Novice‎ > ‎

Sprejemamo zadnje prijave za potrjeno potovanje na FILIPINE (1. - 20.3.2016)

objavljeno: 27. jan. 2016 03:38 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 2. feb. 2016 03:23 ]
Ki samo čakajo da jih odkrijemo

 
BEST OF FILIPINI – najlepše lepote Filipinov
 • Termin: 1. – 20.3.2016, 20 dni; Če se izpusti Palawan zadnjih 5 dni (15 dni) 1. - 15.3.2016 oz. če se izpustijo terase 6. - 20.3.
 • Trajanje potovanja: 15 oz. 20 dni  
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 1.710 eur (20 dni) + let. karta ca 770 eur (nov 2015) oz. 1365 eur (15 dni) + let. karta  
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651, 
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org
 • www.facebook.com/ravbarpotovanjaPotovanje je POTRJENO tako 20 dnevno (imamo pa tudi potnike na skrajšanem 15 dnevnem potovanju).
Leti se s Turkish Airlines iz Zagreba (leti so super - direktni). Cena kart je že od 761 eur/os naprej. 

Sprejemamo zadnje prijave. 

Za vas smo pripravili ogled najlepših lepot dežele po vseh velikih otočnih skupinah (best of). 

Gre za prave bisere: od odkrivanja krasnih riževih teras in druženja s simpatičnimi domačini (štejejo med najbolj srečne narode sveta), do uživanja na čudovitih plažah, snorklanja po koralnih grebenih, iskanja delfinov oz. kitovcev in tarzijev, vzpona na vulkan, razgleda na čokoladne hribčke do raziskovanja eksotičnih in odmaknjenih plaž Palawana, križarjenja z ladjico po arhipelagu kraških otočkov s skritimi lagunami, peščenimi plažami in jamami (pravi raj za vse raziskovalce po duši).

Pohitite preden ta skriti raj odkrijejo drugi. Prepustite se naši uspešnici! 
Smo edini, ki peljemo na vse štiri glavne otoške skupine.

Ocena potovanja: 10, krasna destinacija, turkizno čisto morje, vse je bilo organizirano ok in je teklo kot po maslu. Najlepše mi je bilo na riževih poljih in križarjenje med otočki s prekrasnim morjem... Nepozabno potovanje
Petra

Cena: 1.710 eur za 20 dnevno potovanje + let. karta ca 770 eur (nov 2015) 
1.365 eur za 15 dnevno potovanje + let. karta ca 770 eur (nov 2015) 
Cena velja v primeru 14 potnikov in več, za manjšo skupino (10 – 13 oseb) je doplačilo 125 eur/osebo. 
Vsi, ki ste že potovali z nami imate 40 eur popusta. 

Cena vključuje (pri 20 dnevnem programu):
 • namestitve v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom razen 4x ko ni možno (11x spanje v preizkušenih  popotniških hotelih oz. bungalovih, v Manili 2x spanje v hotelu 3*), 2x se spi pri domačinih v preprostih nastanitvah, 1x spanje v kabini (po 2 osebi) na ladji,
 • hrano (13x zajtrk, 6x kosilo, 2x večerjo ter obroke na letalu),
 • 4 notranje lete po Filipinih (Manila - Bohol, Camiguin – Cebu (Manila), Cebu (Manila) - Puerto princesa, Puerto Princesa - Manila),
 • 3 dnevno turo med riževe terase (Unesco), spanje pri domačinih in dodatno lokalno vodenje (vsa hrana je vključena),
 • izlet z ladjico v „Underground river NP“ (Unesco in novo sedmo čudo sveta),
 • 2 dnevno križarjenje s privatno ladjico (El Nido – arhipelag Bacuit – El Nido),
 • križarjenje z privatno ladjico v okolici Tay Taya,
 • glavne prevoze po programu (lokalni avtobus Manila – Banaue, nočni avtobus Banaue - Manila, vse prevoze na 3 dnevni uri med terasami, ladja Bohol – Mindanao),
 • vodenje slovenskega vodnika,
 • organizacijo. 
Cena ne vključuje: napitnin, drugih vstopnin oz. manjših transferjev glede na program, letaliških in izstopnih taks (notranji leti in mednarodni let), pristaniških taks, izletov (izlet na delfine in na Bohol oz. kitovce, izlet na otok Mantigue in White island, rezervat Calm shells, Manila Ocean park, San Augustin, Fort Santiago, metro …), nočni vrelci, dvodnevni najem motorja Camiguin z bencinom, eko taks …(vsi ti realno ocenjeni stroški znašajo ca 160 eur in se plačujejo sproti na licu mesta), dodatna kosila in večerje, osebni izdatki, Coris zavarovanje, eventuelni prevoz do/iz letališča.

VAŽNO: Iz skupne blagajne se plačujejo izključno tisti stroški, pri katerih ste vsi kot skupina udeleženi. V primeru, da kdo ne želi prejeti določene storitve, se mu denar v višini ocenjene storitve povrne. Iz skupne blagajne se ne kupuje alkohol.  

DODATNO: V kolikor si kdo ne bi želel ogledati severnega dela (riževe terase) je možnost, da izpusti prvih 5 dni potovanja in se nam kasneje priključi (15 dni) (cena paketa je v tem primeru 1.565 eur + let. karta)

Lahko vam organiziramo podaljšanje potovanja glede na vaše želje. 

Ob prijavi se vplača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. Z plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta, preostanek pa en mesec pred odhodom. Kalkulacija je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,94 eur (november 2015). Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive. V primeru spremembe si pridržujemo pravico do dviga cene. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Filipini so raj za Slovence. Imajo čudovito pokrajino, prekrasne domačine in predvsem so poceni destinacija, kjer si lahko privoščiš.

Vrhunci Filipinov - program potovanja po dnevih (15 oz. 20 dni)

Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja
H – popotniški hotel z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe)
H*- hotel 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe)
B – bungalovi (dve osebi na bungalov)

1. dan LJ – oz. bližnje letališče
Let proti Filipinom (letalo, obroki na letalu)

2. dan letališki transfer – Manila (obroki na letalu)
V popoldanskih urah pristanemo v Manili. Vlaga in vročina nam zaželita dobrodošlico. Po spoznavni uri in vrču fermentirane ječmenove kaše se spoznamo še s filipinsko gastronomijo. Potem se začne zares. Manila zaživi šele zvečer. Svetujemo večerjo v bližnji restavraciji, kjer imajo brezplačni kulturni program južne pokrajine Zamboanga (plesi, petje). Kdor bo želel lahko že to noč odkriva bogato nočno življenje (odprti bari, karaoke, glasba v živo). Spanje v H* v Manili (obroki na letalu)

3. dan Manila
Mesto kontrastov začnemo raziskovati z metrojem, ko se zapeljemo v srce mesta, kjer na filipinskem glavnem trgu „Times New Square“ stoji najbolj sveta cerkev države s kipcem črnega Jezusa. Neposredno do nje se nahaja velika mestna tržnica. Raziščemo islamsko, kitajsko in nazadnje še špansko mestno četrt Intramuros z njenim obzidjem. Časovni stroj zavrtimo nekaj stoletij nazaj v čas, ko so mestu vladali Španci. Pogledamo si staromeščansko hišo z antikvitetnim pohištvom, cerkvene relikvije... Ste za paello v tipičnem španskem mestnem dvorišču - patiu? Vrnemo se v 21. st. v znameniti mestni park, kjer se igra šah, kjer se spuščajo zmaji, dogajajo koncerti, zbirajo in rekreirajo meščani. Tukaj odkrijemo posmrtne postanke filipinskega heroja nato pa se odpravimo v super moderni „Ocean park“. Privoščimo si ribjo terapijo in pričakamo sončni zahod. Napolnjeni s sončno energijo se pripravimo na ponovno izkušnjo iz nočnega življenja. Odprti bari, karaoke, glasba v živo … Spanje v hotelu H* v Manili (Z)

4. dan Manila – Banaue
Po jutranjem zajtrku sledi celodnevni transfer z javnim lokalnim avtobusom visoko v planine. Priložnost, da poskusimo lokalno filipinsko specialiteto „balut“ in kokosove gastronomske poslastice. Po mestnem vrvežu se nam svež zrak in mirno življenje potomcev nekdanjih bojevitih plemen in lovcev na glave več kot prileže. Pred nami zaživi pričakovanje pred prvim vrhuncem našega potovanja, to so svetovno znane in od UNESCA zaščitene riževe terase. Spanje Banaue (H, Z)

5. dan Banaue – Hapao
Za začetek se spoznamo z življenjem nekdanjih lovcev na glave, potem se s filipinskim unikatnim prevoznim sredstvom „jeppney“ prerinemo do izhodiščne točke našega trekinga. Šum mogočne reke in petje ptic napolni uho, panoramski pogled na zelene terase oko in treking čez terase dušo in srce. Najslajši mango razdraži brbončice, preostalo sadje napolni želodec. Enkrat popoldne prispemo v odmaknjeno vasico, sredi razigranih živo zelenih polj napojenih z vodo in svežimi sadikami, našemu gostitelju. Morda nam postreže z riževim vinom, morda zaigra kitaro? (Z, sadno kosilo, V, Hapao - lokalna namestitev pri domačinih)

Treking po riževih terasah ni naporen in je primeren za vsakogar (prilagojen je najšibkejšemu sopotniku). V primeru da je takih več se razdelimo na dve skupini. Za treking potrebujete lažje pohodniške čevlje, lahko tudi dobre oprijete sandale, pohodne palice po želji, kratko majico, pokrivalo za glavo, manjši oprijeti nahrbtnik. Treking so uspešno prestali ljudje z vsajenimi novimi kolki, težavami s koleni … Za nagrado pa boste občutili pristen stik z domačini in čudovito naravo daleč stran od turističnih poti.

6. dan Hapao
Še en lep dan je pred nami. Poleg zelenih teras lahko danes spoznamo unikatne orhideje, rastoče iz tal, in rastline mesojedke. Le kako so pred več kot 2.000 leti zgradili tako mogočne terase iz kamenja, se sprašujemo in čudimo njihovi volji. Potem se kar naenkrat znajdemo v izvirih vroče vode. Čop in že smo v vrelcih. Na poti nazaj proti domu naberemo školjke in oluščimo riž za organsko večerjo. Morda najdemo še kakšno dovolj veliko kačo, morda kuščarja. Vsaka filipinska vas ima svoje košarkarsko igrišče, tudi tukaj ni izjeme. Sestavimo ekipo in vržemo žogo. Poražena ekipa plača rundo. Večer namenimo tradicionalni ceremoniji podeljevanja „Ifugao“ imena ali ceremoniji dobrodošlice v kolikor bo duhovnik v vasi. A bi kdo probal betelov orešček ... hm? (Z, sadno kosilo, V, Hapao - lokalna namestitev pri domačinih)

Skrajšano potovanje po Filipinih, se prične 6. dan potovanja z  letom iz Evrope do Manile (kamor se pride 7. dan potovanja). Čas po prihodu izkoristite za samostojno ogledovanje Manile. Naslednje jutro (8.dan) se na letališču srečate s preostalo skupino in vodnikom in skupaj nadaljujete potovanje. Za ta del potovanja vam lahko vnaprej naredimo vse rezervacije in transferje, v kolikor menite da je to potrebno. 

7. dan Hapao – Batad - Banaue – nočni bus za Manilo
Danes se z „jeepneyi“ premaknemo na drugo, turistično stran riževih teras. Kar naenkrat pred nami zaživi majhna vasica na dnu stotine padajočih teras. To je posnetek za dušo! Zvečer se vrnemo do izhodiščne točke in vkrcamo na nočni avtobus za Manilo! Zaspimo brez težav na večjem turističnem avtobusu  (Z, sadno kosilo, nočni avtobus)

8. dan Manila – Bohol - Panglao
Zgodaj zjutraj, takoj po prihodu v Manilo, se odpravimo na letališče. Zapustimo prvo veliko otočno skupino Luzon in poletimo na otočno skupino Visayas, na otok Bohol, od koder se takoj premaknemo na majhen sosednji otoček Panglao, znan med potapljači in po dolgi beli peščeni plaži. Prvi stik z morjem in turkiznimi barvami, prvi stik s peščeno plažo, prvi stik s koralami, z masažo... Privoščimo si zaslužen počitek za morske radosti. Spanje Panglao  (notranji let, H)

Plavanje z nenevarnimi kitovci
9. dan Panglao – Izlet na delfine oz. izlet na kitovce
Na današnji dan nudimo potniku možnost, da sam ustvari svojo potovalno izkušnjo. Pripravili smo dva možna izleta, ki ju izberete na kraju samem. Prvi izlet je izlet na delfine, drugi izlet je plavanje z kitovci (ki so občasno zadržujejo v teh vodah). 

Prvi izlet: zgodaj zjutraj je največja možnost videti delfine, ki se brezskrbno poigravajo v večjih skupinah. Zato ne tratimo časa z jutranjim poležavanjem, pričakamo sončni vzhod in poiščemo razigrane delfine. Včasih nam čisto približajo. Sledi kratek postanek na otoku kitolovcev, kjer so še nedavno lovili velike morske sesalce. 

Drugi izlet: zgodaj zjutraj se vkrcamo na ladjico, ki nas zapelje v bližino obale otoka Cebu. Ko zagledamo prvega kitovca se poženemo v sinje modre globine tropskega morja med največje morske ribe, ki so v zadnjih letih začele zahajati na omenjeno obalo. Plavanje z največjim morskim psom na svetu je posebna izkušnja. 

Po obeh izletih sledi prosto za uživanje na peščeni plaži Alona beach. Spanje Panglao (H) 

10. dan Panglao – Bohol (celodnevni izlet z tarziji in čokoladni hribčki) – nočna ladja do Cagayan de Oro
Danes vas čaka odkrivanje otoka Bohol, kjer se postavljajo z najmanjšimi primati na svetu Tarsius-i (opica v velikosti dlani) in čokoladnimi hribčki (naravna posebnost). Sledi križarjenje po smaragdni reki in iskanje nekaj metrov dolgega pitona. Po celodnevnem izletu po Boholu sledi spanje na nočni ladji za Cagayan de Oro. Nočitev na ladji v kabinah po 2 osebi (K)

Odkrivanje rajskega Camiguina
11. dan Cagayan de Oro - Camiguin 
Zgodaj zjutraj pridete na otok Mindanao, v Cagayan de Oro od koder vas čaka privatni transfer (ca 2,5 ure) do drugega trajekta, ki vas kmalu pripelje na Camiguin. Tam pa potem z lokalnim prevozom do vašega resorta.  
Tukaj vstopamo v naslednjo veliko otočno skupino Mindanao. Na Camiguinu nas pričakajo črne plaže in visoka zaraščena gorata notranjost. Mnogi ga imenuje rajski otok, turizem ga še ni odkril in njegovi čari so dobro znani lokalnemu prebivalstvu in peščici popotnikov. Prosto za samostojno odkrivanje oz. uživanje na plaži v vašem resortu. Spanje Camiguin (H oz. B)

12. dan Camiguin - izlet po otoku - izlet na Mantique island naravni park
Z najetimi vespami (za dve osebi) se odpravimo v lokalne vrelce in obiščemo 76 m visoki in slikoviti slap. Osvežitev pod mogočnim slapom je več kot dobrodošla. Sledi obisk vulkanskega observatorija, kjer se seznanimo z vulkanskimi aktivnostmi. Potem se zapeljemo do izhodiščne točke na zaščiten otoček Mantique z belimi plažami, na katerem živi ribiška komuna. Podvodno življenje je tukaj zelo bogato. Pri domačinih naročimo morsko pojedino (na žaru). A bi kdo morsko iglo in zelene alge kot dodatek? Spanje Camiguin (H oz. B, Z)

Opcijsko za bolj pripravljene 
Leta 1951 se je zgodila mogočna eksplozija Hibok Hibok vulkana in pod žgočo lavo so izginile številne vasi in njeni prebivalci. Zaradi te eksplozije so na Filipinih začeli meriti vulkansko aktivnost in prva merilna naprava je bila inštalirana prav tukaj. Nudimo vam možnost opcijskega trekinga na vrh vulkana (treking je zahteven in traja 3 do 5 ur zato se lahko na njega odpravijo samo tisti, ki so fizično dovolj dobro pripravljeni in imajo primerno pohodniško obutev. Vzpon je ob spremljavi lokalnega vodnika in se začne že pred sončnim vzhodom. Po spustu se lahko priključite skupini pri nadaljnjih aktivnostih po programu na ta dan.  

Čudovite bele plaže13. dan Camiguin - izlet po otoku
Ta dan se z ladjico odpravimo uživat na beli peščeni nasip sredi morja, ki se kot tujek odslikava na površini vode in deluje kot močna protiutež črnim otoškim plažam. Ravno po tem naravnem nasipu je Camiguin najbolj poznan. Nato se z vespami lotimo raziskovanja preostalih otoških skrivnosti. Za začetek gremo pogledat kako neverjetno velike so lahko školjke („Clam shells“). Tukaj najdemo 6 od 9 vrst školjk, ki obstajajo, v nekaj tisoče primerkih. Največje merijo čez 1 m v dolžino in tehtajo čez 200 kg. Ali ste vedeli da imajo te školjke sposobnost menjavanja spola na vsakih nekaj let? Kosilo si privoščimo v laguni, sledi obisk obisk potopljenega pokopališča, ki ga je v morje potisnila eksplozija starega vulkana, konec 19. stoletja. Snorklanje med grobovi je prav posebna misteriozna poslastica. Kdo gre prvi? Današnji večer namenimo namakanju v termalnih vrelcih, pohodnikom bo še kako teknilo! Spanje Camiguin (H oz. B, Z)

14. dan Camiguin – Cebu – Puerto Princesa
Po zajtrku vas čaka krajši transfer do letališča in let do Puerto Princese (najverjetneje preko Cebuja).
Danes vstopamo še v zadnjo veliko otoško skupino Palawan, za mnoge najlepšo. Palawan je dom rajskih in odmaknjenih plaž s slabo razvito turistično infrastrukturo in prvinskostjo, kar sleherni popotnik danes mrzlično išče. Otočje so odkrili pri „National Geographic“ in ga označili za eno izmed desetih destinacij, ki jih mora človek za časa življenja obiskati. Prepuščeni njihovemu nasvetu poletimo do Puerto Princesi (predviden je popoldanski prihod). Sledi transfer do hotela in prosto za počitek oz. če bo čas samostojno odkrivanje mesta. Spanje Puerto princesa (H, Z)

Tisti, ki potujete v skrajšani 15. dnevni verziji letite iz Camiguina do Manile, od koder še isti dan zvečer poletite nazaj proti domu. V Slovenijo prispete naslednji dan, na 15. dan potovanja. 

Odkrivanje rajskega arhipelaga Bacuit
15. dan Puerto princesa - otočni izlet v arhipelag TayTay – El Nido
Zjutraj nas čaka nekaj urna (cca. 4 ure) vožnja do Tay Taya, kjer bomo z ladjico odkrivali otočke na vzhodni strani Palawana. Vrhunec tokratnega otočnega raziskovanja je skrita laguna na Slonjem otoku. Obiskali bomo še druge otočke in občudovali zaščiten podvodni svet. V kolikor bo sreča na naši strani bomo lahko videli zaščitene morske krave in redko vrsto delfinov. Sledi transfer do popotniškega bisera El Nida, kamor prispemo v večernih urah. Spanje El Nido (B oz. H, Z)

16. dan El Nido – izlet z ladjico v Bacuit arhipelago
Stojimo pred vhodom v raj – arhipelag 45 kraških otočkov. Vrcamo se na ladjico, sliši se samo še čp čp čp... Potem se naenkrat znajdemo pred vhodom v veliko smaragdno zeleno in modro-belo laguno obdano z visokimi apnenčastimi klifi ostrih linij. Ni naključje, da se na začasno narejenih lesenih splavih ljudje poročajo ali da so tukaj snemali „Surviver“ TV serijo preživetja v naravi. Podvodni svet in koralne grebene občasno obiščejo manjši planktonojedi morski psi in mante. Potem odkrivamo malo laguno in kraško jamo na pol potopljeno v laguno. Na otočkih so plaže prvinske, napademo eno izmed njih, privoščimo si kosilo in počitek. Popoldne obiščemo še Skrito laguno, preden se izpod razklanih apnenčastih sten ne vrnemo nazaj v El Nido, kjer si boste lahko dali duška ljubitelji morske hrane. Spanje El Nido (B oz. H, Z, K) 

17. dan El Nido - izlet z ladjico v Bacuit arhipelago
Sproščen dopust na arhipelagu Bacuit
Danes se fokusiramo bolj na plaže in podvodno življenje. Domačini nam pripravijo kosilo. Ko odkrivamo odročne zalivčke in lepe skrivnostne plaže se nam ustavi čas. Še en poseben dan brez mobitela in vseh skrbi. Spanje El Nido (B oz. H, Z, K) 

18. dan El Nido - Sabang
Po zajtrku sledi vožnja do Sabanga (ca 5 ur), ki se ponaša z lepo peščeno plažo, kjer ponavadi blag vetrič lenobno upogiba visoke kokosove palme. Popoldan nas čaka ogled bližnjega narodnega parka „St. Paul Underground River“, ki je poznan po podzemni reki, ki se tukaj izliva v morje skozi nekaj km dolgo jamo z velikimi jamskimi sobanami in naravno izklesanimi podobami. Zaradi tega je bil izbran za novo sedmo čudo sveta. Dobrodošli v čarih naravne lepote! Sledi še ena zanimiva izkušnja, spuščanje po jeklenici  "zipline" preko zaliva (opcijsko). Ste za „shake“, ribjo pojedino ... s pogledom na razigrano morje? Spanje Sabang (H, Z) 

Opozorilo: V Sabangu je omejena možnost turističnih namestitev. V primeru pozne potrditve skupine in posledično polnih nastanitvenih kapacitet v hotelih sledi prenočevanje v preprostih lokalnih namestitvah (bambusove hiške tik ob plaži) kot edina alternativa. 

19. dan Sabang - Puerto Princesa – Manila – večerni let proti Evropi 
Dopoldan prosto za uživanje na lepi peščeni plaži. Sledi vožnja do Puerto princese in lokalni let do Manile. Zvečer poletimo polni novih doživetij proti domu. (Z, notranji let, let proti domu, obroki na letalu)

20. dan Prihod domov

Predviden vodnik:
Senad Osmanaj oz. Alex Shantari oz Rožle Verhovc oz. Peter Erženvsi so vodniki z licenco GZS, ki Filipine zelo dobro poznajo in smo prepričani, da boste z vodenjem zadovoljni.     

Fotogalerija (avtorji Uroš Ravbar, Senad Osmanaj, naši potniki):  

Vrhunci Filipinov Ravbar Potovanja


»Ta plac je nekaj posebnega. Kar ostala bi tukaj. Tako je sproščujoče. Usedlo se mi je v srce. Tako umirjeno je vse skupaj. Veseli ljudje ko smo jih slikali. Sproščeni. Prijazni. Pogled na prelivajoče terase. Posrkalo me je. Lahko bi sedela sto let pa se sploh ne bi premaknila in opazovala spremembe. Čisto drug svet. Po svetu potujem zaradi takih občutkov. Ne samo da vidim, ampak da občutim. Nek kraj. Da se usedem in črpam energijo tistega kraja. To me napolni.«
Ana 
Lahko vam organiziramo podaljšanje potovanja glede na vaše želje. 

S
PLOŠNE INFO
 • KAKO POTUJEMO? Z lokalnimi prevoznimi sredstvi (avtobus, jeepney, ladja, kombiji, najeti motorji, s posebno privatno ladjico med otoki ...). Večinoma so prevozi le za našo skupino. V ceni so notranji leti Manila – Bohol, Camiguin – Cebu (Manila), Cebu (Manila) – Puerto Princesa in Puerto Princesa – Manila. 
 • NASTANITEV: Spi se v preizkušenih popotniških hotelih in bungalovih (dvoposteljne sobe), med riževimi terasami v vasi pri domačinih 2x preprosta nastanitev, v Manili v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), 1x spanje na ladji v kabini (po 2 osebi), 1x nočna vožnja z avtobusom. 
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano, dobra in poceni je morska hrana. Privoščili si boste različne ribje oz. morske specialitete in eksotično hrano.  
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniškega duha.
 • ŠTEVILO OSEB: min 10 – maks 20. 
 • VREME: Februarja in marca je na Filipinih suho obdobje in zato najboljši čas za obisk dežele. Morje je takrat prijetno toplo in umirjeno. 
 • ZDRAVJE: Ne zahtevajo nobenih obveznih cepljenj. Priporočljivo je cepljenje proti hepatitisu A. Več na www.zdravinapot.net 
 • VARNOST: Filipini so varna država, domačini pa štejejo med ene najbolj srečnih narodov sveta. Kriminala je malo, saj domačini slovijo kot eni najgostoljubnejših na svetu. 100% varnosti vam ne moremo garantirati, se bomo pa gibali po varnih področjih. Edina nevarnost je, da ne boste hoteli več domov. 
 • SPOMINKI: Filipini imajo precej lepih spominkov (lesene figure, starodavna glasbila, maske ...). 
 • VIZUM: Slovenci za obisk Filipinov do treh tednov ne potrebujemo vize. 
 • INFO IN PRIJAVE: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com 

Nekaj komentarjev naših potnikov:

Potovanje po Filipinih ocenjujem s čisto desetko, saj je preseglo moja pričakovanja. Navdušila me je preprostost domačinov in tamkajšnjega življenja, čisto morje in nebeške plaže, pisan podvodni svet, neokrnjena narava in zanimivo rastje, dobra kulinarika, sanjske riževe terase, spanje pri domačinih in pod milim nebom, večeri polni smeha. Potovanje je bilo zame nekaj posebnega in bo vedno ostalo v lepem spominu. 
Teja

Ocena potovanja: 10, krasna destinacija, turkizno čisto morje, namestitve ok, vse ok in super skupina. Senad je krasen vodič, prijazen, vsakemu pripravljen pomagati, vse je bilo organizirano ok in je teklo kot po maslu. Najlepše mi je bilo na riževih poljih in križarjenje med otočki s prekrasnim morjem... 
Nepozabno potovanje
Petra

Snorklanje v morju turkizne barve
Ocena potovanja: 9+ (preprosto nepozabno in vredno vsakega evrčka)
Senad je vedno poskrbel da je vse potekalo brez zapletov, kljub 18 zelo različnim karakterjem. 
Andreja

Ocena potovanja: 10 
-doživeto (veliko stika z naravo, domačini),
-veliko presenečenj izven programa...
-veliko narave, morja (obiskali smo kraje kjer ni preveč turistov kar je bilo super),
-prepotovali smo veliko razdalje - km in tako videli mnogo...
-potovanje deluje antistresno, sproščujoče, pozabiš na vse vsakdanje težave... 
Z vodičem sem zelo zadovoljna: ocena 10. Že na nekaj potovanj sem bila toda doslej najboljši vodič. 
Zaenkrat še ne morem reči kaj je bilo najlepše, ker se je zgodilo preveč lepih stvari v 3 tednih: treking, obisk šole, plavanje s kitovci, lepe plaže in morje, spanje na otoku, križarjenje, skupne večerje, dobra skupina, vodič in seveda program.
Vida
 
Prepustite se eni naših najljubših dežel sveta.

FILIPINI so pravi raj za ljubitelje narave. Dežela ki te prevzame in ti zleze pod kožo. 

Za avtorja programa: »Destinacija kamor bi šel na poročno potovanje hkrati pa dežela, kjer že vnaprej veš, da se boš v njo nekoč vrnil.«

Vabljeni, da se nam pridružite!

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami