Novice‎ > ‎

Potovanje v Namibijo (14 dni) ter tudi Namibijo, Bocvano in Vikt. slapove 24.10. - 13.11.2015 (21 dni) je polno

objavljeno: 1. jun. 2015 07:01 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 4. avg. 2015 04:12 ]
Namibija, Bocvana, Zambija z Viktorijini slapovi
 
 Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru.
 

POTOVANJE JE POLNO!

Potovanje je namenjeno vsem ljubiteljem narave (živali) in fotografije, saj bo lepih motivov resnično ogromno. Namibija je država, ki očara še tako zahtevnega popotnika s svojimi prostranstvi, peščeno puščavo Namib, čudovitim narodnim parkom Etosha (levi, sloni, žirafe, nosorogi ...), fotogeničnim plemeni Himbami in tradicionalnimi Bušmani in s svojo urejenostjo. Bocvana navduši z svojim narodnim parkom Chobe (sloni), delto reke Okavango in puščavo Kalahari. Eden od vrhuncev pa bodo sigurno najmogočnejši slapovi v Afriki, Viktorijini slapovi (Zimbabve), kjer se boste lahko prepustili številnim užitkom (hoja z levi, rafting po reki Zambezi ...). Najlepše pa je, da ne boste le videli, ampak resnično doživeli pravo Afriko.    

Dve antilopi sredi puščave NamibProgram: Začeli bomo z Windhoekom, glavnim mestom Namibije, ki vas bo navdušil s kombinacijo afriškega in evropskega (nemškega) stila, potem pa se začne naše odkrivanje Afrike z najetim prirejenim safari tovornjakom, ki bo na voljo le za našo skupino. Kar naenkrat bo civilizacija izginila, narava pa se bo začela spreminjati vse do Sesriema, kjer bomo odkrivali eno najbolj fotogeničnih puščav sveta Namib. Čaka vas hoja po sipinah in odkrivanje najlepših predelov Soussosvlei in Dead Vlei, ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Ob večerih pa boste uživali ob tabornem ognju in pogledu na nešteto zvezd. Sledi panoramska vožnja do Atlantskega oceana (laguna Ramsar s flamingi in posebna welwitchija, ki ima povezavo s Slovenijo) in prijetno mesto Swakopmund, kjer se boste lahko vozili s štirikolesniki po neskončnih sipinah. Sledi vožnja proti severu po »Skeleton coast«, kjer boste opazovali neskončno število morskih levov, potem pa zavijemo v notranjost, do fotogeničnih oblik skal Spitzkoppe (raj za fotografe in raziskovalce). Ste za petje ob tabornem ognju sredi afriške divjine? Malo naprej v Damaralandu nas čaka »živi muzej« plemena Damara, posebna drevesa bao babi, če bo sreča tudi puščavski sloni in še bolj znano pleme Himbe (eno najbolj zanimivih in fotogeničnih plemen v Afriki). Naslednje dni pa boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji živali. Najprej se bomo družili z gepardi – najhitrejšimi kopenskimi živalmi, potem pa se bomo zapeljali do narodnega parka Etosha, ki ga imajo za enega najlepših narodnih parkov Afrike, kjer se boste počutili kot v dokumentarnem filmu
Najmogočnejši slapovi Afrike
Na foto safariju boste lahko uživali ob pogledih na slone, žirafe, leve, gnuje, zebre, gazele, antilope, nosoroge (mogoče celo leoparda) ... in številne ostale živali, ki živijo v narodnem parku. Sledi druženje s starodavnim plemenom Bušmani (pleme San) kjer boste spoznali kako kako lovijo, se prehranjujejo … Zvečer pa vas čakajo njihovo petje in plesi (poseben večer). Sledi odkrivanje vzhodnega Caprivija in prečenje v Bocvano. Tam vas čaka krasen narodni park Chobe z zelo veliko živali (v parku ena največjih koncentracij slonov v Afriki). Sledi prečenje meje v Zimbabve in eden izmed vrhuncev, ogled fascinantnih Viktorijinih slapov. Slapove je lokalno pleme Kololo poimenovalo Mosi – oa – tunya (Dim, ki grmi). Tukaj bo vsak prišel na svoj račun od posebnega raftinga po reki Zambezi, do hoje z levi ali pa samo uživanja v bazenu. Vrnitev v Bosvano in vožnja do posebnega kampa obkroženega z mogočnimi bao babi potem pa boste aktivno odkrivali delto Okavanga na izletu s tradicionalnimi drevaki v okolici Mauna. Sledi prečenje Kalaharija, vrnitev v Namibijo in ogled glavnih znamenitosti Windhoeka potem pa nočni let proti domu. Polni novih vtisov in doživetij boste prišli domov. Program je namenjen ljudem, ki si želijo na popotniški način odkrivati svet! 
 
