Novice‎ > ‎

Potrdili smo potovanje PERU, BOLIVIJA, ČILE v terminu 23.7. - 16.8.2015

objavljeno: 19. mar. 2015 06:05 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 19. mar. 2015 06:06 ]
Best of Peru, Bolivija in Čile za popotnike
 
Termina: 11.6. - 5.7. in 23.7. - 16.8.2015
Trajanje potovanja: 15 oz. 20 oz. 25 dni
Skupina: min 10 - maks 20 popotnikov 
Info: Uroš Ravbar 
Gsm: 031-684 651 
E-mailuros.ravbar@gmail.com 
Web: www.ravbar.org
 

POTOVANJE JE POTRJENO V TERMINU 23.7. - 16.8.2015
Ravno tako je potrjeno če bi potovali samo po Peru oz. 20 dni Peru in Bolivija (23.7. - 11.8.2015)


Potovanje je namenjeno popotnikom, ki želijo doživeti najlepša čudesa Peruja, Bolivije in Čila. 
Možnost potovanja samo po Peruju (15 dni) oz. Peru z Bolivijo (20 dni) oz. Peru Bolivija Čile (25 dni) 

15 dnevno potovanje po Peruju (prvi del potovanja)
20 dnevno potovanje Peru in Bolivija (prvi in drugi del potovanja)
25 dnevno potovanje Peru, Bolivija in Čile (celotno potovanje)

Cena: 
1.570 eur pri 14 osebah (15 dni Peru) + let karta ca 1.100 eur + notranji let Cusco Lima ca 100 eur (ob zgodnji prijavi)
1.750 eur pri 14 osebah (20 dni Peru in Bolivija) + let. karta ca 1.100 eur
2.096 eur pri 14 osebah (25 dni Peru, Bolivija in Čile) + let. karta ca 1.100 eur 

raj za fotografe
Od pacifiške obale do andskih vršacev, preko puščav do džungle in surrealistične (nezemeljske) pokrajine Salar Uyunija je to potovanje presežkov. 

V Peruju vas čakajo: otočje Balesteras (za vse ljubitelje živali), linije v Nasci, peščene sipine in oaza, lepa Arequipa, kanjon Colca s kondorji, inkovski Cusco s posebno  okolico (Sveta dolina), glavna znamenitost J. Amerike Machu Picchu, jezero Titicaca s pristnim stikom z domačini, plavajočimi otoki in otokom Taquile. Sledi odkrivanje najlepših delov Bolivije: ogled skrivnostnega Tiwanakuja, najvišje glavno mesto La Paz, spust v džunglo, vzpon na 5.421 metrov visoko goro Chacaltayo in odkrivanje unikatnega Salar Uyunija, kjer se boste lahko prestavili na drug planet poln posebnih prizorov (laguna s flamingi, gejziri, kaktusi in neskončna bela kulisa), za konec pa še severni Čile z puščavo Atakama in fascinantno Lunino dolino ter San Pedro de Atacama.

To aktivno potovanje je namenjeno ljudem, ki si želijo na popotniški način odkrivati svet! 

V juniju je potovanje 1 dan daljše saj obiščemo glavni festival v Peruju -  festival Boga Sonca Inti Raymi, kjer se boste lahko prestavili v čas Inkov.

Best of PERU, BOLIVIJA in ČILE, program po dnevih
15 oz. 20 oz. 25 dni   
Lima (Peru)– Ballestas – Huacachina – Nazca - Arequipa – kanjon Colca – Cusco - Sveta dolina – Inca Jungle trek - Machu Picchu - Puno – jezero Titicaca – vstop v Bolivijo - Tiwanaku - La Paz – džungla – gora Chacaltaya –Uyuni – laguna Colorada – laguna Verde –vstop v Čile - Atacama – Valle de Luna - San Pedro de Atacama – Calama - Santiago 

H – namestitve so v kvalitetnih popotniških hostlih (v sobah po 4 osebe, samo za nas), 3x v večposteljni sobi (2x Uyuni, 1x kanjon Colca), 1x pri domačinih v večposteljni sobi (Inca jungle treking), 1x pri domačinih po 2 v sobi (Titicaca). 

