Novice‎ > ‎

Le 645 eur let. karta za potrjeno julijsko potovanje Tanzanija in Zanzibar

objavljeno: 20. jan. 2016 02:07 avtor: Ravbar org   [ posodobljeno 20. jan. 2016 02:07 ]

 Tanzanija in Zanzibar

Za zaključene skupine lahko organiziramo kadarkoli. Potovanje je zelo primerno tudi za družine.
 
Potovanje v terminu 6. - 19.7. je potrjeno - na voljo je še nekaj prostih mest. 

Trenutna cena let. karte je le 645 eur z direktnim letom nazaj iz Zanzibarja. 

Videli in doživeli boste Afriko kot iz dokumentarnih filmov. V narodnih parkih Serengeti in Ngorogoro kraterju je največja koncentracija živali na svetu. Če hočete videti velikih 5 (leva, slona, bivola, leoparda in nosoroga) je največja verjetnost prav tukaj. Čaka vas safari v narodne parke Manyara, Ngorogoro krater in Serengeti. Vmes bo še lov z Bušmani ob jezeru Eyasi in nepozabno druženje z Masaji. Lahko boste videli boste najvišjo afriško goro Kilimandžaro, najslavnejše parke, pradavna plemena, največje afriško jezero ter na koncu še lepe plaže Zanzibarja. 

Potovanje je idealna kombinacija aktivnega potovanja in na koncu uživanja na lepih plažah Zanzibarja 

PROGRAM: 
1. dan: LET DO TANZANIJE – TRANSFER DO ARUSHE
let proti Tanzaniji (obroki na letalu). Predviden je prihod ob 1:40 zjutraj na letališče Kilimandžaro in privatni transfer do Arushe. Spanje v hotelu v Arushi (dvoposteljne sobe).

2. dan: ARUSHA – MASAJSKA VAS (polni penzion)
V kolikor boste imeli srečo se lahko v Arushi ob lepem vremenu vidi najvišji vrh Afrike (Kilimandžaro). Po poznem zajtrku sledi ca 2 urni privatni transfer do masajske vasice. Najprej vas čaka obisk masajskega muzeja, kjer se boste vrnili v preteklost in se podrobno seznanili z masajsko kulturo. Sledi tradicionalno kosilo. Popoldan pa dveurni peš safari po masajskem ozemlju, kjer se boste seznanili z njihovo tehniko lovljenja ter o njihovi medicini in zdravilnih zeliščih. Sledi vrnitev v vasico in popoldanski čaj. Ob sončnem zahodu pa vas čaka nepozaben masajski ples s ceremonijo. Potem pa BBQ večerja na žaru z Masaji in druženje ob tabornem ognju. Spali boste v tradicionalni masajski kolibi (notri imajo udobna ležišča). 
Gre za posebno izkušnjo druženja z Masaji, kjer je vključena celotna skupnost in kjer se bo celoten prihodek namenil izgradnji vodovoda oz. v dobrobit skupnosti. Spanje pri Masajih v tradicionalni koči – udobno ležišče (po 2-4 osebe skupaj).    

3. dan: MASAJSKA VAS – ARUSHA (zajtrk, kosilo):
Po zajtrku vas čaka obisk masajskega muzeja, kjer se boste vrnili v preteklost in se podrobno seznanili z masajsko kulturo. Sledi obisk pri masajski babici, kjer boste prisostvovali pri tradicionalnem obredu pitja čaja. Sledi tradicionalno kosilo. Popoldan pa ca dve urni peš safari po masajskem ozemlju, kjer se boste seznanili z njihovo tehniko lovljenja ter o njihovi medicini in zdravilnih zeliščih. Sledi vrnitev v Arusho in spanje v hotelu (dvoposteljne sobe). 