POTOVANJE Z NAJETIM PRIREJENIM TOVORNJAKOM (maks 17 potnikov + slovenski vodnik + lokalni vodnik/šofer in spremljevalec)

CENA: 2.533 eur/osebo pri vsaj 14 potnikih + let. karta 1.095,82 eur z vsemi taksami 
Pri 10 osebah je cena 2.790 eur/osebo + let. karta 1.095,82 eur z vsemi taksami
Če bi potovali samo po Namibiji je cena paketa 2.070 + let. karta 1.095,82 eur z vsemi taksami (cena velja v primeru, da je vsaj 10 potnikov na 21 dnevnem potovanju). 
40 eur popusta, če ste že potovali z nami.

Na foto safariju vas čaka najverjetneje tudi kralj živali
Cena vključuje:
 • namestitve 4x v prijetnih popotniških guesthousih (hostlih) v dvoposteljnih sobah, 1x v hotelu v dvoposteljni sobi (Opuwo) in 14x v kampih v njihovih šotorih – po dva v šotoru (veliko je kampov z bazenom, 1x čisto preprost kamp),
 • najem prirejenega safari tovornjaka (maksimalno število udeležencev je 17 + slovenski vodnik),
 • gorivo,
 • najem vse potrebne opreme za kampiranje od šotorov do podlog (potrebujete le spalno vrečo),
 • najem vse opreme za kuhanje/stole/mize/pribor,
 • kamping takse in vstopnine glede na program,
 • praktično vso hrano (vključenih je kar 19x zajtrkov, 16 x kosil in 15x večerij), 
 • vse vstopnine po programu (Namib Naukluft park, shuttle do Sossusvlei, Deat Vlei, Sesriem canyon, laguna Ramsar s flamingi, Cape Cross, Twyfelfontein, “living” muzej plemena Damara, obisk vasi Himb, ogled farme z gepardi, Etosha narodni park, druženje in aktivnosti pri Bušmanih, Viktorijini slapovi, vstopnine v Windhoeku),
 • enodnevno turo z mokorom po delti Okavango,
 • safari z jeepi v parku Chobe (Bocvana) in dva dni safarija po parku Etosha (Nambija),   
 • profesionalnega lokalnega vodnika,
 • lokalnega asistenta (pomaga pri pripravi hrane …) v primeru večje skupine,
 • vse stroške za prečenje meje za tovornjak,
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 
Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča Zagreb (bo organiziran), nekaj obrokov hrane, ustekleničene vode oz. pijača, osebnih izdatkov, opcijskih aktivnosti, stroškov pridobivanja viz (Namibija, Zimbabve), napitnin, zavarovanja Coris. 

200 EUR akontacije se vplača na agencijo Manager ob prijavi. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (goriva, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Kalkulacija je narejena na dan 1.6.2015 pri tečaju 1 eur = 13,316N$ (banka Slovenije). Organizator potovanja je agencija Manager d.o.o. iz Velenja.

Po deželi potujemo s prirejenim tovornjakom
ZAKAJ POTOVATI Z NAMI NA TAK NAČIN?
 • Imate zelo kvalitetnega lokalnega vodnika (ki bo poskrbel, da boste še bolj doživeli Namibijo).
 • Lokalni vodnik ima s seboj pomočnika, ki poskrbita za vse obroke (vi samo malo pomagate zraven).
 • Tovornjak je posebej prirejen za tako potovanje (udobni sedeži in velika panoramska okna skozi katera boste lahko ves čas opazovali pokrajino).
 • Praktično vso hrano imate vključeno: 12x zajtrkov (vsi), 10 x kosil in 9x večerij.
 • Lokalni vodnik je tudi voznik (vožnja po afriških cestah v jeepih je bolj naporna kot si večina predstavlja). Se pravi ni treba nič vozit – le uživate, ko gledate skozi okno.
 • Ker je tukaj vse organizirano in v paketu (vso opremo za kampiranje imate na tovornjaku: šotore, kamping opremo, mize, stole, pribor …).
 • V ceni je tudi že vse gorivo, vstopnine v narodne parke in vsi transferji.
 • Vse skupaj je bistveno manj naporno in je primerno za kogarkoli, ki si želi potovati na popotniški način.
 • Število oseb je omejeno na maksimalno 17 oseb + slovenski vodnik + lokalni vodnik/šofer + njegov pomočnik (se pravi boste potovali v majhni skupini).
Vaši leti so (cena je 1.095,82 eur/osebo z letom iz Zagreba)
  1  OU 410 G 24OCT Zagreb Frankfurt        07.40 09.15                     
  2  DE6278 V 24OCT Frankfurt Windhoek   10.40 20.45                      
  3  DE2293 V 12NOV Windhoek Frankfurt   19.45 05.10+1 (naslednji dan)                   
  4  OU 417 G 13NOV Frankfurt Zagreb       09.30 10.55  
V primeru predčasnega odhoda (potovanje samo iz Namibije pa so leti isti le domov se leti en teden prej se pravi se pride v Zagreb 6. novembra)