Vključena hrana:
 • Na trekingu Inca jungle 3 dni je polni penzion vključen (9 obrokov)
 • Na jezeru Titicaca je vključen polni penzion (3 obroki)
 • Dodatno je vključena piknik kosilo na haciendi v okolici Puna 
 • Na turi Uyuni je vključen 2x polni penzion (do prihoda v Čile), 6 obrokov
Program po dnevih

1. dan - let do Lime, prestolnice Peruja in naprej z privatnim avtobusom ca 3 ure vožnje do Paracasa, H (obroki na letalu)

2. dan – zjutraj si boste pogledali na turi otoke Ballestas, ki jih imenujejo tudi mali Galapagos. Na svoj račun boste prišli vsi ljubitelji živali. Skalnati otoki so mala oaza, znani po številnih obokih in jamah, kjer boste na turi s čolnom lahko občudovali morske leve, posebne vrste ptičev (kormorani, Inca tern ...) in celo pingvine. Po obisku vinarne, kjer boste lahko poskusili perujski alkohol Pisco, ki ga naredijo iz grozdja in kosilu boste popoldan uživali v pravi puščavi. Odkrivali boste oazo sredi peščenih sipin - Huacachino, uživali na adrenalinski vožnji z buggyji (posebno doživetje) in deskanju po sipinah. Sledi vožnja s privatnim avtobusom do Nazce, spanje v hostlu

3. dan – imeli boste možnost videti slavne črte iz Nazce (opcijski polet z letalom). Tej nenavadni geoglifi so glavna atrakcija obalne regije. Črte naj bi ustvarile 3 različne predinkovske kulture, ljudstvo Paracas (900-200 pr.n.št.), civilizacija Nazca (200 pr.n.št. – 600 n.š.) in Huari (630 n.š.). Te velikanske podobe, živalskih, človeških in geometrijskih oblik se nahajajo na območju velikem več kot 320 km2 med Nazco in reko Ingenio. Skrivnostne slike še danes burijo duhove, kdo jih je v resnici ustvaril. Sledi ogled zanimivega pokopališča mumij Chauchilla in popoldan prosto za odkrivanje Nazce oz. možnost opcijskega izleta do unikatnega sistema podzemnega vodovoda za namakanje, ki so ga razvili prebivalci Nazce pred 2000 leti in za ogled posebnega ceremonialnega mesta Cahuachi, ki leži sredi puščave in je sestavljen iz večjih piramid, templjev in platform. Zvečer se vkrcamo na avtobus (cama bus kar zagotavlja udoben sedež in dober spanec) in se vozimo preko puščave proti Arequipi.

4. dan – jutranji prihod v Arequipo, ki leži pod vulkanom Misti. Arequipa velja za najlepše mesto v deželi s svojimi belimi kolonialnimi stavbami iz lokalnega vulkanskega kamna. Občudovali boste tudi bele baročne cerkve in lep glavni trg Plaza de Armas. Nato pa si boste ogledali poseben samostan Santa Catalina (Sveta Katarina), da boste videli, kako so v španskih časih živele nune v Peruju. Mesto slovi tudi po dobri hrani katero boste z veseljem poskusili. Popoldan  bo čas za počitek in navajanje na višino oz. čas za samostojno odkrivanje (npr. muzej “Ice Maiden”, kjer imajo staro inkovsko mumijo).  Spanje v hostlu.
 
5. dan – zjutraj vas čaka vožnja po sanjavi samotni pokrajini. Mimo gorskih jezer, včasih polnih ptic se boste dvignili na visoko planoto, polno lam in alpak, kjer boste prečili 4.910 metrov visokega prelaz, od koder so čudoviti pogledi na okoliške vulkane. Ta dan vas na panoramski vožnji do kanjona Colca čakajo lepi pogledi tudi na rodovitne doline, obrise vulkanov in šarmantne andske vasice, kjer prebivalci živijo kot nekoč. V Chivayu bo postanek za kosilo, potem  pa vas čaka uživanje v toplih vrelcih La Calera. Dan zaključite v kraju Cabanaconde. Spanju v hostlu. 