4. dan: ARUSHA - NARODNI PARK MANYARA (polni penzion):
Po zajtrku sledi prerazporeditev potnikov v 4x4 vozila in postanek za nakup v supermarketu. Sledi vožnja s piknik kosilom pri narodnem parku Manyara. Potem pa ogled narodnega parka, ki se nahaja med alkalnim jezerom Manyara in zahodnim zidom vzhodnega dela Velikega Tektonskega jarka. Najbolj nenavaden prizor v parku so "po-drevesih-plezajoči-levi", ki jih je občasno možno videti na vejah akacij šest do sedem metrov nad tlemi. V tem parku je tudi največja koncentracija slonov v Tanzaniji! Srečali pa boste lahko med drugim tudi bivole, žirafe, leoparde, impale, nilske konje ter veliko vrst ptic! Večerja in prenočevanje v kampu v večjih dvoposteljnih šotorih s posteljami.

4. dan: MANYARA – EYASI – LOV Z BUSHMANI –NGORONGORO KRATER (polni penzion):
Po zgodnjem zajtrku vožnja proti največjem tanzanijskem alkalnem jezeru Eyasi, kjer biva pleme Haadzabe, poznano tudi kot »Bušmani oz. grmičarji«), kjer sem jim boste pridružili na jutranjem lovu za hrano. Še vedno živijo enako kot v pradavnini, lovijo z lokom in sulicami in za vsak plen zakurijo ogenj – brez vžigalic. Sledi piknik kosilo in vožnja do enega najboljših parkov sveta za opazovanje živalstva - Ngorongora in popoldanski ogled. Čudoviti Ngorongoro krater je bil proglašen za mesto svetovnega nasledstva s strani Združenih narodov in njegova zaščita raznovrstnosti je bila povezana z Noetovo barko! Pred tremi milijoni let je bil Ngorongoro aktivni vulkan, ampak njegov vrh se je sesedel in nastala je kaldera; danes predstavlja največjo nepretrgano kaldero na svetu s premerom 20km. Krater je eno redkih mest, kjer se v enem dnevu lahko vidi "veličastnih pet": slona, bivola, leva, leoparda ter nosoroga! V parku so posneli veliko dokumentarnih filmov in tudi sami se boste počutili kot da ste prisotni v enem od njih. Večerja in prenočevanje na robu kraterja v kampu v večjih dvoposteljnih šotorih s posteljami.

5. dan: NGORONGORO REZERVAT – KANJON OLDUVAI – SERENGETI NARODNI PARK (polni penzion):
Po zajtrku vožnja do kanjona Olduvai, kjer so našli ostanke pračloveka in ogled lokalnega muzeja z arheološkimi najdbami tega področja (več milijonov let stare najdbe - to področje velja za zibelko človeštva). Potem pa sledi vožnja do slavnega Serengeti narodnega parka, ki je dobil ime iz masajske besede "Siringet", kar pomeni "neskončna planota" in piknik kosilo. Ekosistem Serengetija podpira največjo koncentracijo pašnih živali v Afriki, kjer boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji živali na safariju v parku. Večerja in spanje v kampu v večjih dvoposteljnih šotorih s posteljami. 

6. dan: SERENGETI PARK – MWANZA NA JEZERU VIKTORIJA (zajtrk, kosilo):
Po zajtrku in sončnem vzhodu vas čaka dodatno odkrivanje parka Serengeti, kjer se vsako leto dogodi "velika migracija" oz "tek za preživetje" (ne pozabite, da živali nimajo urnika). Po kosilu vožnja do mesta Mwanza na obali največjega afriškega jezera Viktorija. Prenočevanje v Mwanzi v dvoposteljnih sobah. 

7. dan: MWANZA – DAR – ZANZIBAR – STONE TOWN (zajtrk): 
Po zajtrku sledi let na Zanzibar preko Dar el Salama s predvidenim prihodom na Zanzibar ob ca 12.25 popoldan. Sledi transfer v Stone Town (ki navdušuje s svojimi ozkimi ulicami). Ogled mesta in obisk Forodani vrtov in njihovih stojnic s svežo zanzibarsko hrano. Spanje v Stone townu v hotelu v dvoposteljnih sobah.

