar (via Dar) ter zadnji dan Zanzibar - Dar vključujoč takse (trenutno cena 262 USD po osebi za oba poleta), 
 • privatni zanzibarski letališki transfer v Stone Town ob prihodu, 
 • prenočevanje 1x Stone Town v dvoposteljnih sobah, nočitev z zajtrkom v Abuso Inn,
 • privat transfer iz Stone towna na obalo z ogledom farm začimb na poti ter lokalnim kosilom,
 • prenočevanje 3x v dvoposteljnih sobah, nočitev z zajtrkom v Sunset Bungalows Kendwa,
 • privatni zanzibarski letališki transfer iz obale zadnji dan,
 • slovensko vodenje,
 • organizacijo potovanja.
Cena ne vključuje: tranzitne vize za Kenijo (trenutno 10$), turistične vize za Tanzanijo (trenutno 50$), ogled kačje farme (10$/osebo), dodatne obroke, pijačo (alkohol, ustekleničeno vodo), napitnin osebju, opcijskih izletov oz. aktivnosti, Coris zavarovanje, eventuelni prevoz na letališče, spominke.
 
200 € akontacije se vplača ob rezervaciji na prvem srečanju ali pa se nakaže na račun agencije. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača 30% aranžmaja, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnih razmerij $:EUR) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni.
 
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org. 

Fotogalerija:

Safari Tanzanija in Rajski Zanzibar Ravbar Potovanja


Slike iz našega potovanja za novo leto (2011/12) - fotograf Peter Eržen:

Tanzanija in Zanzibar by Ravbar Potovanja ‎(slike Peter Eržen)‎


Vodnik na turi:

Peter Eržen, gsm: 031-684 651, email: uros.ravbar@gmail.com. Peter Tanzanijo in Zanzibar odlično pozna in je vodil naše potovanje za novo leto 2011/12. Prepričani smo, da boste z vodenjem zadovoljni. 

Zanimam se za potovanje:

 

Čimprej nam pošljite mail, saj se po dosedanjih izkušnjah naša potovanja hitro zapolnijo. Pošljite nam email na uros.ravbar@gmail.com (za več informacij in prijave). V kolikor mislite, da bi tura zanimala tudi vaše prijatelje oz. znance nam prosim sporočite njihove email naslove, da jim lahko pošljemo program.

 

Splošne informacije:

 • Kako potujemo?
   Na safariju potujemo z jeepi, koristimo notranji let na Zanzibar.
 • Nastanitev: Na safariju kampiramo v preprostih kampih (vsa oprema nas čaka tam, svetujemo le, da imate svojo spalno vrečo), na Zanzibarju spimo v prijetnih popotniških hotelih.
 • Hrana: Na safariju nam lokalni kuhar pripravlja 3 obroke na dan (polni penzion), na Zanzibarju bomo imeli možnost okusiti predvsem morsko hrano.
 • Zahtevnost poti: potovanje ni zahtevno, vseeno pa je potrebno vedeti, da je namenjeno popotnikom, ki ne komplicirajo pri vožnjah po slabih cestah narodnih parkov in ki imajo radi kampiranje sredi narave.
 • Število oseb: min 10 - max 19.
 • Vreme: Obodobje (konec decembra, januar) je izredno primerno za obisk Tanzanije. V tem času se največ živali nahaja v parku Serengeti, kjer pričakujemo stabilno vreme. Zanzibar pa je topel preko celega leta. Čakajo vas optimalne temperature zraka in vode (kopanje na peščenih plažah v Indijskem oceanu).
 • Zdravje: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti. Obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici (če s seboj nimate knjižice s potrdilom o cepljenju vas lahko cepijo ob doplačilu 50$ pri vstopu v državo). Cepite se lahko na Inštitutu za varovanje zdravja RS (www.ivz.si) na Trubarjevi 2, v Ljubljani. Neobvezno a priporočljivo je tudi cepljenje proti hepatitisu A. Priporočajo tudi jemanje tablet proti malariji (Lariam oz. Maleron), ki pa ne nudijo 100% zaščite. Mi svetujemo klasično preventivo: uporaba zaščitnih sredstev(repelenti) ter zaščitne mreže proti komarjem. Vendar je odločitev v vaših rokah.
 • Varnost: Tanzanija je varna država. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • Spominki: Tanzanija ima ogromno lepih spominkov.
 • Vizum: Slovenci za vstop potrebujemo vizo, ki jo dobimo ob vstopu v državo.

Nekaj vtisov popotnikov iz našega zadnjega potovanja po Tanzaniji in rajskem Zanzibarju (novo leto 2011/12) – vodnik Peter Eržen, ki bo tudi letos vodil potovanje:

Ocena potovanja: Čista 10! 
V Tanzaniji dobi čas drugačne dimenzije... bila sem na potovanju 14 dni, a se mi je zdelo, da sem že mesece... toliko vsega lepega in spet je moja duša napolnjena z novo energijo... Masaji, njihov ples, Bušmani, big five, pa prostrana narava in vse te divje živali! Za piko na i pa še Zanzibar in jutranji sprehod po peščeni obali, ko valovi odnesejo vsako mojo stopinjo v ocean... predvsem pa: Hakuna Matata (brez skrbi)!
Vodnik Peter je “ta boljši”. Peter je vodič z dušo in srcem. Še ne stopi v deželo, že se zlije z njo...
Najlepše mi je bilo, ko smo videli v kraterju Ngorongoro “big five”.
Petra

Na foto safariju vas čaka najverjetneje tudi kralj živali

Ocena potovanja – 9.
Potovanje je bilo zelo zanimivo – posebno safari, saj smo videli neokrnjeno naravo in življenje z njo, tudi otok Zanzibar je nekaj posebnega. 
Vodnik nam je o tej deželi povedal veliko zanimivosti, tudi o zgodovini otoka Zanzibar. Mislim, da se je zelo potrudil. Najlepši mi je bil safari in kopanje na peščeni plaži Zanzibarja.
Martina

Ocena 9,
moteče je bilo edino dolgotrajno čakanje na polete domov. Zelo pohvalno, da smo čakanje v Daru skrajšali z večerjo, lepa gesta agencije. Vodnik je odličen, pozoren in skrben do potnikov, brez slabe volje in živčnosti je vse teklo brez zamud. Najlepša mi je bila krasna narava, živali v svojem okolju, srečanja z domačim prebivalstvom in morje na Zanzibarju.
Marjana

Ocena potovanja: 8
Vodnik zasluži oceno odlično.
Rudi

Ocena potovanja: 9. 
Potovanje je bilo odlično organizirano in realizirano. Parki Serengeti, Ngorogoro, Manyara resnično ponujajo naravo, katero lahko vidimo samo v dokumentarnih filmih. Plemena Hadzabe, Masai,... na koncu pa rajske plaže Zanzibarja! Resnično nepozabno!
Vasja
 
Greste z nami v Afriko v novoletnem terminu?

Video parku Serengeti - ste pripravljeni na pravo Afriko?

YouTube Video

 RAVBAR POTOVANJA - odkrivajte svet z nami!
Comments