Opazovanje kondorjev
6. dan – kanjon Colca, za katerega pravijo, da je dvakrat globlji kot Veliki kanjon (Grand Canyon) nudi dih jemajoče poglede, vas pa čaka po zajtrku hoja navzdol (ca 3 ure) v sam kanjon vse do oaze Sangalle, kjer nas čaka posebna okolica in bazen. Spanje v lokalni nastanitvi (več oseb v sobi).

7. dan – zelo zgodnji vzpon na vrh (možnost vzpona z mulami), potem pa se gre do točke Cruz del Condor, kjer je najboljši kraj za opazovanje veličastnih kondorjev (upoštevajte, da nimajo urnika). Sledi vožnja mimo slikovitih vasic do Chivaya in vrnitev v Arequipo ter nočni bus do Cusca.

8. dan – transfer do hostla in krajši ogled Cusca (UNESCO). Pogledali si boste glavni trg ter katedralo. Cusco je nekdanje središče velikanskega Inkovskega imperija in čudovito mesto je višek vsakega potovanja po Peruju. Mesto, ki so ga nekateri imenujejo tudi »popek vetra« ima bogato duhovno in zgodovinsko dediščino. Ker leži na višini 3.400 metrov je ta dan bolj namenjen počitku oz. boste lahko sami dodatno raziskovali zanimivo mesto, možnost nakupov lepih spominkov, obisk tržnice, odkrivanje slikovitega predela San Blas kjer mrgoli kolonialnih stavb, galerij …, spanje Cusco v hostlu. 

9. dan – odpeljali se boste do posebne Valle Sagrado oziroma Svete doline z mestecem Pisac, ki se ponaša z najbolj živopisano tržnico v Peruju, ki vas zagotovo ne bo pustila ravnodušnega. A pred tem vas čaka še sprehod po enih najlepših inkovskih ruševin v Peruju, ki ležijo nad Pisacom. Razgledna steza vas bo vodila nad globokimi pečinami, ter skozi predor vse do osrednjih svetišč. Narava tukaj je nekaj posebnega in kar težko bo iti naprej do mesta Ollantaytambo, kjer vas čaka še ena impresivna trdnjava, ki je služila tudi kot tempelj. Na vrhu teras je bil ceremonialni center, hkrati pa je kraj pomemben tudi za to, ker so tukaj Inki izbojevali eno največjih zmag nad španskimi kolonializatorji. Pod 200 prehojenih stopnicah vam bo jasno zakaj oz. se boste spraševali, kako so lahko Inki sem spravili vse te ogromne kamne. Nočitev v kraju Ollantaytambo v hostlu.  
posebno adrenalinsko prečenje10. dan – sledi 3 dnevni Inca jungle treking proti Machu Picchuju s kombinacijo številnih aktivnosti (hoja, kolo, rafting, zip line, kopanje v toplih vrelcih …). Ta dan vas čaka zgodnji štart na Inca Jungle treking (pogled na vrhove Vilconata), sledi prihod v Malago (4.316 m visoko) in spust s kolesi do Huammarke (manj izkušeni se lahko spustijo s postanka 500 – 1000 m nižje), kjer boste kolesa zamenjali za avtobus, ki vas bo popeljal do vasice Santa Maria, ki leži v džungli 1200 metrov visoko. Po kosilu bo čas za rafting (opcijsko) oz. samostojno odkrivanje okolice, potem pa sledi krajši transfer (ca 30 minut) in hoja do lokalne vasice (uro in pol), kjer boste spali pri lokalni družini, večposteljne sobe; kosilo in večerja so vključeni