8. dan: TURA ZAČIMB – STONE TOWN (zajtrk, kosilo):
Po zajtrku sledi daljša tura po plantaži začimb, eksotičnega sadja in zelenjave s kosilom, kjer boste vse tudi okusili. Po kosilu pa se gre na plažo Mwangapani, kjer se boste naužili vodnih radosti. Sledi vrnitev v Stone Town in odkrivanje vseh skrivnosti tega čudovitega malega mesteca (raj za nakupovanje). Spanje v Stone townu v hotelu v dvoposteljnih sobah.

9. dan: STONE TOWN – KENDWA PLAŽA (zajtrk)
Po zajtrku čas za zadnje nakupe sledi daljša tura po plantaži začimbeksotičnega sadja in zelenjave s kosilom, kjer boste vse tudi okusili. Po kosilu sledi krajši transfer na severni del Zanzibarja do predela Kendwa, kjer vas za konec čaka uživanje na lepem Zanzibarju. Prosto za poležavanje na plaži, snorklanje in uživanje v sončnem zahodu. Ste za masažo na plaži? Ali za koktejl ob sončnem zahodu? Ker je Zanzibar koralni otok in ga obkroža koralni greben je raj za vse potapljače. Prenočevanje v hotelu v dvoposteljnih sobah oz. bungalovih.

10. dan: KENDWA PLAŽA (zajtrk)
Uživanje na peščeni plaži, kjer se bo ustavil čas. Prosto za uživanje, tako da bo vsak prišel na svoj račun. Prenočevanje v hotelu v dvoposteljnih sobah oz. bungalovih.

11. dan: KENDWA PLAŽA (zajtrk)
Uživanje na peščeni plaži, kjer se bo ustavil čas. Prosto za uživanje, tako da bo vsak prišel na svoj račun. Prenočevanje v hotelu v dvoposteljnih sobah oz. bungalovih.

12. dan: KENDWA PLAŽA – LET ZANZIBAR – DAR IN NOČNI LET PROTI DOMU (zajtrk)
Dopoldan uživanje na Zanzibarju. Sledi transfer na zanzibarsko letališče in popoldanski polet v Dar es Salaam. Sledi nočni let proti domu.

13. dan: PRIHOD DOMOV

Cena: 1.920 €/ osebo pri številu 15 oseb + let. karta z vsemi taksami ca 645 eur (julij) oz. ca 1000 eur (novoletni termin) 
Doplačilo za manjšo skupino 10 – 14 oseb 135 €.
40 € popusta, če ste že potovali z nami, 

Cena vključuje:
 • privatni transfer iz letališča do hotela v Arushi, 
 • 2x prenočevanje v Arushi v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom),
 • prenočevanje pri Masajih na normalnih ležiščih, vsa hrana vključena (polni penzion) in vse aktivnosti pri Masajih vključene,
 • privaten transfer z avtobusom do Masajev in nazaj (odvisno od velikosti skupine), 
 • 4 dnevni kamping safari po programu,
 • na safariju vse vstopnine v parke (Manyara, Serengeti), rezervate (Ngorongoro), vaške pristojbine (Eyasi …), 
 • prenočevanje v večjih šotorih (3x3x2m) za dve osebi, v katerih so prenosne postelje s posteljnino v kampih s sanitarijami/tuši s skupno uporabo, 
 • polni penzion na safariju (začetek z zajtrkom in konec s kosilom), 
 • vso opremo za kampiranje (šotor, prenosne postelje, posteljnino, mize, stole, pribor …), 
 • 4x4 vozila (vsi potniki imajo sedež ob oknu), 
 • angleško govorečega vodnika - voznika, kuharja, spremljevalno osebje,
 • najem posebnega spremljevalnega vozila v času safarija za vso opremo (kuhinja, kamping oprema …),
 • vse transferje po programu in po safariju transfer vozil/osebja/opreme iz Mwanze nazaj v Arusho,
 • vse pristojbine za vozila in osebje, 
 • neomejen ogled parkov v času uradnih ur (in veljavnosti dovolilnic),
 • prenočevanje v Mwanzi v dvoposteljnih sobah, nočitev z zajtrkom,
 • letališki transfer v Mwanzi,
 • privatni transfer v Kendwa, 
 • prenočevanje 3 Kendwa (Zanzibar) v dvoposteljnih sobah oz. bungalovih (nočitev z zajtrkom) in 1x Stone Town (Zanzibar) v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom),
 • ogled farm začimb z lokalnim kosilom,
 • privatni letališki transfer zadnji dan,
 • slovensko vodenje vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.
Cena ne vključuje: lokalnega poleta Mwanza – Zanzibar (ca 117 eur v julijskem terminu), turistične vize za Tanzanijo (50$ oz. ca 45 eur) in izhodne takse Zanzibar (če bo), dodatnih obrokov, pijače (alkohol, ustekleničena voda), napitnin osebju, opcijskih aktivnosti (Zanzibar), spominkov, Coris zavarovanja, eventuelnega prevoza na/iz letališče. 

