Novice‎ > ‎

Potrjeno potovanje na ISLANDIJO (14. - 25.7.2016)

objavljeno: 12. feb. 2016 00:42 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 12. feb. 2016 00:42 ]

Islandska saga za sladokusce

 
V terminu 14. - 25.7.2016 je potovanje že potrjeno!

Za vas smo pripravili 12 dnevno potovanje z avtomobili po Islandiji, ki je s svojo unikatno naravo ena najbolj posebnih dežel Evrope. Na potovanju bomo spoznali veličastne slapove, slikovite gore, mogočne ledenike, tople vrelce... 

Program je aktiven, kar pomeni, da bomo tudi peš spoznavali Islandijo. Program je pisan na kožo ljubiteljem neokrnjene narave. Najprej bomo najeli jeepe, da se odpravimo v notranjost otoka, temu pa bomo dodali še ogled znamenitosti okoli otoka in teh je ogromno. 
Program smo sestavili na osnovi dolgoletnih izkušenj, v ta konec sveta smo peljali že več kot 20 zadovoljnih skupin. 

Program potovanja: 

1. dan: NA ISLANDIJO 
Prevoz iz Ljubljane do bližnjega letališča in polet na Islandijo. Po prihodu sledi še transfer in v Reykjaviku. 

2. dan REYKJAVIK 
Dan bomo namenili raziskovanju Reykjavika, odpravili se bomo do Hallgimove Cerkve, mestne hiše, parlamenta… Odpravili se bomo še do Perlona, kjer bomo poskusili najboljši sladoled Islandije in morda zagledali že tudi prve izbruhe gejzirjev. Zvečer se bomo lahko odpravili na ogled kitov v soju polnočnega sonca. Če bi želeli v Modro Laguno, vam bomo ponudili opcijski izlet v najbolj znane Islandske terme. Cena poldnevnega izleta znaša informativno 60 €. 

3. dan: LANDMANNALAUGAR
Z jeepi se bomo odpravili v notranjost Islandije. Naš cilj bo slikovita pokrajina Landmannalaugar, kjer nas čakajo enkratne poti na najbarvitejše gore Islandije. Po nekajurnem pohodu se bomo kopali še v naravnem termalnem bazenu in na najlepši način zaključili ogled notranjosti.  

4. dan: SNÆFELLSNES
Po zajtrku se bo začela naša avantura z avtomobili po Islandiji. Za začetek se bomo podali okoli polotoka Snæfellsnes, ki predstavlja Islandijo v malem. Na obali bomo skušali izslediti tjulnje. Nadaljevali bomo do bazaltnih formacij in gnezdišč arktičnih čiger. Za konec avanture okoli polotoka se bomo odpravili še na kakšen krater, ves čas pa nas bo spremljal vulkan na »Snežni gori«. 

5. dan: AKUREYRI
Nadaljevali bomo vzdolž razgibane obale. V dolini Vididalur si bomo ogledali globoko sotesko Kolugljufur, v katero pada več slapov in kjer naj bi domovala velikanka Kola. Današnji dan bomo končali v Akureyriju, ki se ponaša s čudovitim botaničnim vrtom, v katerem je zbrana vsa islandska flora. 

6. dan: MYVATN
Najprej se bomo ustavili pri mogočnem slapu Godafoss. Nadaljevali bomo do območja Myvatna. Na svoj račun bodo prišli vsi, ki jih zanima geologija, kajti Islandija ponuja na tem območju zelo raznolik izbor vulkanskih fenomenov. Da omenimo le nekaj znamenitih točk: eksplozivni krater Hverfjall, labirint lavnih formacij Dimmuborgir, slikovito solfatarno polje, kjer iz zemlje uhaja vodna para v naravnih kotličkih pa brbota vrelo sivo blato. Jezero Mývatn je tudi bogato s postrvjo, zaradi zelo ugodnih pogojev pa gnezdijo jate ptic. Sprehodili se bomo po lavi na področju Krafle in si ogledali krater Viti. 

7. dan: ASBYRGI IN DETTIFOSS
Najprej se bomo zapeljali do Husavika, prijetnega mesteca na severu Islandije. V soteski Asbyrgi nas čakajo številne pešpoti. Nadaljevali bomo do največjega in najbolj vodnatega slapa Islandije – Dettifossa. Čaka nas še prečenje »puščave«, z nekaj sreče bomo zagledali tudi najlepšo goro Islandije in kakšnega karibuja.  

8. dan. VZHODNI FJORDI
Nadaljevali bomo po 
vzhodnih fjordih, če bo pravo vreme, bomo izvedli tudi nekajurni pohod. Ogledali si bomo izjemno zanimivo zbirko mineralov, ki jih najdemo na Islandiji. Pot bomo končali pod največjim ledenikom Evrope – Vatnjajokull.
 
9. dan: JOKULSARLON IN SKAFTAFELL
Nadaljevali bomo vzdolž ledenika Vatnajokull. V ledeniški laguni Jokulsarlon bomo občudovali ledene gore, ki se trgajo z ledenika, napolnjujejo laguno in se počasi pomikajo proti izhodu na morje. V času postanka se bomo odpravili na kratko plovbo med ledenimi gorami. Nadaljevali bomo proti nacionalnemu parku Skaftafell, ki je prava zelena oaza med ledenikom in peščinami ledeniških rek. Sprehodili se bomo do slapu Svartifoss, padajočega preko bazaltne stene, ki še najbolj spominja na orgelske piščali. Prav tako se lahko odpravimo po kakšni pešpoti, če bo želja po doživljanju lepote ledenikov in najvišjih vrhov Islandije. 

10. dan: JUŽNA OBALA
Najprej se bomo ustavili v Viku in se odpravili do čudovite črne plaže. Navdušile nas bodo tudi izjemne bazaltne čeri. Na južni obali bomo skušali ob pečinah Dyrholaey izslediti njorke. V Skogarju bomo občudovali mogočen slap Skagafoss in si ogledali muzej na prostem in dobili vpogled, kako so Islandci živeli v18., 19. in v začetku 20. stoletja. Ustavili se bomo pri izjemnem slapu Seljalandsfoss in če bo le mogoče, si ga bomo ogledali tudi z »zadnje« strani

11. dan: ZLATI TRIKOTNIK in KADEČA DOLINA
Za konec smo pripravili najboljše, kar ponuja Islandija. Navdušili nas bodo izbruhi gejzirja in celotno geotermalno območje. V kanjonu ledeniške reke Hvita bomo občudovali »zlati slap« Gullfoss. Islandija je znana po tektonskih prelomnicah in te bomo opazovali v nacionalnem parku Thigvellir. Za piko na i potovanja se bomo odpravili še v »Kadečo dolino« in se kopali v topli reki. Čaka nas še vožnja do letališča. Sledi še prijava na polet in let domov.  

12. dan: ZAKLJUČEK POSEBNEGA POTOVANJA PO ISLANDIJI
Let proti domu. Transfer v Slovenijo.   

Cena na osebo 1.660 € pri 17 do 20 potnikih vključuje: 
 • Transfer na letališče in nazaj;
 • Povratno letalsko karto bližnje letališče Islandija z vsemi taksami;
 • Transfer letališče Keflavik – Reykjavik;
 • Vse nastanitve v hostlih, potrebna je spalna vreča;
 • Najem jeepov za en dan in potem avtomobilov s super kasko zavarovanjem;
 • Vodenje in organizacijo.
V primeru manjše skupine od 11 do 16 potnikov je cena višja za 100 € na osebo. 

Cena ne vključuje: izlet po ledeniški laguni (25 €), ogled muzeja v Skogarju (8 €) in drugih vstopnin, goriva (okvirno 60 € na osebo) in hrane.

Možna doplačila: 
 • Zavarovanje rizika odpovedi v vrednosti 5,55 % aranžmaja;
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini;
 • dvoposteljna soba 100 € na osebo.
Rok za prijavo: 26. februar 2015

Fotogalerija (Damjan Končnik in internet:

IslandijaSPLOŠNE INFORMACIJE:  
 • KAKO POTUJEMO PO ISLANDIJI? Z avtomobili, na vozilo so , prirejenim za prečenja ledeniških rek v notranjosti dežele in peš 
 • NASTANITEV: mladinski hoteli, kjer imamo možnost kuhanja, potrebna je spalna vreča, proti doplačilu lahko dobite povsod posteljnino.
 • HRANA: V mladinskih hotelih dežurne ekipe pripravljajo zajtrk in večerjo, ključno je timsko vzdušje pri pripravi obrokov, hrana v trgovinah ni več tako draga kot nekoč, če si hrano pripravljamo skupaj (razen v Reykjaviku) je prispevek udeleženca okvirno 70 €. 
 • ZAHTEVNOST POTI: Nenaporno potovanje, dnevne hoje bo za 2 do 3 ure, vendar ne vsak dan. Po želji, jo bo več. 
 • ŠTEVILO OSEB: najmanjše 11 - največ 20. 
 • VREME: Vreme na Islandiji se hitro spreminja. Tudi na vrhuncu poletja je lahko v notranjosti hladno ali pa + 20 stopinj. Veter je zelo pogost. 
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti. Za natančne informacije preglejte spletne strani www.zdravinapot.net. Prav tako se posvetujte glede morebitnih cepljen z vašim osebnim zdravnikom.
 • VARNOST: Islandija je varna dežela. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino. 
 • SPOMINKI: Na splošno so dragi. Dobro je imeti s seboj kreditno kartico (Mastercard, Visa) ter Maestro BA kartico za dvigovanje na ATM (bančnih) avtomatih. 
 • VIZUM: Slovenci za potovanje na Islandijo ne potrebujemo vize.
Dobro je vedeti: Samoumevno pričakujemo tudi pomoč pri pripravi hrane in ostalih opravilih od vseh udeležencev. Vodnik na turi bo razdelil naloge med udeležence. Avtomobile bomo vozili sami. V vsakem vozilu bosta dva voznika. Avtomobili so zavarovani z največjo možno zavarovalnino, vendar je še vedno 400 € lastne udeležbe. Kavcija vsakega udeleženca je 100 €, ki se na koncu potovanja vrne, če bodo avtomobili nepoškodovani.

Prosim upoštevajte: 
Program se lahko spremeni. Islandija leži blizu Arktike in takšno potovanje je odvisno tudi od vremena, prehodnosti rek in tudi morebitnih izbruhov vulkanov. Posledično so možne spremembe, na katere organizator potovanja nima vpliva. Če bodo posledično nastali dodatni stroški, jih krijejo udeleženci sami. 

Pridružujemo si pravico do spremenjenega reda ogledov in krajev prenočišč. 

Potovanje se uradno organizira preko potovalne agencije EKO POTOVANJA Damjan Končnik s.p. 
Čisto spodaj, cena je preračunana na dan 25. november 2015.

Ravbar Potovanja - Odkrivajte svet z nami