11. dan – po zajtrku boste odkrivali agrokulturni dela Peruja (kjer imajo plantaže koke in kave pa nasadov sadja od manga, ananasa do papaje). Ob reki Urumbamba bo sledil treking po starodavni inkovski poti do Quellomaya, kjer boste imeli kosilo in naprej skozi džunglo, po inkovskih stezah do posebne žičnice preko reke (tarabite), nato pa še nekaj minut do toplih vrelcev, kjer se boste okopali in s sebe sprali popotni prah. Sledi še 40 minut hoje do lokalnega hostla; zajtrk, kosilo in večerja so vključeni

12. dan – po zajtrku boste prosti za samostojno odkrivanje oz. vam svetujemo, da opcijsko poskusite adrenalinski zip line (gre za zaporedje 4 jeklenic dolžin od 400 do 1500 metrov napetih preko doline), kjer boste vpeti na jeklenice poleteli proti dolini. Sledi vožnja do hidroelektrarne od koder se začne hoja skozi džunglo (2-3 ure) do Aguas Calientesa (Vroči vrelci), ki služi za izhodišče za obisk Macchu Picchuja. Če boste imeli veliko energije (odvisno od skupine) je možen tudi vzpon na goro Putucusi od koder je krasen pogled na Machu Picchu. Spanje v hostlu, H; zajtrk, kosilo in večerja so vključeni

13. dan – sledi zgodnje vstajanje in krajša hoja do mističnega Machu Picchuja (lahko se zapeljete do vrha tudi z a
vtobusom), ki so ga odkrili šele leta 1911.
 Skrivnostni Machu Picchu imenujejo tudi Izgubljeno mesto Inkov, kjer so odlično ohranjene predkolumbovske inkovske razvaline na višini 2.350 m. Gre za najveličastnejši kraj J. Amerike. Dan boste preživljali na ruševinah inkovskega mesta, tisti z več energije in drznosti se boste lahko opcijsko vzpeli tudi na goro Huayna Picchu (potrebna je predhodna rezervacija), od koder je lep pogled na Machu Picchu. Vrnitev v Aguas Calientes in zanimiva vožnja z vlakom nazaj do Cusca, H; zajtrk je vključen    

14. dan – prost dan za nabiranje moči, masaže, sprehod do Coricanche, starega inkovskega sončnega templja, ki je zdaj samostan Santo Domingo oz.  opcijsko ogled enega najbolj fascinantnih starodavnih mest Sacsayhumana, ki mu pravijo New World Stonehenge, samo da so kamni, ki sestavljajo mogočno obzidje dolgo 400 metrov, tukaj mnogo večji in bolj natančni rezani (leži nad mestom Cusco). Zvečer pa mogoče v latino disco?, spanje Cusco H; ta dan je MOŽNOST SKRAJŠANEGA ODHODA DOMOV (v tem primeru se dodatno koristi let Cusco– Lima in let domov - s prihodom domov 15. dan potovanja); 

15. dan - po zajtrku vas čaka panoramska vožnja z lokalnim avtobusom po Atitlanu (visoki andski planoti) do Puna, folklorne prestolnice Peruja, spanje v hostlu Puno

16. dan – sledi odkrivanje krasnega, s 3.800 m najvišjega plovnega jezera na svetu (vsaj tako trdijo domačini), Titicace, ki je izredno pomembno v andski mitologiji, saj sta se iz teh sijočih modrih globin jezera rodila prva dva otroka Sonca: Manco Capac in Mama Ocllo, ustanovitelja mogočnega Tihuantinsuyo imperija. Tudi inkovska legenda pravi, da so prvi Inki prišli iz jezera. Ta dan boste resnično uživali v stiku z domačini, spoznavali njihovo kulturo in se prepustili njihovemu načinu življenja; Najprej si bomo ogledali plavajoče otoke, kjer živijo Uros indijanci. Domačini živijo kar na otočkih zgrajenih iz trsja, ki raste v plitvinah jezera. Potem pa se prestavimo na idilični otok Taquile, kjer nas bo medse sprejela pristna Kečua skupnost, ki še dandanes nosi zanimiva tradicionalna oblačila. Na otoku boste videvali moške kako tkejo tekstil, spoznali boste njihove običaje, čas pa bo tudi za sprehod po otoku in uživanje v sončnem zahodu. Zvečer boste uživali v druženju z domačini. Spanje pri domačinih po 2 v sobi; kosilo in večerja so vključeni 