NAŠA PREDNOST: Na SAFARIJU se spi v večjih šotorih velikosti 3x3x2 metra (en šotor za dve osebi). V šotoru imate prenosne postelje s posteljnino (tako da ne potrebujete s seboj niti spalnih vreč).

Dodatno imamo najeto spremljevalno vozilo za lokalno ekipo (kuhar, pomočniki …) in vso kuhinjo ter potrebščinami za kampiranje, tako da se ne izgublja časa v samih parkih. Takoj po zajtrku boste že odkrivali naravo, medtem ko bo spremljevalna ekipa pospravljala kamp in vso opremo. Ko boste prišli zvečer v kamp pa bo tudi že vse postavljeno in večerja pripravljena. To boste vsi ljubitelji narave in živali znali še bolj cenit (saj bo veliko več časa za odkrivanje samih narodnih parkov).

200 € akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača letalsko karto, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnih razmerij $:EUR) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Fotogalerija:

Safari Tanzanija in Rajski Zanzibar Ravbar Potovanja


Fotogalerija - fotograf Peter Eržen:

Tanzanija in Zanzibar by Ravbar Potovanja ‎(slike Peter Eržen)‎

Splošne informacije:

 • Kako potujemo? Na safariju potujemo s posebnimi safari jeepi (vsak potnik ima pogled skozi okno), koristimo notranji let na Zanzibar.
 • Nastanitev: Na safariju spimo v kampih - prenočevanje je v večjih šotorih (3x3x2m) za dve osebi, v katerih so prenosne postelje s posteljnino (vsa oprema nas čaka tam), na Zanzibarju, Arushi in Mwanzi spimo v prijetnih hotelih.
 • Hrana: Na safariju nam lokalni kuhar pripravlja 3 obroke na dan (polni penzion), na Zanzibarju bomo imeli možnost okusiti lokalno hrano. 
 • Zahtevnost poti: potovanje ni zahtevno, vseeno pa je potrebno vedeti, da je namenjeno popotnikom, ki ne komplicirajo pri vožnjah po slabih cestah narodnih parkov in ki imajo radi kampiranje sredi narave (na safariju). 
 • Število oseb: min 10 - maks 20.
 • Vreme: Obdobje (konec decembra, januar kot tudi julij) je primerno za obisk Tanzanije. Pričakujemo stabilno vreme (ga je pa vedno težje napovedat). Zanzibar je topel preko celega leta. Čakajo vas optimalne temperature zraka in vode (kopanje na peščenih plažah v Indijskem oceanu).
 • Zdravje: Ni kakšnih posebnih bolezni ali nevarnosti. Cepljenje proti rumeni mrzlici ni obvezno (se pa ves čas spreminjajo vstopni predpisi). Neobvezno a priporočljivo je cepljenje proti hepatitisu A. Priporočajo tudi jemanje tablet proti malariji, ki pa ne nudijo 100% zaščite. Mi svetujemo klasično preventivo: uporaba zaščitnih sredstev (repelenti) ter zaščitne mreže proti komarjem. Vendar je odločitev v vaših rokah. Več na www.zdravinapot.si  
 • Varnost: Tanzanija je varna država. Kot povsod pa moramo biti pozorni na osebno lastnino.
 • Spominki: Tanzanija ima ogromno lepih spominkov. 
 • Vizum: Slovenci za vstop potrebujemo vizo, ki jo dobimo ob vstopu v državo. 