Fotogalerija: 

Nambija, Bocvana, Viktorijini slapovi Ravbar Potovanja

Predviden vodnik na turi:

Dejan Marentič oz. Peter Eržen oz. Tomaž Podgoršek oz. Damjan Glinšek, vsi omenjeni vodniki so z licenco GZS in Namibijo, Bocvano in Vikt. slapove odlično poznajo. Info: gsm: 031-684 651 (Uroš), email: uros.ravbar@gmail.com

Vrnitev v Bocvano in ogled delte Okavango
SPLOŠNE INFO 
 • SPLOŠNE INFO 
 • KAKO POTUJEMO?  Z prirejenim safari tovornjakom (sedeži kot v avtobusu, panoramska okna).  
 • NASTANITEV: spi se 4x v prijetnih popotniških hotelih (guesthouse/hostli) v dvoposteljnih sobah, 1x v hotelu v dvoposteljnih sobah (Opuwo), 14x v kampih v njihovih šotorih – po dva v šotoru (veliko je kampov z bazenom, 1x čisto preprost kamp).
 • HRANA: Kuhal nam bo lokalni vodnik oz. v hostlih bo vključen zajtrk. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. Praktično vsi obroki so vključeni razen 7x. Vključenih imate 19x zajtrkov, 16 x kosil in 15x večerij!
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, ki resnično želijo doživeti Afriko.  
 • ŠTEVILO OSEB: min 10 – maks 17 
 • VREME: Konec aprila oz. začetek maja oz. konec oktobra je zelo primerno obdobje za obisk tega dela Afrike. Pričakujemo dnevne temperature med 20 – 30 stopinj Celzija, noči pa znajo biti hladne (svetujemo kvalitetno spalno vrečo). Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). 
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti. Za nobeno od teh držav ni obvezno cepljenje. Več na www.zdravinapot.net  
 • VARNOST: Namibija in Bocvana slovita kot varni državi, Viktorijini slapovi (Zimbabve) pa so turistični in tudi varni.
 • SPOMINKI: Ta del Afrike ima veliko lepih spominkov (sploh izdelkov iz lesa). 
 • VIZUM: Je potreben za Namibijo (uredimo na Dunaju ob doplačilu) in Zimbabve (dobimo na meji).   
 • VODENJE: Poleg slovenskega vodnika vas čaka še lokalni vodnik, kar bo še dodatno obogatilo potovanje. 
 • INFO O TURI in PRIJAVE: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com, www.ravbar.org 

NAMIBIJA, BOCVANA, ZIMBABVE Z VIKTORIJINI SLAPOVI, program po dnevih, 21 dni   
H - namestitve so v guesthousih (hostlih) v dvoposteljnih sobah
H* - namestitev v hotelu v dvoposteljnih sobah
K – namestitev je v kampih, za šotore in ostalo opremo je poskrbljeno  (veliko jih ima bazen, nekateri pa so preprosti)
VSI OBROKI SO VKLJUČENI (21 dnevni program) razen: Windhoek (2x), Swakopmund (1x), Viktoria falls (4x).
Z – zajtrk, K- kosilo, V - večerja

Plan po dnevih
1. dan – let do Windhoeka, glavnega mesta Namibije, predviden je večerni prihod, spanje v guesthouse (hostlu), v dvoposteljnih sobahi (obroki na letalu),

2. dan – po ogledu trdnjave Alte Feste (od zunaj) sledi vožnja proti narodnemu parku Namib Naukluft. Kar naenkrat bo civilizacija izginila, narava pa se bo začela spreminjati vse do Sesriema, ki je izhodišče za odkrivanje ene najbolj fotogeničnih puščav sveta Namib, spanje v kampu z bazenom, K (Z, K, V)

3. dan – navsezgodaj se bomo odpravili v sipine (Soussosvlei), se povzpeli na eno izmed njih in potem odkrivali področje imenovan Dead Vlei, ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Popoldan si bomo pogledali bližnji kanjon Sesriem oz. bo čas za opcijski panoramski polet nad puščavo Namib, zvečer pa  boste lahko uživali ob tabornem ognju in pogledu na nešteto zvezd, kampiranje v kampu z bazenom, K (Z, K, V)

4. dan – vožnja po neskončnih prostranstvih Namibije, prihod do Atlantskega morja pri Walvis bayu, kjer se ustavimo ob zaščiteni laguni Ramsar (flamingi …) in si pogledamo znamenito rastlino welwitchijo, ki ima povezavo s Slovenijo. Sledi prihod v prijetno mesto Swakopmund in čas za opcijsko vožnjo s štirikolesniki (quad biking) po neskončnih sipinah,  spanje v guesthouse (hostel dvoposteljne sobe), H (Z, K)

5. dan – jutranji ogled mesta in vožnja proti severu po »Skeleton coast«, kjer boste opazovali neskončno število tjulnov, potem pa zavijemo v notranjost, do fotogeničnih oblik skal Spitzkoppe (raj za fotografe in raziskovalce), kjer bomo kampirali sredi lepe narave, ste za petje ob tabornem ognju sredi afriške divjine?  K (Z, K, V)

6. dan – v Damaralandu si pogledamo poslikave po skalah v Twyfelfontain ter obiščemo »živi muzej« plemena Damara enega najbolj pristnih plemen tega dela Afrike (v repliki njihove vasi predstavijo zdravilne rastline in njihovo življenje in na koncu zapojejo in zaplešejo), spanje Aba Huab camp K (Z, K, V).

7. dan - vožnja po panoramski cesti proti severu (v družbi dreves bao babov in če bo sreča puščavskih slonov). Popoldanski prihod v Opuwo in druženje s Himbami v okoliški vasi (enim najbolj zanimivih in fotogeničnih plemen v Afriki), spanje v hotelu v Opuwo H (Z, K, V) 
Ste za slikanje z gepardom?
8. dan – prosto za odkrivanje Opuwa (v primeru, da prejšnji dan ne bi bilo dovolj časa za obisk Himb jih obiščemo zjutraj), sledi vožnja do farme Otjitotongwe, kjer živijo gepardi. Sledi popoldanski ogled farme in druženje z gepardi – najhitrejšimi kopenskimi živalmi sveta, K (Z, K, V) 

9. dan – boste na svoj račun prišli ljubitelji živali, saj se preko Outja (obnovitev zalog) zapeljemo vse do narodnega parka Etosha, ki ga imajo enega najlepših narodnih parkov Afrike, kjer vas bodo kot v dokumentarnem filmu čakale številne živali (popoldanski safari), spanje v kampu Okaukejo, kamp z bazenom (park Etosha), K (Z, K, V)

10. dan
 – cel dan imamo na voljo za odkrivanje parka Etosha (safari), ki ga imenujejo tudi »Kraj čudežev«, vas pa bodo lahko navdušili pogledi na slone, žirafe, leve, gnuje, zebre, gazele, antilope, nosoroge ... in številne ostale živali, ki živijo v narodnem parku; Ne pozabite na daljnogled in tele objektiv za foto safari, spanje v parku Namutoni (park Etosha), K (Z, K, V)

11. dan – vožnja proti izhodu narodnega parka do Grootfontiena in naprej do Bušmanov v predelu Ju Hoansi (živi muzej). Popoldan in večer je namenjen druženju z enim najbolj tradicionalnih plemen sveta Bušmani (pleme San). Obrazložili vam bodo o zdravilnih rastlinah in gomoljih, vam prikazali, kako lovijo, zanetijo ogenj izdelujejo vrvi, luke in puščice in kako pripravljajo hrano. Tudi sami boste vključeni v aktivnosti. Zvečer v kampu pa bodo ob ognju uprizorili še tradicionalne plese in pesmi. Poseben večer sredi Afrike. Kampiranje pri Bušmanih; K (Z, K, V) 

12. dan - vožnja vse do kampa Ngepi oz. Nunda River lodge, ki leži v zahodnem Capriviju ob reki Okavango, spanje v kampu, K (Z, K, V)

Za vse ki potujete samo po Namibiji je program sledeč: 
12. dan po zajtrku imate urejen privaten transfer do Windhoeka in spanje v hostlu (dvopostelje sobe). H (Z)
13. dan imate dopoldan prosto za samostojen ogled mesta oz. nakupe spomnikov oz. uživanje v bazenu vašega hostla, popoldan pa imate z lokalnim vodnikom ogled Cristuskirche z bližnjim muzejem neodvisnosti, parlamenta Tintenpalast in prevoz do letališča ter nočni let proti domu (Z, obroki na letalu)
14. dan prihod domov

Puščavski sloni včasih pridejo na obisk v kamp13. dan – prečenje meje v Bocvano in vožnja čez narodni park Chobe do Kasaneja. Če bo le možno boste prišli v Kasane pravočasno, da si boste lahko opcijsko pogledali sunset cruise (vožnja z ladjico ob sončnem zahodu) po reki Chobe (opazovanje številnih živali, ki se hodijo napajat k reki). Spanje v Kasaneju v Chobe Safari lodgu (kampiranje), K (Z, K, V)   

14. dan – že navsezgodaj vaš čaka jutranji safari z jeepi v narodni park Chobe, ki je zelo bogat z živalmi (v njem živi ena največjih populacij slonov v Afriki). Polni vtisov boste nadaljevali pot v bližnji Zimbabve. Popoldan vas čaka ogled fascinantnih Viktorijinih slapov, ki jih je raziskovalec Livingstone poimenoval po angleški kraljici, popoldan občudovanje fascinantnih slapov (široki so 1,7 km in visoki 108 metrov), ki jih je pleme Kololo poimenovalo Mosi – oa – tunya (Dim, ki grmi). Sprehod po lepi pešpoti in skozi deževni gozd, spanje v hostlu (dvoposteljne sobe), H (Z)

15. dan – je namenjen počitku, uživanju oz. različnim opcijskim aktivnostim: svetujemo vam rafting po reki Zambezi in hojo z levi. Dodatno si je možno slapove pogledati tudi na zambijski strani (doplačilo za vizo), spanje v hostlu (dvoposteljne sobe), H (Z)
Eden od vrhuncev bo tudi celodnevni izlet na delto Okavanga

16. dan
 – se vrnemo nazaj v Bocvano in se premaknemo po asfaltni cesti vse do okolice Nate, ki je znana po svojih drevesih baobabih, kjer spimo v posebnem kampu z bazenom, K (Z, K, V)

17. dan – vožnja do Mauna, ki je izhodišče za odkrivanje delte reke Okavango (čas bo tudi za opcijski polet nad delto), spimo v kampu z bazenom, K (Z, K, V)

18. dan – ta dan boste šli na celodnevni izlet odkrivat delto reke Okavango z drevaki – mokoro (posebno doživetje), spimo v kampu z bazenom, K (Z, K, V)

19. dan – vožnja preko Kalaharija vse do meje Bocvana  Namibija, sledi prečenje meje in spanje v kampu. Zadnja noč pod afriškimi zvezdami. K (Z, K, V)

20. dan – ca 3 ure vožnje do Windhoeka, glavnega mesta Namibije,  kjer vas bo navdušila kombinacija afriškega in evropskega (nemškega) stila in kjer si boste pogledali Cristuskirche z bližnjim muzejem neodvisnosti in parlament Tintenpalast … Čas bo še za zadnje nakupe spominkov in polni vtisov boste zvečer poleteli proti domu (Z)

21. dan - prihod domov (obroki na letalu)  

Nekaj vtisov potnikov iz naše ture Namibija, Bocvana in Viktorijini slapovi:

Optimalna kombinacija potovanja za ta del sveta. Najet tovornjak z lokalnim vodnikom in voznikom, ki sta istočasna tudi odlična kuharja, popotnika razbremeni obveznosti, tako da se lahko popolnoma posveti potovanju. Skupina je bila odlična, ves čas skupaj.
Oba vodnika lokalni (Andreu, kot izjemen poznavalec lokalnih razmer) in Tomaž sta pripomogla , da je potovanje potekalo v zadovoljstvo večine udeležencev. Težko se je odločiti kaj me je najbolj prevzelo -  vsekakor pa puščava, magična svetloba, pastelne barve, množica živali in vseskozi nasmeh na ljudeh, ki smo jih srečevali.
Janez

Zelo zadovoljna predvsem z lokalnim vodnikom. Najlepša mi je bila narava (Spitzkoppe), Zambija.
Karmen

Gre za eno najbolj fotogeničnih plemen Afrike
Ocena potovanja: Odlično! Čista desetka!
Polno doživetij, čudovita narava, udoben prevoz, skratka, takoj grem še enkrat!
Ni bilo niti enega neprijetnega doživetja, niti ene zoprnije. Je pa še posebej bila lepa narava, živali, pa tudi Himbe in Sani so bili doživetje zase. Pa ta naša skupina, res ne vem, od kod so se vzeli ti ljudje, bili so čudoviti, prijazni,  idealni sopotniki skratka.Z njimi kamorkoli, in to čimprej!
Julija

Vabljeni, da se nam pridružite!

RAVBAR POTOVANJA – Odkrivajte svet z nami