17. dan – po zajtrku bo še čas za odkrivanje tega posebnega otoka, ki ima v sebi neko posebno energijo (sprehod do glavnega mesta otoka, do šole, trga in cerkve … oz. možnost samostojnega odkrivanja), sledi vožnja mimo plavajočih otočkov do Puna. Popoldan boste imeli piknik in čas za uživanje na haciendi v okolici Puna, spanje Puno. zajtrk in piknik sta vključena

18. dan – čaka vas vožnja z lokalnim avtobusom proti La Pazu, sledi prečenje meje Peru – Bolivija  in postanek za ogled skrivnostnega Tiwanakuja (ena izmed glavnih znamenitosti Bolivije). Tiwanaku je bil prestolnica predinkovske civilizacije med leti 500 – 900 (ohranili so se ostanki templja, skrivnostne gravure, Sončna vrata …). Inki so imeli Tiwanaku kot mesto ustvarjenja njihovega boga Virakoče. Prihod v La Paz, glavno mesto Bolivije, ki je najvišja prestolnica sveta (leži med 3.500 – 4.000 metri). Sledi orientacijski ogled La Paza (glavni trg, katedrala, predsedniška palača …). Spanje La Paz v hostlu

19. dan – MOŽNOST SKRAJŠANEGA ODHODA DOMOV iz La Paza (s prihodom domov naslednji dan); dan bo namenjen samostojnem odkrivanju La Paza (oz. počitku) oz. opcijskem spustu s kolesi po znameniti panoramski  »Cesti smrti« (pogledi na andske gore vse do džungle; priporočamo vsem ljubiteljem avanture). Popoldan vrnitev v La Paz in prosto (ste za ogled »čarovniške« tržnice, kjer se lahko kupi posebne uroke?), spanje La Paz v hostlu

20. dan – zgodaj zjutraj vas čaka vožnja z privatnim vozilom visoko v Ande skoraj na vrh gore Chacaltayo – kar do višine med ca 4900 metrov. Sledi tehnično nezahteven vzpon na vrh gore visoke 5.421 metrov (kdor bo želel in v kolikor bodo razmere dovoljevale) oz. le do zavetišča pod vrhom. Ledenik na gori Chacaltayi služi kot najvišje smučišče v J. Ameriki (in edino v Boliviji). Ta dan boste podirali višinske rekorde. Sledi vrnitev v La Paz, kjer bomo uredili možnost tuširanja pred nočnim avtobusom do Uyunija 
 
laguna Verde in vulkan Licancabur
21. dan jutranji prihod v Uyuni, kjer se naložite v jeepe. Sledi postanek pri hotelu iz soli in vožnja do Isla Incahuasi, ki je poseben otok sredi 10.000 kv. kilometrov bele soli, kot bi se prestavili na drug planet in odkrivanje okolice, ki ima poseben ekosistem (občudovali boste večmetrske kaktuse). Povzpeli se bomo na otok in uživali v prekrasnem razgledu na belo kuliso v daljavi, spanje v preprostih večposteljnih sobah; kosilo in večerja sta vključena