Nekaj vtisov popotnikov iz našega potovanja Tanzaniji in Zanzibarju:

Ocena potovanja: Čista 10! 
V Tanzaniji dobi čas drugačne dimenzije... bila sem na potovanju 14 dni, a se mi je zdelo, da sem že mesece... toliko vsega lepega in spet je moja duša napolnjena z novo energijo... Masaji, njihov ples, Bušmani, big five, pa prostrana narava in vse te divje živali! Za piko na i pa še Zanzibar in jutranji sprehod po peščeni obali, ko valovi odnesejo vsako mojo stopinjo v ocean... predvsem pa: Hakuna Matata (brez skrbi)! Najlepše mi je bilo, ko smo videli v kraterju Ngorongoro “big five”.
Petra

Pozdravljeni, Uroš
Ko se življenje vrne  zopet v običajen ritem, lahko objektivno poročam o mojem potovanju v Tanzanijo in na Zanzibar.
Lahko rečem, da je bilo polno prečudovitih vtisov in doživetij in lepo speljano predvsem in zlasti po zaslugi zares profesionalnega Damjana. Veliko sem že prepotovala, a tako organiziranega, mirnega in učinkovitega vodenja še nisem imela, o njegovem znanju in prijaznosti  pa lahko govorim s samimi presežki, skratka, kot profesorica ga objektivno ocenjujem s čisto 10.
Henrika

Ocena potovanja: 10 (pot tja in nazaj je bila sicer naporna a je verjetno v danih okoliščinah itak realno ni bilo možno racionalneje izpeljati).  Transport z letališča in potovanja so bila izpeljana brez napak. Pohvala gre tudi ekipi voznikov in spremljevalnemu osebju.  Vodiča sta bila razgledani in prijetni osebi. Kuharska ekipa pa se je tudi izkazala
Ocena vodnika: 10. Nimava pripomb. Za za(Hvalo) je premalo prostora … skratka pa  - profesionalen in obenem človeško prijateljski pristop ob vseh situacijah.  Upava da potujemo skupaj še kdaj  
Alenka in Ernest 

Na foto safariju vas čaka najverjetneje tudi kralj živali
Ocena potovanja: 9
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Najboljši, skratka  profi od glave do pete in človek z veliko začetnico. Zasluži si oceno 10 in 10 +.
Najlepše je bilo: krater Ngorongoro, Park Serengeti, Park Manyara, Masajsko življenje in doživetje v živo, ogled plemena Haadzabov, nepozabno prisrčno praznovanje Novega leta, ogled Ston Towna, plantaža začimb, vodič Peter kateri nas je povezal v nepozabno ekipo.
Nada in Miro

Ocena potovanja: 9. 
Potovanje je bilo odlično organizirano in realizirano. Parki Serengeti, Ngorogoro, Manyara resnično ponujajo naravo, katero lahko vidimo samo v dokumentarnih filmih. Plemena Hadzabe, Masai,... na koncu pa rajske plaže Zanzibarja! Resnično nepozabno!
Vasja

Greste z nami v Tanzanijo in Zanzibar?
Vabljeni, da se nam pridružite!

Video parku Serengeti - ste pripravljeni na pravo Afriko?

YouTube Video


RAVBAR POTOVANJA - odkrivajte svet z nami!