22. dan – ta dan bodo na svoj račun bodo prišli vsi ljubitelji fotografije; Čaka vas vožnja preko puščave Siloli. Med vožnjo bomo lahko opazovali posebne formacije skal in prihod v laguno Colorada. Gre za posebno slano jezero rdečkaste barve, zaradi vsebnosti mineralov in alg. Ob jezeru boste lahko občudovali številne flaminge, ki skupaj z laguno kreirajo posebno kuliso. Spanje v preprostih večposteljnih sobah; zajtrk, kosilo in večerja so vključeni

pokrajina v okolici San Pedra
23. dan – pogledali si bomo gejzirje in laguno Verde. Zelena laguna je čudovito slano jezero zelene barve, ki leži na meji med Bolivijo in Čilom ob vznožju vulkana Licancabur (višina 4.300 m), sledi prečenje meje z Čilom in prihod v simpatično mesto San Pedro de Atacamo. Popoldan sledi odkrivanje enega najlepših  delov puščave Atacama (najbolj suh predel na svetu) fotogenične Valle de Luna s svojimi posebnimi formacijami skal, spanje v hostlu San Pedro de Atacama; zajtrk je vključen

24. dan – po zajtrku prosto do prevoza na letališče Calama (če bo čas je možna opcijska tura do gejzirjev) in let do Santiaga in naprej proti domu kamor se pride 25. dan potovanja (možno da bo potrebno zaradi letalskih povezav še enkrat prespati v Santiagu – v takem primeru  bomo poskusili urediti krajši ogled mesta). Obroki na letalu.   

25. dan - prihod domov. 

Cene: 1.570 eur pri 14 osebah (15 dni Peru) + let karta ca 1.100 eur + notranji let Cusco Lima ca 100 eur (ob zgodnji prijavi)
1.750 eur pri 14 osebah (20 dni Peru in Bolivija) + let. karta ca 1.100 eur
2.096 eur pri 14 osebah (25 dni Peru, Bolivija in Čile) + let. karta ca 1.100 eur 

Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,88 eur (februar 2015). 
Doplačilo za manjšo skupino (10 – 13 oseb) 120 EUR/osebo.
Popust za vse, ki ste z nami že potovali 40 eur.

Cena vključuje: 
 • namestitve so v popotniških hostlih (v sobah po 4 osebe, samo za nas), razen 3x na nočnih avtobusih do Arequipe, Cusco in Uyunija,
 • 3x se spi v večposteljni sobi (2x Uyuni, 1x kanjon Colca), 1x pri domačinih v večposteljni sobi (Inca Jungle treking), 1x pri domačinih po 2 v sobi (Titicaca), 
 • hrana (na trekingu Inca jungle je vključen 3x polni penzion, na jezeru Titicaca je vključen 1x polni penzion, dodatno je vključeno kosilo na haciendi oz. v restavraciji, na turi Uyuni je vključen 2x polni penzion),
 • vse prevoze z avtobusom po programu (večinoma privaten prevoz, le nekaj rednih), 
 • vse prevoze s čolni, ladjami, vlakom in jeepi po programu,
 • ogled Svete doline (inkovske ruševine nad Pisacom in trdnjave Ollantaytambo),
 • 3 dnevno turo Inca jungle trek z ogledom Machu Picchuja (najem vse potrebne opreme razen spalnih vreč, prevozi, dovoljenja, vstopnina in ogled Machu Picchu, vlak do Cusca, namestitve, 2x polni penzion, dodatni transferji, prevoz z tarabito preko reke, kopanje v termah v Santi Teresi),
 • vse vključeno na eno in pol dnevnem izletu po jezeru Titicaca – otok Taquile in plavajoči otoki Uros (prevozi, ogledi in vstopnine, namestitev pri domačinih, 1x polni penzion),
 • vse vključeno na tridnevni turi Salar Uyuni (jeepi, vstopnine, ogledi, namestitve, 2x polni penzion), 
 • celodnevno turo na goro Chacaltaya (5.421 m) in ogled predinkovskega Tiwanakuja,
 • vstopnine po programu (Ballestas, oaza Huacachina, obisk vinarne, vožnja z buggijem, deskanje po sipinah, pokopališče mumij, samostan Santa Catalina, kanjon Colca s kondorji, vstopnine v Cuscu po programu, ogled Tiwanakuja, ogled Valle de Luna v Čilu),  
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.
Cena ne vključuje le: eventuelni prevoz do/iz letališča, nekaj opcijskih aktivnosti (rafting, zip line, let Nazca lines, kolesarjenje po »Cesti smrti« …), ostale hrane in osebnih izdatkov, napitnine (ca 80 eur), zavarovanja Coris.

V kolikor se ne leti iz Ljubljane bomo uredili skupinski prevoz do letališča. 
Doplačilo: 110 eur/osebo za dvoposteljno sobo (dvoposteljne sobe ni mogoče zagotoviti 4x ter 3x, ko imate nočni avtobus).

Dodatno: v junijskem terminu imamo dodaten dan potovanja saj boste prisostvovali INTI RAYMIJU - največjemu in najpomembnejšemu festivalu v Peruju. Po inkovski mitologiji pomeni Inti - inkovski bog sonca. V inkovskem jeziku pa Inti pomeni sonce, Raymi pa praznovanje, od tu tudi ime  - praznovanje sonca. Pachatutec – prvi Inka, je ustvaril Inti Raymi z namenom praznovanja zimskega solisticija oz. enakonočja, ki je zaznamoval prvi dan novega leta v Inkovskem koledarju. Enakonočje se sicer zgodi 21. junija, vendar po Inkovskem verovanju sonce ostane na istem mestu do 24. junija, ko se končno dvigne. Zato vsako leto 24. junija v mestu Cusco – nekdanji prestolnici Inkovskega imperija, priredijo veliko slavje in praznovanje namenjeno soncu. Sonce je bilo za Inke verjetno najbolj pomemben vir življenja, saj je zagotavljalo svetlobo in toploto. Intija so častili kot “darovalca življenj”, predvsem kmetje, ki so se soncu zahvaljevali za dobre letine. Festival Inti Raymi vsako leto v Cusco privabi precej popotnikov.
Vse skupaj se bo dogajalo na treh različnih lokacijah (tempelj Koricancha - nekdanji sončni tempelj Inkov, glavni trg in glavno dogajanje pri ostankih inkovske trdnjave Sacsayhuaman v lepem okolju). Za prvi dve lokaciji ni vstopnine, pri inkovski trdnjavi pa je vstopnina od 80 eur naprej (odvisno od lokacije) + dodatno se 1x spi v Cusco (doplačilo).

Dodatno: na koncu potovanja vam lahko uredimo podaljšanje na Velikonočni otok, Patagonijo, Ognjeno zemljo, Buenos Aires … oz. po vaših željah. 

ste za kopanje v bazenu?
Ob prijavi se izpolne prijavnico in plača 200 EUR akontacije na račun agencije Manager. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencije in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani www.ravbar.org.

Fotogalerija (slike Uroš Ravbar, Damjan Sinigoj in drugi):

Best of Peru, Bolivija in Čile by RAVBAR POTOVANJA


Predviden vodnik na turi:
  
Stik z Uros indijanciSPLOŠNE INFO 
 • KAKO POTUJEMO? Z avtobusi (privatni prevozi samo za našo skupino, le nekaj rednih), z vlakom (Machu Picchu), s čolni (Islas Ballestas) oz. barko (Titicaca), jeepi (Salar Uyuni), s kolesi …   
 • NASTANITEV: spi v popotniških hostlih (po 4 osebe v sobi samo za nas), ob doplačilu možnost v dvoposteljnih sobah), 3x se spi v večposteljni sobi (2x Uyuni, 1x kanjon Colca), 1x pri domačinih v večposteljni sobi (Inca Jungle treking), 1x pri domačinih po 2 v sobi (Titicaca), 3x nočni avtobus.
 • HRANA: Poskusili bomo številne lokalne dobrote. Hrana ni draga (v Boliviji je poceni). Na jezeru Titicaca bomo jedli pri domačinih (polni penzion), na trekingu Inca jungle (9 obrokov) in na 3 dnevni turi po Salar Uyuniju (6 obrokov) nam bo hrano zagotovila lokalna agencija.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, ki imajo vsaj osnovno fizično kondicijo. Ker so razdalje velike bo precej vožnje na avtobusih, ki so v Peruju zelo kvalitetni, v Boliviji pa zastareli. Zaradi višine potovanje ni primerno za osebe, ki imajo težave s srcem.   
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20. 
 • VREME: Junij, julij in avgust je primeren čas za obisk Peruja, Bolivije in Čila. Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). Noči znajo biti hladne (sploh v Uyuniju), zato svetujemo kvalitetno spalno vrečo.     
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti. Peru za vstop ne zahteva certifikata o cepljenju za rumeno mrzlico. Svetujemo, da se pozanimate za več informacij na www.zdravinapot.si 
 • VARNOST: Peru, Bolivija in Čile so varne države za potovanje, kot povsod pa morate biti pazljivi na lastne stvari.  
 • SPOMINKI: Vse tri države imajo dobre možnosti za nakupovanje, saj imajo lepih spominkov zelo veliko (sploh izdelki iz volne ...). 
 • VIZUM: Ni potreben.   
 • INFO O TURI in PRIJAVE: Uroš Ravbar, gsm: 031–684 651, email: uros.ravbar@gmail.com, www.ravbar.org 
Čudoviti zahodi na jezeru Titicaca
Nekaj vtisov naših potnikov iz naših prejšnjih potovanj:

Pozdravljeni,
najprej lepa hvala za prekrasno potovanje, bilo je res čudovito in polno doživetij:)) Hvala tudi za poseben trud z mano zaradi različnih letalskih kart... Pošiljam oceno potovanja in verjamem, da bom še potoval z vami.
Ocena potovanja: 10
Potovanje je bilo takšno, kot sem si ga predstavljal – nabito polno doživetij, naravnih lepot, zgodovinskih krajev, zanimive hrane in pijače. Res nepozabno! 
Vodnik je bil odličen in prava prednost v primerjavi z drugimi agencijami, saj je poleg tega, da je Perujec, ki krasno govori slovensko, tudi zelo profesionalen in izkušen vodič.
Andrej

Predinkovsko arheološko najdiščeOcena potovanja: Odlično 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Alex je človek na mestu. Iskal je rešitve za mogoče in nemogoče želje nas udeležencev.
Meta 

Ocena potovanja: 9
Odlično potovanje. Zanimiv, poln, atraktiven program. Veliko smo videli, doživeli, bili aktivni in še fajn smo se imeli.
Tomaž: super odlično. Je enkraten vodnik. Dober organizator, veliko ve, strokoven, zelo sposoben. Uresniči tudi želje, ki niso v programu, tako, da smo bili s potovanjem lahko še bolj zadovoljni. Vse pohvale!
Poleg izbora The best of Peru in Bolivija (ne bi nič izpustila) tudi dobro vzdušje v skupini. Potovanje je bilo enkratno.
A.

Ocena potovanja:  9. 
Bilo je super, zelo premišljeno pripravljen program. Videli smo največ, kot je mogoče v 26 dneh. 
Vodnika Tomaža bi ocenila z +10, bil je zelo zavzet, ustregel je vsaki želji in bil vedno dobre volje. Vidi se, da ima veliko znanja in da se je na potovanje pripravil. Ivan je bil super, obvlada svoje delo, potrudi se za vsakogar, bi ga priporočala vsakomur, ki gre v Peru. 
M.

Ocena potovanja: čista 10
Potovanje je bilo zelo pestro, videla in doživela sem veliko naravnih lepot in prijaznih utrinkov z domačini.
Vodnika Tomaža bi ocenila z 11 (enajst) od 10 možnih točk, prijazen, uslužen, iznajdljiv, potrpežljiv, srčen, skratka perfekten. 
J.

Za vas smo izbrali najboljše kar Peru, Bolivija in Čile ponujajo.
Vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem potovanju!

Prijavnica za potovanje se nahaja spodaj (kliknite na puščico). 
Izpolnjeno se pošlje na naslov: Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje  oz. se jo poskenira in pošlje na email: uros.ravbar@gmail.com 

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami